W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 09:25   #3091
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Sweet za wsparcie.
Nie wiem, czy to trzydniówka. Niby lekarka wykluczyła...Za długo gorączka według niej się utrzymywała ( 6 dni )
a ja ci mowie ze to 3 dniowka
u nas temp. byla 5 dni
noi ta wysypka najepierw jest wlasnie na tulowiu i pleckach a potem przechodzi na rece i nozki zreszta masz link mi to na 90% wyglada na trzydniowe

http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziec...3,1396246.html
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:25   #3092
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Helenko, sto lat ślicznotko!
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Marzy mi się
No to trzeba wcielić w życie to marzenie- w końcu to nie jest nic nierealnego.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Uwielbiam Haniołka, a nawet zaczynam mieć bzika na jej punkcie

Cytat:
- termin mamy 6 maja
- A ten okropny doktorek, u którego ostatnio byłam, radził mi, że jak nie działają, to - cytuję - żebym "sobie łyknęła z 5 na raz".
No to super, w takim razie Chrzciny już tuż, tuż.
Świetny lekarz.

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Witajcie!!!

Jadę do szpitala podmienić Karola. Ze mną dzisiaj lepiej, już nie wymiotuje na razie. Dominik trzyma się dzielnie, chociaż nadal wymiotuje to co wypije. Biegunki też ma, ale na razie nie aż tak często. Dostał już dwie kroplówki. W nocy miał 38st, teraz nie ma gorączki. Bardzo się martwię, ale staram się być dzielna.

Nie czytam was, ale dziękuję za wszystkie kciuki, które na pewno się pojawiły. Buziaki
Trzymam kciuki za szybki powrót Dominika do zdrowia i domu.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Haniołek boski
Dziewczyny proszę o pomoc: mam do kupienia wózek Mamas&Papas Tour. W dobrej cenie. Poradźcie coś? Muszę się dziś zdecydować

Co do wózka, to niestety nie odpowiem, ale prezentuje się bardzo fajnie i widzę, że jest leciutki. U nas pałąka nie ma i jakoś nam (a właściwie Hani) go nie brakuje.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Marzenko Haniołek a ja w takim razie też się piszę na spotkanie w Poznaniu!! męża zaciągnę pod pretekstem pilnych zakupów w ikei no i obiecam mu 3-godzinny pobyt w decathlonie (bo on kocha ten sklep ..jakby w GW otworzyli to pewnie robotę by rzucił, żeby tam móc choćby i na kasie pracować ).

No to tż wyekspediujesz do decathlonu, a Wy z Hanią wpadniecie na spotkanie- byłoby super!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
1. a gdzie kupiłaś że podróba? no ja myślę że oryginał bo w tesco a nie na allegro - tu mam nawet fote ze sklepu - zweryfikujcie czy na pewno oryginał :P bo Brunetka prosiła mnie o zakup i nie chce nikomu podróby kupić
poniżej fota Oballa ze sklepu
Kupiłam na allegro (z przesyłką zapłaciłam jakieś 55zł ) Udało mi się go zwrócić i kupić oryginał w tublu.
Ten ze zdjęcia jest niestety podróbką (dokładnie taki sam kupiłam za pierwszym razem)- ale przynajmniej cena nie jest taka kosmiczna.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

wreszcie się górna jedynka przebiła, moje dziecko robi od dziś za trójząb
Gratulacje dla Adasia!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Pieska nadal nie ma.....
O nie ... A rozwieszałaś ogłoszenia?

Czy ja już mówiłam, że mam wspaniałe dziecko? Hania zasnęła o 20 i po raz pierwszy obudziła się o 6.30 zjadła i dospała jeszcze do 8.30- kochane dziecko. Absolutnie nie chwalę! Tfu, tfu...
Stary 2012-04-18, 09:26   #3093
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Stronczku for you

dziś są o wiele bledsze te dłonie nie wiem czy tam coś dopatrzysz bo sama robiłam
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...10cd5e2f8.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...27f41ee7d.html
widac miejsca gdzie bylo zaognione ale rzeczywiscie slicznie przybladlo
Stary 2012-04-18, 09:33   #3094
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

spacerówka Britax,
o taki:
britaxy sa fajne, tez mam :P

Cytat:
W
Kajool a jak Szymula? niańka pożegnała się już z kretesem, nie?

a u nas tak: małe wczoraj było całe w plamkach na wieczór. Aga mówiła, że przy odrze lubią być dziąsła czerwieńsze i plamki, ale małe nie dało sprawdzić. Także byłam przekonana, że dziś rano ruszę od razu do przychodni ( która de facto chyba zmienię ). Ale rano wysypka zbladła ( jest jeszcze ) i tak dziwnie przeniosła się na końce nóg i rąk... Plecy są bledsze, na buzi też, tłów ( dobrze piszę? tłów czy tłuw? )...

Strasznie to dziwne wszystko. Gorączki nie ma od wczoraj.

Wciąż nie wiem, co mam powiedzieć, jesteście niesamowite...Nawet nie umiem słów odpowiednich dobrać...

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

jacie ja też nie znam wózka

Beatka fajna ta spacerówka! ma regulowany podnóżek?

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

dzisiaj mój chłop ma okrągłe urodziny. A ja nie dość, że nic nie mam dla niego ( wiedział o tym i tak ), to nie bardzo ugotuje dziś jakisik obiad, ale może coś się da stworzyć. Ale ma urodziny, normalnie wypas jakich mało
marinko, o niani juz zapomnielismy. od kwietnia jestem z malym. zdrowka wam zycze mocno, mocno. i nie martw sie juz, wracaj do nas biegusiem. bo tesknimy.
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy mleko w piersiach może się produkować pod wpływem płaczu dzieci? Chodzi mi o to, czy matka karmiąca swoje dziecko piersią pracująca w żłobku może mieć nawał pokarmu pod wpływem płaczu tych dzieci którymi się tam opiekuje ?

Mariana
jak tylko masz możliwość to zmień przychodnię.
A Igor nie może mieć tej wysypki przez uczulenie? Może ma na coś alergie? Nie wiem, to by gorączki przy tym nie miał. Hm.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Które?
Wszystkiego najlepszego dla niego

Sexi bielizna i będzie szał
moze, moze, nawet kobieta, ktora adoptowala dziecko moze dostac mleka.

Cytat:

ale jestem fajna ale jestem fajna

jestes, jestes fajna

Cytat:
Sweet za wsparcie.
Nie wiem, czy to trzydniówka. Niby lekarka wykluczyła...Za długo gorączka według niej się utrzymywała ( 6 dni )

Lili no właśnie tak jak piszesz. Alergia raczej nie, bo on od ponad tyg. tylko na samym mleku jest, nie miało go co uczulić... Chyba , że wczesniejszy antybiotyk, bo zmieniła mi babka z Amotaksu na Klacid..
Lili M. kończy dziś 30 lat.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Lili ja i sexi bielizna. Ostatnio wszystko mi odstaje tu i tam, ciężko cokolwiek zapełnić moimi ,,kształtami". Żałośnie bym wyglądała

Szira a no żbik model, po mamusi hehe
marina to ubierz sie tylko we wstazke :P

Jacieee co do wozka, wejdz na gazete, na forum wozkomania. tam na pewno cos jest o tym modelu. wiem, ze M&P to nasze peg perego ale nie znam tego modelu. natomiast PP ma straszne podbicie. tzn. calym cialem musisz sie oprzec aby podjechac pod kraweznik
Stary 2012-04-18, 09:33   #3095
83monia
Zakorzenienie

pamietacie? (i sytuacje i piosenke) http://www.youtube.com/watch?v=_7C9K...630D2C81BBF771

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:35   #3096
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Czy ja już mówiłam, że mam wspaniałe dziecko? Hania zasnęła o 20 i po raz pierwszy obudziła się o 6.30 zjadła i dospała jeszcze do 8.30- kochane dziecko. Absolutnie nie chwalę! Tfu, tfu...
oo cholera aż kipię ze ZAZDROŚCI, ale jestem nie dobra tak zawiścić drugiemu

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
widac miejsca gdzie bylo zaognione ale rzeczywiscie slicznie przybladlo
no i nie świerzbi od miesięcy się drapałam a teraz nic ORGAZM normalnie
Stary 2012-04-18, 09:35   #3097
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ale trzeba dobrze ang znać.A jak się płaci jak ja tylko zł mam
Można zapłacić polską kartą kredytową i wtedy przewalutują

Jak chcesz to ja Ci mogę kupić ten przedmiot, ale dopiero 27/28 kwietnia, bo wtedy mąż ma wypłatę, a teraz na angielskim koncie dużo nie zostało. Ty byś mi np. zwróciła pieniążki na moje konto w Polsce.

Cytat:

Cytat:
spacerówka Britax,
o taki:
Fajna spacerówa

Cytat:
nieźle!
To wcześniej miał pracę bardziej biurową?
Wcześniej pracował 4 lata w banku, później w firmach telekomunikacyjnych ( 8 h od poniedziałku do piątku, weekendy wolne ), a teraz w firmie budowlanej ( 10 h od poniedziałku do soboty-niedzieli + dodatkowe 'fuchy' )

Dzień dobry,

Dziewczyny, czy wysypka jest p/wskazaniem do szczepienia? Mały dostał dzisiaj jakiejś wysypki a mamy na 14.45 szczepienie - tutaj przed szczepieniem nie bada lekarz i nie wiem co zrobić

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 09:36   #3098
Marina1
Zakorzenienie

sweet no info się zgadza. Ale żeby to ja musiała diagnozować chorobę dziecka, od czego Ci lekarze są
A Twój mały miał antybiotyk przy tym? Duża miał wysypkę? Mój ma antybiotyk...ma biegunkę też i gardło czerwone ( gardło tak mowiła doktorka )

marzena zapomniałam napisać, Hania jest Urocza. Igiego mi przypomina. a i te jasne włoski, wciąz nie moggę wyjść z podziwu jak się one ,,utleniły"
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:37   #3099
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
monia
dla mnie to? a za co
kinga na 2 i 3 zdjeciu (i dalej też) http://www.maleserduszko.pl/node/18

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-04-18 o 09:44
Stary 2012-04-18, 09:45   #3100
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
O nie ... A rozwieszałaś ogłoszenia?

tak, rozwieszałam i szukałam go.
dzisiaj będziemy jeździć po lecznicach i rozwieszać.
Wogóle mój wspaniały kolega z pracy załatwi mi ogłoszenie Tofika w gazecie i na stronie internetowej mojego miastamusze aby zdjęcie dostarczyć.

Ale wspaniała Hania

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:49   #3101
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
1. a u nas tak: małe wczoraj było całe w plamkach na wieczór. Aga mówiła, że przy odrze lubią być dziąsła czerwieńsze i plamki, ale małe nie dało sprawdzić. Także byłam przekonana, że dziś rano ruszę od razu do przychodni ( która de facto chyba zmienię ). Ale rano wysypka zbladła ( jest jeszcze ) i tak dziwnie przeniosła się na końce nóg i rąk... Plecy są bledsze, na buzi też, tłów ( dobrze piszę? tłów czy tłuw? )...

Strasznie to dziwne wszystko. Gorączki nie ma od wczoraj.

2. dzisiaj mój chłop ma okrągłe urodziny. A ja nie dość, że nic nie mam dla niego ( wiedział o tym i tak ), to nie bardzo ugotuje dziś jakisik obiad, ale może coś się da stworzyć. Ale ma urodziny, normalnie wypas jakich mało
1. Ja bym obstawiała, że to 3-dniówka. Może wstaw zdjęcie Igiego, a dziewczyny, których dzieci przechodziły 3-dniówkę może się wypowiedzą, czy u nich wyglądało to podobnie?
2. Wszystkiego najlepszego dla tż! I nie mów, że ty byś mogła żałośnie wyglądać , a żeby się zaokrągliło tu i ówdzie to z chęcią oddam Ci kilka kg, chcesz?
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moze, moja kolezanka z pracy opowiadala o swojej znajomej, ktora opiekowala sie czyims dzieckiem i dostala mleka tylko dlatego, ze byla opiekunka
No co Ty , nie wiedziałam, że coś takiego jest możliwe.

Cytat:
oo cholera aż kipię ze ZAZDROŚCI, ale jestem nie dobra tak zawiścić drugiemu
Jeśli Haniołek będzie powtarzać ten wyczyn to możemy się wymienić i przygarnę budzącego się Żbika na noc, żeby Żbikowa mogła odespać.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wysypka jest p/wskazaniem do szczepienia? Mały dostał dzisiaj jakiejś wysypki a mamy na 14.45 szczepienie - tutaj przed szczepieniem nie bada lekarz i nie wiem co zrobić
A skąd ta wysypka? Dostał coś nowego do jedzenia? Może zadzwoń do przychodni i zapytaj jak się zapatrują na taką sytuację?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 09:57   #3102
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Lili M. kończy dziś 30 lat.[COLOR="Silver"]

Mój M w tym roku też trzydzieche ma

A ja nie dostałam Priw, why?

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
marina to ubierz sie tylko we wstazke :P

Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 10:05   #3103
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
sweet no info się zgadza. Ale żeby to ja musiała diagnozować chorobę dziecka, od czego Ci lekarze są
A Twój mały miał antybiotyk przy tym? Duża miał wysypkę? Mój ma antybiotyk...ma biegunkę też i gardło czerwone ( gardło tak mowiła doktorka )
fotke z wysypka wrzucilam ci do K bo tu nie chciao wejsc to sobie zyrknij
a biegunke tez mielismy. Z gardlem niepamietam. Nie mielismy zadnego antybiotyku tyko przeciwgoraczkowe no ale jak lekarza zdiagnozowal co innego to musial dac tez inny lek w tym przypadku antybiotyk
ale czesto jest ta trzydniowka zle diagnozowana przez lekarzy moj bratanek tez mial antybiotyk przy niej a jak okazala sie trzydniowka to sie bratowa wkurzyla ze dziecko bez potrzeby faszerowala antybiotykiem.
Ale moze Igor ma oprocz trzydniowki jakis stan zapalny gardla i moze dlatego ten antybiotyk no nie wiem sama

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
dla mnie to? a za co
fajne to z Klubu w Twoim miescie???
Stary 2012-04-18, 10:09   #3104
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
no i nie świerzbi od miesięcy się drapałam a teraz nic ORGAZM normalnie

Cytat:
marzena zapomniałam napisać, Hania jest Urocza. Igiego mi przypomina. a i te jasne włoski, wciąz nie moggę wyjść z podziwu jak się one ,,utleniły"
z tymi włosami to nam dziewczyna psikusa zrobiła.

Cytat:
Ale czad - super, że w żłobkach takie akcje robią.
Kinga z tą swoją bujną czupryną jest urocza!

Cytat:
tak, rozwieszałam i szukałam go.
dzisiaj będziemy jeździć po lecznicach i rozwieszać.
Wogóle mój wspaniały kolega z pracy załatwi mi ogłoszenie Tofika w gazecie i na stronie internetowej mojego miastamusze aby zdjęcie dostarczyć.
Świetnie, że tak się udało sprawę nagłośnić- mam nadzieję, że to pomoże i Tofik szybko się znajdzie.
Stary 2012-04-18, 10:13   #3105
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
fajne to z Klubu w Twoim miescie???
ze złoba kingowego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 10:14   #3106
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny czy mleko w piersiach może się produkować pod wpływem płaczu dzieci? Chodzi mi o to, czy matka karmiąca swoje dziecko piersią pracująca w żłobku może mieć nawał pokarmu pod wpływem płaczu tych dzieci którymi się tam opiekuje ?
Kiedyś słyszałam, że może tak się zdarzyć

Cytat:
A skąd ta wysypka? Dostał coś nowego do jedzenia? Może zadzwoń do przychodni i zapytaj jak się zapatrują na taką sytuację?
Obstawiam jogurt, bo nic nowego ostatnio nie dostał.

A zadzwonić bym zadzwoniła, ale się nie dogadam

Stary 2012-04-18, 10:16   #3107
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
ze złoba kingowego
sympatycznie bo kolo nas złob to taki 2 pietrowy jest wielki i jak go widze to mam przed oczami rzedy lozeczek takich jak w szpitalu i wogole tasmowe warunki

zupka juz gotowa ja tez po sytym sniadaniu.....
po obiedzie idziemy do Biedronki trzeba wode kupic Igiemu bo sie skonczyła .........
Stary 2012-04-18, 10:17   #3108
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Marinko, a mi się wydaje, że to jednak nie trzydniówka
Przy trzydniówce gorączka chyba nie trwa tak długo, a poza tym to czerwone gardło... A może pokaż jak wygląda ta wysypka Igorka.

Stary 2012-04-18, 10:28   #3109
pieleszka
Wtajemniczenie

Marinko u mojej Hani jak przechodziła trzydniówkę też nie zdiagnozowała jej lekarka dobrze... tzn. jak pojechałam do lekarki to mała miała gorączkę (ok. 38,5) utrzymującą sie ponad dobę. i mocny katar. i pani doktor po zbadaniu Hani mówiła, że daje jej antybiotyk ze względu na infekcję w gardle, która zaczęła się od kataru rozwijać. a gorączka jej zdaniem miała wiele przyczyn m.in. zęby, infekcja i osłabienie organizmu nią wywołane lub coś innego. po 3 dniach się okazało, że wywołała ja 3-dniówka właśnie. ja już z wysypką do niej nie jechałam. poinformowałam ją jedynie. a ona stwierdziła, że może to być albo uczulenie na antybiotyk albo coś innego, ale mam się nią nie przejmować jeżeli nie swędzi i dziecko nie płacze i nie są to bąble z płynem. antybiotyk kazała kontynuować bo miał on wyleczyc chore gardło. także u Hani 3-dniówa była połączoa z innym choróbskiem.

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 10:36   #3110
Marina1
Zakorzenienie

zaraz jak tylko wstanie wrzucę Wam fotki. Wczoraj już miałam robić, ale zapomniałam.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

pieleszko to wszystkie objawy ( prócz kataru ) identyko jak u nas...
dzięki Wam za konsultacje!

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

a, sweet wysypka igora identyczna jak twojego igora.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-04-18, 11:12   #3111
SweetAngel1984
Zadomowienie

marinko - no widzisz.....mam nadzieje ze pomoglam.... i tak jak pieleszka Ci pisala kazde dziecko inaczej przechodzi wiec ja nadal obstawiam 3 dniowke

ja spadam na obiad i spacer papa
Stary 2012-04-18, 11:12   #3112
iustyna1
Wtajemniczenie

Lili z tym mlekiem tak może być. Mnie mleko/siara zalała jeszcze w ciąży, jak rozmawiałam z kuzynką i usłyszałam płacz jej niemowlaka. Skończyłam rozmawiać, patrzę a na koszulce dwie wielkie mokre plamy .

Marina w tak szczytnym celu mogę Ci nawet 7 kg oddać. Na "wieczne nieoddanie"
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:21   #3113
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
dla mnie to? a za co
Ale czad!!! Nie miałam pojęcia że w żłobkach są takie świetne zajęcia. Brawa dla tego żłobka. No i dla Kingi rzecz jasna za odwagę

Cytat:
pamietacie? (i sytuacje i piosenke) http://www.youtube.com/watch?v=_7C9K...630D2C81BBF771
Kocham Kasię Nosowską! Jej teksty to dla mnie poezja w najczystszej postaci.

Cytat:
1. No to trzeba wcielić w życie to marzenie- w końcu to nie jest nic nierealnego.
2. No to super, w takim razie Chrzciny już tuż, tuż.
Świetny lekarz.
3. Czy ja już mówiłam, że mam wspaniałe dziecko? Hania zasnęła o 20 i po raz pierwszy obudziła się o 6.30 zjadła i dospała jeszcze do 8.30- kochane dziecko. Absolutnie nie chwalę! Tfu, tfu...
1. Tylko jak?
2. Nooo Teraz będę miała nową obsesję - wymyślanie chiucha dla Tymka
3. My wiemy, że ono wspaniałe A teraz do tego łaskawe dla mamusi

Cytat:
Jasne, jak najbardziej Nawet słuchanie nagranego płaczu niemowlęcia stymuluje wypływ mleka

Cytat:
bidulko nasza!!!!!

powiem Wam, ze to pierwsza maść, na która nie mam reakcji nie pieczę i przestałam się drapać, ręce zbladły o wiele po jednym nasmarowaniu.
Dziękuję. Dobry z Ciebie człowiek, wiesz?

A dla T maści brawa, że taka udana Oby załatwiła sprawę na zawsze.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Witam.
Czytam, ale na pisanie niewiele mam czasu. Mały właśnie śpi, to chwila przerwy...
A jak Patryczek się miewa? Sypia w nocy, zęby odpuściły?

Cytat:

a jaka nazwa
Waham się... poprosić Cię o kupno czy sobie darować... ale mam dylemat
Powiem Ci, że u nas szał na oballa minął. Nie wiem, czy już na dobre Tymcio z niego wyrósł, czy kiedyś będzie się nim jeszcze bawił jakoś inaczej, ale od kilku tygodni leży niezauważany

Cytat:
1.
Jejciu, jaka Ty biedna jesteś
szukasz jeszcze jakiegoś dobrego lekarza, czy już sobie dałas spokój?
2. Pieska nadal nie ma.....
1. Tak, szukam. Dziękuję
2. Ojej Nigdzie żadnych śladów?

Cytat:

żartujesz? Jak taki mądry to czemu nie wpadł na to żeby dać Ci coś na receptę, ketonal czy cokolwiek?

No bo to taki lekarz był

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Jadę do szpitala podmienić Karola. Ze mną dzisiaj lepiej, już nie wymiotuje na razie. Dominik trzyma się dzielnie, chociaż nadal wymiotuje to co wypije. Biegunki też ma, ale na razie nie aż tak często. Dostał już dwie kroplówki. W nocy miał 38st, teraz nie ma gorączki. Bardzo się martwię, ale staram się być dzielna.
Jesteś dzielna! Bardzo! To już na pewno końcówka choroby, wierz mi

Cytat:

Kasowniczek słodki

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Brumku mam nadzieję, że głowa nie boli już??? a dla Tymka za pomysłowość
Nie boli, jakoś nad ranem przeszła
A co Kajoolka robiła, jeśli wolno spytać?

Właśnie mi przyszedł nowy mikser, więc dziś będą naleśniki Strasznie mi doskwierał ostatnio jego brak. Mam wielki robot kuchenny, mam rzeczy, do których potrzebowałam zwykły, blender, ale są rzeczy, do których potrzebowałam zwykły, ręczny mikser.
A jak mi się zachce to może i jakieś ciasto ukręcę, bo jutro mamy kilka sztuk gości. W zasadzie to Tymuś ma, bo jutro są jego imieniny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 11:33   #3114
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
może. M.in. dlatego kobietom odciągającym pokarm radzą dla ułatwienia myślec o dziecku bądź patrzeć na jego zdjecie
Cytat:
Sweet za wsparcie.

Biedny Igorek! Oby szybko wyzdrowiał.

Nie mogę wyjść z podziwu nad ignorancją lekarzy :/

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Marina w tak szczytnym celu mogę Ci nawet 7 kg oddać. Na "wieczne nieoddanie"

dorzucę swoje pięć

Marina, a w ogóle jeśli Cię TŻ zobaczy w takiej bieliźnie, to wierz mi - nie będzie dokładnych kształtow analizował

Cytat:
Powiem Ci, że u nas szał na oballa minął. Nie wiem, czy już na dobre Tymcio z niego wyrósł, czy kiedyś będzie się nim jeszcze bawił jakoś inaczej, ale od kilku tygodni leży niezauważany

no dobra, to nie kupuję

Masakra, ale mi niedobrze od rana....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:44   #3115
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Masakra, ale mi niedobrze od rana....

Stary 2012-04-18, 11:48   #3116
iustyna1
Wtajemniczenie

Aniuuuuuuu, testuj . Coś czuję, że pierwszy test się pomylił

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

A czuję tak, bo z Zuzą testowałam dwa dni przed testem z 2 kreskami i ten pierwszy był negatywny . A po dwóch dniach już 2 kreseczki .

Shira moja wciąga jajecznicę z całego jajka i rozgląda się za jeszcze .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 12:11   #3117
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Aniuuuuuuu, testuj . Coś czuję, że pierwszy test się pomylił

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

A czuję tak, bo z Zuzą testowałam dwa dni przed testem z 2 kreskami i ten pierwszy był negatywny . A po dwóch dniach już 2 kreseczki . .
Kurcze, po Twoim poście aż się zdenerwowałam w imieniu Ani
Ania leć szybko do apteki, bo paznokcie z nerwów zjem
Stary 2012-04-18, 12:12   #3118
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Mój M w tym roku też trzydzieche ma

A ja nie dostałam Priw, why?

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

bo ty wiedzialas o co chodzi z fb :P

syn przejal dziwne nawyki od mojego siostrzenca. przede wszystkim krzyczy na mnie :P
a jeszcze mnie rozwala jak on sie rozwija. kupilam mu samochodzik i pokazalam jak nim jezzic, to teraz wszystko bierze i probuje tez jezdzic. dzisiaj jezdzil chusteczkami. ale zeby nie bylo, z emam inteligentnego syna, kosi, kosi lapki nie chce sie nauczyc :/
Stary 2012-04-18, 12:14   #3119
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Ja tak na szybko bo zmykam na spacer

Cytat:
Madziulka
by chciała coś kupić na ebayu ale nie wiem jak to zrobić:rolleyes :

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

pilnie coś chce kupić ale nie wiem jak.
Czy oni wogole do Pl wysylają?
Jesli chodzi o przesylke to mozna sie dogadac, gorzej z zaplata.

Cytat:
ale trzeba dobrze ang znać.A jak się płaci jak ja tylko zł mam
Pdeslij mi link do tego co chcesz kupic. Zobacze co da sie z tym zrobic.

Marina Wiki ma oczy blizej nie okreslonego koloru, ni to brazowe, ni to szare. Jeszcze sie kolor ksztaltuje.

aaaa no i wczorajsza randka z mezem bardzo udana

zapomnialam Shira widzialam fotki, moje rece wygladaja podobnie. Moze to wlasnie nie jest egzema wcale

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-04-18 o 12:15
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 12:30   #3120
Marina1
Zakorzenienie

dziewczyny kochane, chciałam Wam oficjalnie podziękować...

Nigdy w życiu nie pomyślałam, że spotkam na swojej drodze takie anioły...
( dobra kończę, bo chusteczki już wykorzystałam całe, a nie mam zapasu pod ręką ).

Strasznie strasznie Wam dziękuję. Igor też.

Dostałam właśnie dwa przelewy od Carmeli...
jesteście niesamowite.

I przelew w kwocie 215 zł

II przelew - 242,14

Nie mam słów...
W ogóle to mi się słabo zrobiło, jak to zobaczyłam ( serio ).
Szczerze, to mnie ratujecie w tym momencie finansowo, i jakbym tylko mogła oddałabym Wszystkim z nawiązką...

Niech Wam Bóg w dzieciach wynagrodzi !

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

wiecie, niezręcznie mi jest, zresztą już mówiłam Adze, że cholercia tak mi ciężko przyjąć te pieniążki... nie wiem jak się odwdzięczę. Coś wymyślę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości