W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 19:29   #3031
Bartessa
BAN stały

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Dziewczyny, mój Karolek kilk dni temu zaczak raczkowac. wczesmiej juz umial wstawac przy meblach, a dzis 2 razy sam przez kilka sekund stał... 9 msc niemowle a takie szybkie postepy i to przy wadze 12 kg jak nie wiecej juz.
Do tego zauważylam ze ma 2 nowe zabki, wyznela mu sie górna jedyka i drojka po prawej stronie. po lewej nadal szczerbaty...

tz oebrał scenika z przeswietlenia komputerowego, no i oczywiscie nie wesolo, zepsuly sie 3 wtryski, i kilk czujników, same czesci to ponad 2 tys, i zalozenie nie wiem ale pewnie pod 3 podejdzie. Auto musi zaczekac. A planowalismy na majowy weekend odwiedzic rodzine we warszawie, zalatwilam na ten czas opieke nad babcia, no i znow kloda pod nogami...

ach... ide bom zła...
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:32   #3032
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Madziu i Marinko zdrówka dla chłopców za szybki powrót do zdrowia, dzieciaki sie strasznie męczą... aż mi ich szkoda.

Madziu
i zdrówka dla Ciebie.

Agadus a o co chodzi z tym FB?

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Bartessa ściskam Cię mocno
i brawa dla Karolka.

Moja Lena dziś starała się stać sama na potęgę, no z oczu spuścić nie można, Lila jeszcze trochę to zacznie brać przykład ze siostry...
Stary 2012-04-17, 19:34   #3033
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
juz jestem, dziewczyny padły jak nigdy tak wcześnie;D

Nie ma co podziwiać, bo czasem sa grzeczne a czasem, zresztą zobaczcie
http://www.youtube.com/watch?v=X4mu7...edAUAAAAAAAAAA

jakie one sa sliczne, serio. masakra
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:37   #3034
isiaok
Rozeznanie

Cytat:

Już dawno nic mnie tak nie wzruszyło jak te dwa psotniki ale cudna taka gaworząca dwójka
i wierze, że masz urwanie głowy...ja z jedna Ewcia świruje
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:38   #3035
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Dziękujemy

ubrane tak po codziennemu bo zazwyczaj na wieczór są moruski.
Stary 2012-04-17, 19:39   #3036
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Fakt...prześliczne!

i dla Karolka!!!Synuś torpeda!!!
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:39   #3037
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Czytam i probuje odpisac od rana, czego efektem jest to, ze prawie nic mi nie zacytowalo...

Chcialam Wam podziekowac za mile slowa pod naszym adresem. Strasznie to mile!

Stronczek Wiki Slicznotka, torcik tez ladny.
Pieleszka Hania urocza!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam głupie pytanie - JAK NAPRAWIĆ pojemnik ze sprayem? Kupiłam w rossmanie na próbę suchy szampon z Syoss, raz użyłam i się zepsuł tzn nie da się wcisnąć ani odrobinę
Zareklamuj go.

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Stronczek Wiki sliczna , och ksiezniczka
Witam :p
Byla dzis pani od zywnosci , pisalam Wam jak byla dwa tyg temu odnosnie mleka krowiego , pamietacie?
Dzis byla no I nie dokonca zadowolona ze nie daje mleka krowiego, powiedziala ze powinnam gotowac jeden obiad dla wszystkich. Powiedziala ze Sophie nie powinna pic tyle mleka w ciagu dnia tylko jesc wszytko . Czerwone mieso mozna dac dziecku po 8 miesiacu .
No I na dzien dzisiejszy musze zmienic plan dnia I powinnam ugotowac zupe na 12 a o 3 podac drugie danie , no I zobaczymy czy da sie tak zorganizowac.....
Powiem Ci, ze u mnie do tej pory jest taki schemat. 12 zupa, 3 drugie danie. Antek poki co je o 12 zupe, drugiego jeszcze nie jada, ale jak bedzie, to tez w takim schemacie.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj z małym u lekarza... Głowa mi pęka po wizycie
Tylko usiąść i płakać nad angielską służbą zdrowia
Co sie dzieje?

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Dominik jest w szpitalu od wczoraj wieczorem nie chciał nic jeść. ostatnio wypij 140ml o 3 w nocy, po czym zaczął zwracać. rano juz nic nie chciał tknąć, a każda próba kończyła się wymiotem. Pojechaliśmy do lekarza, dostaliśmy skierowanie do szpitala. D. dostaje kroplówki, na szczescie nie ma goraczki. A żeby było jeszcze gorzej to w szpitalu mnie wzięło i dostałam biegunkę i zaczęłam wymiotować. Musiałam pojechać do domu, leżę i ledwo żyję Karol będzie na noc z Dominikiem, bo ja nie jestem na razie w stanie, babcia mu teraz tez pomaga.

Proszę was trzymajcie mocno kciuki, żeby ten koszmar jak najszybciej minął.
Oj zdrowia dla Was! Zebyscie jak najszybciej moli zabrac Dominika ze szpitala.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Kurcze...kurcze...kurcze. ..córeczce koleżanki z ktora spotykalismy sie tu prawie codziennie wyszła dziś ospa, pewnie Sarenka nastepna w kolejce niech to
Oj to sie ospowo na watku robi...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 19:41   #3038
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

A gdzie jest Żaneta?
Stary 2012-04-17, 19:44   #3039
wodaqua
Zadomowienie

Bartessa, u nas też wtryski... 4 ... Sama regeneracja 3000 a jeszcze inne rzeczy wyszły.
Nie tankujcie zimowego paliwa na stacji paliw z muszelką
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:48   #3040
Lili 83
Zakorzenienie

Bella wzruszyłam się. Jaki one są cudownie słodkie
Lenka to ta co wstawała prawda? Radzia mojego mi przypomina
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:48   #3041
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
strasznie chcialabym sie z wami spotkac
My też i na pewno nie odpuścimy takiej okazji.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Marzena Twoja Hania się nie boi?
Nie wiem czy Radek taki cykor czy po prostu wystraszony bo niedawno wstał i ja go od razu do zabawki wzięłam.
Mi też wydało się to strasznie głośne i spodziewałam się przerażenia, ale Hania jest od początku oczarowana tym statkiem,rzuca zwierzakami, wali w pianinko i nic jej nie straszne. Istny szał ciał, a Nam uszy więdną. Może Radek musi się oswoić?

Wstawiam kilka zdjęć Haniołka. Na pierwszym pani inżynier sprawdza podwozie swojego okrętu, a na ostatnim robi domowy pedicure.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 (1).jpg (61,8 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 (2).jpg (67,2 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 (3).jpg (75,4 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-04-17 o 21:01
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 19:59   #3042
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Wstawiam kilka zdjęć Haniołka. Na pierwszym pani inżynier sprawdza podwozie swojego okrętu, a na ostatnim robi domowy pedicure.
Haniołek prześliczny

Mam nadzieję, że Radek się do arki przekona. Mi się w każdym razie bardzo podaba, sama się nią bawię
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:07   #3043
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Stronczku
mam pytanie masz konto na angielskim abayu?
Mam, jestem ebay'owym maniakiem. Daj znac jak cos potrzeba

zmykam, umowilam sie z mezem na piwo. Wiki sprzedana babci
dobranoc
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:15   #3044
zanetaa88
Zakorzenienie

Jestem, czytam, nadrabiam,
ale z odpisaniem idzie mi kiepsko.

Mobilne dziecko i ząbkujące to Chuck Noriss może się przy niej schować

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:34   #3045
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a co się dzieje? Szymuś chory? ponoć służba zdrowia w UK jeszcze gorsza niż w PL...
1. Szymon ma od jakiś 8 m-cy coś takiego suchego na jednej nóżce w zgięciu - smarowałam to oilatum, emolium, różnymi maściami nawilżającymi, maścią na receptę robioną w aptece i nie pomaga. Powiedziałam dzisiaj o tym lekarzowi, a on mi odpowiedział żeby dalej to smarować jakimś marketowym kremem nawilżającym
2. Pytałam również lekarza o usg bioderek, bo w Polsce mieliśmy mieć wykonane kolejne usg teraz zanim mały zacznie chodzić, ale niestety tutaj mi go nie zrobią tzn. Szymonowi.
3. Pytałam o III dawkę szczepionki na wzw, bo mały jeszcze nie przyjął, ale lekarz tutaj nie jest od szczepionek. Od tego jest pielęgniarka.

Jutro mamy II dawkę szczepionki na meningokoki o kciuki.

edit.: Beatko odnośnie komentarza na FB Mąż ten sam tylko lżejszy o 20 kg.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2012-04-17 o 20:35
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 20:41   #3046
brumek
Zakorzenienie

Bry wieczór Umieram... Pożarłam już 7 apapów Świat staje na głowie, bo do tej pory tyle to ja przez cały rok nie brałam

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Byla dzis pani od zywnosci , pisalam Wam jak byla dwa tyg temu odnosnie mleka krowiego , pamietacie?
Dzis byla no I nie dokonca zadowolona ze nie daje mleka krowiego, powiedziala ze powinnam gotowac jeden obiad dla wszystkich. Powiedziala ze Sophie nie powinna pic tyle mleka w ciagu dnia tylko jesc wszytko . Czerwone mieso mozna dac dziecku po 8 miesiacu .
No I na dzien dzisiejszy musze zmienic plan dnia I powinnam ugotowac zupe na 12 a o 3 podac drugie danie , no I zobaczymy czy da sie tak zorganizowac.....
A mówiłaś jej, tak w ramach ciekawostki, że w Polsce schemat wygląda zupełnie inaczej? Całkowite przeciwieństwo

Cytat:
Biedna jesteś z tymi bólami
A Tymuś musi przecież świat pozwiedzać, skoro się mobilny zrobił
Jak mu dawałaś winogronaż?
Dziękuję
Winogrona obrałam ze skórki i podawałam mu swoimi palcami. Ogryzał sobie, a jak dochodził do pestek, to zabierałam i dawałam następne.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Brumku kiedy do lekarza teraz idziesz? No i oklaski dla Tymka moja strasznie leniwa. Nauczyla sie siedziec i to wszystko. Nie ciagnie jej do raczkowania i wstawania.
Za to Tymcio siedzieć nie umie
Do lekarza w maju.

Cytat:
Dziewczyny, mój Karolek kilk dni temu zaczak raczkowac. wczesmiej juz umial wstawac przy meblach, a dzis 2 razy sam przez kilka sekund stał... 9 msc niemowle a takie szybkie postepy i to przy wadze 12 kg jak nie wiecej juz.
Do tego zauważylam ze ma 2 nowe zabki, wyznela mu sie górna jedyka i drojka po prawej stronie. po lewej nadal szczerbaty...
No to dużo się dzieje u Was Dobrze, bo takie niby drobne rzeczy potrafią rozjaśnić te codzienne smutki

Cytat:
Cudna, cudna, cudna! A za ostatnie zdjęcie nalezy Ci się World Press Photo

Cytat:
dobranoc
Nie ma to randka z mężem

Cytat:
Byłam dzisiaj z małym u lekarza... Głowa mi pęka po wizycie
Tylko usiąść i płakać nad angielską służbą zdrowia
Co się dzieje Nie strasz nas!

Cytat:
Dominik jest w szpitalu od wczoraj wieczorem nie chciał nic jeść. ostatnio wypij 140ml o 3 w nocy, po czym zaczął zwracać. rano juz nic nie chciał tknąć, a każda próba kończyła się wymiotem. Pojechaliśmy do lekarza, dostaliśmy skierowanie do szpitala. D. dostaje kroplówki, na szczescie nie ma goraczki. A żeby było jeszcze gorzej to w szpitalu mnie wzięło i dostałam biegunkę i zaczęłam wymiotować. Musiałam pojechać do domu, leżę i ledwo żyję Karol będzie na noc z Dominikiem, bo ja nie jestem na razie w stanie, babcia mu teraz tez pomaga.
O matko, strasznie się narobiło Bardzo współczuję, ale wiem, ze teraz już będzie dobrze. tam szybko mu pomogą
Trzymajcie się oboje!!!

Cytat:
Kurcze...kurcze...kurcze. ..córeczce koleżanki z ktora spotykalismy sie tu prawie codziennie wyszła dziś ospa, pewnie Sarenka nastepna w kolejce
No nie! Co za dzień złych wiadomości

Cytat:
współczujętego bólu głowy - a lekarz mówił Ci co może być przyczyną ? dał Ci jakieś leki?
Poprzedni mówił że chyba migreny, ostatni nie mówił nic, tylko dał skierowanie na eeg, którego nie chce mi się zrobić
A leków brać nie mogę, bo karmię

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
brumku zapisalas sie do neurologa??

ale na maj...

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
brumek my też dzisiaj po pomidorku, i za nowe umiejętności! P.S. idziesz jeszcze raz do neurologa?Bo już zapomniałąm,wybacz

A my dzisiaj pierwszy raz byłyśmy na ogrooomnej trampoliniebyło ekstra!!!!Oczywiście cały wieczór spedze na namawianiu tż na trampolineEwcia na poczatku nie mogła złapać równowagi ale potem był szał

idę, idę

Trampolina Jaka, gdzie, WOW! I ona się nie bała? Wysoko skakałyście?

Cytat:
Hahaha, dziewczyny Ci posprzątały
Boskie są

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Nie mam siły pisać, w pracy zajazd, ale zdołowałam się sumą do zapłacenia za naprawę auta, ręce mi opadły i nie mam już na nic weny.
Kiedyś wrócę...

A od kiedy ten urlop? Od najbliższego poniedziałku?
Stary 2012-04-17, 20:45   #3047
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:

Proszę was trzymajcie mocno kciuki, żeby ten koszmar jak najszybciej minął.
O kurczę, ale się u Was porobiło. Trzymam za Was mocno - wracajcie oboje do zdrowia!

Cytat:
Kurcze...kurcze...kurcze. ..córeczce koleżanki z ktora spotykalismy sie tu prawie codziennie wyszła dziś ospa, pewnie Sarenka nastepna w kolejce niech to
Może się jednak uda i Sarenka nie podłapała ospy.

Cytat:
Sweet mylisz mi się teraz z Isioak
Pomimo różnicy w gabarytach stóp mi też się mylą.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Byłam w przychodni, baba powiedziała, że krostki a la odra, ale mam poczekać do jutra. I co? i teraz mój młody ma nawet w środku du.pki te plamki... Nigdy już nie pójdę chyba do tej przychodni...
Biedny Igi, a co do lekarzy z Twojej przychodni to naprawdę brak słów. Co się ma do jutra zmienić, żeby dzisiaj nie mogli stwierdzić czy to odra, czy nie.

Cytat:
Cześć!
Nie mam siły pisać, w pracy zajazd, ale zdołowałam się sumą do zapłacenia za naprawę auta, ręce mi opadły i nie mam już na nic weny.
Oj współczuję - niestety znam ten ból.

Cytat:
Uhuhu, widzę że u Was porządki wiosenne pełną parą. Sama słodycz i to podwójna!

Cytat:

tz oebrał scenika z przeswietlenia komputerowego, no i oczywiscie nie wesolo, zepsuly sie 3 wtryski, i kilk czujników, same czesci to ponad 2 tys, i zalozenie nie wiem ale pewnie pod 3 podejdzie. Auto musi zaczekac. A planowalismy na majowy weekend odwiedzic rodzine we warszawie, zalatwilam na ten czas opieke nad babcia, no i znow kloda pod nogami...
Gratulacje dla zdolnego Karola , a sytuacji z autem współczuję.

Beata, Ty to masz nosa do okazji dziewczyno- zazdroszczę. (Ja to tylko się potrafię naciąć na podróby oballi )

Moja Buczella dawała dzisiaj niezłe arie marudzeniowe , zupełnie darmowe- sąsiedzi się też pewnie załapali. Aż się boję myśleć, czy to jeszcze górne jedynki były przyczyną tych gorzkich żali, czy to już dolne dwójki chcą ujrzeć światło dziennie (bo coś się dziąsła na dole też zmieniły ) Dzisiaj zapakowałam Hanię do chusty i wybrałam się na spacer, i wiecie co? Po 45 minutach spacerowania plecy mnie bolały jak cholera- to już jednak nie jest mały niemowlaczek, tylko kawał baby! I tym prostym sposobem przestałam chorować na nosidło ergonomiczne.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-04-17 o 20:58
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:50   #3048
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaaaaa jaka ona cudna

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Co sie dzieje?
Odpisałam kilka postów wyżej

Cytat:
Agadus a o co chodzi z tym FB?
No właśnie Ja też nic nie wiem, bo nie ma mnie na tym czacie na FB

Cytat:

Jakie cudne psotnice

Brumeczka
mi nie zacytowało. Kochana nic poważnego się nie dzieje Poprostu Szymon nie przyjął jeszcze III dawki wzw, ale tutaj lekarz niestety kręci nosem... Zreszto tutaj na wszystko kręcą nosem Napisałam jeszcze kilka postów wyżej o co więcej chodzi...

Boli mnie głowa

Stary 2012-04-17, 20:52   #3049
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Madziulka
by chciała coś kupić na ebayu ale nie wiem jak to zrobić:rolleyes :

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Mam, jestem ebay'owym maniakiem. Daj znac jak cos potrzeba

dobranoc
pilnie coś chce kupić ale nie wiem jak.
Czy oni wogole do Pl wysylają?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 21:00   #3050
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
oby nie
Cytat:
wracajcie szybko do zdrowia!
Cytat:
aaa z ciekawych rzeczy kupiłam Julce dziś w moim Tesco Oballa Rattle takiego 11 cm oryginał za 9,90 bez promocji - ot tak sobie były na półce z zabawkami - aż pod czytnikiem sprawdzałam czy ceny nie pomylili - i nie pomylili - oryginał za dyche musiałam kupić - fajnie się bawi jak rzuca sobie i raczkuje za nią i się cieszy jak jej się odbija od podłogi
szczęściara
Cytat:
Byłam w przychodni, baba powiedziała, że krostki a la odra, ale mam poczekać do jutra. I co? i teraz mój młody ma nawet w środku du.pki te plamki... Nigdy już nie pójdę chyba do tej przychodni...
d..pa z niej a nie lekarka niby na co masz czekać do jutra??
Cytat:
C
Kiedyś wrócę...
Aniu, piszę PW
Trzymajcie się Kobietki!
odebrane, przyjęte
a to auto, to pewne że od paliwa? Jeśli tak, jak masz dowód zakupu to ja bym nie darowała...

Cytat:
ach... ide bom zła...

oj, niefajnie...

a dla Karolka

Cytat:
świetne
Cytat:

Brumek, głowa dalej boli?

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-04-17 o 21:01
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 21:14   #3051
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Jak ochłonę, to jeszcze coś napiszę...

Marinko kciuki trzymam żeby się już wszystko naprostowało wreszcie Wam biedny Igorek...
Cytat:
też chcę obala z 9,9.. A nie, ja mam już obala- za całe 42 zł :
gdybyś nie miała to bym Ci kupiła i wysłała

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
beata_1988 Tobie to zawsze udaje sie zrobić jakiś dobry
interes

Cytat:
Madziu i Marinko zdrówka dla chłopców za szybki powrót do zdrowia, dzieciaki sie strasznie męczą... aż mi ich szkoda..
słodkie te Twoje dziewczynki ijakie one sprytne
Cytat:

Cytat:

no to rzeczywiście porażka z tymi lekarzami....

a mąż - w szoku jestem - to nie dziwię się sobie że ledwo go poznałam - jakaś dieta? czy przez masę pracy i stres związany z przeprowadzką?

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 21:21   #3052
Kajool
Zadomowienie

Chciałam wszystkim dziewczynom, któym pisałam na pw serdecznie podziekować
Stary 2012-04-17, 21:21   #3053
Vaniliova11
Zadomowienie

Hej

MoniaZ Aania Shira dziękujemy za kciuki ale niestety wizyta nie odbyła sie już wychodziliśmy gdy zadzwonił telefon z poradni że wizyta odwołana bo pani doktor na jakieś zebranie pojechała

Oliweczka sto lat

Dziubeczku

Madziulka

Madzia biedni Wy dużo zdrówka

Marinka zdrówka dla Igorka

Sweet wspaniale sobie poradziłaś mamusiu za nową umiejętność Igora

Wodaqua Bartessa jak mi dziś Tż powiedział ile trzeba wydać na naprawe auta to stary hebel

Aania za zwrot i buziaki dla Adasia

Carmela ile ja razy miałam kontakt z ospą i sie nie zaraziłam

Wszystkie dzieciaczki prześliczne
Bella u Ciebie prześliczne x 2

Ide spać dobranoc
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 21:23   #3054
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Haniołek prześliczny

Mam nadzieję, że Radek się do arki przekona. Mi się w każdym razie bardzo podaba, sama się nią bawię

Hehe, mój tż ciągle próbuje sobie przypomnieć jak się grało "wlazł kotek.." i męczy to pianinko.

Cytat:
Szymon ma od jakiś 8 m-cy coś takiego suchego na jednej nóżce w zgięciu - smarowałam to oilatum, emolium, różnymi maściami nawilżającymi, maścią na receptę robioną w aptece i nie pomaga. Powiedziałam dzisiaj o tym lekarzowi, a on mi odpowiedział żeby dalej to smarować jakimś marketowym kremem nawilżającym

U nas na wszystkie "suchości" sprawdza się Bepanthen- używałaś go?

Za szczepienie trzymam mocno .

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1. Bry wieczór Umieram... Pożarłam już 7 apapów Świat staje na głowie, bo do tej pory tyle to ja przez cały rok nie brałam
2. Cudna, cudna, cudna! A za ostatnie zdjęcie nalezy Ci się World Press Photo
3. dał skierowanie na eeg, którego nie chce mi się zrobić
1. O matko, biedna jesteś z tym bólem głowy.
2.
3. Jak to się nie chce? A kopa w tyłek się chce?
Najlepiej byś zrobiła wybierając się do Piwnookiej na prywatną wizytę w Poznaniu. (Oczywiście zgrali to byśmy z przyjazdem Kajool i Telika, który musi w końcu ruszyć tyłek do Poznania, a nie tylko obiecywać i byłoby wieeeelkie wizażowe spotkanie. Nieźle to sobie zaplanowałam co? )

Cytat:
Aaaaaaa jaka ona cudna

Cytat:

świetne
Stary 2012-04-17, 21:43   #3055
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

by chciała coś kupić na ebayu ale nie wiem jak to zrobić:rolleyes :

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

pilnie coś chce kupić ale nie wiem jak.
Czy oni wogole do Pl wysylają?
A masz konto na ebayu? A jeżeli chodzi o wysyłkę to trzeba bezpośrednio zadać pytanie sprzedającemu, czy wysyła przedmiot zagranicę, jeżeli nic nie ma na ten temat w aukcji.

Cytat:
a mąż - w szoku jestem - to nie dziwię się sobie że ledwo go poznałam - jakaś dieta? czy przez masę pracy i stres związany z przeprowadzką?
Fizyczna praca po 10 h 6-7 dni w tygodniu. Zrzucił 20 kg w 4 mce.

Cytat:
U nas na wszystkie "suchości" sprawdza się Bepanthen- używałaś go?
A wiesz, że nie? A nawet posiadam w domu Spróbuję, dzięki

Stary 2012-04-17, 21:51   #3056
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Madziulka
nie mam konta chciałam aby mi ktoś kupił
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 21:55   #3057
agni82
Zadomowienie

Cytat:
1. Szymon ma od jakiś 8 m-cy coś takiego suchego na jednej nóżce w zgięciu - smarowałam to oilatum, emolium, różnymi maściami nawilżającymi, maścią na receptę robioną w aptece i nie pomaga. Powiedziałam dzisiaj o tym lekarzowi, a on mi odpowiedział żeby dalej to smarować jakimś marketowym kremem nawilżającym
2. Pytałam również lekarza o usg bioderek, bo w Polsce mieliśmy mieć wykonane kolejne usg teraz zanim mały zacznie chodzić, ale niestety tutaj mi go nie zrobią tzn. Szymonowi.
3. Pytałam o III dawkę szczepionki na wzw, bo mały jeszcze nie przyjął, ale lekarz tutaj nie jest od szczepionek. Od tego jest pielęgniarka.

oj Madziulka, to przecież Anglia. a to na zgieciu to jest suche tylko, czy robi mu sie ranka?

ps. w Anglii wg służby zdrowia wszystkie dzieci sa zdrowe. tu nigdy nic nikomu nie dolega.
A madziulka w wieku 8 miesiecy jest tzw 8 months check up. wiec umów sięw przychodni. ja dopiero dziś się dowiedziałam i mam wizytę na 17 maja. jak Emil będzie miał 9 mesięcy

a i jest cos jeszcze co sięnazywa developing check up.szczegółów nie znam zapytam w piątek jak zobaczę health visitor. dam znac.

a spróbuj na ten suchy placek smarować zwykłąoliwą z oliwek.próbowąłaś?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 21:55   #3058
iustyna1
Wtajemniczenie

Marinko pisz nam co u Was! Nie ma innej przychodni u Was? Może możesz Igora przepisać?

Shira, ta grzybica od tej Twojej bestii?

Pieleszko, Stronczku, Marzenko śliczne panienki
No a tort Stronczku

Brumek kurcze!!!!!!! Choler.na migrena .

Bella ja nie wiem dlaczego nie masz czasu -> -> słodkie rozbójniki . Masz wesoło .

O nas: Zuzinka lepiej wygląda, nie ma nowych kropek, stare powoli nikną, ma katar .... Liczę, że na majówkę wyjdziemy z domu .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 21:57   #3059
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Brumeczka
mi nie zacytowało. Kochana nic poważnego się nie dzieje Poprostu Szymon nie przyjął jeszcze III dawki wzw, ale tutaj lekarz niestety kręci nosem... Zreszto tutaj na wszystko kręcą nosem Napisałam jeszcze kilka postów wyżej o co więcej chodzi...
Kurcze, wychodzi na to że tam faktycznie gorzej ze służbą zdrowia niż u nas

Cytat:

Brumek, głowa dalej boli?
Tak

Czy mój słodki Adaś dzisiaj kogoś podrywał, czy zrobił sobie przerwę w amorach?

Cytat:
Najlepiej byś zrobiła wybierając się do Piwnookiej na prywatną wizytę w Poznaniu. (Oczywiście zgrali to byśmy z przyjazdem Kajool i Telika, który musi w końcu ruszyć tyłek do Poznania, a nie tylko obiecywać i byłoby wieeeelkie wizażowe spotkanie. Nieźle to sobie zaplanowałam co? )
Marzy mi się

Zapomniała się skleroza pochwalić Chrzcimy w końcu moje pogańskie dziecię Dziś ostatecznie dogadałam termin z chrzestnymi i poszliśmy z Tymciem zapisać się w kościele
Stary 2012-04-17, 22:05   #3060
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziulka
nie mam konta chciałam aby mi ktoś kupił
A nie lepiej byłoby jakbyś założyła sobie konto na polskim ebayu - trwa to chwilkę Mając konto na polskim ebayu możesz się na ten sam login i to samo hasło logować na angielskiego ebaya.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
oj Madziulka, to przecież Anglia. a to na zgieciu to jest suche tylko, czy robi mu sie ranka?

ps. w Anglii wg służby zdrowia wszystkie dzieci sa zdrowe. tu nigdy nic nikomu nie dolega.
A madziulka w wieku 8 miesiecy jest tzw 8 months check up. wiec umów sięw przychodni. ja dopiero dziś się dowiedziałam i mam wizytę na 17 maja. jak Emil będzie miał 9 mesięcy

a i jest cos jeszcze co sięnazywa developing check up.szczegółów nie znam zapytam w piątek jak zobaczę health visitor. dam znac.

a spróbuj na ten suchy placek smarować zwykłąoliwą z oliwek.próbowąłaś?
Dzięki za info

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości