W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-29, 22:11   #4201
pieleszka
Wtajemniczenie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Szymek, Tymuś ale przystojniaki

to i ja wrzucam Hanulinę weekendową
właśnie próbowała pociagnąć kota za futerko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (197,0 KB, 63 załadowań)

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 22:31   #4202
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Dziewczyny jak wygląda wysypka przy trzydniówce? Zuza jest cała wysypana i się zastanawiam czy to trzydniówka, coś zakaźnego, czy reakcja na zwykłe mleko???

I jak możecie, to ile ta wysypka przy trzydniówce się utrzymuje?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 22:42   #4203
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Buziaka dla Dominika
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

1. Czyli już gotowi do wyjazdu? Ale Wam będzie fajnie [/IMG] Wy z Niemiec lecicie, prawda? A do Niemiec jak? Autkiem?

4. Mmm, musiało być przyjemnie
U nas też dziś inna nieco kąpiel (choć nie aż tak atrakcyjna jak Wasza ), bo pierwszy raz we trójkę Normalnie zawsze ja i Tymcio, a mąż podaje mydło i go wyciera potem, a dziś się nam władował do wanny i było na maxa rodzinnie. I na maxa ciasno

---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Patrzcie, jakie fajne
http://files.msurma.net/wykop/1120247/zegarek.php
Tylko trzeba pooglądać, chociaż parę minut, żeby docenić
kolejny fajny dzień mielisćie
Chyba nasi faceci maja takiego samego bodziaka w paski

No i asan pt "pies z głowa w dół" skąd ja to znam

Na podróż powoli się przygotowujemy, najbardziej właśnie obawiam się przy do Berlina autem bo to prawie 5 h

Aha co do kąpieli - naszczescie nie towarzyszylam synowi w kąpieli

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
No puchy...

Dziekujemy za tyyyyyle zyczen

My mamy przerwe na obiad i regeneracje sil, Antek spi, laski jedza, ja wizazuje...

Nie uwierzycie, ale mam potezny katar, najpierw zaczelo sie od gardla, a teraz ciagle kicham. Masakra.

No i oboje mamy prezenty z okazji 8 miesiecznicy: Antek od kilku dni ma 2 pierwsze zebole, a ja dzisiaj pierwsza @
zdrowej
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Cześć!

Zapomniałam wczoraj wpaść i wycmokać Antka i Jaśka!
Dominik za to dostanie jeszcze na czas buziaki!

U nas też upał, ufff. Dziś wybraliśmy się do teściowej i Zosia zaliczyła pierwszą w życiu podróż pociągiem Podobało się oczywiście, szczególnie krajobrazy migające za oknem i ludzie w przedziale Chciała wyrwać studentów, ale się wstydzili, więc zabrała się za babcię, która już wykazywała chęć zaprzyjaźnienia się
No i zaakceptowała wodę do picia I w nocy już mleka nie je, czasami o picie woła Kochana moja
Generalnie weekend udany, nadrabiamy czas z mężem, który i tak wraca do książek, choć obiektywnie stwierdził, że pisemnej części egzaminu nie zda Ja tam czekam na oficjalne wyniki.
brawo za pierwsza podróż pociągiem.
szymula lofju
Hania slodzinka

U nas tez miły dziobek
Spacerek połączony z lodami- Milky zjadł wafelka, w sposób tak Jak by jadł wafelka od urodzenia

Potem byliśmy u ( przyszłej) szwagierki na urodzinach, choć to Jasio był główna atrakcja wieczoru
Stary 2012-04-29, 22:52   #4204
marzena_S
Zadomowienie

Witam wieczorową porą. Niezłe tu pustki, ale to dobrze- trzeba korzystać z pogody póki jest tak pięknie, no i nie ma przynajmniej dużo nadrabiania.

Dominiku kochany żyj nam sto lat!

Isiaok, mamy tutaj u rodziców basen/piaskownice. Taki plastikowy, pomarańczowy w kształcie kwiata- pełno tego w marketach. Nie wiem jaka to firma, ale tylko taki się sprawdza mając labradora kochającego wodę i przebijającego pazurami wszystkie dmuchane.

Piwnooka, wow Helenka idzie jak burza. A @ oby jak najdłużej się nie pokazywała(ciesz się póki możesz).

Dziubku, cały łobuz- zawadiacki i uśmiechniety.

Brumku, fajnie, że tż wyszedł z inicjatywą. Ja jak siedzę w tej głuszy to też mi błogo i mogłabym tak mieszkać- odkąd mamy Hanię zaczęłam to bardziej doceniać. Ta mata jest świetna, taka duża- myślisz że nadałaby się na plażę zamiast koca (bo była by chyba bardziej stabilna)? Oczywiście jeszcze bardziej podoba mi się sam Tymek dzielnie po niej raczkujący.
PS. wczoraj śniłaś mi się Ty i Telik. Odwiedziłyście mnie z zaskoczenia i miałyście dla Hani niespodziankę, a ja będąc nieprzygotowana nie miałam nic dla Waszych bąbli i zaczęłam grzebać w szafie Hani w celu znalezienia jakichś ciuszków nadających się na prezent.

Mamad, każda z Nas prędzej, czy później uświadczy takich przykrych wydarzeń i jest to po prostu nieuniknione i nie wynika na pewno z Twojego zaniedbania. (foch jak najbardziej słuszny )

Aga, gratulacje za pierwsze Antkowe zębole!

U Nas bosko- Hani się tu bardzo podoba. Co prawda z apetytem ją przechwaliłam , ale dobrze jej się tu jak na razie zasypia. (tfu, tfu) Dzisiaj przypomnieliśmy sobie o huśtawce dla maluchów, którą rodzice kupili w zeszłym roku dla pierwszego wnuczka. Hania miała niezłą radochę i mogłaby cały dzień w niej siedzieć.

To teraz Was trochę zamęczę zdjęciami Haniołka i psiego niszczyciela basenów. (ostatnie zdjęcie dla wszystkich miłośniczek małych stópek)
Edit: jednak nic z tego- Internet jest za wolny (z telefonu) i trwało by to wieki, muszę się wstrzymać do powrotu.

Kajool, Szymek w bandamce uroczy- chyba pomagał mamie rozwieszać pranie?

Pieleszko, uwielbiam oglądać maluchy ze zwierzakami - Hania nie wiele ma na sobie, ale jak zwykle bardzo dziewczęca.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-04-29 o 23:02
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 23:11   #4205
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
poniżej (też dla nieklubowych mam ) mój szczęśliwy, relaksujący się łobuziak
Ale mu sielsko-anielsko na zielonej trawce Denis jak zwykle ma szelmowski uśmieszek

Cytat:
świetny jest !!!!!!! no i jakie postępy

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

Hania jest śliczna i taka dziewczęca I jak ładnie kotka głaszcze A Ty zmieniłaś kolor włosów czy mi się wydaje?

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wygląda wysypka przy trzydniówce? Zuza jest cała wysypana i się zastanawiam czy to trzydniówka, coś zakaźnego, czy reakcja na zwykłe mleko???

O rany, to nie masz pewności, tak? nie pomogę w kwestii wyglądu, ale chyba Madziulka i ktoś jeszcze pisał że dwa dni u nich była.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1. kolejny fajny dzień mielisćie
Chyba nasi faceci maja takiego samego bodziaka w paski

2. No i asan pt "pies z głowa w dół" skąd ja to znam

3. Na podróż powoli się przygotowujemy, najbardziej właśnie obawiam się przy do Berlina autem bo to prawie 5 h

4. Aha co do kąpieli - naszczescie nie towarzyszylam synowi w kąpieli

5. U nas tez miły dziobek
Spacerek połączony z lodami- Milky zjadł wafelka, w sposób tak Jak by jadł wafelka od urodzenia

6. Potem byliśmy u ( przyszłej) szwagierki na urodzinach, choć to Jasio był główna atrakcja wieczoru
1. Bodziaki z h&m i smyka to moje ulubione
2. siostro
3. Da radę! Te dzieciaki są dzielniejsze niż nam się wydaje
4. Uuu, to mąż miał pecha?
5. Też tak chcę! Tzn. dla niego, nie dla siebie
6. Czemu mnie to nie dziwi?

Teliczku, Tymuś dziś zaliczył debiut w czapeczce. Jest mu ślicznie (choć mogę nie być obiektywna ), bo czapeczka jest śliczna Ponieważ pogoda ostatnio nieczapeczkowa, to musiał ten debiut zaliczyć rano w domu, jeszcze w piżamce

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
1. Brumku, fajnie, że tż wyszedł z inicjatywą. Ja jak siedzę w tej głuszy to też mi błogo i mogłabym tak mieszkać- odkąd mamy Hanię zaczęłam to bardziej doceniać. Ta mata jest świetna, taka duża- myślisz że nadałaby się na plażę zamiast koca (bo była by chyba bardziej stabilna)? Oczywiście jeszcze bardziej podoba mi się sam Tymek dzielnie po niej raczkujący.

2. PS. wczoraj śniłaś mi się Ty i Telik. Odwiedziłyście mnie z zaskoczenia i miałyście dla Hani niespodziankę, a ja będąc nieprzygotowana nie miałam nic dla Waszych bąbli i zaczęłam grzebać w szafie Hani w celu znalezienia jakichś ciuszków nadających się na prezent.

3. Dzisiaj przypomnieliśmy sobie o huśtawce dla maluchów, którą rodzice kupili w zeszłym roku dla pierwszego wnuczka. Hania miała niezłą radochę i mogłaby cały dzień w niej siedzieć.

4. To teraz Was trochę zamęczę zdjęciami Haniołka i psiego niszczyciela basenów. (ostatnie zdjęcie dla wszystkich miłośniczek małych stópek)
Edit: jednak nic z tego- Internet jest za wolny (z telefonu) i trwało by to wieki, muszę się wstrzymać do powrotu.
1. Też marzy mi się dom, odkąd jest Tymek. Wcześniej rękami i nogami zapierałam się, że nie chcę domu tylko wielkie mieszkanie w bloku. A teraz widzę, jaka to genialna rzecz dla dziecka! Nie do zastąpienia...

Mata myślę, że na plaże się dobrze nada O ile tyle miejsca znajdziecie między innymi plażowiczami Od spodu ma taką izolacyjną warstwę, łatwą do czyszczenia.
2. Marzenko, mam nadzieję ze jesteś prorokiem, a ten sen to nic innego jak wizja tego, co się wydarzy w przyszłości
3. Ale duże te nasze dzieciaki, skoro już się huśtać potrafią i czerpią z tego radość
4. Nadrobisz to z domu?
Stary 2012-04-29, 23:11   #4206
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Brumku Tymek sliczny, a ta mata naprawde imponujących rozmiarów. Fajnie ze sie tak rozkrecilas z fotkami Tymka, bardzo lubię na niego patrzeć. Jest takim pogodnym chłopcem.
Jest bardzo pogodny, chociaż akurat na zdjęciach z reguły ma poważną minkę
Stary 2012-04-30, 05:32   #4207
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
jakie pustki wczoraj....ale widzę że sie wieczorem rozkręciło

Cytat:
Aania, gratuluje nowego ząbka - Adaś ma śliczny uśmiech. Pochwal się jak zdecydujecie się na projekt domu- uwielbiam oglądać takie rzeczy i ogromnie wam zazdroszczę (ale tak pozytywnie ).

W temacie ubierania dzieci, to jak wczoraj się zatrzymaliśmy w drodze, żeby wejść do sklepu to mijałam mamę z dzieckiem ubranym w zimową czapkę, szalik, kurtkę i spodnie spod których wystawały rajstopy... Termometr pokazywał 28 stopni, a Hania miała na sobie krótki rękaw, krótkie spodenki, kapelusz i bose nóżki- strasznie mi było szkoda tamtego chłopca. Jego mama oczywiście w krótkim rękawie.
U Hani dzisiaj odkryłam siódmego białego potwora! (Brumku gonimy Was )

1 - jeszcze nic nie wybraliśmy, ale kilka się nam obojgu podoba, a to już sukces

2-
3 - gratuluję ząbka!

Cytat:
Super Adaś, usmieczniety od ucha do ucha
A basenu zazdroszczę, ja Tzta nie mogę zaciągnąć
Potem kąpiel z atrakcjami- Jasio w wannie zrobił kupę

to sobie znalazł urozmaicenie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A i jeszcze mam pytanko jak ubieracie dzieciaczkom koszulke z krótkim rękawkiem i spodenki krótkie (Adaś tak był chyba ubrany). to pod ta koszulka nic nie ma, nie? i ona się nie podciaga, nie ma gołych pleców?

na tym zdjęciu miał akurat tylko koszulkę i pieluszkę, nic więcej. Jak się
nawet podwinie i jak ma gołe plecy to na pewno się nie obraża, bo jednak od każdego oparcia strasznie sie grzał.
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
My dziś zaliczylismy pierwszą krew. Najlepsze jest to, że oboje z mężem siedzielismy obok stojacego Patryka, a ten się przewrócił niefortunnie i lekko przeciął wargę. Bałam się, że coś gorzej, bo krwi trochę było. !
no nie mów że mąż tak określił,siedząc obok?
Cytat:
Mata

I to ostatnie zdjęcie, sprzed kilku dni co prawda, ale nie mogłam się powstrzymać
słodkie
Cytat:
poniżej (też dla nieklubowych mam ) mój szczęśliwy, relaksujący się łobuziak
o jaki Denis radosny
Cytat:

u Adasia była niecałe 3 dni, taka jasnoróżowa, drobne kropeczki. A jak wygląda?

Spóźnione dla Dominika
i dzisiaj dla Zuzi i Emilie!

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-04-30 o 05:54
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 06:18   #4208
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej

Wodaqua tak robiliśmy, byli dziadkowie, pradziadkowie, chrzestni Liliany i chrzestna Leny ( chrzestnego nie bylo -wypadek losowy). Msza świeta slicznie odprawiona, po południu wstawię jakąś fotkę, bo sa na aparacie a teraz jedziemy z Naszymi rocznymi panienkami na kontrole wędzidełek

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

dla Zuzi i Emilie

i muszę się pochwalić Lena wszystkiego i wszystkich zaczyna się puszczać, i potrafi chwilę już ładnie postać jeszcze trochę to będę je ganiać... No, narazie ganiam je na ... kolanach a one maja radochę...
Stary 2012-04-30, 07:12   #4209
patik87
Zakorzenienie

Hej.

Ta piękna pogoda nastraja mnie pozytywnie, mam dobry humor i mam nadzieję że nikt i nic tego nie zepsuje. Nakarmię Sarę i uciekamy do nas na trawkę i nad staw.

Dziubek ale śliczne zdjęcie, super

Mamad cieszę się że sprawa wyjaśniona, mam nadzieję że teściowa usłyszała odpowiednią PŁENTĘ

Brumek kusisz matą. Ale kiedy ja do do miasta pojadę...Tymek boski, nieźle się już gimnastykuje do raczkowania.

Aaaa i muszę się pochwalić , że zaliczyłam wczorajsze egzaminy ( jeszcze 3 nagorsze, ale to za 3 tyg będę się martwić).

Iustyna ja nie pomogę, ale u sąsiadki widziałam że była taka różowo- czerwona, plamy takie nierównomierne.

Cosik jeszcze chciałam, ale co?

Telik to zaraz na dniach wyruszacie?

Edit: poszłam do kuchni i przypomniałam sobie że o Hani nie napisałam.
Kociara rośnie Pieleszko z Twojej córy. Widzę rówież sielskie klimaty na wsi, jakby czas się zatrzymał..

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-04-30 o 07:22
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 07:13   #4210
Marina1
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki!
u mnie humor do du.py.

eehh.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 07:36   #4211
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!
u mnie humor do du.py.

eehh.
oj oj oj a co się stało?

mam nadzieję że teraz już lepiej z humorem

a my jutro z naszymi mieleckimi dziewczynkami organizujemy sobie majóweczkę ale się doczekać nie mogę..

Julka śpi - wczoraj u prababci byliśmy, imprezka rodziców rocznicowa zaliczona, cały dzień na dworze siedzieliśmy - u babci ciut chłodniej było bo już tereny górzyste trochę więc klimat znośniejszy

a to fotka z sobotniego przedpołudnia

sielsko anielsko z tatusiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03745.jpg (250,9 KB, 63 załadowań)

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-04-30 o 10:45
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 07:41   #4212
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Zapałeczko hop hop

pw wysłałam

Czas edycji: 2012-04-30 o 07:42
Stary 2012-04-30, 07:55   #4213
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Rany ale wiosenne zdjęcia letnich dziciaczków

Brumek ile kosztuje ta mata i jaka jest od spodu taka antypoślizgowa

My wczoraj relaksik nad jeziorkiem w Żarnowcu, Sarenka ze swoja przyjaciółka o 12 dni starsza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02516.jpg (61,1 KB, 74 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 07:56   #4214
pieleszka
Wtajemniczenie

witam się porannie

Marinko co u Ciebie?? mam nadzieje, że się humor rozchmurzy
brumku koloru włosów nie zmieniałam...po prostu ostatni raz u fryzjera byłam w listopadzie i mam mega odrosty ale już jestem umówiona na 17 maja to w końcu jak ludź będę wyglądała
patiku u moich rodziców na wsi to rzeczywiście bardzo sielsko i tak bardzo "wsiowo" tam stoją jeszcze wszystkie budynki gospodarskie, co prawda juz kilkanaście lat nie używane....

justynko
u Hani wysypka zniknęła po 3 dniach, 1 dnia była na brzuszku i plecach, 2 na całym siele poza twarzą, a na trzeci dzień wieczorem zaczęła blednąć i znikać... to były takie różowo-czerwone plamki drobniutkie.

dziękuję za miłe słowa o Hanysce

księżna właśnie wcina bułkę z wędlinką odkąd jestem z nią w domu razem zjadamy śniadanka, a teraz to i tatuś jest z nami

julcia i Sarenka jakie słodziaki

carmelko ja nie brumek, ale z tego co pamiętam to mata kosztuje 49,99 zł i od spodu jest taka folia, jak w karimatach (izolacyjna).

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-04-30 o 07:57
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 08:06   #4215
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
carmelko ja nie brumek, ale z tego co pamiętam to mata kosztuje 49,99 zł i od spodu jest taka folia, jak w karimatach (izolacyjna).
dzięki

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 08:36   #4216
Kajool
Zadomowienie

Witam z rana, jem sniadanko a maly spi.
Nie mogl dlugo zasnac, bo go wszystko rozsmieszalo
Brumku Tymus sliczny i te oczy
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Szymek naprawde wyglada na zrelaksowanego. Przystojny ten Twoj lobuz.
dzieki

Cytat:

Hania to milosniczka kotow jak moj Szymon. Jak widzi naszego Toffika, wydaje dziki pisk i leci do niego na tych swoich czworakach. Niestety wredna mama nie pozwala za bardzo dotykac kota, bo boje sie, ze Szymek mu cos zrobi,a kot wyciagnie pazury.

Cytat:

Justa ja nie wiem ale udalabym sie do lekarza na kontrole.

Cytat:

Na podróż powoli się przygotowujemy, najbardziej właśnie obawiam się przy do Berlina autem bo to prawie 5 h

szymula lofju
co do pogrubionego jest na to rada :P Przystanek w Zielonej Gorze
szymula tez lofa ciocie wizazowa

Cytat:

Kajool, Szymek w bandamce uroczy- chyba pomagał mamie rozwieszać pranie?

babci pomagal
marzena prawdopodobnie bede w Pozku po weekendzie majowym ale jeszcze musze dogadac sie z siostra wiec na 100% bede wiedziala na dniach.

Cytat:
Cześć dziewczynki!
u mnie humor do du.py.

eehh.
co sie stalo??
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

sielsko anielsko z tatusiem
tej kozy moj TZ by wam zazdroscil. Super wygladaja Julka sie nie boi??

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

My wczoraj relaksik nad jeziorkiem w Żarnowcu, Sarenka ze swoja przyjaciółka o 12 dni starsza
Piekne dziewczyny

Patik gratuluje zdanego egzaminu.

Sto lat dla solenizantek naszych.

Dziewczyny czy wypada mi robic roczek malego na prawie miesiac przed jego prawdziwym roczkiem?? Otoz TZ bedzie pod koniec maja a pozniej juz niestety nie jest wstanie przyjechac, a chcialabym aby byl i nie wiem jak to zrobic.
Stary 2012-04-30, 09:09   #4217
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Mata

I to ostatnie zdjęcie, sprzed kilku dni co prawda, ale nie mogłam się powstrzymać
super Tymuś - a zapomniałam zapytać, on już raczkuje czy na razie przemieszcza się pełzając? fajne wygibasy Tymkowe

i mata fajna

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
tej kozy moj TZ by wam zazdroscil. Super wygladaja Julka sie nie boi??

Dziewczyny czy wypada mi robic roczek malego na prawie miesiac przed jego prawdziwym roczkiem?? Otoz TZ bedzie pod koniec maja a pozniej juz niestety nie jest wstanie przyjechac, a chcialabym aby byl i nie wiem jak to zrobic.

eee ona się niczego nie boi - kotki, pieski i inne zwierzątka to dla niej fascynacja - do wszystkiego rączki wyciąga.

ja bym zrobiła wcześniej w takiej sytuacji

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

chyba idziemy na spacer - u mnie juz 26 stopni w cieniu

Stary 2012-04-30, 09:13   #4218
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Proszę zatem o odpowiedź: czy uszy dziecka są jakoś inaczej skonstruowane, że trzeba je koniecznie zakrywać i czemu jakaś obca baba mówi mi, co mam robić
Też sie nasd tym zastanawialam moja też sypie opowieściami o przewianych uszach i dzieci i uwaga też dorosłych , więc dlaczego Wy dziewczyny nie chodzicie w czapach ??????????!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość

I znowu się będę tłumaczyć brakiem czasu, brakiem sił, brakiem... eh...
dni tak szybko mijają, czasem zajrzę coś przeczytam ale najczęściej jestem już tak padnięta, że nie mam siły coś napisać... więc wybaczcie moje rzadkie udzielanie się...
Mam tak samo więc chyba wszystkie pracujące mamy tak mają
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Nocka dzisiaj u nas z przygodami. Otóż dostałam takiego zapalenia pęcherza, że o 3 w nocy robiłam nasiadówkę. Mało tego łyknełam przeterminowane tabletki, które były do 2010. Mdli mnie do teraz...
Nie wiem jak to się stało, bo co jakis czas robię porządki w apteczce.
Mama całe szczęście miała Furaginum, więc się nałykalam i już czuję się lepiej

Oj biedulko dla mnie ból przy zapaleniu pęcherza jest gorszy od tego przy porodzie
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A my po basenie, super było Adaś miał długą przerwę, bo ponad 2 miesiące, ale piszczał, śmiał się, chlapał baaaardzo był zadowolony. Co prawda nie wiem dlaczego największego ataku śmiechu dostawał jak widział pływającą matkę... [/COLOR]

aha, no i ma czwartego ząbka

a w ogóle dzień spędzamy na fajnym zajęciu, bo TŻ stwierdził że trzeba wreszcie jakiś projekt domu wybrać
Wkleję Wam dzisiejsze:
Aaniu Ty chyba kupowałaś hugisy na basen i jakie one są ?

za ząbka

Cytat:
Cześć dziewczynki!
u mnie humor do du.py.

eehh.

Hej

Dawno Nas nie bylo

Krystkowi idą jedynki i marudzi biedulek

Ale z dobrych wiadomości moje dziecko nie musi już chodzić na rehabilitacje

Z zaległości
Dla naszych rocznych panienek Lenki Lilki spóźnione

I dla wszystkich solenizantów z ostatnich dni
Pieleszko biedna Hanusia
Fotki dzieciaczków śliczne

Ale śliczna Brumkowa pogoda
Jutro pierwszy raz w życiu Krystek jedzie w góry
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 09:53   #4219
alibany
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!

Śliczne letnie dzieciaczki!!
My dzisiaj w końcu odpoczynek w domku,zaliczyłyśmy już poranny spacerek i zabawę w ogródku. Teraz Ala drzemie no i pewnie wybędziemy na dworek dopiero popołudniu, bo niestety w ogrodzie nie mam w ogóle zacienionych miejsc a na słońcu nie idzie wytrzymać.

Jutro wraca w końcu tż i zaczyna urlop tacierzyński

kajool ja bym robiła roczek wcześniej.Z jednej strony miesiąc szybciej to dość sporo,ale jednak by tatuś mógł uczestniczyć w przyjęciu zrobiłabym imprezkę wcześniej. W sam roczek możesz symbolicznie zaakcentować Szymuli ten dzień, wybierzecie się na lody czy inne przyjemności Albo zrobić drugą imprezkę Myślę,że Szymonek byłby z tego powodu baaardzo szczęśliwy

Poniżej Ala z przed 2 godzin

A i moje dziecko nie może przekonać się do trawy Takie wygibasy na kocu robiła by tylko z niego nie zejść, chociaż bardzo chciała Dopiero jak sąsiadka zagadałą do niej, a ja się troszke oddaliłam, to poraczkowała do mnie Ale zdziwienie było wielkie gdy okazało się,że kocyk jest tak daleko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zmniejszone1.jpg (190,1 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zmniejszone2.jpg (214,3 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-04-30 o 09:56
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 10:18   #4220
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

No i oboje mamy prezenty z okazji 8 miesiecznicy: Antek od kilku dni ma 2 pierwsze zebole, a ja dzisiaj pierwsza @
brawa za ząbkia że @ to w sumie również dobrze

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Witam!

Wszystkiego najlepszego dla

Milky Johny i Antosia
oraz
dla
Dominika Jaciowego

Ja bez humoru, mimo,ze pogoda piękne.

Pozdrawiam
podpinam się i życzę mały chory nie miałam głowy wybaczcie

Cytat:
O nie, i Żbiczynę dopadło?
A jak teraz?

.
nadal gorączkuję byliśmy u Znachora i dostał antybiotyk i kaząl zbijać gorączkę na przemian nurofenem i panadolem.

Cytat:

ciekawe czy u nas też się pojawi chociaż znachor mówił że gardełko czerwone

teraz mały śpi po pierwszej dawce antybiotyku

Marinko co się stało?
Stary 2012-04-30, 10:27   #4221
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Ale śliczna Brumkowa pogoda
Jutro pierwszy raz w życiu Krystek jedzie w góry
No pogoda wybitnie Brumkowa
udanego wypoczynku
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Poniżej Ala z przed 2 godzin
fajna Ala - i jaka zadowolona

wróciłyśmy ze spacerku - goracoooo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zmniejs.jpg (103,1 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03781zmni.jpg (110,3 KB, 50 załadowań)

Czas edycji: 2012-04-30 o 10:47
Stary 2012-04-30, 11:20   #4222
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Czesc

Przypominam o tematach na nowa czesc watku...

i jeszcze chcialam zapytac czy wedlug Was sprawdzilam sie jako prowadzaca? jestescie zadowolone? jesli nie to moze kto inny chce wskoczyc na moje miejsce?

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-04-30 o 11:26
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 11:28   #4223
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Z tymi uszami to ja tez nie wiem Agata nosi cienitki kapelusik, ale ona łysolek i przy takiej temp. bardziej dbam o to by nie dostała poparzeń czy udaru, bo uszy ma na wierzchu

Mt w domku juz po spacerku. Ponad 30 st. wiec przyszłyśmy na sjeste

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 11:49   #4224
brumek
Zakorzenienie

Hejka

Zuzka, Emi i rysikowa Asiu - sto lat

Dziękuję wszystkim za miłe słowa o moim Pomidorku

Cytat:
Brumek ile kosztuje ta mata i jaka jest od spodu taka antypoślizgowa
Widzę, że Pieleszka już Ci odpowiedziała Dokładnie taka jest - nie antypoślizgowa, tylko taka srebra izolacyjna warstwa jest od spodu.
http://www.hiperpromo.pl/zdjecia/mat...m-6219854.html
A kosztuje 50 zł (bez 1 grosza )

Cytat:
12 dni Nie wierzę!

Cytat:
brumku koloru włosów nie zmieniałam...po prostu ostatni raz u fryzjera byłam w listopadzie i mam mega odrosty ale już jestem umówiona na 17 maja to w końcu jak ludź będę wyglądała
Wiesz co, na tym zdjęciu nie widać odrostów, tylko jakby ciemniejszy balejaż

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Kajoolku, nawet się nie zastanawiaj, tylko rób!!! W takiej sytuacji,, kiedy tata pracuje daleka, to najlepsze rozwiązanie i miesiąc nie robi różnicy! Ważne żebyście byli i mogli si tym cieszyć oboje

Cytat:
super Tymuś - a zapomniałam zapytać, on już raczkuje czy na razie przemieszcza się pełzając? fajne wygibasy Tymkowe
Czołga się i podraczkowuje czasami

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
A i moje dziecko nie może przekonać się do trawy Takie wygibasy na kocu robiła by tylko z niego nie zejść, chociaż bardzo chciała Dopiero jak sąsiadka zagadałą do niej, a ja się troszke oddaliłam, to poraczkowała do mnie Ale zdziwienie było wielkie gdy okazało się,że kocyk jest tak daleko
Bo co to za twór ta trawa?
Cudna Alunia
A tam tyyyyyle tej trawy dookoła

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
nadal gorączkuję byliśmy u Znachora i dostał antybiotyk i kaząl zbijać gorączkę na przemian nurofenem i panadolem.
Antybiotyk? Czyli co to jest?

Cytat:
1. No pogoda wybitnie Brumkowa

2. wróciłyśmy ze spacerku - goracoooo
1. Nooooooooo
2. Piękna spacerowiczka
Macie kozy
Stary 2012-04-30, 11:56   #4225
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Czołga się i podraczkowuje czasami

1. Nooooooooo
2. Piękna spacerowiczka
Macie kozy
aha - bo mi się pomyliło że Tymek już na całego raczkuje - rozkręca się chłopak

mamy jedną kózkę

Stary 2012-04-30, 12:09   #4226
zanetaa88
Zakorzenienie

Gdzie wy kupujecie te kapelusiki chusteczki ? u mnie ich nie ma;/
a jak znajdę kapelusz to za 22zł

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 12:22   #4227
Marina1
Zakorzenienie

Hej kochane, nie nic się niby nie stało, jakoś tak miałam denny ranek ale mi już przeszło.

Igor się dzisiaj całował z dziewczyną...

2 letnią Lenką. Ależ go pieściła

Beatko Jula cudna jest. Kokietka taka. Muszę przygotować duży śliniak, bo znając Igorka to będzie się znów ślinił na jej widok
DaKaro jeszcze nie odp.

Kajool ja też bym zrobiła roczek bez żadnych wątpliwości. Miesiąc to niedużo, a tata będzie mógł uczestniczyć w wydarzeniu. A potem tak jak ktoraś kobietka napisała w dzień prawdziwy roczku możesz maluszkowi zrobić jakąś przyjemność.

shirko gardołek czerwony ma ? jaki antybiotyk dostał

ooo, vaniliowa to super, że koniec z rehabilitacją. Ulga.

dalej nie wiem co,

a!
mały brumek baaardzo brumkowy!
mała ala na trawie słodka, też taka kokieta
sara słodziak, łysolek mały ;*

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

boże ale mi się nic nie chce, a pasuje zrobić chociaż zupę pomidorową, zresztą rozmroziłam już skrzydełka. Skąd czerpiecie siłę na gotowanie dziewczyny? Czy tylko ze mnie mega leń i nierób...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-04-30, 12:25   #4228
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Hejka

Zuzka, Emi i rysikowa Asiu - sto lat
:roza
ale ze mnie

podpinam sie pod zyczenia, wszystkiego najlepszego dziewczynki

ide zaraz na spacer dzis nie pada jest sloneczko i temperatura oscyluje okolo 18 stopni

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-04-30 o 12:26
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 12:33   #4229
Marina1
Zakorzenienie

aaa i stronczku według mnie jesteś rewelacyjną prowadzącą naszą!

Stary 2012-04-30, 12:38   #4230
agadus
Wtajemniczenie

witam

dzień zapowiadał się super, ale.... no właśnie, dzisiaj w nocy ktos próbował ściągnąc paliwo z baku, na szczęście się nie udało, jołopy jedne, a że u mnie zawsze bak pełny, to i okazja była, dlatego dzisiaj oddajemy samochód na parking prywatny strzeżony, średnio mi się to uśmiecha bo za darmo nie będzie stał, ale wole zapłacić za parking niż później za szkody w samochodzie

no ale,, zaraz idziemy na spacerek, i do sklepu poprawic humorek

dziewczyny Wasze dzieciaczki sa przesliczne

sto lat dla dzisiejszych solenizantów i jubilatów

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
aaa i stronczku według mnie jesteś rewelacyjną prowadzącą naszą!

o tak , wszystko ładnie uporzatkowane, styronka pierwsza naprawde, klask i:

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości