|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Władca Wizażu
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Treść usunięta
|
|
|
|
#662 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Nie rozumiem po cholerę nam dawał te pytania, skoro nie zamierzał ich zadać.
|
|
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdziwiona jestem, bo za moich czasów egzaminy zwykle były z treści wykładów i...całej reszty. Często opanowanie wykładów to było max.na 4, a resztę student powinien poznać w toku nauki własnej na studiach. Teoretycznie studiowanie powinno obejmować siedzenie w czytelniach, doszukiwania sie nowości w artykułach itp. a nie przeczytanie pliczku kserówek.
|
|
|
#665 |
|
Raczkowanie
|
W sesji zimowej 3 specjalizacje miały problem z zaliczeniem jednego egzaminu. Facet dał nam zestaw pytań (60) i kazał się tego nauczyć. Problem ze zdaniem polegał na tym,że trzeba było napisać słowo w słowo tak jak w książce było napisane. Nie rozumiem jak można wymagać umiejętności przepisywania (jedno słowo źle i nie zaliczał, więc później już nikt się nie uczył tylko miał ściągi) książki niż wiedzy. Tych regułek słowo w słowo już nie pamiętam, więc po co był ten przedmiot?
Nie rozumiem,że ktoś nie rozumie,że brzydzę się czegoś. Nie znoszę motyli i ciem. Dla mnie są obrzydliwe, te ich owłosione skrzydełka dotykające mojej skóry. Wszyscy mnie przekonują,że motyle są takie piękne i jak dziewczyna może ich nie lubić,ale za to można brzydzić się robakami, pająkami.
|
#666 |
|
BAN stały
|
Czy książka była napisana przez prowadzącego? Jeśli tak to dość częste zjawisko.
Ja bym ogólnie była za przeformułowaniem pytań na niektórych egzaminach, po co pytać co wiesz o jakimś tam zjawisku i kminisz gdzie to było. Lepsze byłoby pytanie "Co napisałem na stronie 76?".
|
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#668 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() pogrubione: Teoretycznie tak. Ale znajdź tyle czasu, by wgłębiać się tak z każdego przedmiotu
|
|
|
|
|
#669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ćwiczeniowiec całe dwa semestry zajęć opierał się na autorce X. Wykładowca przez całe dwa semestry powtarzał nam, żebysmy absolutnie nie korzystali z ksiazek X, bo to nieaktualne jest. I co? Przyszła sesja i na kolokwium uczyliśmy sie z X, a na egzamin z innych. Dodam tylko, że były to materiały, które się wykluczają.. no, ale niestety, skoro pani mgr (ćwiczeniowiec) uważa się za mądrzejszą od profesora zwyczajnego, to ja nie mam pytań.. |
|
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, że ludzie podbierają swoim współlokatorom jedzenie i jeszcze robią z kogoś idiotę, że niby sam zjadł w nocy na przykład :P
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentualnie mój papier toaletowy - nie żałuję, skąpa nie jestem, ale bez przesady, jak ktoś w ogóle sobie nie kupuje swojego, tylko używa cały czas mojego... Jednak mnie nie stać, żeby sponsorować środki chemiczne niektórym jednostkom cały czas. Ale historie o współlokatorach i akademiku to jest studnia bez dna... |
|
|
|
|
#674 |
|
Konto usunięte
|
mnie dziwi jak można robić wielkie zakupy, mając świadomość, że połowa rzeczy się zmarnuje i zgnije w lodówce. Najgorsze jest jednak to, że te osoby wychodzą z założenia, że albo to jedzenie nie jest ich, albo nie chcą wyrzucać jedzenia i tak siedzi, gnije i śmierdzi w lodówce, dopóki Ty tego nie posprzątasz. I w taki sposób musiałam się pozbyć śmierdzącego masła sprzed kilku miesięcy i szynki, która miała ważnosć do lutego (!) o pomarańczach, które były wręcz zielone od pleśni, już nie wspomnę.
Wkurza mnie tez to, że ludzie nie mają wyobraźni i jak np. w akademiku jest mała lodóweczka na 4-5 osoby, jedna z nich zrobi wielkie zakupy i wepcha całe zapasy (nawet olej!) do lodówki, a resztę współlokatorów ma gdzieś. Niech się gniezdża gdzieś w kąciku, bo ona musi olej i ziemniaki do lodówki poupychac
|
|
|
|
#675 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Ale po co?
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak uważam
A już myślałam, że jestem dziwna, bo nie widziałam nic dziwnego w tym, że zdarzyło mi sie nie uprzedzić o moim przyjeździe i wyjściu z pokoju -.-
|
#678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie raz słyszałam, że 20 lat to ostatni dzwonek ![]() Moje kumpela spotkała kiedyś jakąś swoją znajomą, która jest świecką zakonnicą. Zaczęła ją namawiać na jak najszybsze zamążpójście (koleżanka nie ma nawet chłopaka) i na urodzenie jak największej ilości dzieci - najlepiej 6 I jeszcze pouczyła moją koleżankę, że to mężczyzna powinien zarabiać na dom... To kim on musiałby być z zawodu, żeby utrzymać 7 osób? ![]() A, dodam jeszcze, że kolezanka ma 22 lata - "ale to JUŻ CZAS na męża i dzieci" Edytowane przez lalalabamba Czas edycji: 2012-06-18 o 13:26 |
|
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Ale że tak gąbkę podbierają?
Przecież używana przez kogoś innego. Brrr... Moja mi podbiera tylko jedzenie i żel pod prysznic. I gdyby miała problemy finansowe to bym nic nie mówiła, ale dziewczyna ma 3 tysiące na opłacenie 900 zł czynszy i rachunków + 700 zł spłatę kredytu i podbiera mi jedzenie. I wkurza mnie, że ja studiuję, pracuję, mało sypiam po ty by mieć co jeść, za co zapłacić dla niej czynsz, a ona całe dnie siedzi w domu i nic nie zrobi i podbiera mi jedzenie, na które zapracowałam
|
#680 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#681 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Peggy, jakie żarcie Ci podkrada? jestem w tracie wymyslania szatanskich planow
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Każde. Dosłownie każde. Dzisiaj nawet chleb podkradła i zapytana o to powiedziała, że ''hehehehe pewnie jesz przez sen''. :/
Kiedyś dosypałam do otwartego jogurtu środka na przeczyszczenie, ale i to jej nie nauczyło :P Dobrze, że jeszcze parę dni i się wyprowadzam
|
#684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem - pożyczyć, bo nie mam/nie kupiłam/zamknęli mi sklep przed nosem etc. wtedy spoko, dam Ci szynkę/masło/ogórka czy coś. Nie zbiednieję od tego, ALE... Kolejny raz już nie będę tak uprzejma i miła. Ja też za darmo tego nie dostaję, wydaje na to pieniądze, jak każdy człowiek, więc dlaczego dla współlokatorki mam być sponsorem? ![]() A podstawowe pytanie brzmi - rozmawiałaś z nią w ogóle na ten temat?
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() |
|
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
co za kretynka bezczelna
na takie osoby delikatne sposoby nie pomoga, dobrze, ze sie wyprowadzasz. chociaz ja i tak zostawilabym niespodziankę, weszla do jej pokoju i schowala w jakims miejscu cos, co szybko sie zacznie psuc, a ona niech sobie szuka![]() do fioletowego zelu pod prysznic dolalabym jodyny, juz bym go wiecej nie uzyla, ale widok przebarwionej skory wspolokatorki bylby tego warty |
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Moja regularnie podbiera mi mleko i jeszcze żeby było jej głupio - gdzie tam. Raz była taka sytuacja, że miałam jednego jeszcze 1/4 i drugą butelkę całą, pyta się czy może sobie nalać do kawy, ja mówię że spoko, ona na to że ale otworzy to drugie, bo te jedno już wypiła
. A co najlepsze tłumaczyła się, że nie miała się jak zapytać bo wyszłam, a byłam w domu cały czas także wiem co czujesz Peggy też na szczęście zaraz się wyprowadzam.
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzeniona
|
W temacie postów na fb - moja znajoma właśnie zamieściła post: "W kolejce do gastrologa".
|
|
|
|
#688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?Ja chyba na Waszym miejscu szukałabym nowego lokum. Ale... najpierw pogadałabym z nią, potem z właścicielem, później próbowałabym się mścić, pisać na serku "nie ruszać! nie Twoje!", oznaczać zużycie na różnych rzeczach, poprosić o zamontowanie zamka w pokoju (jeśli ona mieszka w innym niż Ty), w kółko jej powtarzać jak to okropnie mieszka się z kimś, kto podkrada Ci jedzenie itp. A może zrobi jej się wstyd, gdy powiecie "mój sok też wypiłaś? już drugi z kolei?" przy jej chłopaku czy garstce znajomych. Wywiesiłabym też kartki na lustrach, szafkach pt. "Precz ze złodziejami/podkradaczami/wyjadaczami" itp. Ech, skąd się biorą tacy ludzie...
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() Edytowane przez Naciaaa1991 Czas edycji: 2012-06-18 o 14:31 |
|
|
|
|
#689 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio miałam nawet taką sytuację, że położyłam podkład w łazience i ona wzięła, użyła i nawet nie zakręciła :/ Tak samo z balsamem. Ostatnio też się dziwiłam dlaczego mój żel do twarzy tak szybko znika i zobaczyłam jak ona go brała :P Tłumaczyła się, że... chciała przeczytać ulotkę Cytat:
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
|
|
#690 |
|
Zadomowienie
|
Z dzisiaj: widziałam młodą kobietę w sandałach i skarpetkach
![]() Ale nie o tym chciałam rozwalają mnie kobietki w sandałkach, klapeczkach itd., a pięty żółte/ zielone/ czarne i rogowatość, której nie powstydziłby się pancernik, aż się sypie ![]() Jest to tak obrzydliwe, że aż nie mogę oderwać wzroku
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.

Ja bym ogólnie była za przeformułowaniem pytań na niektórych egzaminach, po co pytać co wiesz o jakimś tam zjawisku i kminisz gdzie to było. Lepsze byłoby pytanie "Co napisałem na stronie 76?". 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Przecież używana przez kogoś innego. Brrr...

na takie osoby delikatne sposoby nie pomoga, dobrze, ze sie wyprowadzasz. chociaz ja i tak zostawilabym niespodziankę, weszla do jej pokoju i schowala w jakims miejscu cos, co szybko sie zacznie psuc, a ona niech sobie szuka