|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
kochana ja bym dużo dała?? never
![]() dokładnie 80zł plus 26 za przesyłkę bardzo jestem z niej zadowolona ale jeszcze nie testowana jest - jedynie wyprana tapicerka i poskładany do kupy - bo nie było okazji - pogoda brzydka u nas i na spacer mi się nie chciało wyjść a wczoraj byłyśmy na spacerze na rękach chwilę
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-04-18 o 13:59 |
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
mam testy w domu. Ale dzisiaj nie robię, poczekam jeszcze i tak wyjdzie znowu negatywny... na razie to zmykam do pracy na trochę
|
|
|
#3123 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dla męża za poważny wiek zdrowiejcie szybkomnie się wydaje tak jak dziewczynom że to trzydniówka jednak - mam wrażenie że u Igora wszelkie choroby mają bardziej ostry przebieg niż normalnie - więc może i dlatego gorączka trwała tak długo. zdrowka raz jeszcze Cytat:
myślałam że to na bank oryginał - ale w sumie i tak nie żaluje bo dużo za niego nie dałam. 55zł za podróbę byłoby mi szkoda ale 10zł nie jest mi żal wcale ważne że Julka ma ubaw ![]() aaa dziewczyny - to co teraz robicie? bo jak się okazało że to jednak podróbka to nie wiem czy chcecie nadal żebym Wam kupowała ![]() dajcie znać na PW (Lili, Brunetka, Oliweczka) porządnie zrobiony jest, ale lekki i łatwo się manewruje nim ![]() ![]() Marinko - wyobraziłam sobie minę tż-ta na widok Ciebie w samej wstążce - jego mina ---->>> uwierz mi że z pewnością bedzie zadowolony z Ciebie w formie prezentu Cytat:
zależy jakie podłoże może mieć wysypka - jak raczej uczulenie na coś co Szymuś zjadł to chyba nie ma potrzeby przekładać szczepienia ![]() Cytat:
znajdzie się Cytat:
a mnie się zdaje że powinnaś ponownie zrobić test - z Julką pierwszy test wyszedł mi negatywny a po tygodniu zrobiony drugi raz były wyraźne dwie krechy ![]() czuję że druga podwójna mamuśka może być z Ciebie Cytat:
a z testem miałam identycznie jak Ty - tylko po tygodniu robiłam drugi test ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() sprytny Szymuś ![]() Aaniu - chyba chcesz nas doprowadzić do poobgryzania paznokci po same łokcie
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-04-18 o 14:01 |
|||||||
|
|
|
#3124 | ||||||
|
Zadomowienie
|
a jaka skromna
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() oj żeby załatwiła ![]() u nas też minął i oball leżał, ale od kiedy Żbik nauczył się odrzucać podaną mu piłeczkę to znowu wrócił do łask ojjjj czuję dreszczyk emocji a że tak zapytam wy już tak oficjalnie się staracie? (ale jestem wścibska jak nie chcesz odpowiadać to mnie kopni w dziób )Cytat:
też z całego była. Budyń truskawkowy zjadł z apetytem jak nasz a Zuzinka? Cytat:
to nie świadectwo braku inteligencji, lecz oporu wybiórczego innymi słowy masz bardzo inteligent i charakterne dziecię Cytat:
![]() odszczekuj to, ale już ![]() :brz ydal: mnie niech wynagrodzi wygraną w lotto
|
|
#3125 |
|
Wtajemniczenie
|
Jemy już 3 raz jajecznicę z żółtka i białka. Najpierw troszeczkę, później z połowy jajka a dzisiaj całe. Przestawiam ją też na normalny bebilon. Jogurty, masło, kaszki mleczne jej nie uczuliły, to próbujemy
.
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, wiecie, normalnie to mam ochotę Wam nie wiem co zrobić. Jesteście kochane. Zresztą teraz to chyba cały czas będę pisała jedno i to samo na forum.
DZIĘKUJĘ. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- kurde, jak Wam się mogę odwdzięczyć...Aga mówiła, że nie mogę ![]() Może wpadnę posprzątać, co? ![]() Jezu dzięki dziewczyny, czuję się niezręcznie mówię Wam, boże.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3127 |
|
Wtajemniczenie
|
Shira jajecznicę robiłaś na parze, tak? Ja też zrobiłam gęstą.
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Marina - ode mnie weź 5 kg, albo chociaż apetyt
|
|
#3128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
no no tylko żebyś do mnie nie chciała wpadać i sprzątać - to moja działka ![]() EDIT: oczywiście wpadaj jak tylko Igi wyzdrowieje ale sprzątać nie dam ![]() no właśnie kiedy nas odwiedzicie wreszcie? ode mnie dorzucę drugie 5kg
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-04-18 o 15:23 |
||
|
|
|
#3129 |
|
Zadomowienie
|
no no widze ze dziewczyny sie zjednoczyly to bardzo mile ze uzbieraly takie kwoty zeby Ci pomoc
ja tez na forum dziekuje WODAQUA za okazana pomoc choc juz troche minelo to jednak pamietam i baaaaardzo dziekuje |
|
|
|
#3130 |
|
Zadomowienie
|
Marinka Ty mnie wynagrodzeniem w dzieciach nie strasz
ja mam już dosyć![]() Sweet ja pamiętam też o Twoich kłopotach...mam nadzieje,że Tobie też sie wszystko poukłada Aania i co z tym drugim dzidziem?
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już nie mam nadzieji po prostu zyje z dnia na dzień za bardzo mnei to wszystko przytłoczyło i gdyby nie Igor napewno popadłabym w jakąś depresję ale........ moze kiedys los sie do mnie usmiechnie ![]() Pytanie do WAS w K w moim Sweetowym wątku. Proszę o opinie.
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-04-18 o 15:24 |
|
|
|
|
#3133 |
|
Raczkowanie
|
Hey kochane
-już mi troche lepiej z szyją, wczoraj byłam u lekarza i masakra wyczekalam sie 2 godziny a ona mi przepisala nurofen -mąż dziś juz w pracy, na szczescie mam pomoc cioci i babci, ale Jaś tez kochany chyba wyczul ze mama w kiepskiej formie, tak pięknie w nocy spał a dzisiaj rano zostaliśmy troche sami, nie moge się za bardzo schylac a chyba wam nie mówiłam ze on nauczył sie pic tak sam pięknie z butelki, zrobiłam mu sniadanko dałam mleczka i tak w lózeczku pił sobie sam mleczko kochany mój Helenko sto lat! Oliweczka i dla Ciebie zaległe Marzenka dla slicznej Hani za tak piękną noc! już mówilam że jest śliczna? Bella twoje córeczki rozkoszne, już nie dlugo będziemy musialy piec wirtualny tort na nasz pierwszy wątkowy roczek madzia zdrówka dla Was! coś więcej wiadomo ile będziecie w szpitalu? jak dziś synek? Stronczek no super elegancka Wiki! i tort slodki! P.S. fajnie ze randka z mężem udana ))Brumek fajnie że juz jesteście dogadani z chrzestnym (my jeszcze nie..) i fajnie że już nie długo chrzciny a z głową to przez te dni oj rozumiem ![]() Monia fajowe zdjęcia Kingi! i dla wszystkich za nowe umiejetności bo jakiś owocny czas dzieciaczków ![]() chciałam się pytac co to za pilna sprawa na fb, załuje że mnie nie było tam bo też bym chciała pomóc, ale domyslilam sie już że chodzilo o Marinke i na pw szkoda że nie dałyscie znac wszystkim bo ja się czuje już z wami jak z rodziną chętnie bym pomgla gdybym mogla, nastepnym razem prosze tez wiadomości do mnie![]() Marinko temperatury już nie ma i wysypka blednieje czyli rozumiem ze dzis już troche lepiej? pozytywne fliudy dla was żeby Igi calkiem już zdrów
Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-04-18 o 15:29 |
|
|
|
#3134 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale gapa ze mnie:
Helenko śliczna - sto lat z okazji miesięcznicy Cytat:
![]() Cytat:
Takie z nas anioły, jak z koziej... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dorasta Ci dziewczątko ![]() Cytat:
![]() I to jest myśl!!! Marinka, ode mnie weź ze 3 ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
Grunt, że z szyją lepiej, ale coś ostatnio mamy tu pecha do lekarzy-olewaczy ![]() 2. Jaki samodzielny ![]() 3. W knajpie pt. dom mojej mamy Mama się zgodziła, w sumie sama zaproponowała, a ja też miałam na to ochotę.
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
BARDZO dawno Nas nie było, więc oto MY cała trójka
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3136 |
|
Raczkowanie
|
Brumek no to fajnie że u mamy
moja w sumie tez to nam zaproponowala że wszystkie do tej pory chrzciny wnuczków byly u dziadków to czemu i nie nasz, no i mąż jest bardzo za więc chyba też na tym pozostanie ale fajnie bo to już cieplo i mozna będzie wyjśc z kawką do ogrodu rozmyslalam jeszcze cały czas nad tym 20 maj a wczoraj dostalismy zaproszenie na komunie na 20 no to nas uprzedzili![]() dziewczyny SB jak wam spadala waga na I fazie? stopniowo przez 2 tygodnie czy sie trzymała i pod koniec??? bo ja już tydzień ale z wagi nie jestem usatysfakcjonowana ![]() a nie mówiłam wam że mój tż postanowił mi towarzyszyc i przeszedł ze mną na diete, myslałam ze sie złamie ale noramalnie tydzień a on nie wymiękł wręcz idzie mu lepiej niz mi---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Oliweczko ale zgrabna mamusia wow! sliczna Jula i brzuszek |
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nad 20 tez się zastanawiałam, ale z racji tego że 6 jest po tym długim weekendzie, to łatwiej będzie wszystko przygotować. Bo na co dzień mama pracuje. A właśnie, dziewczyny - ile daje się księdzu za chrzest? Ja wiem, że co łaska, ale nie mam pojęcia jak zwyczajowo ludzie dają... Szczególnie w Wawie?---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Oliweczko, ja tam widzę TRZY dziewczyny
|
|
#3138 | |
|
Wtajemniczenie
|
slicznie
Adrji mi waga spadla na samym poczatku ok 2 kg, pozniej dopeiro pod koniec 2 tyg ruszylo Mam pytanie: ktory materac lepeij wybrac. Sam kokosowy czy gryczano - kokosowy ? ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
2. |
|
|
|
|
#3139 |
|
Zadomowienie
|
MAM PROŚBE BIORĘ UDZIAŁ W KONKURSIE WIZAŻOWYM THERM LINE I PROSZĘ WAS O KLIKI NA DOLE W MOIM PODPISIE
moze chociaz wygram coś na pocieszenie |
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Cholercia jasna, jesteście niesamowite...
A ja za dwie godzinki ( żebym nie zapomniała, gdzie moje miejsce ) idę na godz. na sprzątanie do szkoły. Także monia, wezmę od razu sprzęcior, nie będę się przebierała i pędzę do Ciebie ![]() brumku a M. średnio znosi 30 z tego co zauważyłam. Tym bardziej, że mi brakuje do niego 7 lat ![]() a Rogiemu schodzi wysypka! Ej, a tych wszystkim kg od Was to nie chcę, bo bym kwadratowa chodziła ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- matko Boska, ale mam dobry humor, aż mi głupio
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3141 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdolniacho okazowa ![]() Cytat:
Jeszcze chyba nie jest za późno, jak któraś ma ochotę wspomóż Marinę to piszcie do Carmeli Cytat:
![]() A Ty klikaj mi w Luksję ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
Ja Ci dam od razu całe 20 kg Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-04-18 o 16:48 |
||||
|
|
|
#3142 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli w stawianiu diagnozy jesteśmy lepsze od tych lekarzy z Twojej przychodni
.
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3145 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam się i my
![]() tak szybko przeleciałam i z tego co pamiętam Oliweczka super zdjęcie, mi też wydaje się że dziewczynka ![]() aania, weź Ty kobieto zrób ten test, i nas nie stresuj, bo kciuki juz bolą ![]() Marina, ach Marina, co Ci tu jeszcze napisac, już tak nie dziękuj, bo tak jak brumek napisała, takie z nas anioły, jak z koziej................ ![]() a ode mnie weźmiesz jakies kilogramy?? oddam z cycki, obiecuje ![]() pisałam że mała Wiktoria jest słodka? chyba nie, no to pisze ![]() oj ja tez dzisiaj jakiś humor mam, Helenka 100 latek ![]() Kajool, można się było spodziewac to po Szymku, bo i spojrzenie ma takie "mądre" ![]() ![]() a co u nas, a u nas dobrze ![]() dziewczyny zdrowe, z tż okiej i luzik ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- a gdzie Nataszka?? |
|
|
|
|
#3146 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za kciuki
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
DA KARO hop hop.
Agatul właśnie zjadł pół kromki chlebka z dżemem. Ale mam juz dużą córkę
|
|
|
|
#3149 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Dzięki, wydawało mi się, źr będzie gorzej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. No szlag by tych lekarzy ![]() ![]() Chwała Bogu, ale na nich nie mam słów.3. Wreszcie Już kilka razy o nią pytałam. Nawet wysłałam do niej priv, ale nie odezwała się ![]() Dziewczyny, mam piec na jutro keks czy marchewkowe? Bo nie mogę się zdecydować ![]() Aaa, mamy już krzesełko. Jest piękne
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry moje kobity
![]() U Dominika widzę już dwie dolne jedynki i chyba jeszcze trójki To sąna bank zęby, teraz jestem pewna. Dzisiaj już jest bardziej wesolutki, taki jak zawsze ![]() Pieleszko Hanyska jest śliczna Stronczku Twoja Wiki to prawdziwa księżniczka! ![]() Marzenko noo moja synowa to wiadomo cud miód i orzeszki ![]() Aniu testuj testuj! Oliweczko Ty chudzinko, pięknie ![]() Marinko cieszę się, że humor wrócił ![]() Iustyna jak Zuziak? Dziubku jak tam u Ciebie? Jakieś światełko w tunelu? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Brumku zrób coś z tym Twoim bólem głowy Nie lubię jak cierpisz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.

i tak wyjdzie znowu negatywny... 

) Udało mi się go zwrócić i kupić oryginał w tublu.
(dokładnie taki sam kupiłam za pierwszym razem)- ale przynajmniej cena nie jest taka kosmiczna.
uwierz mi że z pewnością bedzie zadowolony z Ciebie w formie prezentu
a mamy na 14.45 szczepienie - tutaj przed szczepieniem nie bada lekarz i nie wiem co zrobić
znajdzie się