|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Aha. 3. No ale ile można ![]() A u Ciebie Nati się nie zaraziła tą ospą? Cytat:
![]() ![]() Za to w tej chwili śpi u mnie na rękach (ręce) ![]() 2. ![]() Codzienne dylematy młodej matki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Dzięki ![]() ![]() 3. Domek to prawdziwa burza! Szaleje Ci chłopak. Zębów nie ma, ale wszystko inne ma nad wiek rozwinięte ![]() A tych mam znajomych zazdroszczę. U nas jakaś dziwna sprawa, bo mlodych kobiet z wózkami jest bardzo mało. Dużo babć, a jeszcze więcej dziadków. 4. ![]() ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-04-14 o 11:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() ![]() ![]() Szymek, nie mogę ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Chodzikom mówimy stanowcze nie ![]() No i najważniejsze: ROGI - STO LAT!!! ![]() ![]() ![]() I Marinko, jak on dzisiaj się czuje? Jak noc? Jak gorączka? I jak Ty? ![]()
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
jestem ciekawa co z Piwnooka cosik ost umilkła.
Sweet podobnie mam nadzieję że u niej ok. ja muszę kupić chodzik.Bruno nawet mleko chce pić na stojąco ![]() dziewczyny które wyjeżdżają z dziećmi na wakacje dajecie im jakieś probiotyki? żeby tam nie miały sensacji żołądkowych.Ja planuje dawać i sama też będę brać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
o ja nawet nie jeszcze nie pytalam co i jak z wyjazdem... ale dobrze wiedziec... ![]() Chociaz ja nigdy sama nigdy nie bralam.... zazwyczaj zawsze mnie cos atakowalo jak juz bylam w domu .... no ale teraz planujemy jakis kraj europejski wiec nie powinno byc zle ![]() Rogi ![]()
![]() |
#2705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i Nataszka zniknęła. Już kilka tygodni jej nie ma ![]()
![]() |
#2706 |
Zadomowienie
|
MoniaZ, ogórkową robiłam tak: do garnka wrzuciłam młodą marchew, ziemniaki i dwie polędwiczki drobiowe. Ugotowałam, a następnie wyciągnęłam. Odlałam połowę wody w której się gotowały i dodałam zblendowane mięso z dwoma ogórkami kiszonymi. Marchewkę i ziemniaki pokroiłam w drobną kosteczkę i dodałam do garnka. Do tego świeży posiekany koper, chwilę jeszcze pogotowałam i gotowe. Wyszło naprawdę pyszne!
![]() Isiaok, no tak już pisałaś wcześniej a ja ![]() ![]() Agni, gratulacje dla Emila. ![]() Natka, jesteś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Telik, super wzór. ![]() ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-04-14 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zadomowienie
|
Cześć!
Jestem i żyję, jakoś żyję.. U nas wszystko dobrze, mam nadzieję że i u Was same pozytywne sytuacje ![]() Czasu mam przez pracę i piękną pogodę mało, nawet Was nie podczytuję ![]() Dziękuję za życzenia dla Zosiaczka z okazji jej 8-miesięcznicy urodzin ![]() Za tydzień będę miała tydzień urlopu bo mąż wyjeżdza wreszcie na ten egzamin, więc posiedzę z Wami i Zosią ![]() Krakowianki - poradźcie jakąś korporację taksówkarską, żeby nie zdarli w Krakowe kupy kasy z Tż - interesuje go trasa Dworzec Główny - ul. Przy-Rondzie 5 - Stadion Wisły. Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podejrzewam, że przy 3 dziecku to większość z nas by tak powiedziała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
Brumek, Telik
podajcie jakieś namiary na sklepy w Poznaniu z tymi nosidełkami.Bym chciała je pomacać przed zakupem.I zob jak małemu się podoba. |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zadomowienie
|
Dziękujemy z Idą za wczorajsze życzenia. Nadrabiam więc zaległości i wczorajszym i dzisiejszym solenizantom (Krystek, Rogi) przesylamy buziaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zadomowienie
|
Bry Kunęcje
![]() ucałowany ![]() Cytat:
![]() dzięki laseczki, że się pozachwycałyście Żbikowym ![]() a noc .....(pip pip pip) ![]() ![]() ![]() Rogi ![]() ![]()
![]() |
#2712 |
Zadomowienie
|
![]() Rogi sto lat! ![]() ![]() ![]() Kajool u nas też zęby dziwnie szły: lewa jedynka, lewa dwójka, prawa dwójka i prawa jedynka. Teraz już je widać, gdy się śmieje ![]() Brumek u nas na śniadanko też mleczko (w ogóle odkąd zaczął wstawać - wstaje, gdzie tylko się da, to jedzenie go nie interesuje, ewentualnie jeszcze owoce zje, ale obiadku tylko dziubnie - nieważne, co daję, słoiczek czy coś innego). A chusta w Krakowie też budzi ciekawość ludzi ![]() Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-04-14 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Zakorzenienie
|
Czytam tylko z grubsza, jakoś nie mam czasu.
Właśnie wrócilismy z 2godzinnego spaceru po plaży. Psy padły. Sarka wsypana, a my czekamy az się rybka na obiad usmaży ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zadomowienie
|
Patrykowi urodziła się dzisiaj czwarta kuzynka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://matrioszka.eu/nosidelka/nosid...onomiczne.html Cytat:
![]() Stłuczki współczuję, fatalna sprawa - nerwy i mnóstwo zmarnowanego czasu ![]() A dieta to SB, tak? Może czegoś za dużo wyeliminowałaś? Ja się nie znam, ale dziewczyny tutaj bardzo ją sobie chwaliły, a te przepisy, co wstawiały, wyglądały całkiem pożywnie i wcale nie dietetycznie. Cytat:
![]() Ale u piersiowych to chyba wolniej te wszystkie dorosłe posiłki się z reguły wprowadza... Cytat:
![]() Marina, jak Igor? Daj znać, please ![]() b
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-04-14 o 14:30 |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 | |||
Wtajemniczenie
|
hej
niedawno wróciłysmy od rodziców, byłam tez w sklepie kupiłam Oliwce ładna kurteczkę i Nati jakies tam... musiałaysmy z domu wybyć bo sąsiad tak wiercił, i nie bylo mowy o spokojnej drzemce, ale... każdy potrzebuje cos w domu zroić nie nie zaraziła się, lekarz powiedział że nie koniecznie musi się zarazic bo karmię piersią, ale to się jeszcze okaże, mam nadzieje że nie zarazi się Cytat:
i oczywiście ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mmmmmmmmm, ja bym taką rybkę zjadła, taka świeżutka ![]() Marina już to mówiłam że jesteś przepiękna, ale zeszczuplałaś a jak tam dzisiaj Igorek??, mi się zdaje że to trzydniówka, moja Nati miała i przez 3-4 dni miała ponad 39, będzie dobrze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
hej.
Piątek 13go to chyba z opóźnieniem obchodzę, bo dzisiaj ![]() Najpierw pomyliło mi się z godzinami i za wcześnie o godz . pojechałam na uczelnię Potem okazało się że nie babka załatwiła zastępstwo i odwołała kolokwium ( na które specjalnie przyjechałam, gdyby nie ono nie jechałabym dzisiaj do szkoły) Ale to pikuś. Bo pogoniła mnie policja i dostałam 300zł mandatu i 6 pkt ![]() ![]() ![]() Na dokładkę wracałam do domu okrężną drogą bo remont ( jeżdżę na pamięć i znaków sierota nie widziała, musiałam zawracać)- ![]() Jestem taka na siebie zła za ten mandat, tyle kasy. Oczywiście pokłóciłam się z tż. Wodaqua ja też tęsknię, zaglądaj ![]() Natka witaj witaj. Jak sprawy z pracą? osoba na Twoje miejsce już jest? Crazy współczuję stłuczki...ale..może nie ma tego złego? nie było Twojej winy? może odszkodowanie z nawiązką będzie? Lilii i co rozgryzłaś temat klików, dlaczego tak się stało? nie pisałam do złosia, nie chce mi się. Może to błąd systemu?
#2718 |
Rozeznanie
|
brumek śpi w dzień????Bidulek, rzeczywiście umęczony...
marzena_s wśród tylu postów ciężko nie przeoczyć ![]() Madziulka_17 po tych zdęciach żadne zejście Ewy z leżaczka mnie już nie zdziwi ![]() niestety nie moge go sprzedac bo Ewa je w nim odkąd skonczyła 4 miesiace i za chiny nie moge jej nauczyc jedzenia"wysoko" w krzesełku ![]() U Nas piekna pogoda-gdyby nie wiatr byłoby cudnie! Wysiane warzywka już podlane-czekamy co znich wyrośnie ![]() Dziewczyny a co Wy zakładałyście na chrzciny????????Wszystkie sukienki mam czarne,kompletnie nie wiem co wlożyć...mam nowa sukienke ale tez czarna w groszki...eh...póki co mam tylko beżowy trencz ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- patik87o matko! Aż tyle?????Nie było szans na negocjacje?????Współczuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Ja tam wychodzę z założenia, że czarna sukienka jest dobra na każdą okazję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przykro mi, bo wiem jakie to frustrujące uczucie taki mandat. Człowiek nie może sobie darować ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Dziewczyny, mam paskudną prośbę ![]() ![]() Chodzi mi o takie, które macie i z czystym sumieniem możecie polecić, którymi jesteście zachwycone ![]() Mi zależy (chyba), żeby miało regulowaną wysokość i dało się obniżać na tyle, żeby starsze dziecko mogło sobie samo w nim siadać, opierając nóżki o podłogę. No bo na co jeszcze warto zwrócić uwagę? Aha, i chyba wolałabym, żeby było plastikowe... ![]() I powiedzcie mi przy okazji, czemu one są tak upiornie drogie ![]()
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
Brumek ja też jeszcze nie mam krzesełka
![]() Odkładam zakup jak mogę. No , a teraz kasa przezaczona na krzesło pójdzie na mandat ![]() ![]()
#2721 |
Zakorzenienie
|
Brumek
a co powiesz na to nosidełko? http://www.youtube.com/watch?v=tfESm...eature=related czym się różni od Tuli? |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.stokke.com/en-gb/highchai..._icmp=589IQaK2 i moge je z czystym sumieniem polecić. sama możesz wybrać sobie kolor krzesełka, tego plastiku i materiału. Krzesełko jest dość cięzkie więc dziecko nie przewróci go wspinając się na nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2 lata temu bylismy na Krecie i nic sie nie dzialo (no oprocz ospy, ale to nie ten kaliber) No moze sie zastanowie nad Antkiem, choc on pewnie bedzie jeszcze na cycu, a reszte to sloiczki, wiec chyba jemu to najmniej grozi. Cytat:
Ja mam 3 dziecko i nie wkladam go w chodzik, zeby sie go pozbyc choc na chwile ![]() Brumku my mamy takie: http://allegro.pl/baby-design-pepe-k...250454436.html oczywiscie wczesniejszy model, ale sluzy nam juz 5 lat i jestem zadowolona, no i dzieciaki tez. Stronczku jak Twoje wrazenia odnosnie zappa? Ja jestem mega zadowolona. Pierwszy spacer Antek przespal caly! Spal 2,5 h gdzie ostatnio to mu sie zdarzylo jeszcze w gondoli. Jedyny minus to to, ze jest glosny na chodniku i kostce, ale w sumie o tym wiedzialam, bo czytalam wczesniej opinie. Ale Antkowi to nie przeszkadza, jak ma spac, to spi. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj masz filmik nie jest ono zbyt bezpieczne http://www.youtube.com/watch?v=XJF7vD9nFrA |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Raczkowanie
|
Hej!
Dominik ma się lepiej, bo nie gorączkuje, wiec o wiele lepiej śpi i jest pogodny. Katar z wodnistego stał się ciągnący i już tak bardzo go nie męczy, jeszcze tylko kaszel/gardło mu dokucza i widać, że przeszkadza mu nawet w jedzeniu, bo ma słabszy apetyt. A po piciu to dzisiaj nawet 2 razy trochę zwymiotował, bo tak mu dokuczał kaszel. Mam nadzieje, że to tylko od tego. Za to ja się zaraziłam i wzięło mnie na całego. Dobrze, że weekend akurat jest to Karol mi pomaga. Brumku jestem pod wrażeniem szybkości wychodzenia ząbków Tymkowi. Ale to chyba dobrze, że tak za jednym zamachem, to później będziecie mieli spokój. U nas to wychodzą w żółwim tempie, dalej nic nie widać, a podejrzewam zęby już od miesiąca.. Igorku STO LAT!!! ![]() Patik ![]() Ida ![]() isiaok - klasyczna czarna sukienka zawsze jest elegancka i dobra na każdą okazję. Do tego jakieś dodatki i bedzie gitara ![]() Chodziki - jestem przeciwniczką. w pracy też mnie się pytali czy Dominik chodzi już w chodziku, a jak powiedziałam, ze nie i nie zamierzam wcale mu takiego kupować, to dziwnie się na mnie patrzyli.. Oj kusicie tymi nosidłami, ja mam nawet 2 różne w spadku, ale takie zwykłe, nawet nie wiem jakiej firmy, i nie za bardzo nam w nich wygodnie. Muszę sprawdzić jakiej to firmy i poczytać trochę, ale te które Wy przedstawiacie bardzo mi się podobają. A ja mam pytanie takie trochę z innej beczki bardziej do mamus doświadczonych: zastanawiamy się na remontem, na razie jednego pokoju - meble, tapety jakieś dodatki. I tak powiedzcie mi czy to dobry moment na taką zmianę, tzn, że za chwilę Domnik będzie wszędzie, i czy takie dzieciaczki w tym wieku "robią dużo strat materialnych". Mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi ![]() ![]() ![]() A i jakie macie spostrzeżenia na co mam zwracać uwagę przy takim remoncie? ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Krzesełko do karmienia mamy takie w spadku: http://allegro.pl/fotelik-do-karmien...250301821.html jesteśmy zadowoleni, z funkcjonalności ale ma jedna wadę, nie wiem czy to wszystkie tak maja czy to nasze z racji wieku - strasznie skrzypią te kółka.
#2726 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak,że wszystko zależy od Was rodzice ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Zakorzenienie
|
brumek co do krzesełek to my mamy to:
http://allegro.pl/fisher-price-krzes...275966604.html i to: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...047/#/20140047 To z Ikei kupiliśmy jak wracałam do pracy i Filip zostawał z moją mamą więc kupiliśmy takie krzesełko żeby stało u rodziców na dole i mama nie musiała latac po domu jak go będzie karmić. I powiem Ci że teraz stwierdzam że to z Ikei jest najlepsze! ![]() To pierwsze krzesełko jest super, bo nie zagraca miejsca, nadaje się dla malutkich , niesiedzących jeszcze dzieci, Lila korzystała z niego przez parę miesięcy, ale teraz zdecydowanie wolę Lilę sadzać w tym ikeowym. Dlatego że dużo swobodniej w nim siedzi, nie jest taka "zapadnięta" w to krzesełko, jest proste, uniwersalne, łatwo się czyści i swobodnie siedzi w nim zarówno Lila jak i Filip. Nie wiem jak inne dzieci , ale nie wyobrażam sobie wciśnięcia takiego ruchliwego dwulatka jak Filip do takiego kombajnu. Filip lubi to Ikeowe, ale tez coraz częściej je już siedząc na zwykłym krześle przy stole, lub w swoim pokoiku ma mały stolik i krzesełko z serii Mammut http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00168645/ Cytat:
![]() ![]() 2. My też mamy ten leżaczek FP ale Lila prawie w ogóle w nim nie siedziała, właśnie go wyprałam i będę sprzedawać.
![]() |
#2728 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Może i tak, tak to sobie tłumaczę ![]() 3. Dziękuję za opinię ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
A to z Ikei ma regulowaną wysokość? Bo jak Filip chce sobie do niego wejść i zejść to sam sobie radzi?
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
Brumek My mamy takie oni jest na dwóch nogach i nie sądze aby dziecko się z Nim przewróciło.
![]() http://allegro.pl/chicco-krzeselko-d...274344438.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() Troszkę mnie nie było, to i tamto się na to złożyło (tak się mi zarymowało), ale miło mi, że moja nieobecność zostało zauważona ![]() U nas wszystko w porządku, w święta zaatowkował nas katar - najpierw mnie, potem Helenę a na końcu męża - ( Brumek - mój tż też Piotr), Ja i Helenka już odkatarzone, mąż jeszcze trochę pociągający.(co nie przeszkodziło mu pójść dzisiaj na piwo) Brumek super, że z chrzcinami wyjaśniła się sytuacja. My mamy zaplanowane chrzciny na 8 lipca i mam dylemat co do ojca chrzestnego - mam dwóch braci i między nimi muszę wybrać... Brumek śliczna z Ciebie dziewczyna, a Tymek... chłopak jak marzenie.... i przez to Wasze zdjęcie staliśmy się (chyba) szczęśliwymi posiadaczami nosidełka Tuli (pozazdrościłam)... A krzesełka mamy takie http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...roducer=chicco kolor chakra Aaa.. i Helenka dalej głównie jest na UU (ale już całkiem ładnie je obiadki i deserki i pije z kubeczka doidy) Iustyna ![]() ![]() ![]() Marina Ty jesteś prześliczna. ![]() Blondynka, Marzena ja bardzo chętnie się spotkam w majowy weekend z wami, i w czerwcowy też a nawet kwietniowy (nie wspominając już o lipcowych, sierpniowych, wrześniowych.....) Iwonap gratulacje dla siostry. Ja w święta się dowiedziałam, że moja 43 letnia kuzynka spodziewa się dziecka - pierwszego. Marzenka spóźnione wszystkiego najlepszego ![]() p.s Stronczek mnie tez denerwuje to emolium ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.