|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
No własnie nic nie robilam...leze od piatku i tyle co do lazienki albo po jedzenie do kuchni pojde...nawet sie z mojego pokoju na pietrze przenioslam na parter....nic nie mam swieżej krwii tylko taka brunatna..niby za tydz mam wizyte i nie wiem czy zapisac sie na dzis...ale chyba tak zrobie bo wiem ze w razie czego na 17.30 moge byc u lekarza
|
|
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4803 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I koniecznie daj znać, ja wrócisz. Czekamy na dobre wieści .---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
I powiedzcie, bo stracilam rachubę, kto się w najbliższych dniach testuje (czyli za kogo zaciskać kciuki)? Edytowane przez zaraz_a Czas edycji: 2012-08-13 o 13:16 |
||
|
|
|
#4804 |
|
Raczkowanie
|
No pojde....lepiej dmuchac na zimne;/ ale to dopiero wieczorkiem dam wam znac co i jak.....jezu juz bym chciala miec to za soba i dowiedziec sie ze krwiak mi sie zmiejsza i to przez to;/
|
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymamy kciuuuki aby okazalo sioie ze sie zmniejsza |
|
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
Ja Was czytam, ale jakoś nie mam weny by napisać coś więcej ![]() Ale dziś melduję, że idę sprawdzić po pracy czy zniosłam jakieś jajka po Clo ![]() Jak dobrze pójdzie to wolny dzień w środę się przyda
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
ja mialam testowac, ale niestety nie ma juz potrzeby
no ale nic tam, ten cykl tez juz bedzie na luzie, bo zauwazylam, ze jesli mamy sie przytulac w dni plodne to z mojej strony to porazka jest... wiec koniec z mierzeniem temp i obserwacja, a w zycie wchodzi tylko prawdziwa milosc![]() kasiaczek 3mam kciuki za Was!! bedzie dobrze!!!! rocznicowym skladam zyczenia;* oby jeszcze wiecej takich szczesliwych lat;* |
|
|
|
#4809 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie też przyszła jak w zegarku. Chociaż moja @ coś się słabo rozkręca dziś. Na razie tylko troszkę krwi na papierze zostaje. No i oby nam się udało na luzie podejść do tego cyklu.
|
||
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejjoo,
ja dziś latałam po urzedach, odberałam nowy dowód, zmieniłam dante firmy, banki, urzedy, biuro rachunkowe... Jeszcze jutro ide złożyc paszport- jak tylko go odbiore to Fruuuuu Byłam tez u ginekolog na NFZ i bardzo fajana kobitka i co najważniejsze na USG w gabinecie...już chyba przy niej zostane. Nie bede płacic 150 zł za wizyte Rocznocowym dziewczynka sładam najlepsze życzenia i duzo miłości i wytrwałosci ![]() Ja ide sobie zrobic kawke.... ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4811 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moni wszystkiego dobrego dla Was ![]() [QUOTE=magbes;35858819]kocuurku bylas na fajerwerkach?? ![]() oczywiscie pochwalisz sie zakupem ![]() ![]() Isiaaa udanego odpoczynku odpoczywaj i kumuluj sily na caly rok a taka henna to duzo daje? nie trzeba slipiow malowac pozniej tuszem? ![]() my plana mielismy w niedziele pojechac ... ale na planie sie skonczylo. jednak nie dotarlismy ..... za to ogladalismy spadajace gwiazdy ![]() wooooo....jak fajnie ale masz fajna rodzinke i Friendow ![]() hihi.... nie ma to jak na łonie natury ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Hej ![]() Dzień jako tako minął...głowa mnie bolała w pracy ale jakoś dałam radę. @ mi się pomału kończy więc jeszcze trochę i działamy... tylko jak pomyślę o tej nieszczęsnej prolaktynie to mnie szlag trafia... W przyszłym tygodniu powtórzę badanie i zobaczymy co z tego wyjdzie... Tymczasem idę jeść obiaaad
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
dobry dzień mam dziś.Pani z banku zadzwoniła, że obniżają mi marżę i tak będzie duża, bo 1,7% no ale to już nie 2,5. 80 zł w kieszeni co miesiąc ![]() Tylko muszę zamówić kartę zwykłą i kredytową. No ale to parę zł/m
|
#4813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Banki chyba dziś mają jakiś dzień dobroci bo dziś przysłali eskę z mojego banku że mogę kredyt wziąść...ale jak nie potrzebuję to po co mi.![]() Maru-może od ginki też będziesz miala dobre wieści
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie jajniki pikają już, więc może coś tam się dzieje ![]() A z tymi bankami to wiesz różnie bywa. Do mnie mbank wydzwaniał ciągle, że chcą mi dać kartę kredytową. I chyba 2 albo 3 razy dałam się skusić, ale koniec końcem okazywało się, że jednak nie chcą mi jej dać tu może być tak samo, ale tym razem na tym skorzystam, bo już sam mój wniosek na wydanie karty wystarczy na obniżenie marży kredytu hip. Pokręcone to. A jeszcze niech stopy polecą w dóóół a polecą w końcu. Pod koniec roku
|
|
#4815 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A z tą marżą, to miła niespodzianka
|
|
#4816 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tamtym razem miałam plamienie 3 dni przed @ wiec tez za bardzo to nie grało... Niby gin tak mowila masz racje, ale nigdy po cytologi plamienia nie miałam i to dziwne ze mialam akurat wtedy i takie samo jak wczesniej, no i w koncu ciąża jest Jakby ciąży nie było to co innego. Czy to implantacyjne czy z owulacji to i tak Iza nie powinna się martwić że coś jest nie tak ![]() Cytat:
rozgryzłaś mojego TŻ faktycznie nie ma podzielności uwagi co mnie często wkurza wtedy to chyba się nie zdazył poprostu zastanowić, ale dalej jest mu głupio z tego powodu także wie przynajmniej o co mi chodziło ![]() Cytat:
napewno przyniesiesz nam dobre wiesciCytat:
|
||||
|
|
|
#4817 |
|
Raczkowanie
|
Byłam z dzieckiem wszystko dobrze..serducho bije to najwazniejsze a, że sa plamienia krwią no to szpital...tym razem juz nie miejscowy tylko do drugiego miasta;/ ale coz jak mus to mus
|
|
|
|
#4818 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny, pozwolicie że dołączę.. Mam na imię Anka. Moja historia jest baaardzo skomplikowana. Mimo młodego wieku, dwa (3?!) lata temu dowiedziałam się, że nigdy nie urodzę dziecka. Ciągłe kłopoty z miesiączką, a raczej jej brakiem dowodziły że moje jajniki są na wyczerpaniu.... (..) Koniec końców zmęczona szpitalami, lekami i ciągłym wmawianiu sobie że będzie dobrze, pół roku temu na stale odstawiłam leki dzięki którym pojawiał mi się okres. Jakież było moje zdziwienie gdy zaczęłam dostawać miesiączkę bez leków
także mina mojego doktorka bezcenna![]() obecnie jestem na etapie stymulacji owulacji.. jednak ten cykl jest dla mnie stracony gdyż nie wyhodowałam żadnych pęcherzyków Dziś byłam u gina i powiedział że we wrześniu przerwa, zapisał mi tabletki antykoncepcyjne, bo podobno po takiej miesięcznej kuracji mają być lepsze szanse jeśli do października się nie uda, zaprzestaję na razie i zajmę się przygotowaniami do ślubu. Taki mam plan![]() ależ się rozpisałam, wybaczcie
|
#4819 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tu większość z Nas ma jakieś problemy dot.zajścia w ciąże także nie jesteś sama ale jak widać po kilku osobach u Nas na wątku,że wszystko się może zdarzyć także nie ma co się za szybko poddawać
||
|
|
|
#4820 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dołączaj do nas w 'kupie' razniej w mlodym wieku uslyszalas dosc drastyczne slowa, to musialo byc okropne uczucie... ale organizm to nie maszyna,,, czlowiek jest cudem natury, ktory stac na wiele i nigdy nie wiadomo do konca jak sie zachowa dobrze, ze dostajesz miesiaczki pomimo braku tabletek to juz pierwszy krok nasze wizazowe przpadki pokazuja, ze wszystko jest mowzliwe wiec musisz wierzyc ze i tobie sie uda![]() Cytat:
a ja bylam jednak u mojej pani gin. i dobrze, uspokoila mnie. torbielki nie ma rano robilam test i byl negatywny, powiedziala, ze moze byc za wczesnie na wykrycie,, nawet na usg..ale cialko zolte jest w razie ciazy (ale nie ma chyba opcji na ciaze bo przytulania nie bylo w odpowiednim czasie) sluzowka mowi, ze jak na okres,,,ale i jak na ciaze ( bo wiadomo, ze na te dwa zjawiska wyglada podobnie jak za 2 tyg nie dostane okresu to mam brac duphaston... no i mam generalnie brac duphaston od 16 do 25 dnia kazdego cyklu. i jak za 4 cyle nie zajde w ciaze to mam sie do niej zglosic na stymulacje.uf,,wazne ze nie ma torbielki
Edytowane przez magbes Czas edycji: 2012-08-13 o 21:24 |
||
|
|
|
#4821 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No tak na jutro mam skierowanie do szpitala....mam nadzieje, ze jednak wszystko juz bedzie dobrze i bede mogla wrocic z dzidziusiem do domku |
|
|
|
|
#4822 |
|
Zadomowienie
|
zatem trzymam kciuki aby tak bylo
|
|
|
|
#4823 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby to był króciutki pobyt i żeby wszystko Ci się tam unormowało :kciuki;Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Ło no nadrobiłam wszystko co napisałyście a było tego sporo.
Wczoraj tylko z ranka zajrzałam do Was i później się wzięłam za wielkie sprzątanie mycie okien pranie firan zmiana pościeli no generalne porządki. Dziś została już sama kosmetyka że tak powiem ![]() Tyle tego było do czytania że nie wiem co komu napisac bo nie pamiętam ale dziękuję Wam wszystkim za życzenia |
|
|
|
#4825 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Kasiaczek89 trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Współczuję szpitala bo przyjemnym miejscem to on nie jest, ale dla dobra dziecka jak mus to mus. Trzymaj się tam dzielnie ![]() Caprie- witaj wśród nas. Domyślam się co musiałaś przeżyć gdy usłyszałaś, że nie będziesz mogła mieć dzieci. Ja niestety też za ciekawej sytuacji nie mam, bo walczę z endo... a przy niej ciężko jest z zajściem (przynajmniej u mnie i z tego co wiem u Maru) Ważne, żeby się nie poddawać. Jeszcze dziś praca a jutro już wolne!!! Mąż jednak dziś wraca i środę będzie w domu Nawet nie wiecie jak się ucieszyłam gdy mi o tym wczoraj powiedział. Ach... jak ja kocham spędzać z nim czas W pracy coraz częściej się wkur.wiam... Jedna z praktykantek mnie do szału doprowadza, bo ona wszystko wie przecież najlepiej i wmawia mi nieprawdę. Jak ostatnio coś z pęcherzem miała i narzekała, że po furaginie jej nic nie przechodzi to spytałam ile tego bierze. Pow , że 2 razy dziennie po 2 tabl. To mówię jej, żeby przeczytała ulotkę, bo jest tam napisane, że najpierw bierze się 4 razy po 2 tabl. Usłysząłam na to, że chyba jakaś głupia jestem bo ona wie lepiej i że nie będzie się truła taką ilością prochów... Postanowiłam, że od tej chwili nie będę jej ic mówiła nawet gdy będzie brała jakiś lek nie adekwatny do jej choroby... i staram sie unikać prywatnych rozmów. Najgorsze, że podważa moje umiejętności fryzjerskie. Za to to już darować jej nie mogę. W dodatku ta szefowa nie daje mi ostatnio nakładać koloru. Tak czuję w środku, ze z jakiegoś powodu ona mnie nie lubi choć uśmiecha się do mnie i rozmawia miło. Dobrze, że dziś juz miła połowa tych praktyk, bo czuję, że więcej już z nich nie wyciągnę nauki. Dziś mój 26 dc i nie widać @. Brzuszek trochę pobolewa, cyc nie, śluzu krwawego brak.
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4827 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- U mnie jak na razie z plamieniami spokój.Tak sie zastanawiam czy to plamienie w 14 dc cyklu to mogła być owulka Mimo że test owulacyjny wyszedł negatywny...
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jutro spedzicie milo dzionek i na pewno zlosci Ci przejda. A praktykantka sie nie przejmuj. na takie dziewuchy szkoda nerwow.Dzien doberek, bo ja sie chyba nie przywitalam. Dziewczyny mam faze na serek wiejski z truskawkami. codziennie jem go w pracy i nie chce mi sie znudzic :P
|
|
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Kasiaczek - trzymam kciuki, żeby wszystko było ok ![]() Caprie - witaj Czekam na jakieś testowania ![]() A co u mnie? A nico. Gin mnie olał wczoraj i muszę dziś szukać na gwałt usg prywatnie ... a jeszcze mam inne sprawy dziś po pracy załatwiać. No więc 100 co najmniej nie moja ;( Trudno, czasem trzeba.
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

.
i sama nie wiem c czy byla ta owulka czy nie.... dzis jestem w 45dc i nie wiem czy mam isc do ginki dzis czy nie.... cykle miewam 35-45 dni. jesli owulka rzeczywiscie nastapila w 39 dc to okres powinnam dostac za .... jakies 5 dni moze. a jak nie dostane? wtedy mojej ginki nie ma 3 wrzesnia bo urlopuje.. i masz babo placekl, nie wiem co robic.

no ale nic tam, ten cykl tez juz bedzie na luzie, bo zauwazylam, ze jesli mamy sie przytulac w dni plodne to z mojej strony to porazka jest... wiec koniec z mierzeniem temp i obserwacja, a w zycie wchodzi tylko prawdziwa milosc

ale masz fajna rodzinke i Friendow 
rozgryzłaś mojego TŻ
napewno przyniesiesz nam dobre wiesci
jeśli do października się nie uda, zaprzestaję na razie i zajmę się przygotowaniami do ślubu. Taki mam plan

Mimo że test owulacyjny wyszedł negatywny...
?