W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-15, 19:36   #2791
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
pamięta mnie ktoś jeszcze?
Jasne Zanka, ja tam mam do Ciebie największy sentyment
Co tam u Lenki i Fifiego? Jak żyjecie?

Stronczek, no co za baba, pewnie jeszcze czeka że jej podziękujesz
A chrzciny jak Wikunia zniosła?
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 19:39   #2792
isiaok
Rozeznanie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

brumek Całkowicie zapomniałąm o tych klockach-a też wiele osób mi je polecało, nabedziemy
A dywan bombowy! My mamy wszedzie typu shaggy i Ewka w pozycji "na foke"ogląda codziennie wszystkie sznureczki
A ochraniacz wzieliscie może w te kolorowe stworki? Bo to córki najlepsi przyjacieleprowadzi z nimi długie rozmowy
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 19:41   #2793
wodaqua
Zadomowienie

Dziewczyny, powiedzcie jakie ciapy kupić Zosi do noszenia na zewnątrz do wózka? Ona nie chodzi i wygląda na to, że jeszcze trochę czasu minie zanim ruszy, a w rajstopach czy skarpetach tak jakoś mi ją głupio puszczać
Stary 2012-04-15, 19:46   #2794
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Jasne Zanka, ja tam mam do Ciebie największy sentyment
hehhe coś w tym jest bo mi Zanki najbardziej brakuje... z nią głównie kojarzył mi sie Wasz wątek jak siedziałąm w krzaczorach
piszzzzzzzzzzz częęęęęęęęsssssssscieeeee eeeejjjjjjj

emolium

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

wodaquahttp://allegro.pl/emu-australia-baby...269976991.html my w takich ale sznurowanych lub tenisówki
Stary 2012-04-15, 19:50   #2795
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1
Dziewczyny, mam paskudną prośbę Paskudną, bo nie raz już na ten temat było, ale nie za bardzo mam czas żeby przeglądać poprzednie wątki. Chodzi o krzesełko do karmienia. Możecie powklejać linki, jakie macie, jeśli to ni za duży kłopot?
Chodzi mi o takie, które macie i z czystym sumieniem możecie polecić, którymi jesteście zachwycone
Mi zależy (chyba), żeby miało regulowaną wysokość i dało się obniżać na tyle, żeby starsze dziecko mogło sobie samo w nim siadać, opierając nóżki o podłogę. No bo na co jeszcze warto zwrócić uwagę?
Aha, i chyba wolałabym, żeby było plastikowe...

I powiedzcie mi przy okazji, czemu one są tak upiornie drogie
mamy chicco polly 2 w 1 i jest super, tacka zdejmowana, obniza sie, rozklada sie, jezdzi, bo ma koleczka z hamulcami wiec nie musisz kloca przestawiac recznie :P Uzywal go moj siostrzeniec, teraz uzywam ja i pewnie jeszcze dlugo zostanie w rodzinie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Kajool ja też chodze do pracy a lęku separacyjnego nie zauważyłam kryzysu 8 miesiąca też nie
to mi sie wyjatkowy egzemlarz trafil chyba :P
Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość

z całkiem innej beczki
Kajol pytanie do Ciebie bo było juz o olejkach azjatyckich to może wiesz tez coś więcej na temat KOHLa? a może dziewczyny macie jakieś doswiadczenie? doszlam po tych filmikach o olejowaniu nigdy wczesniej nie słyszałam zaintrygowalo mnie, czy to lepsze w użyciu od kredki fajne? przeleciałam teraz all ze sie mocno sprzedaje jest tego hmm jestem tego ciekawa a ja takie beztalencie makijażowe
uzywam kohla, wole go od zwyklej kredki, bo jest bardziej miekki i bardziej czarny. Tylko jezeli kupujesz sprawdzaj sklad, bo czesto dodaja olow do nich. Ja mam akurat ziolowy, bez olowiu.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Kochane moje jestem. Nie mam czasu pisać, nie czytałam też nic, bo wczoraj cały dzień szkoła.
Igor jednak nie 3-dniówka tylko choroba, dalej mi gorączkuje, dalej to samo. Ma antybiotyk i inne leki. Masakra.
biedni jestescie

Cytat:
To wolałabym opcję Zuzy
Dzięki, że sprawdziłaś

Byliśmy w Ikei i wydaliśmy majątek
- ochraniacz na szczebelki do łóżeczka,
- plastikowe miseczki dla dzieci,
- taka zabawka: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80021008/
Ponoć coś genialnego, wbrew pozorom. Wszystkie mamy chwalą, jako coś, co rozwija kreatywność itp, itd. A kosztuje całe 6,99
- zabezpieczenia do szuflad i gniazdek
- dywan Żeby się dziecięciu łatwiej raczkowało
Strasznie mi się podoba (choć jestem zagorzałą przeciwniczką dywanów), bo ma takie dłuuuugie, mięciutkie włosie
Taki:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...775/#/50163792

Przymierzaliśmy się też do tego krzesełka, ale póki co jeszcze za mali jesteśmy To już dla pewnie siedzących dzieci, a Tymuś jeszcze nie siada.

l

Aha, Lili, kupiłam Ci śliniaczki. Napisz mi na priva adres do wysyłki

m
zabezpieczenia z ikei sa super, zwlaszcza na narozniki, takie lapki

Cytat:
ty si emelduj co u ciebie??

Sto lat dla Telika!!! I sto lat dla naszych solenizantow kochanych.
u mnie zeby za bardzo nie marudzic bywalo lepiej. Dalej jestem przemeczona i doszlo do tego przeziebienie. Boli mnie gardlo i mam goraczke. Dobrze, ze jestem u mamy, chociaz ktos mi herbaty zrobi.

Przyszedl wozek i jest booooski, taki leciutki, sklada sie go jedna reka, i szeroki wiec nam na dluzej posluzy. Material tez jest swietny. Jak tylko sie wykuruje zrobie pierwsza rundke. Szymuli sie tez spodobal, bo non stop wlazil na niego. Zwariowalam aby zakochac sie w wozku.

Aaa i Szymon nauczyl sie uciekac, udaje, ze go gonie on na mnie patrzy robi pisk i zwiewa. ma niezly ubaw z tego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 540x405_krzeselko-do-karmien-707881.jpg (32,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg britax-b-agile.jpg (10,9 KB, 25 załadowań)
Stary 2012-04-15, 19:52   #2796
wodaqua
Zadomowienie

Isiak, właśnie - Zanka pomogła mi zaraz po rejestracji, była wtedy "matką-prowadzącą"
Kurka, ale te buciki to zimowce...
Stary 2012-04-15, 19:59   #2797
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Isiak, właśnie - Zanka pomogła mi zaraz po rejestracji, była wtedy "matką-prowadzącą"
Kurka, ale te buciki to zimowce...
w nich sie nozka wogole nie pocisa caloroczneja mam takie same dla siebie i tez w nich naparzam cały rok
mamy jeszcze te http://allegro.pl/buty-adidasy-adida...270287807.html sa cienkie i leciutkie no i własnie zwykle trampki-chyb z h&m

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-15, 20:02   #2798
wodaqua
Zadomowienie

Kajool, zdrówka!!! A cóż to to za cudo ten wózek??? Wygląda fajnie. Ale świetnie, że Szymek "ucieka", mnie się zdaje, że Zosia też tak robi, ale jestem ostrożna żeby nie nadinterpretwoać jej zachowań :P:

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
w nich sie nozka wogole nie pocisa caloroczneja mam takie same dla siebie i tez w nich naparzam cały rok
mamy jeszcze te http://allegro.pl/buty-adidasy-adida...270287807.html sa cienkie i leciutkie no i własnie zwykle trampki-chyb z h&m
O widzisz, no to wyszło żem ze wsi Dzięki za podpowiedzi

Zapomniałam - Kajool, na wychowawczym jesteś?
Stary 2012-04-15, 20:04   #2799
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane moje jestem. Nie mam czasu pisać, nie czytałam też nic, bo wczoraj cały dzień szkoła.
Igor jednak nie 3-dniówka tylko choroba, dalej mi gorączkuje, dalej to samo. Ma antybiotyk i inne leki. Masakra.
O nie Czyli glupie baby z przychodni dały plamę na całej linii Powinno się jakieś konsekwencje wyciągnąć...

Cytat:
Brumek wyw kupie! jak było?
Szczerze mówiąc nie wiem, o co to całe halo... Nic ciekawego w tej Waszej kupie być Wolę być poza

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
kobitki wstawiam fotki z wczorajszej wycieczki
a wieczorkiem odniosę się do postów bo zmykam świętować z rodziną(jedziemy na rybkę)

miłego dnia

Lubię na Was patrzeć, choć wolałabym bardziej z bliska, namacalnie
A Jasio znowu ma na szyi coś fajnego, denerwujesz mnie tymi jego fatałaszkami, bp tez bym takie chciała I czapa świetna. Skąd

Aaaaa, zapomniałabym - on łapie o co chodzi z piciem przez słomkę???

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
1. Miło Brumku, że pytasz ostatnimi czasy było tak, że jej spanie nawet się poprawiło, tzn. w swoim łóżeczku nadal budziła się co pół godziny ale jak spała z nami to nawet zdarzało się, że obudziła się w nocy tylko dwa razy (oczywiście pobudki i tak w granicach 5.30-6) teraz nadal śpi z nami (wstyd się przyznać ) ale przez zęby nie jest tak kolorowo

2. Ale, że Ty w kupie?!?!?!?

3. Co do krzesełek... Widzę, że sporo z Was poleca chicco... My też nie mamy jeszcze krzesełka do karmienia, bo póki co w leżaczku mała je, ale myślimy nad kupnem chicco właśnie, ale używanego bo widzieliśmy w komisie obok nas nawet niezniszczone
1. Cel uświęca środki, więc nieważne gdzie ważne że śpi I Ty z nią
2. Ano tak... Ale mam nadzieję, że nie zagrzeję tu miejsca na dłużej
3. Byliśmy dziś w sklepie i obejrzeliśmy sobie je na żywo i cóż... Cudne jest Ładnie wykonane, wszystko ślicznie chodzi. Tylko ta cena Ale i tak w porównaniu do np. Peg Perego, które polecała nam sprzedawczyni, to taniocha Bo tamte kosztują nawet 1500 zł!!!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Julka była z moją mamą baaardzo grzeczna jak słyszałam - jak rano przyszłam po nią do mamy to akurat spała i jak się obudziła to taakie oczyska zrobiła i tak mi się przygladała i uśmiechała jalby nie wierzyła że to ja jestem - ale wziąc na ręce komu innemu nie dała się potem przez pół godziny - tylko mama mama mama
To takie rozbrajające i cudowne

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

dzięki może TŻa uspokoję

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Brumek w kupie
Witaj w naszych skromnych progach
Jak już mówiłam, ja tu tylko przelotem (a przynajmniej modlę się, żeby tak było )
Stary 2012-04-15, 20:07   #2800
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Wczoraj pisałam, że z Dominikiem jest lepiej i niestety jeszcze wieczorem sie pogorszyło. Zaczął mocno kaszleć o 22 tak, że musiałam wsiąść go na rączki, bo by sie zaksztusił. Jakoś zasnął i spał do 23 a potem juz tragedia, gorączka wróciła, nie mógł spać, katar się nasilił i kaszel męczył. Zasnął dopiero ok 2. Spał do 5 ale potem znów obudził go kaszel i zapchany nosek... ahh niech już to się skończy. Wczoraj Dominik był już na spacerze i nie wiem czy to nie przez to się nasiliło, od środy nie wychodził bo była gorączka.
Ojej, niedobrze
Życzę maluchowi dużo zdrówka
I lepszej nocy

Cytat:
brumek my tez mamy to kezesełko z ikei co youyou-jest super,bardzo łatwo utrzymac w czystosci-tacka naprawde duza ,Ewcia ma dużo miejsca. Mamy je od kuzynki, po jej dwóch synkach-tez bardzo chwaliła. No ale Tymek jeszcze nie siedzi, wiec pewnie wolałabys cos z regulowanym oparciem
Dokładnie tak, jak piszesz DO niego dziecko MUSI siedzieć, moim zdaniem. Tymek się zginał w przód i opadał na to oparcie z przodu

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Brumek takie foremki są super.Mamy też podobne ale innej firmy.Mój 3 latek nawet czasami się nimi bawi jak cos buduje z klocków.

dzisiaj kupiłam strój kąpielowy
No właśnie tak czytałam o tych foremkach. Choć z pozoru nic niezwykłego. Ale faktycznie Tymek rzucił się na nie najpierw na podłodze, a potem w wannie miał radochę, bo niektóre mają takie dziurki od spodu i woda przecieka. Więc jak będzie starszy, to na pewno fajne rzeczy będzie mógł z nimi wyczyniać

A kostium fajny i chyba będzie w talii optycznie wyszczuplał

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Chyba nie wypada mi gratulować?
Chyba nie

Cytat:
1. Zosia, a co mi tam, pochwalę się robi kosi kosi, do snu śpiewa sobie AaAaAaAA!, odrzuca (tak nieporadnie) Oballa, wywala zabawki z łóżeczka, pęknie operuje paluszkami przy najmniejszych rzeczach, ostatnio chciała złapać kocią sierść fruwającą w powietrzu (już myślałam, że ma zwidy ), powtarza czynności jakieś małe, ale pełzanie i raczkowanie nadal są bleee :P Mimo to jest cudna

2. Ząbkowanie, uważam, że to najokropniejsza sprawa jaką Bóg mógł zaplanować dla takich malutkich dzieciaczków jak nasze, przecież to cierpienie na nic się nikomu nie przyda

3. Nosidełka - polecacie jakieś tańsze? Bo te rekalmowane przez Brumka (a powinni Ci płacić, powinni!) cenowo jest dla mnie nie do przeskoczenia obecnie...
1. Brawo Zosiu Dzieciaki nam się ostatnio rozkręcają na całego. Raptem takie postępy! Dziś mówiłam do męża, że Tymuś (ale to się tyczy wszystkich naszych) to już takie małe dziecko bardziej niż niemowlaczek
Mam wrażenie, że on już ma poczucie humoru Nie tylko śmieje się jak do tej pory, ale też dostrzega różne zabawne niuanse, sam zaczepia i zachęca do robienia śmiesznych rzeczy
2. Święta racja
3. Albo powinni nam dać zniżki za zakupy hurtowe
A z tańszych (nieco, bo i tak tanie nie są) dziewczyny BARDZO polecają te szyte na zamówienie: http://www.pathi.pl/pl/

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Wieczorem bylismy z tz u jego siostry i wtedy sie zaczelo....
Otoz od bardzo dlugiego czasu mielismy ustalone z tz ze nie robimy na chrzciny jakiejs wielkiej imprezy, tylko male przyjecie z tortem i ciastem przy kawce z najblizsza rodzina. Kwestia do ustalenia zostalo gdzie to sie odbedzie. Z racji tego ze nie mamy wlasnego mieszkania w PL to przyjecie mialo sie odbyc u moich lub tz rodzicow. Poprosilam moja mame zeby zadzwonila do tesciowej i to ustalila ( wydawalo mi sie to dobrym pomyslem gdyz wierzylam ze jak miedzy soba ustala nie bedzie pretensji zadnych z niczyjej strony). Oczywiscie moja od razu zakrzyczala moja mame przez telefon ze u niej, bo ona ma wieksze mieszkanie ble ble ble. No wiec zostalo ustalone.
Po przyjezdzie do PL jak sie zobaczylam z tesciowa od razu zagadala mnie co i jak z tym przyjeciem. No wiec jeszcze raz jej tlumacze ze bedzie tort, ciasto, kawa i to wszystko. Nie bede robic zadnego obiadu na tysiac dan.
No i co sie wczoraj wieczorem okazalo??? Siostra Tz sie wygadala ze tesciowa obiad przygotowala. Bez mojej wiedzy, zgody i za moimi plecami. Tz tez mi o tym nie powiedzial bo wiedzial jaka bedzie moja reakcja. OOOjjjj jak sie wkur..... Myslalam ze ich tam wszystkich zjem ze zlosci. No i oczywiscie bylo tak jak ja nie chcialam. Zostalam uszczesliwona na sile. W ramach manifestacji urzadzilam strajk glodowy i nic ze stolu nie tknelam.

Jesli chodzi o same chrzciny to odbylo sie wszystko fajnie. Wiki byla malym aniolkiem, siedziala grzecznie i pierdziala buzia co budzilo powszechna wesolosc.
Paskudnie teściowa zrobiła, choć pewnie nie chciała źle. Ale masz rację, że uszczęśliwianie na siłę, to jedna z najgorszych rzeczy na ziemi! Też tego nie znoszę z całego serca (a moja mama ma niestety takie skłonności). Szkoda, że Ci to radość tego dnia popsuło. Ale poza tym atmosfera była ok?

Ale dobrze, że sam chrzest wypadł ładnie i nie musiałaś walczyć z płaczącym dzieckiem

Cytat:
Coś mi się majaczy...
Zaneczko, jak możesz pytać? Jak dzieciarnia?

Cytat:
Brumek, ale zaszaleliście! Klocki super! U nas dywan musi zniknąć, bo Zosia zbiera z aniego wszystkie kocie włoski, których nie idzie wysprzątać
Chce pomóc przy sprzątaniu

Cytat:
brumek Całkowicie zapomniałąm o tych klockach-a też wiele osób mi je polecało, nabedziemy
A dywan bombowy! My mamy wszedzie typu shaggy i Ewka w pozycji "na foke"ogląda codziennie wszystkie sznureczki
A ochraniacz wzieliscie może w te kolorowe stworki? Bo to córki najlepsi przyjacieleprowadzi z nimi długie rozmowy
Nie ten w stworki, taki z zieloną obwódką. Mąż sobie ten zażyczył

A wyciąganiem kłaczków mnie przeraziłaś Na to nie wpadłam

Cytat:
bo mi Zannajbardziej brakuje... z nią głównie kojarzył mi sie Wasz wątek jak siedziałąm w krzaczorach
piszzzzzzzzzzz częęęęęęęęsssssssscieeeee eeeejjjjjjj
No bo to nasza Matka Założycielka jest

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
1. mamy chicco polly 2 w 1 i jest super, tacka zdejmowana, obniza sie, rozklada sie, jezdzi, bo ma koleczka z hamulcami wiec nie musisz kloca przestawiac recznie :P Uzywal go moj siostrzeniec, teraz uzywam ja i pewnie jeszcze dlugo zostanie w rodzinie

2. zabezpieczenia z ikei sa super, zwlaszcza na narozniki, takie lapki
1. No i chyba na nim się skończy...
2. A tych akurat nie wzięliśmy. Na razie Tymek nie wstaje, więc do narożników ma daleko. Wzięliśmy te do szuflad i do gniazdek.
Stary 2012-04-15, 20:08   #2801
zanka205
Zakorzenienie

no to napiszę dłuższy post o nas
Ogólnie komputer nam się zepsuł i dopiero dziś mamy w domu "naprawiony"
Lena jest straszna ostatnio, co chwilę wyje, krzyczy bo to nie płacz, w nocy prawie nie śpi, co chwile budzi się i wyje, nie wiem co jej jest, może jakiś ząbek, ale nie widziałam żeby dziąsła były zaczerwienione czy spuchnięte
a z dobrych rzeczy to to, że pięknie już raczkuje, pełzanie odłożyła na dalszy plan, chodzi przy meblach, ślicznie siada i zmienia pozycje
wszystkiego chce spróbować jak jemy, więc próbuje mnóstwo nowych smaków
dalej jest malutka, drobna, może z 8 kg waży, ubranka na 74 nosi
Filip grzeczny, coraz ładniej mówi, opiekuje się Lenką, no i nie mogę na niego narzekać, teraz kupiliśmy mu rower biegowy i strasznie się cieszy z niego, po domu nawet jeździ
ja się czuję całkiem ok, choć są gorsze chwile, ale staram się nie poddawać
no i chyba tyle
zaraz kładziemy się spać, zapowiada się kolejna nieprzespana noc

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:14   #2802
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Krystkowi wychodzi chyba 3 ząb wczoraj ciągle płakał , łapka w buzi musiałam wieczorem zapodac czopka i noc spokojna pobudka dopiero o 5 i smoczek wystarczył spal do 7 .15 potem opieke przejął tatuś ale nie napisze do ktorej spała mamusia
Ha, jesteś! Myślałam wczoraj o Tobie, dawno się nie odzywałaś .

Cytat:

Mamuśki, mam wstydliwe pytanie
Jak dostałyście po porodzie pierwszą @ to ile czekałyście na następną? Jak było z regularnością?

Aniu ma niedyskretne pytanie
Czy chcesz nam coś powiedzieć Testujesz?
Cytat:
O kurczę, zdrówka maluszkowi

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Wczoraj pisałam, że z Dominikiem jest lepiej i niestety jeszcze wieczorem sie pogorszyło. Zaczął mocno kaszleć o 22 tak, że musiałam wsiąść go na rączki, bo by sie zaksztusił. Jakoś zasnął i spał do 23 a potem juz tragedia, gorączka wróciła, nie mógł spać, katar się nasilił i kaszel męczył. Zasnął dopiero ok 2. Spał do 5 ale potem znów obudził go kaszel i zapchany nosek... ahh niech już to się skończy. Wczoraj Dominik był już na spacerze i nie wiem czy to nie przez to się nasiliło, od środy nie wychodził bo była gorączka.
Zdrówka

Cytat:
a wieczorkiem odniosę się do postów bo zmykam świętować z rodziną(jedziemy na rybkę)

miłego dnia
Telikuuuuu! Sto lat!!!

Cytat:
iustyna kciuki zdrówka dla Zuzi zeby jak najdelikatniej szybciutko ospa sobie od was poszła!
Dzięki za kciuki, ale chyba nie pomogły. Mała jest coraz bardziej wysypana. Kuby ospa przy jej ospie, to jakaś popierdułka była . Strasznie wygląda, tak mi jej żal.

Kto mi powie jak mam tę pchłę wysmarować pudrem? Wierci się i wierci. Ma tyle kropek.... Najwięcej na plecach, głowie i pod pieluszką. MASAKRA

Brumku jak Ci w tej kupie jest? Miło, że nas odwiedziłaś . Zostaniesz na dłużej?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:31   #2803
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Brumek
a ile kosztuje uszycie ergonomicznego?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:34   #2804
wodaqua
Zadomowienie

Dzięki Brumku, te Pathi to chyba Babonik kiedyś na FB wrzucała...

Zanka, gartki dla zdolnej Lenki i dzielnego brata Filipa Biedaczka, może ma jakiś kryzys, gorsyz okres, skok?

Iustyna, bo ponoć chłopcy lżej przechodzą ospę - mój brat miał w wieku kilku latek właściwie kilka krostek, a ja od niego się zaraziłam i ległam do łóżka, a miałam już parenaście lat. Szkoda tylko że mała się musi nacierpieć
Stary 2012-04-15, 20:34   #2805
agadus
Wtajemniczenie

hej

używała któraś tą odżywkę??
http://allegro.pl/nail-tek-foundatio...269822618.html

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:39   #2806
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Kajool, zdrówka!!! A cóż to to za cudo ten wózek??? Wygląda fajnie. Ale świetnie, że Szymek "ucieka", mnie się zdaje, że Zosia też tak robi, ale jestem ostrożna żeby nie nadinterpretwoać jej zachowań :P:

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

O widzisz, no to wyszło żem ze wsi Dzięki za podpowiedzi

Zapomniałam - Kajool, na wychowawczym jesteś?
wózek britax-romer b-agile. sklada sie doslownie jedna reka
jestem juz drugi tydzien na wychowawczym ale jak sieokazuje wiecej czasu mialam pracujac :P

Cytat:

1. No i chyba na nim się skończy...
2. A tych akurat nie wzięliśmy. Na razie Tymek nie wstaje, więc do narożników ma daleko. Wzięliśmy te do szuflad i do gniazdek.
i wydaje mi sie, ze to dobry wybór :P
Stary 2012-04-15, 20:40   #2807
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
My chyba kupimy takie nosidło z tej firmy.
http://aktywnyurwis.pl/sklep/nosidel...iczne-ergobaby
ja mam nosidelko Ergobaby, dwa lata temu sprowadzalam je specjalnie z Niemiec, bo w PL nie bylo. Poczytalam fora niemieckie i angielskie i wychodzi na to, ze to najlepsze nosidla na zachodnim rynku
Ja goraco polecam!

Cytat:
wodaqua
te nosidełka też ponoć dobre są
http://allegro.pl/ergonomiczne-nosid...261808199.html
cena trochę niższa
Kochane, moim skromnym zdaniem firma Womar i "ergonomiczny" to oksymoron

Prawda jest niestety taka, ze nie da sie kupic nosidelka dobrego i taniego

Telik - sto lat
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:40   #2808
isiaok
Rozeznanie

zanka to dobrze, że Ci Filipek pomagataki już dorosły starszy brat?Pieknie!
iustyna matko! Dopiero teraz sobie wyobraziłam, że miałabym wysmarować Ewe...składam pokłony
Stary 2012-04-15, 20:43   #2809
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
ja mam nosidelko Ergobaby, dwa lata temu sprowadzalam je specjalnie z Niemiec, bo w PL nie bylo. Poczytalam fora niemieckie i angielskie i wychodzi na to, ze to najlepsze nosidla na zachodnim rynku
Ja goraco polecam!
a jakie dokładnie masz?jaki kolor?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-15, 20:44   #2810
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
jestem juz drugi tydzien na wychowawczym ale jak sieokazuje wiecej czasu mialam pracujac :P
wierze...chociaż nie wiem czy to śmieszne

a wózek super!!!!
Stary 2012-04-15, 20:50   #2811
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki, ale chyba nie pomogły. Mała jest coraz bardziej wysypana. Kuby ospa przy jej ospie, to jakaś popierdułka była . Strasznie wygląda, tak mi jej żal.

Brumku jak Ci w tej kupie jest? Miło, że nas odwiedziłaś . Zostaniesz na dłużej?
Biedna Może dlatego że starszy nieco, to juz silniejszy organizm.

A w kupie jest nieciekawie. Idę stąd!

Cytat:
Lena jest straszna ostatnio, co chwilę wyje, krzyczy bo to nie płacz, w nocy prawie nie śpi, co chwile budzi się i wyje, nie wiem co jej jest, może jakiś ząbek, ale nie widziałam żeby dziąsła były zaczerwienione czy spuchnięte
a z dobrych rzeczy to to, że pięknie już raczkuje, pełzanie odłożyła na dalszy plan, chodzi przy meblach, ślicznie siada i zmienia pozycje
wszystkiego chce spróbować jak jemy, więc próbuje mnóstwo nowych smaków
dalej jest malutka, drobna, może z 8 kg waży, ubranka na 74 nosi
Filip grzeczny, coraz ładniej mówi, opiekuje się Lenką, no i nie mogę na niego narzekać, teraz kupiliśmy mu rower biegowy i strasznie się cieszy z niego, po domu nawet jeździ
Brawa dla Lenki za postępy. Choć współczuję ciężkich nocy
No i ucałowanie dla Filipa. Lubię, jak o nim piszesz, bo widać, że to cudowne, kochane dziecko

Cytat:
Brumek
a ile kosztuje uszycie ergonomicznego?
Ok. 180, Patik pisała. Czeka się 2-3 tygodnie u tej kobiety

Cytat:
Dzięki Brumku, te Pathi to chyba Babonik kiedyś na FB wrzucała...
Dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
hej

używała któraś tą odżywkę??
Ja Swojego czasu namiętnie. I przez długi czas był to dla mnie absolutny KWC Z moich beznadziejnych, łamliwych paznokci, zrobiła piękne i mocne. Ale trwało to ok. pół roku i używałam regularnie, tak jak piszą w instrukcji. I stosowałam ją razem z taką: http://allegro.pl/nail-tek-nailtek-i...253135731.html
Bo w zasadzie o to chodzi, że one razem mają takie efekty. Nie wiem, czy pojedynczo też by zadziałały.
Tylko UWAGA: na allegro większość tych odżywek to podróby!!! Serio.
Na pewno ta babka, do której link trafiłam (nocanka) ma oryginały.

Ale... Jakiś czas temu odkryłam coś lepszego, choć wydawało mi się to niemożliwe! To ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-paznokci.html
Cud miód malina, uwierz mi

Ceny są podobne. Ale ta, oprócz tego, że jeszcze lepiej działa, jest łatwiejsza w stosowaniu i efekty są znacznie szybciej.

Cytat:
i wydaje mi sie, ze to dobry wybór :P
Tylko ta kasa
Stary 2012-04-15, 20:50   #2812
isiaok
Rozeznanie

Cytat:

Kochane, moim skromnym zdaniem firma Womar i "ergonomiczny" to oksymoron

Prawda jest niestety taka, ze nie da sie kupic nosidelka dobrego i taniego
niestety sie zgadzam...to nasze, odziedziczone tez ok 100zł i prawie identyczne jak to z Womaru...koszmar. A pozycja przodem do swiata wyglada tak, ze dziecko zwisa ku przodowi(tak jakby mialo wypaść) a zgięte nóżki wbija nam w brzuch...jak nie za 300 to chyba lepiej nie kupowac zadnego...
Stary 2012-04-15, 20:55   #2813
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

kajool wozek super, troszke mi moj przypomina.
Witam sie!!!!
Jakby co jestem i zyje. Podczytuje ale nie mam sily pisac i jakos weny tez nie Marys nadal na etapie nauki raczkowania. 3 kroki do przodu czasem i daje sobie spokoj i reszte pokonuje turlajac sie....
Ja..... hm waga stoi wiec i humor do d..... Zrobilam dzis pyszny obiadek i pieklam chleb ale po raz drugi mi nie wyszedl i wywalilam go, pies zje. Nie pieke wiecej strata kasy i czasu. Zostane przy obiadach i ciastach. Zmielilam wlasnie miesko i kapuste kiszona na pierogi, tesciowa ma rano zrobic. Ja na rano do pracy ale czekam az sie woda w bojlerze zagrzeje zebym sie mogla wykapac. Uporalam sie z 3 pralkami prania, odlozylam wszystkie 74 ciuszki Marysi i wyjelam 80. Wczoraj Marys zwazylam w pracy na wadzie 10,5 kgPonadto opalila policzki i wyglada przeslodko.
Jeszcze raz przepraszam, ze nie cytuje i nie odnosze sie do postow - mysle ze zrozumiecie kobiete pracujaca na dwoch etatach.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-15, 20:57   #2814
agadus
Wtajemniczenie

BRUMKU WŁASNIE NIE BARDZO CHCE KUPOWAC OD TEJ NOCANKI BO WESZLAM NA NEGATYWY I LUDZI PISALI,ŻE LAKIERY ROZCIEŃCZONE, KREMY I KOREKTORY CHIŃSKIE, I SIĘ TROCHE BOJE, A CHCIAŁAM U TEGO SPRZEDAWCY
oj capsa zapomniałam wyłączyć, sorki

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 20:59   #2815
Kajool
Zadomowienie

brumku to moze uzywane albo pomysl, ze to inwestycja, bo przeciez ni tylk tymek bedzie z niegokorzystal prawda??
Stary 2012-04-15, 20:59   #2816
marzena_S
Zadomowienie

Teliczku nasz kochany- zdrowia, szczęście i słodyczy tego Haniołkowa rodzina życzy!

Rogi, Adasiu- sto lat chłopcy! ( już za moment będziemy świętować ich pierwsze urodziny )

Patik, kurcze wysoki ten mandat- na jakichś wrednych policjantów trafiłaś, że nie chcieli go trochę obniżyć.

Piwnooka, super że jesteś i piszesz się na spotkanie. Co tam u Helenki? Pewnie już raczkuje na całego i nie można jej spuścić z oczu?

Cytat:
Zuza ma więcej kropek niż Kuba miał , jakaś niespokojna jest.
Biedna Zuza, oby szybko przeszło...

Cytat:
1. podpisuje sie obiema rekami! Ikeowskie najbardziej uniwersalne. Wszyscy moi znajomi po kupieniu tych kombajnow dla malych maluszkow, kupowali pozniej nastepne modele dla wiekszych dzieciaczkowi ... najczesciej te z Ikei
A ja od poczatku mialam to i mam do dzis, choc szczerze to Klara juz od skonczenia dwoch latek wiekszosc posilkow je siedzac na normalnym krzesle przy stole.
A do ikeowskiego wchodzi sama, po taborecieno niestety to nie uraz 2. tylko przebyta wlasnie szkarlatyna (to drugi raz w ciagu 3 miesiecy) dala znac o sobie - to jest rodzaj anginy, ktora rzuca sie na stawy i miesnie. No i Klara ma/miala stan przedzapalny kolanka... Ale nie rozwinelo sie zapalenie na szczescie, juz moze chodzic
1. U moich rodziców jest to Ikeowe krzesełko i też mi bardzo do gustu przypadło.
2. Całe szczęście, że już lepiej. (twój kręgosłup też pewnie odsapnął )

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
U nas wszytko ok - Maja rośnie, jesteśmy teraz w trakcie wychodzenia górnych jedynek dziąsła są tak spuchnięte, że tylko czekam aż na dniach wystrzelą zębiska odbija się to oczywiście na nocnym śnie naszej panienki, ale cóż, takie życie
Oby ząbki się pokazały jak najszybciej i nie męczyły Mai. (i rodziców )

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Wczoraj Olivka usiadla sama
Gratulacje!
Stary 2012-04-15, 21:01   #2817
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Witam sie z wami z rana.
Po pierwsze Ida dziekuje za brawa i gatulacje za samodziele siedzenie. Po drugie, chce sprostowac sprawe mojej stluczki. Piszac, ze nic sie nam nie stalo, mialam na mysli nie tylko siebie i Ide, ale takze nasz samochod. Mamy takie stare auto, z czarnym nie lakierowanym zderzakiem, na nim byle co, szkody nie zrobi. Zderzak oddal uderzenie i ani sladu. Zero wgiecia blach itp. Problem polegal na tym, ze nigdy wczesniej nie mialam wypadku i nie wiedzialam co robic, poza oczywiscie zjechaniem, zeby drogi nie blokowac. No ale teraz to juz bede bardziej przygotowana. Wydrukowalam sobie oswiadczenia i bede wozic w samochodzie.
Dobrze, że stłuczka nie była poważna i nic Wam nie jest. Jednak wcale się nie dziwie, że się nieźle wystraszyłaś i zestresowałaś.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
1.Dominik ostatnio często wykorzystuje sobie krzesełko jako pchacz-jeździk
2. Z alergia już sie uporałam Ale tak śrdenio raz w tygodniu muszę zazyć claritinę.
1. Mały spryciarz.
2. Dobrze, że wreszcie pojawiła się poprawa i już się tak nie męczysz.
Hania w przeciwieństwie do Domka to mały leniuszek, opowiadam jej jakiego ma zdolnego narzeczonego- może też ruszy dupkę. (na razie pełza do tyłu )

Cytat:
1. mam nadzieje ze w koncu wybiore się do ukochanego Poznania a wtedy nie odpuszce wam
i innym Poznaniankom tez
2. wczoraj wyciągnełam moich facetów do wiejskiej zagrody
Jasiek był zachwycony
3. taki plastik kombajn fantastik
1. Trzymam mocno za słowo i czekam na spotkanie.
2. Ale Wam fajnie.
3.

Cytat:
Piękne zdjęcia, aż wzroku nie można od nich oderwać.

Cytat:

Jak dostałyście po porodzie pierwszą @ to ile czekałyście na następną? Jak było z regularnością?

Z regularnością u mnie jest nadal kiepsko, więc raczej nie masz się czym przejmować.

Dzisiaj w paszczy mojego dziecka znalazłam dwa nowe nieśmiało wyglądające białe potwory! Miałam wrażenie, że nigdy nie wyjdą. Dzień był dosyć marudny, ale za to wczorajszy wieczór z gośćmi dobrze zniosła, ładnie zasnęła i przebudziła się tylko 2 razy w ich obecności. Dzisiaj mieliśmy w planie wypad do ogrodu botanicznego, żeby Hania zobaczyła jak wszystko pięknie kwitnie , ale niestety pogoda nie dopisała i musieliśmy odpuścić.

Jutro wybieram się po długiej przerwie do dentysty i boję się bardziej niż przed cesarskim cięciem. Trzymajcie kciuki, żebym tam nie zemdlała ze strachu.
Stary 2012-04-15, 21:09   #2818
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Dla solenizantów-Adasiu,Teliku

Cytat:
Aniu, siedzę cicho w tym temacie bo na karmienie wychodzę z pracy 1 h wcześniej ...

Adaśko! Sto latek!

tak myślałam

Stronczek, też bym się wkurzyła na Twoim miejscu

Cytat:
Karoline hejka! Ja też mało bywam
Aniu, moja @ podczas karmienia UU była co 1,5 m-ca, w sumie to do teraz nie wiem kiedy się jej spodziewać A wspomnę, że przed ciążą miałam regularnie co do minuty co 4 tygodnie w soboty :P:
Martwisz się czymś?
Nie martwię, raczej wolę sobie nie robić nadziei na darmo
Cytat:
dzwoniła do tż już dzisiaj 3 razy...nawet mi nie mówił co chciała zeby mnie nie denerwowac...i zadzwoniła do mojej mamy, że bedzie jej "podkuchenna"
Oczywiście strój Ewy tez wymagał jej akceptacji...
Ale chrzciny sie udały?????????
ehhhhh
Cytat:
Dziewczyny, powiedzcie jakie ciapy kupić Zosi do noszenia na zewnątrz do wózka? Ona nie chodzi i wygląda na to, że jeszcze trochę czasu minie zanim ruszy, a w rajstopach czy skarpetach tak jakoś mi ją głupio puszczać
ja kupuję trampki F&F w tesco
Cytat:
Szczerze mówiąc nie wiem, o co to całe halo... Nic ciekawego w tej Waszej kupie być Wolę być poza
jak to nic ciekawego? A my????? i tu powinna być emotka FOCH
Cytat:
Aniu ma niedyskretne pytanie
Czy chcesz nam coś powiedzieć Testujesz?
noooo..ale niestety wyszło negatywnie
Cytat:
Tylko UWAGA: na allegro większość tych odżywek to podróby!!! Serio.
Na pewno ta babka, do której link trafiłam (nocanka) ma oryginały.

też ich polecam, od dłuższego czasu kupuję i zawsze jest wszystko ok.
Nie wszystko mi chyba zacytowało

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Rogi, Adasiu- sto lat chłopcy! ( już za moment będziemy świętować ich pierwsze urodziny )

Ok, zmykam do spania

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:21   #2819
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Witajcie mamolki
siedze w kuchni i mam piec ciasto na jutro do pracy
i stwierdziałam że wole coś do was skrobnąć a rano kupie coś w cukierni

Cytat:
Hey jestem nadrobiłam

Telik!!! sto lat!!!
[COLOR=black]i powiedz mi Teliczku! czyzbym wymyslila SB I produkt na obiadowe udogodnienia makaron sojowy, z nazwy, a jego sklad to groch i fasola mung, gdzieniegdzie niektórych firm 100% z fasoli mung,
Telik super jesteście!! kocham Jaśka! a Tobie ta 'kolejna wiosna' bardzo sluży

już się odobraziłaś na Tzta?

z makaronem bardzo dobrze kombinujesz
kiedyś na wątku SB to był hit I fazy

dziękuje za miłe słowa
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Teliczku i Adasiu ogromne buziaki dla Was

Telik, czy ja wiem, czy taka doswiadczona jestem?Z takim maluchem leciec bede pierwszy raz, bo poprzednio Zuzka juz miala rok i 8 m-cy.
Przede wszystkim dla mnie wazna jest apteczka: leki przeciwbolowe/goraczkowe, na biegunke, mialam nawet antybiotyk w razie "w".

Co do Zappa, wlasnie wczoraj pisalam Stronczkowi, ze jestem mega zadowolona Czytalam, ze kupilas nosidelko, wiec ja bym na Twoim miejscu wziela spacerowke, ktora masz. Jemu bedzie wygodniej w niej, a tam, gdzie wozek nie wjedzie, uzyjesz nosidelka.
hmmm moja Mura to świetny wózek ale gabarytowo kobajn nie ma szans ją zabrać
tak czy siak muszę kupic lekką specerówkę
ale teraz dałaś mi do myslenia czy wydatkować na Zappa czy zainwestować w cos tanszego

dzięki za rady
mniej wiecej takie rzeczy zanotowałam sobie na liście niezbędników
i tez sie ciesze ze jestem karmiąca to zawsze komfort podczas np lotu zeby uspokoic dziecko i probiotyki zawarte w mleczku są ubezpieczeniem układu pokarmowego naszych bobasów

myślałam zabrać taki mini basenik dmuchany
żeby Johny miał swoją private zone na plaży

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
hej hej

wpadam i ja jak zwykle z doskoku

Telik - sto lat z okazji urodzinek
gratki z okazji wszystkich miesięcznic i nowych ząbków -
słodziak z Jasia i Ty taaaka prześliczna..
a to zdjęcie Jasia z butelką i słomką cudne - umie tak już pić?

Julcia raczkuje na całego - wczoraj się rozkręciła a dziś to już fruwa po pokoju jak torpeda... człapie, usiądzie na dupce, znowu człapie, idzie po to co jej się spodoba a jak idę do niej a wie że coś nie wolno ruszać to ona jeszcze szybciej byle przede mną zdążyć..

gratuluje raczkowania
u nas pói co pełzanie
Cytat:
zdrówka wiecej i informuj nas na bieżąco

Cytat:
Byliśmy w Ikei i wydaliśmy majątek
- ochraniacz na szczebelki do łóżeczka,
- plastikowe miseczki dla dzieci,
- taka zabawka: [

Przymierzaliśmy się też do tego krzesełka, ale póki co jeszcze za mali jesteśmy To już dla pewnie siedzących dzieci, a Tymuś jeszcze nie siada.
ale zazdroszcze Ci tej Ikei
rozumiem że niedaleko macie
my wybieramy się od miesięcy

Cytat:
Hej, hej, hello!

Zosia, a co mi tam, pochwalę się robi kosi kosi, do snu śpiewa sobie AaAaAaAA!, odrzuca (tak nieporadnie) Oballa, wywala zabawki z łóżeczka, pęknie operuje paluszkami przy najmniejszych rzeczach, ostatnio chciała złapać kocią sierść fruwającą w powietrzu (już myślałam, że ma zwidy ), powtarza czynności jakieś małe, ale pełzanie i raczkowanie nadal są bleee :P Mimo to jest cudna
wspaniałe umiejętności

Cytat:

1Lubię na Was patrzeć, choć wolałabym bardziej z bliska, namacalnie
A Jasio znowu ma na szyi coś fajnego, denerwujesz mnie tymi jego fatałaszkami, bp tez bym takie chciała I czapa świetna. Skąd

2.Aaaaa, zapomniałabym - on łapie o co chodzi z piciem przez słomkę???

3. Byliśmy dziś w sklepie i obejrzeliśmy sobie je na żywo i cóż... Cudne jest Ładnie wykonane, wszystko ślicznie chodzi. Tylko ta cena Ale i tak w porównaniu do np. Peg Perego, które polecała nam sprzedawczyni, to taniocha Bo tamte kosztują nawet 1500 zł!!!
1. Namacalnie powiadasz?!:roll eyes:
na szyi to samo co ostatnio szaliczek z zary(9zł) na głowie czapka z cocodrillo
2) łapie łapie, od kiedy you you wstawiła swój kubek byłam ciekawa czy Jasiu załapie i udało się pierwszy łyk był olrzymi i Jasiu cały sie ufaflał a potem juz ciągnął jak stary żul
3)ojjj chyba byłoby mi szkoda wydać 1500 zł na mebel który u mnie przynajmnie służy między innymi do przyklejania oślinionych chrupek

Haniołku przesłodki (vel Jęczysławo urocza) gratuluje nowych zęboli

no i serdecznie dziękuje mi za życzenia
jesteście kochane i straaaaaasznie mi miło

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-04-15 o 21:23
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 21:35   #2820
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
BRUMKU WŁASNIE NIE BARDZO CHCE KUPOWAC OD TEJ NOCANKI BO WESZLAM NA NEGATYWY I LUDZI PISALI,ŻE LAKIERY ROZCIEŃCZONE, KREMY I KOREKTORY CHIŃSKIE, I SIĘ TROCHE BOJE, A CHCIAŁAM U TEGO SPRZEDAWCY
oj capsa zapomniałam wyłączyć, sorki
Nie wiem nic o nim, ale tanie trochę jak na oryginał ALe oczywiście mogę się mylić...

Jak ja kupowałam (tylko, że to było jakiś czas temu) to był sprzedawca aipolska i na pewno on był uczciwy, bo to był oficjalny dystrybutor tych kosmetyków w Polsce. Jeszcze dziewczyny na wizażu polecały taką babkę:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1812438

Cytat:
brumku to moze uzywane albo pomysl, ze to inwestycja, bo przeciez ni tylk tymek bedzie z niegokorzystal prawda??
No chyba nie
Jeszcze mam chytry plan Bo wczoraj teściowa się do mnie odezwała, że zbliżają się Tymcia imieniny (w czwartek są) i ona by mu coś chciała kupić, a sama nie chce decydować, więc czy bym się z nią na zakupy nie wybrała. Że ja zdecyduję co, a ona zapłaci. Mało mi się taki wypad uśmiechał, ale powiedziałam, że ok, bo w sumie to bardzo miło z jej strony. Tym bardziej że do tej pory Tymek praktycznie nic od nich nie dostał
No a potem, po tej rozmowie z nią, wpadliśmy na pomysł, że może by jej powiedzieć, żeby nam się do krzesełka dołożyła, zamiast kupować kolejne ciuszki. No i zobaczymy...

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
zisiaj w paszczy mojego dziecka znalazłam dwa nowe nieśmiało wyglądające białe potwory! Miałam wrażenie, że nigdy nie wyjdą.
Brawo, jak fajnie Może teraz ulży na trochę

Za dentystę Bądź twarda!

Cytat:
jak to nic ciekawego? A my????? i tu powinna być emotka FOCH
Was uwielbiam, ale może założymy jakąś nową, konkurencyjną kupę, w której dzieci słodko spią do co najmniej 9 rano, co? I w niej sobie będziemy siedzieć

A Wy w takim razie musicie strać się dalej, częściej, intensywniej...

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
odlozylam wszystkie 74 ciuszki Marysi i wyjelam 80. Wczoraj Marys zwazylam w pracy na wadzie 10,5 kgPonadto opalila policzki i wyglada przeslodko.
Rozumiemy, kobieto pracująca

Duża pannica już z Marysi. Masz co nosić, współczuję plecom

A propos opalania - dziewczyny, jakie macie kremy z filtrami dla takich maluchów? Czytałam kiedyś, że lepsze filtry mineralne niż chemiczne. Bo niby wiem, że na słońce nie wystawiać wcale, ale trudno go uniknąć całkowicie w środku lata

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości