|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
Cytat:
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- wlasnie tak sie zastanawiam czy oni tu przyjezdzaja do rodzacych jak sa np skurcze co 3 min i wody odeszly
|
|
|
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
taa o PL
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
tym bardziej mnie to przekonuje
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
poczytaj sobie opinei na necie
chyba nie znalazlam negatywnej
|
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
no już nie muszę
ufam Wam dziewczyny że to fajny bajer dla dziecka
|
#3845 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że Iza to jest już rozpakowana (w końcu jest już 2 tygodnie po tp) tylko jeszcze nie dała znać
Cytat:
Jak już byłam w ciąży - ale znajomi nie wiedzieli to mąż kilka razy usłyszał insynuację, że nie wie jak to robić oraz, że ma kiepskich pływaków Cytat:
Malusie jeansowe spodenki albo mikroskopijne koszule Chociaż czytałam, że jest to mało wygodne dla dzieciaczków ale wygląda bosko Dla dziewuszek też jest dużo ładnych fatałaszków, jedyne co mnie drażni to to, że na ogół są różowe Zresztą strój który kupiłam też jest różowy, no ale cóż....Cytat:
Wychodzi z założenia, że dzieciaki powinny wszystkiego spróbować w domu.... Może i ok, ale jak to są nastolatki a nie 5-cio latki Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
||||||
|
|
|
#3846 |
|
Raczkowanie
|
Idę mierzyć cukier i do łóżka. Do jutra, dziewczęta!
|
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez już idę
dobrej nocy
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam do łózia
Dobrej nocy Kobietki |
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ogladam avatara z moim starym ale wlasnie jest reklama i tak zerkam czy nie ma wiesci od Hanki
|
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobitki
nadrobiłam ale nie cytuję bo jakoś sił mi brak dziś cały dzień spędziłam na działce, na dworku; siostra mimo moich protestów robiła mi zdjęcia i patrząc na nie odkryłam jaka gruba jestem... ale co tam, to już nieistotne! Mała zrobiła się leniuszkiem i zdecydowanie mniej ją czuję. To są muśnięcia a nie ciosy jak wcześniej, czasem się niepokoję, TZ mówi że jestem przewrażliwiona czym mnie wkurza straszliwie gardło jeszcze mocniej mnie boli... trzymam kciuki za Lipus i za Hanię bo chyba coś się kręci, co...?
|
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koleżanka do opieki nad Dorotką już jest, także na spokojnie będziemy mogli pojechać jak skurcze będą częściej-wolałabym żeby mnie z tego szpitala nie odesłali... |
|
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle dziś cała moja rodzina robiła sobie ze mną zdjęcia jak z jakimś eksponatem muzealnym
Następnym razem spotakmy się już jak będę bez brzucha ![]() i dopada mnie mała depresja związana z tym jak to bedzie po porodzie, przerażają mnie problemy z karmieniem, spaniem, uspokajaniem, ze zmęczeniem itp. Tchórzę
|
|
|
|
#3853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuje sie jakbym to ja miala rodzic a nie Ty ha ha ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
mosisz myslec pozytywnie
|
||
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Wybrałam dziś wypis ze szpitala i przysługuje mi aż 140 dni macierzyńskiego
szkoda, że się nie da go komuś oddać bo bym chętnie się podzieliła Idę się myć i spać Może dziś noc będzie spokojniejsza Dobranoc
|
|
|
|
#3856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też cały dzień na nogach...spuchły mi strasznie kostki i ogólnie drętwieją mi łydki
|
|
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie jakies dziwne bole tak w srodku i caly czas nachodzacy bol ale to chyba nie a skurcze bo raz ze za slabe a dwa ze za czeste
|
|
|
|
#3858 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to dzidzia duża, ja 174cm i 64kg przed ciążą, obecnie jakieś 82kg Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja już leżę, nogi drętwieją i spina mi brzuch. Nospa nie pomogła. Będę lipcówką jak nic. Oczywiście remont nieskończony, w poniedziałek cdn. Lipus za podtrzymaniehanjah żeby to było już, szczęśliwie i szybko |
||||
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
red scorpio
spokojnie ze mną w maju działy sie dziwne rzeczy - twardy brzuch i takie tam, aż wylądowałam w szpitalu... a teraz jestem tydzień przed terminem, bez rozwarcia... |
|
|
|
#3860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3862 |
|
Rozeznanie
|
Spróbuje zasnąć, dobranoc
|
|
|
|
#3863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe i Ty razem ze mną wytrzymasz Damy radę Już taki tydzień, że nie mamy sie co stresować, bo przez ten stres tylko mozemy wczesniej urodzic![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- śpijcie słodko Owocnej nocki....wiadomo dla kogo...
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Weszlam zobaczyc czy cos sie dzieje i widze,ze u Hani sie wciaz rozkreca
Mamuska ekstra cena za konika!!! My dzis bylismy u znajomych co maja miesieczne malenstwo i Tz wpadl na wybitny pomysl,zeby u nich wyprobowac zabawke. Jakie bylo zaskoczenie tej pary gdy po raz 1 ich dziecko zasnelo bez noszenia i kolysania no i zabrali mi konika
|
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Ano rozkręca się
Spałam może godzinę, a teraz znów liczę skurcze. Tż nie jedzie do pracy, także jestem trochę spokojniejsza. Skurcze nadal co mniej więcej 10 minut, ale trwają ok. minuty i są dość silne. I tak z niewielkimi przerwami od prawie 10h
|
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() nie mogłam spac wiec zrobilam sobie herbatke i czytam co tu sie dzieje. Celowo nie oglądałam pierwszej steony aby nie psuc sobie czytania ![]() jestem ciekawa co u dziewczyn z UK ![]() no i dzisiaj zaczełam 39 tydzien
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
Może coś wymyślę ![]() Cytat:
Za głupie gadanie.Czasami czuję jakiegoś kopniaczka, a na ogół po prostu się wypycha. Zupełnie inny rodzaj aktywności niż wcześniej |
|
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nareszcie, witaj w domku ![]()
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
my po pierwszej nopcce, strasznej ![]() małą bolał brzuszek miala twardy i miala biegunke...... masakra myslalam z eumre z zalu nie umialam Jej pomoc![]() dopiero ok 3 w nocy zasneła ale po tym jak tz skakał z Nią troszke tak hopsiasia (kuzynka mi poleciła ze na kolke takie cos dobre) pozniejw wozku Ją troche kolysalismy, pieluszke ciepla na brzuszek...... no i zasneła jakos...... \\ ja juz niewiem boje sie cokolwiek jesc. W szpitalu mowili z emoge gotowanego samego kalafiora wiec se zjadłam i to chyba po nim...... ja od wczoraj mam biegunki, dzis rano tez niewiem czy ze stresu czy jak.... ona tez miala.Tyle z eja mialam juz przed kalafiorem... a zjadłamw czoraj w szpitalu poltorej kromki z dzemem i troszke zupy mlecznej, w domu potem bulke kajzerke i 2 malutkie paróweczki te z tych dobrych 4 bułeczki maslane i tyle. No i ten kalafior. tez nie duzo. Dzis juz mi sie odechciewa jesc normalnie ![]() poszlam tez do sasiadki o 1 w nocy po kropelki, tez ma dzidzie ale juz ma miesiac pozyczyła mi kropelki na kolke ale dałem jedynie 2 kropelki małe. I niewiem czy to one pomogły czy co, ale zasneła i spała..... ja juz oczywiscie tylko przysypiałam ale sie budziłam z kazdym jej kwękiem............. najgorsze jest to z ejej sie ulewa, i rano sie znowu troszke zakrztusiła
|
#3870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Prince współczuje nocy, najgorsze jest to, ze czasami nie wiadomo jak ulżyć maleństwu. trzymaj się kochana, mam nadzieje, ze sie poprawi u Was
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

tym bardziej mnie to przekonuje 
Zresztą strój który kupiłam też jest różowy, no ale cóż....
Wychodzi z założenia, że dzieciaki powinny wszystkiego spróbować w domu.... Może i ok, ale jak to są nastolatki a nie 5-cio latki
Ja wyszorowałam wszystkie okna, po schodach łaziłam, na długie spacery po górkach pagórkach, szorowałam podłogi na kolanach, no nic nie dało takiego rezultatu jak masaż szyjki - tak myślę. Wiem, hardkor, ale skuteczny 

dobrej nocy 

Boję się że to znów fałszywy alarm
Dobranoc