|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
To i my się witamy z Dominikiem
![]() Właśnie jemy bułę. Już prawie wszystko spakowałam, jeszcze tylko szybkie zakupy w pepco (może będą czapki ![]() Ciekawe jak mój Dzieć ją zniesie ![]()
#4142 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
wkleiłam coś w klubie
![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- lecę przebrać koope bo śmierdzi z kilometra :P
![]() |
#4143 |
Rozeznanie
|
Witamy!
Przyznac sie która wyszła z kupy????????Bo wskoczyłam na jej miejsce ![]() ![]() ![]() Dobrze, ze humor mam dobry ![]() Buziaki dla Wszystkich-miłego dnia!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Zakorzenienie
|
you
mnie też dzisiaj czekam impreza z dwójką pewnie o 21 będziemy jechać do domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4145 |
Zadomowienie
|
Witam.
U nas bez zmian. Stan podgorączkowy, Mały marudny. W nocy wstawałam chyba z 15 razy. Znowu łapaliśmy siuśki i o 12 ma być wynik. Jestem zmęczona. Od noszenia Małego bolą mnie ręce, kręgosłup, nogi, choć w sumie bardziej martwię się o niego, bo widać, że coś mu dolega (ale co?) Od srody siedzimy w domu ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Jaś, Antoś witajcie w gronie ośmiomiesięczniaków! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedy zaczęło się robić co raz cieplej zaczęła je ściągać, dlatego stwierdzam że jej za ciepło,bo wyjść w niej wyjdzie, ale zaraz na dworze ściąga. CO do udaru dlatego robię wszystko aby miała cień, jeżeli nie ma nic na głowie. Kupię na dniach kapelusik jakiś może to będzie dla niej lepsze, bo w jakiś tam sposób rzuca cień na oczy ![]() Jacieee właśnie tekst mówi wszystko za siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4147 | ||||
Zadomowienie
|
" ciągle pada.. asfalt ulic jest dziś sliski jak brzuch ryby...."
![]() normalnie cały czas. ledwo znajduję 20 min. przerwy żeby wyskoczyć po zakupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie siedze w domu - ty też nie bo zwariujesz. Kalosze, płaszcz przeciwdeszczowy i wypad na świat. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do bilansu -to my mamy mieć 17 maja. no i ogólnie to już wiecie że u nas pada i pada i pada....itd... mimo to chodzimy z Emilem na spacery, choć ta mała przebrzydła jaszczurka nie lubi tej folii od deszczu i wiecie co robi? przez to okienko wystawia stopy, ale żeby jeszcze one chociaz w skarpetkach były - a skąd-musza byc gołe ![]() my mamy kapelusiki przeciwsłoneczne(laski z UK z Matalana po funcie, albo 1.25), całkiem sympatyczne. mam 2 z tygryskiem i jeden zielony ciemny z uszkami. jak zrobię zdjęcia to pokażę. w ogóle są jakieś przeceny tam teraz to nawet szlafroczek mu kupiam 4 funty. ![]() za ubieranie dzieci tak grubo jak to dziwewczyny opisałyście, to bym te matki chyba ![]() ![]() ![]() życzenia dla wszystkich dzisiejszych dzieciaczków, kciuki dla potrzebujących i raz jeszcze zazdraszczam wam pogody ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() piwnooka77 U Nas bilans w 9 miesiącu-dopiero w maju nasza lekarka wraca z urlopu ![]() ![]() Dziewczyny w UK Ja za to wylałam już w ogródek setki złotówek ![]() a tak na poważnie to zawsze współczułam znajomym z UK tej szarej pogody-nie dajcie sie depresjom ![]() I na poprawe nastroju dodam, żę My właśnie przez słońce siedzimy teraz w domu... Byłam z Ewcia teraz 2h na trawce-w cieniu z gruba warstwa kremu a i tak jest czerwoniutka... ![]() ![]() W domu dla odmiany 19 stopni i siedzimy na długi rekaw ![]() Sasiadki lekko zdziwione-Ewcia była na gołe stopyrki,spodenki i T-shirt-chyba trzeba sie przyzwyczaić do tych kąśliwych spojrzeń ![]() Zjadła trawe i kwiatka, sekundy dzieliły ja od kamieni... ![]() Gotujemy kalafiorowa z kasza manna-ciekawe czy zdobedzie uznanie ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- I zapomniałąm sie pochwalić! Ewa stanęła dzisiaj przy lodówce!!!Płaskie powierzchnie już nie straszne ![]() Johny, Anthony ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4149 |
Zadomowienie
|
Hej-hej widze, ze temat ubierania jest nr1, to wrocilysmy wlasnie ze spaceru i mam wyrzuty, ze za grubo ubralam mloda, ale nie zeby w zlej wierze, tak mi sie wydawala ok na balkonie. Miala rajstopy, spodnice, body z dlugim rekawem. Ludzie teraz przeroznie ubieraja dzieci. Ja tocze wieczne wojny z moimi rodzicami. Oni to by najchetniej chyba zawineli mloda w spiwor. Odbieram ostatnio po pracy mala, a mama do mnie, ona ma STRASZNE uczulenie, caly dzien policzki czerwone. Ja na to, nie uczulenie, tylko goraco dziecku jest. Popatrz na siebie podkoszulek i krotkie spodnie, a mala jak ja rana przywiezlismy (a bylo chlodno), czyli rajtki, body z krotkim i bluzka z dlugim - uwaga to czego nie znosze wsadzona w rajtki. A stopni ponad 20.
Ida tez czapki sciaga. |
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Wtajemniczenie
|
Mamad, Isia
![]() Johny najlepsze zyczonka od Antosia i mamy! |
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Ale mnie dzisiaj głowa boli... Byliśmy wczoraj wieczorem u męża brata i wróciliśmy o 1. A. poszedł o 7 do pracy, a mi Szymon dał pospać do 9, ale to i tak za mało dla takiego śpiocha jak ja ![]() Dzisiaj oczywiście deszczu ciąg dalszy, ale na poprawę humoru pomalowałam paznokcie na czerwono, a teraz popijam kawkę ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#4152 |
Zakorzenienie
|
Co to za upały są
![]() Dobrze, że chociaż wiatr wieje, bo przecież paść można ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4154 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja juz po szkole ![]() ![]() Teraz czekam u mojej mamy aż Domek wstanie, bo śpią razem. Nocka dzisiaj u nas z przygodami. Otóż dostałam takiego zapalenia pęcherza, że o 3 w nocy robiłam nasiadówkę. Mało tego łyknełam przeterminowane tabletki, które były do 2010. Mdli mnie do teraz... Nie wiem jak to się stało, bo co jakis czas robię porządki w apteczce. Mama całe szczęście miała Furaginum, więc się nałykalam i już czuję się lepiej ![]() Ja najchętniej zaczełabym JUŻ ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Youyou, Blondynkapoznan udanych imprez! ![]() JASIU, ANTOSIU BUZIAKI OD CIOCI I DOMKA Z OKACJI 8 MIESIĘCY!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Rozeznanie
|
JASIU, ANTOSIU Sto Lat chłopaki!!!
![]() Witam!! Dopiero się upały zaczęły,a ja mam dosyć ![]() ![]() Byłyśmy dzisiaj z Alą w Toruniu na zakupach przy okazji spacerek po mieście i obiad u teściowej. W drodze powrotnej tak mi płakała w samochodzie, że pędziłam jak szalona by byc juz w domu ![]() Okazało się, że była koopa ![]() Ale później też płacz,już taki z przemęczenia no i teraz śpi od godziny. Także dzisiaj o 18 nie będzie już nocnego spania. Ale to fajnie, pod wieczór jeszcze wyjdziemy na dwór, bo będzie wtedy przyjemnie ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4156 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() U nas też ponad 30 stopni jest na pewno. Julka ubrałam tak: na początku rano miał cienki sweterek narzucony tylko, bluzkę z krótkim, cienkie spodenki (tak się podciągają zawsze, że w połowie spaceru magicznym sposobem robią się długości rybaczek ![]() ![]() Poszlismy na kawkę do kolezanki a potem wzięłam jej 7 letnią siostrę i poszliśmy po męża jakieś 3 km do pracy. 40 minut czekałam ale na szczęście Julek spał także bez płaczu się obyło. Sposób wg mojego teścia na spocone dziecko: KREMEM GO TRZEBA POSMAROWAĆ! ![]() ![]() Też się rzucali, że jak to bez czapki ale kilkanaście odburknięć chyba dało efekty ![]() ![]() Głowa mnie teraz boli i mam wysypkę na rękach od słońca.
#4158 |
Rozeznanie
|
Byłyśmy po południu chwilke na dworze ale szybko wróciłysmy...40 stopni w cieniu...
![]() Pamiętam pogode z tamtego roku bo akurat do czerwca pracowałam i było zimno!!!!!!!!!Ciekawe jakie bedzie lato ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | ||
Zakorzenienie
|
Jasiu, Antosiu, buziaki!
![]() ![]() ![]() Cytat:
a kiedy się bronisz? Jak to mi lekarz mówił - od myślenia to nic nie będzie ![]() Więc nie myślcie tylko działajcie, a reszta jakoś pójdzie ![]() Cytat:
![]() A my po basenie, super było ![]() ![]() aha, no i ma czwartego ząbka ![]() a w ogóle dzień spędzamy na fajnym zajęciu, bo TŻ stwierdził że trzeba wreszcie jakiś projekt domu wybrać ![]() Wkleję Wam dzisiejsze:
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-04-28 o 17:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4160 |
Zakorzenienie
|
widziałyście? straszne
![]()
![]() |
#4161 |
Zakorzenienie
|
Bożee ten artykuł aniu, straszne...
A poza tym czarujący Adaś na zdjęciach ![]() ![]() teliczku okulary w snc, nie wiem czy u Was jest taki sklep, tam generalnie są dość tanie rzeczy do domu i odzież. A my fajnie spędziliśmy dzisiejszy dzień ( pomijając bolącego kła mamy ). Byliśmy z młodym na karuzeli, rozbiła się niedaleko naszego tesco. Zalczyliśmy ( oczywista z Igorem, chociaż wydaje mi się, że on był tylko alibim do karuzelowych przepraw ![]() Fajnie było. Teraz Igorek padł. No i ja też go ubrałam b. lekko dziś. Bez czapki, bez skarpet, tylko rampers. Ale było tak gorąco, że inaczej się nie dało.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Adaś uroczy - wcale się nie dziwię, że panie dają się oczarowywac. ![]() Cytat:
![]() ![]() i wiecie co, przechwaliłam swoje kalosze. Zamokłam dziś. ![]() ![]() ![]() acha i wiecie co jeszcze??? u nas pada ![]() Żanetko - kupiłam nastepną remoladę i wyślę Ci z Polski. Mam nadziję, że tym razem dojdzie. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Zakorzenienie
|
Helloł.
![]() Ale mi humorek dopisuje, chyba mnie przegrzało ![]() Do południa w szkole, potem na dworze z Sarą, teraz szybkie sprzątanie i dopiero siadłam na pupę. Sara w bodziaku na krótki i spodenki plus kaszkiet na bakier ![]() Nosidło już uszyte, w drodze w tej chwili. Nie mogę się doczekać. Ciekawe czy się młodej spodoba. Brumek nie poci się Tymek waszym? I jak byliście na działce? Ania ale słodziak z Adasia ![]() Kurcze mieni mi się klawiatura, serio. Mamad kurcze od czego ta gorączka? oby pojawiła się wysypka i będzie jasne. Wychodzicie na dwór na trochę? Trzymajcie kciuki jutro. Mam 2 zaliczenia, jak zwykle jestem NIE PRZYGOTOWANA. ![]()
#4164 |
Zakorzenienie
|
Milky Dżony,
Antosiu - sto lat moje ulubione chłopaki ![]() ![]() ![]()
#4165 | |
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Jaś, Antoś wszystkiego najlepszego chlopcy ![]() ![]() Cytat:
![]() a Matalana uwielbiam, ale juz dawno nie odwiedzalam, moze jutro sie wybiore po te kapelutki warto, fajne rzeczy maja Ale Wam tam w PL zazdroszcze tego slonka, tu caly czas mokro... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wieczór
![]() Ale cudny, przepiękny, gorący dzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na działce nie byliśmy, tylko dwa spacery zaliczyliśmy: jeden wózkowy we trójkę, drugi w nosidle tylko Tymuś i ja ![]() ![]() A o 19 poszliśmy na basen ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Skoro wystawia sam z siebie to chyba znaczy że mu nie zimno ![]() Cytat:
![]() A dal Ewy przeogromne brawa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. O, jak fajnie ![]() ![]() ![]() ![]() Adaś uroczy cudny, taaaaki wesoły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaby miał być trzydniówka, to jutro powinno coś wyskoczyć, prawda?
![]() |
#4167 |
Zadomowienie
|
Witam , po calym dniu gonitwy. Padam a pysk, moje dziecko juz spi, ja zaraz tez ide.
Zantea mam farbe :P I to udalo nam sie kupic za pol ceny, bo dulux wyprzedaje stara kolekcje. Takze wiozlam dzisiaj w bagazniku 45 litrow farby. Nie to nie ja maluje ale rodzice i kazdy pokoj bedzie w nowej barwie. Ja wybralam braz z turkusem. Bylam tez w swoim domu aby jakies letnie rzeczy zabrac i odkrylam takie skarby dla Szymka czapke, kapelusik, spodenki, bluzeczki, pizamki. Czlowiek nawet nie wie co ma ![]()
![]() |
#4168 | ||
Zakorzenienie
|
agni, patik, marinko
![]() Cytat:
![]() ![]() Masz rację, przy takiej pogodzie od razu człowiek zabiera się do życia ![]() a Tymka zdjęcie ![]() Cytat:
![]() Zmykam do spania, dobranoc!
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wybieranie projektu to jedna z najprzyjemniejszych rzeczy ![]() Adaśnasz czaruś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A zapalenie nie mam pojęcia od czego. Tak dbam i staram się żeby mnie nie przewiało a tu prosze. Boję się tych zapaleń, bo jeszcze zanim trafiłam z tym do szpitala, większość z nich kończyła się dosyć sporymi krwawieniami. Mam nadzieję, że jakoś uda mi się szybko zwalczyć... A Tymcio już w spacerówie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Zadomowienie
|
A kuku!
![]() ![]() No ale jak mogłam tu nie zajrzeć skoro tacy fajni chłopcy dzisiaj świętują. ![]() ![]() Jacieńku, jesteś super mamą- łączenie ze sobą pracy i wychowania dziecka to nie lada wyzwanie. Dla Dominika na pewno jesteś najwspanialsza, a pracodawca który nie potrafi zrozumieć, że teraz rodzina jest dla Ciebie na pierwszym planie, a nie praca ponad godzinami jest po prostu kretynem. ![]() Spadek wagi imponujący! ![]() Iustyna, jak tam ma się dzisiaj Zuziak? Powtórzył się wyczyn z ładnie przespaną nocą? (gratuluje wczorajszego ![]() Mamad, może i u Was trzydniówka skoro temperatura taka wysoka? Mam nadzieję, że jutro pojawi się wysypka i wreszcie trochę odetchniesz. ![]() Cookie, aż tak źle? ![]() Piwnooka, gratulacje dla mobilnej Helenki! Pięknie sobie dziewczyna radzi. ![]() Aania, gratuluje nowego ząbka ![]() ![]() ![]() Natko, fajnie, że nie trzymali Was na uczelni w taką piękną pogodę. Zapalenia pęcherza współczuję- mam nadzieję, że szybko przejdzie. ![]() W temacie ubierania dzieci, to jak wczoraj się zatrzymaliśmy w drodze, żeby wejść do sklepu to mijałam mamę z dzieckiem ubranym w zimową czapkę, szalik, kurtkę i spodnie spod których wystawały rajstopy... ![]() ![]() Brumek, to mówisz że dzisiaj mieliście basen dla vipów. ![]() ![]() U nas sielsko-anielsko. Pogoda cudowna i cały dzień spędziliśmy na powietrzu. ![]() ![]() ![]() ![]() Dobrej nocy kobietki. ![]() Kajool, fajne kolory! ![]() ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-04-28 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.