|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 |
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
brumek Całkowicie zapomniałąm o tych klockach-a też wiele osób mi je polecało, nabedziemy
![]() A dywan bombowy! My mamy wszedzie typu shaggy i Ewka w pozycji "na foke"ogląda codziennie wszystkie sznureczki ![]() A ochraniacz wzieliscie może w te kolorowe stworki? Bo to córki najlepsi przyjaciele ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2793 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, powiedzcie jakie ciapy kupić Zosi do noszenia na zewnątrz do wózka? Ona nie chodzi i wygląda na to, że jeszcze trochę czasu minie zanim ruszy, a w rajstopach czy skarpetach tak jakoś mi ją głupio puszczać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2794 |
Rozeznanie
|
hehhe coś w tym jest bo mi Zanki najbardziej brakuje...
![]() ![]() piszzzzzzzzzzz częęęęęęęęsssssssscieeeee eeeejjjjjjj ![]() emolium ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- wodaquahttp://allegro.pl/emu-australia-baby...269976991.html my w takich ale sznurowanych lub tenisówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2795 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ty si emelduj co u ciebie?? Sto lat dla Telika!!! I sto lat dla naszych solenizantow kochanych. u mnie zeby za bardzo nie marudzic bywalo lepiej. Dalej jestem przemeczona i doszlo do tego przeziebienie. Boli mnie gardlo i mam goraczke. Dobrze, ze jestem u mamy, chociaz ktos mi herbaty zrobi. Przyszedl wozek i jest booooski, taki leciutki, sklada sie go jedna reka, i szeroki wiec nam na dluzej posluzy. Material tez jest swietny. Jak tylko sie wykuruje zrobie pierwsza rundke. Szymuli sie tez spodobal, bo non stop wlazil na niego. Zwariowalam aby zakochac sie w wozku. Aaa i Szymon nauczyl sie uciekac, udaje, ze go gonie on na mnie patrzy robi pisk i zwiewa. ma niezly ubaw z tego.
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Zadomowienie
|
Isiak, właśnie - Zanka pomogła mi zaraz po rejestracji, była wtedy "matką-prowadzącą"
![]() Kurka, ale te buciki to zimowce... |
![]() ![]() |
![]() |
#2797 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mamy jeszcze te http://allegro.pl/buty-adidasy-adida...270287807.html sa cienkie i leciutkie no i własnie zwykle trampki-chyb z h&m |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2798 | |
Zadomowienie
|
Kajool, zdrówka!!! A cóż to to za cudo ten wózek??? Wygląda fajnie. Ale świetnie, że Szymek "ucieka", mnie się zdaje, że Zosia też tak robi, ale jestem ostrożna żeby nie nadinterpretwoać jej zachowań :P:
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zapomniałam - Kajool, na wychowawczym jesteś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2799 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szczerze mówiąc nie wiem, o co to całe halo... Nic ciekawego w tej Waszej kupie być ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Lubię na Was patrzeć, choć wolałabym bardziej z bliska, namacalnie ![]() A Jasio znowu ma na szyi coś fajnego, denerwujesz mnie tymi jego fatałaszkami, bp tez bym takie chciała ![]() ![]() Aaaaa, zapomniałabym - on łapie o co chodzi z piciem przez słomkę??? Cytat:
![]() ![]() 2. Ano tak... Ale mam nadzieję, że nie zagrzeję tu miejsca na dłużej ![]() 3. Byliśmy dziś w sklepie i obejrzeliśmy sobie je na żywo i cóż... Cudne jest ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jak już mówiłam, ja tu tylko przelotem ![]() ![]()
![]() |
#2800 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Życzę maluchowi dużo zdrówka ![]() I lepszej nocy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A kostium fajny i chyba będzie w talii optycznie wyszczuplał ![]() Chyba nie ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam wrażenie, że on już ma poczucie humoru ![]() ![]() 2. Święta racja ![]() 3. Albo powinni nam dać zniżki za zakupy hurtowe ![]() A z tańszych (nieco, bo i tak tanie nie są) dziewczyny BARDZO polecają te szyte na zamówienie: http://www.pathi.pl/pl/ Cytat:
Ale dobrze, że sam chrzest wypadł ładnie i nie musiałaś walczyć z płaczącym dzieckiem ![]() Coś mi się majaczy... ![]() Zaneczko, jak możesz pytać? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wyciąganiem kłaczków mnie przeraziłaś ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. A tych akurat nie wzięliśmy. Na razie Tymek nie wstaje, więc do narożników ma daleko. Wzięliśmy te do szuflad i do gniazdek.
![]() |
#2801 |
Zakorzenienie
|
no to napiszę dłuższy post o nas
![]() Ogólnie komputer nam się zepsuł i dopiero dziś mamy w domu "naprawiony" Lena jest straszna ostatnio, co chwilę wyje, krzyczy bo to nie płacz, w nocy prawie nie śpi, co chwile budzi się i wyje, nie wiem co jej jest, może jakiś ząbek, ale nie widziałam żeby dziąsła były zaczerwienione czy spuchnięte a z dobrych rzeczy to to, że pięknie już raczkuje, pełzanie odłożyła na dalszy plan, chodzi przy meblach, ślicznie siada i zmienia pozycje wszystkiego chce spróbować jak jemy, więc próbuje mnóstwo nowych smaków dalej jest malutka, drobna, może z 8 kg waży, ubranka na 74 nosi Filip grzeczny, coraz ładniej mówi, opiekuje się Lenką, no i nie mogę na niego narzekać, teraz kupiliśmy mu rower biegowy i strasznie się cieszy z niego, po domu nawet jeździ ja się czuję całkiem ok, choć są gorsze chwile, ale staram się nie poddawać no i chyba tyle zaraz kładziemy się spać, zapowiada się kolejna nieprzespana noc
#2802 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy chcesz nam coś powiedzieć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kto mi powie jak mam tę pchłę wysmarować pudrem? Wierci się i wierci. Ma tyle kropek.... Najwięcej na plecach, głowie i pod pieluszką. MASAKRA Brumku jak Ci w tej kupie jest? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2803 |
Zakorzenienie
|
Brumek
a ile kosztuje uszycie ergonomicznego? |
![]() ![]() |
![]() |
#2804 |
Zadomowienie
|
Dzięki Brumku, te Pathi to chyba Babonik kiedyś na FB wrzucała...
Zanka, gartki dla zdolnej Lenki i dzielnego brata Filipa ![]() Iustyna, bo ponoć chłopcy lżej przechodzą ospę - mój brat miał w wieku kilku latek właściwie kilka krostek, a ja od niego się zaraziłam i ległam do łóżka, a miałam już parenaście lat. Szkoda tylko że mała się musi nacierpieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
Wtajemniczenie
|
hej
używała któraś tą odżywkę?? http://allegro.pl/nail-tek-foundatio...269822618.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jestem juz drugi tydzien na wychowawczym ale jak sieokazuje wiecej czasu mialam pracujac :P i wydaje mi sie, ze to dobry wybór :P
![]() ![]() |
![]() |
#2807 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja goraco polecam! ![]() Cytat:
![]() Prawda jest niestety taka, ze nie da sie kupic nosidelka dobrego i taniego ![]() Telik - sto lat ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2808 |
Rozeznanie
|
zanka to dobrze, że Ci Filipek pomaga
![]() ![]() iustyna matko! Dopiero teraz sobie wyobraziłam, że miałabym wysmarować Ewe...składam pokłony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2809 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2810 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2811 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w kupie jest nieciekawie. Idę stąd! ![]() Cytat:
![]() No i ucałowanie dla Filipa. Lubię, jak o nim piszesz, bo widać, że to cudowne, kochane dziecko ![]() Ok. 180, Patik pisała. Czeka się 2-3 tygodnie u tej kobiety Dokładnie tak ![]() Cytat:
![]() ![]() Bo w zasadzie o to chodzi, że one razem mają takie efekty. Nie wiem, czy pojedynczo też by zadziałały. Tylko UWAGA: na allegro większość tych odżywek to podróby!!! Serio. Na pewno ta babka, do której link trafiłam (nocanka) ma oryginały. Ale... Jakiś czas temu odkryłam coś lepszego, choć wydawało mi się to niemożliwe! To ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-paznokci.html Cud miód malina, uwierz mi ![]() Ceny są podobne. Ale ta, oprócz tego, że jeszcze lepiej działa, jest łatwiejsza w stosowaniu i efekty są znacznie szybciej. Tylko ta kasa ![]()
![]() |
#2812 |
Rozeznanie
|
niestety sie zgadzam...to nasze, odziedziczone tez ok 100zł i prawie identyczne jak to z Womaru...koszmar. A pozycja przodem do swiata wyglada tak, ze dziecko zwisa ku przodowi(tak jakby mialo wypaść) a zgięte nóżki wbija nam w brzuch...jak nie za 300 to chyba lepiej nie kupowac zadnego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2813 |
Zakorzenienie
|
kajool wozek super, troszke mi moj przypomina.
Witam sie!!!! Jakby co jestem i zyje. Podczytuje ale nie mam sily pisac i jakos weny tez nie ![]() Ja..... hm waga stoi wiec i humor do d..... Zrobilam dzis pyszny obiadek i pieklam chleb ale po raz drugi mi nie wyszedl i wywalilam go, pies zje. Nie pieke wiecej strata kasy i czasu. Zostane przy obiadach i ciastach. Zmielilam wlasnie miesko i kapuste kiszona na pierogi, tesciowa ma rano zrobic. Ja na rano do pracy ale czekam az sie woda w bojlerze zagrzeje zebym sie mogla wykapac. Uporalam sie z 3 pralkami prania, odlozylam wszystkie 74 ciuszki Marysi i wyjelam 80. Wczoraj Marys zwazylam w pracy na wadzie 10,5 kg ![]() Jeszcze raz przepraszam, ze nie cytuje i nie odnosze sie do postow - mysle ze zrozumiecie kobiete pracujaca na dwoch etatach.
#2814 |
Wtajemniczenie
|
BRUMKU WŁASNIE NIE BARDZO CHCE KUPOWAC OD TEJ NOCANKI BO WESZLAM NA NEGATYWY I LUDZI PISALI,ŻE LAKIERY ROZCIEŃCZONE, KREMY I KOREKTORY CHIŃSKIE, I SIĘ TROCHE BOJE, A CHCIAŁAM U TEGO SPRZEDAWCY
http://allegro.pl/nail-tek-foundatio...269822618.html oj capsa zapomniałam wyłączyć, sorki |
![]() ![]() |
![]() |
#2815 |
Zadomowienie
|
brumku to moze uzywane albo pomysl, ze to inwestycja, bo przeciez ni tylk tymek bedzie z niegokorzystal prawda??
![]() |
#2816 | ||
Zadomowienie
|
Teliczku nasz kochany- zdrowia, szczęście i słodyczy tego Haniołkowa rodzina życzy!
![]() ![]() Rogi, Adasiu- sto lat chłopcy! ( już za moment będziemy świętować ich pierwsze urodziny ![]() Patik, kurcze wysoki ten mandat- na jakichś wrednych policjantów trafiłaś, że nie chcieli go trochę obniżyć. ![]() Piwnooka, super że jesteś i piszesz się na spotkanie. ![]() Biedna Zuza, oby szybko przeszło... ![]() Cytat:
![]() 2. Całe szczęście, że już lepiej. (twój kręgosłup też pewnie odsapnął ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratulacje! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2817 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Dobrze, że wreszcie pojawiła się poprawa i już się tak nie męczysz. ![]() Hania w przeciwieństwie do Domka to mały leniuszek, opowiadam jej jakiego ma zdolnego narzeczonego- może też ruszy dupkę. ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Ale Wam fajnie. ![]() 3. ![]() Piękne zdjęcia, aż wzroku nie można od nich oderwać. ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj w paszczy mojego dziecka znalazłam dwa nowe nieśmiało wyglądające białe potwory! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro wybieram się po długiej przerwie do dentysty i boję się bardziej niż przed cesarskim cięciem. ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2818 | ||||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() tak myślałam ![]() Stronczek, też bym się wkurzyła na Twoim miejscu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
też ich polecam, od dłuższego czasu kupuję i zawsze jest wszystko ok. Nie wszystko mi chyba zacytowało ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() Ok, zmykam do spania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2819 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamolki
siedze w kuchni i mam piec ciasto na jutro do pracy i stwierdziałam że wole coś do was skrobnąć a rano kupie coś w cukierni ![]() Cytat:
![]() już się odobraziłaś na Tzta? z makaronem bardzo dobrze kombinujesz kiedyś na wątku SB to był hit I fazy dziękuje za miłe słowa ![]() Cytat:
tak czy siak muszę kupic lekką specerówkę ale teraz dałaś mi do myslenia czy wydatkować na Zappa czy zainwestować w cos tanszego ![]() dzięki za rady mniej wiecej takie rzeczy zanotowałam sobie na liście niezbędników i tez sie ciesze ze jestem karmiąca to zawsze komfort podczas np lotu zeby uspokoic dziecko i probiotyki zawarte w mleczku są ubezpieczeniem układu pokarmowego naszych bobasów myślałam zabrać taki mini basenik dmuchany żeby Johny miał swoją private zone na plaży ![]() Cytat:
![]() gratuluje raczkowania u nas pói co pełzanie Cytat:
![]() ![]() Cytat:
rozumiem że niedaleko macie my wybieramy się od miesięcy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() na szyi to samo co ostatnio szaliczek z zary(9zł) na głowie czapka z cocodrillo 2) łapie łapie, od kiedy you you wstawiła swój kubek byłam ciekawa czy Jasiu załapie i udało się pierwszy łyk był olrzymi i Jasiu cały sie ufaflał a potem juz ciągnął jak stary żul ![]() 3)ojjj chyba byłoby mi szkoda wydać 1500 zł na mebel który u mnie przynajmnie służy między innymi do przyklejania oślinionych chrupek Haniołku przesłodki (vel Jęczysławo urocza) gratuluje nowych zęboli no i serdecznie dziękuje mi za życzenia jesteście kochane i straaaaaasznie mi miło
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-04-15 o 21:23 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2820 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja kupowałam (tylko, że to było jakiś czas temu) to był sprzedawca aipolska i na pewno on był uczciwy, bo to był oficjalny dystrybutor tych kosmetyków w Polsce. Jeszcze dziewczyny na wizażu polecały taką babkę: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1812438 Cytat:
![]() Jeszcze mam chytry plan ![]() ![]() No a potem, po tej rozmowie z nią, wpadliśmy na pomysł, że może by jej powiedzieć, żeby nam się do krzesełka dołożyła, zamiast kupować kolejne ciuszki. No i zobaczymy... Cytat:
![]() ![]() Za dentystę ![]() ![]() Was uwielbiam, ale może założymy jakąś nową, konkurencyjną kupę, w której dzieci słodko spią do co najmniej 9 rano, co? ![]() ![]() A Wy w takim razie musicie strać się dalej, częściej, intensywniej... ![]() ![]() Cytat:
![]() Duża pannica już z Marysi. Masz co nosić, współczuję plecom ![]() A propos opalania - dziewczyny, jakie macie kremy z filtrami dla takich maluchów? Czytałam kiedyś, że lepsze filtry mineralne niż chemiczne. Bo niby wiem, że na słońce nie wystawiać wcale, ale trudno go uniknąć całkowicie w środku lata ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.