|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Szymek, Tymuś ale przystojniaki
![]() ![]() ![]() to i ja wrzucam Hanulinę weekendową właśnie próbowała pociagnąć kota za futerko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dziewczyny jak wygląda wysypka przy trzydniówce? Zuza jest cała wysypana i się zastanawiam czy to trzydniówka, coś zakaźnego, czy reakcja na zwykłe mleko???
I jak możecie, to ile ta wysypka przy trzydniówce się utrzymuje?
![]() |
#4203 | |||
Wtajemniczenie
|
Buziaka dla Dominika
Cytat:
Chyba nasi faceci maja takiego samego bodziaka w paski No i asan pt "pies z głowa w dół" skąd ja to znam ![]() Na podróż powoli się przygotowujemy, najbardziej właśnie obawiam się przy do Berlina autem bo to prawie 5 h ![]() Aha co do kąpieli - naszczescie nie towarzyszylam synowi w kąpieli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() szymula lofju ![]() Hania slodzinka U nas tez miły dziobek Spacerek połączony z lodami- Milky zjadł wafelka, w sposób tak Jak by jadł wafelka od urodzenia ![]() Potem byliśmy u ( przyszłej) szwagierki na urodzinach, choć to Jasio był główna atrakcja wieczoru ![]()
![]() |
#4204 |
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą.
![]() Dominiku kochany żyj nam sto lat! ![]() Isiaok, mamy tutaj u rodziców basen/piaskownice. Taki plastikowy, pomarańczowy w kształcie kwiata- pełno tego w marketach. Nie wiem jaka to firma, ale tylko taki się sprawdza mając labradora kochającego wodę i przebijającego pazurami wszystkie dmuchane. ![]() Piwnooka, wow Helenka idzie jak burza. ![]() Dziubku, cały łobuz- zawadiacki i uśmiechniety. ![]() Brumku, fajnie, że tż wyszedł z inicjatywą. Ja jak siedzę w tej głuszy to też mi błogo i mogłabym tak mieszkać- odkąd mamy Hanię zaczęłam to bardziej doceniać. Ta mata jest świetna, taka duża- myślisz że nadałaby się na plażę zamiast koca (bo była by chyba bardziej stabilna)? Oczywiście jeszcze bardziej podoba mi się sam Tymek dzielnie po niej raczkujący. ![]() PS. wczoraj śniłaś mi się Ty i Telik. Odwiedziłyście mnie z zaskoczenia i miałyście dla Hani niespodziankę, a ja będąc nieprzygotowana nie miałam nic dla Waszych bąbli i zaczęłam grzebać w szafie Hani w celu znalezienia jakichś ciuszków nadających się na prezent. ![]() ![]() Mamad, każda z Nas prędzej, czy później uświadczy takich przykrych wydarzeń i jest to po prostu nieuniknione i nie wynika na pewno z Twojego zaniedbania. (foch jak najbardziej słuszny ![]() Aga, gratulacje za pierwsze Antkowe zębole! ![]() U Nas bosko- Hani się tu bardzo podoba. Co prawda z apetytem ją przechwaliłam ![]() ![]() To teraz Was trochę zamęczę zdjęciami Haniołka i psiego niszczyciela basenów. ![]() Edit: jednak nic z tego- Internet jest za wolny (z telefonu) i trwało by to wieki, muszę się wstrzymać do powrotu. ![]() Kajool, Szymek w bandamce uroczy- chyba pomagał mamie rozwieszać pranie? ![]() Pieleszko, uwielbiam oglądać maluchy ze zwierzakami ![]() ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-04-29 o 23:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Hania jest śliczna i taka dziewczęca ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. ![]() 3. Da radę! Te dzieciaki są dzielniejsze niż nam się wydaje ![]() 4. Uuu, to mąż miał pecha? ![]() 5. ![]() ![]() 6. Czemu mnie to nie dziwi? ![]() Teliczku, Tymuś dziś zaliczył debiut w czapeczce. Jest mu ślicznie (choć mogę nie być obiektywna ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mata myślę, że na plaże się dobrze nada ![]() ![]() 2. ![]() ![]() 3. Ale duże te nasze dzieciaki, skoro już się huśtać potrafią i czerpią z tego radość ![]() 4. ![]() ![]()
![]() |
#4206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4207 | |||||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() jakie pustki wczoraj....ale widzę że sie wieczorem rozkręciło ![]() Cytat:
1 - ![]() ![]() 2- ![]() 3 - gratuluję ząbka! Cytat:
![]() to sobie znalazł urozmaicenie ![]() Cytat:
na tym zdjęciu miał akurat tylko koszulkę i pieluszkę, nic więcej. Jak się nawet podwinie i jak ma gołe plecy to na pewno się nie obraża, bo jednak od każdego oparcia strasznie sie grzał. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u Adasia była niecałe 3 dni, taka jasnoróżowa, drobne kropeczki. A jak wygląda? Spóźnione ![]() i dzisiaj dla Zuzi i Emilie! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-04-30 o 05:54 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Zakorzenienie
|
Hej
Wodaqua tak robiliśmy, byli dziadkowie, pradziadkowie, chrzestni Liliany i chrzestna Leny ( chrzestnego nie bylo -wypadek losowy). Msza świeta slicznie odprawiona, po południu wstawię jakąś fotkę, bo sa na aparacie ![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- ![]() ![]() i muszę się pochwalić Lena wszystkiego i wszystkich zaczyna się puszczać, i potrafi chwilę już ładnie postać ![]()
#4209 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Ta piękna pogoda nastraja mnie pozytywnie, mam dobry humor i mam nadzieję że nikt i nic tego nie zepsuje. Nakarmię Sarę i uciekamy do nas na trawkę i nad staw. Dziubek ale śliczne zdjęcie, super ![]() Mamad cieszę się że sprawa wyjaśniona, mam nadzieję że teściowa usłyszała odpowiednią PŁENTĘ ![]() Brumek kusisz matą ![]() Aaaa i muszę się pochwalić , że zaliczyłam wczorajsze egzaminy ![]() Iustyna ja nie pomogę, ale u sąsiadki widziałam że była taka różowo- czerwona, plamy takie nierównomierne. Cosik jeszcze chciałam, ale co? Telik to zaraz na dniach wyruszacie? Edit: poszłam do kuchni i przypomniałam sobie że o Hani nie napisałam. Kociara rośnie Pieleszko z Twojej córy. Widzę rówież sielskie klimaty na wsi, jakby czas się zatrzymał..
Sara ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-04-30 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!
u mnie humor do du.py. eehh.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Zakorzenienie
|
oj oj oj a co się stało?
mam nadzieję że teraz już lepiej z humorem ![]() a my jutro z naszymi mieleckimi dziewczynkami organizujemy sobie majóweczkę ![]() Julka śpi - wczoraj u prababci byliśmy, imprezka rodziców rocznicowa zaliczona, cały dzień na dworze siedzieliśmy - u babci ciut chłodniej było bo już tereny górzyste trochę więc klimat znośniejszy a to fotka z sobotniego przedpołudnia ![]() sielsko anielsko z tatusiem ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-04-30 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4212 |
Zakorzenienie
|
Zapałeczko hop hop
pw wysłałam
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-04-30 o 07:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Zakorzenienie
|
Rany ale wiosenne zdjęcia letnich dziciaczków
![]() ![]() ![]() Brumek ile kosztuje ta mata i jaka jest od spodu ![]() ![]() My wczoraj relaksik nad jeziorkiem w Żarnowcu, Sarenka ze swoja przyjaciółka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Wtajemniczenie
|
witam się porannie
![]() Marinko co u Ciebie?? mam nadzieje, że się humor rozchmurzy ![]() brumku koloru włosów nie zmieniałam...po prostu ostatni raz u fryzjera byłam w listopadzie i mam mega odrosty ![]() ![]() patiku u moich rodziców na wsi to rzeczywiście bardzo sielsko i tak bardzo "wsiowo" ![]() justynko u Hani wysypka zniknęła po 3 dniach, 1 dnia była na brzuszku i plecach, 2 na całym siele poza twarzą, a na trzeci dzień wieczorem zaczęła blednąć i znikać... to były takie różowo-czerwone plamki drobniutkie. dziękuję za miłe słowa o Hanysce ![]() księżna właśnie wcina bułkę z wędlinką ![]() ![]() julcia i Sarenka jakie słodziaki ![]() carmelko ja nie brumek, ale z tego co pamiętam to mata kosztuje 49,99 zł i od spodu jest taka folia, jak w karimatach (izolacyjna). Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-04-30 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam z rana, jem sniadanko a maly spi.
Nie mogl dlugo zasnac, bo go wszystko rozsmieszalo ![]() Brumku Tymus sliczny i te oczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() szymula tez lofa ciocie wizazowa ![]() Cytat:
![]() marzena prawdopodobnie bede w Pozku po weekendzie majowym ale jeszcze musze dogadac sie z siostra wiec na 100% bede wiedziala na dniach. co sie stalo?? tej kozy moj TZ by wam zazdroscil. Super wygladaja ![]() Cytat:
![]() Patik gratuluje zdanego egzaminu. Sto lat dla solenizantek naszych. Dziewczyny czy wypada mi robic roczek malego na prawie miesiac przed jego prawdziwym roczkiem?? Otoz TZ bedzie pod koniec maja a pozniej juz niestety nie jest wstanie przyjechac, a chcialabym aby byl i nie wiem jak to zrobic.
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i mata fajna Cytat:
![]() eee ona się niczego nie boi - kotki, pieski i inne zwierzątka to dla niej fascynacja - ![]() ja bym zrobiła wcześniej w takiej sytuacji ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- chyba idziemy na spacer - u mnie juz 26 stopni w cieniu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4218 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Hej Dawno Nas nie bylo ![]() Krystkowi idą jedynki i marudzi biedulek Ale z dobrych wiadomości moje dziecko nie musi już chodzić na rehabilitacje ![]() ![]() ![]() Z zaległości Dla naszych rocznych panienek Lenki Lilki spóźnione ![]() I dla wszystkich solenizantów z ostatnich dni ![]() Pieleszko biedna Hanusia ![]() Fotki dzieciaczków śliczne ![]() Ale śliczna Brumkowa pogoda ![]() Jutro pierwszy raz w życiu Krystek jedzie w góry ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Śliczne letnie dzieciaczki!! My dzisiaj w końcu odpoczynek w domku,zaliczyłyśmy już poranny spacerek i zabawę w ogródku. Teraz Ala drzemie no i pewnie wybędziemy na dworek dopiero popołudniu, bo niestety w ogrodzie nie mam w ogóle zacienionych miejsc a na słońcu nie idzie wytrzymać. Jutro wraca w końcu tż i zaczyna urlop tacierzyński ![]() kajool ja bym robiła roczek wcześniej.Z jednej strony miesiąc szybciej to dość sporo,ale jednak by tatuś mógł uczestniczyć w przyjęciu zrobiłabym imprezkę wcześniej. W sam roczek możesz symbolicznie zaakcentować Szymuli ten dzień, wybierzecie się na lody czy inne przyjemności ![]() ![]() ![]() Poniżej Ala z przed 2 godzin ![]() A i moje dziecko nie może przekonać się do trawy ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-04-30 o 09:56 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4220 | |||
Zadomowienie
|
Bry Kuny
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nadal gorączkuję byliśmy u Znachora i dostał antybiotyk i kaząl zbijać gorączkę na przemian nurofenem i panadolem. Cytat:
![]() teraz mały śpi po pierwszej dawce antybiotyku Marinko co się stało?
![]() |
#4221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() udanego wypoczynku ![]() fajna Ala - i jaka zadowolona ![]() wróciłyśmy ze spacerku - goracoooo ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-04-30 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Wtajemniczenie
|
Czesc
Przypominam o tematach na nowa czesc watku... i jeszcze chcialam zapytac czy wedlug Was sprawdzilam sie jako prowadzaca? jestescie zadowolone? jesli nie to moze kto inny chce wskoczyc na moje miejsce? Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-04-30 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Zakorzenienie
|
Z tymi uszami to ja tez nie wiem
![]() ![]() Mt w domku juz po spacerku. Ponad 30 st. wiec przyszłyśmy na sjeste ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4224 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Zuzka, Emi i rysikowa Asiu - sto lat ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję wszystkim za miłe słowa o moim Pomidorku ![]() Cytat:
![]() http://www.hiperpromo.pl/zdjecia/mat...m-6219854.html A kosztuje 50 zł (bez 1 grosza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cudna Alunia ![]() A tam tyyyyyle tej trawy dookoła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. Piękna spacerowiczka ![]() Macie kozy ![]()
![]() |
#4225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamy jedną kózkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Zakorzenienie
|
Gdzie wy kupujecie te kapelusiki chusteczki ? u mnie ich nie ma;/
a jak znajdę kapelusz to za 22zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane, nie nic się niby nie stało, jakoś tak miałam denny ranek ale mi już przeszło.
Igor się dzisiaj całował z dziewczyną... 2 letnią Lenką. Ależ go pieściła ![]() Beatko Jula cudna jest. Kokietka taka. Muszę przygotować duży śliniak, bo znając Igorka to będzie się znów ślinił na jej widok ![]() DaKaro jeszcze nie odp. Kajool ja też bym zrobiła roczek bez żadnych wątpliwości. Miesiąc to niedużo, a tata będzie mógł uczestniczyć w wydarzeniu. A potem tak jak ktoraś kobietka napisała w dzień prawdziwy roczku możesz maluszkowi zrobić jakąś przyjemność. shirko gardołek czerwony ma ? jaki antybiotyk dostał ooo, vaniliowa to super, że koniec z rehabilitacją. Ulga. dalej nie wiem co, a! mały brumek baaardzo brumkowy! mała ala na trawie słodka, też taka kokieta ![]() sara słodziak, łysolek mały ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- boże ale mi się nic nie chce, a pasuje zrobić chociaż zupę pomidorową, zresztą rozmroziłam już skrzydełka. Skąd czerpiecie siłę na gotowanie dziewczyny? Czy tylko ze mnie mega leń i nierób...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Wtajemniczenie
|
ale ze mnie
![]() podpinam sie pod zyczenia, wszystkiego najlepszego dziewczynki ![]() ![]() ide zaraz na spacer dzis nie pada ![]() Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-04-30 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Zakorzenienie
|
aaa i stronczku według mnie jesteś rewelacyjną prowadzącą naszą!
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Wtajemniczenie
|
witam
dzień zapowiadał się super, ale.... no właśnie, dzisiaj w nocy ktos próbował ściągnąc paliwo z baku, na szczęście się nie udało, jołopy jedne, a że u mnie zawsze bak pełny, to i okazja była, dlatego dzisiaj oddajemy samochód na parking prywatny strzeżony, ![]() no ale,, zaraz idziemy na spacerek, i do sklepu poprawic humorek ![]() dziewczyny Wasze dzieciaczki sa przesliczne ![]() sto lat dla dzisiejszych solenizantów i jubilatów ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- o tak ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.