|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
Piszecie o dietach - ja odkąd pamiętam to się odchudzałam - i głupimi dietami i głodówkami nabawiłam sie kamieni w pęcherzyku żółciowym i musiałam mieć usuwany.... W sumie na mnie najlepiej działają takie krótkie restrykcyjne diety - np. Kopenhaska - a potem po prostu trzymanie diety 1000 - 1200 ckal. Kiedyś tak schudłam z 15kg i wyglądałam i czułam się najlepiej. No ale teraz po porodzie to jem jak głupia - zwłaszcza słodycze - i nie mogę wrócić do wagi sprzed ciąży. Robiłam nawet ta kopenhaską - no i co z tego, że wytrzymałam te 13 dni jak potem tylko kilka dni jadłam mądrze, a później znów wróciłam do objadania się.... Przydałby mi się jakiś wysiłek fizyczny - ale nie ma u nas fajnego flubu fitness, a biegać albo "łazić z kijami" po lesie(przed ciążą częśto to robiłam) mi sie nie chce - do tego te nogi mnie bolą....
|
#3572 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to już do roboty ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
persil
|
|
#3573 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.u Nas nocka znosna.ale po 5 pobudka.przez ten mecz to mialam calkiem przyjemne sny z jednym pilkarzem...to chyba rozlaka z Tz tak dziala.moja gadzina nadal bezzebna.co do diet to ja bylam weg,bralam meridie=20kg i na Dukanie z 10.a teraz karmie i waga nie leci
tuz przed zrobieniem testu bylam u dietetyka wiec chyba teraz ogarne jej zalecenia.moze cos spadnie.---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Piore w niemieckim persil sensitive a plukanie Jelp
|
#3574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a od dwóch dni testujemy mydełko dzidziuś i też jest ok, nawet zaryzykuję i powiem że jej skóra jest ładniejsza niż po oilan czy jakoś tak...dziwne...przedtem miała taką troszkę jakby przesuszoną |
|
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
dominej-ja jestem anty głodówkowej kopenhaskiej,ale jesli dorosła osoba wybiera ta metode to wie co robi.mi szkoda byłoby zdrowia
ja piore w dzidziusiu-mam zapasy wiwec mudsze jec wykorzystac
|
#3576 |
|
Zadomowienie
|
princessskaa mam nadzieję że maść majerankowa i na mojego synka zadziała
ile się tego "kładzie" i ile razy dziennie??nikaa2 Fifi narazie nie marudzi i mam nadzieję że tak zostanie i że katarek szybko naszym dzieciom przejdzie ![]() Seona ja nadal piorę w proszku Lovela,ale dlatego że mam duże opakowanie. olka1610 śliczną masz córcię ![]() u Was też tak leje deszcz???
|
#3577 |
|
Raczkowanie
|
witam z ranka, mały zalicza pierwszą drzemkę (już prawie 2 h
) a ja nadrabiam zaległości. Niestety ja też nie mam motywacji i siły do diet, co dzień rano postanawiam sobie zero słodyczy, ale jak przychodzi czas popołudniowej kawki, to buszuję po szafkach, aby coś podjeść uważam że najlepsza była dla mnie dieta cukrzycowa, podczas ciaży, bo wtedy po ciaży ważyłam 10 kg mniej niż przed, ale zachciało mi się nadrobić i zjeśc tego czego nie mogłam w ciąży i i tak to wróciłam do swojej wagi ;/ grunt to motywacja, a dzidziuś był idealną motywacją, teraz niestety jej nie mam W najbliższym czasie zamierzam sobie sprawić orbiterka. Ma któraś? Polecacie jakieś konkretne firmy, modele czy funkcje? W ogródku coraz więcej warzyw, wiec może uda mi się więcej warzyw jeść. |
|
|
|
#3578 |
|
Raczkowanie
|
dygotko ja doskonale wiem, jak głupia jest to dieta - mnie było potrzebne coś do skurczenia żołądka -a że ta dieta jest prosta, a ja zawsze w lodówce mam jej elementy - nie musiałam robić specjalnych zakupów, ani gotować - to w akcie desperacji się na nią zdecydowałam. Tyle, że już wóciły mi te kg które przez nią zgubiłam - bo znów sie objadam. Ja jem za dużo węglowodanów i słodyczy - ale jak mi źle to jem słodycze, jak mi dobrze to też jem słodycze- głównie ciasta - uwielbiam!!!!
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2012-06-13 o 10:29 |
|
|
|
#3579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to oprócz białego, czarnego to robię rtóżowe jeszcze pranie tak to nazywam hihi w tym różowym to są wszystkie kolory z palety różowo-fioletowo- żółto - zielono- niebieskiej
|
|
#3580 |
|
Zadomowienie
|
my nadal w dzidziusiu pierzemy bo mala ma straszna wysypke po innych :/ nawet nasze rzeczy wcześniej w tym pralam,bo wystarczyło ze sie do kogos przytulila i masakra
![]() ale teraz widze lekka poprawę więc może jak skonczy sie dzidzius to sproboje w tym persilu co mowiciea pokszyfko gdzie zakupilas takie mydełko dzidziuś? my używamy emolium caly czas ale mala wedlug mnie ma ciągle szorstką i sucha skore,nic nie pomaga chyba
|
#3581 |
|
Zadomowienie
|
śliczna
dobrze,że tak łagodnie przeszła to choróbsko
|
#3582 |
|
Zadomowienie
|
znowu nie mogę dodać zdjęć na forum
czy wie ktoś dlaczego tak się dzieje???
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-06-13 o 10:50 |
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3584 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do ospy to faktycznie mialaś szczęście olu,moja siostreznica jak przechodziła była wysypana od góry do dołu i nawet w buzi miala krosty,nie mogla jesc ile sie umęczyło dziecko,miala chyba 4 lata---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
to chyba musimy wypróbować,miałam mydło chyba oilatum albo oilan juz nie pamietam,bylo niezle ale 30zl kosztowalo a dobrze pamiętam ze Ty tez mama alergika?czy tylko azs?chodzi mi o to czy wprowadzałaś juz gluten
|
|
#3585 |
|
Rozeznanie
|
Może są za duże i trzeba zmniejszyć???
|
#3586 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez jak mam ochote to kupie sobie batonika albo cos innego i zjadam i koniec bo jak mam czekolade w domu ciasteczka itp to stopniowo powoli pochlaniam...nawet zerzarlam bomboniere wiśnie w czkoladzie których niecierpie, ale ze nie było nic innego....to weszło ale od jakiegos czasu koniec!co to ja miałam jeszcze?wiedzialam ze jak nie zacytuje to zapomne;/ |
||
|
|
|
#3587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3588 |
|
Zadomowienie
|
doczytam jeszcze potem to moze sobie przypomne a teraz ide mlodemu robic zupe w słoiki
na wyjazdaaaa witam nową mamusie
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczko-może zdjęcia mają za duży rozmiar??
Wariateczko-nie wprowadzam gluetnu p[óki co.tylko kaszkę bezglutenową.do kapeili używamy oilatum,czasem nivea płynu
|
#3590 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Padało, teraz nie. ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Jak jest taka pogoda do d... to nic mi się nie chce, o! ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- A w kwestii tych siedzisk to nobody nie poleca? Pamiętam, że Joa ma fajne
|
||
|
|
|
#3591 |
|
Zadomowienie
|
owieczko możliwe ze za duze zdjęcie,tylko powinien sie chyba do tego komunikat pojawic ze za duze ale nie wiem juz sama
![]() moze spróbuj zmniejszyć i załadować dygotko my tez kaszke bezglutenowa i belzmleczna wprowadzamy,a nasz alergolog kazał mięso wprowadzać,a mala ma 5,5 miesiąca wprawdzie to lekarz to powinien sie znać chyba nie?
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
wariateczko-my mięska jeszcze nie wprowadzaliśmy,a od jakiego masz zacząć?królika?ja chyba jutro podam mięsko,chyba,że ugotuję coś warzywnego małej bo zostały mi słoiczki tylko z mięskiem już.
i banana dziś spróbowała-smakowało jej,więc teraz wypadałobby nie podawać niczego nowego tylko tego banana po trochu i obserwować,ale nie wiem czy udami się gdzieś jakąś zupkę kupić/ugotować.chyba,że marchew,ziemniak i pietruszka...
|
#3593 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała wczoraj 7 m-cy świętowała i nasza pediatra kazała zacząć podawać gluta. 1/2 płaskiej łyżeczki kaszy mannej. Do mleczka bede jej od dzisiaj dodawać raz dziennie. Tylko powiedzcie, miałyście jakieś problemy przez gluten?
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi
wiem, że te dziecięce są na pewno łagodniejsze, bo nie dopierają mi plam po jedzonku a dorosłe dopierały (tak było przy pierwszym dziecku). Ale ciągle mi się ona jeszcze za mała wydaje Ten E sensitive miałam to on mi nie dopierał. Tylko do białego mam E i jest ok. Dominej, ja nawet nie wiem jak wygląda ta dieta kopenhaska. Aż muszę poczytać. Wiem tylko, że ta "piękna" Iwona Węgrowska, piosenkarka od 7 boleści ją stosowała i niby schudła a wogóle nie widać, żeby była chudsza ani Dukan, gdzie superniania faktycznie super schudła a teraz wróciły jej te kg![]() Kasia u mnie też tak jest, że jak mam ochotę na coś słodkiego, a w domu jest coś za czym nie przepadam to i tak to zjem Edytowane przez Seona Czas edycji: 2012-06-13 o 11:35 Powód: dopisek |
|
|
|
#3595 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja własnie takie małej gotuję
Dzisiaj mam zamiar dac małej buraka- pierwszy raz. Tylko co do tego? ziemniak tylko i pietruszka? ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Wy tu o dietach, a ja w życiu żadnej nie stosowałam... Jak kiedyś w gimnazjum chciałam zrzucić pare kg to mniej jadłam. Ale ze słodyczy never ever nie zrezygnuję |
|
|
|
#3596 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
my mamy drzemki co 2 h, wieczorem czasem aktywnosc max 4 h jak dluzej to potem nie moze zasnac dzis dosyc ciezka nocka, pobudki co 2 h na jedzenie i wstala dopiero o 8:30, normalnei o 6 wstaje. Jakiegos mega gloda ma. dzis planuje ja karmic metoda blw, zobaczymy czy cokolwiek z tego wyjdzie. jak dostaje chrupka ryzowego to rozmemluje calego i wypluwa. Dziewczyny jak przekonalyscie dzieci do mniej zblendowanego jedzenia?!? czytalam wczoraj w mojej madrej ksiazce ze najlepiej to wczesnie zrobic bo potem jest trudniej. a juz ponad miesiac jemy mega papki, wiec chyba czas najwyzszy wariateczka, ja wprowadzalam 2 miesiace gluta w formie owsianki, jest ok, teraz daje 2-3 g pszenicy i chyba jej nie wchodzi, miesko zaczelismy dopiero teraz. Jak alergolog radzi to ja bym sie raczje posluchala. |
|||||||||
|
|
|
#3597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja tez niedawno probowala banana i była w 7 niebie,nic jej nie było po nim,a z kolei po jabłuszku obsypana ehh marchwe ziemniak i pietrucha to w sam raz princ ja tez nigdy zadnej diety nie stosowałam,mi to by sie przydała taka na przytycie,ale takiej chyba nikt nie wynalazł teraz jak karmie i nie jem praktycznie w ogole slodyczy jedyne co zaobserowalam to ze mi sie cera trochę poprawiła
|
|
#3598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mysle ze ziemniak burak i pietrucha bedzie ok w ogole moja tak ma, ze czasem to samo jedzonka zjada z apetytem a nastepnego dnia jest mega placz, ehh dzis na sniadanko jaglanka ze swiezymi morelami i miarka mm. Zrobilam bez mm ale strasznie kwasne bylo i nie chciala jesc. |
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
co ile karmicie dzieciaki piersią?
|
#3600 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tylko ile czasu trzeba mieć na komponowanie takiej diety ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z glutem to dziwnie, mi laergolog mówiła, że albo wprowadza się 5-6mc albo dopiero 10ty, coś tłumaczyła z jakąś luką nie pamiętam, w każdym razie nie spieszę się
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

tuz przed zrobieniem testu bylam u dietetyka wiec chyba teraz ogarne jej zalecenia.moze cos spadnie.
))
) a ja nadrabiam zaległości. Niestety ja też nie mam motywacji i siły do diet, co dzień rano postanawiam sobie zero słodyczy, ale jak przychodzi czas popołudniowej kawki, to buszuję po szafkach, aby coś podjeść 

ale teraz widze lekka poprawę więc może jak skonczy sie dzidzius to sproboje w tym persilu co mowicie

wiem, że te dziecięce są na pewno łagodniejsze, bo nie dopierają mi plam po jedzonku a dorosłe dopierały (tak było przy pierwszym dziecku). Ale ciągle mi się ona jeszcze za mała wydaje

ale tort