Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-17, 16:11   #631
Finlora
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość
Już widzę miny jej wszystkich facebookowych znajomych płci męskiej
Reakcja może być tylko jedna...

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg facepalm-lion1.jpg (41,8 KB, 69 załadowań)
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 16:12   #632
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Ja mam koleżankę, która po dodaniu słit fotek na fb dzwoni do mnie, żeby mi o tym powiedzieć i poprosić, żebym dała "lubię to" albo skomentowała...W takich sytuacjach żałuje, że nie ma opcji "nie lubię tego".

Dziwi mnie z kolei fejsbukowe zachowanie innej koleżanki, która wciąż narzeka na brak czasu, a non stop przesiaduje na fejsie, komentując wszystko lub zamieszczając kolejne statusy z prędkością światła.

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 16:14   #633
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinda2aa Pokaż wiadomość
ja natomiast nie rozumiem ludzi, którzy na facebooku opisują całe swoje życie.
np.
- Warszawa
- wesele
- impreza z moimi
- dzisiaj z misiaczkiem
- spacerek
- ble ble ble
jednego dnia tysiącpięćsetczterdzieści trzy zmiany statusu, żeby oczywiście wszyscy wiedzieli co w danym momencie właśnie robię. -.-'
A dzisiaj kompletnie rozwaliła mnie dziewczyna, która spodziewając sie dziecka napisała
" Jednak jesteśmy w domu ) Odesłali nas z powrotem, bo rozwarcie jest na 4 cm więc jest szansa, że samo się zacznie )"
nigdy w życiu nie pisałabym o swoim 'rozwarciu' publicznie.
omatko, opowieść o rozwarciu najlepsza! jakbym miała taką znajomą, nigdy więcej nie umiałabym spojrzeć na nią bez myśli o rozwarciu mam nadzieję, że poród też będzie dobrze zrelacjonowany
mnie dziwią osoby, które mimo, że wiedzą, że są gdzieś niemile widziane, to i tak się tam pchają
Stary 2012-06-17, 17:23   #634
201612280917
Konto usunięte

Moja koleżanka też zawsze mi pisze: "dodałam sobie nowe zdjęcie na fb". Jakby mnie to interesowało, to bym zobaczyła, ewentualnie polubiła -_-
201612280917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 17:59   #635
Naciaaa1991
Zadomowienie

Nie, to co teraz opiszę mnie nie dziwi... Wcale mnie nie dziwi... To mnie bardzo, bardzo irytuje

Rodzinka X mieszka sobie zagranicą. Przyjeżdża do PL, do najbliższej rodziny na 3 miesiące. Podkreślam - nie przyjechali po to żeby pracować, tylko żeby odpoczywać i przy okazji załatwić drobne sprawy.

I co, jest mąż, jest żonka, młodzi, zdrowi, bidni absolutnie nie. Mają 2 letniego chłopca.
A właśnie jego najbardziej mi żal...

Wyobraźcie sobie, to dziecko przez 3 miesiące nie ujrzało podwórka, spaceru, czegokolwiek!
Ups, przepraszam! Czy za spacer można uznać wsadzenie dzieciaka do auta i przejechanie km do Biedronki i spowrotem?
Nóż się w kieszeni otwiera! Jak tak można?!

Zapomniałam dodać - maluch spędza czas na balkonie, babcia i reszta rodziny dzielnie mu kibicuje kiedy puszcza bańki mydlane

Rozumiem, na prawdę jestem w stanie zrozumieć, jeśli pracowaliby w PL ciężko, gdyby nie miał kto zająć się tym dzieckiem, gdyby ono było chore. No, ale sooooorry, 6 dorosłych osób w domu i nikt nie potrafi wyjść z dzieckiem na spacer, pokazać piękne miasto, wyjść na basen, pobawić się z nim w piaskownicy czy na placu zabaw?!
No nie, lepiej zamknąć dziecko w 4 ścianach...

A może to ja jestem przewrażliwiona...?

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Edytowane przez Naciaaa1991
Czas edycji: 2012-06-17 o 18:01
Naciaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 18:07   #636
rickybobby
Wtajemniczenie

Jezusie post na facebooku o rozwarciu,po porodzie może napisze,że jej pochwa zwisła jak rękaw czarnoksiężnika,jak to mówił Borat.
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 18:21   #637
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Na początku nie wiedzieli Bo pokój stał pusty z moimi rzeczami. Ja miałam być raz na rok, może rzadziej. I naprawdę nie wyobrażam sobie bym miała ich zawsze informować, że przyjadę :P No przykro mi.
No chyba napisać raz na rok smsa do kogoś to nie jest problem?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 19:06   #638
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
No chyba napisać raz na rok smsa do kogoś to nie jest problem?
Nie raz na rok, a raz na 2-3 miesiące Czasami ciężko napisać, bo mimo że jadę w to miejsce 10 godzin to jednak zapominam :P To oni mnie też powinni uprzedzać jak ja siedzę tam w wakacje i oni nagle przyjeżdżają? :P Jakoś mi to nie przeszkadza.

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 19:11   #639
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Nie raz na rok, a raz na 2-3 miesiące Czasami ciężko napisać, bo mimo że jadę w to miejsce 10 godzin to jednak zapominam :P To oni mnie też powinni uprzedzać jak ja siedzę tam w wakacje i oni nagle przyjeżdżają? :P Jakoś mi to nie przeszkadza.
No napisałaś "rok". Zresztą dla mnie napisanie nawet raz na 2-3miesiące nie powinno być problemem, nawet jak masz wpaść za 10 minut.
Oni też powinni moim zdaniem, jeśli przez wakacje na ogół tam nie siedzą.

Stary 2012-06-17, 19:16   #640
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
No napisałaś "rok". Zresztą dla mnie napisanie nawet raz na 2-3miesiące nie powinno być problemem, nawet jak masz wpaść za 10 minut.
Oni też powinni moim zdaniem, jeśli przez wakacje na ogół tam nie siedzą.
To przeczytaj jeszcze raz co napisałam.
No fajnie, napisanie nie jest problemem. Ale czasami to wypada z głowy i tyle. Ja nie widzę problemu w tym, że oni przyjeżdżają do pokoi, które wynajmują kiedy chcą, oni nie widzą problemu w tym, że ja przyjeżdżam do swojego pokoju bez mówienia, że przyjadę. :P

cudo <3
Stary 2012-06-17, 19:25   #641
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Szczerze? Wcale mnie to nie dziwi. Mało to się razy zdarza, że dzieci okradają własnych rodziców? (oczywiście mówię ogólnie teraz)
Tak po prawdzie to mnie też to nie dziwi tylko wcześniej sie nad tym nie zastanawiałam jakoś

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że w niektórych sklepach źle jest wyliczona cena za kilogram Jak jest cena za paczkę, powiedzmy 400 ml, to pod tym w marketach są informacje o tym, ile wynosi cena za litr. I jeden sklep regularnie ma źle wyliczone ceny
Wiecie gdzie mogłabym to zgłosić? Do jakiej instytucji mogę się udać? Bo sklepowi zgłaszać nie będę Ten sklep moim zdaniem, celowo oszukuje klientów.
"żle wyliczona" ja tam już w ich żadne pomyłki nie wierzę. Albo złe ocenowanie. Robiłam zakupy w leklerku, chipsy 3,59. Na rachunku- 4,49. Pytam się babki z kasy co to znaczy, a ona mi ryj wykrzywia, że mogę sobie iść sprawdzić, jak mi się coś nie podoba. No to poszłam. I tak: Na środku sklepu WIELKI STOJAK z Lay's: PROMOCJA: 3,59. Na półce, gdzie zwykle są wyłożone- jedna paczka tego smaku i tej wagi, ale cena- 4,49. Porównałam wszystko- no identyczne chipsy! Chciałam już iść dym robić, ale Tż mnie odwiódł od tego pomysłu żałuję do dziś ilu ludzi zrobili w ten sposób w wała? 90gr to jest ogromna różnica.

Ale wracając do meritum- polecam UOKiK. Dzwoniliśmy w sprawie naszego wiejskiego sklepiku, gdzie baba tytoń z wydrukowaną ceną 9,80 sprzedawała za 13,40. Nie ma już koncesji

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-17, 19:25   #642
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Naciaaa1991 Pokaż wiadomość
Nie, to co teraz opiszę mnie nie dziwi... Wcale mnie nie dziwi... To mnie bardzo, bardzo irytuje

Rodzinka X mieszka sobie zagranicą. Przyjeżdża do PL, do najbliższej rodziny na 3 miesiące. Podkreślam - nie przyjechali po to żeby pracować, tylko żeby odpoczywać i przy okazji załatwić drobne sprawy.

I co, jest mąż, jest żonka, młodzi, zdrowi, bidni absolutnie nie. Mają 2 letniego chłopca.
A właśnie jego najbardziej mi żal...

Wyobraźcie sobie, to dziecko przez 3 miesiące nie ujrzało podwórka, spaceru, czegokolwiek!
Ups, przepraszam! Czy za spacer można uznać wsadzenie dzieciaka do auta i przejechanie km do Biedronki i spowrotem?
Nóż się w kieszeni otwiera! Jak tak można?!

Zapomniałam dodać - maluch spędza czas na balkonie, babcia i reszta rodziny dzielnie mu kibicuje kiedy puszcza bańki mydlane

Rozumiem, na prawdę jestem w stanie zrozumieć, jeśli pracowaliby w PL ciężko, gdyby nie miał kto zająć się tym dzieckiem, gdyby ono było chore. No, ale sooooorry, 6 dorosłych osób w domu i nikt nie potrafi wyjść z dzieckiem na spacer, pokazać piękne miasto, wyjść na basen, pobawić się z nim w piaskownicy czy na placu zabaw?!
No nie, lepiej zamknąć dziecko w 4 ścianach...

A może to ja jestem przewrażliwiona...?
A Ty siedzisz na balkonie/w ogrodzie i obserwujesz co sąsiedzi robią cały dzień? Czy oni sami opowiadają, że go z domu nie wypuszczają?

Aha i jakby co, to pytam pół żartem, pół serio, więc się nie obrażać proszę

Edytowane przez lagerfeldised
Czas edycji: 2012-06-17 o 19:37
lagerfeldised jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 19:50   #643
Naciaaa1991
Zadomowienie

Cytat:
A Ty siedzisz na balkonie/w ogrodzie i obserwujesz co sąsiedzi robią cały dzień? Czy oni sami opowiadają, że go z domu nie wypuszczają?
Aha i jakby co, to pytam pół żartem, pół serio, więc się nie obrażać proszę
Nie, nie ja, ale wiem, że tak jest w 100%. Po prostu bardzo mi szkoda tego malucha

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Naciaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 19:51   #644
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
To przeczytaj jeszcze raz co napisałam.
No fajnie, napisanie nie jest problemem. Ale czasami to wypada z głowy i tyle. Ja nie widzę problemu w tym, że oni przyjeżdżają do pokoi, które wynajmują kiedy chcą, oni nie widzą problemu w tym, że ja przyjeżdżam do swojego pokoju bez mówienia, że przyjadę. :P
Przeczytaj Twoją wypowiedź, która zacytowałam. Skoro wam to nie przeszkadza to fajnie, ale ja bym nie była zadowolona, gdyby jakaś osoba, którą słabo znam, wpadała mi do mieszkania bez zapowiedzi. I pewnie większość ludzi też nie.

Stary 2012-06-17, 19:56   #645
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytaj Twoją wypowiedź, która zacytowałam. Skoro wam to nie przeszkadza to fajnie, ale ja bym nie była zadowolona, gdyby jakaś osoba, którą słabo znam, wpadała mi do mieszkania bez zapowiedzi. I pewnie większość ludzi też nie.
No to przeczytaj to co napisałam ''Miałam przyjeżdżać raz na rok'', z tego można wnioskować, że jednak tak nie przyjeżdżam, o czym napisałam wyżej :P

I dziwi mnie to, że ludzi takie zachowanie dziwi :P Tj. moje wpadanie do mieszkania albo ich wpadanie do mieszkania bez zapowiedzi. Według mnie skoro ludzie idą do mieszkania, w którym wynajmują pokoje, a jeden z nich jest wolny to powinni się liczyć z tym, że nie zawsze są informowani, że ta osoba chce sobie przyjść i posiedzieć tam. Skoro ludziom takie sprawy przeszkadzają to niech wynajmą całe mieszkanie i po kłopocie

cudo <3

Edytowane przez Oh Peggy Brown
Czas edycji: 2012-06-17 o 21:54

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-17, 21:01   #646
pannaleksandra
Wtajemniczenie

Cytat:
No to przeczytaj to co napisałam :brzydla: ''Miałam przyjeżdżać raz na rok'', z tego można wnioskować, że jednak tak nie przyjeżdżam, o czym napisałam wyżej :P

I dziwi mnie to, że ludzi takie zachowanie dziwi :P Tj. moje wpadanie do mieszkania albo ich wpadanie do mieszkania bez zapowiedzi. Według mnie skoro ludzie idą do mieszkania, w którym wynajmują pokoje, a jeden z nich jest wolny to powinni się liczyć z tym, że nie zawsze są informowani, że ta osoba chce sobie przyjść i posiedzieć tam. Skoro ludziom takie sprawy przeszkadzają to niech wynajmą całe mieszkanie i po kłopocie
Wizaż codziennie uczy mnie czegoś nowego; dzisiaj się dowiedziałam, że napisanie smsa jest niewyobrażalnym wysiłkiem. Porażka.
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 21:54   #647
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaleksandra Pokaż wiadomość
Wizaż codziennie uczy mnie czegoś nowego; dzisiaj się dowiedziałam, że napisanie smsa jest niewyobrażalnym wysiłkiem. Porażka.
Nigdzie nie napisałam, że jest wysiłkiem A raczej to że można zapomnieć. 2 razy w przeciągu 2 lat zdarzyło mi się nie napisać. Straszne. Jaki podły człowiek ze mnie

cudo <3

Czas edycji: 2012-06-17 o 21:55
Stary 2012-06-17, 22:06   #648
reverse
Zadomowienie

Cytat:
Nigdzie nie napisałam, że jest wysiłkiem A raczej to że można zapomnieć. 2 razy w przeciągu 2 lat zdarzyło mi się nie napisać. Straszne. Jaki podły człowiek ze mnie
Trochę się wtrącę. Może i nie podły, ale dla mnie nieuprzedzenie o przyjeździe jest bardzo niekulturalne. Mogę właśnie paradować nago po mieszkaniu, uprawiać seks w kuchni itp (dobra, może przesadzam, ale wiadomo o co chodzi ), i trochę bym była zdenerwowana, że ktoś wpada bez uprzedzenia, nawet jeśli to jest jego własne mieszkanie.
Według mnie, jeśli ktoś decyduje się na wynajem, to powinien też ponosić wszelkie tego konsekwencje - czyli na przykład uszanować prywatność lokatorów.
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 22:18   #649
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Trochę się wtrącę. Może i nie podły, ale dla mnie nieuprzedzenie o przyjeździe jest bardzo niekulturalne. Mogę właśnie paradować nago po mieszkaniu, uprawiać seks w kuchni itp (dobra, może przesadzam, ale wiadomo o co chodzi ), i trochę bym była zdenerwowana, że ktoś wpada bez uprzedzenia, nawet jeśli to jest jego własne mieszkanie.
Według mnie, jeśli ktoś decyduje się na wynajem, to powinien też ponosić wszelkie tego konsekwencje - czyli na przykład uszanować prywatność lokatorów.
Ale czy ciężko jest pojąć, że czasami można zapomnieć uprzedzić kogoś, że się przyjedzie? Po prostu! Ja wiem, że wy o wszystkim pamiętacie i jesteście nieskazitelne, ale ja taka nie jestem Oni też nie są. Z resztą przed wejściem dzwonię do drzwi, nie otwieram i nie zaskakuję :P Ta osoba zdąży się schować, zakryć, ubrać, zniknąć. Oni mnie w ogóle nie uprzedzają i nie widzę w tym nic złego ani niekulturalnego W końcu płacą za pokój i mają prawo przyjeżdżać kiedy im się podoba i mogą robić w swoich pokojach co im się podoba. A poza tym... 2 razy nie uprzedziłam, bo nie miałam pieniędzy na koncie Wiem, wstyd, ale jak to studentka... musiałam wybierać czy wolę wydać 60 zł na podróż czy na kartę.

Ostatnio była taka sytuacja... Oczywiście uprzedziłam, że przyjadę Przyjechałam w nocy. Rano kolega szedł z łazienki nago, a ja wychodziłam z pokoju. Powinnam też uprzedzać, że spałam w swoim pokoju, bo on myślał, że wyszłam?

cudo <3

Czas edycji: 2012-06-17 o 22:21

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-17, 22:34   #650
madzia0007
Zadomowienie

Co do facebooka to rozwalaja mnie osoby dodajace statusy:

beznadzieja
ale sie na☠☠☠alem
☠☠☠☠a jego mac
jakis wulgarny wierszyk o dupodajkach na ktorych ktos tam sie poznal
pogoda w ☠☠☠☠eczke!

wszystkie cytaty sa autentyczne!! w koncu sie wkurzylam i usunelam kolesia ze znajomych

Albo dziewczyna w trakcie kazdego meczu z Polska dodajaca wpisy co 10 minut (tez zawierajace niekiedy wulgaryzmy) i komentujaca na biezaco z milionami wykrzyknikow.
Denerwuje mnie moja kuzynka ktora od czasu urodzenia dziecka (dobre 6 lat temu!) zaprzestala dodawania swoich fotek, a w jej albumach mozna znalezc tylko i wylacznie zdjecia (miliony zdjec) dziewczynki w cyklu wzrostu 1-6 lat
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 22:42   #651
Sondrina
BAN stały

Mnie dziwią wykładowcy, którzy robią egzamin z nieokreślonej partii materiału. Ostatnio podeszłam do pani prof. i pytam się jej, czy mogłaby podać chociaż literaturę, bo nic o niej nie wspominałam, to dowiedziałam, że mam przeczytać wszystko co dotyczy ekonomii, ekonomiki, zarządzania i logistyki...
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 22:46   #652
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Mnie dziwią wykładowcy, którzy robią egzamin z nieokreślonej partii materiału. Ostatnio podeszłam do pani prof. i pytam się jej, czy mogłaby podać chociaż literaturę, bo nic o niej nie wspominałam, to dowiedziałam, że mam przeczytać wszystko co dotyczy ekonomii, ekonomiki, zarządzania i logistyki...
Zgadzam się.
Ostatnio miałam tak z elektroniką. Oczywiste jest, że każdy autor ma inne metody liczenia, tworzenia układów. I domyśl się, który jest ''lepszy'', a który nie. :/

cudo <3
Stary 2012-06-17, 23:16   #653
pannaleksandra
Wtajemniczenie

Cytat:
""

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown
Na początku nie wiedzieli Bo pokój stał pusty z moimi rzeczami. Ja miałam być raz na rok, może rzadziej. Inaprawdę nie wyobrażam sobie bym miała ich zawsze informować, że przyjadę :P No przykro mi.
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 23:18   #654
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaleksandra Pokaż wiadomość
""

[/I]
I? Mam specjalnie się zapożyczać u ludzi, by móc uprzedzić, że będę? Mam wysyłać smsa, że wychodzę z pokoju?

Szukacie problemu tam gdzie go nie ma

cudo <3
Stary 2012-06-17, 23:30   #655
tinda2aa
Zadomowienie

Cytat:
Już widzę miny jej wszystkich facebookowych znajomych płci męskiej
nie tylko facetów, moja była podobna ;]
wszystco co ludzkie nie jest mi obce ale niektóresprawy uważam za zbyt osobiste
Stary 2012-06-18, 00:02   #656
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez tinda2aa Pokaż wiadomość
nie tylko facetów, moja była podobna ;]
wszystco co ludzkie nie jest mi obce ale niektóresprawy uważam za zbyt osobiste
Ludzie mają różną wrażliwość. Mnie by taka informacja nie ruszyła, sama pewnie gotowa byłabym taką wstawić. Gdybym tylko była w ciaży miała FB

Swoją drogą, dziwi mnie, że niektórzy zakładają, że KAŻDY ma FB
I dziwi mnie, że są osoby, które mają pretensje o to, że ktoś nie ma FB (tak, spotkałam się z tym)
Stary 2012-06-18, 00:06   #657
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia0007 Pokaż wiadomość
Co do facebooka to rozwalaja mnie osoby dodajace statusy:

beznadzieja
ale sie na☠☠☠alem
☠☠☠☠a jego mac
jakis wulgarny wierszyk o dupodajkach na ktorych ktos tam sie poznal
pogoda w ☠☠☠☠eczke!

wszystkie cytaty sa autentyczne!! w koncu sie wkurzylam i usunelam kolesia ze znajomych

Albo dziewczyna w trakcie kazdego meczu z Polska dodajaca wpisy co 10 minut (tez zawierajace niekiedy wulgaryzmy) i komentujaca na biezaco z milionami wykrzyknikow.
Denerwuje mnie moja kuzynka ktora od czasu urodzenia dziecka (dobre 6 lat temu!) zaprzestala dodawania swoich fotek, a w jej albumach mozna znalezc tylko i wylacznie zdjecia (miliony zdjec) dziewczynki w cyklu wzrostu 1-6 lat
Pogoda w ***eczkę akurat mi się podoba ale ogólnie zgadzam się. Choć sama przeklinam to jednak w wypowiedziach publicznych nadmiar wulgaryzmów razi nawet mnie. Choć akurat dzisiaj się uśmiałam jutro mamy egzamin zawodowy. Koleżanka dodaje wpis na tablicy, że mamy wziąć ze sobą kartkę, którą dostawaliśmy na zakończeniu roku, bo inaczej nas nie wpuszczą na salę. Komentarze:
- jaka k**wa kartka?!
- no, harmonogram...
- jaki k**wa harmonogram??? itd.
uwielbiam to uczniowskie rozgarnięcie

A w temacie matek to już w ogóle rozwala mnie to, że często oprócz tego pierdyliona zdjęć nie da się już z nimi porozmawiać na żaden temat niezwiązany z dziećmi...
Stary 2012-06-18, 07:45   #658
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ludzie mają różną wrażliwość. Mnie by taka informacja nie ruszyła, sama pewnie gotowa byłabym taką wstawić. Gdybym tylko była w ciaży miała FB

Swoją drogą, dziwi mnie, że niektórzy zakładają, że KAŻDY ma FB
I dziwi mnie, że są osoby, które mają pretensje o to, że ktoś nie ma FB (tak, spotkałam się z tym)
Też mnie to zastanawia. I wkurza. W końcu posiadanie fb to chyba nie jest jakiś obowiązek?

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 08:35   #659
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 08:37   #660
201703081551
Konto usunięte

Ojjj jest tego trochę

-Dziwi mnie dośc powszechny pogląd, że ktoś pracujący na kasie/jako pracownik w markecie to debil, ułom, nieudacznik życiowy czy niedouczony człowiek.
Niektórym ludziom się nie mieści w głowie, że jest ciężka sytuacja na rynku pracy i niełatwo nawet w markecie ją zdobyć (np. 3 etapowa rekrutacja w Biedronce... ) studenci sobie dorabiają albo ktoś tak chce zacząć swoją karierę (btw: większośc kierowników sklepów zaczynała od pracy sprzedawcy). Dużo osób uważa, że kasjerem można pomiatać

-Dziwi mnie obnoszenie się ze swoimi wadami... jak muszę słuchać od ledwo mi poznanych dziewczyn z pracy, że "są mega grube", "ich chłopak to kretyn","nie mogą zdać egzaminów". Ja tam wolę przed obcymi ludźmi robić dobre wrażenie, z takich rzeczy-jak np. kompleksy czy niepowodzenia- zwierzam się jedynie zaufanym ludziom (nie mylcie z kreowaniem się na jakąś alfę i omegę )

-Hipokryzja. No ja na serio nie mogę zrozumieć jak można jechać po ludziach i mimo wszystko się z nimi zadawać, chodzić na koncerty, wychodzić na piwo (sytuacje na uczelni). Jak kogoś nie lubię, to ok-toleruje go, ale wara od mojego wolnego czasu. Jak można po kimś jechac i się z nim "kolegować"

I najbardziej:
Nie rozumiem czemu o ludziach którzy nie lubią zwierząt, mówi się że są "źli" albo utożsamia z barbarzyńcami, którzy się nad nimi znęcają. Ja osobiście nie lubię i nie toleruje zwierząt, jak np. psów czy kotów. Boję się do tego czasem przyznawać bo spotykam się z taką wrogością od ludzi... A ja po prostu mówię, że nie chce iśc do kogoś do mieszkania, bo nie chce by ich psiak na mnie wskakiwał, nie cierpię tego... No ktoś nie lubi dzieci i to szanuje....tak samo jak się ktoś boi pająków czy karaluchów

Co do hipokryzji pewnych obrońców zwierząt: testowanie kosmetyków na zwierzętach jest beee, futra też, ale jedzenie parówek, kiełbasy już jest OK, pojąć tego nie mogę?

I nie uważam, że jedzenie psów to barbarzyństwo-taka kultura na wschodzie. Dla Hindusów jedzenie krowy zapewne źle się kojarzy.

I pogląd z którym najbardziej walczę, to postrzeganie singli w naszym kraju i to parcie na małżeństwa, parowanie się i dzieci.
Kobieta która nie ma faceta powyżej 25 roku życia może albo zamknąć się w domu (bo jak to samemu gdzieś wychodzić?) albo jest coś z nią zapewne nie tak
Ludzie, dla których jedynym celem życiowym jest związek, jak już dorwą faceta, to nigdzie bez niego nie wyjdą, kończą się przyjaźnie i nawracanie samotnych "no kiedy sobie kogoś znajdziesz?". Bez sensu tak na siłe, bo społeczeństwo naciska, no ale niestety można się zdołować przez tę presję często i gęstą...
201703081551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości