|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
a według mnie wiek ciąży to byłby 6w+1d, gdyz owulacja wystapila pozniej, niz w standardowym 28dniowym cyklu
|
|
#2612 |
|
Wtajemniczenie
|
mi wczoraj gin pow ze wg om powinnam miec koniec 9 tyg, a na usg widzi 6tydz 1dzien. pow ze moze juz sie nie rowijac albo mam przyjsc do niego w przyszlkym tyg, ale ja na tego gin nie jestem pewna i dzis ide do innego, tym bardziej ze wczoraj tematen chcial mnie zostawic na # bez badan, dopiero po badaniach hcg przepisal mi tab
|
|
|
|
|
#2613 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2615 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#2616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje 7t 4dz było wg ostatniej miesiączki ![]() Kurcze, dziewczyny wczoraj cały dzień robiłam galaretę - bo miałam wielkiego smaka. Nawet wytrzymałam obieranie golonki i dotykanie świńskich nóżek A dzisiaj się panicznie boję, że mi nie wyszła i nie mam odwagi spróbować. Wczoraj piekłam ciasto zebrę - standardowe ciacho u mnie w kuchni. I co? ZAKALEC! Pierwszy raz w życiu ![]() ![]() (tzn. pierwszy zakalec w tym cieście).
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-08-30 o 12:56 |
|
|
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
nie trać nadziei.... ja mam bardzo podobną sytuację, ale chce wierzyć, że może będzie ok.... choć chwile kryzysu też mnie łapią
zobaczymy, co usłysze dziś na wizycie...a czujesz jakieś objawy ciąży? trzymam kciuki też mam podobną sytuację
|
|
|
|
|
#2618 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny no mnie się wydaje właśnie ze skończył się 6 tydzień i idzie 7.
to na co sie nastawić na pierwszej wizycie? pęcherzyk kropka? |
|
|
|
|
#2619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jeszcze pozytywne fluidki Cytat:
za to mam takiego smaka na kaszanke z cebulką a nikt w rodzinie nie bije teraz świniaka żeby moc sobie zrobić bo tej sklepowej jakoś nie mam odwagi kupowac![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() widzę że sporo nas ma dzisisaj wizyty i mam nadzieje ze wieczorem będą same dobre wieści
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
a ja teraz weszłam w swój suwaczek i pokazał, że wg OM jestem w 7t4d i dziecko ma 6mm... a wczoraj na usg widoczny był wyraźny zarodek z tym że miał 4mm, ale to nie jest jakaś szalona różnica, chyba
nie wiem, może niepotrzebnie sie pocieszam.... |
|
|
|
|
#2621 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja na 1 wizycie 5t+3d miałam pęcherzyk i przecineczek
o długości...bagatela 2mm ![]() Cytat:
przez 4 dni jadłam barszcz czerwony z uszkami za tydzień jedziemy do mojej mamy i poprosiłam ją o krokiety z mięskiem (takie domowe oczywiście) i o boczek pieczony - takie zawijany, rolowany czy jak to się tam mówi zapeklowany z czosnkiem... I powiem Wam, że też zaczynam mieć akcję SER ŻÓŁTY ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- właśnie mi się wydaje,że tak naprawdę gdzie lekarz "chwyci" tym znacznikiem taki będzie wymiar... nie wydaje mi się, żeby była aż taka precyzja klikania szczególnie, że na USG nie widać dokładnych konturów dziecka...
|
|
|
|
#2622 |
|
Wtajemniczenie
|
to kiedy tak naprawdę widać że wszystko jest oki? rozumiem że dopiero na kolejnych wizytach?
Bo trochę mnie zmartwiły niektóre posty : ( |
|
|
|
|
#2623 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
dziś mam wizytę, ale bez usg. Usg mam w przyszłą środę.
|
|
|
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2626 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki Malpka
ja kurde mam ostatnio tyle stresów a to takie nie wskazane
|
|
|
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie stresuj się połóż się, oderwij się myslami od rzeczywistościa kiedy masz wizyte cofnełam sie kilka stron ale nie widziałam żebyś o tym pisała
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2012-08-30 o 13:26 |
|
|
|
|
|
#2628 |
|
Wtajemniczenie
|
uczę sie do ostatniego egzaminu przed dr - bardzo trudny mega ważny
a czas ucieka, ja się też czuję różnie przez co próbuję teraz więcej przysiąść... nastawiłam się że recenzje dopiero będą pod koniec września a właśnie pani jedna zadzwoniła recenzentka że się cytuję: przegryzła przez pracę i czy ma mi wysłać recenzję czy chcę się z nią spotkać. no więc jadę do Gliwic we wtorek. nie wiem kompletnie na co się nastawić o co może pytać... do tego miałam nieprzyjemna sytuację z siostrą także doszły mi kolejne smutki ehh wiem, że praca to nie wszystko ale kurcze już tyle energii i życia na to poświęciłam że boję się że nagle się wszystko mi skomplikuje do tego czeka mnie rozmowa z szefową o tym że jestem w ciąży a ja się z babą nie znoszę i martwię się że nie dostanę L4 jakby co i będe się użerać ehh wiem że większość ma naprawdę poważne problemy ale jakoś mnie to teraz przytłoczyło
|
|
|
|
|
#2629 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak ja bylam w 6 tyg i 2 dniu to 5mm dzidziuś miał
|
|
|
#2630 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do leków - wyleciało mi z głowy przed zajściem w ciążę; tak się przyzwyczaiłam do ich zażywania, że zwyczajnie nie pomyślałam, by spytać lekarza
![]() Ale byłam wczoraj u okulistki i choć wiem, że nie musi znać się na innych specjalizacjach, ale w końcu jest lekarzem - spytałam ją o te leki i poradziła, żeby beta-bloker zostawić, że dziewczyny w ciąży biorą tego typu leki. Odstawiłam więc tymczasowo drugi, do poniedziałku dożyję I nie mam jeszcze ginekologa prowadzącego, tzn. wiem, kto nim zapewne będzie, ale ciężko go łapać, bo pracuje w szpitalu i jest zagoniony. Dzwonię do niego w przyszłym tyg., po wizycie u mojej internistki
|
|
|
|
|
#2631 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spać mi sie chce bardzo cały czas Cytat:
tak więc nie wiem, marne szanse, zobaczę co wyjdzie w sobote, a to tego czasu to sobie mozna wkręcic duzo rzeczy mi wczoraj lekarz powiedział ze ocenia na 6tydzien i kilka dni ale nie pamiętam juz na jakiej podstawie |
||
|
|
|
|
#2632 |
|
Zadomowienie
|
Lekarz powiedzial mi dziś, że po badaniu wszystko wygląda w porządku. Na USG musze poczekac do poniedziałku i mam nadzieję, że uda mi się dostać. Pracuję i będę musiała znaleźć kogoś by mnie zastąpił. Dupa trochę, bo nie lubie zwalniać się z pracy. Ale w przeciwnym razie USG nigdy sobie nie zrobię. Lekarz okazał się bardzo fajny. Skierował mnie od razu na badania więc postaram się je jak najszybciej zrobić
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie poddawaj się |
|
|
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, jak ciezko jest wierzyc i byc pozytywnie nastawionym, ale kazda kobieta ma inny cykl, kazda tez inaczej liczy, czasami do zaplodnienia dochodzi pozniej, niz nam sie wydaje, czesto to co widzimy zalezne jest od techniki itd. w koncu taka kruszynka, ktorej bije serduszko ma zaledwie kilka milimetrow. U mnie ten najwiekszy strach minie pewnie dopiero po 12 tygodniu
|
|
|
#2635 |
|
Wtajemniczenie
|
https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=2747
prosty i smaczny piecze się ok godzinki... ja robię zwykle w tortownicy, takiej 24cmwychodził mi ZAWSZE ...do wczoraj
|
|
|
#2636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja na pierwszym USG wg OM byłam w dokładnie 7tygodniu, na USG było widać fasolkę i bijące serduszko, po zmierzeniu lekarz ocenił maleństwo, że ma 7mm i wychodzi 6t4d, więc na 3 dni młodsze niż z OM. na początek zobaczysz i usłyszysz serduszko, mi lekarz przed skończeniem 7 tygodnia nie chciał nawet zrobić USG bo niewiele by zobaczył i tylko by mnie zmartwił jakby się okazało, że jeszcze nie widać serduszka. teraz byłam na USG w skończonym 11 tygodniu i było widać rączki i nóżki, dziecko miało 4cm. następne (obowiązkowe) USG w skończonym 13 tygodniu z badaniem przezierności. ale tak na prawdę potem dochodzą kolejne USG na podstawie których można powiedzieć więcej i więcej i nie wiem czy jest moment, kiedy można powiedzieć, że wszystko ok. chyba dopiero jak się urodzi. |
|||
|
|
|
|
#2637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() monik_a.g...hmmm...dobrze, ze w szpitalu robili betę i usg. U mnie nikt mi nie zaproponował bety, o drugie usg pytali czy chcę dla potwierdzenia zrobić, ale nie chciałam. Po prostu dzień wczesniej widziałam na usg, że fasolek przez 1,5 tyg od ostatniego usg nic nie urósł, więc niestety....Chociaż teraz to mam już różne myśli...
♥ Jesteśmy zaręczeni !!! ♥ http://s8.suwaczek.com/201102120926.png ♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011 http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png Edytowane przez AgatkaL Czas edycji: 2012-08-30 o 14:14 |
|
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2639 |
|
Wtajemniczenie
|
tez masz plamienia i gin mowi ze za maly?
|
|
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
plamień nie mam, ale zarodek jest za mały...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

też mam podobną sytuację 

za to mam takiego smaka na kaszanke z cebulką a nikt w rodzinie nie bije teraz świniaka żeby moc sobie zrobić 
05.07.2008
o długości...bagatela 2mm 

nie stresuj się połóż się, oderwij się myslami od rzeczywistości