|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
dzień dobry
![]() Emilka w żłobku trzeci dzień. NA SZCZĘŚCIE nie płacze. Jest uśmiechnięta, gdy ją odbieram. Pomaga mi to bardzo oswoić się z tą sytuacją. Wczoraj w drodze ze żłobka ryczałam. Dzisiaj już nie. Jest dobrze. W piątek do pracy. Czarnula, tekst babki z rejestracji mnie wczoraj powalił - bezczelna kobieta. Trzeba mieć tupet, by kobiecie w zaawansowanej ciąży powiedzieć o braku informacji o ciąży ![]() Adunia, walcz Kochana z przeciwnościami ![]() ![]() Perse, sen o dziecku to pewnie przez myślenie o staraniu... Podświadomość robi swoje. Mnie w okresie starankowym codziennie śniły się dzieci, ciąża. Budziłam się rano z mieszanymi uczuciami. ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- zabieram się za mycie okien. U was też pachnie już jesienią? |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Hej mamuski
![]() Obciełam wczoraj włosy...z dlugich na boba ![]() Cytat:
Ok to teraz ja sie powmądrzam ![]() ![]() Jeśli chodzi o obiadek. Zadbaj o to, zeby ryż był brązowy lub paraboliczny. Kasi to chyba różnicy nie zrobie a dla Ciebie jest o wiele lepszy ![]() Co ważne używaj jak najmniej soli i cukru! Najlepiej gotowac na parze co Twoja córeczka doceni ![]() ![]() Jesli chodzi o mięso- niestety najlepszy jest kurczak. Raz, że łatwo się go robi i szybko a dwa, ze ma najwiecej białka ![]() Sałatka- jesli masz taką mozliwość zamien sałatae na szpinak lub rucolle. Jest pyszna a ma więcej w sobie niz sałata (ma duzo zbędnych kalorii). Pij 3 litry wody. Bez słodkich napojów! Tak jak pisała Pani- koniecznie co 3 godziny 5-6 posiłków! Nie podjadaj! Owoce: możesz jeść jabłko i np. migdały jako jeden posiłek! Migdały sa zdrowe! Banana tez możesz zjeść, ale amłego bo jest bardzo kaloryczny i do tego garść migdałów! Oczywiście nie jakiś tam slonych czy w polewie ![]() Cytrusy maja tez dużo cukru- staraj sie unikac ![]() Nie jedz grochu, kukurydzy,bobu, fasoli- niestety strasznie wzdyma ![]() Ok to tak z grubsza na szybko. Nie jestem dietetyczka to tylko porady mojej trenerki. Przepisy tez gdzies miałąm bo zapisywałams wojego czasu wszystko ze zdjeciami co jem ![]() Jeszcze jedna rada: Warto co tydzień robić sobie zdjęcie w bieliźnie bo tak zobaczysz efekty ![]() Ahaaaa najważniejsze!!! Jeśli będzieśz przed @ czy po prostu będziesz musiała zjeśc coś słodkiego to zjedz dwie kostki zcarnej czekolady. Tylko delektuj sie nimi. Poziem krwienk sie wyrówna i będziesz sie lepiej czuć. Tylko nie codziennie ![]() Cytat:
To też masz dużą szanse.... ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36325956]Tak, z każdym dniem coraz bliżej... Zaczynam 24... ![]() My też tak zaczynamy urlop..wiec ![]() Cytat:
Przykro mi kochana. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1023 | |||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36324194]
A tak w ogóle to ja jestem chyba anty przykładem tej diety. Jem o stałych porach, jakieś 4-5 razy, nigdy nie zapominam o śniadaniu[/QUOTE] dieta, a raczej sposob zywienia, ktory 'promuje' byl dobrany dla mnie. waga owczesna: 72 kg, wzrost: 164. dietetyk uwzglednil zero aktywnosci fizycznej, siedzacy tryb pracy, rozregulowany wieloma dietami metabolizm. w teorii jestem swietna. odchudzilam 5 osob. jestem z nich dumna ![]() ![]() zasada, ktora mialam sie kierowac jest prosta - mieso (bialko) 100 g + weglowodany 30 g/ziemniaki 150 g + warzywa. podstawia sie do szablonu i juz. poza obiadowy posilek: ciemne pieczywo 30 g + bialko + warzywa Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wrecz cuchnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | ||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!!!!!!!
PERSE! ale sny! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Poka, poka!!!!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- ![]() ale w nocy miałam przygode. Juz wieczorem cos mi brzuch zacząl twardniec, nawet jak Tz wrócił z pracy to stwierdził ze twardy. Mysle poleze moze przejdzie, ale w nocy tez go czułam wiec koło 2 wziełam no-spe. Teraz jest ok i mam nadzieje ze tak zostanie. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry....
Adunia Kochana prztulam Cie mocno.....i powiem tak pierwszy ginek tez mi powiedział że mam PCO po obrazie z USG....a obecny powiedział żebym sobie nawet tym głowy nie zawracała bo do tego jest bardzo daleka droga!! To tak jakbyś miała pieprzyk na pięcie i tylko Ty o nim wiesz!! Lucy dzielne dziewczynki jesteście ![]() Mój bratanek (lat 3) poszedł do przedszkola.....pierwszy dzień poszedł dumny....ale jak rozłączyli Go z koleżanką to był płacz, bawił się cały czas sam i do nikogo nic nie mówił.....dzień drugi poszedł dumny i zadowolony......nie chciał zjeść śniadania ani obiadu i wypił tylko herbatkę......pani nie chciała Go ubrać kazała mu się sama ubierać popatrzył na nią spod BYKA i powiedział NIE LUBIĘ CIĘ....powiedział że już tam nie pójdzie hihihi no i czy dziś poszedł to nie wiem ![]() Esia ale masz dużą Córeczkę ![]() Perse podświadomość robi swoje....tez to przechodziłam.... ![]()
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2012-09-05 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]()
#1027 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Perse, też miałam i nawet mam sny o dzieciach. Na początku roku mi się śniło, że urodzę dziecko w styczniu. Wydawało mi się to takie odległe, a teraz mój sen może się jednak spełni... Adunia ![]() Esia a co gin mówił na tematem Twojego niby małego brzucha? Lucy jesteście obie dzielne z Emilką ![]() Mojej koleżanki córka poszła teraz do pierwszej klasy. I pyta "A jak mi się nie będzie podobało w szkole, to mogę się wypisać?" ![]()
#1028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze młoda kombinuje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
Lucy ![]() ![]() ![]() Może na moją siostrę padnie (bardzo by chciała) ![]() Perse ale sny ![]() ![]() ![]() ![]() Adunia ![]() Eska gratulacje ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-09-05 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Zakorzenienie
|
Dziś test owulacyjny pokazał kreske kontrolna jasniejsza niż druga kreska...wiec dzis jest ta owulacja??
![]() Oszalec można..grunt, ze jest ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe jak jaśniejsza to już negatywny ![]() ![]()
![]() |
#1033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
______________ mąż zaraz do pracy idzie, ja mam znowu całe popołudnie i wieczór dla siebie, tylko co z tym czasem zrobić? wczoraj wyciągnęłam swoje papierki z myślą o zrobieniu kartki ślubnej bo za 2 tygodnie mamy ślub w rodzinie, ale wena mnie opuściła i nic z tego nie wyszło. na ten ślub nic nie mam, żadnej sukienki, na złażenie całego centrum handlowego w poszukiwaniu czegoś nie bardzo mam siłę i ochotę, no i kompletnie nie wiem jakiego kroju sukienki szukać, najlepiej chyba, żeby zakrywała/maskowała brzuch, bo mój póki co z ciążowym niewiele ma wspólnego, wygląda po prostu na dużą oponę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie chyba na odwrót...zreszta chodziło mi tylko o to czy owu w ogole jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1036 | ||
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dziękuję za troskę! Ja siedzę, niby robię coś w domu, ale mam przed sobą straszne wizje. Boję się, że coś jest ze mną nie tak...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Maga, moja wcześniejsza lekarka powiedziała mi ostatnio, że ona ma to w karcie u mnie napisane już od ładnych parę lat. Tylko czemu ja o tym nic nie wiem? Żaden inny ginekolog mi o tym nie wspomniał i w tym momencie nie wiem czy rzeczywiście mam to od kilku lat czy teraz mi się coś z hormonami pochrzaniło. Dzięki Dziewczyny, że jesteście! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Zakorzenienie
|
Kochana poprzedni ginek na pierwszej wizycie mi to powiedział....do tego miałam nieregularne @ no i nadal mam chociaż i tak jest o niebo lepiej ale jestem cały czas na lekach.....obecny ginek powiedział mi że mam sobie nie zawracać tym głowy zatem trzymam sie jego i tego co mówi....
#1038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do strasznych wizji swojej osoby- tez miałam! ![]() Takze kochana nie poddajemy sie- wywalamy czarne mysli, glowa do góry piers do przodu!!!!!!!!!!!! Edytowane przez eseska Czas edycji: 2012-09-05 o 12:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9001 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
Adunia każdej kobiecie w ciągu roku zdarza się cykl bezowulacyjny i jest to jak najbardziej naturalne!!! i nie musi to zaraz oznaczać PCO!
#1041 |
Rozeznanie
|
cześć kobietki
![]() nie mam czasu na nic, staram się Was podczytywać wieczorem ale różnie mi się to udaje. od 2 dni walczę z praniem i prasowaniem, a dzisiaj jeszcze pakowanie doszło bo jutro jedziemy do chorwacji... z jednej strony się cieszę ale z drugiej mam stresa...przeraża mnie że mały będzie musiał tyle w foteliku leżeć, ma już co prawda prawie 5 miesięcy - szok jak ten czas leci - ale tak czy tak jakoś zle mi z tym... no ale dosyć marudzenia mam nadzieję, że wszystko będzie oki. dzisiaj lecę z nim do pediatry żeby go osłuchał czy wszystko ok żeby spokojnie jechać . mamuśki doświadczone co powinnam mieć w apteczce maluszka? bo się stresuje ze napewno czegoś mi braknie nie pamiętam co komu... Lucy, twardzielka jesteś z tym żłobkiem więc ![]() Zebra, walcz kochana o laktację, ja teżprzechodziłam kryzys ale udało się... lecę bo wstał...
#1042 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pachnie, pachnie ![]() Ostatnio na spacerze poczułam jesień w powietrzu i zauważyłam na drzewach ![]() Cytat:
![]() zdjęcie w bieliźnie ![]() zaraz będzie poka, poka ![]() @? -na razie się nie pokazuje więc nie wiem kiedy będę mogła czekoladę ![]() a tak poważnie to 1o tydzień po porodzie a ja jeszcze lekko plamię i martwi mnie to troszkę i może się dobrze składa, że nie przyjęli mi papierów na becikowe- pojadę do gin (zadzwonię wcześniej czy jest moja czy zastępstwo) i poproszę o zbadanie aggusia- zapytaj lekarza jakie leki zabrać wiem, ze już trochę późno ale w "Dziecku" jest fajny dodatek - przewodnik po lekach bez recepty dla niemowląt i dzieci życzę miłego wypoczynki i niech żadne leki nie będa potrzebne ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() szablonik coraz bardziej mi się podoba i oswajam go powoli problem mam z ważeniem i na razie mniej się na tym skupiam ![]() 60g pieczywa to średnio 2 kromki? porcja ryżu to 1/3 woreczka przydział ziemniaków - sztuk 2 małe ![]() ? przyniosłam od Mamy cudną wagę od 1g-3kg ale nie wiem czy jest sprawna bo na razie nie mam baterii (takiej śmiesznej jak do zegarka tylko większej) - jutro chłopa do zegarmistrza pośle albo zamówię na allegro ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- dzisiaj w naszej parafii (jak w każdą pierwszą środę) jest msza dla małżeństw, które w danym miesiącu obchodzą rocznicę ślubu my mamy końcem września trzecią jak Tz-et zdąży przyjechać to wybieramy się z Kasią oczywiście
![]() |
#1043 |
Zakorzenienie
|
Lepiej
![]() Wczoraj przewróciłam się na bok i przeszlo ![]() Byłam dziś u gina po recepte i powiedziałam mu, powiedział ze to może byc wyrostek, zbadał brzuch ale na szczęście nie. Stwierdzil ze to nic groźnego i prawdopodobnie zatkały się kanaliki moczowe, co może być prawdą bo porządnie się później wysikałam a wcześniej wogole mi się nie chciało... Dziewczyny co myślicie o USG genetycznym? Zastanawiam się chociaż byłam na nie ![]() Nie mamy za bardzo kasy w tym miesiącu ale jak trzeba to mogę pożyczyć, dziecko najważniejsze. Tylko czy trzeba? Bo ja nie bardzo chyba chcę... Jeszcze tydzień do USG ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a sio, sio- odpędzamy straszne wizje!!!!
![]() |
#1045 | ||
Wtajemniczenie
|
hm.. nie wiem, zawsze jak wraca - mówi, że już się do Włoch nie wybiera, posiedzi miesiąc góra dwa i dzwoni za pracą...
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() kocurku co do ścian w pokoju i podłogi, ja proponuję ściany na waniliowo a wykładzina zielona, choć u moich chłopaków w nowym domu 2 ściany są pomalowane na zielono a dwie tzw. pole kukurydzy, pójdę na budowę, cyknę fotkę i pokażę |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zakorzenienie
|
cyknij, cyknij a najlepiej kilka z różnych pomieszczeń
![]()
#1047 | |
Zakorzenienie
|
i jak idzie?
moze jakas tunika?! Aaggusia, udanego wyjazdu!!!!!!!!! Cytat:
![]() ![]() ![]() Namawiam brata, od wczoraj, by wyslal zdjecie swojego brzucha z 21 czerwca i z 15 sierpnia. robi potezne wrazenie, ale nie chce maly dziad nawet pod grozba myszy. wyslalabym Ci na maila i mialabys taki motywator, ze hej! ![]() Maksi, jak Wasze kwestie prawne? wyjasnilo sie???
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 |
Wtajemniczenie
|
szkoda gadać, bez zmian
![]() wstawiam kolor ścian u chłopaków, reszta w przyszłym tyg jak skończą panele układać i drzwi wstawią |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
alez radosc!!
![]() |
#1050 |
Zakorzenienie
|
![]() zdjęcie brzucha brata pani w lodówce ![]() pani- ja już myślałam o tym aby swoje zdjęcie ze studenckich czasów w lodówce zamieścić- to byłaby mega motywacja ale nie mogę płytki znaleźć z tymi najbardziej odpowiednimi fotami ![]() muszę uważać na to co jem- Kasia dzisiaj popłakuje niespodziewanie....chyba przez kiszone ogórki.... nie poszliśmy do kościoła....Tz-et siano zbiera z pola bo mu powiedziałam przez tel, że jutro pada...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.