|
|
#2581 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
ale słodkie
to jest fajne w tym ze się czeka na pierwsze dzieciątko ten szał kupowania ubranekja wogole sie wczoraj od południa nie mogłam zalogowac ![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze moja kruszynka tez dzis nam się pokaże cała i zdrowaCytat:
z Julką też się niczym nie przejmowałam bo nie wiedziałam co się może stacCytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- ale słodkie to jest fajne w tym ze się czeka na pierwsze dzieciątko ten szał kupowania ubranekja wogole sie wczoraj od południa nie mogłam zalogowac ![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze moja kruszynka tez dzis nam się pokaże cała i zdrowaCytat:
z Julką też się niczym nie przejmowałam bo nie wiedziałam co się może stacCytat:
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze strata tez latwiej pogodzic sie, kiedy znamy przyczyne, inaczej czesto zadreczamy sie dlaczego i szukamy na oslep. Najczesciej sa to jednak wady chromosomalne, przyczyna zupelnie niezalezna od nas - u nas takie badanie wykonuje sie dopiero od 2 lub wiecej poronien, moje drugie malenstwo to byla dziewczynka z zespolem Turnera - niestety nie miala szans na przezycie (albo inaczej- bardzo niewielkie szanse 2%). Wszystko sie na pewno ulozy
|
|
|
#2583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też miałam torbiele i mam do dziś. Przytulaliśmy się 2 tyg po # a zaszłam po 1@ mimo że mi polecali zaczekać czy miesiące ![]() Trzymaj się kochana i dawaj znać co u Ciebie Cytat:
Trzymam kciuki za Twoją kruszynke!!
|
|||
|
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach to czekanie to jest najgorsze, ja mam USG i wizytę teraz dopiero 25 września...Toż to prawie wieczność. NAjgorszy jest ten niepokój, czy aby wszystko dobrze. Bez kitu najlepiej by było podglądac nasze dzidzie co tydzień, ale co do tego, czy te fale sa zupełnie neutralne dla dziecka to nie jestem zupełnie pewna. JAk byłam na drugiej wizycie to lekarka powiedziała, ze szybciutko tylko sprawdzimy czy jest krwioobieg, żeby nie niepokoić maluszka, więc chyba z tymi usg tez nie ma co przesadzac, bo to jednak jakies fale są. . . Zbieram sę do pracy- Dzwonie do szefowej i pytam sie na którą przyjść, a ona: A na którą chcez- jak się wyspisz to przyjdź Kochana
|
|
|
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Byłam rano zrobić badania krew, mocz i glukozę zapłaciłam 33zł. Na szczęście dzisiaj wolne i to w pracy![]() Witam wszystkie nowe mamusie Cytat:
To też racja jak byłam u pierwszego lekarza właśnie w 6t to zapytałam kiedy będzie serduszko to powiedział ze w 10-12t!! Już tam nie wróciłam oczywiście, nie wiem co to za sprzęt miał. |
|
|
|
|
|
#2586 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie. Wczoraj podobnie jak Wy miałam problemy z logowanie na wizaż. Ale pędzicie z tymi wiadomościami, ciężko nadrobić hehe...
Byłam wczoraj na wizycie i z maleństwem wszystko w jak najlepszym porządku. Rośnie Wg usg od czubeczka głowy do końca kręgosłupa ma 4,85 cm ;DPłci maluszka nie udało się dojrzeć. Ale gin obiecała, że na następnej wizycie tj. 26.09 powinniśmy coś widzieć. Wszystko w zależności jak się bobas ułoży, ale jestem dobrej myśli. Mąż chce chłopczyka, ja dziewczynkę, także jakby nie było będzie dobrze ![]() Jedyny minus to moja waga. Schudłam, ważę mniej niż na pierwszej wizycie w 6tc. Dziwne, bo staram się pilnować z jedzeniem, nie wymiotuję. Tyle że apetyt mam kiepski, chleb mi nie pasuje, mięso też...tylko nabiał, słodycze i owoce jem chętnie. Powiedzcie a Wy ile już przytyłyście??? Brzuszki macie już zarysowane??
|
|
#2587 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do płci, to moja córcia chciałaby siostrę i niedawno jak mi z tekstem wyjechała " Wiesz mama, musimy szybko wiedzieć, bo jak dziewczynka to będę od razu się cieszyć, a jak chłopak to musze mieć czas żeby się psychicznie przygotować " Nie ma jak podejście dwunastolatki, aż mnie zamurowało.
|
|
|
|
|
|
#2588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie 6 latek chce starszego brata nie wykonalne... ![]() ja idę na prenatalne mam 33lata ale nie ze wzg lędu na wiek tylko wadę serca u mnie i przekazaną synowi...ale też staram się pozytywnie myślec...ps. świat staje na głowie mój syn jest 6 letnim wujkiem dla dzieci kuzynki a to które się pojawi będzie młodsze od nich |
|
|
|
|
|
#2589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie że masz już taką dużą córcie, 12latka to już coś pomoże przy maluszku.
|
|
|
#2591 | ||
|
Zakorzenienie
|
oj bidulka
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2592 |
|
Wtajemniczenie
|
bylam czoraj na pogotowiu. gin chcvial mnie zatrzymac i usunac nie zgodzilam sie bo mam w sobte slub, zrobili mi hcg i mialam chyba ok 12tys. plamiemnie brazowe, zapisal mi luteine, dzi sjade na prywatinie do kogos innego bo tamten zle wrazenie na mnie zrobil, pow ze zarodek wyglada na 6 tydz a nie na 9 i tu sie o to martwie
|
|
|
|
|
#2593 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Życzę Ci aby wszystko się poukładało tak jak sobie tego życzysz ,i oczywiście puszczaj info co i jak . ![]() Cytat:
!Cytat:
Cytat:
! Wagą się nie przejmuj,jeszcze jest czas na przytycie. Ja jestem osobą szczupłą(171cm i ok53- 55 na wagę muszę ciężko zapracować bowiem mam skłonności do szybkiego spadku )ale tyję na samo słowo "ciąża"....zawsze tak miałam... Cytat:
! A strach o zdrowie dziecka jest zawsze-niezależnie od wieku....A córę masz bardzo kumatą!Niezłe pdejście....
|
||||||||
|
|
|
|
#2594 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() na pewno Ci córa dużo pomoże przy maleństwie.. super sprawa.. ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
trzymam kciuki..
|
|
|
#2595 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiaj ide. boje sie tym bardziej ze w sobote mam slub. jakby sie cos rozkrecilo to byloby fatalnie
zobaczymy co powie lekarz dzis, tamten nie ma dobrych opini, wiec wole poczekac.
|
|
|
|
|
#2596 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
brawo za wizyte a mój niby chce wejść potem się wstydzi, to go nie zawolalam to zas mu przykro że nie był eh Cytat:
to kupuj i sie pochwal. Cytat:
a bez sladow zarodka bo moze wczesniej przed zabiegiem jak krwawilas nie wiem jak to napisac poronilo sie. ![]() Cytat:
brawo za wybor imion widze ze juz coraz wiecej z nas o tym mysli Cytat:
za wybor imionCytat:
za wizyte waga sie nie przejmuj niedlugo zaczniesz tyc ![]() u mnie z waga bez zmian dziwne bo wygladam "tłusto" brzuch już nie jest płaski nawet rano, opona i tyle. Cytat:
no fajnie ci córka powiedziala hehe ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2597 |
|
Raczkowanie
|
qurcze a ja mam wizytę dopiero 5 września państwowo i 14 prywatnie i jak tak czytam zaczynam się stresowac że jeszcze nie wiem czy wszystko jest tak jak powinno
|
|
|
|
|
#2598 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja mam wizyte na 7.09 i tez mam stresa ![]() A w ktorym tygodniu ciazy jestes? ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2599 |
|
Raczkowanie
|
ewela na podstawie okresu początek 8 tygodnia...i czekam na wizytę a ty?
|
|
|
|
|
#2600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o juz widze jest odpowiedz wczesniej
|
|
|
#2601 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#2602 |
|
Raczkowanie
|
trudno poczekamy syn do szkoły ja do lekarza...byle do września.
|
|
|
|
|
#2603 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#2604 |
|
Raczkowanie
|
to dziwne o pierwszą ciąże się nie starałam to była wpadka i dowiedziałam się prawie 3 miesiącu i oczywiste było dla mnie że wszytko jest ok, teraz długo się staraliśmy prawie podaliśmy się i strasznie się martwie...
|
|
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2606 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#2607 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam kilka pytań po przeczytaniu postów waszych ale dopiero dziś pisze bo wczoraj nie dałam rady się zalogować.
Co to jest OM ? i jaki wg was mam tydzień ciąży? okres 8 lipiec, owu 1 sierpnia (potwierdzone monitoringiem) ? bo zmartwiłyście mnie tymi różnicami przez co na usg też nie wiem na co się nastawiać. Betę robiłam dwa razy 1 raz 13 sierpnia wynik 60 i 16 sierpnia 270 |
|
|
|
|
#2608 | ||
|
Wtajemniczenie
|
WITOJCIE!
mi się przed ciążą notorycznie lała krew z nosa - prawdopodobnie odreagowywałam stresy związane ze ślubem Raz pamiętam bylismy a rowerze i jak mi chlusnęło... cała twarz w krwi, ludzie na mnie patrzyli przerażeni... a my nie mieliśmy nawet chusteczek. W plecaku znalazłam czepek na basen i resztkmi wody mineralnej doprowadziłam się do jako takiego wyglądu. Hihi a mój mąż stał przerażony, blady i czekałam kiedy zemdleje... Cytat:
Nie jest flakowaty jak to przy tłuszczyku, ale ma takie rozmiar, że w tym momencie bardziej wygląda na "ciążę spożywczą".---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
jeśli 1 dzień ostatniej miesiączki to 8 lipca to jesteś w 7 tygodniu ciąży (przy standardowym założeniu, że liczymy zakończone tygodnie)Na mojej rozpisce z wynikami bety jest notatka, że w 2-3 tyg poziom wynosi 101-4870. Wygląda, że u Ciebie jest OK
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-08-30 o 12:23 |
||
|
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2610 |
|
Zadomowienie
|
ja jakoś nie mam wielkich nadzei na sobotni wynik
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

Ponoć to częste po #. Mam czekać, że może samo się wchłonie, bo to coś w rodzaju torbieli. Echhhh...jak nie urok, to...Acha i lekarz powiedział, że on jest zwolennikiem podjęcia prób ponownego zajścia w ciąż od razu, bez czekania 3 czy 6 m-cy, ale jakoś średnio mi się to widzi.
Ma już 42 mm no i zaczyna się 12 tydzień
05.07.2008 

i to w pracy

ja się już nie mogę doczekać ruchów, liczę na to, że w drugiej ciąży będą szybciej odczuwalne..
!