|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
jakieś pszeniczne niefiltrowane mniam
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#62 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
a sól fizjologiczna? ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#63 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Przepraszam, że tak Was dziś opuściłam, ale zostawiłam Was widzę pod dobrą opieką Ja byłam u gina, jak wspominałam. A Wy jak zwykle gaduły rozpisałyście się w dzień zakończenia wątku Myślałam, że zdążę przed zakończeniem.agatkę kiedyś właśnie przeniosłam do kwietnia, ale widocznie zapomniałam zmienić datę ale widzę, że już posprzątane ![]() Napiszę Wam potem więcej, co u mnie Na razie mam jeszcze duuużo do doczytania. |
|
|
|
#64 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
'
dobra, dobra powiedzmy, że zostanie to między nami ![]() Kism co tam po wizycie u Kaja? |
|
|
|
#66 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
Jednak nie wytrzymam, jestem zbyt zmęczona... kładę się dziewuszki, spokojnej nocy papa
|
|
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc Begie. Ja też się kładę. Dobranoc mamusie
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
I ja się melduję w nowej części
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Melduje się
Jejku ale pędzicie Gabi czy mnie również możesz dopisać do listy proszę : Natalia tp 08.06 będzie Zosia
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
fajowy
![]() Cytat:
![]() Wczoraj wkoncu udalo mi sie nagrac malego jak kopie Zawsze sie ze mna droczy jak wlaczam kamere
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 |
|
Rozeznanie
|
witam i ja
![]() miss - dziękuje za rady dot pępka i rany po cc. jeśli chodzi o szare mydło do higieny intymnej to ja słyszałam od położnych dokładnie to samo - tzn żeby właśnie używać ![]() begie13, Efijy, anulka - dziekuje za kciuki zabcia - no jakoś nigdy nie miałam weny do tych zdjęć, może za słabo się zorganizowałam, ciągle w biegu itd i tak to się właśnie skończyło
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
jutro będę szukać soli fizjologicznej tutaj
Kism - odpowiadam na pytanie o cyca = uratowany! dzięki sprawdzonym radom oraz Mismalezji, karmię dalej piersią i mój cyc ma się dobrze... jedno mnie tylko intryguje - po tym jak opanowałam sytuację, cały czas swędzi mnie w tym jednym miejscu, tam gdzie było zgrubienie... ciekawe jak długo będę miała ten niekomfortowy stan ![]() jak tam po wizycie? gdzie Cię znowu wymiotło...no i kiedy zdięcia pokoju? |
|
|
|
#74 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Missmalezji - a mnie jak byłam w ciąży z Michałkiem odesłali z apteki do monopolowego, powiedzieli, że nie mają no i kupiłam 95% i chyba na łyżkę spirytu były dwie łyżki wody?... albo odwrotnie, nie pamiętam już. Możesz przypomnieć?
|
|
#75 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem także możesz zapytac pediatry przy okazji...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kapukat dajesz rade mozesz byc z siebie dumna!Gaabi - bystra dziewczyna z ciebie, ja nie umialabym założyć nowego wątku... |
|
|
|
|
#77 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przerabialiśmy najpierw solą fizjologiczną, potem jak nie pomaga to na receptę od pediatry masz sulfacetamidum, a jak to nie pomoże to od okulisty po konsultacji dostaniesz chibroxin. I koniecznie masować kanalik łzowy - powieki od zewnątrz w kierunku noska i tak kilka razy dziennie , ile dzieć wytrzyma, im więcej tym lepiej, ale żeby maluch Ci się nie denerwował. Jak się okaze, że Adaś ma zablokowany kanalik łzowy, bo pewnie tak jest, to powiem Ci, co i jak mam sporą praktyke w tym zakresie I nie daj się wysłać od razu na chirurgiczne przetykanie w narkozie, bo to jakies szaleństwo, są okuliści którzy od razu wyślą Cię do szpitala na zabieg, więc się nie przestrasz, jak to nie minie i usłyszysz coś takiego
|
|
#78 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Młody mi dopiero zasnął,jestem ciekawa kto jutro wstanie do przedszkola,Filip jest spiszkiem.W samochodzie mi spał 1,5godziny do 18 i ciężko było mu zasnąc. |
||
|
|
|
#79 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#80 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
No to fajnie, bo nasz okulista mi mówił, że troszkę starszym dzieciom to robi się pod narkozą i często okuliści po prostu tak wysyłają od razu z marszu...a wystarczy poczekać, aż kanalik łzowy rozszerzy się sam, razem z rosnącym dzieckiem, tylko trzeba po prostu poczekać, a nie wszystkim się chce. Michałkowi wszystko się uspokoiło po ukończeniu 3 r.ż., okulista nam właśnie mówił, że on jest przeciwny takim zabiegom rutynowo, no chyba że w jakimś skrajnym przypadku. A to jestem ciekawa, co dokładnie miala robione Twoja bratanica? Dobrze, że trafili na jakiegoś mądrego lekarza. I pewnie była malutka, bo starszemu dziecku podobno nie robi się bez narkozy, bo nie da rady.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-19 o 22:45 |
||
|
|
|
#81 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miała przetykane kanaliki, pewnie łzowe bo innych chyba nie ma dodam że była to prywatna wizyta , państwowo może faktycznie trzeba iść do szpitala czasy się zmieniają, ludzie mają różne poglądy na różne zjawiska tak samo każdy lekarz ma swoje wyrobione zdanie więc pewnie zależy na kogo się trafi podejrzewam że chcąc skasować za wizytę/ zabieg nawet ich nie "oświecił" że to może się samo ustabilizować
|
|
|
|
|
#83 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dżizus, to ja mam niepohamowaną ochotę na Adwokata... ![]() Mąż mnie zdenerwował. Mówię mu, że skoro nie mam krążka to może na początku maja przytulimy sie tak troszeczkę, a on się oburzył, że mam go nie straszyć. Hmmm...ja mu dam...i tak go dorwę
|
||
|
|
|
#84 | ||
|
Rozeznanie
|
Śliczny!!
Cytat:
Cytat:
ale i tak mnie wkurza
|
|
#85 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Doczytałam wreszcie starą część...
Cytat:
Cytat:
Fajna duża kuchnia, ładnie z tym dużym oknem wygląda i balkon też fajny - zdaje się duży i osłonięty. Kuchnia jest połączona z salonem? Tam obok drzwi balkonowych jest przejście do salonu?Facet mało spostrzegawczy ![]() Cytat:
Faktycznie, ale ja też prawie 2 mies. brałam Fenka - od 30 tc. I też dalej pomimo leków miałam skurcze. 5-10/dzień, potem nawet ok. 15/dzień, a przez ostatnie 2 tyg. nawet ok. 25/dzień. Cóż, nie ma co się zastanawiać, co by było gdyby... Ja jakoś byłam spokojna, że leki trzymają mimo wszystko te skurcze w ryzach. Trzeba być dobrej myśli, że leki unormują sprawę, a jak przyjdzie odpowiedni czas, to się je odstawi ![]() Cytat:
Cytat:
W prawidłowej ciąży można sobie pozwalać od początku do końca!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Szczegóły z odnośnikami, itp. to jutro lub pojutrze Ci napiszę, co i jak A z tymi dwoma postami, to sama się zamotałam, myślałam, że tak będzie lepiej, ale zapomniałam, że one same się połączą... (zresztą tak napisałam Ci już w PW). A tu zabcia nam podpowiedziała rozwiązanie, że trzeba swojego pierwszego posta zacytować. No nic, nie szkodzi, będziemy ewentualnie kombinować przy następnej części, jeśli ja będę dalej w dwupaku chodzić
|
||||||||||
|
|
|
#86 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
A teraz z nowej części:
![]() Cytat:
Poza tym opinia reszty dziewczyn jest równie ważna jak moja, a tu widzę same pozytywne ![]() To co pisałam wcześniej to było szczerze, bo dopiero teraz przeczytałam tego Twojego posta. Mogłaś dzwonić ![]() Jutro mam parę załatwień w mieście (badanie krwi, odebrać zasłonę, zawieźć zwolnienie, itp.), to znowu do wieczora Was pewnie będę gonić, ale pewnie w sb znajdę spokojnie czas, to Ci pomogę z tymi odnośnikami! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale znowu odnośnie Dax Sun, to dałabym sobie rękę uciąć, że od dawien dawna jest po 6. mies. 3 lata temu pracowałam w drogerii i wszystkie z takich balsamów/emulsji na słońce w większych buteleczkach były po 6. mies. Ale mniejsza z tym... ![]() Cytat:
Ja pisałam dziś tu w kwestii odstawiania przy donoszonej ciąży ![]() Cytat:
![]() Ja miałam dziś zajęcia u Maksia w przedszkolu (dzieci niby normalnie się bawiły, wychowawczyni czegoś ich uczyła, śpiewali, itp.), a rodzice siedzieli sobie z boczku i patrzyli, jak to niby na codzień wygląda... A potem byłam u gina ![]() Zdjęcia będą tak jak obiecałam! Jutro będzie zasłona (jeszcze po żabki dodatkowe muszę iść ), przewijak, rozstawimy łóżeczko i pewnie jutro lub pojutrze porobię fotki.Cytat:
![]() Chciałabym, ale naprawdę w to uwierzę, jak zacznę rodzić... Taka jestem nieufna po przenoszeniu Maksa ![]() I moja wizyta: Kaj waży... ok. 3300-3500g - dwa razy gin sprawdzała... A tak się do tej pory cieszyłam, że waga mu rośnie odpowiednio do czasu ciąży, a tu łobuz pod koniec wystrzelił... 2 tyg. temu ważył ok. 2500g. Gdyby miał się urodzić w takim czasie jak Maks, to z dużym prawdopodobieństwem można powiedzieć, że byłby większy Dlatego chcę już rodzić! Poza tym wszystko dobrze, przepływy dobre, ilość wód wzrosła, jest w normie, szyjka minimalnie mięknie Tylko ciśnienie mi trochę podskoczyło - 135/90, może to z wrażenia było ale gin kazała przez najbliższe 3 dni mierzyć sobie...Dziękuję za kciuki za wizytę i gratki za przygotowania! Jestem przeszczęśliwa, że mam to porobione. Teściowa dużo punktów zarobiła tym bardziej, że sama z taką inicjatywą wyszła, a moja mama zero zainteresowania wykazuje Jak już kiedyś wspominałam, chyba cały instynkt babciowy jej się przy Maksie wyczerpał. Nawet zaklepała sobie wycieczkę 2-tyg. 3 dni po moim tp... I zrobiła to w czasie, jak jeszcze nie miałam skurczów i powtarzałam, że pewnie przenoszę tak jak i Maksa...
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-04-20 o 01:50 |
||||||
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo dziewczynki
pisze do Was z wanny,do której to wlazlam przed chwilą,bo po 2 zaczęły mi sie skurcze co około 10 min,trwające około 30 sekund. Takich jeszcze nie miałam do tego wszystkiego przeczyscilo mnie kilka razy i to tak porządnie,ale to pewnie dlatego,ze sie zezestresowalam całkiem mocno i w trakcie tych skurczy ciągnie mnie dodatkowo od krzyża. No nic,na razie siedzę w wannie,zobaczę jak sie akcja potoczy. Z tego co wiem to do szpitala i tak nie oplaca sie jechac wcześniej niż jak będą co 4 minuty. Dam znac mam internet w telefonie,więc jakby to była jakąś grubsza akcja to postaram sie napisać. A jak nie,to mam numer do Gaabbi buziaki
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Andzya to chyba już
czekamy na wieści. Mąż odprawiony do pracy. ja torchę ogarniam, zaraz przyjdzie mama mi okno umyć. za 3 godz wizyta ![]() ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- moja waga pokazała mi dzisiaj +3 kg od ostatniej wizyty, która była 3 tyg temu. wrrrr |
|
|
|
#89 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam w nowej części
![]() Brawo dla Gaabbi ![]() Cytat:
Ja z tego powodu pewnie pojadę do porodu taksówką bo niby rodzić zamierzam w najbliższym szpitalu, ale kto wie, dokąd powiezie mnie karetka ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki
|
||
|
|
|
#90 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięń dobry.
Słoneczko przebija się przez chmury więc zapowiada się ładny dzień Zapowiadają co prawda deszcze i burze, ale co tam ![]() Wczoraj jeszcze zajrzałam do Was przed snem, ale już nie miałam siły nic pisać. Trochę się wczoraj poprzytulaliśmy z P i tak jakoś zeszło ![]() A tak w ogóle, to smutno mi okropnie, bo już tydzień śpimy osobno A to wszystko przez te cholerne cegłówki ![]() Dziewczyny, ja Wam wszystkim baaaardzo dziękuję za słowa uznania, co do utworzenia nowej części wątku, ale to na serio żaden wyczyn ![]() Cytat:
czekam na sms lub telefon życzę udanego dnia ![]() nasteczka, jesteś na liście
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.

Mamy V-VI cz.VIII

13.08.2011 

Dzisiaj ciągnie mnie od krzyża, bolą mnie biodra, uda i pachwiny. Muli mnie trochę i w ogóle jest niefajnie. Jeśli ma to trwać jeszcze do 10 maja, to trochę lipka, bo do przyjemnych rzeczy to nie należy 
Ale mniejsza z tym...
), przewijak, rozstawimy łóżeczko i pewnie jutro lub pojutrze porobię fotki.
Poza tym wszystko dobrze, przepływy dobre, ilość wód wzrosła, jest w normie, szyjka minimalnie mięknie