Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-04, 10:58   #2041
KarolinaPW
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Dziękuję pulsuje lekko... wieczorem zjadłam 2 panadole i dopiero ból zelżał na tyle, żebym mogła pójść spać
Jak Cię bedzie jeszcze w poniedziałek bolał to przejdź się do swojego dentysty, niech to obejrzy
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Przy TSH 6,3 i powyżej 7 codzienne wstawanie do pracy było trudne, bo nie miałam siły na nic. Do tego marzłam bardziej, niż zwykle i wysiadałam psychicznie. Działania pracodawców kwalifikowały się pod mobbing, byłam po #, sterydach, żelazo miałam na poziomie 35, więc samopoczucie zrzucałam głównie na te czynniki i sama nie miałam pojęcia, co powinnam zbadać. Skarżyłam się lekarzowi na powyższe i problem z włosami (były suche i nawet jak na stan po noszeniu czapki za dużo ich wypadało), wiedział, że byłam po sterydach, to zlecił kilka badań i trafił. Dopiero w trakcie leczenia doczytałam, że mam większość objawów niedoczynności.
To u Ciebie rzeczywiście było sporo typowych objawów. I fajnie, że wszystko się znormalizowało. U mnie niestety nie, włosy wypadają mi ciągle z większym lub mniejszym nasileniem niezależnie od TSH, tak samo z uczuciem zimna- marzłam i marznę zawsze.
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
My już mamy posprzątana łazienkę, a mąż nawet miał chęci na mycie okien jeszcze tego nie zrobił, ale pewnie w przyszłym tygodniu O ile pogoda pozwoli.
FAjnie Wam, ja nadal nie mam, wszystko wskazuje na to, że będę musiała zrobić to sama w poniedziałek, a co do okien to wczoraj mąż stwierdził, ale to okno brudne...i tyle w tym temacie deklaracji zero
Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
I jak tam frytki były ciekawa jestem czy je w końcu zrobiłaś. A zakupami się nie martw, mnie też to wszystko troszke przeraża...ale staram się to troszkę odwlekać myślę, ze jak już zaczniemy to będzie szał
Ja słodyczy też jakoś nie przyjmuję...dziś zjadłam snickersowego malutkiego flapjacka, pył pyszny...ale to mam już na kilka dni albo tygodni u mnie będzie synek a u Ciebie córcia zobaczysz
Nie zrobiłam, może w tygodniu, żebym zdążyła wywietrzyć chałupę przed powrotem męża
Może już jutro się dowiem,kto u mnie mieszka, ciekawe czy doktor coś powie
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Hej Kochane!!!jestem po wizycie i bardzo Wam dziękuje za kciuki!!!w załączniku kawałeczek tortu dla każdej Mamusi z podziękowaniem od muminka
a więc po torbieli prawie śladu nie ma!lekarz szukał oglądał chciał bardzo dokładnie sprawdzić i powiedział że tak na siłe to widzi 4mm pozostałości po torbieli i to już całkowicie zanika!!!jestem mega przeszczęśliwamały wypioł się tyłkiem do badania ale rozwija się prawidłowo i waży już 539g!także wszystko jest dobrze a mi kamień z serca spadł
Bardzo się cieszę kochana z takich dobre wieściGratulacje , a torcik chętnie zjem
Cytat:
Dziewczyny mama kupiła mi taki leżaczek z Chicco
Bardzo fajny
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
kochana to my chyba swietujemy razem. Ja dziś kończę 22 tyg i zaczynam 23
Gratuluję !!!!

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam, że znajomy wraca busem z Polski i mógłby mi przywieźć wózek dla dziecka. Do tej pory szukałam tylko na angielskim e-bayu i nie bardzo się orientuję w tych dostępnych w Polsce. Coś godnego polecenia? Jakie są Wasze typy?
Moje typy to:
Jedo Bartatina Alu plus
Roan Marita
Mutsy Urbanrider trochę za drogi, więc miejsce trzecie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
nie jestem w stanie sfotografowac wszystkiego wiec wysylam jakas czesc.
Śliczne ciuszki, ale najbardziej podoba mi sie kosz
Cytat:
Słyszałyście o tym wypadku dwóch pociągów?
Słyszałam, straszne

Kupiłam w końcu spodnie ( klik) największy problem miałam z rozmiarem, 38 były dobre w udach ale pasek bardzo odstawał, wyglądało to fatalnie,w końcu wzięłam 36, są w sam raz na teraz, choć uda trochę przyciasne jak wyrosnę z nich na pewno przydadzą się po porodzie a sobie kupię coś większego, choć mam nadzieję, że teraz będzie rósł tylko brzuszek a nie cała reszta
Wczoraj nie oglądałam X factora, wzięliśmy dwa filmy z wypożyczalni i mieliśmy wieczór z duchami Rytuał z Hopkinsem i Inkarnację z Julianne Moore, oba fajne, polecam. Dziś wybieramy się na spacer na Pola Mokotowskie, cieszę się z tego bardzoNie pamiętam kiedy ostatnio spacerowaliśmy razem.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:01   #2042
nitka_88
Zadomowienie

Hej kochane U mnie dzisiaj szaro i deszczowo, ale ja się nie dam pochmurnemu nastrojowi. Dzisiaj zrobiłam pierwsze duże zakupy dla maleństwa, oto one:
http://allegro.pl/zestaw-paula-paste...183734506.html
http://allegro.pl/przewijak-na-lozec...156640089.html
http://allegro.pl/11-cz-mega-komplet...155981610.html

Przewijak ze wzorem WILD, a pościel MISIE NA DRABINKACH KREMOWE
Miłego dnia, Wy też nie dajcie się złym nastrojom

www.NiciutKa.pl

Edytowane przez nitka_88
Czas edycji: 2012-03-04 o 11:09
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:09   #2043
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
kochana moj jakby widział ze placze tak ze twarz w twarz wtedy by zareagował owszem tekstem czemu placzesz co sie dzieje ale itak nie przytulił by mnie tak jakbym tego potrzebowała. ja bym mowila nic a on no jak nic jak placzesz i by była wymiana zdan.

dzis mówił ze niemusze obiadu robic jakiegos z 2 dan ze mam sobie lezec a za chwile zadzwonil do tesciow i zarosil ich i jeszcze siore z dziecmi no sory ale jak mam lezec? przeciez ugoscic ich trzeba.....
ja niemam nic przeciwko jego rodzinie lubie jak przyjezdzaja ale widzi ze nie ejstem w formie i w humorze na takie wizyty ,trzeba ogarnac mieszkanie bo wczporaj nie sprzatałam a sam tego na bank nie zrobi, zwlaszcza u babci w pokoju....

Pojechał do sklepu po ciacha jakies dla nich, i sie pyta co chcesz slodkiego a ja mwoie ze nic, a on zebyc potem nie mwoila ze ci sie chce. wiec mowie ze chcialo mi sie wczoraj. A dzis juz mi sie nie chce i nie bedzie chcialo. mogł sie wczoraj domyslec , a nie najpierw kazał mi samej isc a potem po jakims czasie wielce sie spytal czy ma jechac po te slodkie. oczywiscie juz pozniej z łaski to odmowilam.

jak by mi sie czegos w nocy zachcialo to bym se mogla pomarzyc ze pojdzie do sklepu czy chociazby zapropobuje by cos zrobic. Dobrze z etakich zachcianek nie mam...

ehh, nie bede Wam dzis smecic bo amm kiepski humor wszystko co we mnie siedziało to dzis wybuchnie albo wypłacze wszystko w poduszke.
Wow...
Naprawde facetom trzeba mowic WSZYSTKO prosto z mostu.
Z moim czasami jest podobnie.
Ale wtedy zaczynam zdanie "dobrze, ale przeciez mowilam Ci (...)" i dodaje, ze przeciez jestem w ciazy i musi o mnie dbac i pamietac
Zawsze dziala. Momentalna zmiana
...
Ale fakt ze kilka dni pozniej musze znowu mowic to samo zdanie.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:12   #2044
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ciastek ale co Ciebie to obchodzi, że on kogoś zaprosił? Ty masz leżeć plackiem i koniec kropka, grzecznie to oznajmisz gościom, a on wyjdzie najwyżej na durnia, że raz, zaprasza gości w takiej sytuacji a dwa, że jest nieposprzątane (jeśli nie posprząta). Ty się niczym nie przejmuj i leż, takie zalecenie lekarza i masz się słuchać!
Dokładnie TAK!!!
To on zaprosił gości to niech ich przyjmuje, TY MUSISZ leżec i nie ma gadania!!!
Cytat:
Hej kochane U mnie dzisiaj szaro i deszczowo, ale ja się nie dam pochmurnemu nastrojowi. Dzisiaj zrobiłam pierwsze duże zakupy dla maleństwa, oto one:

Bardzo ładne zakupy Zazdroszczę!
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:16   #2045
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

Fajne rzeczy Tylko baldachim wolalabym z siatki, taki wydaje mi sie lepszy (i mozna oslonic cale lozeczko w letnie dni - ochrona przed komarami). I oczywiscie lepsza widocznosc przez siatke. Tak sobie zagladalam do dziecka, jak nie chcialam zeby mnie zobaczyl, stawalam za lozeczkiem i spogladalam przez ta siatke

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:30   #2046
phdwao
Zakorzenienie

hejka jestem juz w domu
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:35   #2047
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dzien dobry dziewczyny!
u mnie nocka minela dobrze spalam 12 godzin i tylko raz sie obudzilam na siusiu i zeby ie napic!
Poduszka spawdzila sie rewelacyjnie nie pamietam kiedy ostatnio tak wygodnie mi sie spalo
Widze ze Wasze humorki kiepsko od ranka nie smuccie sie zabki bo Wasze dzidziusie tez sa smutne

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hejka jestem juz w domu
super
jak sie czujesz?
jakies konkretne wyniki od lekarza?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:38   #2048
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

super
jak sie czujesz?
jakies konkretne wyniki od lekarza?
czuje sie super jutro dostane wypis ze szpitala zobaczymy co tam napisze, generalnie wedlug niego mam nie brac leku na cisnienie bo wczoraj to nawet mialam 90/60, ale to od lezenia, w domku mam mierzyc 3xdziennie
Stary 2012-03-04, 11:40   #2049
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
hejka jestem juz w domu
Cytat:
czuje sie super jutro dostane wypis ze szpitala zobaczymy co tam napisze, generalnie wedlug niego mam nie brac leku na cisnienie bo wczoraj to nawet mialam 90/60, ale to od lezenia, w domku mam mierzyc 3xdziennie
Super

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:41   #2050
Soleilka
Zakorzenienie

Hej

Ja od rana znowu walczę z bólem zeba Dzidziuś harcuje chyba od 8, nie dał mi w ogóle spać... No i jem śniadanko i idę się spotkać z ojcem, coś chce ode mnie i nie wiem o co mu chodzi

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:45   #2051
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Ja od rana znowu walczę z bólem zeba Dzidziuś harcuje chyba od 8, nie dał mi w ogóle spać... No i jem śniadanko i idę się spotkać z ojcem, coś chce ode mnie i nie wiem o co mu chodzi
moze ma cos dla dzidziusia?

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
no to super najwazniejsze ze z Toba i dzidzia wszystko dobrze

Amelcia
Stary 2012-03-04, 11:47   #2052
agunia82
Zakorzenienie

Phdwao super

Ja właśnie wróciłam z długaśnego spaceru z psiurem, ładnie dzisiaj jest na dworze

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:48   #2053
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ciesze się że już wszystko ok i że Jestes w domu. dbaj o was

A ja pije zielona herbate.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:52   #2054
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel1980 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Pomyslalam ze napisze bo moze znajde tu odpowiedz na moje pytanie i ktos ma albo mial podobny problem,a mianowicie.

W srode po pracy,wsiadlam do samochodu i nagle poczulam straszny ból w dole brzucha,prawie w pachwinie.przejechalam 300 metro ,do rodzicow (na szcescie blisko ) i nie moglam wysiasc z samochodu,lzu zaczely mi same pynac z bolu.

Tato wyprowadzil mnie z auta,a lmama poleciala do ginekologa ,ktory ma gabinet 150 metrow dalej(znowu szczescie).Powiedzial ze mnie przyjmie.Ledwo doszlam,a gdy chcaialm usiasc to jeszce bardziej bolalo.W koncu mnie przyjal.

Dodam ze termin mam na 26 lipca,jestem w 20 tygodniu ciazy.

Wizyte mialam zaplanowana na nastepny dzien na usg serduszka.

Lekarz kazal mi sie polozyc i od razu zrobil usg.Momemnatlnie zaczelo mniej bolec w pozycji lezacej.

Z ciaza wszystko ok,malusze zdrowy,serduszko tez,okazalo sie ze chlopaknawet wdac bylo jak akurat siusial

Lekarz powiedzial ze to nic z ciaza i dal skierowanie do szpitala na SOR,zeby mnie zbadali pod kontem wyrostka,pecherza i nerek.

Pojechalam ale bylo tyle ludzi i tak staszne warunki ze wrocilam do domu.
Pojechalam nastepnego dnia o 8 i wyszlam ze spiztala o 14:30.
Obejrzal mnie chirurg,zrobiono badania krwi i moczu i usg calej jamy brzusznej.
Okazalo sie ze prawa nerka byla troche powiekszona,co jest podobno normalne w ciazy kiedy miednica sie powieksza.

Diagnoza-maly roznie,uciska czasem i wtedy najlepiej sie polozyc .

Dzisiaj bylam na dworze i nagle znow mnie bol zlapal,polozylam sie na lawce i po chwili przeszlo.Dobrze ze slonce swiecilo to ludzie pomysleli ze sie opalam.

Pisze o tym,zeby Was zapytac czy ktoras ma albo miala podobne bole,uciski i jak sobie radzic.

Zauwazylam ze bol jest w momencie pospiechu.Niby to normalne ze maluszek sie rozpycha,a ze jestem szczupla i dopiero zaczynam tyc(waze obecnie 50 kg) to wiaze sie z tym ze wszystkie ruchy czuje wyraznie.Maly kopie od tygodnia.

Z niecierpliwoscia czekam na jakies porady,moze sugestie.
Pozdrawiam
dobrze ze wszystko jest ok, ja tez miewam takie uciski, dzis np podczas siusiania mega mnie kłulo nie wiedziałam czy to pecherz czy macica, ale wiedzialam ze jest ok bo kilka minut wczesniej mialam badanie
Cytat:

Będziesz miała wielkoludka A mówili Ci coś więcej? Jakieś badania będą robić? Kiedy w ogóle do domu wychodzisz?
Następnym razem (odpukać puk puk) masz pisać smsa nam
no bedzie byczek musze zapisac do tel numery Wasze zebym mogla napisac odpukac w razie czego
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
No to dobrze Mały Olbrzymek A kiedy wychodzisz do domku?

Cytat:

no to super najwazniejsze ze z Toba i dzidzia wszystko dobrze
noo

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

dopiero widze jak mi brzuch usósł przez te kilka dni, ale przy tych ciężarówkach w 40tc co ze mna lezały to nie mam nic

wiecie ile sie stresu najadlam, ponoc lezalam i nieprzytomna i charczalam jakbym chciala lapac powietrze, balam sie zeby dzidzius nie mial niedotlenienia, ale TŻ mowil ze oddychalamoczywosc ie po tym wszytskim powiedzial z eidzie na kurs pierwszej pomocy
Stary 2012-03-04, 11:54   #2055
chce_byc_mama
Zakorzenienie

pokaze Wam jeszcze troche z wczorajszych zakupow
mam jeszcze duzo bodziakow ktorych zdjecia porobie moze pozniej
a poduszka rewelacja wiec dziewczyny ktore zastanawialy sie nad kupnem naprawde polecam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg parka 6.jpg (55,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg parka 7.jpg (48,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg parka 8.jpg (62,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg parka 9.jpg (43,8 KB, 26 załadowań)

Amelcia
Stary 2012-03-04, 11:59   #2056
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
a poduszka rewelacja wiec dziewczyny ktore zastanawialy sie nad kupnem naprawde polecam!
ale cuda boziu
Stary 2012-03-04, 12:15   #2057
prince_polo
Zakorzenienie

Jej chciała bym już piatek by wiedziec na czym stoję
jeszcze 11 dni i polowkowe

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-04, 12:16   #2058
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
ja w 5 tygodni przytyłam 2 kg , to mój ginekolog nie był zadowolony dostałam podadankę o odżywianiu czego nie jeść kiedy i wogóle on chyba nie był w ciąży
hmm, dziwne. Ja jakoś między 15 a 18 tygodniem przytyłam nagle 4 kg, aż się spytałam lekarza, co on na to - spojrzał na mnie z rozbawieniem, rzekł "no, faktycznie, hehe, baaardzo pani gruba" i tyle było tematu.
Wciąż niespokojna trzy tygodnie (i kolejne 1,5 kg +) później spytałam położną, czy nie za szybko: "nie, jest świetnie, pięknie pani przybiera" odparła

/jak na mój gust to bardzo mało pięknie jest przytyć 5 kg w niecałe 7 tygodni, ale uznano to za coś normalnego i wręcz pożądanego/

Cytat:
hejka jestem juz w domu
super!

Cytat:
obłędne, naprawdę
ta sukieneczka z bardzo głodną gąsienicą, albo pajacyk z ptaszkiem w czapce - słodkości!!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 12:23   #2059
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze troszke ja mam połówkowe w piątek jutro dzownie do lekarki prowadzącej powiedziec o szpitalu, boje sie jak zareaguje
Stary 2012-03-04, 12:28   #2060
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
napewno wszstko jest dobrze nie panikuj na zapas

Amelcia
Stary 2012-03-04, 12:34   #2061
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
hmm, dziwne. Ja jakoś między 15 a 18 tygodniem przytyłam nagle 4 kg, aż się spytałam lekarza, co on na to - spojrzał na mnie z rozbawieniem, rzekł "no, faktycznie, hehe, baaardzo pani gruba" i tyle było tematu.
Wciąż niespokojna trzy tygodnie (i kolejne 1,5 kg +) później spytałam położną, czy nie za szybko: "nie, jest świetnie, pięknie pani przybiera" odparła

/jak na mój gust to bardzo mało pięknie jest przytyć 5 kg w niecałe 7 tygodni, ale uznano to za coś normalnego i wręcz pożądanego/
Reakcja mojego gina była podobna jak zobaczył że w 2 tyg przybyło mi 2.5 kg. nic nie powiedział że To dużo wręcz Mnie opierdzielil jak spytałam co mogę robić by nie puchnąc. powiedział wtedy że chyba na siłę nie chce dużo przytyc a i Tak przytyje raz szybciej raz wolniej. ale że waga i tak musi rosnąć .

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-03-04 o 12:35
Stary 2012-03-04, 13:15   #2062
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Kupiłam w końcu spodnie ( klik) największy problem miałam z rozmiarem, 38 były dobre w udach ale pasek bardzo odstawał, wyglądało to fatalnie,w końcu wzięłam 36, są w sam raz na teraz, choć uda trochę przyciasne jak wyrosnę z nich na pewno przydadzą się po porodzie a sobie kupię coś większego, choć mam nadzieję, że teraz będzie rósł tylko brzuszek a nie cała reszta
Wczoraj nie oglądałam X factora, wzięliśmy dwa filmy z wypożyczalni i mieliśmy wieczór z duchami Rytuał z Hopkinsem i Inkarnację z Julianne Moore, oba fajne, polecam. Dziś wybieramy się na spacer na Pola Mokotowskie, cieszę się z tego bardzoNie pamiętam kiedy ostatnio spacerowaliśmy razem.
ja też wczoraj nabyłam spodnie HM - czarne ciążowe do pracy - bardzo fajne , ale nie widzę na stronie. Kupiłam jeszcze leginsy i taką tunikę http://www.hm.com/pl/product/95011?a...rticle=95011-A
AAA i skarpetunie dla dzidziulka z napisem: Born in 2012 słodziachne!!!
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Fajne rzeczy Tylko baldachim wolalabym z siatki, taki wydaje mi sie lepszy (i mozna oslonic cale lozeczko w letnie dni - ochrona przed komarami). I oczywiscie lepsza widocznosc przez siatke. Tak sobie zagladalam do dziecka, jak nie chcialam zeby mnie zobaczyl, stawalam za lozeczkiem i spogladalam przez ta siatke
OOO bardzo dobry pomysł. Też bym chciała baldachim jakby to była dziewczynka...

Cytat:
Reakcja mojego gina była podobna jak zobaczył że w 2 tyg przybyło mi 2.5 kg. nic nie powiedział że To dużo wręcz Mnie opierdzielil jak spytałam co mogę robić by nie puchnąc. powiedział wtedy że chyba na siłę nie chce dużo przytyc a i Tak przytyje raz szybciej raz wolniej. ale że waga i tak musi rosnąć .
Kurcze ja między 11 a 14 przytyłam tyklo 1kg...ale teraz widzę, ze wszystko mi się zaokrągla...tylko nogi mam takie chude haha i wielki brzuch...zaczyna śmiesznie to wygladac
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 13:15   #2063
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie

nitka_8
8 super zakupy My jeszcze zwlekamy z takimi większymi. Ale pewnie za niedługo trzeba będzie o tym pomyśleć, żeby nie zostawić tego na ostatnią chwilę

phdwao bardzo się cieszę, że szybko wróciłaś do domu

chce_byc_mama piękne ciuszki Chciałabym już znać płeć, żeby kupować śliczne sukieneczki albo spodeneczki

Prince gośćmi się nie przejmuj. Powinnaś nauczyć się/przyzwyczaić do tego, że nie jest nietaktem powiedzieć gościom albo komuś z rodziny, że musisz odpocząć. Mi często się zdarzało, że jak mieliśmy gości to w trakcie wizyty szłam do łóżka Po prostu byłam zmęczona, przepraszałam gości i szłam leżakować. Każdy umiał to uszanować i zrozumieć. Ty musisz Kochana dbać o siebie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-03-04 o 13:21
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 13:19   #2064
anna99302
Zadomowienie

AAAA mój mąż zmywa naczynia i śpiewa ma ipoda na uszach i myśli, ze spiewa cicho ale ja wszystko słyszę
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 13:22   #2065
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dzisiaj jest piękna pogoda - znaczy świeci słoneczko, bo ciepło to jeszcze nie ma Ale zaraz z małżem idziemy na spacer.
Do zobaczenia później dziewczynki. Mam nadzieję, że wszystkie doły przejdą.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 13:26   #2066
ajka89
Zadomowienie

Witam wszystkie mamusie
Widzę, że dzisiaj jakieś kiepskie humory. Może to przez przesilenie wiosenne? na coś trzeba zgonić, bo i ja się kiepsko czuję. Myślałam, że już wyzdrowiałam...wczoraj byliśmy z mężem u babci na wsi. Zrobiliśmy sobie 2 godzinny spacer, a wieczorem byłam na meczu koszykówki więc ogólnie dzień spędziłam fajnie, ale dzisiaj rano obudziłam się z uczuciem rozpychania pod pępkiem, mdłościami, katarem, kaszlem i bólem gardła
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 13:29   #2067
Soleilka
Zakorzenienie

Nie poszłam w końcu. Jakoś dziwnie się czuję

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 13:32   #2068
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a moj tzt robi dzisiaj obiad

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Nie poszłam w końcu. Jakoś dziwnie się czuję
co Ci jest?

Amelcia
Stary 2012-03-04, 13:34   #2069
prince_polo
Zakorzenienie

Mój tz sam sprząta

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-04, 13:35   #2070
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tz sam sprząta
no i gitara
jeszcze mu powiedz zeby Ci kawe zrobil :P

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości