|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
rodzic dziewczyny rodzic
![]() wrzuciłam fotki na maila
|
|
|
|
#2432 | ||
|
Gang Iren
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Cytat:
Nie pamietam jak sie czuje skurcze i wkurza mnie to,ale na bank jakos mocno mnie nie bolalo,bo gralismy w monopol akurat i jak sie zaczely dosc dlugo gralam jeszcze,potem sie pakowalam i kapalam i jak dojechalam do szpitala,to byl jeszcze luzik.
|
|
#2433 |
|
Zadomowienie
|
Dzieweczki, te moje skurcze się jakieś takie regularne robią....tak co 15 minut mniej więcej....
Wzięłam właśnie no-spę... mam nadzieję, że przejdzie, bo wolałabym do jutra doczekać.... bo z rana ma być moja gin w szpitalu... a teraz nawet nie wiem kto tam ma dyżur -moja miała wczoraj w nocy.... I sama w domu jestem.... właśnie dzwoniłam po Marcina, żeby szybko wracał, bo jest inaczej niż zwykle.... |
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się "załatwia" macierzyński?
![]() Wiecie co, moje dziecko jest nienażarte ![]() Myślałam, że takie małe noworodki naprawdę jedzą mniej... rozumiem, że karmienie piersią jest "na żądanie", ale żeby butelką :/ Staram się zachować te 3-godzinne przerwy bez względu czy dostaje naturalne czy sztuczne mleko. Ale ten głodomor potrafi zjeść 110 ml mleka
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wygotowałam części laktatora i butelki. Został paskudny, biały osad. W instrukcji (laktator Medeli) pisze, że żeby tego uniknąć można do gotowania dać łyżeczkę kwasku cytrynowego. Teraz widzę, że trzeba było to zrobić, ale jakoś nie byłam przekonana. Jakie Wy macie z tym doświadczenia?
|
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Evvcia córcia podobna do Ciebie! Śliczna
Cytrynka śliczny syneczek! Właśnie musiałam wydrukować zdjęcia USG i pokazać narysować długopisem co na nich widać, bo ani mąż ani mama nic na nich nie widzą
|
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
te które karmią mm lub dokarmiają jakie mleka podajecie?
|
|
|
|
#2440 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
). Ale jak wiadomo i na Kamieńskiego i na Borowskiej to chyba 2 najbardziej obelgane porodowki we Wro |
|
|
|
|
#2441 |
|
Rozeznanie
|
[1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;33157571]Z Kamieńskiego (ale ja sie nie dam i jutro tez jade tak jak pisalam, bo nie zanosi sie by dzidzius bez wywolania przyszedl na swiat a musza mnie gdzieś na nie przyjac
). Ale jak wiadomo i na Kamieńskiego i na Borowskiej to chyba 2 najbardziej obelgane porodowki we Wro no z Kamieńskiego to podobno norma, że odsyłają, no chyba, że masz ugadane miejsce z ginem i on zadzwoni na oddział i powie, że mają Cię przyjąć :/ jak coś to próbuj na Brochów tam jest więcej miejsc |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj to moja córcia to już naprawdę daje mi popalić. Tak mi w naciska w spojenie łonowe, że ledwo ledwo daje radę, tak jakby mi poszczypywała, aż się kulę. Okropne to jest. Mam nadzieję, że to nie zapowiedź porodu
|
|
|
|
|
#2443 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To uczucie w moim odczuciu raczej nie nalezalo do przyjemnych. Uczucie takie dziwne jakby Ci sie kupke chcialo a to dzidzia tak sie wstawia nisko w kanal rodny i stad te uczucie... A dziwne uczucie jest dopiero jak maluszek wstawi sie juz najnizej jak moze, to ma sie wrazenie jakbys go miala w pipce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo mi pomogly, juz w szpitalu je chlodzilam w lodowce i jak mialam nawal pokarmu to przyniosly duza ulge... ![]() W domku tez z poczatku byly ciagle w uzyciu. Cytat:
Ale ona mi mocno masowala a podobno nie wolno masowac mocno teraz wszedzie mowia ze delikatnie bo mozna kanaliki mleczne uszkodzic. I teraz ja sobie sama masowalam delikatnie rozmasowujac najbardziej miejsca gdzie mialam guzki i to mi bardziej pomoglo niz to co zrobila mi polozna. Ona chciala pomoc, ale ja potem plakalam caly dzien bo bol niesamowity. Cytat:
Cytat:
oczywiscie brzuszysko bedzie sie wylewacA to ciumkanie cyca i latajacy brzdac obok ktory co chwila cos chce, wiem jakie to meczace oj wiem ![]() Cytat:
z poczatku skurcze nie sa bardzo bolesne. ![]() Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-26 o 21:43 |
||||||||
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak wyglądają te skurcze co 15min? Taki ból jak na okres? |
|
|
|
|
#2445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ma niunka apetyt moja po 30ml odplynela i spi juz 40min![]() Karolca ile zajmuje Ci sciagniecie np. 80ml mleka? pytam, bo mi dzis zajelo 20min, to moj rekord, przewaznie sciagam po 30-40 w pol godziny. |
|
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi z Sandra zajmowalo to ok 20-30 minut... ale tez ilosc mleka zalezala od pory dnia... wiedzorami zwykle miewalam wiecej mleka... no i gdzies od okolic 1 miesiaca bylam w stanie doslownie wydoic blisko 120-150, niekiedy 180 ml z jednej piersi ![]() a teraz tez zauwazam, ze niekiedy karmiac jedna pierwia, to z drugiej jest w stanie samo z siebie zejsc dobre 50 ml, a czasami ledwie kropelka (uzywam takich plastikowych "miesczek" do zbierania tego mleka, bo tak to bym przy kazdym karmieniu bala skapana w mleku )Ale ogolnie tez na laktacje polecam herbatke koperkowa no i picie duzo wody
|
|
#2447 | ||||
|
Raczkowanie
|
Tikki, super, że wszystko ok, fajnie, że masz fotki małej, mi się schowała na usg w 34 tc i nawet nie wiem jak wygląda
![]() jutro mam rano ktg i w zależności wizyta lub nie ![]() ja do pupki mam alantan plus i sudocrem, no ale jeszcze nie testowałam ![]() Cytat:
Cytat:
choć widziałam zdjęcia muchu po porodzie to miała na czarno pomalowane, ale to inna bajka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
się nie znam![]() dzięki za link do wkładek
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja już nie mogę wytrzymać z tą zgagą
|
|
|
|
#2449 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do rodzaju bolu, przy I porodzie mialam bole jak na @ ktore zwiekszaly sile (i te zdecydowanie byly bardziej znosne) a przy II porodzie bole z krzyza ktore byly dla mnie duzo gorsze. Dopiero przy rozwarciu 8 cm kiedy po kolysaniu biodrami w pozycji kolankowo-łokciowej dluzszy czas maluszek wstawil sie juz do wyjscia ( co czulam dosyc wyraznie) dołączyl sie bol @ do krzyzowych i wtedy byla juz jazda. Cytat:
Cytat:
Ja nie pamietam czy akurat u tego sprzedajacego kupowalam...ale to są te wkładki.![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]() A co do zgagi....keidys mowilysmy o tym i ja musze to napisac... Filip jak sie urodzil mial bujna fryzurke i przy nim mialam duuuuza zgage a z Szymonem mialam zgage ale sporadycznie i ma mniej wlosow
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej, ja potrafilam po szklance ściągnąć z piersi .....jednej , jak ściągałam to odgłos jakby ktoś kozę doił
jak przeholujemy to mamy murowany haficik ![]() Na e mailu dałam fotę Dziewczynek ![]() ps. Aga zszycie od przodu jest genialne Gosica kciukasy ![]() Czekam na karmienie przed moim spaniem i lulu
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-03-26 o 22:59 |
|
|
|
#2451 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jestem z Was dumna i słodkie foto Cytat:
Cytat:
mnie obudził jeden silny ból, a potem miałam takie jak na okres tylko coraz silniejsze. żeby to jednak było to ![]() Cytat:
czekamy na wieści!Mojej w szpitalu podawali Enfamil 1 i takie kupiłam wrazie "W", ale ja mam nawał pokarmu, więc nie przydaje się jak narazie... Cytat:
jak mi się parte zaczynały to krzyczałam, że robię kupę ale siara Aguśka moja mała jest jak Twój Filipek - mega spioch! Muszę ją zmuszać do jedzenia co nie jest łatwe. Nawał dalej mam i sobie nie radzę, choć jest lepiej jak wczoraj. Na mailu same śliczności Jolkaaaa Twój brzuszek nisko już! ciąża bardzo Ci pasuje! Nowaken ale Antek jest wysoki, a Ty masz niezłą piłeczkę Dobrej nocki
|
|
#2452 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A butelka sie nie karmi na zadanie?Jak teraz zalecaja karmic? Wrzatkiem to sie wyparza.A wygotowac przez tyle minut ile zalecaja.Ja gotowalam trzy minuty,w duzym garze i od razu laktator,butelke,smoczek razem.
|
|
#2453 |
|
Zadomowienie
|
U mnie się skurcze wyciszyły po no-spie... mam nadzieję, że podziała do rana - a rano na IP i tak mam się stawić... zastanawiam się tylko czy brać rano no-spe...ale chyba lepiej jak skurczy nie będzie...
A przy tych skurczach tylko raz bolało tak dziwnie - podobnie jak na okres, ale niezupełnie... a potem to już tylko kręgosłup... Ja to się już kładę Dzieweczki, postaram się jakoś jutro odezwać jak już coś będę wiedzieć... Dobrej nocki |
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2455 |
|
Gang Iren
|
Obejrzalam zdjecia.
Nowaken ale masz juz duzy brzusio! Evvcia ale masz slicznotke Cytrynka z Wiktorka chyba maly spioszek. Konia ale ktora jest ktora?Jak dwie krople wody! Uciekam spac,znowu mam te same bole,ale juz sie nie nastawiam,ze cos z nich wyniknie.I znow zgaga Milych snow!
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
SMS od gosica502 o 22:25
"Moja córa Gabi jest na świecie już od godziny Urodziła się przez cesarskie cięcie. Nie znam jeszcze dokładnych wymiarów ale waży 3600g o dostała 10pkt " Gratulacje ![]() |
|
|
|
#2457 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mnie od godziny męczy ostre kłócie połączone z bólem ale nie dosłownie okresowym na wysokości spojenia lonowego taki że nie umiem się przekręcic ale nie regularne. Teraz siedzę na kibelku i zaczyna boleć jak na okres
mały się rusza mam nadzieję że do rana dam radę a jak nie to budze tzta.. Ale takiego bólu nie czułam nie pomaga nawet zmiana pozycji
|
|
|
|
#2458 |
|
Wtajemniczenie
|
gosica gratulacje!!!!
dzieki Dziewczyny za odpowiedzi w sprawie ile zajmuje Wam sciaganie pokarmu.to jak mi zajmuje tyle sciaganie 30ml to chyba mam slaba laktacje. uzywam elektrycznego laktatora i pije ponad 2l plynow spokojnie.no ale poki co mleka nadmiar nie mam, ale Hania sie najada. Jolka co do skurczy co 15min, to ja w sumie 2 dni przed porodem mialam regularne co 1o min, juz troche bolesne. byly takie ze juz oddychanie uskuteczniac musialam ale w sumie przydalo sie bo podczas porodu z oddychaniem problemow nie mialam.jutro zajrze na maila bo ponoc same pieknosci tam sa ![]() kolorowych snow
|
|
|
|
#2459 |
|
Rozeznanie
|
kolejny dzieciaczek - GRATULACJE!
|
|
|
|
#2460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie zamartwiam bo moja mala dosyc malo je, ale naszczescie przybiera na wadze. my mamy humana pre i humana ar od urodzenia tez (zageszczane mleko zeby mala nie ulewala) Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

Nie wiem co bardziej boli - masaż czy poród
Nogi i pupa szczupłe jak zawsze a biodra szerokie 
jestem z Was dumna
Jakoś od 15:00 godziny zaczęły mnie boleć plecy na dole, tak jakby krzyże. Do tego ból podbrzusza mam, brzuch mi się stawia raz za czas i mała się wypina... wzięłam dość ciepłą kąpiel, bóle nie ustąpiły, ale jako tako nie potrafię odczytać czy są to skurcze czy nie