|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
przemilczeliśmy cały wieczór, dziś tż jeszcze śpi, ale czuję że będzie cd.trzymam kciuki za Dasti... ja w nocy miałam potworny ból kręgosłupa i mega skurcze. chciałabym ponosić młodego jeszcze ze dwa tygodnie, ale czuję, że jestem kolejna do rozpakowania |
|
|
|
|
#2012 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
Dasti - trzymam kciuki ![]() I dzień dobry wszystkim Na dworze choć zimno to fajnie, bo słoneczko. Siedzę sobie z olejkiem na włosach Po południu na obiadek do Siostry i dalej błogie lenistwo i obżarstwo. Aż Mała cos się mniej rusza.Ale mi cierpną ręce od dwóch dni, aż budzę się w nocy z bólu. A' propos seksu - chyba nie ma przeciwwskazań w 31 tc jeśli wszystko jest ok? Póki co korzystam z Męża w domu, ale zawsze trochę się boję ![]() U mnie lany poniedziałek na szczęście suchy, ale dzieci Siostry pewnie nas skromnie przywitają sikawkami ![]() Życzę miłego dnia Mamusie |
|
|
|
|
#2013 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ mam piękna pogodę dzisiaj-napewno w plener gdzieś pojedziemy
Ja myslałam,że jak Kapukat się rozpakowała to będzie długo cisza a tu proszę taka niespodzianka ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2015 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry w suchy dzien
u mnie dzis same perfumy. Sliwenko gratuluje Dasti powodzenia Wszystkim milego dnia
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2016 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dasti Trzymam kciuki ![]() ![]() Cytat:
Mi tez zaczynają cierpną ręce.... A dziś w nocy jeszcze kostki mi ścierpły.... A propos seksu Ja jestem w końcówce 35 tc i daje korzystamy z mężem, obym tylko nie przyspieszyła sobie przez to porodu ![]()
|
||
|
|
|
#2017 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
My po śniadaniu i pierwszej partyjce w Eurobiznes już, teraz chłopaki wymieniają pole gry na Chińczyka ![]() I na wstępie przede wszystkim: Śliweńko! Gratulacjeeeeee!!!!!! A jednak się rozsypało... ![]() Cytat:
Dasti, dobrze, że pojechałaś i wszystko w porządku ![]() Cytat:
My też pielęgnujemy takie tradycje (Maksiu wierzy w Mikołaja i Aniołka pod choinką, choć jak pójdzie do szkoły, to już mu chyba powiemy prawdę... pisze listy do Mikołaja, w Wigilię cichaczem pojawiają się prezenty pod choinką, ale można je rozpakować dopiero po zjedzeniu kolacji, itp.) ale zajączka to w ogóle u mnie w regionie nie kojarzę. Pierwszy raz o tym usłyszałam rok temu na wizażu ![]() Cytat:
Już niedługo Ci to puchnięcie ustąpi ![]() Cytat:
Jak ją tak leciuteńko marszczę, to łatwiej jest równo rozłożyć, więc tak zrobię, tylko jak wczoraj wspominałam zostawię to na koniec przygotowań w pokoju, bo to najmniej istotne. Jeszcze w tym tygodniu mam odebrać zasłonę. Dobrze, że do niej już żadnej taśmy nie chciałam tylko samo obszycie, bo ma zasłaniać okno na szerokość 150 cm, a po zsunięciu wisieć na szerokość 50 cm, więc najnormalniej w świecie prosto na żabkach ją powieszę! A dzięki za przypomnienie! Po Twoim poście pobiegłam pochlapać Maksa, razem pochlapaliśmy tż, on nas, było kupę śmiechu i tradycji stało się zadość ![]() Cytat:
Dobrze, że Hania się rozruszała! A tż... u mnie też było ze dwa razy nerwowo, ale na szczęście po ostatniej długiej rozmowie jakoś szybko udawało nam się przywrócić porządek Powodzenia, żeby i u Was się przejaśniło!Cytat:
za jedno i drugie...Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Śliweńka , a jednak
![]() Dasti trzymaj się dzielnie Możliwe, że teraz Twoja kolej![]() Mnie dzisiaj nikt wodą nie oblał, chyba ta tradycja zaniknęła u mnie w rodzinie, co mnie cieszy, bo nie lubiłam tego nigdy ![]() Od rana strasznie boli mnie brzuch jak na okres, jeszcze miesiąc przede mną i pewnie teraz już coraz częściej będę czegoś takiego doświadczała... Boli mnie tak, że gdybym nie była w ciąży, co chwilę biegałabym do toalety sprawdzić czy nie dostałam okresu. Pewnie po południu mi przejdzie, ale kurczę, funkcjonować się tak nie da normalnie We Wrocławiu dzisiaj ładna pogoda, ale zimno. Szkoda, bo chociaż w ogrodzie bym sobie książkę poczytała, a tu lipa
|
#2019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdyby nie to, to chyba bym zwariowała Jutro moja mama pojedzie z nią na konsultacje do jeszcze innego weterynarza, u którego ona leczy wszystkie swoje kicie no i gościu ma bardzo dobre opinie we Wrocławiu, zobaczymy co powie
|
|
#2021 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Wow co za informacje - Śliwenko ustapilas miejsce Kapukat, chwila moment i Ty jestes juz rozpakowana!!!!! Serdecznie gratuluje!!!!!!!!!Dasti trzymaj sie tam, w razie czego zycze szybkiego i bezbolesnego porodu ![]() U mnie nastroj nieco lepszy, najgorsze jest to,ze peklam i zjadlam kawalek ciasta,nie wiem czy przy tej cukrzycy nie zaszkodzilam dziecku ![]() W wielka sobote ktos wystawil lozeczko, z szuflada, przewijakiem, materacem - ladne za fajna cene, stwierdzialm,ze nie bede patrzec na to,ze swieta,zadzwonilam i maz wczoraj z rana po nie pojechal Dostalismy do tego komplet 2 poscieli,przescieradel, przescieradel na przewijak, poduszke, kolderke i ochraniacz. Maz sie usmial bo Panstwa coreczka od ktorych kupowal wtracala sie- i jak jej mama powiedziala,ze tu jest materac,to podchodzila i mowila- "o tu.." itd. Na koniec jak zaczeli je pakowac i wynosic to stanela i powiedziala- a co robicie? i miala smutna minke. Mama do niej: przeciez mowilismy,ze sprzedajemy lozeczko, a Ty za to dostaniesz kredki a ona takim smutnym glosem: wiem hehe ale slodka. Wiec udalo nam sie,bo zaplacilismy 150zl i mamy wszystko,do tego od razu zlozylismy i jest bardzo stabilne |
|
|
|
#2022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaczynacie się sypać dziewczynki... |
|
|
|
|
#2023 |
|
Zadomowienie
|
ania, słodka ta mała, my łóżeczko dostaliśmy od mojej cioci i jej 3 letnia córeczka też bardzo przeżywała to łóżeczko mimo, ze już dawno w nim nie spała, ale robiła sobie w nim teatrzyki.
Nas moja mama przyatakowała z dyngusówką ![]() pamiętam jak 2 lata temu mój dziadek opryskał perfumami dziewczynę mojego brata, miała akurat nową bluzkę i musiała ją wyrzucić, bo plamy były nie do usunięcia, kiedyś też wujkowi napryskał w oko i biedny miał święto z głowy, bo nic nie widział cały dzień. |
|
|
|
#2024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliwieńka miała wskazania do cc bo nie pamiętam?
|
|
#2025 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co pamiętam, śliweńka miała ułożenie pośladkowe - tak myślałam że się skończy cięciem,rzadko kiedy pozwala się za pierwszym razem rodzić naturalnie w ułożeniu innym niż główkowe.
|
|
|
|
#2026 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2027 |
|
Zadomowienie
|
Śliweńka gratulacje
moniczka1302 ja mam to samo, spuchnięta jestem jakby mnie porządliły osy i drętwieje mi ręka, na szczęście skurcze w łydkach minęły. Tak czytam o tych rozpakowanych, o tych czopach, bólach itp. i choć dopiero 33tydz. to za każdym razem jak idę do toalety to obserwuję czy tylko siku czy coś więcej. Moja psychika i wyobraźnia zaczyna działać. U mnie też tradycji stało się zadość, mąż nie odpuścił i przed wejściem pod prysznic oberwało mi się zimna woda, ale ja się zemszczę |
|
|
|
#2028 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam być mamą majową, chcę byczka ![]() Aco do TŻ to u mnie ostatnio też ciągle jakieś burze z piorunami... A najgorzej, że wiem, iż w większości to moja wina. Wybucham, a później nie pamiętam nawet o co ![]() Cytat:
Dasti poczekaj jeszcze chwile!! A na kiedy masz termin?? Mnie dziś rano po raz pierwszy dopadł taki ból jak na okres co prawda krótkotrwały, ale przypomniały mi się moje bolesne miesiączki okupione litrami łez z bólu. Ciekawe czy po porodzie to się zmieni, słyszałam, że czasem tak bywa. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zresztą do tp zostały równe 4 tyg, a rodzi się przecież w 40, a nie w 41 tc hehe zresztą to najmniej ważne, byle tylko moje maleństwo poczekało, aż się mama spakuje przynajmniej Cytat:
co chwile przychodziła do stołu i śpiewała "sto lat".Cytat:
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
No to się worek rozwiązał!
śliweńko gratuluję
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do kopniakow, nie chcialabys ich dostawac po kroczu, nie wiem jak boli po zebrach- ale wspolczuje,ale jak kopnie mnie w szyjke,to od razu padam na kolana i patrze czy wody mi nie odeszly bol masakra, glowke zaczal mi mocniej wpychac w zebra- ciekawe czy go to boli i powoli dosiegaja tam jego raczki...A czasem jak wcisnie mi tam gire to nie moge stac, isc..![]() Agata pieluchy doszly? Ja dopiero umowilam sie z kolezanka na prezentacje na sobote
|
|
|
|
|
#2031 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pamiętam te kopniaki na dole, wynika z tego, że żadne nie są przyjemne. Zwłaszcza te znienacka. Ale już niedługo
|
|
#2032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam podły nastrój. Pospałam ponad 2h po śniadaniu, bo co tu robić innego wolę spać, niż gapić się cały czas w pudło (czyt. tv) jak mój P ![]() Święta po byku... |
|
|
|
|
#2033 | |||
|
Zadomowienie
|
Anulka my idziemy łeb w łeb
ja też jutro 36tc zaczynamCytat:
koleżanka, która miała glukometr też właśnie mówiła, że po domowych ciastach nic się złego nie działo jeśli nie zjesz dużo, a po np. dwóch hitach czy 10 paluszkach cukier szalał. Zdecydowanie wyższy cukier mam po kanapkach, nawet jeśli jest to bardzo ciemny chlebek! A po jakichś kombinowanych chlebach, które tylko wyglądają jak razowe to już w ogóleSuper udało się z łóżeczkiem Cytat:
nie wiem jak to zrobię, ale muszę dotrwać do końca kweitnia ze względu na egzaminy. Mam umowę z Córeczką, tylko ciekawe czy jej dotrzyma![]() Cytat:
Gabi wysłałabyś mi swój numer na priv? bo skoro zaczynamy się rozdwajać, to ja się już zaczynam bać to jak coś to pisałabym do Ciebie
|
|
#2034 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluje 36t a tym samym zazdroszcze ja dopiero 34...a od tyg skurcze jak do porodu 18stego mam wizyte w szpitalu i chyba poprosze,zeby mnie zostawili i pilnowali
|
|
|
|
|
#2035 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wow! Gratulacje Śliweńko! Dasti- trzymam kciuki!! Witam Dziewczyny! ja też miałam bóle jak na okres całą sobotę ale przeszły, za to twardnienia jak były tak są- mam nadzieję że mimo wszystko zacisnę nogi i do maja wytrwamy a jutro mam zamiar dokończyć zakupy i spakować torbę
|
|
|
|
|
#2036 |
|
Rozeznanie
|
śliweńka gratulacje!!
![]() jejku dziewczyny ja to jakis niedowiarek jestem. jak kapukat napisala o wodach to myslalam ze ja jeszcze z tego szpitala do domu cofna a jak śliweńka napisała o czopie to pomyślałam że to jeszcze ze 2 tygodnie może potrwać a tu takie niespodzianki!! chyba muszę się ogarnąć i uwierzyć ze to już tuż tuż ciągle wydaje mi się że mam jeszcze mnóstwo czasu a tu juz 35tydzień zaczełam!! może to przez to że ja ciągle do pracy chodzę chyba spakuję sobie zaraz torbę tak na wszelki wypadek dobrze że niektóre ciuszki poprałam jak byłam na zwolnieniu. za tydzień paczka z Polski przyjdzie to zrobię prania ciąg dalszy i przygotuję łóżeczko. muszę też poczytać jak zajmować się maluszkiem bo nie bardzo mam pojęcie tzn - pielęgnacja, o pępuszku co nieco, o karmieniu... wszystko to jakieś obce no i imię ciągle nie wybrane!! szok. co mi się ubzdurało że my jeszcze duuuuuuużo czasu mamy w piątek idziemy na usg to zobaczymy co u małej ale chyba nadal się nie przekręciła więc u mnie też pewnie cc ![]() świętujcie mamuśki! kapukat - wklej fotke jak tylko wrócisz i napisz relację z porodu Dasti trzymaj się |
|
|
|
#2037 | ||||
|
Zadomowienie
|
Czyli tradycji stało się zadość
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() o matko...brrr mnie mąż nie polał wodą ale ja go popsikałam za to wodą z żelazka ![]() Cytat:
Cytat:
to fajnie ![]() Cytat:
jutro zabieram się za pranie koszul, ciuszków i w tym tygodniu pakuję torbę, nie ma zmiłuj.
|
||||
|
|
|
#2038 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do relacji Twoich i P, czasami tak jest. Wiem, że ostatnio pisałaś, że było totalnie do d..py ale ja wolę wierzyć, że to hormony i wszystko się poukłada. Moj dzidziuś troszkę dzisiaj spokojniejszy. M się śmieje, że go tak wczoraj napasłam, że mu się ruszać nie chce. Cytat:
|
|
#2039 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dasti trzymamy kciuki i czekamy na wiadomości Edytowane przez Efijy Czas edycji: 2012-04-09 o 16:20 |
|
|
|
|
#2040 |
|
Wtajemniczenie
|
O 12 mieli Śliweńkę pionizować, po kroplówce wymiotowała, ale ogólnie czuje się dobrze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.

napoje już się chłodzą w lodówce
W sobotę mieliśmy małe spięcie z P i do teraz fochy się ciągną. Niby wspólne śniadanie itp., ale w powietrzu wisi siekiera
Święta generalnie nie za ciekawe...zresztą, już nie pamiętam które święta spędziłam "ciekawie" 
przemilczeliśmy cały wieczór, dziś tż jeszcze śpi, ale czuję że będzie cd.

Po południu na obiadek do Siostry i dalej błogie lenistwo i obżarstwo. Aż Mała cos się mniej rusza.

mam być mamą majową, chcę byczka
co prawda krótkotrwały, ale przypomniały mi się moje bolesne miesiączki okupione litrami łez z bólu. Ciekawe czy po porodzie to się zmieni, słyszałam, że czasem tak bywa.
pamiętam te kopniaki na dole, wynika z tego, że żadne nie są przyjemne. Zwłaszcza te znienacka. Ale już niedługo 
nie wiem jak to zrobię, ale muszę dotrwać do końca kweitnia ze względu na egzaminy. Mam umowę z Córeczką, tylko ciekawe czy jej dotrzyma