|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
u nas temp. byla 5 dni noi ta wysypka najepierw jest wlasnie na tulowiu i pleckach a potem przechodzi na rece i nozki zreszta masz link mi to na 90% wyglada na trzydniowe http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziec...3,1396246.html |
|
|
|
|
#3092 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Helenko, sto lat ślicznotko!
No to trzeba wcielić w życie to marzenie- w końcu to nie jest nic nierealnego. ![]() Cytat:
Świetny lekarz. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do wózka, to niestety nie odpowiem, ale prezentuje się bardzo fajnie i widzę, że jest leciutki. ![]() Cytat:
No to tż wyekspediujesz do decathlonu, a Wy z Hanią wpadniecie na spotkanie - byłoby super! Cytat:
) Udało mi się go zwrócić i kupić oryginał w tublu.Ten ze zdjęcia jest niestety podróbką (dokładnie taki sam kupiłam za pierwszym razem)- ale przynajmniej cena nie jest taka kosmiczna. Cytat:
![]() O nie ... A rozwieszałaś ogłoszenia? Czy ja już mówiłam, że mam wspaniałe dziecko? Hania zasnęła o 20 i po raz pierwszy obudziła się o 6.30 |
||||||
|
|
|
#3093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3094 | |||
|
Zadomowienie
|
britaxy sa fajne, tez mam :P
Cytat:
Cytat:
jestes, jestes fajna ![]() Cytat:
Jacieee co do wozka, wejdz na gazete, na forum wozkomania. tam na pewno cos jest o tym modelu. wiem, ze M&P to nasze peg perego ale nie znam tego modelu. natomiast PP ma straszne podbicie. tzn. calym cialem musisz sie oprzec aby podjechac pod kraweznik
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
pamietacie? (i sytuacje i piosenke) http://www.youtube.com/watch?v=_7C9K...630D2C81BBF771
|
|
|
|
#3096 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3097 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak chcesz to ja Ci mogę kupić ten przedmiot, ale dopiero 27/28 kwietnia, bo wtedy mąż ma wypłatę, a teraz na angielskim koncie dużo nie zostało. Ty byś mi np. zwróciła pieniążki na moje konto w Polsce. Cytat:
![]() Fajna spacerówa Wcześniej pracował 4 lata w banku, później w firmach telekomunikacyjnych ( 8 h od poniedziałku do piątku, weekendy wolne ), a teraz w firmie budowlanej ( 10 h od poniedziałku do soboty-niedzieli + dodatkowe 'fuchy' ) Dzień dobry, Dziewczyny, czy wysypka jest p/wskazaniem do szczepienia? Mały dostał dzisiaj jakiejś wysypki a mamy na 14.45 szczepienie - tutaj przed szczepieniem nie bada lekarz i nie wiem co zrobić
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
sweet no info się zgadza. Ale żeby to ja musiała diagnozować chorobę dziecka, od czego Ci lekarze są
![]() A Twój mały miał antybiotyk przy tym? Duża miał wysypkę? Mój ma antybiotyk...ma biegunkę też i gardło czerwone ( gardło tak mowiła doktorka ) marzena zapomniałam napisać, Hania jest Urocza. Igiego mi przypomina. a i te jasne włoski, wciąz nie moggę wyjść z podziwu jak się one ,,utleniły"
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie to? a za co
![]() kinga na 2 i 3 zdjeciu (i dalej też) http://www.maleserduszko.pl/node/18 Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-04-18 o 09:44 |
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj będziemy jeździć po lecznicach i rozwieszać. Wogóle mój wspaniały kolega z pracy załatwi mi ogłoszenie Tofika w gazecie i na stronie internetowej mojego miasta musze aby zdjęcie dostarczyć.Ale wspaniała Hania
|
|
|
|
|
#3101 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Wszystkiego najlepszego dla tż! I nie mów, że ty byś mogła żałośnie wyglądać , a żeby się zaokrągliło tu i ówdzie to z chęcią oddam Ci kilka kg, chcesz? ![]() Cytat:
, nie wiedziałam, że coś takiego jest możliwe. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3103 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a biegunke tez mielismy. Z gardlem niepamietam. Nie mielismy zadnego antybiotyku tyko przeciwgoraczkowe no ale jak lekarza zdiagnozowal co innego to musial dac tez inny lek w tym przypadku antybiotyk ![]() ale czesto jest ta trzydniowka zle diagnozowana przez lekarzy moj bratanek tez mial antybiotyk przy niej a jak okazala sie trzydniowka to sie bratowa wkurzyla ze dziecko bez potrzeby faszerowala antybiotykiem. Ale moze Igor ma oprocz trzydniowki jakis stan zapalny gardla i moze dlatego ten antybiotyk no nie wiem sama ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3104 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kinga z tą swoją bujną czupryną jest urocza! Cytat:
|
||||
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3106 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A zadzwonić bym zadzwoniła, ale się nie dogadam
|
|
#3107 |
|
Zadomowienie
|
sympatycznie bo kolo nas złob to taki 2 pietrowy jest wielki i jak go widze to mam przed oczami rzedy lozeczek takich jak w szpitalu i wogole tasmowe warunki
![]() zupka juz gotowa ja tez po sytym sniadaniu..... po obiedzie idziemy do Biedronki trzeba wode kupic Igiemu bo sie skonczyła .........
|
|
|
|
#3108 |
|
Wtajemniczenie
|
Marinko, a mi się wydaje, że to jednak nie trzydniówka
Przy trzydniówce gorączka chyba nie trwa tak długo, a poza tym to czerwone gardło... A może pokaż jak wygląda ta wysypka Igorka.
|
#3109 |
|
Wtajemniczenie
|
Marinko u mojej Hani jak przechodziła trzydniówkę też nie zdiagnozowała jej lekarka dobrze... tzn. jak pojechałam do lekarki to mała miała gorączkę (ok. 38,5) utrzymującą sie ponad dobę. i mocny katar. i pani doktor po zbadaniu Hani mówiła, że daje jej antybiotyk ze względu na infekcję w gardle, która zaczęła się od kataru rozwijać. a gorączka jej zdaniem miała wiele przyczyn m.in. zęby, infekcja i osłabienie organizmu nią wywołane lub coś innego. po 3 dniach się okazało, że wywołała ja 3-dniówka właśnie. ja już z wysypką do niej nie jechałam. poinformowałam ją jedynie. a ona stwierdziła, że może to być albo uczulenie na antybiotyk albo coś innego, ale mam się nią nie przejmować jeżeli nie swędzi i dziecko nie płacze i nie są to bąble z płynem. antybiotyk kazała kontynuować bo miał on wyleczyc chore gardło. także u Hani 3-dniówa była połączoa z innym choróbskiem.
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz jak tylko wstanie wrzucę Wam fotki. Wczoraj już miałam robić, ale zapomniałam.
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- pieleszko to wszystkie objawy ( prócz kataru ) identyko jak u nas... dzięki Wam za konsultacje! ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- a, sweet wysypka igora identyczna jak twojego igora.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3111 |
|
Zadomowienie
|
marinko - no widzisz.....mam nadzieje ze pomoglam.... i tak jak pieleszka Ci pisala kazde dziecko inaczej przechodzi wiec ja nadal obstawiam 3 dniowke
ja spadam na obiad i spacer papa |
|
|
|
#3112 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili z tym mlekiem tak może być. Mnie mleko/siara zalała jeszcze w ciąży, jak rozmawiałam z kuzynką i usłyszałam płacz jej niemowlaka. Skończyłam rozmawiać, patrzę a na koszulce dwie wielkie mokre plamy
.Marina w tak szczytnym celu mogę Ci nawet 7 kg oddać. Na "wieczne nieoddanie"
|
|
#3113 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2. Nooo Teraz będę miała nową obsesję - wymyślanie chiucha dla Tymka ![]() 3. My wiemy, że ono wspaniałe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dla T maści brawa, że taka udana Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. Ojej Nigdzie żadnych śladów?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kasowniczek słodki ![]() Cytat:
A co Kajoolka robiła, jeśli wolno spytać? ![]() Właśnie mi przyszedł nowy mikser, więc dziś będą naleśniki Strasznie mi doskwierał ostatnio jego brak. Mam wielki robot kuchenny, mam rzeczy, do których potrzebowałam zwykły, blender, ale są rzeczy, do których potrzebowałam zwykły, ręczny mikser. A jak mi się zachce to może i jakieś ciasto ukręcę, bo jutro mamy kilka sztuk gości. W zasadzie to Tymuś ma, bo jutro są jego imieniny
|
|
#3114 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Biedny Igorek! Oby szybko wyzdrowiał. Nie mogę wyjść z podziwu nad ignorancją lekarzy :/ ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
dorzucę swoje pięć Marina, a w ogóle jeśli Cię TŻ zobaczy w takiej bieliźnie, to wierz mi - nie będzie dokładnych kształtow analizował Cytat:
no dobra, to nie kupuję Masakra, ale mi niedobrze od rana....
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3116 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniuuuuuuu, testuj
. Coś czuję, że pierwszy test się pomylił ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- A czuję tak, bo z Zuzą testowałam dwa dni przed testem z 2 kreskami i ten pierwszy był negatywny . A po dwóch dniach już 2 kreseczki . Shira moja wciąga jajecznicę z całego jajka i rozgląda się za jeszcze .
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ania leć szybko do apteki, bo paznokcie z nerwów zjem
|
|
#3118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
syn przejal dziwne nawyki od mojego siostrzenca. przede wszystkim krzyczy na mnie :P a jeszcze mnie rozwala jak on sie rozwija. kupilam mu samochodzik i pokazalam jak nim jezzic, to teraz wszystko bierze i probuje tez jezdzic. dzisiaj jezdzil chusteczkami. ale zeby nie bylo, z emam inteligentnego syna, kosi, kosi lapki nie chce sie nauczyc :/
|
|
|
#3119 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak na szybko bo zmykam na spacer Cytat:
Cytat:
Marina Wiki ma oczy blizej nie okreslonego koloru, ni to brazowe, ni to szare. Jeszcze sie kolor ksztaltuje. aaaa no i wczorajsza randka z mezem bardzo udana ![]() zapomnialam Shira widzialam fotki, moje rece wygladaja podobnie. Moze to wlasnie nie jest egzema wcale
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-04-18 o 12:15 |
||
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny kochane, chciałam Wam oficjalnie podziękować...
Nigdy w życiu nie pomyślałam, że spotkam na swojej drodze takie anioły... ( dobra kończę, bo chusteczki już wykorzystałam całe, a nie mam zapasu pod ręką ). Strasznie strasznie Wam dziękuję. Igor też. Dostałam właśnie dwa przelewy od Carmeli... jesteście niesamowite. I przelew w kwocie 215 zł II przelew - 242,14 Nie mam słów... W ogóle to mi się słabo zrobiło, jak to zobaczyłam ( serio ). Szczerze, to mnie ratujecie w tym momencie finansowo, i jakbym tylko mogła oddałabym Wszystkim z nawiązką... Niech Wam Bóg w dzieciach wynagrodzi ! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- wiecie, niezręcznie mi jest, zresztą już mówiłam Adze, że cholercia tak mi ciężko przyjąć te pieniążki... nie wiem jak się odwdzięczę. Coś wymyślę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.

(dokładnie taki sam kupiłam za pierwszym razem)- ale przynajmniej cena nie jest taka kosmiczna. 

ale jestem fajna ale jestem fajna

, a żeby się zaokrągliło tu i ówdzie to z chęcią oddam Ci kilka kg, chcesz?