|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Dziewczyny czy w ostatnim miesiącu ciązy dużo Wam urosły brzuszki, czy już raczej wielkośc się nie zmieniła?
|
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Emigra, strasznie współczuję
![]() Dziewczynki, a czy wiecie gdzie można kupić te kropelki Sab simplex? W aptekach nie ma, a przez internet chyba troszkę bałabym się kupować. |
|
|
|
#2373 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla Rybki i Tynki (ale szybko poszło od wód do porodu
) umówiłam się dziś z położną środowiskową, nawet fajna a wy dziewczyny rozpakowane czy możecie powiedzieć, że one pomagają rzeczywiście np. przy laktacji czy to tylko taki pic na wodę?Cytat:
też patrzę na swoje z wytęsknieniem, ale mam zdecydowanie dalej niż bliżej![]() Cytat:
chyba zakupię...Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też mogę być następna w kolejce, wcale się nie obrażę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udało mi się wstawić zdjęcie na meila |
|
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
tez stosuję Bepanthen.
Dziś mama pokazała mi jak mam masować sobie piersi aby łatwiej karmić i ściągać pokarm Nie wiem co bardziej boli - masaż czy poród
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://przepieknie.pl/threads/1673-S...miec-35z%C5%82 |
|
|
|
|
#2377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może obie w ten sam dzień ![]() w takim razie aby udało się bez informowania babci ![]() Cytat:
![]() Ciekawe jak tam gosica
|
||
|
|
|
#2378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a musiałam bo już żywcem nie było co ubierać do spódnicy, tzn mam jakieś baleriny ale potrzebowałam czarne, a tak to same szpilki ale to już trochę hardcorowo na zakupy na miasto,mi się już drugie wyprało, ale jakoś weny nie mam żeby się zebrać i iść powiesić. Tż skończy pracę to go poproszę, żeby powiesił Cytat:
może Cię weźmie po tych frytkach moja przyjaciółka dzień przed porodem najadła się właśnie takich placków smażonych na głębokim tłuszczu, brzuch ją bolał później i myślała, że po prostu jej zaszkodziły, a to jednak się okazały bóle sygnalizujące poród, bo rano odeszły jej wody mnie coś dzisiaj brzuch znów pobolewa, plus to, że mała uciska mi co chwilę na szyjkę... ![]() Dziewczyny do porodu mogę mieć pomalowane paznokcie u rąk? nie mówię tutaj o szalonych kolorach ale raczej jakiś mleczny, ale nie wiem czy można?!
|
|
#2379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2380 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Karocla, Evvcia, Balbinka, Rybka, Tynka GRATULACJE Zdjęcia na mailu boskie, już się nie mogę doczekać zobaczyć mojego Wiktora a z drugiej strony coraz bardziej boje się porodu ... |
||
|
|
|
#2381 |
|
Gang Iren
|
Mi rosnie brzuch caly czas tak samo,co dwa tyg waze sie i mierze brzuch i w brzuszku co 2 tyg mam rowno 2 cm wiecej.
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie jem czerninę
|
|
|
|
#2383 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej
Gratulacje dla Nowych Rozpakowanych Mamuś!! ale ostatnia nocka pełna wrażeń była ![]() Ja jeszcze śmigam na kolanach po lokalu i układam towar i molestuję komputer firmowy blee. Na przerwę do domku zajrzałam żeby obiadek zjeść i całe szczęście, bo Julcia moja w końcu się uspokoiła tak mi daje czadu z tymi swoimi ruchami w brzuchu, tak mocno naciskała mi od rana na pipkę od środka że myślałam, że zaraz sobie sama wyjdzie ze mnie
Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-03-26 o 16:54 |
|
|
|
#2384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W końcu wiem ile ważę . 70,6kg, czyli +11 kg. Niunia waży 2900 czyli w 2 tyg przybrała 300g . Rozwarcie na 2 palce, brak paciorkowca. KTG dobre więc jest git . Za tydzień znowu KTG i USG . Urodzę świecące dziecko To idę Was troszkę nadrobić. |
|
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi jakoś nie dobrze się zrobiło, i głowa troszkę boli
|
|
|
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
witam popołudniowo
ogłaszam wszem i wobec wszystkie okna w domu mam umyte żeby nie było, że się przemęczam dzisiaj je dokończyłam, bo w salonie mi zostały z ostatniego razu ... 2 dużeee + 2 mniejsze ![]() zaraz biorę małego i idziemy na podwórko ![]() jutro w planach... generalne porządki w sypialni
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
tikki super, że wszystko ok
ale zazdroszczę Ci wagi idę chyba spać bo nie wytrzymam
|
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2392 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie do Mamuś
Jakich kosmetyków, maści używacie do pupci niemowlaka?
|
|
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
zapobiegawczo sudocrem
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2396 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję przydało się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
.Z drugiej strony to go rozumiem, bo też nie może być bez pracownika co 2tyg... ![]() Oby szybko przeszło . A na katar woda z solą! Mi pomogło bardziej niż sól fizjologiczna!zdjęcie z serii - "dajcie mi wszyscy święty spokój - ja śpię" P1020138.jpg Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2012-03-26 o 17:29 |
||||||
|
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego w Polsce kupić nie idzie, najlepiej jakby ktoś Ci kupił w Niemczech, ja też bym się z allegro bała TYNKA, RYBKA , IVONA ![]() ![]() klask i:![]() ![]() Rybka wiedziałam ,że to będzie niedziela ![]() Dziękuję za miłe słowa odnośnie zdjęć Gosia i Emigra takie walory to już raczej choroba jest , zwazyłam je ponad 5 kg mają a poważnie to są problematyczne takie bimbaly Asika ja używam bepanthen maść , jak mi się parę razy skończyl to używałam innych maści, ale bepanthen najlepszy wg mnie |
|
|
|
|
#2398 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś Byłam na mailu- wszystkie dzieciaczki cudowne ! Co do maści na pupę to mam i zasypki i z próbek Nivea na odparzenia i Johnsona też ( mała nie ma na nie uczulenia) ale po tym pupa jak była czerwona tak jest. Także używam sudocremu bo po nim pupa jasna jak należy ![]() Dzisiaj moja córa dała mi zasnąć o 2 potem znowu o 4 pobudka- godzina na karmienia, przewijanie i odbijanie. Ale , że syn pospał do 8 to pospałam i ja I czuję się w miarę dobrze.Wczoraj mała miała dosyć płaczliwy poranek zjadłam czekoladę nie wytrzymałam po prostu tak mnie ciągnęło i choć mała wysypki nie miała to chyba to był powód marudzenia.... Także mam za swoje i przy okazji zakaz na czekoladę podziała ( mam nadzieję) pozytywnie na spadek wagi. Nie mieszczę się w żadne spodnie sprzed ciąży brakuje mi jakieś 5 cm Nogi i pupa szczupłe jak zawsze a biodra szerokie I te boczki to masakra. Najgorsze, że nie prędko poćwiczę mięśnie brzucha bo jestem po cc a nawet nie mogę go wciągnąć bo się nie da....Widzę po zdjęciach, że sporo z was daje swoim dzieciom smoczki.... Ja mam smoczek z Nuka i już próbowałam małej dać go z 5 razy, żeby się nie przejadała i wiecie co ? Mała nie potrafi go złapać a wręcz się nim dławi bo zaraz ma odruch wymiotny. Mój syn też zawsze był na tych smoczkach i nie było problemu... I teraz muszę się męczyć bo małą czasem lubi sobie pocmokać cyca a tu synem też trzeba się zająć...
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra Jula chyba całkiem podobna do Ciebie
- ślicznotkaPempek - słodziutka Milenka. Nowaken - super zdjęcie! Synek pewnie nie może już doczekać się rodzeństwa! |
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie dzwonił mi tż że będzie w domu później bo jakaś baba mu wjechała w tyłek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

) 
chyba zakupię...
no ale już dziś minimalnie lepiej.
a dziś pięknie spała, z jedną tylko pobudką... dziwna sprawa

aby udało się bez informowania babci 

i zaraz idę zrobić wzięło tak nagle czuje że muszę zjeść ogrom tego dziadostwa z masą tłuszczu hihi 

klask i: