|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
witajcie,w dzien naDrabiam Was na fb a wieczorem tutaj.
Mravka Hania nie robi w wannie twistera....ale robi zabe wali nogami I raczkami w wode I podskakuje pupka![]() Gkatarzynka wracaj szybko do zdrowia. Emigra fajnie ze tak Julce smakuje deserek.kupilam dzis Hani sloiczek marchewki,bo tz mnie ponagla ze ona juz tak chce sprobowac czegos innego.zamierzam gotowac ale najpierw musze sprawdzic konsystencje w sloiczku. Flower ja tez lubie flaki bez flakow. my dzis z Hania mialysmy dobry dzien w sumie,wstalysmy wczesniej,Hania miala pierwsza drzemke w wozku a ja obejrzalam sobie nagrane seriale.pozniej spacerek I gdy wrocilysmy to Hania prawie mi na cycku zasnela...,wsadzilam do hustawki I pospala 2h,wstala I pokechalysmy do miasta,Darla mi sie dzisiaj w sklepie,tzn to jest jej taka ostatnio zabawa....takie hardkorowe krzyczenie,juz wole jak sie na potege opluwa (to tez nowa zabawa).jak sie opluwa,to oczy,czolo I wszystko jest oplute ![]() Gosia o to fajne zakupy zrobiliscie.my jedziemy w niedziele I tez musze troszke Hani ciuszkow kupic,tylko ze ja uzywane to I na wychodne jej zakladam,bo ja nie przywiazuje do ubran za duzej wagi,a zreszta te ubranka niektore to jak nowe wygladaja. A tz w ogole to musi sie wystawic pewnej niedzieli...tzn wystawic sie z rzeczami ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- polozylysmy sie I Hania zasnela w ciagu 5min....spi I ma wasy z mleka
|
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas ciąg dalszy urlopu tz a jutro na szczepienie
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jestem ponownie,nogi mi dzisiaj nie powiem w co włażą.Byliśmy dzisiaj zważyć małego,waga z przed miesiąca 8.150 a waga z dziś 8750
Noi zanim była nasz kolej,to była mama z malutką z 3 miesieczną dziewczynką i mała zaczepia śmiała się i gaworzyła do naszego.Śmialiśmy się,że go podrywa a nasz mały patrzył i się do niej uśmiechał.Była też para z takim 2 tygodniowym maleństwem,a potem jak wychodziliśmy wchodziły dwie panie i zaczepiły małego oraz rozpływały się nad jego dużymi niebieskimi oczami,jedna powiedziała,że będzie łamaczem serc A jak byliśmy w Primarku stała przede mną mama z 9 dniową dziewczynką ale to jutro.To chyba tyle o nas. No,chyba że mi się coś przypomni. ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- emi,super że Julii deserek smakował,ja widziałam własnie jogurt truskawkowym chyba właśnie z malinami.Sama bym chętnie zjadła ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Czekamy,aż młodzieniec zaśnie bo chcemy oglądnąć "Teda" ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
Aha,mam mały mętlik w głowie
|
||
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
karinio no to podrywacz ci rosnie
a ten jogurcik nawet smaczny, dosyc slodki, choc kwaskowaty jednoczesnie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny DOBRA WIADOMOŚĆ Rozmawiałam z bratem , lekarz wyjaśnił im że dużą aktywnością od samego początku w brzuszku odznaczają się dzieci z zespołem Downa, ale badania wykazały że z ich dzidzią wszystko w porządku po prostu będą mieli małego rojbra lub małą ![]() Co do tej kulki to nadal ją mam i jutro wybiorę się do lekarza ciekawe co mi powie.. Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-09-05 o 20:31 |
|
|
|
|
#4086 |
|
Zadomowienie
|
Myslalam ,ze mam juz mateuszka na dzisiaj z głowy, a ten po zjedzeniu cudownie sie obudził, ale ja mam juz dzis wole i TZ z nim sie zabawia
![]() na ćwiczeniach dzis przesadziłam i jak wyszlam to na jedno oko źle widzialam tak niewyraźnie, przestraszylam sie, ale powoli przechodzi. Lenka w tym geoparku (wietrznia) mozna z maluchem , zwiedzanie trwa jakas godzinke , jest przewodnik a na samym koncu wchodzi sie do takiej kapsuły, nakłada okulary 3 D i przenosisz sie miliony lat wstecz ja nie wchodziłam , bo z takimi maluchami jak nasze nie bardzo,ale TZ wchodzil i duzo efektów specjalnych na zewnatrz jest plac zabaw , ławeczki no i duzo terenów spacerowych ![]() Lenka rozmawialam, TZ mówi ,ze mam sie nie przejmowac, ze ona jest stara , siedzi całymi dniami w domu i jej odbija, no ale wiadomo, ze nic tesciowej nie usprawiedliwia,w sumie to dobrze ze to uslyszalam, bo wiedzialam ,ze ona i tesciu obgaduja wszystkich, w tym tez mnie, moja rodzine, ale w zyciu nie spodziewalabym sie takich słów. Flower na zakupy wynocha
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
ale się wkurzyłam nadrobiłam zacytowałam i mi się skasowało zdjęcia chciałam wysłać tak samo dodałam pełno i źle wpisałam adres i du...a teraz trzeba od nowa wszystko ładować a nie wiem czy mam na to siłe ;/ ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytrynka mięta + szałwia do picia i spuszczać troszke jak czujesz, ze zaraz pękną :P po paru dniach zaniknie aż wkoncu całkowicie. |
|
|
|
#4088 |
|
Zadomowienie
|
Hej
My cały dzień spacerowalyśmy po parku, byłyśmy nakarmić kaczki i Olivia tak na nie patrzyła. Słodziutka właśnie poszła spać. Ja idę pod prysznic bo padam
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny szukam na all już czegoś na zimę czapka , szalik i rękawiczki trafiłam na taką stronę http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=15863071 sprzedawają tu rzeczy oznaczone jako charytatywne na leczenie Kubusia... jakby któraś czegoś szukała to może tu znajdzie i przy okazji się pomoże
|
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() U Nas dzień nawet spoko...mojego "dziwnego humoru i samopoczucia" ciąg dalszy ale cóż...życie PS: ostatnio o wszystkim zapominam...żelazko zostawiam włączone, kluczy od domu nie wzięłam na spacer...z rąk mi leci wszystko...w nocy rozbiłam szklankę szkło wbiło mi sie w noge i pochlapałam krwią całą kuchnię Tymuś już od godziny ładnie śpi...i mamy drugiego ząbka ![]() Rano miałam troszkę ubaw z mojego męża bo zapomniał o moich imieninach a jemu sie to nigdy...nigdy nie zdarza...to typ który ma wszystko zapisane![]() Dzwonili do mnie bliscy składali życzenia a on sie nie kapną i wiecie co nawet jak mama przyszła z czekoladą i prezentem (ramka na zdjęcie) i czytałam liścik z życzeniami to patrzył i śmiał się, że pewnie mama znalazła jakiś stary liścik mojego byłego i mi przyniosła pokazać ( nie wiem skąd mu to do głowy przyszło) no ubaw po pachy miałam! aż w końcu dałam mu ten liścik do przeczytania i się kapnął po słowach " w dniu imienin" ale miał wyrzuty a w sumie nic sie nie stało bo ja nie obchodzę imienin jak wróciłam do domku to na stole znalazłam list od męża z życzeniami i wyrazami miłości hihi**no i moich jesiennych zakupów ciąg dalszy...dziś kupiłam fajowy trencz ![]() Karino Npo to widzę, że Twój synek juz ma powodzenie... brawo, brawo ![]() Emigra a od którego miesiąca są te jogurciki?? no i wiesz ja też daje Tymkowi to co lubi... unikam tylko cukru flowerbombka Ja mam wesele za miesiąc! i tez zastanawiam się w co ja wskoczę... jakoś nie widzę się w żadnej z moich kiecek...może pożyczę coś od przyjaciółki bo szkoda mi kaski na jednorazową sukienkę... A co do samopoczucia...to życzę abyś znalazła coś w czym poczujesz sie mega sexi bo penie nie patrzysz na siebie obiektywnie ...mama d ja dziś ubrałam Tymonkowi na spacer nowe śliczne czyste body ...dałam mu chrupka i jak dał znać krzykiem, że mu sie skończył...zaglądnełam i myślałam, że padnę cały poklejony , rączki, buzia, całe body...cały wózek masakra... i krzyczy, że chce jeszcze ale ponoć "brudne dziecko to szczęśliwe dziecko "
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już pisałam na FB
na temat kaszki to dziś dałam drugi raz kaszke gęstą, ale mniej niż wczoraj i dziś z morelą a nie bananem to zjadł całą ![]() ciekawe czy też będzie spał do rana jak wczoraj czy już nie... choć może budzić się przez ząbki ![]() dolne dwa pięknie sobie rosną, a dwa górne wychodzą bo ma dziąsła opuchnięte. od kiedy podajecie chrupki ? (chodzi o wiek dziecka) |
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Mała!o matko,uważaj na siebie
I zakupy udane ![]() Niki,to dobrze że dzieckiem brata wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- A ad zakupów,my kupiliśmy dzisiaj nowy czajnik,który w środku ma dwie niebieskie lampeczki i zapalają się podczas gotowania.Jaki bajer |
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Niki dobra wiadomosc
![]() Jolka dzieki, pije ochydla szalwie i odciagam nadmiar ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
A i Mała!dziękujemy
a za górne by bezboleśnie wyszły. ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Fajnie co????
|
|
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas się toczy... Sandra rozrabia, Rita rośnie (i zaczyna pełzać ), nowe jedzonko jej też smakujeja trochę powalczyłam ze zdrowiem, bo rozłożyło mnie grypowo i otarłam sie o zapalenie płuc... jeszcze piję syropy, ale jestem juz na dobrej drodze i mnie przy kaszlu nie boli... musiałam też usunąć 2 zęby ("6"), bo mi się duże zapalenie i cysty porobiły, zęby były nie do odratowania ![]() i szukam pracy, byłam już na 2 rozmowach, ale na razie podchodzę do tego na luzie, bo i tak chcę zacząć dopiero w lutym/marcu Cytat:
spróbuj miętę... jak odstawiałam Sandrę, to mi pomagała... bo szałwi to nie tknę ![]()
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
gucia moze to pogoda dzis taaka senna :/ ale sprobuje miete bo ona mi bardziej smakuje
|
|
|
|
#4100 |
|
Wtajemniczenie
|
Karinio ja tez ostatnio czajnik nowy kupilam...a tz byl rozczarowany bo czajnik nowy nie swieci na niebiesko tak jak poprzedni
![]() Gucia dobrze ze juz ze zdrowiem lepiej,to sie nachorowalas. Nikki super ze dzidzia brata jest zdrowa. |
|
|
|
#4101 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Moje chłopaki śpią więc mogę ponadrabiać i coś napisać ![]() Mąż padł razem z Piotrusiem bo ma w tym tygodniu na rano i się nie wysypia Dziś była u mnie teściowa. Przywiozła nam a raczej mężowi pierogi ruskie jego ulubione...ja niestety nie mogę sera w każdym razie była z Piotrusiem dwa razy na spacerze a ja w tym czasie oczywiście sprzątałam zamiast odpoczywać ![]() Cytat:
A co do tych testów alergicznych, to pisałam na fb ale chyba nie odpisałaś...myślisz, że są on miarodajne? bo mi wszyscy mówią, że nie warto ich robić u tak malutkich dzieci... sama jestem ciekawa co Zuziaczkowi z nich wyjdzie. Możesz napisać jak takie testy wyglądają? tzn czy pobierają krew tylko czy jak ![]() Cytat:
Nie jem nabiału już od hoho i jeszcze trochę a placki suche na rączkach nóżkach są cały czas. Mamy maść z hydrokortyzonem i czasem wydaje mi się że już schodzi a na drugi dzień znowu jest to bardziej zaczerwienione a nic podejrzanego nie jadłam....już zapisuję wszystko co jem i co podaje Piotrusiowi. Już mnie to wykańcza powoli Powiedz mi jeszcze jak bardzo rygorystyczni musisz trzymać dietę? tzn czy czytasz składy wędlin i innych wyrobów w których może się czaić mleko w postaci np serwatki? Cytat:
![]() I napisz co Ci lekarz powiedział, bo mi się też coś takiego czasem pojawia i też sobie z tym radziłam jak tu niektóre pisały ![]() idę coś zjeść... już dziś jadłam kolację ale co tam!![]() zjdałabym płatki z mlekiem...
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u was, to może też białko kurze?... jesz jajka? i radziłabym też zrezygnować z hydrokortyzonu... to jest lek sterydowy, który może tylko więcej krzywdy wyrządzić niż faktycznie pomóc... u nas zdał egzamin krem z panthenolem i kolagenem i jeszcze ty, jesli masz ochotę na mleko, to koniecznie bierz wapno, i to w 2-3krotnej dawce... mi po paru dniach na diecie bezmlecznej zaczęły się snić jogurty... jak zaczęłam brać calcium, to mi przeszło ![]()
|
|
#4103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo w dzien ciężko przy małym znaleźć odrobine czasu i poćwiczyć a jak mąż wraca z pracy to z kolei sił brak ![]() u nas tak wogóle chyba skok się zaczął bo młody dziś nie do ogarnięcia był, albo na zmiane pogody i deszcz tak reagował obudził się o 5.30 w złym humorze i tak mu do końca dnia zostało oby jutro był lepszy dzień...
|
|
#4104 | |||
|
Gang Iren
|
Bylismy w Tesco popoludniu na zakupach spozywczych i przy okazji kupilam Wiki swietna bluze z sowa i kurtke na zime.Jestem zadowolona,no i Wiki tez
![]() Cytat:
Cytat:
Ja po Eryku wszystko odkladam dla kolejnego (ostatniego juz) dzieciaczka ![]() A wy nie planujecie wiecej dzieci? Cytat:
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
ja wszystkie ciuszki planuje sprzedać dalej o ile mi się uda.
nie planuje już żadnych dzieci. |
|
|
|
#4106 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Mi się należy za rzadkie odzywanie, ale nie wyrabiam! Co wieczór staram się chociaż podglądnąć o czym piszecie ![]() Gucia Miło Cię widzieć po tak długiej nieobecności Odzywaj się częściej ![]() Cytrynka Ja tak samo jak Gosia mleka mam b.dużo, ale pamiętam jak odstawiałam karmić Maćka to zwyczajnie przestałam karmić. Nie miałam jakiś strasznych zastojów jak to bywa na początku, że bolały piersi czy pojawiła się gorączka tylko wcale nie przystawiałam a bardzo twardą pierś rozmasowałam i lekko ściągnęłam mleko żeby zmiękła pierś. Z każdym dniem mleka było coraz mniej a całkowicie zniknął w tydzień. Uważam, że to szybko, bo mi koleżanka mówiła, że poszła do lekarza i prosiła o tabletki na zatrzymanie laktacji i jej po tych tabletkach zniknął pokarm w tydzień. Byłam z młodym dzisiaj u dentysty. Nie wiem jak go przekonać do wiercenia. Ma 3 spore ubytki, nie wiem czy to przez to, że miał 4 miesięcy jak zaczął ząbkować i teraz tak te zęby lecą czy zwyczajnie taki już ich urok. W każdym razie jak byliśmy pierwszy raz dentystka prawie zęba zrobiła ale plomby nie chciał już sobie zrobić i dała mu zamiast plomby lek i mógł wytrzymać nawet do roku, ale już prawie cały wypadł. Maciek już w sumie o tym zapomniał ale dzisiaj jak weszliśmy to się rozglądnął po sprzęcie, rozpłakał i zasłonił usta i nie chciał nic dać sobie zrobić. No nic doktorka zęby polapisowała i mamy się jeszcze pary razy zgłosić na powtórkę by był lepszy efekt a może się przemoże i da zrobić ząbka pani W każdym razie po lapisie ma brązowe u góry cztery przednie górne zęby :P Wygląda jak by mu została czekolada na zębach hehe ![]() Z innych rzeczy to Baśka w końcu zaczęła się przewracać na brzuch Nawet dzisiaj zrobiła to 4 razy Fajnie, tylko dalej pod nią zostaje ręka i nie wie co ma robić żeby wyciągnąć. Mam nadzieję, że jak zacznie się przekręcać z rozpędem to ręka sama przeskoczy tam gdzie trzeba ![]() I chyba odstawię tabsy. Miałam okres równe 2 tyg i w dodatku znowu plamie... To dopiero antykoncepcja nie da się pokochać hehe Zmykam spać, buziaki
|
|
#4108 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
dla Basi!Eryk sie jeszcze nie przewraca.Czekam na to z niecierpliwoscia ![]() Eryk spi w pajacu,wiec skarpetek nie ma.I w pajacach bedzie spac dopoki beda odpowiednie rozmiary,bo to wygodne bardzo.Chyba,ze upaly byly,to spal w body z krotkim rekawem,bez skarpet i przykryty cieniutkim kocykiem.
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam dziś na pół godziny zostawić Ewelinkę z moim tatą.
Oj nie popisał się ![]() Z ZUSem wszystko załatwione
|
#4110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jestem znów na chwile, bo mąż poszedł do Tesco po coś do picia-dla mnie jak zawsze cola wiśniowa
Ile zdąże tyle napisze,bo jak wróci będziemy oglądać "Ted'a" ![]() Moje dziecie śpi w śpioszkach,więc nie zakładam mu skarpetek,jedynie kocem go przykrywam albo kołdrą. Cytat:
![]() To dobrze ![]() Roksape,no to masz może przekupić małego jakąś nagrodą,za to że był dzielny.Tzn jak da zrobić I brawa dla Basi za przewracanie. ![]() gosiu,to fajnie że zakupy udane. ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Mąż wrócił,więc zmykam ![]() Może do potem,to skończe odpowiadać na posty
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-05 o 23:14 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.

wali nogami I raczkami w wode I podskakuje pupka

Noi zanim była nasz kolej,to była mama z malutką z 3 miesieczną dziewczynką i mała zaczepia śmiała się i gaworzyła do naszego.Śmialiśmy się,że go podrywa a nasz mały patrzył i się do niej uśmiechał.Była też para z takim 2 tygodniowym maleństwem,a potem jak wychodziliśmy wchodziły dwie panie i zaczepiły małego oraz rozpływały się nad jego dużymi niebieskimi oczami,jedna powiedziała,że będzie łamaczem serc
ale to jutro.To chyba tyle o nas.
No,chyba że mi się coś przypomni.
) Julia zrobilap obudke, bo sie przesikala, to ja przebralam ale calkiem sie rozbudzila i zaczela sobie pokrzykiwac i piszczec do smoczka 

cały poklejony , rączki, buzia, całe body...cały wózek

a za górne
by bezboleśnie wyszły. 

w każdym razie była z Piotrusiem dwa razy na spacerze a ja w tym czasie oczywiście sprzątałam zamiast odpoczywać
sama jestem ciekawa co Zuziaczkowi z nich wyjdzie. Możesz napisać jak takie testy wyglądają? tzn czy pobierają krew tylko czy jak
bo w dzien ciężko przy małym znaleźć odrobine czasu i poćwiczyć a jak mąż wraca z pracy to z kolei sił brak
za rzadkie odzywanie, ale nie wyrabiam! Co wieczór staram się chociaż podglądnąć o czym piszecie