|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Rozeznanie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Jestem już trochę spokojniejsza, Maks leżąc na brzuszku podnosi główkę. Wystarczy przytrzymać mu rączki żeby nie wsadzał ich do buźki, wtedy trochę się wkurza ale główkę dźwiga.
Do tej poradni rehabilitacyjnej kolejki i najwcześniejszy termin to 4 października ![]() Muszę się pochwalić, że Maksio dziś spał od 20 do 5 !!! ![]() ![]() onething super rzeczy, w niedzielę robie nalot na h&m Buźkę smaruję Maksiowi kremem Oilatum Soft kilka razy dziennie i po 2 dniach jest ogromna poprawa! W końcu ma śliczną cerę a nie pełno wyprysków i odchodzącą płatami skóre. ![]() Nie mogę się nawet rozpisać, bo mały jakby wyczuł i już się budzi ![]()
#2222 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ten kardigan jest cudny ![]() ja wczoraj za moją mega pakę zapłaciłam mniej niż za ten kardigan ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() co do ilosci jedzenia to moja Hania tez je malo. Zaczela mniej jesc po szczepionce ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() no wojcik ma ceny dosc, że tak powiem, ekskluzywne ![]() ![]() A nosiedelko chyba oddam. ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2223 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Filpowi kupiłam kurtke z Wójcika na zimę chodził w niej dwa lata ![]() ![]() Ceny są tak wysokie że ręce opadaja,pajaca kupiłam za 31zł najtanszego a były też i za 50zł. Witam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie, ceny niektórych rzeczy są takie jak dla dorosłych, a materiału 1/3, ale oni wiedzą, że są rodzice którzy kupią, bo chcą wystroić swoje pociechy. Dlatego ja buszuję po przecenach, albo szukam w Tesco. Pospaliśmy od 22 do 8 (z przerwa o 5 na jedzenie), teraz zostawiłam marudę w łóżku, jem śniadanie i muszę go ogarnąć, bo słyszę że marudzi, a pielucha nie przebrana ![]() W ogóle piździ strasznie i pogoda taka, że tylko pod kołdrą leżeć i oglądać filmy, czytać książkę/ leniuchować ![]() Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-08-17 o 09:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2226 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2227 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja kupilam kombinezon w zeszlym roku na przecenie w tesco za 30 parę złotych różowy w serduszka ![]() no te rzeczy z wojcika serio fajne, ładnie odszyte - widac że to porządne
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2228 |
Wtajemniczenie
|
Claudiik ma rację
![]()
#2229 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Hania poszła spać przed 22 i wstała dopiero o 4 na karmienie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Każda lekarka mówi Wam coś innego, bo tak na prawdę trudno jest zdiagnozować takiego maluszka. 500zł, to faktycznie dużo. A dlaczego myślisz, że tracisz pokarm? Nie tak łatwo stracić pokarm. No chyba, że nie przystawiasz dziecka do piersi ![]() ![]() ![]() A dlaczego CRP? Podejrzewają jakieś zapalenie u Paulinki? Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Zadomowienie
|
Armagedon u mnie.
Nakarmiłam dziecia, a tu połowa wyleciała mu buzią. Po czym w trakcie pogadanki słyszę jak poszło w pieluchę, myślę sobie, należy się po jedzeniu. Aż tu nagle dotarł do mnie zapach ![]() Pielucha całą żółta, ani milimetra białego, ten się cieszy jakby milion w totka wygrał. Dziecię wymyte pod kranem, przebrane i teraz do snu lulane. I tak drugie śniadanie wyleciało najpierw górą, a reszta dołem. I dziś znów pada, szlag mnie trafi. Idę pocieszyć się Michałkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Rozeznanie
|
Witam!
Widzę że nie tylko mnie ceny ubranek dla dzieci przerażają żeby kombinezon kosztował dla takiego małego dziecka ponad 200zł paranoja ehh. Mój syn nadal wyznaje zasadę im mniej snu tym lepiej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2232 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No i moja dieta poszła wsina dal ![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj upolowałam dwa pajace jeden za 12,99 ![]() ![]() ![]() Cicho tu u nas ostatnio ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2234 |
Zadomowienie
|
Kurcze, nie piszcie mi tu o pizzach i kebabachh
![]() Ja powoli chyba zacznę wprowadzać nabiał, przez te 3-4 tyg jak go nie jadłam, ja praktycznie nie mam co jeść tzn. obiady jeszcze jakoś ujdą, ale śniadania czy kolacje...mogę zjeść kanapkę z wędliną, ale bez masła to mi w ogóle nie wchodzi, więc i wędliny odstawione. Ja zawsze jadlam jogurty, kefiry, maślanki, twarożki, serki a teraz juz mi się słabo robi jak pomyślę o kanapce z dżemem... owoców też zawsze dużo jadłam a teraz to nawet nie wiem co jeśc...jablka, brzoskwinie, bo po nich małemu nic nie jest, po arbuzie chyba miał wzdęcia większe... No i tym sposobem dzisiaj mało co nie zemdlałam rano, poszłam do łazienki, włączyłam suszarkę i czuję, że mi zaczyna świat wirować. Dobrze, że mama była w domu to zniosłam jej małego i odpoczywam. Badań wolę nie robić, bo czuję, że anemię to mam zarąbistą, zawsze miałam, ale teraz czuję, ze jest gorzej. Może też z niewyspania, bo Adaś niestety chce jeść co 2,5 godziny- 3 godziny to już takie maximum i nic nie zapowiada żeby te przerwy się wydłużyły. Dzisiaj jeszcze nie mogłam zasnąć od 4do 6ej, nie wiem czemu. Co ja mam zrobić żeby on spał chociaż z 5 godzin ciągiem? buu |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | ||
Rozeznanie
|
My dzisiaj robiliśmy. To jest zwykłe badanie z krwi. Spokojnie. Czekamy teraz na wynik. A po co Pauli to badanie?
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=benka99;35952059]Dobrze Cię rozumiem. Jakiś czas temu pisałam, że Maks w dzień prawie wcale nie śpi i w nocy budzi się 3-4 razy. Chodziłam na rzęsach, w domu nic nie było zrobione bo nie miałam kiedy. Powoli jakoś tak się stało, że zaczął przesypiać coraz więcej godzin w nocy i w dzień też ma dłuższe drzemki. Może spróbuj wychodzić z nim w dzień na spacery i wtedy go usypiać? U mnie działa, wsadzam go do wózka, daję smoka, pieluszkę na buzię (bez niej nie zaśnie) i jedziemy
![]() ![]() Dziś to po takiej nocy jaką dał mały to głowa tak mnie boli że czuję jakbym miała dwie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Zakorzenienie
|
Moja Maja tez nie chce spac w dzien, wciaz utrzymuja sie drzemki ok. 30 minut, a w nocy tez 3-4 razy wstaje. Cudem nazywam te nocy kiedy 2 razy sie obudziła.
Dzis moje dziecko miało płaczyliwy dzien ogolnie od rana, a wieczorem dała taki koncert, ze myslałam ze uszy mi odlecą, a sasiedzi po policje zadz. Pieron taki mały z niej, ze szok. Najlepsze, ze po takim płaczu jak sie upokoi o ile nie padnie po nim, to zaraz jest agu, agi i sie usmiecha jak gdyby nigdy nic. |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Rozeznanie
|
Hej!
Ale tu dziś cisza.... U nas wszystko ok. Byłam dziś z Hanią u siebie w pracy. Pokazała swoje najlepsze oblicze. ![]() Buziaczki dla wszystkich dzieciaczków. ![]()
#2239 | |||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=clauudik;35941984ri nco - jak tam sytuacja u Was?? Ja też nie bardzo mam z kim zostawić Filipa, ale do pracy wrócić muszę, inaczej nie damy rady finansowo... Poza tym w przyszłym roku chcielibyśmy zacząć budowę domu, więc lepiej jak oboje będziemy zatrudnieni. Ale jak pomyślę, że mam oddać małego do żłobka to mi się serce kraje...[/QUOTE]
U nas różnie. Są dni, kiedy Seba jest lepszy, a są i takie, kiedy więcej płacze. Nie wiem od czego to zależy. Jednak ogólnie jest trochę lepiej niż było, więc mam nadzieję, że powoli mu te kolki przechodzą ![]() Cytat:
![]() ![]() Brawo ![]() Seba też ostatnio tyle przesypia, tzn. jak zasypia ok. 21.00 to budzi się dopiero ok. 5.00. Za to ja się tak już przyzwyczaiłam do tych pobudek, ze od 3.00 nie śpię, tylko czuwam i czekam kiedy się obudzi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2240 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobryyyyyyyyyy!
Ależ cisza! Nawet anulka z kawą się nie przywitała. ![]() ![]()
![]() |
#2241 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A więc witam bez kawy lecz juz dawnoooo po ![]() Ja ostro sprzątam bo tak zapuściłam moje m3 że porażka jakaś ![]() Mąż pojechał juz na działkę,czyli zaś mnie ogórki czekają ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2243 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Filip wczoraj był u kolegi i chciał na noc zostac ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Zakorzenienie
|
doberek
![]() Wczoraj wybraliśmy się do kina samochodowego pod Tesco ![]() ![]() ![]() ja właśnie ogarniam chatę. mąż wybył do swojej mamy powiercić trochę, po płytki na balkon i będzie je kłaść. babka prawie gotowa a mi się nic nie chce.... przeniosłam śpiącego brzdąca z bujaczka do łóżeczka, ułożyłam ją na boku i pospała tak ze 20 min... moje dziecie nie chce spać na boku |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
niunia, śliczny widok. Właśnie, czytacie już bajki swoim dzieciom??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-08-18 o 11:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2248 |
Zakorzenienie
|
Niunia, cudny widok!
![]() Chata ogarnięta, Maciek po 2 godzinach drzemki obudził się, właśnie je i lecimy na spacer ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2249 |
Zakorzenienie
|
dziekujemy
![]() ja mam dzisiaj gołąbki na obiad ![]() lecę wymienić wkład w pralce :P i dalej sprzątać. młoda śpi |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Zadomowienie
|
Bry
U mnie też gołąbki ![]() niunia, ale skupienie u małej. Ja właśnie wczoraj się zastanawiałam czy Adasiowi już czytać bajeczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.