|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Tak bym zrobiła,bo tak już robiliśmy.Ale on jedzie najpierw do Gdyni,zdac kontener do portu pózniej do Gdańska a ja nie będe tak jezdzic za nim.Nic mam nadzieję ze nawigacja mi pomoże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
pola_m !!! trzymamy kciuki !! rozwieraj się kochana, rozwieraj ![]() o boże .. jeszcze kaśka... kaska_k - ![]() ![]() ale sie posypały... łoo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A za te pomalowane paznokcie przed sesją to szacun !!! Co do grilla, my jak chcemy sobie zrobić to się wbijamy na .. akademiki ![]() Teraz mi przykro, bo zawsze weekendy majowe spędzaliśmy w Ojcowie. Moja przyjaciółka ma tam domek i siedzielismy tak zawsze dotąd aż nam grill bokiem wychodził, czyli około 5 dni ( jak urlopy rzecz jasna pozwalały to nawet i dłużej). A teraz po raz pierwszy od 10 lat nie pojedziemy, bo w domku nie skończył się remont i przyjaciółka waha się trochę, czy wpuścić szarańczę czy nie ![]() Ale się wściekłam. Zamawialam wczoraj materac FIKI MIKI od jednego sprzedawcy, i zerknełam jeszcze co ma, żeby ewentualnie dokupić jakieś gadżety. Dokupiłam więc troche kosmetyków, wszystko wrzuciłam do koszyka, potem dalej, dalej, dalej... i nagle sie okazało, że kupiło mi się samo wszystko oprócz materaca !!!!! Bo .. NIE MA! A na aukcji się pojawia do tej pory.. I nie da się tego wycofać.... Więc pisze do tego użytkownika, ze w zasadzie to te kosmetyki to są jako dodatek i że normalnie bym ich nie zamówiła i czy moge się wycofać z aukcji , ale okazało się że regulamin allegro na to nie pozwala, nie chciało mi sie już kłocić z nim i w rezultacie zapłaciłam za same kosmetyki .... no szlag by to ![]() ![]() ![]() Ehhh.. Szkoda kurcze bo tam był trochę tańszy ten fiki Miki, a tak musiałam wczoraj zamowić razem z łózeczkiem i nie dosyć że był droższy to jeszcze dodatkowo jestem posiadaczką kilku w sumie nie do końca potrzebnych kosmetyków ![]() Zrobilam wczoraj gar lecza, bo mnie forum natchnęło ![]() a takiego miałam smaka.. teraz za mną chodzi grochówka albo fasolka po bretońsku więc generalnie ciężki kaliber ! ![]() pytanie mam do mamusiek , w sumie to do śliweńki i kapukat . jak tam kochane .. wasze dzieciaki rosną jak na drożdzach , wchodzą jeszcze w 56 czy już dawno 62 jest nawet za małe ? ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- jeszcze Wam tylko powiem, że wczoraj w SR mieliśmy zajęcia z lalkami i już wcześniej ciekawa byłam co za ubranka, tzn jakiej firmy , noszą te lalki na sobie, bo takie milutkie w dotyku. Sprawdziłam metki ![]() To tylko tak na marginesie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zadomowienie
|
oj ja też
![]() ![]() czy jak się karmi piersią to można czasem sobie łyknąć tak żeby przy następnym karmieniu już tego alkoholu w organizmie nie było? da się tak? tęsknię za tym jak latem wychodziliśmy z mężem gdzieś " pod parasolki" i popijaliśmy piweczko ... u mnie tyle samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Wtajemniczenie
|
Uciekam po mojego Królewicza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do internetu to niestety Play w ogóle ma kiepski zasięg no i z internetem mobilnym trzeba się liczyć z tym, że w niektórych miejscach będzie chodził sporo wolniej bo zasięg mniejszy. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do diety matki karmiącej to najlepiej omijać produkty mocno uczulające czyli truskawki, orzechy a próbować wprowadzać powolutku nowe produkty i obserwować reakcje dziecka. No i trzeba pamiętać żeby nie przesadzać z nabiałem bo to też czasem powoduje niezłe akcje w brzuszku maluszka. millena ale lipa z tą aukcją :/ begie na początku to raczej nie bardzo z tym piwkowaniem ale jak maluch będzie miał rozszerzaną dietę to czasem przerwy w karmieniu są po 7-9 godzin więc wtedy już te procenty z jednego słabego piwka zdążą się ulotnić ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png Edytowane przez niuniuniau Czas edycji: 2012-04-27 o 13:32 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
łojej a kiedy to będzie ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 |
Rozeznanie
|
pola_m powodzenia!!!!!!!!!!!
jejku nie bylo mnie chwile a tu 6 stron i jeszcze się rozpakowywanie zaczęlo ladybird_1987 gratki za wózik i kolejna kaśka_K GRATULACJE stokrotka kroisz na pól wyciągasz środek i się zajadasz jak jabluszkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Zadomowienie
|
no nieprędko niestety
![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
Jestem jestem, tylko ostatnio nie miałam weny do pisania, tylko Was czytałam. Zamiast loda zjadłam mały zesta w sushi
![]() ![]() Do piwek i innych takich mnie wcale nie ciągnie. Może jak już będzie Mała po drugiej stronie brzucha, to sobie kupię jakąś Bavarię bezalkoholową, ale i tak wypiłabym ją z sokiem, bo samego smaku piwa to tak niekoniecznie. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-04-27 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
zawiozłam tatę i brata do męża do pracy i pojechali. mąż chciał jechać już o 14.30 no ale nie dało rady. korki na mieście o tej porze. zaraz przyjdzie mama na kawę.
umyłam podłogę w pokoju małej i wyniosłam zbędne rzeczy takie jak farba, za duże ubranka :P aaaaa i odebrałam dowód ![]() i kupiłam sobie Big Bambi/Bambino i nie wygrałam następnego loda :/ ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Gaabi super fotka |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla kaski! I powodzenia dla polu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2174 |
Rozeznanie
|
Gaabi piękne zdjęcie!!!
![]() ![]()
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Zadomowienie
|
Gabi - fajna fota ! Będziesz mieć super pamiątkę. Myśmy mysleli nad tym i myśleli i się nie zdecydowalismy. Nie mamy jakigosznajomego fotografa, a ja po prostu ( nie chce nikogo urazić) nie za bardzo przepadam za tą bracią
![]() ![]() No więc tż miał sie tym zając, jako "prawie artysta" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | ||
Rozeznanie
|
witam piątkowo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() super, dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
przeleciałam jeszcze kafelki na balkonie. zaraz suche były. się zmachałam jakbym nie wiem jaki wielgachny balkon miała. jest spory ale bez przesady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja wczorja też nie wygrałam... w zamrażalniku czekają jeszcze 2 big milki chodziło chyba o to, że taką malutką czcionką napisane w porównaniu do chłopców ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- aaa Gaabbi pięknę zdjęcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |||
Wtajemniczenie
|
Od poli dalej nie ma żadnych wieści...
![]() Cytat:
![]() 18 dni do terminu to już najwyższy czas ![]() Cytat:
![]() rinco, tak mi się jeszcze przypomniało o łóżeczkach... Chyba nikt Ci wczoraj nie odpowiedział. Wydaje mi się, że w takich zwykłych sklepach meblowych nie ma niemowlęcych łóżeczek, tylko w tych dzieciowych wszystkich, ale w nich pewnie tż już był... Ponownie ośmielę się zaproponować allegro ![]() ![]() A przypomniało mi się to przy millenie, bo ona kiedyś wrzucała linki do takich fajnych prostych łóżeczek ![]() Cytat:
![]() Jeśli nie masz żadnych większych dolegliwości bólowych ani temp. to myślę, że wszystko co wylatuje jest w normie ![]() Tam Ci się wkradło polecenie z mniejszą czcionką... Trzeba usunąć [ SIZE=2] przed Karolinką i [ /SIZE] po jej danych ![]() A ja opróżniłam na razie caaałe moje niemałe biurko, w sypialni ciężko już trochę przejść i muszę to jeszcze skonfrontować z zawartością papierzysk, pamiątek, listów, itp. przywiezionych ze strychu od teściowej. Potem zdecydować, co zasługuje na miejsce w biurku ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Właśnie! Gabi, zdjęcie prześliczne! ![]() ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-04-27 o 15:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- [QUOTE=moniczka1302;337969 74]Witam z rana! Ale dzis mialam piekny sen ![]() ![]() Ja mdlałam w czasie porodu i w cale nie było to najgorsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2184 |
Zadomowienie
|
kurcze od trzech dni coś mi takie kropki latają przed oczami jak w dyskotece... tak raz dziennie, co to....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zadomowienie
|
kaska k Gratulacje!!!!
teraz to czuję, że już porody ruszą na dobre. |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
jakies wiadomosci od Poli ??
kurde mam nadzieje, ze sie nie meczy za bardzo bidulka ![]()
#2188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Polecam domowe sposoby jak najbardziej,ale nie czosnek,ponieważ nie można go jeść przed porodem, bo rozrzedza krew. Położna mi mówiła, a potem czytałam na opakowaniu Prenatalu grip care żeby nie jeść na 2 tyg. przed porodem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W poniedziałek też idę do swojej lekarki po skierowania dla siebie i dla męża do poradni genetycznej, bo muszę mieć skierowania po 1 dla nas obu, a po 2 - od jednostki, która ma podpisany kontrakt z NFZ, a że chodzę do gina prywatnie, to skierowanie od niego się nie liczy. No ale i tak bym musiała iść po to dla męża, więc już trudno. Dziewczyny, jak Was zamęczam tymi moimi opisami zmagań po tym wszystkim, to napiszcie, ja się czuję teraz trochę dziwnie pisząc Wam o jakby nie było smutnych rzeczach w momencie, gdy większość z Was zaraz będzie mieć maluchy przy sobie. Gratuluję kolejnym rozpakowanym mamusiom! (przepraszam, że tak, ale już nie pamiętam, komu wcześniej pisałam gratulacje, worek rozwiązał się na dobre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No ja mam na dworze 25, a w mieszkaniu 23. Jestem beznadziejna. Zjadłam o 13.00 jak do Was napisałam. Poczytałam pierdoły na internecie i poszlam się położyć, bo mi nogi spuchły i co??? I obudziłam się właśnie. Normalnie masakra. Ciekawe jak tam Pola?? Perse przestań. Ja uważam, że jak ktoś nie będzie chciał czytać to nie musi. Dla mnie np. jest to ważne, bo doświadczenie każdej z nas (nieważne czy radosne, czy też bolesne) jest ważne i przydatne, bo nigdy nie wiadomo, co będzie w przyszłości. tahito z tym czosnkiem to też tak nie do końca. Jak pytałam położnej to mi powiedziała, że musiałabym kilogram zjeść. Dzięki za gratulacje odnośnie wagi.
MIKOŁAJ ![]() Edytowane przez aga_bre Czas edycji: 2012-04-27 o 15:36 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.