Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 07:54   #1021
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

dzień dobry

Emilka w żłobku trzeci dzień. NA SZCZĘŚCIE nie płacze. Jest uśmiechnięta, gdy ją odbieram. Pomaga mi to bardzo oswoić się z tą sytuacją. Wczoraj w drodze ze żłobka ryczałam. Dzisiaj już nie. Jest dobrze. W piątek do pracy.

Czarnula, tekst babki z rejestracji mnie wczoraj powalił - bezczelna kobieta. Trzeba mieć tupet, by kobiecie w zaawansowanej ciąży powiedzieć o braku informacji o ciąży
Adunia, walcz Kochana z przeciwnościami Zaciskam za Ciebie kciuki
Perse, sen o dziecku to pewnie przez myślenie o staraniu... Podświadomość robi swoje. Mnie w okresie starankowym codziennie śniły się dzieci, ciąża. Budziłam się rano z mieszanymi uczuciami.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

zabieram się za mycie okien.

U was też pachnie już jesienią?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 07:59   #1022
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Hej mamuski

Obciełam wczoraj włosy...z dlugich na boba

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
ARh-
niestety czasu mam mało, dzisiaj się o tym przekonałam usiłując zrobić dietetyczny obiad na odpowiednią godzinę...
jeżeli chcę się diety trzymać (a chcę) to muszę przygotowywać wszystko dzień wcześniej bo przy Kasi nie mam szans wyrobić się na konkretne godziny z przygotowaniem, będę odgrzewać i wyciągać dzień wcześniej zrobione sałatki
jedyny mój wysiłek fizyczny na który mogę znaleźć czas to spacer z Kasią, nie ma szans na wyjście na siłownie
Tz-et pracuje 24h, potem teoretycznie ma 48 wolne ale 16 spędza w domu rodzinnym, wraca na 8, następnego dnia tak samo a kolejnego dnia znowu jest w pracy na 24h więc ja jestem ciągle z Kasią a głupio mi nadużywać dobrej woli mojej Mamy bo ona ma też swoje obowiązki...
mogę rozważyć brzuszki ale nie wiem czy będę miała siłę - na razie jestem po obiedzie i w głowie mi się kręci czuję się jak przed obiadem

wstawiam zaraz zdjęcie obiadu- nie po to aby się chwalić ale po to abyście za dwa tygodnie zażyczyły sobie podobnego

dziewczyny- darujcie sobie te testy owul...
ja robiłam jeden cykl i stresowało mnie to niesamowicie...
chciałam wtedy sprawdzić czy moje obserwacje pokryją się z testem

Ok to teraz ja sie powmądrzam Oczywiście jeśli nie będziesz chciała to nie czytaj

Jeśli chodzi o obiadek. Zadbaj o to, zeby ryż był brązowy lub paraboliczny. Kasi to chyba różnicy nie zrobie a dla Ciebie jest o wiele lepszy
Co ważne używaj jak najmniej soli i cukru! Najlepiej gotowac na parze co Twoja córeczka doceni lub w piekarniku
Jesli chodzi o mięso- niestety najlepszy jest kurczak. Raz, że łatwo się go robi i szybko a dwa, ze ma najwiecej białka
Sałatka- jesli masz taką mozliwość zamien sałatae na szpinak lub rucolle. Jest pyszna a ma więcej w sobie niz sałata (ma duzo zbędnych kalorii).

Pij 3 litry wody. Bez słodkich napojów!
Tak jak pisała Pani- koniecznie co 3 godziny 5-6 posiłków! Nie podjadaj!

Owoce: możesz jeść jabłko i np. migdały jako jeden posiłek! Migdały sa zdrowe! Banana tez możesz zjeść, ale amłego bo jest bardzo kaloryczny i do tego garść migdałów! Oczywiście nie jakiś tam slonych czy w polewie
Cytrusy maja tez dużo cukru- staraj sie unikac

Nie jedz grochu, kukurydzy,bobu, fasoli- niestety strasznie wzdyma

Ok to tak z grubsza na szybko. Nie jestem dietetyczka to tylko porady mojej trenerki. Przepisy tez gdzies miałąm bo zapisywałams wojego czasu wszystko ze zdjeciami co jem

Jeszcze jedna rada: Warto co tydzień robić sobie zdjęcie w bieliźnie bo tak zobaczysz efekty

Ahaaaa najważniejsze!!! Jeśli będzieśz przed @ czy po prostu będziesz musiała zjeśc coś słodkiego to zjedz dwie kostki zcarnej czekolady. Tylko delektuj sie nimi. Poziem krwienk sie wyrówna i będziesz sie lepiej czuć. Tylko nie codziennie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość

Fajnie że masz brata bliżniaka

Ciąża bliżniacza to jest to czego się obawiam przy następnej ciąży bo też jestem genetycznie obciążona. Moja mama ma siostry blizniaczki i zadna z nich nie urodzila blizniaków wiec teraz czas na nasze pokolenie, wszyskie kuzynki (w tym córki blizniaczek) maja po jednym dziecku oprocz mojej siostry.

To też masz dużą szanse....

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36325956]Tak, z każdym dniem coraz bliżej... Zaczynam 24... Już tylko tym żyję. Muszę przemyśleć, czy wtedy zaczniemy staranka.[/QUOTE]

My też tak zaczynamy urlop..wiec

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Dzien dobry Dziewczyny, nie udzielam sie bo nie mam chwilowo dostepu do kompa, ale wszystko nadrobilam na telefonie. U mnie sredniawo - po wizycie u nowego gina troche sie podlamalam, mam obraz jajnikow jak przy PCO (chociaz gin mowi ze tego nie podejrzewa) a przy okazji w tym cyklu brak owulacji... Czuje sie beznadziejnie, sama zobaczylam te torbiele na USG, tyle ich tam bylo ;( Powiedzial ze mamy sie starac a jak nic nie wyjdzie do 6 miesiecy to bedziemy leczyc sie hormonalnie...
ehh zycie...

Przykro mi kochana.

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 08:19   #1023
pani22ka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36324194]
A tak w ogóle to ja jestem chyba anty przykładem tej diety.
Jem o stałych porach, jakieś 4-5 razy, nigdy nie zapominam o śniadaniu[/QUOTE]
dieta, a raczej sposob zywienia, ktory 'promuje' byl dobrany dla mnie. waga owczesna: 72 kg, wzrost: 164. dietetyk uwzglednil zero aktywnosci fizycznej, siedzacy tryb pracy, rozregulowany wieloma dietami metabolizm.

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Pani Ty ale obczajona jesteś w tej diecie.
w teorii jestem swietna. odchudzilam 5 osob. jestem z nich dumna z soba mam problem

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
coś jeszcze?
zasada, ktora mialam sie kierowac jest prosta - mieso (bialko) 100 g + weglowodany 30 g/ziemniaki 150 g + warzywa. podstawia sie do szablonu i juz.
poza obiadowy posilek: ciemne pieczywo 30 g + bialko + warzywa

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Moja CÓRUNIA (nic miedzy nózkami nie urosło) wazy juz ponad 1kg (11oog).
wzruszylam sie. jakie duze Esiatko

Cytat:
Powiedzial ze mamy sie starac a jak nic nie wyjdzie do 6 miesiecy to bedziemy leczyc sie hormonalnie...

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Emilka w żłobku trzeci dzień. NA SZCZĘŚCIE nie płacze. Jest uśmiechnięta, gdy ją odbieram. Pomaga mi to bardzo oswoić się z tą sytuacją.
dzielna, kochana dziewczynka... i cora, i mama.

Cytat:
wrecz cuchnie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 08:28   #1024
eseska
Zakorzenienie

Dzien dobry!!!!!!!
PERSE! ale sny! Miłaego dnia w pracy , niech szybko Ci minie!
Cytat:
U mnie sredniawo - po wizycie u nowego gina troche sie podlamalam, mam obraz jajnikow jak przy PCO (chociaz gin mowi ze tego nie podejrzewa) a przy okazji w tym cyklu brak owulacji... Czuje sie beznadziejnie, sama zobaczylam te torbiele na USG, tyle ich tam bylo ;( Powiedzial ze mamy sie starac a jak nic nie wyjdzie do 6 miesiecy to bedziemy leczyc sie hormonalnie...
ehh zycie...
ADUNIA! a zlecił Ci jakies badania skoro bodejrzewa pco? bi ja miałam podejrzenie i robiłam badania hormonalne! Trzymam kciuki ze bedzie dobrze

Cytat:
dzień dobry

Emilka w żłobku trzeci dzień. NA SZCZĘŚCIE nie płacze. Jest uśmiechnięta, gdy ją odbieram. Pomaga mi to bardzo oswoić się z tą sytuacją. Wczoraj w drodze ze żłobka ryczałam. Dzisiaj już nie. Jest dobrze. W piątek do pracy.
LUCY! Brawo dla Emilki! własnie gdzies czytałam ze złobek jest gorszy dla mam niz dla dziecis ilan babka jestes - dasz rade!

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Obciełam wczoraj włosy...z dlugich na boba
Poka, poka!!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
wzruszylam sie. jakie duze Esiatko

ale w nocy miałam przygode. Juz wieczorem cos mi brzuch zacząl twardniec, nawet jak Tz wrócił z pracy to stwierdził ze twardy. Mysle poleze moze przejdzie, ale w nocy tez go czułam wiec koło 2 wziełam no-spe. Teraz jest ok i mam nadzieje ze tak zostanie. Od dzis intensywna kuracja magnezowa!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 08:48   #1025
agatkaa1
Zakorzenienie

Dzień dobry....

Adunia Kochana prztulam Cie mocno.....i powiem tak pierwszy ginek tez mi powiedział że mam PCO po obrazie z USG....a obecny powiedział żebym sobie nawet tym głowy nie zawracała bo do tego jest bardzo daleka droga!! To tak jakbyś miała pieprzyk na pięcie i tylko Ty o nim wiesz!!

Lucy dzielne dziewczynki jesteście

Mój bratanek (lat 3) poszedł do przedszkola.....pierwszy dzień poszedł dumny....ale jak rozłączyli Go z koleżanką to był płacz, bawił się cały czas sam i do nikogo nic nie mówił.....dzień drugi poszedł dumny i zadowolony......nie chciał zjeść śniadania ani obiadu i wypił tylko herbatkę......pani nie chciała Go ubrać kazała mu się sama ubierać popatrzył na nią spod BYKA i powiedział NIE LUBIĘ CIĘ....powiedział że już tam nie pójdzie hihihi no i czy dziś poszedł to nie wiem

Esia ale masz dużą Córeczkę

Perse podświadomość robi swoje....tez to przechodziłam....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2012-09-05 o 08:53
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 09:05   #1026
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 09:58   #1027
Maga83
Zakorzenienie

Dzień dobry

Perse, też miałam i nawet mam sny o dzieciach. Na początku roku mi się śniło, że urodzę dziecko w styczniu. Wydawało mi się to takie odległe, a teraz mój sen może się jednak spełni...

Adunia a konsultowałaś się z innym lekarzem?

Esia a co gin mówił na tematem Twojego niby małego brzucha?

Lucy jesteście obie dzielne z Emilką

Mojej koleżanki córka poszła teraz do pierwszej klasy. I pyta "A jak mi się nie będzie podobało w szkole, to mogę się wypisać?"

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 10:01   #1028
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Esia a co gin mówił na tematem Twojego niby małego brzucha?

Mojej koleżanki córka poszła teraz do pierwszej klasy. I pyta "A jak mi się nie będzie podobało w szkole, to mogę się wypisać?"
MAGA! juz mi przeszło ze mam za mały brzuch - teściowa mnie w niedziele przywitała tekstem : ale Cie wysadziło Ty dwójki tam nie masz. Ilośc wód mam dobrą więc chyba jest ok.

Dobrze młoda kombinuje

ZOSIA
Stary 2012-09-05, 10:45   #1029
Dasti80
Zakorzenienie

Hej hej

Lucy
dla Emilki, chyba jej sie tam podoba na ile h dziennie ją zostawiasz?? Mnie też to czeka za jakiś czas

Cytat:
To też masz dużą szanse....
Może na moją siostrę padnie (bardzo by chciała)

Perse ale sny dobrze że to nie są koszmary jak byłam w ciazy z Olkiem to przyśnił mi się piękny sen- byłam w wielkim, opuszczonym, trochę przerażającym magazynie i miałam dziecko na rękach które było głodne, zaczęłam to dziecko karmić piersią. W tym śnie to było moje dziecko, a karmienie było wspaniałym uczuciem i wtedy pomyślałam sobie że tym razem się uda. W poprzednich ciążach miałam koszmary związane ze zwierzętami do tej pory nie wiem co one znaczyły, śniło mi się np. jak pies wpadł pod tramwaj i dokładnie widziałam jak go zmasakrowało albo jak facet na brzegu jeziora stał ze strzelbą i mierzył w głowę też psa. Sprawdzałam w senniku martwy pies i pisało że otaczam się fałszywymi i nieżyczliwymi mi ludzmi.

Adunia

Eska gratulacje

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-09-05 o 10:46
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 11:43   #1030
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Lucy [/B]dla Emilki, chyba jej sie tam podoba na ile h dziennie ją zostawiasz?? Mnie też to czeka za jakiś czas
w pon. i wtorek 3h, dzisiaj 4h.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 11:46   #1031
kooocur
Zakorzenienie

Dziś test owulacyjny pokazał kreske kontrolna jasniejsza niż druga kreska...wiec dzis jest ta owulacja??

Oszalec można..grunt, ze jest

Synuś
Stary 2012-09-05, 12:02   #1032
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś test owulacyjny pokazał kreske kontrolna jasniejsza niż druga kreska...wiec dzis jest ta owulacja??

Oszalec można..grunt, ze jest

hehe jak jaśniejsza to już negatywny skoro wczoraj miałas taką samą jak kontrolna to wczorajszy był pozytywny

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-09-05, 12:11   #1033
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
zasada, ktora mialam sie kierowac jest prosta - mieso (bialko) 100 g + weglowodany 30 g/ziemniaki 150 g + warzywa. podstawia sie do szablonu i juz.
ja nawet nie wiem ile czego zjadam, wszystko na oko.chyba muszę się trochę zagłębić w temat zdrowego żywienia. teraz mam trochę czasu bo siedzę w domu, no i powód najważniejszy - mam dla kogo się zdrowo odżywiać. chociaż... słodyczy, pizzy czy mcdonaldsa od czasu do czasu na pewno sobie nie odpuszczę. i tak jem dużo mniej słodyczy, ale to z prostego powodu, nie ciągnie mnie do czekolady, jak zjem 2 kostki ptasiego mleczka w ciągu dnia to już jest dużo, ostatnio wolę herbatniki, najlepiej jakieś zbożowe.

mąż zaraz do pracy idzie, ja mam znowu całe popołudnie i wieczór dla siebie, tylko co z tym czasem zrobić? wczoraj wyciągnęłam swoje papierki z myślą o zrobieniu kartki ślubnej bo za 2 tygodnie mamy ślub w rodzinie, ale wena mnie opuściła i nic z tego nie wyszło. na ten ślub nic nie mam, żadnej sukienki, na złażenie całego centrum handlowego w poszukiwaniu czegoś nie bardzo mam siłę i ochotę, no i kompletnie nie wiem jakiego kroju sukienki szukać, najlepiej chyba, żeby zakrywała/maskowała brzuch, bo mój póki co z ciążowym niewiele ma wspólnego, wygląda po prostu na dużą oponę ale jest widoczny. na tym weselu będę w skończonym 14 tygodniu.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:26   #1034
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
hehe jak jaśniejsza to już negatywny skoro wczoraj miałas taką samą jak kontrolna to wczorajszy był pozytywny

Własnie chyba na odwrót...zreszta chodziło mi tylko o to czy owu w ogole jest

Synuś
Stary 2012-09-05, 12:28   #1035
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie chyba na odwrót...zreszta chodziło mi tylko o to czy owu w ogole jest
aaaa bo pisałaś że kontrolna jaśniejsza....źle przeczytałam a to tak POZYTYWNY

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-09-05, 12:41   #1036
adunia89
Zadomowienie

Dziewczyny, dziękuję za troskę! Ja siedzę, niby robię coś w domu, ale mam przed sobą straszne wizje. Boję się, że coś jest ze mną nie tak...
Cytat:
ADUNIA! a zlecił Ci jakies badania skoro bodejrzewa pco? bi ja miałam podejrzenie i robiłam badania hormonalne! Trzymam kciuki ze bedzie dobrze[COLOR="Silver"]
Esia, on nie podejrzewa tego właśnie, mówi, że najpierw spróbujemy te pół roku powalczyć (bo we mnie wierzy, w związku z tym zajściem w ciąże w grudniu), a jak nie będzie wychodziło to wtedy będziemy myśleć. Nie wiem czy to dobrze
Cytat:
Adunia Kochana prztulam Cie mocno.....i powiem tak pierwszy ginek tez mi powiedział że mam PCO po obrazie z USG....a obecny powiedział żebym sobie nawet tym głowy nie zawracała bo do tego jest bardzo daleka droga!! To tak jakbyś miała pieprzyk na pięcie i tylko Ty o nim wiesz!!
Agatko, właśnie mam taką nadzieję, że to nie PCO. A jaki Ty masz obraz USG? Też te torbiele na jajnikach?

Cytat:
Adunia a konsultowałaś się z innym lekarzem?
Maga, moja wcześniejsza lekarka powiedziała mi ostatnio, że ona ma to w karcie u mnie napisane już od ładnych parę lat. Tylko czemu ja o tym nic nie wiem? Żaden inny ginekolog mi o tym nie wspomniał i w tym momencie nie wiem czy rzeczywiście mam to od kilku lat czy teraz mi się coś z hormonami pochrzaniło.

Dzięki Dziewczyny, że jesteście!

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:49   #1037
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Agatko, właśnie mam taką nadzieję, że to nie PCO. A jaki Ty masz obraz USG? Też te torbiele na jajnikach?
Kochana poprzedni ginek na pierwszej wizycie mi to powiedział....do tego miałam nieregularne @ no i nadal mam chociaż i tak jest o niebo lepiej ale jestem cały czas na lekach.....obecny ginek powiedział mi że mam sobie nie zawracać tym głowy zatem trzymam sie jego i tego co mówi....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-09-05, 12:54   #1038
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, dziękuję za troskę! Ja siedzę, niby robię coś w domu, ale mam przed sobą straszne wizje. Boję się, że coś jest ze mną nie tak...

Esia, on nie podejrzewa tego właśnie, mówi, że najpierw spróbujemy te pół roku powalczyć (bo we mnie wierzy, w związku z tym zajściem w ciąże w grudniu), a jak nie będzie wychodziło to wtedy będziemy myśleć. Nie wiem czy to dobrze
ADUNIA! u mnie wąsnie na usg wyszło podejrzenie pco, zrobiłam te badania hormonalne i one nie potwierdziły. Ja dodatkowo prowadziłam obserwacje wiec wiedziałam ze mam owulke (nie w srodku cyklu, tylko troche pózniej, ale mam) a przy pco czesto sa cykle bezowu. Potem niby nie potwierdził pco, ale chciał mi dac antyki na wyregulowani, których nie wziełam. Bo stwierdziłam ze skoro mam owu to po co beda ją blokowac. w nastepnym cyklu sie udało.!
A co do strasznych wizji swojej osoby- tez miałam!
Takze kochana nie poddajemy sie- wywalamy czarne mysli, glowa do góry piers do przodu!!!!!!!!!!!!

ZOSIA

Edytowane przez eseska
Czas edycji: 2012-09-05 o 12:55
Stary 2012-09-05, 13:06   #1039
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Kochana poprzedni ginek na pierwszej wizycie mi to powiedział....do tego miałam nieregularne @ no i nadal mam chociaż i tak jest o niebo lepiej ale jestem cały czas na lekach.....
Cytat:
Takze kochana nie poddajemy sie- wywalamy czarne mysli, glowa do góry piers do przodu!!!!!!!!!!!!
Dziekuje Wam za odpowiedzi. Ja mam @ regularne (tylko dlugie cykle), wydawalo mi sie ze mam owulke (w tamtym miesiacu bylam pewna, widzialam po temp i sluzie). W tym bola mnie jajka ale sluzu nie mam w ogole. No nic, trzeba sie poobserwowac... A tymczasem ide dokonczyc obiad. A pozniej zaloze chyba ten wykres na skarb mamy, poogladam Wasze, moze cos to pomoze.

Wysłane z mojego GT-I9001

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:20   #1040
agatkaa1
Zakorzenienie

Adunia każdej kobiecie w ciągu roku zdarza się cykl bezowulacyjny i jest to jak najbardziej naturalne!!! i nie musi to zaraz oznaczać PCO!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-09-05, 13:44   #1041
aaaggusia
Rozeznanie

cześć kobietki
nie mam czasu na nic, staram się Was podczytywać wieczorem ale różnie mi się to udaje. od 2 dni walczę z praniem i prasowaniem, a dzisiaj jeszcze pakowanie doszło bo jutro jedziemy do chorwacji... z jednej strony się cieszę ale z drugiej mam stresa...przeraża mnie że mały będzie musiał tyle w foteliku leżeć, ma już co prawda prawie 5 miesięcy - szok jak ten czas leci - ale tak czy tak jakoś zle mi z tym... no ale dosyć marudzenia mam nadzieję, że wszystko będzie oki. dzisiaj lecę z nim do pediatry żeby go osłuchał czy wszystko ok żeby spokojnie jechać . mamuśki doświadczone co powinnam mieć w apteczce maluszka? bo się stresuje ze napewno czegoś mi braknie
nie pamiętam co komu...
Lucy, twardzielka jesteś z tym żłobkiem więc dla Ciebie i Emi
Zebra, walcz kochana o laktację, ja teżprzechodziłam kryzys ale udało się...
lecę bo wstał...

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:51   #1042
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

Emilka w żłobku trzeci dzień. NA SZCZĘŚCIE nie płacze.

Towarzyska Emilka!

Pachnie, pachnie

Ostatnio na spacerze poczułam jesień w powietrzu i zauważyłam na drzewach

Cytat:
Jeszcze jedna rada: Warto co tydzień robić sobie zdjęcie w bieliźnie bo tak zobaczysz efekty

Ahaaaa najważniejsze!!! Jeśli będzieśz przed @ czy po prostu będziesz musiała zjeśc coś słodkiego to zjedz dwie kostki zcarnej czekolady. Tylko delektuj sie nimi. Poziem krwienk sie wyrówna i będziesz sie lepiej czuć. Tylko nie codziennie

zdjęcie w bieliźnie
zaraz będzie poka, poka

@? -na razie się nie pokazuje więc nie wiem kiedy będę mogła czekoladę

a tak poważnie to 1o tydzień po porodzie a ja jeszcze lekko plamię i martwi mnie to troszkę i może się dobrze składa, że nie przyjęli mi papierów na becikowe- pojadę do gin (zadzwonię wcześniej czy jest moja czy zastępstwo) i poproszę o zbadanie

aggusia- zapytaj lekarza jakie leki zabrać
wiem, ze już trochę późno ale w "Dziecku" jest fajny dodatek - przewodnik po lekach bez recepty dla niemowląt i dzieci
życzę miłego wypoczynki i niech żadne leki nie będa potrzebne

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:

w teorii jestem swietna. odchudzilam 5 osob. jestem z nich dumna z soba mam problem

będę szóstą osobą!!!!!!!!!!!!!

szablonik coraz bardziej mi się podoba i oswajam go powoli
problem mam z ważeniem i na razie mniej się na tym skupiam
60g pieczywa to średnio 2 kromki?
porcja ryżu to 1/3 woreczka
przydział ziemniaków - sztuk 2 małe
?

przyniosłam od Mamy cudną wagę od 1g-3kg ale nie wiem czy jest sprawna bo na razie nie mam baterii (takiej śmiesznej jak do zegarka tylko większej) - jutro chłopa do zegarmistrza pośle albo zamówię na allegro

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

dzisiaj w naszej parafii (jak w każdą pierwszą środę) jest msza dla małżeństw, które w danym miesiącu obchodzą rocznicę ślubu
my mamy końcem września trzecią
jak Tz-et zdąży przyjechać to wybieramy się z Kasią oczywiście

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:05   #1043
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
hej!
lunao-lepiej dzisiaj?
Lepiej
Wczoraj przewróciłam się na bok i przeszlo
Byłam dziś u gina po recepte i powiedziałam mu, powiedział ze to może byc wyrostek, zbadał brzuch ale na szczęście nie. Stwierdzil ze to nic groźnego i prawdopodobnie zatkały się kanaliki moczowe, co może być prawdą bo porządnie się później wysikałam a wcześniej wogole mi się nie chciało...

Dziewczyny co myślicie o USG genetycznym? Zastanawiam się chociaż byłam na nie dziecka nie usunę chodzby nie wiem co...
Nie mamy za bardzo kasy w tym miesiącu ale jak trzeba to mogę pożyczyć, dziecko najważniejsze. Tylko czy trzeba? Bo ja nie bardzo chyba chcę...

Jeszcze tydzień do USG

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:06   #1044
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
- teściowa mnie w niedziele przywitała tekstem : ale Cie wysadziło Ty dwójki tam nie masz.
pamiętam jak mnie kuzynka powitała z przerażeniem w oczach "Raju - jaka Ty gruba jesteś" (to było w 7 miesiącu)

Cytat:
a sio, sio- odpędzamy straszne wizje!!!!

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-09-05, 15:48   #1045
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Mama na dlugo zostaje?
hm.. nie wiem, zawsze jak wraca - mówi, że już się do Włoch nie wybiera, posiedzi miesiąc góra dwa i dzwoni za pracą...
Cytat:
po 12 latach pracy (szósty rok w obecnej) dzisiaj dostałam pierwszy raz w życiu umowę o pracę na czas nieokreślony

Cytat:
2 ząbki już są więc już wszystko jasne
dorośleje
Cytat:
Emilka w żłobku trzeci dzień. NA SZCZĘŚCIE nie płacze. Jest uśmiechnięta, gdy ją odbieram.
super, pewnie Ty bardziej przeżywasz jak Emi

kocurku co do ścian w pokoju i podłogi, ja proponuję ściany na waniliowo a wykładzina zielona, choć u moich chłopaków w nowym domu 2 ściany są pomalowane na zielono a dwie tzw. pole kukurydzy, pójdę na budowę, cyknę fotkę i pokażę
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:12   #1046
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
cyknę fotkę i pokażę
cyknij, cyknij a najlepiej kilka z różnych pomieszczeń

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-09-05, 17:27   #1047
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Od dzis intensywna kuracja magnezowa!
i jak idzie?

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
na tym weselu będę w skończonym 14 tygodniu.
moze jakas tunika?!

Aaggusia, udanego wyjazdu!!!!!!!!!

Cytat:
problem mam z ważeniem i na razie mniej się na tym skupiam
60g pieczywa to średnio 2 kromki?
porcja ryżu to 1/3 woreczka
przydział ziemniaków - sztuk 2 małe
?
nie skupiaj, pomalu. pieczywo - 2 kromki, moja mama cienko kroi i ma 3 lub 4. ale ludzkie z ciemnego pieczywa - dwie. w realu sa bulki ciemne o idealnej wadze , ziemniaki - jak male to 3. Tylko makaron nie wiem jak podac
Namawiam brata, od wczoraj, by wyslal zdjecie swojego brzucha z 21 czerwca i z 15 sierpnia. robi potezne wrazenie, ale nie chce maly dziad nawet pod grozba myszy. wyslalabym Ci na maila i mialabys taki motywator, ze hej!

Maksi
, jak Wasze kwestie prawne? wyjasnilo sie???

Stary 2012-09-05, 17:35   #1048
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Maksi, jak Wasze kwestie prawne? wyjasnilo sie???
szkoda gadać, bez zmian

wstawiam kolor ścian u chłopaków, reszta w przyszłym tyg jak skończą panele układać i drzwi wstawią
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obr.jpg (10,9 KB, 30 załadowań)
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:37   #1049
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość

wstawiam kolor ścian u chłopaków, reszta w przyszłym tyg jak skończą panele układać i drzwi wstawią
alez radosc!!

Stary 2012-09-05, 17:44   #1050
zebrawpaski
Zakorzenienie

zdjęcie brzucha brata pani w lodówce
pani- ja już myślałam o tym aby swoje zdjęcie ze studenckich czasów w lodówce zamieścić- to byłaby mega motywacja
ale nie mogę płytki znaleźć z tymi najbardziej odpowiednimi fotami

muszę uważać na to co jem- Kasia dzisiaj popłakuje niespodziewanie....chyba przez kiszone ogórki....

nie poszliśmy do kościoła....Tz-et siano zbiera z pola bo mu powiedziałam przez tel, że jutro pada...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości