|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Hej dziewczyny.
Mogę dołączyć? Jestem mamą Lilianki urodzonej 24.04.12
|
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Co tak późno?
|
#4113 |
|
Raczkowanie
|
A tak jakoś... :P Dawno mnie nie było na wizażu. Poza tym termin porodu miałam na maj, więc troszkę pisałam u mam majowo-czerwcowych. :P
Jednak Lili wzięła nas z zaskoczenia i na świat przyszła w kwietniu ![]() P.S.: Twoja córcia jest moją imienniczką
|
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy więc w naszych skromnych progach
![]() Opowiedz coś o sobie i córeczce
|
#4115 |
|
Raczkowanie
|
No więc ja jestem Ewelina, mam 24 lata.
Tymczasowo mieszkam u rodziców z Lili, bo mąż pojechał za granicę troszkę zarobić na mieszkanko. Jeśli będzie możliwość to do niego dojedziemy. Lili urodziła się (jak już pisałam) 24.04.12 o godz. 22.45, waga urodzeniowa 3150g, 55cm wzrostu. Długo przy porodzie mnie nie męczyła .W karcie mam zapisane 3h porodu. Rodziłam SN bez znieczulenia. Lili to złote dziecko (odpukać). Odkąd skończyła 1,5 miesiąca przesypia mi całe nocki (od ok. 22 do 9-10 rano). Karmimy się wyłącznie piersią. Jest bardzo spokojnym, a zarazem pogodnym dzieckiem. Wszystkim rozdaje uśmiechy. Może macie jakieś pytania, bo nie wiem co jeszcze napisać :P |
|
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
O, ale masz śpiocha
Moja też śpi do 9-10 ale z kilkoma "pobudkami" na jedzonko
|
#4117 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale fajnie malutka ci przesypia.Dosc pozno jednak sie kladzie,Eryk juz o 19 spi
|
|
#4118 |
|
Raczkowanie
|
No Lili na szczęście wie do czego noc służy
Mam nadzieję, że jej się nie odmieni ![]() gosia No późno, bo ja ją późno kąpie, zazwyczaj ok. 20.30-21.00. |
|
|
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Ewelinka w sumie też wie, ale czasem przechodzi sama siebie
Gosia, mój nocny marku, chyba czas spać, nie sądzisz? Bo rano znowu będziemy "płakać", że nocka umknęła ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
Abym wracając do pracy mogła położyć spać się przed 22
|
|
#4120 |
|
Raczkowanie
|
No ja też mykam spaciu. Dobrej nocy życzę
|
|
|
|
#4121 | |||
|
Raczkowanie
|
Serdecznie witamy
Cytat:
Moja Zosia też dawała czadu Cytat:
Uśmiałam się Cytat:
Ja albo zakładam śpiochy albo śpi z gołymi stópkami - i tak z reguły muszę Ją odkrywać bo jest gorąca jak piecyk - przeżywa chyba cały dzień |
|||
|
|
|
#4122 |
|
Wtajemniczenie
|
O ja dzis pierwsza
![]() Npg88 witaj ![]() Gosia no my raczej juz nie planujemy wiecej dzieci,ostatnio kolezanka powiedziala ojej nie rob tej krzywdy dziecku...ale ja jestem jedunaczka I zadna krzywda mi sie z tego powodu nie dziala ani nie dzieje. |
|
|
|
#4123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() inne mamy jeszcze śpią ?? Przy mnie Zosia już rozłożyłam na częsci pierwsze karuzele, którą właśnie mamla .... |
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
nasza noc tragiczna, mala obudzila sie o 1 i nie wiem jak dlugo nie chciala spac
witam nowa kolezanke nigdy wiecej nie pochwale mojego dziecka - za nic
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
Jolka Oskar śpi w pajacu teraz bo chłodniejsze nocki już są. Więc bez skarpetek. My ubranek nie sprzedajemy trzymamy je w kartonie na strychu bo planujemy drugą dzidzię I Tak jak chyba Karino pisała też liczę na dziewczynkę - ale mamy dużo ciuszków unisex więc sie przydadzą ![]() Dzięki dziewczyny za odnośnie dzidzi brata ![]() U Nas nocka nawet ok Oska zasnął ok 20 pobudka o 1, 6 i na dobre o 7.30. Wczoraj u teściowej byli znajomi i była dziewczynka 6 l i TŻ szedł po cebulę na ogródek i się z nią trochę pobawił w ganianego. I ona z tekstem do mojego 32l TŻ "chłopczyku goń mnie" Muszę uspać chyba Oskara bo ziewa i oczka trze.... |
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
moj maz jest tez jedynakiem i on chce koniecznie dla Julii rodzenstwo ... twierdzi ze jemu bylo smutno przez te lata byc samym, bez brata czy siostry no i nie ukrywajmy on teraz ma tylko mnie i mame ... jestesmy tu sami i jakby nas zabraklo to Julia nie ma nikogo ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4127 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamad faktycznie wyprzedzilas mnie
Hanka sie wscieka od 6 dobrze ja wczesnie chodze spac to przynajmniej troche sie wysypiam.wczoraj o 21 juz spalam
|
|
|
|
#4128 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Dzięki za miłe przywitanie. U nas nocka jak zwykle... przespana. Przed chwilą nakarmiłam Lilę, a teraz sobie leży na macie i się bawi. Ja chciałabym mieć jeszcze jedno, a nawet dwójkę dzieci. Od razu po porodzie krzyczałam, że mogłabym już rodzić kolejne. :P Mąż się tylko śmiał. Mój mąż też jedynak i nie wyobraża sobie, żeby Lilka nie miała rodzeństwa. Na szczęście. Dziewczyny, czy Wasze dzieciaki obracają się już z brzuszka na plecy i odwrotnie? Bo moja Mała wcale. Jakiś leniuszek z niej chyba. Za to już podciąga się do siedzenia i sama nie wiem co o tym myśleć. Moja mama mówi, że niektóre dzieci tak mają. Niektóre nie obracają się, nie raczkują, a od razu wstaja... |
|
|
|
#4129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie wyobrażam sobie być jedynaczką. Mam fajne wspomnienia z czasów dzieciństwa te zabawy z braćmi, kłótnie czasem bójki teraz często się z tego śmiejemy Ale szanuję też decyzję osób które chcą mieć tylko jedno dziecko ![]() Ja chcę dwójkę a TŻ coś ostatnio o 4 mi zagadywał nigdy w życiu!! no ale jak Bóg da to się będzie kochało.Znajomy od TŻ ma 16 - na takie coś bym się nie zgodziła. A ta kobieta lubi być w ciąży podobno nie jest to żadna patologiczna rodzina dzieci zadbane, kochane. Jak chcą tyle i ich na to stać to czemu nie.Oskar właśnie śpi. ![]() A ja do tego lekarza nie pójdę bo ona jest tylko rano a ja nie mam auta - TŻ w pracy, teściowa nie pożyczy (nie lubi pożyczać z jednej strony ją rozumiem). No i nie mam jak co to z kim Oskara zostawić. A nawet jakbym miała to pieszo nie pójdę bo to kawałek drogi i na dodatek pada ;/ więc muszę czekać do poniedziałku wtedy lekarka jest na popołudnie to przynajmniej TŻ zostanie z Oskarem a mi da auto. Mam tylko nadzieję że to nic groźnego i nie stanie się nic jak poczekam do poniedziałku z tym. ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4130 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U nas nocka cudna... do pewnego momentu Dzięki za wczorajsze wsparcie... dziś dalej coś czuję w prawym oku, ale głowa już nie boli i jakoś chyba przeżyję kolejny dzień... A w ogóle, to zapomniałam napisać, że podczas wczorajszego ważenia Hanka miała 6145g - czyli nie przybyła za wiele, no ale przybyła... Pani doktor nic nie powiedziała na ten temat więc chyba jest OK. Kazała wprowadzać gluten i ewentualnie urozmaicać Hance jedzonko warzywkami, ale nie zastępować karmienia piersią tylko dawać do poznawania nowe smaki i konsystencję Co do zatkanego noska, to kazała nawilżać śluzówkę, bo to nie jest żaden katar ani nic poważnego tylko najprawdopodobniej suche powietrze.... i tak odnośnie... to możecie polecić jakiś niedrogi a dobry nawilżacz powietrza? I na co ewentualnie zwrócić uwagę przy zakupie takiego sprzętu? ![]() Cytat:
Moja Hanka jest z 18.04 i też jeszcze nie za bardzo się obraca... parę razy się obróciła z brzuszka na plecy a teraz mam wrażenie, że usilnie ćwiczy i przygotowuje się do obrotu z pleców na brzuszek...Jak Jej pomogę (delikatnie pociągnę za rączkę albo przełożę bioderko) to się obraca i strasznie Jej się to podoba... No ale każde dziecko rozwija się w swoim tempie... Co do siadania, to wczoraj pytałam pediatry, bo Hanka też się strasznie ciągnie do siadania i powiedziała, że można Ją czasem tak podciągać i pozwalać siedzieć opartej o mój brzuch np, ale plecki zawsze mają być podparte... Mój szkrab właśnie zasnął, ale potwierdza się moja teza, że jak jest taka du.piata pogoda (deszcz, szaro, buro, zachmurzone niebo), to Hanka mało śpi i ma duże problemy z zasypianiem... W końcu - jak to mój Mąż stwierdził - to nasze dziecko, a my oboje baaardzo reagujemy na pogodę...
|
|
|
|
|
#4131 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Brawo dla Basi za przekrecanie się co do tabsów to ja dopiero zaczęłam zażywać i mój okres trwał 2 dniJak śpi w śpioszkach to nie, w piżamce też nie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam siostrę i brata i zawsze się bawiliśmy. Trochę mi szkoda żeby była jedynaczką i zastanawiamy się nad następnym za jakieś 2 lata ![]() U nas nocka ok pobudka o 3 a późnoej o 8. Właśnie wariuje na łóžku Jutro będziemy mieć krzesełko, okazało sié że koleżankaz pracy mado sprzedania za 15f i jutro ma nam przywieźć |
||||||
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
witaj
cycki mnie bola odciagam i rozmasowuje guzki 2 razy za 2h zasnelam z mlodym w lozku z butelka w reku
|
|
|
|
#4133 |
|
Zadomowienie
|
Już niedługo nowy wątek
|
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno się nie odzywały:
ania20m,Gizmiatko,ivonka7,aaagga,mag_99,Kathi75,qsloncu,rumiankowa,pempek, negila,agnes99,Madziara26,ivona84,agator74,karinka711,magzula,DIDA22, Anagat,Iw32,Furczak,Monika83,adaikaka,MegMakeUp,śrubokrętka,Alamig, Cottonpuma,Kulkaaga ciekawe co u nich słychać.... ![]() |
|
|
|
#4135 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiedziałam że jest tu ktoś z moich stron! Ja mieszkałam 22 lata w Kielcach, teraz po ślubie mieszkam w Skarżysko-Kamienna.Mój siostrzeniec był w Geoparku - bardzo mu się podobało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do prezentów. Mój Mąż ma urodziny 28.09, imieniny 29.09 i Dzień Chłopaka 30.09 i z tej okazji już z 2 tygodnie mi o tym przypomina żebym przypadkiem nie zapomniała ![]() Ja zaczęłam podawać jak skończył 6 miesięcy, ale je 1-2 szt dziennie - nie wiecej. Cytat:
![]() No no już niedługo. Ale przykro mi że go czytać już nie będę - może czasem w weekend
Nasze zaręczyny 12.04.2009r. Nasz ślub 22.05.2010r. Adaś ur. 25.02.2012r. Edytowane przez ona10101 Czas edycji: 2012-09-06 o 10:02 |
||||||
|
|
|
#4136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakie chrupki dajesz Takie zwykle kukurydziane? |
|
|
|
|
#4137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Takie zwykłe pałeczki kukurydziane kupuję w Lewiatanie - CHRUPCIE - tak się nazywają
|
|
|
#4138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a one mają gluten?
|
|
|
|
|
#4139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kup kup. Na pewno Olivia sobie z nimi poradzi
|
|
|
#4140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Córa pojadła teraz czas na mamę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.

Jestem mamą Lilianki urodzonej 24.04.12 

cały poklejony , rączki, buzia, całe body...cały wózek

??
odnośnie dzidzi brata 

W końcu - jak to mój Mąż stwierdził - to nasze dziecko, a my oboje baaardzo reagujemy na pogodę...
dla Basi za przekrecanie się
odciagam i rozmasowuje guzki