|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Szymek, Tymuś ale przystojniaki
to i ja wrzucam Hanulinę weekendową właśnie próbowała pociagnąć kota za futerko
|
|
|
|
#4202 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dziewczyny jak wygląda wysypka przy trzydniówce? Zuza jest cała wysypana i się zastanawiam czy to trzydniówka, coś zakaźnego, czy reakcja na zwykłe mleko???
I jak możecie, to ile ta wysypka przy trzydniówce się utrzymuje?
|
|
#4203 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Buziaka dla Dominika
Cytat:
Chyba nasi faceci maja takiego samego bodziaka w paski No i asan pt "pies z głowa w dół" skąd ja to znam ![]() Na podróż powoli się przygotowujemy, najbardziej właśnie obawiam się przy do Berlina autem bo to prawie 5 h Aha co do kąpieli - naszczescie nie towarzyszylam synowi w kąpieli ![]() Cytat:
Cytat:
brawo za pierwsza podróż pociągiem.szymula lofju Hania slodzinka U nas tez miły dziobek Spacerek połączony z lodami- Milky zjadł wafelka, w sposób tak Jak by jadł wafelka od urodzenia Potem byliśmy u ( przyszłej) szwagierki na urodzinach, choć to Jasio był główna atrakcja wieczoru
|
|
#4204 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą.
Dominiku kochany żyj nam sto lat! Isiaok, mamy tutaj u rodziców basen/piaskownice. Taki plastikowy, pomarańczowy w kształcie kwiata- pełno tego w marketach. Nie wiem jaka to firma, ale tylko taki się sprawdza mając labradora kochającego wodę i przebijającego pazurami wszystkie dmuchane. ![]() Piwnooka, wow Helenka idzie jak burza. A @ oby jak najdłużej się nie pokazywała(ciesz się póki możesz).Dziubku, cały łobuz- zawadiacki i uśmiechniety. Brumku, fajnie, że tż wyszedł z inicjatywą. Ja jak siedzę w tej głuszy to też mi błogo i mogłabym tak mieszkać- odkąd mamy Hanię zaczęłam to bardziej doceniać. Ta mata jest świetna, taka duża- myślisz że nadałaby się na plażę zamiast koca (bo była by chyba bardziej stabilna)? Oczywiście jeszcze bardziej podoba mi się sam Tymek dzielnie po niej raczkujący. PS. wczoraj śniłaś mi się Ty i Telik. Odwiedziłyście mnie z zaskoczenia i miałyście dla Hani niespodziankę, a ja będąc nieprzygotowana nie miałam nic dla Waszych bąbli i zaczęłam grzebać w szafie Hani w celu znalezienia jakichś ciuszków nadających się na prezent. Mamad, każda z Nas prędzej, czy później uświadczy takich przykrych wydarzeń i jest to po prostu nieuniknione i nie wynika na pewno z Twojego zaniedbania. (foch jak najbardziej słuszny )Aga, gratulacje za pierwsze Antkowe zębole! ![]() U Nas bosko- Hani się tu bardzo podoba. Co prawda z apetytem ją przechwaliłam ![]() To teraz Was trochę zamęczę zdjęciami Haniołka i psiego niszczyciela basenów. Edit: jednak nic z tego- Internet jest za wolny (z telefonu) i trwało by to wieki, muszę się wstrzymać do powrotu. ![]() Kajool, Szymek w bandamce uroczy- chyba pomagał mamie rozwieszać pranie? ![]() Pieleszko, uwielbiam oglądać maluchy ze zwierzakami Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-04-30 o 00:02 |
|
|
|
#4205 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hania jest śliczna i taka dziewczęca A Ty zmieniłaś kolor włosów czy mi się wydaje? ![]() Cytat:
Cytat:
2. 3. Da radę! Te dzieciaki są dzielniejsze niż nam się wydaje ![]() 4. Uuu, to mąż miał pecha? 5. Też tak chcę! Tzn. dla niego, nie dla siebie ![]() 6. Czemu mnie to nie dziwi? ![]() Teliczku, Tymuś dziś zaliczył debiut w czapeczce. Jest mu ślicznie (choć mogę nie być obiektywna Ponieważ pogoda ostatnio nieczapeczkowa, to musiał ten debiut zaliczyć rano w domu, jeszcze w piżamce Cytat:
Mata myślę, że na plaże się dobrze nada Od spodu ma taką izolacyjną warstwę, łatwą do czyszczenia.2. ![]() 3. Ale duże te nasze dzieciaki, skoro już się huśtać potrafią i czerpią z tego radość ![]() 4.
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4207 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() jakie pustki wczoraj....ale widzę że sie wieczorem rozkręciło ![]() Cytat:
1 - jeszcze nic nie wybraliśmy, ale kilka się nam obojgu podoba, a to już sukces ![]() 2- ![]() 3 - gratuluję ząbka! Cytat:
![]() to sobie znalazł urozmaicenie ![]() Cytat:
na tym zdjęciu miał akurat tylko koszulkę i pieluszkę, nic więcej. Jak się nawet podwinie i jak ma gołe plecy to na pewno się nie obraża, bo jednak od każdego oparcia strasznie sie grzał. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u Adasia była niecałe 3 dni, taka jasnoróżowa, drobne kropeczki. A jak wygląda? Spóźnione dla Dominikai dzisiaj dla Zuzi i Emilie! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-04-30 o 06:54 |
|||||||
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wodaqua tak robiliśmy, byli dziadkowie, pradziadkowie, chrzestni Liliany i chrzestna Leny ( chrzestnego nie bylo -wypadek losowy). Msza świeta slicznie odprawiona, po południu wstawię jakąś fotkę, bo sa na aparacie a teraz jedziemy z Naszymi rocznymi panienkami na kontrole wędzidełek---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- ![]() i muszę się pochwalić Lena wszystkiego i wszystkich zaczyna się puszczać, i potrafi chwilę już ładnie postać
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ta piękna pogoda nastraja mnie pozytywnie, mam dobry humor i mam nadzieję że nikt i nic tego nie zepsuje. Nakarmię Sarę i uciekamy do nas na trawkę i nad staw. Dziubek ale śliczne zdjęcie, super Mamad cieszę się że sprawa wyjaśniona, mam nadzieję że teściowa usłyszała odpowiednią PŁENTĘ ![]() Brumek kusisz matą . Ale kiedy ja do do miasta pojadę...Tymek boski, nieźle się już gimnastykuje do raczkowania.Aaaa i muszę się pochwalić , że zaliczyłam wczorajsze egzaminy Iustyna ja nie pomogę, ale u sąsiadki widziałam że była taka różowo- czerwona, plamy takie nierównomierne. Cosik jeszcze chciałam, ale co? Telik to zaraz na dniach wyruszacie? Edit: poszłam do kuchni i przypomniałam sobie że o Hani nie napisałam. Kociara rośnie Pieleszko z Twojej córy. Widzę rówież sielskie klimaty na wsi, jakby czas się zatrzymał..
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-04-30 o 08:22 |
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!
u mnie humor do du.py. eehh.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
oj oj oj a co się stało?
mam nadzieję że teraz już lepiej z humorem ![]() a my jutro z naszymi mieleckimi dziewczynkami organizujemy sobie majóweczkę Julka śpi - wczoraj u prababci byliśmy, imprezka rodziców rocznicowa zaliczona, cały dzień na dworze siedzieliśmy - u babci ciut chłodniej było bo już tereny górzyste trochę więc klimat znośniejszy a to fotka z sobotniego przedpołudnia ![]() sielsko anielsko z tatusiem
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-04-30 o 11:45 |
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Zapałeczko hop hop
pw wysłałam
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-04-30 o 08:42 |
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Rany ale wiosenne zdjęcia letnich dziciaczków
Brumek ile kosztuje ta mata i jaka jest od spodu taka antypoślizgowa![]() My wczoraj relaksik nad jeziorkiem w Żarnowcu, Sarenka ze swoja przyjaciółka
|
|
|
|
#4214 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się porannie
Marinko co u Ciebie?? mam nadzieje, że się humor rozchmurzy brumku koloru włosów nie zmieniałam...po prostu ostatni raz u fryzjera byłam w listopadzie i mam mega odrosty ale już jestem umówiona na 17 maja to w końcu jak ludź będę wyglądała patiku u moich rodziców na wsi to rzeczywiście bardzo sielsko i tak bardzo "wsiowo" justynko u Hani wysypka zniknęła po 3 dniach, 1 dnia była na brzuszku i plecach, 2 na całym siele poza twarzą, a na trzeci dzień wieczorem zaczęła blednąć i znikać... to były takie różowo-czerwone plamki drobniutkie. dziękuję za miłe słowa o Hanysce księżna właśnie wcina bułkę z wędlinką odkąd jestem z nią w domu razem zjadamy śniadanka, a teraz to i tatuś jest z nami ![]() julcia i Sarenka jakie słodziaki ![]() carmelko ja nie brumek, ale z tego co pamiętam to mata kosztuje 49,99 zł i od spodu jest taka folia, jak w karimatach (izolacyjna). Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-04-30 o 08:57 |
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4216 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam z rana, jem sniadanko a maly spi.
Nie mogl dlugo zasnac, bo go wszystko rozsmieszalo ![]() Brumku Tymus sliczny i te oczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() szymula tez lofa ciocie wizazowa ![]() Cytat:
![]() marzena prawdopodobnie bede w Pozku po weekendzie majowym ale jeszcze musze dogadac sie z siostra wiec na 100% bede wiedziala na dniach. co sie stalo?? tej kozy moj TZ by wam zazdroscil. Super wygladaja Julka sie nie boi??Cytat:
![]() Patik gratuluje zdanego egzaminu. Sto lat dla solenizantek naszych. Dziewczyny czy wypada mi robic roczek malego na prawie miesiac przed jego prawdziwym roczkiem?? Otoz TZ bedzie pod koniec maja a pozniej juz niestety nie jest wstanie przyjechac, a chcialabym aby byl i nie wiem jak to zrobic.
|
|
|
#4217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i mata fajna Cytat:
![]() eee ona się niczego nie boi - kotki, pieski i inne zwierzątka to dla niej fascynacja - do wszystkiego rączki wyciąga.ja bym zrobiła wcześniej w takiej sytuacji ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- chyba idziemy na spacer - u mnie juz 26 stopni w cieniu
|
|
|
#4218 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za ząbka![]() Hej Dawno Nas nie bylo ![]() Krystkowi idą jedynki i marudzi biedulek Ale z dobrych wiadomości moje dziecko nie musi już chodzić na rehabilitacje Z zaległości Dla naszych rocznych panienek Lenki Lilki spóźnione I dla wszystkich solenizantów z ostatnich dni Pieleszko biedna Hanusia Fotki dzieciaczków śliczne Ale śliczna Brumkowa pogoda Jutro pierwszy raz w życiu Krystek jedzie w góry
|
||||
|
|
|
#4219 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Śliczne letnie dzieciaczki!! My dzisiaj w końcu odpoczynek w domku,zaliczyłyśmy już poranny spacerek i zabawę w ogródku. Teraz Ala drzemie no i pewnie wybędziemy na dworek dopiero popołudniu, bo niestety w ogrodzie nie mam w ogóle zacienionych miejsc a na słońcu nie idzie wytrzymać. Jutro wraca w końcu tż i zaczyna urlop tacierzyński kajool ja bym robiła roczek wcześniej.Z jednej strony miesiąc szybciej to dość sporo,ale jednak by tatuś mógł uczestniczyć w przyjęciu zrobiłabym imprezkę wcześniej. W sam roczek możesz symbolicznie zaakcentować Szymuli ten dzień, wybierzecie się na lody czy inne przyjemności Albo zrobić drugą imprezkę Myślę,że Szymonek byłby z tego powodu baaardzo szczęśliwy Poniżej Ala z przed 2 godzin ![]() A i moje dziecko nie może przekonać się do trawy Takie wygibasy na kocu robiła by tylko z niego nie zejść, chociaż bardzo chciała Dopiero jak sąsiadka zagadałą do niej, a ja się troszke oddaliłam, to poraczkowała do mnie Ale zdziwienie było wielkie gdy okazało się,że kocyk jest tak daleko
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-04-30 o 10:56 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4220 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
![]() a że @ to w sumie również dobrze![]() Cytat:
![]() nadal gorączkuję byliśmy u Znachora i dostał antybiotyk i kaząl zbijać gorączkę na przemian nurofenem i panadolem. Cytat:
![]() teraz mały śpi po pierwszej dawce antybiotyku Marinko co się stało?
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() udanego wypoczynku ![]() fajna Ala - i jaka zadowolona ![]() wróciłyśmy ze spacerku - goracoooo
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-04-30 o 11:47 |
|
|
|
|
#4222 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
Przypominam o tematach na nowa czesc watku... i jeszcze chcialam zapytac czy wedlug Was sprawdzilam sie jako prowadzaca? jestescie zadowolone? jesli nie to moze kto inny chce wskoczyc na moje miejsce? Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-04-30 o 12:26 |
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi uszami to ja tez nie wiem
Agata nosi cienitki kapelusik, ale ona łysolek i przy takiej temp. bardziej dbam o to by nie dostała poparzeń czy udaru, bo uszy ma na wierzchu ![]() Mt w domku juz po spacerku. Ponad 30 st. wiec przyszłyśmy na sjeste
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4224 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Zuzka, Emi i rysikowa Asiu - sto lat Dziękuję wszystkim za miłe słowa o moim Pomidorku Cytat:
Dokładnie taka jest - nie antypoślizgowa, tylko taka srebra izolacyjna warstwa jest od spodu. http://www.hiperpromo.pl/zdjecia/mat...m-6219854.html A kosztuje 50 zł (bez 1 grosza )Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo co to za twór ta trawa? ![]() Cudna Alunia A tam tyyyyyle tej trawy dookoła ![]() Cytat:
Cytat:
2. Piękna spacerowiczka Macie kozy
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamy jedną kózkę
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie wy kupujecie te kapelusiki chusteczki ? u mnie ich nie ma;/
a jak znajdę kapelusz to za 22zł ![]() |
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane, nie nic się niby nie stało, jakoś tak miałam denny ranek ale mi już przeszło.
Igor się dzisiaj całował z dziewczyną... 2 letnią Lenką. Ależ go pieściła ![]() Beatko Jula cudna jest. Kokietka taka. Muszę przygotować duży śliniak, bo znając Igorka to będzie się znów ślinił na jej widok ![]() DaKaro jeszcze nie odp. Kajool ja też bym zrobiła roczek bez żadnych wątpliwości. Miesiąc to niedużo, a tata będzie mógł uczestniczyć w wydarzeniu. A potem tak jak ktoraś kobietka napisała w dzień prawdziwy roczku możesz maluszkowi zrobić jakąś przyjemność. shirko gardołek czerwony ma ? jaki antybiotyk dostał ooo, vaniliowa to super, że koniec z rehabilitacją. Ulga. dalej nie wiem co, a! mały brumek baaardzo brumkowy! mała ala na trawie słodka, też taka kokieta ![]() sara słodziak, łysolek mały ;*---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- boże ale mi się nic nie chce, a pasuje zrobić chociaż zupę pomidorową, zresztą rozmroziłam już skrzydełka. Skąd czerpiecie siłę na gotowanie dziewczyny? Czy tylko ze mnie mega leń i nierób...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4228 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ze mnie
![]() podpinam sie pod zyczenia, wszystkiego najlepszego dziewczynki ide zaraz na spacer dzis nie pada Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-04-30 o 13:26 |
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i stronczku według mnie jesteś rewelacyjną prowadzącą naszą!
![]() ![]()
|
|
|
|
#4230 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
dzień zapowiadał się super, ale.... no właśnie, dzisiaj w nocy ktos próbował ściągnąc paliwo z baku, na szczęście się nie udało, jołopy jedne, a że u mnie zawsze bak pełny, to i okazja była, dlatego dzisiaj oddajemy samochód na parking prywatny strzeżony, średnio mi się to uśmiecha bo za darmo nie będzie stał, ale wole zapłacić za parking niż później za szkody w samochodzieno ale,, zaraz idziemy na spacerek, i do sklepu poprawic humorek ![]() dziewczyny Wasze dzieciaczki sa przesliczne sto lat dla dzisiejszych solenizantów i jubilatów ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- o tak , wszystko ładnie uporzatkowane, styronka pierwsza naprawde, ![]() ![]() klask i:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

Ale Wam będzie fajnie
[/IMG] Wy z Niemiec lecicie, prawda? A do Niemiec jak? Autkiem?
Mmm, musiało być przyjemnie 
Ja tam czekam na oficjalne wyniki.
brawo za pierwsza podróż pociągiem.
)

jeszcze nic nie wybraliśmy, ale kilka się nam obojgu podoba, a to już sukces 

taka antypoślizgowa
zębole
ale już jestem umówiona na 17 maja to w końcu jak ludź będę wyglądała 

klask i: