|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
jestem jeszcze
![]() ![]() ![]() No i abstrahuje od tego, że od godziny 2 aż do teraz nie śpię, bo nie miałam takiej możliwości ![]()
#92 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Bry
No ja dzisiaj pospałam a jak tam Tobie begie noc minęła? Z tego wszystkiego mąż miał iść na 7 do pracy a wczoraj zatopił komórkę w szklance soku, rozkręcał ją pół wieczoru i w końcu ustawił sobie budzik ale nie nastawił zegarka ![]() fajna bryka ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Trzymaj się dzielnie!
![]() I nie jedź za szybko do szpitala, bo podadzą Ci oksytocynę ![]() Tak bolą te skurcze, że spać nie można? stokroteczka, super zdjęcia na mailu, wszystkie ![]() kism, dziękuję że mnie oszczędziłaś ![]() ![]() Nie ukrywam, że teraz jest mały problem, bo wiadomość nr 1 jest za długa i muszę kombinować z kasowaniem kropeczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() andzya ![]() Edytowane przez nasteczka83 Czas edycji: 2012-04-20 o 07:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
witam i ja w nowym watku!!
![]() ciekawe ile rozpakowań będzie tym razem i oby wszystkie z nas urodzily zdrowe i piekne dzieciaczki ![]() wybaczcie, ale nie mam sily juz nawet doczytac postow z poprzedniego watku... u mnie od wczoraj bardzo kiepsko z nastrojem, pol dnia przeryczalam (nie wiem czemu), wyzywam sie na mezu... juz tak przyzwyczailam sie do samotnosci, ze jest z mi z tym bardzo dobrze ![]() ![]() wczoraj w nerwach zapowiedzialam mezowi, ze w trakcie urlopu macierzynskiego bede chciala szukac nowej pracy i biore pod uwage wszystkie wojewodztwa i jak znajde to wyjade i jak ma ochote, to niech jedzie z nami albo sobie tu zostaje ![]() dzis wstalam i tez sie poryczalam na dzien dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Andzya trzymaj sie tam!!!! ![]() Co do tego spirytusu to tego co pamietam miss pisala,ze w stosunku 1:2 (szklanka spirytu i dwie szklanki wody) poszlabym do sklepu,bo skonczyl mi sie papier toaletowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
stokrota - fajne fotki, kuchnia widze podobna do agacinej ![]() ja tez chce biala, ale w troszke innym stylu - bardziej rustykalnym ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- ładny! i kolorki też ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spróbuj poprawić sobie czymś humor. Może coś, co lubisz robić? Jeść? Jak mówili w SR, że pod koniec ciąży wracają humorki z początku ciąży, to nie wierzyłam ![]() ![]() Nie dajmy się!!! moniczka, zawsze możesz się tu u nas "uzewnętrznić" i trochę sobie ulżyć, póki co uściski na pocieszkę ![]() Tacca, a co z Tobą??? Lepiej się czujesz? _millena, gdzie jesteś??? Martwię się o Was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moze dzisisja sobie bachnę ![]() wogole przyznam sie - ze coraz czesciej mysle o papierosach ![]() jak skoncze karmic piersia to pewnie wroce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Moniczka glowa do góry!!! moj maz juz mi powiedzial,ze do czasu porodu nie bedzie ze mna na powaznie rozmawial- ze wzg na hormony,no i miesiac po porodzie,bo bede miala depresje poporodowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ale nawet mi nie mow... moja mala tez wazyla tydzien temu 2500 i jak jej sie przybierze jakies 1,5kg to jej nie przecisne ![]() ![]() zreszta lekarz mi sam powiedzial, ze jak dziecko dojdzie do ok. 4kg to nie dam rady urodzic naturalnie ... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przeczyszczenia to tez oznaka zblizajacego sie porodu; u mnie tez juz sie zaczynaja przygody z kibelkiem i delikatne przeczyszczenia, ale skurczow poki co nie czuje zadnych koniecznie daj znac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
Jestem zła bo dałam się wkręcić w odwiedziny koleżanki dzisiaj o 13, a nie mam na to ochoty i zaraz muszę się brać za odkurzanie, sprzątanie, mycie i prostowanie włosów ![]() ![]() Fajny wózek ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Agatka fajne ogrodniczki ![]() Moniczka nie przejmuj się swoimi nastrojami, też takie miewam ostatnio i też tż na tym cierpi, ale on wie że to przez hormony ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://podwojona-sroka.blogspot.com/...ce-kapiel.html sama mam zalecenie kąpieli w emolientach i płynach dla niemowląt, więc chyba wybiorę się do rossmana i zakupię coś do przetestowania co później dla dziecka też będzie się nadawało - wczorajsze zalecenie dermatologa. ogrodniczki śliczne! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
NIE MA MOWY!!!!!! Kochana fajki kosztuja 12zł!!!!!!! Palac jedna paczeke dziennie przepalasz 360zl,a pol-180 tez duzo!!!! Zamiast tego raz w miesiacu idz sobie do kosmetyczki na jakies przyjemnosci. Do tego cera bedzie brzydsza,a z wiekiem zmarszczki sie poglebia i bedziesz czula sie nieatrakcyjna. Tyle miesiecy juz nie palisz- dla malenstwa i chcesz od tak wrocic? Palac mozesz potem swoje dziecko zostawic- mama mojej kolezanki osierocila ja przez fajki:/ dziewczyna teraz ma 26 lat i bardzo jej potrzebuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tu juz dziewczeta z wczesniejszymi terminami beda sie rozpakowywac ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() wiem, ze to pewnie podswiadomie czuje strach i sie wyzywam, ale wczoraj padly takie slowa ze moj maz chyba dostal kilka siwych wlosow... ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() moj tez sie juz dopytywal o depresje przed - i popoprdowa w pracy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() andzya trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no moj tez te wszystkie slowa jednym uchem wpuszcza, a drugim wypuszcza, ale wczoraj ja juz przegielam ze slowami ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
serio fajki tak juz poszly do gory???!?!?! :wow: ![]() tzn. naleze do okazyjnych palaczy - 2-3 na dzien, na imprezie po 8 wypalonych mialam wrazenie, ze dostane ataku serca |
||
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Dasti, znam ten ból. Ja w zeszłym tyg zaprosiłam jedną koleżankę na piątek, w między czasie odezwała się druga, z którą jakiś czas temu już miałam się spotkać. Też jej pasował piątek. Pierwsza miała być koło południa a druga popołudniu, więc ok. Potem pierwsza zadzwoniła, ze przyjdzie jednak koło 16ej. jako, że ona nie jest z mojego miasta, więc zadzwoniłam do drugiej, ze spotkamy się w tym tyg. Do dnia dzisiejszego nie zadzwoniłam, bo co chwila coś mi wypada popołudniami. Wczoraj za to spotkałam się popołudniu z trzecią i spotkałam czwartą, która ostro zapraszała mnie żeby zobaczyć jej malutką córeczkę.
Chyba prędzej urodzę niż wszystkie obskoczę. Myślałam, że z drugą się może dziś spotkam, ale geodeta przyjeżdża na działkę i muszę jechać mu otworzyć :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Super, że teściowa stanęła na wysokości zadania a co do mamy to miejmy nadzieję, że jeszcze się zrehabilituje. Ja na swoją ostatnio nie mam co narzekać bo chyba widzi, że ciężko mi z tym wielkim bebzolem zająć się młodą. Któregoś dnia wieczorem ledwo mogłam chodzić tak mnie krzyż napierdzielał i częściej teraz bierze młodą do siebie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gaabbi co do Twojego pytania o skurcze to jak akcja zaczyna się rozkręcać to uwierz mi nie da się zasnąć. Choc pamiętam, że moja koleżanka przysypiała między jednym skurczem a drugim no ale ona miała dłuuugi poród więc się jej nie dziwię. Ja już po kawie, zaraz dzwonię do ZUSu dowiedzieć się co z moją kasą, potem nastawię rosół a potem na spacerek z młodą bo fioła dostaniemy w domu. Za oknem pogoda nie nastraja do spacerowania ale najważniejsze, że nie pada a Oliwka zahartowana w wychodzeniu przy kiepskiej pogodzie ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Właśnie luknęłam na pocztę, dziewczyny śliczne brzuszki macie
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
W ogóle jak tam patrzę na ten mój brzuch, to stwierdzam, że wyciśnięcie czegoś wielkości arbuza przez coś, wielkości cytryny, jest nierealne.
kism no rzeczywiście Kaj wystrzelił z wagą. Mnie przeraża, ze te dzieci tak dużo teraz ważą. Dawniej koło 3 kg to była norma a teraz prawie każde blisko 4 kg. |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |||
Raczkowanie
|
Witam mamusie w nowym wątku
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
niuniuniau - on nie ma innego wyjscia, ale zauwazylam, ze coraz pozniej wraca do domu z pracy
![]() libretka - sporo palials? bo j tak naprawde okazjonalnie; 8ewus8 - ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
paczkę fajek miałam na 2 lub 3 dni, nie wiem czy to dużo? ale raczej nie buło to okazjonalnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.