|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
BAN stały
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dziewczyny, mój Karolek kilk dni temu zaczak raczkowac. wczesmiej juz umial wstawac przy meblach, a dzis 2 razy sam przez kilka sekund stał... 9 msc niemowle a takie szybkie postepy i to przy wadze 12 kg jak nie wiecej juz.
Do tego zauważylam ze ma 2 nowe zabki, wyznela mu sie górna jedyka i drojka po prawej stronie. po lewej nadal szczerbaty... tz oebrał scenika z przeswietlenia komputerowego, no i oczywiscie nie wesolo, zepsuly sie 3 wtryski, i kilk czujników, same czesci to ponad 2 tys, i zalozenie nie wiem ale pewnie pod 3 podejdzie. Auto musi zaczekac. A planowalismy na majowy weekend odwiedzic rodzine we warszawie, zalatwilam na ten czas opieke nad babcia, no i znow kloda pod nogami... ach... ide bom zła... |
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Madziu i Marinko zdrówka dla chłopców
za szybki powrót do zdrowia, dzieciaki sie strasznie męczą... aż mi ich szkoda.Madziu i zdrówka dla Ciebie. Agadus a o co chodzi z tym FB? ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Bartessa ściskam Cię mocno ![]() i brawa dla Karolka. Moja Lena dziś starała się stać sama na potęgę, no z oczu spuścić nie można, Lila jeszcze trochę to zacznie brać przykład ze siostry...
|
#3033 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jakie one sa sliczne, serio. masakra |
|
|
|
|
#3034 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i wierze, że masz urwanie głowy...ja z jedna Ewcia świruje
|
|
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
![]() ubrane tak po codziennemu bo zazwyczaj na wieczór są moruski.
|
#3036 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3037 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Czytam i probuje odpisac od rana, czego efektem jest to, ze prawie nic mi nie zacytowalo...
Chcialam Wam podziekowac za mile slowa pod naszym adresem. Strasznie to mile! Stronczek Wiki Slicznotka, torcik tez ladny. Pieleszka Hania urocza! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oj to sie ospowo na watku robi... |
||||
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie jest Żaneta?
|
#3039 |
|
Zadomowienie
|
Bartessa, u nas też wtryski... 4 ... Sama regeneracja 3000 a jeszcze inne rzeczy wyszły.
Nie tankujcie zimowego paliwa na stacji paliw z muszelką
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Bella wzruszyłam się. Jaki one są cudownie słodkie
Lenka to ta co wstawała prawda? Radzia mojego mi przypomina
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zadomowienie
|
My też i na pewno nie odpuścimy takiej okazji.
Cytat:
Wstawiam kilka zdjęć Haniołka. Na pierwszym pani inżynier sprawdza podwozie swojego okrętu , a na ostatnim robi domowy pedicure. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-04-17 o 21:01 |
|
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3043 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam, jestem ebay'owym maniakiem. Daj znac jak cos potrzeba
![]() zmykam, umowilam sie z mezem na piwo. Wiki sprzedana babci dobranoc |
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, czytam, nadrabiam,
ale z odpisaniem idzie mi kiepsko. Mobilne dziecko i ząbkujące to Chuck Noriss może się przy niej schować |
|
|
|
#3045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Pytałam również lekarza o usg bioderek, bo w Polsce mieliśmy mieć wykonane kolejne usg teraz zanim mały zacznie chodzić, ale niestety tutaj mi go nie zrobią tzn. Szymonowi. 3. Pytałam o III dawkę szczepionki na wzw, bo mały jeszcze nie przyjął, ale lekarz tutaj nie jest od szczepionek. Od tego jest pielęgniarka. Jutro mamy II dawkę szczepionki na meningokoki o kciuki.edit.: Beatko odnośnie komentarza na FB Mąż ten sam tylko lżejszy o 20 kg.
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-04-17 o 20:35 |
|
|
|
|
#3046 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
Umieram... Pożarłam już 7 apapów Świat staje na głowie, bo do tej pory tyle to ja przez cały rok nie brałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Winogrona obrałam ze skórki i podawałam mu swoimi palcami. Ogryzał sobie, a jak dochodził do pestek, to zabierałam i dawałam następne. Cytat:
![]() Do lekarza w maju. Cytat:
Dobrze, bo takie niby drobne rzeczy potrafią rozjaśnić te codzienne smutki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie strasz nas!Cytat:
![]() Trzymajcie się oboje!!! Cytat:
Cytat:
![]() A leków brać nie mogę, bo karmię ![]() ale na maj... Cytat:
idę, idę Trampolina Jaka, gdzie, WOW! I ona się nie bała? Wysoko skakałyście? Cytat:
![]() Boskie są Cytat:
A od kiedy ten urlop? Od najbliższego poniedziałku?
|
|
#3047 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam za Was mocno - wracajcie oboje do zdrowia! ![]() Cytat:
![]() Pomimo różnicy w gabarytach stóp mi też się mylą. ![]() Cytat:
Co się ma do jutra zmienić, żeby dzisiaj nie mogli stwierdzić czy to odra, czy nie.![]() Cytat:
- niestety znam ten ból. Cytat:
Sama słodycz i to podwójna! Cytat:
, a sytuacji z autem współczuję. ![]() Beata, Ty to masz nosa do okazji dziewczyno- zazdroszczę. Moja Buczella dawała dzisiaj niezłe arie marudzeniowe , zupełnie darmowe- sąsiedzi się też pewnie załapali. Aż się boję myśleć, czy to jeszcze górne jedynki były przyczyną tych gorzkich żali, czy to już dolne dwójki chcą ujrzeć światło dziennie (bo coś się dziąsła na dole też zmieniły ) Dzisiaj zapakowałam Hanię do chusty i wybrałam się na spacer, i wiecie co? Po 45 minutach spacerowania plecy mnie bolały jak cholera- to już jednak nie jest mały niemowlaczek, tylko kawał baby! I tym prostym sposobem przestałam chorować na nosidło ergonomiczne.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-04-17 o 20:58 |
||||||
|
|
|
#3048 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odpisałam kilka postów wyżej No właśnie Ja też nic nie wiem, bo nie ma mnie na tym czacie na FB ![]() Cytat:
Brumeczka mi nie zacytowało. Kochana nic poważnego się nie dzieje Boli mnie głowa
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka
by chciała coś kupić na ebayu ale nie wiem jak to zrobić :rolleyes :---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
Czy oni wogole do Pl wysylają? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3050 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby nieCytat:
wracajcie szybko do zdrowia!Cytat:
![]() Cytat:
niby na co masz czekać do jutra??odebrane, przyjęte ![]() a to auto, to pewne że od paliwa? Jeśli tak, jak masz dowód zakupu to ja bym nie darowała... oj, niefajnie... a dla Karolka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Brumek, głowa dalej boli?
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-04-17 o 21:01 |
|||||
|
|
|
#3051 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marinko kciuki trzymam żeby się już wszystko naprostowało wreszcie Wam gdybyś nie miała to bym Ci kupiła i wysłała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a mąż - w szoku jestem - to nie dziwię się sobie że ledwo go poznałam - jakaś dieta? czy przez masę pracy i stres związany z przeprowadzką?
|
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam wszystkim dziewczynom, któym pisałam na pw serdecznie podziekować
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
Hej
MoniaZ Aania Shira dziękujemy za kciuki już wychodziliśmy gdy zadzwonił telefon z poradni że wizyta odwołana bo pani doktor na jakieś zebranie pojechała Oliweczka sto lat Dziubeczku Madziulka ![]() Madzia biedni Wy Marinka zdrówka dla Igorka Sweet wspaniale sobie poradziłaś mamusiu ![]() Wodaqua Bartessa jak mi dziś Tż powiedział ile trzeba wydać na naprawe auta to stary hebel Aania za zwrot i buziaki dla Adasia Carmela ile ja razy miałam kontakt z ospą i sie nie zaraziłam Wszystkie dzieciaczki prześliczne Bella u Ciebie prześliczne x 2 ![]() Ide spać dobranoc |
|
|
|
#3054 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehe, mój tż ciągle próbuje sobie przypomnieć jak się grało "wlazł kotek.." i męczy to pianinko. Cytat:
Za szczepienie trzymam mocno .Cytat:
![]() 2. 3. Jak to się nie chce? A kopa w tyłek się chce? ![]() Najlepiej byś zrobiła wybierając się do Piwnookiej na prywatną wizytę w Poznaniu. (Oczywiście zgrali to byśmy z przyjazdem Kajool i Telika, który musi w końcu ruszyć tyłek do Poznania, a nie tylko obiecywać ![]() |
|||
|
|
|
#3055 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A wiesz, że nie? A nawet posiadam w domu Spróbuję, dzięki
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka
nie mam konta chciałam aby mi ktoś kupił
|
|
|
|
#3057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ps. w Anglii wg służby zdrowia wszystkie dzieci sa zdrowe. tu nigdy nic nikomu nie dolega. A madziulka w wieku 8 miesiecy jest tzw 8 months check up. wiec umów sięw przychodni. ja dopiero dziś się dowiedziałam i mam wizytę na 17 maja. jak Emil będzie miał 9 mesięcy a i jest cos jeszcze co sięnazywa developing check up.szczegółów nie znam zapytam w piątek jak zobaczę health visitor. dam znac. a spróbuj na ten suchy placek smarować zwykłąoliwą z oliwek.próbowąłaś? |
|
|
|
|
#3058 |
|
Wtajemniczenie
|
Marinko pisz nam co u Was! Nie ma innej przychodni u Was? Może możesz Igora przepisać?
Shira, ta grzybica od tej Twojej bestii? ![]() Pieleszko, Stronczku, Marzenko No a tort Stronczku ![]() Brumek kurcze!!!!!!! Choler.na migrena .Bella ja nie wiem dlaczego nie masz czasu -> -> słodkie rozbójniki . Masz wesoło O nas: Zuzinka lepiej wygląda, nie ma nowych kropek, stare powoli nikną, ma katar .... Liczę, że na majówkę wyjdziemy z domu .
|
|
#3059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak ![]() Czy mój słodki Adaś dzisiaj kogoś podrywał, czy zrobił sobie przerwę w amorach? ![]() Cytat:
![]() Zapomniała się skleroza pochwalić
|
|
#3060 | |
|
Wtajemniczenie
|
A nie lepiej byłoby jakbyś założyła sobie konto na polskim ebayu - trwa to chwilkę
Mając konto na polskim ebayu możesz się na ten sam login i to samo hasło logować na angielskiego ebaya.---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

za szybki powrót do zdrowia, dzieciaki sie strasznie męczą... aż mi ich szkoda.

dla Karolka!!!Synuś torpeda!!!
tzn nie da się wcisnąć ani odrobinę 

, a na ostatnim robi domowy pedicure. 

o kciuki.
Świat staje na głowie, bo do tej pory tyle to ja przez cały rok nie brałam 

Nie strasz nas!
, zupełnie darmowe- sąsiedzi się też pewnie załapali.

Mając konto na polskim ebayu możesz się na ten sam login i to samo hasło logować na angielskiego ebaya.