U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-26, 15:09   #2371
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Dziewczyny czy w ostatnim miesiącu ciązy dużo Wam urosły brzuszki, czy już raczej wielkośc się nie zmieniła?
Stary 2012-03-26, 15:33   #2372
alamig
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Emigra, strasznie współczuję

Dziewczynki, a czy wiecie gdzie można kupić te kropelki Sab simplex? W aptekach nie ma, a przez internet chyba troszkę bałabym się kupować.
Stary 2012-03-26, 15:35   #2373
monika_krk
Raczkowanie

Gratulacje dla Rybki i Tynki (ale szybko poszło od wód do porodu)

umówiłam się dziś z położną środowiskową, nawet fajna a wy dziewczyny rozpakowane czy możecie powiedzieć, że one pomagają rzeczywiście np. przy laktacji czy to tylko taki pic na wodę?

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dziewczyny mam newsa!!! wbilam sie bez problemu w spodnie sprzed ciazy jaka ulga zalozyc normalne ubrania w koncu
laktacja tez mi sie w miare ustabilozowala tzn nie zuzywalm 20 wkladek dziennie
Gratulacje wciśnięcia w spodnie też patrzę na swoje z wytęsknieniem, ale mam zdecydowanie dalej niż bliżej

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Tez mam takie żelowe nakladki na piersi z takim fajnym bocznym przedluzeniem czyli na miejsce na piersiach gdzie np mnie bolalo bo tam tworzyly sie najczesciej guzki. I tez trzymam to w lodowce. I oczywiscie pomoglo, tylko to ma dzialanie p/bolowe i zweza kanaliki mleczne po karmieniu lub odciaganiu, a sok z kapusty ma dodatkowo dzialanie p/zapalne co jest pomocne np w zastoju pokarmu.
a jakiej firmy masz tej nakładki żelowe? ja gdzieś widziałam Nuka chyba zakupię...

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
SMS od gosica502

"O 4.20 odeszły mi wody. Jestem już przyjęta na oddział i siedze sobie na sali porodowej. Na razie bolesnych skurczów brak... Trzymajcie kciuki"
trzymam kciuki

Cytat:

Wiecie co jestem zła TŻ nie chce sexu bo się boi a mi się wydaje, że powodem jest to, że już go nie kręcę z takim brzuchem i cielskiem.
mam podobne odczucia... ale jak sobie pomyślę, że już mało zostało to mi się trochę lepiej robi na serduchu... no bo wiesz zostało nam 7 dni do porodu a sam poród to kilka kg zejdzie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jak chetnych brak to ja moge,chociaz nie moja kolej
ja też mogę być następna w kolejce, wcale się nie obrażę

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Hej kochane moje!
Melduję, że żyję! a raczej żyjemy wyszłyśmy dopiero wczoraj ok 17 ze szpitala, bo mała miała żołtaczkę, ale na szczęście lekką i niestety duży spadek wagi jest masakrycznym śpiochem! Śpi non stop i przy cycku zasypia, ciężko jest ją dobudzić no ale już dziś minimalnie lepiej.
Niespodziewałam się, że już tak szybko będę miała ją przy sobie, więc ja to zszokowana nieźle jestem w dodatku mam nawał pokarmu i ledwo sobie radziłam w nocy, ale już jest lepiej (troszkę). Jak dla mnie poród (opiszę wszystko jak będę miała dłuższą chwilę) to nic w porównaniu z tym co się dzieje teraz ze mną...
fajnie, że już jesteście w domku... ja ostatnio też nawet porodu się boję mniej, a bardziej, żeby wszystko było ok z córką i potem, żebym ją ogarniała jakoś

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
U nas wszystko w porządku, malutka jest super, chociaż ostatnio słabo śpi w nocy - z soboty na niedzielę bujaliśmy się z nią od 21 do 3!! a dziś pięknie spała, z jedną tylko pobudką... dziwna sprawa
Z karmieniem piersią też niestety kolorowo u mnie nie jest, Milka się nie najada, ciągle dokarmiam butlą - mimo, że ma ponad 2 tygodnie ja nie wiem co to nawał pokarmu - piersi cały czas miękkie, coś z nich leci, ale po godzinnej sesji Milka i tak wypija jeszcze butle 60 ml
Poza tym schodzi jej skóra, ale to jak powiedziała położna dlatego, że duża dziewczyna z niej była i z brzucha wyszła nie umaziana w ogóle, dlatego ta skóra taka sucha - kąpięmy w emolium i jest trochę lepiej.
Poza tym byłyśmy u lekarza i malutka osiągnęła swoją wagę urodzeniową tzn. 4300 powoli żegnam się z ciuszkami 56...
Mi natomiast do wagi sprzed ciąży brakuje jeszcze 5 kg... brzuch mam straszny, ale mam nadzieję, to stan przejściowy
fajnie, że tylko 5 kg zostało, zazdroszczę też bym tak chciała już mieć

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czego używacie lub zamierzacie używać do brodawek?? tzn. jaką maść i czy smarując ją można karmić?
ja też mam bepanthen maść jak kilka dziewczyn- polecali w szkole rodzenia
Stary 2012-03-26, 15:36   #2374
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy w ostatnim miesiącu ciązy dużo Wam urosły brzuszki, czy już raczej wielkośc się nie zmieniła?
Oj Lena mi tak rośnie że rzeczy które nosiłam z Antkiem w ciąży są trochę bardziej obcisłe

Udało mi się wstawić zdjęcie na meila

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 15:36   #2375
karolca
Zakorzenienie

tez stosuję Bepanthen.

Dziś mama pokazała mi jak mam masować sobie piersi aby łatwiej karmić i ściągać pokarm Nie wiem co bardziej boli - masaż czy poród

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 15:39   #2376
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość

Dziewczynki, a czy wiecie gdzie można kupić te kropelki Sab simplex? W aptekach nie ma, a przez internet chyba troszkę bałabym się kupować.
W aptekach u nas tego nie dostaniesz bo to jest lek niemiecki nie dopuszczony w polce tutaj wstawiam Ci linka jak kupowałam dla Antka to opakowanie wyglądało tak samo
http://przepieknie.pl/threads/1673-S...miec-35z%C5%82

Stary 2012-03-26, 15:40   #2377
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
tez się zastanawiam która pierwsza

co do opcji wyjazdu takiej opcji nie ma mama nie ma dokąd wyjechac po prostu bedziemy cisnac kity ze mama ma duzo psów do obciecia ( zajmuje sie w domu strzyzeniem piesków) i ze wtedy nie odbiera telefonu mamy nadzieje ze obejdzie sie bez informowania babci o tym ze mama w szpitalu
jeszcze trochę i się dowiemy która pierwsza a może obie w ten sam dzień
w takim razie aby udało się bez informowania babci

Cytat:
wydaje mi się że raczej już wielkość się nie zmieniła

Ciekawe jak tam gosica
Stary 2012-03-26, 15:48   #2378
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
ja to przez spuchnięte nogi nie mam szans kupić butów bo nie ma jak przymierzyć

ja właśnie ogarniam w szafie ciuchy i zaraz też będę wstawiać pranie ale najpierw musze rozwiesic jedno bo właśnie się wyprało
mi na całe szczęście nie spuchły, więc mogłam kupić.
a musiałam bo już żywcem nie było co ubierać do spódnicy, tzn mam jakieś baleriny ale potrzebowałam czarne, a tak to same szpilki ale to już trochę hardcorowo na zakupy na miasto,

mi się już drugie wyprało, ale jakoś weny nie mam żeby się zebrać i iść powiesić. Tż skończy pracę to go poproszę, żeby powiesił

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Czuje potrzebę ogromniastą na frytki domowej roboty i zaraz idę zrobić wzięło tak nagle czuje że muszę zjeść ogrom tego dziadostwa z masą tłuszczu hihi
może Cię weźmie po tych frytkach
moja przyjaciółka dzień przed porodem najadła się właśnie takich placków smażonych na głębokim tłuszczu, brzuch ją bolał później i myślała, że po prostu jej zaszkodziły, a to jednak się okazały bóle sygnalizujące poród, bo rano odeszły jej wody

mnie coś dzisiaj brzuch znów pobolewa, plus to, że mała uciska mi co chwilę na szyjkę...

Dziewczyny do porodu mogę mieć pomalowane paznokcie u rąk? nie mówię tutaj o szalonych kolorach ale raczej jakiś mleczny, ale nie wiem czy można?!

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 16:17   #2379
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
mi na całe szczęście nie spuchły, więc mogłam kupić.
a musiałam bo już żywcem nie było co ubierać do spódnicy, tzn mam jakieś baleriny ale potrzebowałam czarne, a tak to same szpilki ale to już trochę hardcorowo na zakupy na miasto,

mi się już drugie wyprało, ale jakoś weny nie mam żeby się zebrać i iść powiesić. Tż skończy pracę to go poproszę, żeby powiesił

może Cię weźmie po tych frytkach
moja przyjaciółka dzień przed porodem najadła się właśnie takich placków smażonych na głębokim tłuszczu, brzuch ją bolał później i myślała, że po prostu jej zaszkodziły, a to jednak się okazały bóle sygnalizujące poród, bo rano odeszły jej wody

mnie coś dzisiaj brzuch znów pobolewa, plus to, że mała uciska mi co chwilę na szyjkę...

Dziewczyny do porodu mogę mieć pomalowane paznokcie u rąk? nie mówię tutaj o szalonych kolorach ale raczej jakiś mleczny, ale nie wiem czy można?!
Raczej nie
Cytat:
mgr Magdalena Witkiewicz, położna
Dlaczego nie można mieć pomalowanych paznokci podczas porodu?

Po pierwsze:
W trakcie porodu, a szczególnie gdyby zakończył się on przez cięcie cesarskie, bardzo ważną informację na temat funkcjonowania układu krążenia pacjentki możemy zdobyć, obserwując zabarwienie dystalnych części ciała, między innymi paznokci. Pomalowane paznokcie taką ocenę uniemożliwiają albo zamazują obraz.
Po drugie:
Paznokcie pomalowane lakierem zaburzają pracę pulsoksymetru (zakłada się go na palec), urządzenia, które jest używane przy znieczulaniu pacjentki do cięcia cesarskiego lub innego zabiegu.
Po trzecie:
Bezpośrednio po porodzie dziecko jest przystawiane do piersi. W trakcie przystawiania kobieta często musi zbliżyć palce do ust dziecka, a kontakt dość wrażliwego noworodka z takimi substancjami chemicznymi jak lakier do paznokci nie jest wskazany.
Kiedy poród nas zaskoczy z pomalowanymi paznokciami, nie ma co się przejmować, w większości placówek szpitalnych w Izbie Przyjęć można znaleźć zmywacz do paznokci.
Stary 2012-03-26, 16:36   #2380
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny czego używacie lub zamierzacie używać do brodawek?? tzn. jaką maść i czy smarując ją można karmić?
Cytat:
Ja stosuje od pewnego czasu masc Maltan,bo zalecaja juz w ciazy zaczac,nie trzeba zmywac do karmienia,mam jeszcze avent i lansinoh-tez nie trzeba ich zmywac.Kazda z tych masci polecala mi inna kolezanka,wiec kupilam wszystkie i bede testowac
Ja tez kupiłam i zaczełam już stosować Maltan, koleżanka z pracy bardzo sobie chwaliła. Zbaczymy czy wcześniejsze smarowanie ochroni trochę brodawki

Karocla, Evvcia, Balbinka, Rybka, Tynka GRATULACJE

Zdjęcia na mailu boskie, już się nie mogę doczekać zobaczyć mojego Wiktora a z drugiej strony coraz bardziej boje się porodu ...
Stary 2012-03-26, 16:45   #2381
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Mi rosnie brzuch caly czas tak samo,co dwa tyg waze sie i mierze brzuch i w brzuszku co 2 tyg mam rowno 2 cm wiecej.
Stary 2012-03-26, 16:48   #2382
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A ja sobie jem czerninę od mamusi

Stary 2012-03-26, 16:53   #2383
julliczka
Rozeznanie

Hej hej

Gratulacje dla Nowych Rozpakowanych Mamuś!! ale ostatnia nocka pełna wrażeń była

Ja jeszcze śmigam na kolanach po lokalu i układam towar i molestuję komputer firmowy blee. Na przerwę do domku zajrzałam żeby obiadek zjeść i całe szczęście, bo Julcia moja w końcu się uspokoiła tak mi daje czadu z tymi swoimi ruchami w brzuchu, tak mocno naciskała mi od rana na pipkę od środka że myślałam, że zaraz sobie sama wyjdzie ze mnie

nasza kruszynka już z nami

Edytowane przez julliczka
Czas edycji: 2012-03-26 o 16:54
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 16:57   #2384
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
w Polsce ich nie ma .. mozesz sprbowac w internecie jak Nowaken poradzila

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Hej hej

Gratulacje dla Nowych Rozpakowanych Mamuś!! ale ostatnia nocka pełna wrażeń była

Ja jeszcze śmigam na kolanach po lokalu i układam towar i molestuję komputer firmowy blee. Na przerwę do domku zajrzałam żeby obiadek zjeść i całe szczęście, bo Julcia moja w końcu się uspokoiła tak mi daje czadu z tymi swoimi ruchami w brzuchu, tak mocno naciskała mi od rana na pipkę od środka że myślałam, że zaraz sobie sama wyjdzie ze mnie
Ty to masz sily kochana
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 16:58   #2385
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Hej hej

Jak Ty tak cały czas energicznie pracujesz to co sie dziwisz że ona szalona

Stary 2012-03-26, 17:00   #2386
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Rośnie jak szalony, z każdym dniem jest coraz większy

W końcu wiem ile ważę . 70,6kg, czyli +11 kg. Niunia waży 2900 czyli w 2 tyg przybrała 300g . Rozwarcie na 2 palce, brak paciorkowca. KTG dobre więc jest git . Za tydzień znowu KTG i USG . Urodzę świecące dziecko . Ale mam cudowne zdjęcie USG. Andrea spała z rączką na oczkach . Zaraz zrobię zdjęcie zdjęcia, bo nie chce mi się włączać scanera.

To idę Was troszkę nadrobić.
Stary 2012-03-26, 17:01   #2387
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
mi tak, zwiększył się znacznie i czuję malucha bardziej

A mi jakoś nie dobrze się zrobiło, i głowa troszkę boli

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 17:02   #2388
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Rośnie jak szalony, z każdym dniem jest coraz większy

W końcu wiem ile ważę . 70,6kg, czyli +11 kg. Niunia waży 2900 czyli w 2 tyg przybrała 300g . Rozwarcie na 2 palce, brak paciorkowca. KTG dobre więc jest git . Za tydzień znowu KTG i USG . Urodzę świecące dziecko . Ale mam cudowne zdjęcie USG. Andrea spała z rączką na oczkach . Zaraz zrobię zdjęcie zdjęcia, bo nie chce mi się włączać scanera.

To idę Was troszkę nadrobić.
To super że wszystko w porządku

Stary 2012-03-26, 17:05   #2389
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

witam popołudniowo

ogłaszam wszem i wobec wszystkie okna w domu mam umyte
żeby nie było, że się przemęczam dzisiaj je dokończyłam, bo w salonie mi zostały z ostatniego razu ... 2 dużeee + 2 mniejsze
zaraz biorę małego i idziemy na podwórko
jutro w planach... generalne porządki w sypialni
Stary 2012-03-26, 17:08   #2390
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

tikki super, że wszystko ok ale zazdroszczę Ci wagi

idę chyba spać bo nie wytrzymam

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 17:10   #2391
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
W aptekach u nas tego nie dostaniesz bo to jest lek niemiecki nie dopuszczony w polce tutaj wstawiam Ci linka jak kupowałam dla Antka to opakowanie wyglądało tak samo
http://przepieknie.pl/threads/1673-S...miec-35z%C5%82
No właśnie wiem, że w Polsce nie da się tego kupić, dlatego pytam czy macie jakieś pewne źródło
Stary 2012-03-26, 17:11   #2392
Asika21
Rozeznanie

Mam pytanie do Mamuś Jakich kosmetyków, maści używacie do pupci niemowlaka?

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 17:21   #2393
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
No właśnie wiem, że w Polsce nie da się tego kupić, dlatego pytam czy macie jakieś pewne źródło
Za czasów Antka miała koleżankę która siedziała w Niemczech i mi przesyłała, cena była taka sama jak w tym linku co przesłałam ale pamiętam że znajomi kupowali od kogoś właśnie przez internet i wszystko było ok

Stary 2012-03-26, 17:22   #2394
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
zapobiegawczo sudocrem

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 17:22   #2395
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Ja mam sprawdzony sudocrem

Stary 2012-03-26, 17:23   #2396
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Flowerbombka, tikki swietnie wygladacie!
)

Cytat:
Dobrej nocy dziewczyny!
Chcialabym zasnac i obudzic sie majac dziecko kolo siebie,porod moge ominac
Ja tak samo...

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry!
Dziewczyny ja zaczne dzien wiesciami od Tynki z godziny 01.10:

"Odeszly mi wody, jedziemy z tz do szpitala sprawdzic co i jak, cala sie trzese, modlcie sie za mnie"

Za to nastepny sms o godzinie 5.55

" Urodzilam sn, Mateuszek jest cudowny, 56 cm, 3740 waga, poszlo szybko choc bolalo, nie nacieli mnie , lekko peklam"

GRATULUJE, klask i:
W koncu masz to kochana z glowy!
GRATULACJE DLA Tynki!!

Cytat:
Wiecie co jestem zła TŻ nie chce sexu bo się boi a mi się wydaje, że powodem jest to, że już go nie kręcę z takim brzuchem i cielskiem.
Na pewno tak nie jest. Po prostu się boi. Ja też mam teraz ochotę na sex, a M. albo ogląda TV albo zasypia

Cytat:
tikki kciuki za USG i KTG
Dziękuję przydało się

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Hej kochane moje!
Melduję, że żyję! a raczej żyjemy wyszłyśmy dopiero wczoraj ok 17 ze szpitala, bo mała miała żołtaczkę, ale na szczęście lekką i niestety duży spadek wagi jest masakrycznym śpiochem! Śpi non stop i przy cycku zasypia, ciężko jest ją dobudzić no ale już dziś minimalnie lepiej.
Niespodziewałam się, że już tak szybko będę miała ją przy sobie, więc ja to zszokowana nieźle jestem w dodatku mam nawał pokarmu i ledwo sobie radziłam w nocy, ale już jest lepiej (troszkę). Jak dla mnie poród (opiszę wszystko jak będę miała dłuższą chwilę) to nic w porównaniu z tym co się dzieje teraz ze mną...
. Wszystko się unormuje!
Cytat:
Napisane przez Evvcia
Tikki za badanka, niech Andrea już się pojawia co będzie czekać
No nie chce jej się na słonko wychodzić .

Cytat:
Tikki trzymam kciuki za dzisiejszą wizyte, obyś wszystko zrozumiała na pewno wszystko jest ok!
Na szczęście była pani doktor a nie pan doktor i wszystko zrozumiałam. Pan mówi strasznie niewyraźnie i szybko .
Cytat:
co za szef
Z drugiej strony to go rozumiem, bo też nie może być bez pracownika co 2tyg...

Cytat:
A ja się czuję fatalnie kicham non stop i ten cholerny katar
Oby szybko przeszło . A na katar woda z solą! Mi pomogło bardziej niż sól fizjologiczna!

zdjęcie z serii - "dajcie mi wszyscy święty spokój - ja śpię"
P1020138.jpg

Edytowane przez tikki85
Czas edycji: 2012-03-26 o 17:29
tikki85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 17:29   #2397
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Hej, hej,
tego w Polsce kupić nie idzie, najlepiej jakby ktoś Ci kupił w Niemczech, ja też bym się z allegro bała

TYNKA, RYBKA , IVONA klask i::r oza: gratuluję i życzę zdrówka dla Dzieci i sił dla Was

Rybka wiedziałam ,że to będzie niedziela

Dziękuję za miłe słowa odnośnie zdjęć

Gosia i Emigra takie walory to już raczej choroba jest , zwazyłam je ponad 5 kg mają a poważnie to są problematyczne takie bimbaly

Asika ja używam bepanthen maść , jak mi się parę razy skończyl to używałam innych maści, ale bepanthen najlepszy wg mnie
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 17:39   #2398
Roksape
Zadomowienie

Hej

Gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś

Byłam na mailu- wszystkie dzieciaczki cudowne !

Co do maści na pupę to mam i zasypki i z próbek Nivea na odparzenia i Johnsona też ( mała nie ma na nie uczulenia) ale po tym pupa jak była czerwona tak jest. Także używam sudocremu bo po nim pupa jasna jak należy

Dzisiaj moja córa dała mi zasnąć o 2 potem znowu o 4 pobudka- godzina na karmienia, przewijanie i odbijanie. Ale , że syn pospał do 8 to pospałam i ja I czuję się w miarę dobrze.
Wczoraj mała miała dosyć płaczliwy poranek zjadłam czekoladę nie wytrzymałam po prostu tak mnie ciągnęło i choć mała wysypki nie miała to chyba to był powód marudzenia.... Także mam za swoje i przy okazji zakaz na czekoladę podziała ( mam nadzieję) pozytywnie na spadek wagi. Nie mieszczę się w żadne spodnie sprzed ciąży brakuje mi jakieś 5 cm Nogi i pupa szczupłe jak zawsze a biodra szerokie I te boczki to masakra. Najgorsze, że nie prędko poćwiczę mięśnie brzucha bo jestem po cc a nawet nie mogę go wciągnąć bo się nie da....

Widzę po zdjęciach, że sporo z was daje swoim dzieciom smoczki.... Ja mam smoczek z Nuka i już próbowałam małej dać go z 5 razy, żeby się nie przejadała i wiecie co ? Mała nie potrafi go złapać a wręcz się nim dławi bo zaraz ma odruch wymiotny. Mój syn też zawsze był na tych smoczkach i nie było problemu... I teraz muszę się męczyć bo małą czasem lubi sobie pocmokać cyca a tu synem też trzeba się zająć...
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 17:45   #2399
tikki85
Zakorzenienie

Emigra Jula chyba całkiem podobna do Ciebie - ślicznotka
Pempek - słodziutka Milenka.
Nowaken - super zdjęcie! Synek pewnie nie może już doczekać się rodzeństwa!
Stary 2012-03-26, 17:51   #2400
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Emigra Jula chyba całkiem podobna do Ciebie - ślicznotka
Pempek - słodziutka Milenka.
Nowaken - super zdjęcie! Synek pewnie nie może już doczekać się rodzeństwa!
czeka czeka i wszystko teraz chce pozyczyć dla Ani ale wiesz jak się już Ania urodzi to może być zwrot akcji

Właśnie dzwonił mi tż że będzie w domu później bo jakaś baba mu wjechała w tyłek a co dopiero wypieścił sobie ten samochód i wydał mnóstwo kasy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości