|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Wróciłam. Nawet ciekawie było. Pani opowiadała, o karmieniu, laktacji i jedzeniu po porodzie.
Maggie trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane moje.
Ja nie mam chwilowo stalego dostepu do neta i dlatego mnie nie ma z Wami. Ale prawdopodobnie w czwartek bede miala juz nowy telefon i internet bo teraz weszlam od meza.Gratuluje serdecznie Konczi i Asi dzieciaczkow! Ciesze sie ogromnie i zaraz zabieram sie za nadrabianie tego watku przynajmniej. Anusia dziekuje kochana za sms My czujemy sie dobrze i mamy juz kolyske dla malenstwa |
|
|
|
#873 |
|
Wtajemniczenie
|
Colds, mogłabyś mi podać linka, u kogo zamawiałaś łóżeczko dla malutkiej?
![]() z tego co pamiętam takie samo wybrała Konczita i bardzo mi się wtedy spodobało
|
|
|
|
#874 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Baobabek jak dobrze, że to leżenie przyniosło wymierne rezultaty Kalpana dziwne, że cię nie zbadał i że się nie upomniałaś, ale ja sama wiem, że czasem na wizycie taka jakaś skołowana jestem, że się o coś tam nie upomnę albo o połowę rzeczy nie spytam, no ale moim zdaniem zajrzeć w "podwozie" powinien |
||
|
|
|
#875 | |
|
Wtajemniczenie
|
śliczne ubranka kupiłaś, a jaki boski szlafroczek
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najgorszemu wrogowi tego nie życzę a co dopiero komuś kogo się na oczy nie widziało a mimo to się go lubi? ![]() mnie gin uprzedzał, że tak może być, choć na początku mu nie uwierzyłam, bo wszystko było gites no a później się zesrało A w ogóle to zamykamy dziś z Lili 33 tydzień |
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja mialam zawirowany dzis dzien...
Jestem zmeczona juz tym ze moja rozwrzeszczana siostra dalej u mnie jest. Jednak taka impreza nie jest dla mnie.. Nie mam sily jak np.odkurze cale mieszkanie a ona zaczyna strugac kredki na dywan! je jak swinia,wszystko brudne,wyciera tluste rece w moja nowa kanape.Ma 9 lat prawie a moj 4latek jest 100razy madrzejszy i bardziej wychowany. Elena podam Ci pozniej nr na priv. Dalej nie moze do mnie dojsc ze bede miec duzego bobasa,z racji tego ze tz mial 2,5kg a ja 3,3kg a pozatym przytylam malutko. |
|
|
|
#878 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wzięłam nospę...jakieś wzdęcia jeszcze mnei dopadły - chyba z głodu![]() Cytat:
nie bierz za dużo ja też mleka w szpitalu nie miałam...a i w domu nie za wiele, mam nadzieję, że teraz będzie lepiej, bo starsznie bym chciała chociaż z pół roku pokarmić Kubusia sie udało równe 2 mce Fajnie masz, że Zuzia tak rozumie , a powiedz nie odstawiała histerii jak wychodziła od Ciebie ze szpitala??ja się obawiam czy tż mi małego przyprowadzi bo będzie chciał zostać ze mną pewnie i będzie mega płacz a mi serce z tęsknoty i rozpaczy pęknie
|
|
#879 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduje sie po wizycie
![]() Szyjka zamknieta..tetno malej oki 140W piatek mam zrobic morfologie i zobaczymy jak tam moja hemoglobina i czy nadal mam brac ten tardyferon pierunskki zaskoczyl mnie bo juz dzis mialam wymaz na paciorkowca Myslalam ze to po 36 tyg sie robi ![]() ogolnie dostalam skierowanie na hiva i te rozne inne ☠☠☠☠☠☠☠y vdrl..a i mam dzwonic w poniedziałek umawiac sie na usg bo na fundusz to ja mam wizyte dopiero 10 wrzesnia dotrwam tyle?![]() a no i przytylam 2,5 kg czyli lacznie mam juz 9 kg na plusie :P ogolnie jestem dzis taka padnieta .. ze nie mam sily Was nadrabiac, chociaz moze potem cos poczytam bo teraz leze i palcem mi sie ruszyc nie chce nic
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-08-14 o 19:42 |
|
|
|
#880 |
|
Zadomowienie
|
maggie, iwonka trzymam za Was kciuki
objadłam się misiami haribo i mi niedobrze
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
![]() Taki mi pomysł przez głowę przeszedł.... Może umieścimy nasze maleństwa i nas we wspólnej prezentacji.... no właściwie to już to zrobiłam:P. Wstawiłam zdj. Konczi, Adrianki, Asiulki i Jasia ściągnięte z maila. I w sumię moge to robić na bieżąco jak się jakiś dzieciaczek pojawi... Co myślicie? W końcu tp. mam jako ostatnia (oprócz muminka) to mogę zrobić . Z kilka lat ciocie wizażowe i ich dzieciaczki będą miały pamiątke:P
|
|
|
|
#882 |
|
Zadomowienie
|
nisia robiłaś gbs w cz-wie? jeśli tak, to gdzie?
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabkunie plakala ale maz ja zabieral na hystawki moze dlatego
Niegrzecznano to super oby tak dalej
|
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jeszcze czy go będę w szpitalu chciała widzieć...zobacze ile mnie będą trzymać,z Kubim wyszłam rano 3 dnia, to tyle jeszcze bym wytrzymała może a wy już wiecie kiedy was wypuszczą??
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez nie chcialam widziec Zuzi ale sie poprostu stesknilam strasznie
|
|
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tej pory najdłużej małego nie widziałam jak byłam na wycieczce z moją klasą - 12 godzin, a tak to praca i po pracy od razu byliśmy razem...nie wiem jak ja to przetrwam, tę rozłąkę
|
|
#887 | |||
|
Wtajemniczenie
|
fajnie ze w piatek wychodzicie kurde a ja smarowalam caly czas brzuch, cycki a rozstepy mi wyszly na tylku wogole bym nie zauwazyla gdyby nie tz ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
3mam kciuki za Iwoncie i nasze 2 Martusie ![]() Kalpana, Baobabek, gratulacje udanych wizyt ![]() ciekawe jak tam Konczi i Adunia |
|||
|
|
|
#888 |
|
Zadomowienie
|
Maggie nie pisze sms więc myślę, że ją przyjeli.
|
#889 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Mamusie!
Jakiś czas się nie odzywałam, bo miałam strasznie dużo do ogarnięcia, ale podczytywałam Was regularnie i przede wszystkim WIELKIE GRATULACJE dla Konczity i Asi ![]() ![]() Bardzo zazdroszczę ![]() Trzymam kciuki za następne w kolejce i przy okazji sama powoli pakuję torbę ![]() Miłego wieczoru dla Was wszystkich! |
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam w☠☠☠☠a! Matka i babka TŻta jakby mogły, to by go zatyrały. Przyjedzie z roboty, gdzie cały dzień pracuje fizycznie, nierzadko na tym słońcu i w pole ma jechać, bo nie ma kto. No i co z tego, że mu jakąś kasę wyrzucą, jak on non-stop coś musi robić?!!!! Ale jak mu mówię, to on na to, że przecież musi pomóc.
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Anesh mnie się pomysł bardzo podoba.
Asiulka wytrzymacie, a później będziecie się cieszyć wspólnym rodzinnym szczęściem
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
wróciliśmy do domu. Niestety Sojka, miejsc nie ma i nawet ze skierowaniem odesłali mnie do innego szpitala (albo Lubartowska - za nic tam nie pójdę albo Świdnik). jedyne co sprawdzili to tętno dziecka - całe szczęście ok. Jutro mam się zgłosić na ktg sprawdzające, ale raczej na oddział mnie nie położą bo miejsc nie ma!
Acha, nawet gdyby były miejsca, to mimo tego, że to 37t+4d nie wywoływaliby porodu do skończonego 38t (gdyby nic niepokojącego się nie działo) tylko leżałabym na obserwacji na patologii... przykre jest to, że dla nas to wyjątkowy czas, martwimy się, jak coś wydaje nam się nie tak, a dla służby zdrowia to tylko byle jaki pacjent i nikt ważny i spokojnie można go odesłać. A łapówki za nic NIGDY nikomu nie dam! I dziękuję Wam wszystkim za troskę i dobre słowa - na pewno się przydadzą na później ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Nie piszę kotku, bo mi tel. padł ale już w domu jesteśmy i wysmarowałam wszystko we wcześniejszym poście
|
|
#893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurde co ten szpital taki załadowany???
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj cały dzień w domu przesiedziałam ( nie licząc krótkiego wypadu na zakupy). I jakoś mi tak dziwnie bez pracy.
Już nawet telefon przestaje dzwonić. Wiem, wiem... ciężko mi dogodzić. Ogólnie mam dzień płaczka dzisiaj. Chodzę i popłakuję co chwilę... to o firmę, to o TŻ-ta, to o to, że tak niewiele dla Antosia mamy, to o problemy rodzinne itp. Baobabek, super, że wracasz do nas z tak dobrymi wieściami. ![]() Asiuulka89, jak Wam cudownie, że już w piątek będziecie razem z Jasiem w domku. Wizażowe ciotki liczą na wielką fotorelację z Jaśkiem w roli głównej. ![]() maggie123, z tym szpitalem to istna komedia Najważniejsze, że tętno małej już w normie. Co do wód, to pamiętam, że Konczita starała się pić conajmniej 3 litry wody dziennie i przyniosło poprawę.anesh_, jak dla mnie to super pomysł! niegrzeczna88, brawa za wizytę
|
#895 |
|
Zadomowienie
|
co za świat Madzia ;/ dałąbym sobie rękę uciąć że przyjmą, ale rozmawiałam z przyjaciółką która miała praktyki na Staszica w tamtym roku -studiowała medycyne i mówi że niestety ale mają prawo odmówić przyjęcia i wysłać karetką do innego szpitala w przypadku braku miejsc ;/
TŻ mówi mi właśnie jak mu powiedziałam o Twojej sytuacji że do powrotu ordynatora mam nawet nie próbować rodzić;/ ciekawe co ze mną zrobią w piątek...bo Krzyżanowskiego jeszcze nie będzie..
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Kajka, nie tylko Staszica ale i Kraśnicka i jaczewskiego przeładowane. W ostatnim szpitalu na lubartowskiej jeszcze jakieś miejsca są. Wysyp dzieci normalnie
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Jaś ma właśnie czkawkę Ja na dziś się żegnam tak więc dobranoc mamuśki
|
|
#899 |
|
Wtajemniczenie
|
maggie jestem w szoku , ze Cie odeslali..
dobrze ze z tetnem malej wszystko oki ![]() ja sobie nie wyobrazam zeby mnie gdzies nie odeslali.. nie maja gdzie w sumie bo u mnie jeden szpital w miescie tylko
|
|
|
|
#900 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ech.. Ale dobrze, że nie ma dużo bakterii niegrzeczna - za wizytę!Cytat:
![]() http://allegro.pl/show_user.php?uid=6777216 maggie - Ja sobie cały czas żartuje, że w tym roku to wyż demograficzny będzie, bo tyle kobiet ma terminy ![]() Co nie zmienia faktu, że na szpital nic się nie poradzi ![]() W sumie, lepiej, że odsyłają gdzieś indziej niż mieliby kłaść pacjentki na korytarzach. Jak to kiedyś było ![]() Macie prawo być źli - doskonale Was rozumiem |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

Jestem żonką 

bo teraz weszlam od meza.

w dodatku mała okłada mnie nóżkami po żebrach i żołądku i aż mnie zemdliło...

nie bierz za dużo
ja też mleka w szpitalu nie miałam...a i w domu nie za wiele, mam nadzieję, że teraz będzie lepiej, bo starsznie bym chciała chociaż z pół roku pokarmić
Kubusia sie udało równe 2 mce

oby tak dalej
. No ale nic - ja to rozumiem