|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: do wakacji radę damy, później ciałko odsłaniamy! :)
Dziewczyny, moge sie do Was dolaczyc?
|
|
#62 | ||
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
tzn... chyba, bo nie mam pojęcia jak to będzie z dojściem do niej Jeśli chodzi o jedzenie to moje dzienne menu potrafiło wyglądać: paczka delicji, tabliczka milki i jeszcze jakiś snikers do tego, może croissant popijany 2litrami coca coli - od słodyczy i coli byłam na prawdę uzależniona, teraz radzę sobie tak, że jak myślę o zaprzepaszczeniu mojego dziennego ćwiczenia przez jednego snikersa to choćby mi wpychali - nie zjadłabym go ! Co do opalonego ciała to też mam takie wrażenie, też może złe, ale od zawsze mama mi to wpajała i w sumie po zdjęciach widzę, że ma rację A co do hula hopa - jeśli jesteś PEWNA, że będziesz kręcić a koło nie będzie stało w koncie - polecam takie z wypustkami, nie dość, że spalasz to jeszcze masujesz i przeciwdziałasz Panu C tylko, że trochę trzeba na nie wydać więc jeśli póki co nie jesteś pewna to zwykłe z obciążeniem na pewno będzie w sam raz... Cytat:
no pewnie, że tak! a Twoja historia z wagą, motywocjami i celami jaka jest?
|
|
|
#63 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedys coprawda nie wiem jakim cudem udalo mi sie sporawo schudnac; mimo ze z wagi nie spadlo praktycznie nic to wizualnie naprawde ubylo![]() Waze 54kg przy wzroscie 162cm. Chcialabym schudnac 8-9kg. Najbardziej mi zalezy na udach i brzuchu-sa po prostu koszmarem.Niektorym sie moze wydawac ze bede wygladala za chudo no ale niestety, mimo ze moja waga nie jest jakas wysoka to wygladam naprawde zle. Dziewczyny mojego wzrostu, czesto nawet nizsze ode mnie waza tyle samo lub wiecej i sa szczuplutkie a ja jestem zalana tluszczem. I nie wiem, naprawde nie wiem dlaczego tak jest. Marze tez o tym zeby pozbyc sie cellulitu z ud i tylka Postanowilam sobie nie jesc slodyczy i fast foodow i nie pic sokow z kartonow. Cwiczenia tez oczywiscie ale je zaplanuje na dniach.Dobrej nocki wszystkim zycze!
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Agaciok, musisz być chudzinka!
chciałabym tyle ważyć!Kayka0530, Ciebie również witamy ![]() whimxx, chyba narazie kupię to zwykłe i obciążę, kochana jak u Ciebie dietka i ćwiczenia? ja dziś znowu wieczorem rowerkiem, ale zjadłam lody więc... :/ i mam strasznie zapchane jelita do tego :/
|
|
|
#65 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() slyszalam a wlasciwie czytalam, tylko kurcze nie pamietam w jakiej juz gazecie, ale cos z tych babskich czasopism, ze jak sie jest na diecie to dobrze zjesc sobie codziennie porcje lodow Bo to pomaga schudnac! Tylko do ilus tam kalorii, ale niestety nie pamietam do ilu..
|
|
|
#66 | ||
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
ja właśnie dzisiaj zaczynam 14 dzień tego wszystkiego w tym miałam jeden, gdy zjadłam kawałek snikersa, bo poziom cukru mi tak spadł, że chwila i bym upadła (26 kwietnia) i jeden dzień, w którym nie ćwiczyłam (3 maja). nie wiem, skąd biorę taką motywację, ale wczoraj np. 20 min orbitrek, 50 min hula i 8-9 min skakanka więc nie jest źle, tak myślę![]() A co do zapchanych jelit - mi właśnie hula hop na to pomogło więc jeszcze jeden plus dla magicznego kółeczka ![]() Cytat:
jakoś trochę ponad rok temu był paromiesięczny epizod, że przy 159 ważyłam 51-52 kg i też nie wyglądałam dobrze (obiektywnie, na prawdę). dopiero jak schudłam do 47 to czułam się idealnie... niestety, to były ferie zimowe i pojechałam wtedy do babci, a u babci jak wiadomo masa jedzenia tak zaczęło się moje tycie i we wrześniu tamtego roku ważyłam już 60... :O Więc trzymam kciuki ![]() A co do lodów to też o tym słyszałam! ale do teraz myślałam, że to tylko pretekst, żeby namówić mnie do ich zjedzenia że mają ujemny bilans kaloryczny i organizm potrzebuje więcej kcal do ich spalenia niż nam dostarczyły
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
ja też o tym słyszałam
organizm musi wyrównać temperaturę i spala więcej kalorii niż zjadamy
|
|
|
#68 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Raz na jakis czas nie zaszkodzą ale nie codziennie.Ja dalej stosuję sie do diety z cwiczeniami niestety lipa przez pogodę i długi weekend Może to dziwne ale w ciągu pracującego tygodnia mam kiedy wyjsc pobiegać a jak mam wolne to już nie
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Można dołączyć? Walczę ze swoim ciałem od 20.03. Zjechałam ok 4 kg. Zrzuciłam sporo brzuszka (taki była zamiar). Jednak im bliżej ideału tym gorzej.. Już się nie da zrzucać tak jakbym chciała.. Do 2 czerwca (ślubu brata) zamierzam osiągnąć cel - idealny, płaski brzuch.
Klaudia77, wysłałam Ci zaproszenie Chciałabym zobaczyć Twoje efekty w albumie
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj odpuściłam sobie trening Ewy Chodakowskiej za to 40 min hulałam i wcześniej miałam długi spacer
Dziś wieczorem już porządnie biorę się za ćwiczenia, hula hop może 50 min i zaraz lecę w trasę zakupową - wszędzie dotrę na piechotę
|
|
#71 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale co jakis czas na pewno nie zaszkodzi!![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Kurcze, dziewczyny czy u was tez pogoda sie zepsula? Chcialam sie troche poopalac bo mam jeszcze tydzien wolnego ale widze ze lipa z moich planow
|
|
|
#72 | |
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
W ogóle jakaś głodna dzisiaj jestem... A co do lodów to pewnie, że nie chodzi o to żeby się na nie rzucać codziennie od razu, ale zawsze jakieś tam mniejsze wyrzuty jak sobie któregoś ciepłego, letniego spaceru pozwolimy na gałkę...
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#74 | |
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
oooo, to przepraszam za wulgaryzm, powiem brzydko "nie ma opier******* się!" i pokręcę potem pół godzinki, a co ![]() swoją drogą, bardzo się cieszę, że to forum zaczyna się rozrastać, to super uczucie móc z kimś porozmawiać o przebiegu swojego dążenia do celu
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
Heej dziewczyny
|
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#77 |
|
Wtajemniczenie
|
Niee, a moglabys powiedziec cos wiecej?
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też pierwsze słyszę
![]() Zastanawiam się nad Insanity
|
|
#79 |
|
pani.dietetyk
|
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie sama nie wiele wiem
|
|
#81 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę, że dużo nas łączy. Ja się wzięłam za siebie też około 20 marca, do tej pory zrzuciłam 4 kg i 2 czerwca też idę na wesele tylko koleżanki
|
|
|
#82 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam dwa wesela 2 i 16 czerwca. Zakochałam się
|
|
|
#83 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no widzę, że nasz wątek się rozrasta. ja padam, jelita nie wiem co robią, w każdym bądź razie nie to, co powinny! jutro znowu rano i ze szkoły rowerkiem, bo jakoś muszę się ogarnąć...+ whimxx, hula hoopa też jutro kupię
|
|
|
|
#84 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spalę się ze wstydu. Jak Wam idzie? U mnie jak zawsze w niedzielę masakra. dużo jedzenia, ciasto, podjadanie. ehhh, ja nie wiem jak to jest, kiedy mam szkołe, zajecia, obowiązki to znajduję jakos czas na ćwiczenia i dietę trzymam w 100%, a gdy ma wolne ... leżę w łóżku z laptopem lub przez tv, i ciągle podjadam no i daję się namówić rodzinie na niedietetyczne jedzenie, a oni widząc że mam nadwagę i walczę z wielkim ciałem że mam kompeksy, że ubieram się masakrycznie czyt.ubrania w rozm, 46 a nawet 48.Byle by nic nie przylegało i nie daj Bóg, podkeślało moj tłuszcz, nadal mnie maltretują, Jedzą specjalnie przy mnie sama pyszności. Dziś nie było AŻ TAK ŹLE, ale dobrze to napewno nie. a swoją drogą to mam żal do matki natury, moja 15letnia siostra je dziennie ok 3-4tys, kcal dziennie i nie tyje. Ale, co Ona je... dzień w dzień, cała czekolada, paczka czipsów, 2l soku lub orenżady, mnóstwo chleba z masłem na obiad-frytki i kotlet w panierce lub pierogów dwie dokładki z masłem. nie je warzyw, serio, tylko ogórki kiszone i ziemniaki. Dla Niej to co zielone to dla zwierząt lub pleśń . I skubana ma figurę idealną poprawiła czekoladą, a na obiad dwie porcje frytek i devolaya. dodam że nic nie ćwiczy I ja się pytam, gdzie tu sprawiedliwość
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po dzisiejszej porcji Ewy, jeszcze tylko wieczorem hulanie i plan dnia wykonany
|
|
#86 |
|
pani.dietetyk
|
_grooszek_ - miałaś rację
jak zaczęłam hulać to trochę bolało, po chwili przeszło i wykręciłam ponad 43 min dobrze, że zaczęła lecieć piosenka, której nie lubię, bo mogłabym tak stać i stać i stać.... powiem Wam, że hula polecam strasznie jeszcze z tego względu, że strasznie się przy nim relaksuję. po prostu wyłączam i myślę o samych przyjemnościach
|
|
#87 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widać zbyt tępa jestem żeby się tego nauczyć
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#89 | ||
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
A pare miesięcy temu w gazecie jak są te rubryczki z listami o porady dziewczyna napisała dokładnie to samo, co Ty wyżej i ja teraz: że wiedząc, iż próbuje schudnąć mama specjalnie pichci pyszne potrawy, robi ciasta, kupuje słodycze i w ogóle wszystko, co najlepsze. Spodziewałam się, że w odpowiedzi będzie coś w stylu "porozmawiaj z mamą, powiedz jej jak się z tym czujesz, bla bla bla..." ale pomyliłam się o 180 stopni - napisane było, że to OD NAS i NASZEJ WOLI zależy co jemy, jak jemy i w jakich ilościach. że członek rodziny jest osobną, niezależną istotą, która może jeść, co tylko jej się podoba i my nie mamy prawa zabronić jej tego ani wymagać, by dla nas zmieniła swoje przyzwyczajenia. nie muszę mówić, że już nie patrze nawet na słodkości, które moja mama kupuje? nie piszę tego, żeby Cię urazić czy coś takiego - po prostu myślę, że to forum jest właśnie po to, by wzajemnie się motywować a nie "głaskać" i pochwalać wszystko, co robimy - to, co jesz to TYLKO Twoja decyzja i ukształtowana wola a obarczając rodzinę za to tylko maskujesz swoje własne wyrzuty sumienia "bo zżarłaś" Na prawdę, nie chcę Cię urazić Cytat:
mi ten filmik bardzo pomógł: http://www.youtube.com/watch?v=jLPOyxYMH84
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
Hejka, mogę się dołączyć? :P
Też muszę się wziąć za siebie i jakoś wyglądać do wakacji. Mam 169cm i ważę 64kg, 4 lata temu udało mi się zejść do 57kg i wyglądałam już naprawde fajnie. Chciałabym do początku lipca chociaż zbliżyć się do tej wagi, żeby w wakacje móc założyć bikini bez wstydu. Pomożecie mi się zmotywować do ćwiczeń? :P Co do lodów to w teorii jest to prawda, o ile nie są to lody z polewą i dodatkami. Najlepsze w tym celu są tzw lody wodne (maja znacznie mniej kalorii). Już nie mówiąć o wodzie mineralnej z duuuużą ilością lodu. Zero kalorii bierzesz i spalasz zeby zagrzać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

) ale może sobie zrobię małą przerwę na rowerek, bo co za dużo to niezdrowo 

chciałabym tyle ważyć!

Raz na jakis czas nie zaszkodzą ale nie codziennie.
Dziś wieczorem już porządnie biorę się za ćwiczenia, hula hop może 50 min 

leżę w łóżku z laptopem lub przez tv, i ciągle podjadam no i daję się namówić rodzinie na niedietetyczne jedzenie, a oni widząc że mam nadwagę i walczę z wielkim ciałem że mam kompeksy, że ubieram się masakrycznie czyt.ubrania w rozm, 46 a nawet 48.
. I skubana ma figurę idealną
(21.04.12r)