|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Hej dziewczyny!!!
Jak pędzicie z tym wątkiem. Ledwo mogę nadążyć , żeby was czytać a gdzie tu jeszcze pisać. Już jakiś czas temu chciałam do was dołączyć (może pamiętacie) ale ostatnio miałam tyle roboty w pracy a po pracy rzadko siedzę na kompie ale mam nadzieję, że się to zmieni i będę z Wami na bieżąco. ![]() Ja mam pytanko: jak dodać popis do profilu? Bo niestety nie wiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyslij PW do Strippi, by Cie dopisala do listy ![]() Podpis? Wchodzisz na ustawienia konta (na samej gorze), i nastepnie po lewej Edytuj podpis ![]()
![]() |
![]() |
#4323 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4324 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurde.. ja w życiu torta nie robiłam.. a ciasta z pudełka.. ![]() super.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4325 |
Zakorzenienie
|
dzieki ale dawno to było
![]() ![]()
![]() |
#4326 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
No w końcu was nadrobiłam !
![]() ![]() Tyle miałam pisać i przez to wszystko zapomniałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Polowe mi nie zacytowało ![]() Liwka mi też ten prenalen gin polecił i szukałam go ale nie ma nigdzie wiec zamowilam dzis w aptece i jutro moge isc po niego ![]() Pani bardzo się cieszę że się tu udzielasz i jesteś taka wesoła ![]() Joanna u nas nie ma znieczulenia?! Czy poprostu jest płatne? Dziewczyny co biorą położną, powiedzcie mi jaki to mniej wiecej koszt? Bo tak się zastanawiam.. mam nerwice.. i jak są sytuacje stresujące (zabieg przy #) czy cookolwiek mnie boli itp. to trace świadomość, jakby mdleje i mam napady bezdechu.. oprocz tego rosnie mi cisnienie niesamowicie i nawet ostatnio na wizycie polozna powiedziala ze jak zobacza takie cisnienie przy porodzie to mnie odrazu będą kroić ![]() a mną poprostu musi ktoś wstrząsnąć bo inaczej nie wiem co się dzieje.. hmm do tej pory o tym nie myślałam, ale teraz zaczełam.. ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4327 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witamy! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4328 | |
Rozeznanie
|
Dziękuję za miłe powitanie
![]() Cytat:
![]() Obecnie nie tęsknię za alkoholem, poza jednym wyjątkiem. Pułki ze Somsersby apple muszę omijać szeroki łukiem ![]() ![]() Co do tortów to ja raczej nie mam talentu do zdobienia. Za to uwielbiam piec ciasta i ciasteczka. Jak już pójdę na L4 to mam zamiar sporo czasu spędzać w kuchni, piec i gotować pyszności ![]() Przez ostatnie tygodnie w moim menu królowała zupa pomidorowa i ser żółty, ale teraz otwieram się na inne smaki i cały czas mogłabym jeść ![]() Jabłka pochłaniam ![]()
![]() |
![]() |
#4329 |
Rozeznanie
|
nie wiem jak teraz, ale w poprzedniej ciąży pytałam moją gin, powiedziała, że u nas nie ma takiej opcji.. że to nie problem, tylko chodzi o brak anestezjologa, czy coś w tym stylu.. więc nie ma wcale..
nawet w Limanowej mają.. ![]()
![]() |
#4330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak nie ma znieczulenia to jakis dramat bo skad ja mam wiedziec czy dam rade ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4331 |
Rozeznanie
|
słyszałam o gazie.. podobno jest, ale że płatny?
![]() jakiś koszmar ten szpital.. przecież ten gaz dużo raczej nie daje.. zapytam moją gin o te znieczulenia.. w pon mam wizytę.. może się coś zmieniło.. no właśnie musisz jakoś dać radę.. innej opcji nie ma.. ![]() zobacz co piszą, ale o gazie i znieczuleniach nic http://www.szpital.nowysacz.pl/?modu...on=more&id=221
Edytowane przez joanna200 Czas edycji: 2012-09-14 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4332 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() śliczny ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4333 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ale to sa takie podrygi kanapowej ostrygi - na ksiazce sie skupic nie moge, gazety za szybko czytam, filmy - nie mam nastroju, na kurs kroju i szycia za malo zdolnosci manualnych ![]() ![]() ![]() ja jablkowego. kombinuje mi chlop z mixem sprita z czyms i poki co lajcik. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4334 | |
Zakorzenienie
|
no raczej. w końcu jak się urodzi to będzie już członkiem rodziny
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie też tylko seriale. po południu się zdrzemnęłam a teraz witaj tv i komp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4335 |
Zakorzenienie
|
Mam do Was pytanie odnośnie witamin brałam do tej pory Femibon 1 on jest do końca 12t. Dziś zaczynam 12t i wczoraj skończyłam opakowanie od 13 mam brać Femibion 2 i co mam brać przez ten tydzień bo nie opłaca mi się jedynki kupować całego opakowania a zjeść tylko 7 tabletek... Myślałam o braniu samego kwasu foliowego przez ten tydzien...? Jak myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tymi załącznikami póżniej spróbuje (czasu teraz brak...) ale BARDZO,BARDZO DZIĘKUJĘ.... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
= 4,5 roku bez kapki alkoholu! szok...... ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#4337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "spokój i intymność pacjentkom przebywającym w oddziale" dobre sobie moja siostra rodziła pare godzin na izbie przyjęc obok innej Pani i dzielił ich murek ![]() Przeraża mnie ten nasz szpital. Dobrze ze Ty w nim już rodziłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4338 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4339 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 |
Wtajemniczenie
|
hejka ja dopiero godzinę temu wróciłam z roboty, dyżur w komisji to mi dziś dał w kość.
no ale nadrobiłam was. odnośnie łóżeczek i innych rzeczy wpływających na rozwój dzieci ![]() http://www.wspieranierozwoju.pl/inde...=47&Itemid=100 akurat artykuł o współczesnych zagrożeniach - łóżeczka ale są tam też inne rzeczy b. ciekawe zwłaszcza może dla tych co już mają dzieciaczki ![]() poza tym moja szefowa powiedziała w pracy panu prof że jestem w ciązy i ma mnie przepuścić na egzaminie !!!! idzie się po prostu załamać teraz to się nasłucham od gościa który cytuję: dzieci przeszkadzają w karierze ............... ehh no i po co ona tak bezmyślnie robi i jeszcze oczekiwała że jej podziękuję. a nikt nie myśli ze ja dopiero w 8 tyg i to się odpukać może różnie podziać? hmm? cała uczelnia ma wiedzieć? może sobie nakleję na brzuchu kartkę - zapłodniona? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4341 |
Wtajemniczenie
|
i palenie rzuciłam z dnia na dzień bez bólu, zanim jeszcze wiedziałam że jestem w ciąży a byłam
![]() Jeśli chodzi o papieroski to też rzuciłam z dnia na dzień - a o to bym siebie nie posądzała - i nic mnie nie ciągnie ![]()
![]() |
#4342 |
Raczkowanie
|
A jakie witaminy wogóle bierzecie?
Jakie wam kazał lekarz brać
![]() |
#4343 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4344 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój kolega z liceum ozdabia torty w jednej z cukierni, oto jego prace: http://www.cukierniapodarkadami.pl/torty/dladzieci Cytat:
![]() ![]() Chociaż (odpukać) od poniedziałku czuję się bardzo dobrze! Pomijając problemy z brzuchem (rozleniwiły mi się jelitka) to czuję się bajerancko! Cytat:
Dziewczyny! Kupiłam storczyka! Wybrałam takiego z dużą ilością pączków i teraz zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej by były gdyby miał ich jednak mniej - może go będą osłabiać....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4345 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale macie dzisiaj dzień, cały czas o słodkościah, już mi się udzielają braki, otwarłam właśnie stronę i pierwsze co przeczytałam to "dużą ilością pączków" i już pomyślałam o tych z marmoladką, dopiero potem doczytałam, że to o kwiatach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4346 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, dzięki za trzymanie kciuków, jesteście nieocenione.
Z dzidziusiem wszystko w porządku, lekarz zrobił mi USG i stwierdził, że nie widzi żadnej przyczyny krwawienia związanego z ciążą. Wszystko jest jak w najlepszym porządku. Prawdopodobnie było to więc krwawienie z szyjki. Mam się na wszelki wypadek oszczędzać, obserwować i gdyby coś się działo, dzwonić. A jak będzie ok, to za dwa tygodnie mam następną wizytę i zostanę dokładnie przejrzana. Ale stres był ogromny i nie chciałabym już tego drugi raz przechodzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4347 | |
Wtajemniczenie
|
O matko, dziewczyny...
Nie było w aptece tego Prenalenu, tylko jakiś z magnezem i czymś tam, ale nie ten przeciw przeziębieniu. Leżę więc opatulona, TŻ zrobił mi herbatę z cytryną i malinami, ale mam tak nos zapchany i kaszlę, że nie mam na nic siły... Dobrze, że weekend, spędzę go w łóżku. Do tego miałam dziś porządny atak astmy, pewnie połączył się z tym przeziębieniem... ![]() Miłej nocki Wam życzę, spokojnej, i kolorowych, seksownych snów! ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4348 |
Rozeznanie
|
Moderna
ktore z Ikei? ![]() My tez chcemy wlasnie mebelki z ikea ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00187875/ niestety kupimy tylko łóżeczko, ponieważ przewijak nam się już nie zmieści, mamy malutkie mieszkanko ![]()
![]() |
#4349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To teraz w ramach rekompensaty już teraz proszę o kciuki na poniedziałek... Wiecie co? Cały dzień myślę o tym goleniu przez tatę... no nie mieści mi się to w pale! W związku z tym korzystając, że jestem dzisiaj sama w domciu - mąż wyszedł (czytaj: chleje) z kolegami z pracy - idę do łazienki na golenie, wyrywanie i inne zabiegi... wreszcie odżyłam po tych sennościach i mdłościach, kiedy to umycie głowy sprawiało mi "ból" więc pora wrócić do świata żywych. Bo jak do tej pory to byłam "żywym trupem" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
Mam do nadrobienia ostatnie 5 stron, ale...
Dzisiaj byłam u mojej gin. Konsultowała tę sprawę szczepionki anty rh, której mi odmówiono z jakimś profesorem z Łodzi - powiedział, że to skandaliczne naruszenie zasad i powinnam składać na nich skargę do dyrektora szpitala. A ona dodała od siebie, że mam się modlić, żeby dziecku nic nie było. Znów mam do dupy nastrój.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.