|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
o matko szklanka oleju!
|
|
|
#2642 |
|
Raczkowanie
|
Jestem dziś wykończona pracą i do tego głodna mam taką ochotę na mięso że aż nie da się tego opisać...
Dziś umówiłam się do gin na kolejną wizyte i mam ją dopiero za 2 tyg 18 września aż się doczekać nie mogę
|
|
#2643 |
|
Raczkowanie
|
Rajuu, ale produkujecie, nie nadążam za Wami ;p
Dziewczyny, nie przejmujcie się tymi mniejszymi zarodkami czy tym, że usg pokazuje, że ciąża jest młodsza. Moja jest o całe 2tyg :P W 5t6d kropek miał niecałe 3mm, a 2tyg. później już 11. Na tym etapie zarodki w zasadzie z dnia na dzień rosną. Moja gin. mówiła, że czasami w 6tyg nie widać serduszka, a 3 dni później już pięknie bije. Także nie stresować się, czekać na wizytę, a na pewno wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
|
#2644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie tylko ja zajadam się mięskiem.... ![]() my po obiadku szaszłyki z paryką teraz pora na soczek z buraków fujjjjj...ale staram się przy pierwszym miałam takie niedobory żelaza że skończyło się na zastrzykach w pupę..i potem przez 3 lata każdy lekarz pytał się kto mnie tak pobił... ![]() ślady się już wchłoneły nowych niechcę..
|
|
|
|
|
|
#2645 |
|
Wtajemniczenie
|
Anna Maria a próbowałaś z hortexu jest taki barszczyk do picia on jest z jabłkiem i selerem
b. smaczny
|
|
|
|
|
#2646 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2647 |
|
Wtajemniczenie
|
Mięsko...mmmmm.....moja galareta wyszła idealna - jak w domu! jestem z siebie dumna. Nawet rozważam czy nie zostać kurą domową
![]() Postanowiłam dzisiaj zrobić zupkę warzywną - mega pożywną już widzę minę męża jak mu nałożę na talerz to tak dla równowagi - wczoraj jego ulubione papryki faszerowane mięsiwem - to dzisiaj dla odmiany warzywka
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-08-30 o 15:54 |
|
|
|
|
#2648 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe i "stare" mamusie
![]() Mało teraz piszę, bo mam remont i nawet nie mam jak porządnie usiąść przed komputerem. Ten bajzel w domu mnie do obłedu doprowadzi ![]() Od 3 dni ustąpiły mi mdłości i zamiast się cieszyć to się już wkręcam czy to nie za wcześnie i trochę schizuję, że się za dobrze czuję i czy to dobrze czy źle. ![]() Trzymam za Was wszystkie kciuki i wierzę, że z naszymi fasolinkami wszystko w porządku! Sorceress ja też piekę w domu Zebrę, ale zamiast wody mineralnej częściej daję orenżadę Helenkę ( tę białą). Placek ma zupełnie inny smak wtedy. |
|
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
sorki sfiksował mi wizaż i odpisałam na jakis stary post-jak Was nadrobie to coś skrobnę
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-08-30 o 16:07 |
|
|
|
|
#2650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
No nadrobiłam Was. Dziewczynki, które czekają na dobre wieści 3mam kciuki mooocno!!!! Ja o poprzedniej ciązy dowiedzialam się b.wczesnie- poszłam sprawdzic czy jest owu- nie było lekarka powiedziała, że mam długie cykle, żeby przyjsc za tydzień- przyszłam a tam był już pęcherzyk, potem Bhcg i wizyta za 5dni i się potwierdziło.. Nie cieszyłam się zbyt długi, bo po ok 2 tygodniach (6 tydzień)nagle dostałam plamienia- jednodniowe i jakby mi biust nagle zmalał(miałam wcześniej nabrzmiały) poszłam do lekarza i okazało się, ze pęcherzyk jest mniejszy niż wtedy. Na izbie powtorzona B-hcg okaząło się, ze wysoka jest i lekarka powiedziała, że czekamy bo ona już rózne cuda widziała,więc zostawili mnie w szpitalu powtórzyli za 2 dni bete i była już niestety mniejsza, jeszcze jedno USG pęcherzyk bez "ech płodowych" i dopiero # dzień przed wigilią.... Przepraszam, ze pisze tutaj o takiej przykrej sprawie ale miałam ochote się wygadac. Niestety takie czasy, że podobno co 2 kobieta przez to przechodzi tylko nie każda nawet o tym wie- tak mi tłumaczyli lekarze. Ale morał jest taki, że zawsze do konca trzeba mieć nadzieję, bo już mnóstwo historii słyszłam, że lekarze na straty ciąże spisali, a teraz dzieci z tych ciązy stapają po tym Świecie. Po 2. Co nas nie zabije- to nas wzmocni i zazwyczaj potem udaje się
JA jestem w 12tyg. ciązy i 1 dniu;p Okres ten jest pełen obaw i strachów (codziennie macam sobie cycki, czy aby nie straciły kształtów), ale jestem dobrej myśli i czuje, że teraz będzie dobrze! także i Wy dziewczyny głowy do góry i razem damy rade!
|
|
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
my juz po obiedzie ale maluchowi nie smakowal ;/ bo wyladowal w kibelku. no co za wybredne dziecko ;pp
|
|
#2653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja ginka prosiła wręcz, żebym do 13 tygodnia się wstrzymała z radością i na nic się nie nastawiała pomimo, że dzidziolek był dobrych wymiarów i serduszko biło
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2655 |
|
Rozeznanie
|
Mokka maluszek prześliczny cieszę się, że wszytko ok
![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- mocno trzymam kciuki ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- trzymam mocno kciuki
|
|
#2656 |
|
Zadomowienie
|
A mój to chyba chce mieć mamę słonicę!
![]() Wcześniej lubiłam słodycze ale bez przesady. Czesem naszła mnie na coś ochota, ale nie tak często znowu. Teraz śnią mi się torty, kremówki i ptysie z kremem i potrafię wszamać całą tabliczkę czekolady za jednym posiedzeniem! Będę wielorybem
|
|
|
|
|
#2657 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mojemu wszystko smakuje hehe Cytat:
![]() Kathe, Natala84 i anulka - trzymam mocno kciuki!
|
|
|
|
#2658 |
|
Rozeznanie
|
Dragusia88 ubranka super ja już też zakupiłam parę rzeczy... jutro mam wizytę u gina i mam nadzieję, że mój maluszek pochwali się co ma między nogami
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- [QUOTE=Malpka; ja tam galaretę to mogę zjesc raz na rok ale tylko taką ćwiartkę z miseczki więcej mi nigdy nie przechodziło przez gardło za to mam takiego smaka na kaszanke z cebulką a nikt w rodzinie nie bije teraz świniaka żeby moc sobie zrobić bo tej sklepowej jakoś nie mam odwagi kupowac [COLOR=Silver]---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Też lubię taką kaszankę u nas mówimy na to krupniok ![]() [/COLOR]
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie to stresujące z wielkością dzidzi... ja mam usg w 12 tygodniu w przyszły tydzień w piątek i już rozmyślam, czy oby wszystko ok. W końcu stara jestem i nie brałam wcześniej kwasu foliowego i imprezowałam... Tak mi odbija nieco.
A ostatnio też pochwaliłam się mniejszymi mdłościami, dużo mniejszymi i od 3 dni znów pawiuję. Naprawdę pierwsza ciąża jakoś bardziej mnie oszczędzała. Do tego doszły mi straszne bóle głowy... zwariować można do reszty.
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakies przeczucia? skad ja to znam eh.. musze zapytac gina na wizycie co moge brac
|
|
|
#2661 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oooo to jak mój wypisz wymaluj ![]() ![]() Cytat:
![]() -------------------------------------------------------------- Dziewczyny strasznie smutno się u nas zrobiło, mam nadzieję że po wizytach okaże się że wszystko ok i będziemy wszystkie szczęśliwe Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-08-30 o 17:58 |
||||
|
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie napiłam oranżady helleny jak smok -taka miałam ochotę a teraz mnie brzuch boli...
|
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę czasem Panadol. Głowa boli całą dobą. W nocy się budzę i z bólu zasnąć nie mogę.
|
|
#2664 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2665 |
|
Zadomowienie
|
Lekarz powiedział mi, że mogę nawet 17kg przytyć
Bo mam BMI dobry więc pewnie duża urosnę. Śmieszy mnie fakt, że nie jem słodkiego oprócz lodów czekoladowych Premium z Lidla, Corny bananowego i batona Marsa. Świetnie widać komponują się z zupa pomidorową i piersią z kurczaka ![]() Maleństwo uwielbia takie rzeczy i jeszcze ani razu nie wymiotowałam. Zastanawiam się czasami czy serio w tej ciąży jestem Kurczę, teraz siedzę i kombinuję jak się dostać w poniedziałek na USG :// Czemu akurat w ten dzień muszę mieć 12stkę....
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciśnienie mam ok.
|
|
|
#2667 | |||
|
Kniaginia
|
Hejka!
Natala, Kathe, 00anulka00, trzymam kciuki! Ptaszysko, na pewno dasz rade napisać pracę, piątkę dostaniesz. A szefowa może nie okaże sie taka hetera, jak powiesz o ciąży. Cytat:
Jutro idę na usg, ale nie pod katem ciąży, tylko tej głupiej torbieli. Mają mi ponownie zbadać CA125. Mam nadzieję, że się nie podniósł, a najlepiej by było, gdyby jego poziom spadł. Jak czytam wasze posty, to widzę, jak jestem nieświadoma wielu rzeczy. I chyba wolę pozostać w tej nieświadomości. O swoich problemach z torbielą też nie czytam nic w internecie. Zdałam się w całości na swojego lekarza. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziewczyny potrzebuję rady, przed ciążą 3 mc brałam falvit i falvit mama, teraz wiedząc że jestem już w ciąży biorę dalej no i po rozmowie z lekarzem coś mnie tknęło bo mówię że biorę falvit a on na to że wystarczająco mam kwasu foliowego więcej nic nie kupować bo falvit ma w zupełności i tak patrzę, że tylko 1 mc udało mi się kupić tabletki z kwasem w ilości 400 a teraz patrzę że wszystkie pozostałe opakowania mają 200. I teraz poczekać do wtorku do wizyty co mi przypisze. Czy na własną rękę dokupić sobie np. folik i brać je plus falvit? |
|
|
|
|
#2669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wspolczuje, w poniedzialek mialam straszna migrene, i umieralam... cos strasznego, a wtedy nawet paracetamol nie pomaga ![]() A ja w koncu cos moge zjesc, bez wiekszych mdlosci i bolow zoladka, po poludniu zwrocilam cale sniadanie, i od tamtej pory bole sa naprawde znosne .Ugotowalam czerwony barszczyk, z ziemniaczkami i smazona cebulka
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-08-30 o 18:36 |
||
|
|
|
|
#2670 |
|
Wtajemniczenie
|
jakiegoś doła mam
Stara? tzn ile macie? Myślałyście już o imionach? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

piecze się ok godzinki... ja robię zwykle w tortownicy, takiej 24cm

ślady się już wchłoneły nowych niechcę..

bo tej sklepowej jakoś nie mam odwagi kupowac
[COLOR=Silver]