Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-19, 10:08   #3631
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Cate pisała że uczy zaypiania syna tego starszego więc się pytam jak jej idzie,pisała ze wtedy było 1:0 dla mamy i pytam ile teraz jest dla niej.Czy to ktoś inny pisał o uczeniu dziecka zasypiac?

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:19   #3632
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
No jak idzie samodzielne zasypianie synaIle jest dla mamy?
Już rozumiem, to ja pisałam 2:0 z tym że wczoraj poszedł spać około 21.oo bo w dzień walnął sobie drzemkę ale najważniejsze, że sam

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:19   #3633
libretka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
O rany, moja ma 4,5 i tylko raz sie przewróciła??? Mam to z nią ćwiczyc???
maja też ma tyle i tylko kilka razy udało jej się przekręcić z brzuszka na plecy

Malwina dzisiaj dostała deserek i do niego dodałam 1/4 biszkopta, którego najpierw namoczyłam w wodzie, to jej pierwsze zetknięcie z glutenem, mam nadzieję że będzie ok.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:29   #3634
moniczka1302
Wtajemniczenie

witamy z rana!

Hania słodko spi, ale pewnie za chwilkę się obudzi

Wiecie co, szukam niani, dodalam ogłoszeniei sie strasznie zestresowałam

Nie chce chyba isc do pracy wolałabym w domu pracowac :ryczesmarkam:

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
maja też ma tyle i tylko kilka razy udało jej się przekręcić z brzuszka na plecy

Malwina dzisiaj dostała deserek i do niego dodałam 1/4 biszkopta, którego najpierw namoczyłam w wodzie, to jej pierwsze zetknięcie z glutenem, mam nadzieję że będzie ok.
Moja non stop sie przewraca i najchetniej jest na brzuszku właśnie, muszę jej pilnowac bo nawet po jedzeniu jest od razu bach na brzuch

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:

Wczoraj z mężem nakupiliśmy tyle słoików dla Hani, że ledwo je dzwignęliśmy. Mój mąż chciał wziąc wszystko swojej córeczce
Kurde ile pieniędzy na to poszło

Ale zgodze się z tym, nie pamietam kto to pisał, moze SzmaragdowyKotek , ze słoiki to nie jest zło i przynajmniej są warzywka/owoce przebadane, niepryskane, a to co jest w marketach to tak naprawdę nie wiadomego pochodzenia.

Chciałąm wszystko sama robic Hani, ale przemyślałam sprawę i na sam początek lepiej chyba dac cos sprawdzonego

Własnie libretko przypomniałas mi o biszkoptach, zapomniałam kupic a do jakiego deserku dajesz?? Do takiego tartego jabłuszka?
Stary 2012-09-19, 10:42   #3635
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
Już prawie posprzątane, mycie podłogi mi zostało.

Ja się tak zastanawiam odnośnie słoiczków. Czy naprawdę można wierzyć temu, że te słoiczki są robione tylko z takich niepryskanych, super ekologicznych warzyw? Widziałam kilka razy jak rośnie marchewka bez dodatków- wydajność jest mała. Czy kupienie marchewki w markecie/lepsza wersja na bazarze to gorsze zło? Nie wydaje mi się.
Stary 2012-09-19, 10:49   #3636
asiula_n
Rozeznanie

Dziękuję za odpowiedzi

Muszę moją córcię trochę pomotywować do obrotów, ale jak widze paniki nie ma... Nie pamiętam już jak to było ze starszym synkiem
niestety ciążowe otępienie nie mija tak szybko

Czekam, aż mąz wróci z pracy żeby wypić z nim kawę, a on się spóźnia
No i właśnie dzwoniła pielęgniarka, że mam przyjść dziś o 12 z synem na bilans 4 latka, no i trochę mi pokrzyżowała plany
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:52   #3637
libretka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
witamy z rana!

Hania słodko spi, ale pewnie za chwilkę się obudzi

Wiecie co, szukam niani, dodalam ogłoszeniei sie strasznie zestresowałam

Nie chce chyba isc do pracy wolałabym w domu pracowac :ryczesmarkam:

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Moja non stop sie przewraca i najchetniej jest na brzuszku właśnie, muszę jej pilnowac bo nawet po jedzeniu jest od razu bach na brzuch

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Wczoraj z mężem nakupiliśmy tyle słoików dla Hani, że ledwo je dzwignęliśmy. Mój mąż chciał wziąc wszystko swojej córeczce
Kurde ile pieniędzy na to poszło

Ale zgodze się z tym, nie pamietam kto to pisał, moze SzmaragdowyKotek , ze słoiki to nie jest zło i przynajmniej są warzywka/owoce przebadane, niepryskane, a to co jest w marketach to tak naprawdę nie wiadomego pochodzenia.

Chciałąm wszystko sama robic Hani, ale przemyślałam sprawę i na sam początek lepiej chyba dac cos sprawdzonego

Własnie libretko przypomniałas mi o biszkoptach, zapomniałam kupic a do jakiego deserku dajesz?? Do takiego tartego jabłuszka?
deserki kupuję w słoiczkach, dzisiaj dostała jabłuszko z bananem, ale daje jej wszystkie możliwe jakie są na rynku. Tylko zachowuję zasadę, jak nowy owoc to przez kilka dni i obserwuję, potem następny słoiczek z nowym owocem. Moja młoda pokochała soczki, jabłko z miętą i tylko te pije, żadnych innych nie chce, muszę kupić herbatkę, chyba hippa, właśnie jabłko z miętą.
Stary 2012-09-19, 10:58   #3638
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej!

Ja się tak zastanawiam odnośnie słoiczków. Czy naprawdę można wierzyć temu, że te słoiczki są robione tylko z takich niepryskanych, super ekologicznych warzyw? Widziałam kilka razy jak rośnie marchewka bez dodatków- wydajność jest mała. Czy kupienie marchewki w markecie/lepsza wersja na bazarze to gorsze zło? Nie wydaje mi się.
No ja własnie tak do końca nie wierzę
Stary 2012-09-19, 11:00   #3639
libretka
Raczkowanie

Cytat:
Hej!

ja też czasami mam wątpliwości, ale słoiczki polecają nawet lekarze, jak wyżej pisałam, w słoiczkach kupuję tylko deserki, ponieważ warzywa mam z własnego ogródka, więc zupki gotuję sama. Teraz robię marchewkę, ziemniak i pietruszkę, gotuję to wszystko ok 15 minut, blęduję, wkładam do słoiczków po koncentratach pomidorowych i 10 minut pasteryzuję i na tydzień mam nagotowanych obiadków. W słoiczku zamierzam kupić ziemniaczki ze szpinakiem.

Następnym warzywem jakie chce podać to albo brokuł albo dynia.

Moja Malwina na obiad dostaje pół słoiczka, ale często widzę że chce więcej i nie wiem czy mogę jej dać więcej?
ile podajecie obiadku swoim maluchom?
Stary 2012-09-19, 11:16   #3640
blueelektron
Rozeznanie

wy tu już o obiadkach, warzywach, owocach a mój mały mleka nie chce pić z piersi, dziś mu odciągnełam i co i zjadł

teraz śpi przy otwartym okienku, położna mówiła, żeby okno otwierać tak szeroko jak się da wtedy dziecko smacznie śpi

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

jak dojdę do tego etapu co wy, to na pewno kupię słoiczki
nie mam dostępu do świerzych warzyw ani owoców, no chyba, że ciotka się podzieli

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

jak myjecie laktator TT???

trudno się dostać tam do środka

ja niby otwieram ten środek wlewam płyn i sobie leży, co drugi dzień przelewam też wrzątkiem
Stary 2012-09-19, 11:27   #3641
8ewus8
Zadomowienie

Dla mnie temat słoiczków też jeszcze odległy,, jak Wasze dzieci połykają jedzonko? nie krztuszą się?

Ja soczków nie chciałaby dawać, Młody o ile coś pije to jest to woda i chciałabym żeby jak najdłużej tak zostało. Pił przez jakiś czas herbatkę Hipa, ze względow na brzuszek, ale potem, jak ją odstawiłam, to bez problemu wrócił do wody.
Teraz jak nie ma upałów to nie pije, chyba, że go czkawka złapie
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:40   #3642
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
deserki kupuję w słoiczkach, dzisiaj dostała jabłuszko z bananem, ale daje jej wszystkie możliwe jakie są na rynku. Tylko zachowuję zasadę, jak nowy owoc to przez kilka dni i obserwuję, potem następny słoiczek z nowym owocem. Moja młoda pokochała soczki, jabłko z miętą i tylko te pije, żadnych innych nie chce, muszę kupić herbatkę, chyba hippa, właśnie jabłko z miętą.
Też tak robię, daję kilka dni na zapoznanie się ze smakiem no i sprawdzam, czy nie wychodzi jakies uczulenie póki co jest OK.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Hej!

Nie rozumiem trochę stwierdzenia, że wydajnośc jest mała
czego? marchewki? tzn że jest niewielkich rozmiarów?

Gdybym miała swój ogródek, to na pewno dawałabym dziecku warzywka z niego Mam nadzieję, że tak niedługo się stanie.

A co do słoiczków to też nie do końca wierze że są takie pro i eko, różne rzeczy się w nich zdarzały (jak np. szkło, byla okropna afera).
Ale póki jest malutka to słoiczki, potem, jak troszkę podrośnie, to już ze świeżych.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Dla mnie temat słoiczków też jeszcze odległy,, jak Wasze dzieci połykają jedzonko? nie krztuszą się?

Ja soczków nie chciałaby dawać, Młody o ile coś pije to jest to woda i chciałabym żeby jak najdłużej tak zostało. Pił przez jakiś czas herbatkę Hipa, ze względow na brzuszek, ale potem, jak ją odstawiłam, to bez problemu wrócił do wody.
Teraz jak nie ma upałów to nie pije, chyba, że go czkawka złapie
Nie krztusi się
Hania wręcz chce mi wyrwac łyżeczkę z jabłuszkiem i marchewką a ma uciechy co nie miara

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
ja też czasami mam wątpliwości, ale słoiczki polecają nawet lekarze, jak wyżej pisałam, w słoiczkach kupuję tylko deserki, ponieważ warzywa mam z własnego ogródka, więc zupki gotuję sama. Teraz robię marchewkę, ziemniak i pietruszkę, gotuję to wszystko ok 15 minut, blęduję, wkładam do słoiczków po koncentratach pomidorowych i 10 minut pasteryzuję i na tydzień mam nagotowanych obiadków. W słoiczku zamierzam kupić ziemniaczki ze szpinakiem.

Następnym warzywem jakie chce podać to albo brokuł albo dynia.

Moja Malwina na obiad dostaje pół słoiczka, ale często widzę że chce więcej i nie wiem czy mogę jej dać więcej?
ile podajecie obiadku swoim maluchom?
Libretko robisz zupkę z tycvh własnie 3 składników? Czy dodajesz cos jeszcze?

Ostatnio czytałam gdzies artykuł o tym, ze matki robią takim maluszkom zupę na kostkach rosołowych
Stary 2012-09-19, 11:44   #3643
pola_m
Wtajemniczenie

Witajcie.
Wróciliśmy znad tego morza, wyjazd bardzo udanyAntek super zniósł podróz. Na miejscu pojeździliśmy sporo na rowerach, udało się też (mimo mocno zmiennej pogody) posiedzieć trochę na plaży (szum morza i chusta i dziecię zasypiało w 5 minut), nawet się wykąpałam

Dzięki za polecenie tych Kątów Rybackich, faktycznie fajna spokojna mieścina.No i po sezonie, więc było pusto
Pojedliśmy rybek też - jest w Katach przepyszny bar rybny.

A poza tym IDĄ ZĘBY - już prześwitują takie białe na dole, dentystka mówiłą (bo byliśmy ostatnio na kontroli i przy okazji obejrzała Młodego) że to "już-już"

Ide zaraz poczytać co tam u Was słychać.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:47   #3644
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Tak, marchewki rosną wtedy malutkie.
Widziałam kiedyś marchewki które były wiezione do fabryki Kubusia. Wielkość łydki....
Nie neguję słoiczków. Jeszcze mi trochę czasu zostało zanim podam pierwszy obiadek i nie wiadomo jak to będzie. Tak tylko sobie gdybam.
Stary 2012-09-19, 11:50   #3645
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
jak myjecie laktator TT???
trudno się dostać tam do środka
ja niby otwieram ten środek wlewam płyn i sobie leży, co drugi dzień przelewam też wrzątkiem
Ja swój rozbierałam na części pierwsze
Początkowo bałam się, że go połamię, ale udało się wyciągnąć cały środek.
Miałam problem z wciśnięciem mocowania tłoczka, ale mąż mi pomógł

Moja córka nakarmiła dziś brata... chlebem
A tylko na chwilę wyszłam z pokoju
Na szczęście się nie zakrztusił
A jaki był szczęśliwy jak mu wyciągałam
Szybko nam pójdzie rozszerzanie diety
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-19, 11:52   #3646
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Witajcie.
Wróciliśmy znad tego morza, wyjazd bardzo udanyAntek super zniósł podróz. Na miejscu pojeździliśmy sporo na rowerach, udało się też (mimo mocno zmiennej pogody) posiedzieć trochę na plaży (szum morza i chusta i dziecię zasypiało w 5 minut), nawet się wykąpałam

Dzięki za polecenie tych Kątów Rybackich, faktycznie fajna spokojna mieścina.No i po sezonie, więc było pusto

A poza tym IDĄ ZĘBY - już prześwitują takie białe na dole, dentystka mówiłą (bo byliśmy ostatnio na kontroli i przy okazji obejrzała Młodego) że to "już-już"

A właśnie dzis o Tobie myślałam co słychac

Fajnie, że wyjazd się udał Antek pewnie nawdychał się jodu. Moj mąż ma tydzien urlopu ale w październiku, może jak nie będzie megaaaa paskudnie to pojedziemy na kilka dni.

za ząbka!

PS. Oglądałam Twojego bloga, no no laska z Ciebie po ciązy! Masz tatuaż pod kolanem??
Stary 2012-09-19, 12:40   #3647
libretka
Raczkowanie

Cytat:
Też tak robię, daję kilka dni na zapoznanie się ze smakiem no i sprawdzam, czy nie wychodzi jakies uczulenie póki co jest OK.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Gdybym miała swój ogródek, to na pewno dawałabym dziecku warzywka z niego Mam nadzieję, że tak niedługo się stanie.

A co do słoiczków to też nie do końca wierze że są takie pro i eko, różne rzeczy się w nich zdarzały (jak np. szkło, byla okropna afera).
Ale póki jest malutka to słoiczki, potem, jak troszkę podrośnie, to już ze świeżych.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Nie krztusi się
Hania wręcz chce mi wyrwac łyżeczkę z jabłuszkiem i marchewką a ma uciechy co nie miara

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Libretko robisz zupkę z tycvh własnie 3 składników? Czy dodajesz cos jeszcze?

Ostatnio czytałam gdzies artykuł o tym, ze matki robią takim maluszkom zupę na kostkach rosołowych

tylko te 3 składniki bez żadnych dodatków, żadnych kostek!!! przecież to sama chemia!

za jakieś 2 tygodnie zacznę do zupek dodawać odrobinę masła lub oliwę z oliwek, a potem mięcho
Stary 2012-09-19, 13:04   #3648
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Puk puk, jest tu kto?

Oj cichutko na wątku, więc postanowiłam się wygrzebać z kurzu. U nas dziś taka jesień, że strach z domu wychodzić.
Właśnie wróciłam z przedszkola i strasznie zmarzłam, teraz siedzę z Gabi przy piersi i nie mam co czytać dziewczyny co z Wami?

Mam pytanko - czy są wsród waszych dzieciaczków 3,5 miesięczne bąble , któte NIE przewracają się jeszcze same (ani z brzucha, ani z plecków) czy tylko mi trafił sie taki leniwy egzemplarz

Miłego dnia
Są ponad 4-miesięczne, które się nie obracają. Nie ma co panikować. Każde dziecko robi to w swoim czasie.
Maćkowi zdarza się przewrócić z brzucha na plecy, ale jeszcze nie jest to świadome działanie.
Dzieciaki szczupłe robią to zazwyczaj wcześniej, te większe i cięższe nieco później. I nie ma to nic wspólnego z lenistwem.

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
O rany, moja ma 4,5 i tylko raz sie przewróciła??? Mam to z nią ćwiczyc???
Możesz ćwiczyć. Jak leży na plecach to pchając ją z pupę próbuj spowodować żeby obracała się na brzuch, ale obręcz barkową musi sama ciągnąć, tylko rączkę jej popraw jak źle ułoży po przewróceniu.
I to samo w drogą stronę, z brzucha na plecy. Tylko za pupę, resztę ciała dziecko samo ma ciągnąć. Po takich ćwiczeniach szybciutko powinna załapać o co biega.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:24   #3649
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Już rozumiem, to ja pisałam 2:0 z tym że wczoraj poszedł spać około 21.oo bo w dzień walnął sobie drzemkę ale najważniejsze, że sam
Heh bo już myslałam ze coś pokręciłamGratul acje dla mamy
Cytat:
niestety ciążowe otępienie nie mija tak szybko
O to to moje jakby się pogłębia
Cytat:
Witajcie.

Kolezance to się należą Ładn ie to tak być tak blisko i nie zajechać na kawkę tudzież coś innego

Odnosnie słoiczków,obiadków itp moje dziecko tego nie chce,pluje wszystkim co mu się poda,jak zajarzy że cos mu wpycham buzi nie chce otwieraćkaszkę z butelki owszem ale z łyżeczki nie.O co kaman?I tak sobie pomyślałam że moze zupke z butelki mu podam?Może tak zje?

AAAAAAAAAAAAAaaa i zaczął gaworzyćPowie dział da,da,da pózniej ma-ma,nie-ma

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-09-19, 13:32   #3650
libretka
Raczkowanie

Malwinka z mamą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05965.jpg (24,0 KB, 45 załadowań)
Stary 2012-09-19, 13:39   #3651
ladybird_1987
Rozeznanie

Widzę ze jesteś mar2sia. Co u Ciebie? Jak Twój maluszek?
Czytam ten wątek od początku, kiedyś się intensywnie udzielałaś. Pamiętam tylko że po porodzie wpadłaś na chwilę. Napisz chociaż 2 zdania. Albo i więcej jeśli masz ochotę.
Stary 2012-09-19, 13:43   #3652
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
A właśnie dzis o Tobie myślałam co słychac

Fajnie, że wyjazd się udał Antek pewnie nawdychał się jodu. Moj mąż ma tydzien urlopu ale w październiku, może jak nie będzie megaaaa paskudnie to pojedziemy na kilka dni.

za ząbka!

PS. Oglądałam Twojego bloga, no no laska z Ciebie po ciązy! Masz tatuaż pod kolanem??
o jak miło że ktoś o mnie tu myślał I dziękuję za komplementa. Tatuażu pod kolanem nie mam (mam trochę wyżej ) - to pewnie smar od roweru

A w październiku pogoda bywa piękna, może Wam się uda wyskoczyć - no i wtedy jodu podobno jeszcze więcej

Cytat:

Kolezance to się należą Ładn ie to tak być tak blisko i nie zajechać na kawkę tudzież coś innego

Odnosnie słoiczków,obiadków itp moje dziecko tego nie chce,pluje wszystkim co mu się poda,jak zajarzy że cos mu wpycham buzi nie chce otwieraćkaszkę z butelki owszem ale z łyżeczki nie.O co kaman?I tak sobie pomyślałam że moze zupke z butelki mu podam?Może tak zje?

kajam się kajam, ale w końcu nie wiedziałam gdzie dokładnie mieszkasz
I gartuluje gaworzenia!!

A odnośnie słoiczków, moje małe ciągle tylko na cycku... (a za tydzień kończy 5 m-cy). Chcemy jeszcze trochę poczekać i zacząć wprowadzać inne jedzenie. I planuję jak najwięcej obiadków przygotowywac sama - mamy dostęp do dobrych warzyw i owoców. Chociaż gotowe słoiczki to na pewno wygoda A słyszałyście o metodzie BLW (baby led weaning)? Co o tym sądzicie?
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:58   #3653
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

kajam się kajam, ale w końcu nie wiedziałam gdzie dokładnie mieszkasz
I gartuluje gaworzenia!!

A odnośnie słoiczków, moje małe ciągle tylko na cycku... (a za tydzień kończy 5 m-cy). Chcemy jeszcze trochę poczekać i zacząć wprowadzać inne jedzenie. I planuję jak najwięcej obiadków przygotowywac sama - mamy dostęp do dobrych warzyw i owoców. Chociaż gotowe słoiczki to na pewno wygoda A słyszałyście o metodzie BLW (baby led weaning)? Co o tym sądzicie?
Szkoda że nie wymieniłysmy sie nr telefonów
Co to jest BLW?chyba musze poczytać

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-09-19, 13:58   #3654
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
A słyszałyście o metodzie BLW (baby led weaning)? Co o tym sądzicie?
Chciałabym... ale... żebystosować w "pełnym wymiarze" musiałabym poczekać aż potwór zacznie sam siedzieć. A póki co zanosi się na to, że jeszcze poczekamy.
Gdybym mogła czekać z wprowadzaniem do końca 6. miesiąca, wtedy Maciek pewnie już zacząłby siadać, to mogłabym próbować od początku. A tak zaczniemy od papek (muszę zacząć wprowadzać od października, żeby miał 3 miesiące na naukę jedzenia, bo od stycznia wracam do pracy...
Stosować będziemy na pewno ale równocześnie z podawaniem papek.

Chciałam przejść na wielorazówki, ale po tym jak kilka razy mocz przeleciał przez gumki przy nogach, pasuję. Nie wiem czy to wina pieluch (mam różne i każdą przeleciało) czy tego, że coś źle zakładam... Z kolei przy jednorazówkach baaaaardzo rzadko coś przeleci.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:01   #3655
Efijy
Rozeznanie

Witajcie !

My już po powrocie z lublina byliśmy u teściów starałam się Was czytać ale z pisanie to nie bardzo. Widzę że w temacie słoiczki powiem Wam że jakoś tak w ekologiczne produkty w tych słoiczkach to też nie chce mi się wierzyć ale też zaczęłam od słoiczków choćby dlatego żeby sprawdzić jaką powinna być konsystencja takich deserków czy obiadków. Na razie to jesteśmy na etapie soczków przecierowych , jabłuszka , marchewki z obiadkami to dopiero zamierzam nie spieszę się jakoś specjalnie z wprowadzaniem nowych rzeczy.

Jeszcze raz dziękuję za namiar na lumpki w lublinie zwiedziłam ten na bernadyńskiej i parę innych też a o dziwo najbardziej przypadł mi ten koło moich teściów no i oczywiście garderoba Staśka uzupełniona
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:50   #3656
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Puk puk, jest tu kto?

Oj cichutko na wątku, więc postanowiłam się wygrzebać z kurzu. U nas dziś taka jesień, że strach z domu wychodzić.
Właśnie wróciłam z przedszkola i strasznie zmarzłam, teraz siedzę z Gabi przy piersi i nie mam co czytać dziewczyny co z Wami?

Mam pytanko - czy są wsród waszych dzieciaczków 3,5 miesięczne bąble , któte NIE przewracają się jeszcze same (ani z brzucha, ani z plecków) czy tylko mi trafił sie taki leniwy egzemplarz

Miłego dnia
Martusia skończyła 4mce i też się nie przewraca. tzn przewróciła się kilka razy pare tygodni temu i od tamtej pory cisza - zapomniała czy co no i łuścioszek z niej niezły - w pn sprawdzimy wagę

Cytat:
Witajcie.

gratki za ząbka i fajnie że wyjazd się udał
ryby - mniammmmmmmmmmmmmm

Cytat:

no ładnie - idzie chłopak jak burza

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Chciałabym... ale... żebystosować w "pełnym wymiarze" musiałabym poczekać aż potwór zacznie sam siedzieć. A póki co zanosi się na to, że jeszcze poczekamy.
Gdybym mogła czekać z wprowadzaniem do końca 6. miesiąca, wtedy Maciek pewnie już zacząłby siadać, to mogłabym próbować od początku. A tak zaczniemy od papek (muszę zacząć wprowadzać od października, żeby miał 3 miesiące na naukę jedzenia, bo od stycznia wracam do pracy...
Stosować będziemy na pewno ale równocześnie z podawaniem papek.

Chciałam przejść na wielorazówki, ale po tym jak kilka razy mocz przeleciał przez gumki przy nogach, pasuję. Nie wiem czy to wina pieluch (mam różne i każdą przeleciało) czy tego, że coś źle zakładam... Z kolei przy jednorazówkach baaaaardzo rzadko coś przeleci.

agata a jakie masz plany co do Maćka po powrocie do pracy? żłobek, niania czy ktoś z rodziny??

dołączam do grona niewyspanych tzn w sumie nie jest tak źle bo nad ranem biorę Marcię do siebie i jeszcze kimamy do 9 tylko dlaczego ona od kilku nocy budzi się 2 razy już ze 2 mce robiła mi tylko jedną pobudkę nad ranem - ok 4-5 a teraz chce pojeść jeszcze ok północy ludzie, już ma takie tłuściutkie nóżki i ciągle jej mało dobrze że mąż taki solidarny i wstaje razem ze mną

i jeszcze raz dzięki za odp w sprawie kup i spacerów. my jesteśmy na dworzu codziennie ok 1,5-2godz ale pogoda tutaj to mnie czasem dobija. dziś rano było tylko 4st więc jestem na etapie poszukiwania ciepłego kombinezonu.
jeśli chodzi o kupy to było kilka takich tygodni że Marcia robiła tylko 1 a od wyjazdy do PL wali kilka na dzień. no ale widzę że u Was też to różnie wygląda więc nie będę się stresować
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:51   #3657
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj troszkę czytałam i skłaniam się do opcji tak jak _agata trochę tego, trochę tego.
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:56   #3658
cate_
Zadomowienie

Cytat:
skąd ludzie biorą takie pomysły
Cytat:
Możesz ćwiczyć. Jak leży na plecach to pchając ją z pupę próbuj spowodować żeby obracała się na brzuch, ale obręcz barkową musi sama ciągnąć, tylko rączkę jej popraw jak źle ułoży po przewróceniu.
I to samo w drogą stronę, z brzucha na plecy. Tylko za pupę, resztę ciała dziecko samo ma ciągnąć. Po takich ćwiczeniach szybciutko powinna załapać o co biega.
Dokładnie tak kazała nam ćwiczyć fizjoterapeutka
Cytat:
Dziękuję, z ciekawszych wiadomości to właśnie wróciłam z ikei i nie było żadnego uciekania, w szoku jestem może moje dziecię wreszcie dorośnie
Gratuluję gaworzenia
Cytat:
Malwinka z mamą
Mal ładna pewnie po mamie choć trudno na tym zdjęciu mamę zauważyć

MAXIMILIAN

Edytowane przez cate_
Czas edycji: 2012-09-19 o 14:58
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 15:11   #3659
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:

Miłego dnia
Moja z plecków na bok sie potrafi przewrócic i odwrotnie. Ale moze poprobuje z tym by za pupe chwycic, a reszte ona sama to zobaczymy jakie efekty beda.

Jak chce by Maja miałam mm na noc tylko, to mam powiedziec pediatrze o tym? Jutro idziemy na szczepienie i chce powiedziec o mm, ona przepisuje mleko dziecku? Jak to wyglada?
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 16:03   #3660
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:

Hehe Bo nam po pierwszej ciąży jeszcze nie minęło, a już "doprawiłyśmy" kolejną

Cytat:
Witajcie.

Super, cieszę się, że się Wam podobało No i chyba trafiliście na dobrą pogodę, bo dziś już bardzo jesiennie

Cytat:
Są ponad 4-miesięczne, które się nie obracają. Nie ma co panikować. Każde dziecko robi to w swoim czasie.
Maćkowi zdarza się przewrócić z brzucha na plecy, ale jeszcze nie jest to świadome działanie.
Dzieciaki szczupłe robią to zazwyczaj wcześniej, te większe i cięższe nieco później. I nie ma to nic wspólnego z lenistwem.
No chyba, że z lenistwem mamy no i mam tu na mysli siebie, że może za mało aktywizuje moje dziecie, no ale cóż, czasem jest tak, że nie wszystko sie da - szczególnie przy mega aktywnym czterolatku

Ale spoko nie panikuje, tylko dzis w jakiejs rozpisce przeczytałam, że w 4 miesiącu życia dziecko powinno robić obroty, więc postanowiłam upewnić się wśród fachowców - czyli tutaj

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Jak chce by Maja miałam mm na noc tylko, to mam powiedziec pediatrze o tym? Jutro idziemy na szczepienie i chce powiedziec o mm, ona przepisuje mleko dziecku? Jak to wyglada?
Ja chciałam mojej dawać na noc mm - bo przez kilka dni budziła sie co 1,5 - 2 godziny - więc pomyślałam że jest głodna - ale moja córcia za nic w świecie nie chce butelki, wiec narazie pozostaje nam tylko cycuś

Zaraz idę na zebraniie do przedszkola, pierwszy raz w życiu w roli rodzica - ależ jestem podekscytowana
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości