Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-24, 13:01   #2521
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Aniu dziekuje za odpowiedzDiagnoza potwierdzona.

Okazalo sie, ze ta goraczka co ja Antek mial kilka nocy temu, to nie od zeba jak myslalam, tylko ma Wirusa BOSTONSKIEGO. Wczoraj mial takie delikatne kropki na rekach, a dzis juz wieksze, z plynem w srodku, wiec poszlam do lekarza i okazalo sie, ze mam racje.

Aniu czy Ty tez mialas nakaz siedzenia z Adasiem w domu? Kurde mlody raczej ok, goraczki nie ma, nie widac po nim, ze cos mu jest, marudzi jak mu sie nudzi, a tu w taka ladna pogode mamy siedziec w domu?

Cookie zdrowia dla Zuzy. Cos dlugo ja trzyma dziadostwo. A Ty jak?

Co do kombinezonow - ja dla dzieci chodzacych preferuje 2 czesciowy. Zima nie zawsze jest taka ostra, zeby zakladac dol, wiec wykorzystuje sie tylko gore. Dol tylko i wylacznie na szelkach, zeby plecy byly zasloniete. A jak kogos stac to najlepiej miec dwa wlasnie.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:36   #2522
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
a czemu?
Nawet nie wiem
Ale taka firma. Radia tez nie wolno I np. dzisiaj siedzę sama w pokoju, bo szefa nie ma, i słyszę tylko trzepot żaluzji i stukanie klawiatury i obcasów na korytarzu

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:37   #2523
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

częś widzę że temat kombinezonów

ja zastanawiam się nad rozmiarem, chciałabym jakąś używkę na allegro kupić z cocodrillo i nie wiem jaki rozmiar, myślę że 92 chyba, spodnie podwinę i rękawy też i może 2 zimy oblecimy ...

Marinko ja od siostry coś ciuchów dostanę i jak będzie po jej synku jakiś kombinezon lub kurteczka to ci pożyczę bo ja mam już jedną kurteczkę po bratanku a jak kupię kombinezon to na co mi 3 sztuki

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:38   #2524
adrji
Raczkowanie

Hey, powrócilismy
grzybów w tym roku nie ma jakiegoś wysypu, ale nazbierane, nasuszone, na Święta w sam raz

tylko z Jasiem do lasu to tylko w nosidle, zalowalam bardzo że nie mamy, i mąż mi zakomunikował i ja jemu ze przy następnym dzidziusiu na pewno kupimy! aż zalowałam że mogłam pożyczyć na wypróbowanie od Brumka albo youyou, oczywiście Jasiek chciał wszystkiego w lesie próbować nie zważywszy na to co to

Telik jak to któraś z dziewczyn napisała - kobieta sukcesu, naprawde piękna!

Alibany!! podaj poprosze linka do waszych paputków, bo już wczesniej gdzies pisałam ale pewnie umknęlo bo tak zachwalałaś a u nas nogi ciągle boso a już tak zimno
i Alibany super Ci się ułożyło z pracą, po cichu zazdraszczam to mój cel nr1 na nadchodzące najblizsze tygodnie ech...

Marina sciskam wirtualnie, jakbyś mieszkala blizej zaprosilabym cię na kawe!!

Oliweczko śliczną masz córeczke, ciekawe czy Mateuszek będzie do niej podobny, mam jakieś przeczucie że tak

Ania i jak oceniasz takie zajęcia basenowe dla niuniusiów? będziecie chodzić? myślisz że Adaś szybciej by zlapał po takich zajęciach pływackie umiejętności niż chodzenie samemu??

Eve współczuje bardzo

Chyba musze iść po kolejną kawe bo coś nieprzytomna jestem
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:47   #2525
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Nawet nie wiem
Ale taka firma. Radia tez nie wolno I np. dzisiaj siedzę sama w pokoju, bo szefa nie ma, i słyszę tylko trzepot żaluzji i stukanie klawiatury i obcasów na korytarzu
Chyba bym oszalała w takiej ciszy...

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:53   #2526
patik87
Zakorzenienie

Aawoo no dziwna firma. Żeby tak radia nie było można oszaleć idzie.
A z drugiej strony, przymusowe wyciszenie. Ale ile można...

Podoba mi się taka pogoda, zapowiadają taki cały tydzień, i temp do 28 st, ale z przymrużeniem oka im wierzę.

Adrij, może ja odkopię nosidło...hm.. ale muszę się nauczyć z tyłu sarę zarzucać.
Stary 2012-09-24, 13:53   #2527
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dzień dobry dawno mnie tu nie było
Julek tez zakatarziny i kaszle trochę, jak wszystkie dzieciacki, w ruch poszedł pulmex, nasivin, cebion i bioaron baby
Od 15 wrzesnia chodzi
Ja od soboty uczę się kosmetologii, mam sporo roboty przy tym.
TZ zrobil mi mini- garderobę i mam sporo uładania teraz, Julek rozrabia ale ogólnie u nas ok
Telik piekna sportsemko!
Carmela sarenka śliczna
wkleję wam potem chodzącego bo teraz to on po mnie skacze ;p
zdrówka dl;a wszystkich!

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:56   #2528
adrji
Raczkowanie

Kombinezony - dwuczęsciowy dostaliśmy, a jednoczęsciowy miałam wam własnie opowiedzieć, kupiliśmy w zeszłym tygodniu w TKMaxie za 50zł, do tej pory twierdze że chyba coś im się pomyliło i pewnie uda mi się na przyszły sezon go lepiej sprzedać tylko jest troche może dziewczęcy hehe nie no nie cały czarny tylko ma serduszko czerwone na środku i z tyłu na pupci chyba ubiore jakoś Jaśka i pstrykne wam fote

edit: własnie znalazła strone tej szwedkiej firmy Lundmyr i prawie identyczny kosztuje 100eu, a to serduszko to nie nadruk tylko logo firmy jest na ich wszystkim,czyli nie taki dziewczecy Jasiek może chodzic i jeszcze zrobie interes
Stary 2012-09-24, 13:58   #2529
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Lili nie spała pół nocy, boje sie że niepotrzebnie ją zaszczepiła.
Szczepiła któraś na meningokoki? Jakiej reakcji mogę się spodziewać?
Ja szczepiłam Szymona na meningokoki - nie było żadnej reakcji. Tylko dziwię się, że zaszczepili Lili przy katarze

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam,
Współczuję..

Wszystkie zdjęcia dzieciaczków cudne

Nie było mnie na wizażu od piątku, bo popsuł mi się laptop. Padł dysk i straciłam wszystkie dane Może jeszcze uda się jakoś odzyskać.. Narazie korzystam ze starego kompa A. wujka. Wyskoczył kolejny nieplanowany wydatek

My kombinezonu jeszcze nie mamy.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:07   #2530
adrji
Raczkowanie

Brumek a apropo spiworkow do spania to nie widziałam ostatnio piękniejszych niż tkmaxie, własnie mialam ci powiedzieć że może jakbyś wymieniała dla Tymka warto zajrzeć
a mi się tak udało, chociaż nie wiem czy to interes córeczki nie mam a kupilam następnego dnia taki sliczny dziwczęscy śpiworek na używkach identyczny jak widzialam w sklepie za 80zł za 6 zł niech lezy dla przyszłych pokoleń, przyjaciółki nie długo będą mialy córeczki

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Dewik miałam pisać ale Borysek zadowolony i jaki duży się wydaje tez na starszego
mój Jasiek po środowym mierzeniu przy porównaniu tylko 78

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Dobra jeszcze was pozamęczam
zastanawiam się czy nie kupić sobie tej kopertówki na sobotnie wesele i oczywiście nie mogę się zdecydować
niby potrzebowalabym coś bardziej "fuksja" ale ta mi się podoba

http://moda.allegro.pl/duza-kopertow...636422900.html

tylko myślicie ze taka duża kopertówka do wyjsciowej sukienki okej?? kupić tą xxl czy lepiej tą mniejszą??
Stary 2012-09-24, 14:11   #2531
patik87
Zakorzenienie

Adrij ładna kopertówka. Teraz takie duże modne. Bierz dużą.
Stary 2012-09-24, 14:22   #2532
CookieMonsters
Rozeznanie

to my po lekarzu (powiedziala ze rece jej juz opadaja jak nas widzi)
Zuz ma zapalenie gardła i oskrzeli, drugi raz w ciągu dwóch miesięcy.. no to antybiotyk, chciala dac zastrzyki, ale przekonalam ja zeby najpierw moze sprobowac w plynie. ( no gdziez dwa razy dziennie mam z chorym dzieckiem popylac przez rozkopane miasto?!). zobaczymy jak bedzie.
No i tez jestesmy 'na czasie', bo powiedziala zeby pomyslec o kupnie inhalatora, zwlaszcza jesli mysle o zlobku, bo jest duzo lekow ktore ponoc swietnie dzialaja wziewnie. narazie i tak mnei nie stac.

kombinezon - mam dwa jednoczesciowe, chce kupic jeszcze spodnie na szelkach i kurteczke, niekoniecznie od kompletu
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 14:36   #2533
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Julek tez zakatarziny i kaszle trochę, jak wszystkie dzieciacki, w ruch poszedł pulmex, nasivin, cebion i bioaron baby
Od 15 wrzesnia chodzi
TZ zrobil mi mini- garderobę i mam sporo uładania teraz, Julek rozrabia ale ogólnie u nas ok
Telik piekna sportsemko!
Carmela sarenka śliczna
zdrówka dl;a wszystkich!
tez ostatnio 'dostała' mi się taka mini garderoba więc wiem co czujesz jak to się mówi małe rzeczy a cieszą
i brawa dla Julka za chodzenie!!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Adrij ładna kopertówka. Teraz takie duże modne. Bierz dużą.
No własnie tak duża chyba efektowniejsza mam tylko nadzieje ze mnie całej nie przysloni

chyba ze ten kolor http://allegro.pl/mala-kopertowka-tr...662002807.html ? tylko tamta pewnie mi posłuży a ta tylko może na raz :/

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cookie zdrowka!!!!!!
Stary 2012-09-24, 14:45   #2534
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Zdrówka dla wszystkich chorowotków, czytam Was, ale odrywam sie i zapominam co i komu zresztą myslami jestem gdzie indziej. mery wlasnie przywalila o szafke buzia, bo sie poslizgnela na ksiazce, marudzila z 15 minut, gilow nie da odciagnac. Mnie noga boli, bo lecialam do niej i naruszylam - chol..mozna dostac

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 15:01   #2535
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Chyba bym oszalała w takiej ciszy...
Niewiele mi brakuje Zresztą ostatnio w ogóle nie ma się w tej firmie do kogo odezwać ... Dzisiaj otworztłam dziób do całych 5 osób
Cytat:
Aawoo no dziwna firma. Żeby tak radia nie było można oszaleć idzie.
A z drugiej strony, przymusowe wyciszenie. Ale ile można...
Niestety W poprzedniej też nie można byo mieć radia Beznadziejnie Wiadomości słucham tylko w samochodzie :/
Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Kombinezony - dwuczęsciowy dostaliśmy, a jednoczęsciowy miałam wam własnie opowiedzieć, kupiliśmy w zeszłym tygodniu w TKMaxie za 50zł, do tej pory twierdze że chyba coś im się pomyliło i pewnie uda mi się na przyszły sezon go lepiej sprzedać tylko jest troche może dziewczęcy hehe nie no nie cały czarny tylko ma serduszko czerwone na środku i z tyłu na pupci chyba ubiore jakoś Jaśka i pstrykne wam fote

edit: własnie znalazła strone tej szwedkiej firmy Lundmyr i prawie identyczny kosztuje 100eu, a to serduszko to nie nadruk tylko logo firmy jest na ich wszystkim,czyli nie taki dziewczecy Jasiek może chodzic i jeszcze zrobie interes
Fajna okazja Ci się trafila
Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Zuz ma zapalenie gardła i oskrzeli, drugi raz w ciągu dwóch miesięcy.. no to antybiotyk, chciala dac zastrzyki, ale przekonalam ja zeby najpierw moze sprobowac w plynie. ( no gdziez dwa razy dziennie mam z chorym dzieckiem popylac przez rozkopane miasto?!). zobaczymy jak bedzie.
No i tez jestesmy 'na czasie', bo powiedziala zeby pomyslec o kupnie inhalatora, zwlaszcza jesli mysle o zlobku, bo jest duzo lekow ktore ponoc swietnie dzialaja wziewnie. narazie i tak mnei nie stac.

kombinezon - mam dwa jednoczesciowe, chce kupic jeszcze spodnie na szelkach i kurteczke, niekoniecznie od kompletu
Biedna Zuz Oby szybko przeszło
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Zdrówka dla wszystkich chorowotków, czytam Was, ale odrywam sie i zapominam co i komu zresztą myslami jestem gdzie indziej. mery wlasnie przywalila o szafke buzia, bo sie poslizgnela na ksiazce, marudzila z 15 minut, gilow nie da odciagnac. Mnie noga boli, bo lecialam do niej i naruszylam - chol..mozna dostac
Eveewe biedni Wy Jakiś paskudny troll się ostatnio do Was przyplątał ....

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-09-24 o 15:14
Stary 2012-09-24, 15:58   #2536
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Hej
Spróbuję Was nadrobić, aby napiszę, że moje przypuszczenia się sprawdziły i to była trzydniówka-mamy taką wysypkę, że hej-praktycznie wszędzie-dużo na głowie, czole, brzuchu, plecach. Cieszę się, że wyszła, bo chociaż wiadomo od czego była ta temperatura

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Niby ładna pogoda, ale zimę czuć... W ogóle mnie dobija w.zy.tko.
My nie mamy żadnego kombinezonu, chyba nie będziemy w ogóle wychodzić z domu zimą, bo nie mamy ka.y nawet na niego. Nie mówiąc już o butach, kurtkach...A, nie chce mi .ię pi.ać nawet. Ja jak zwykle boję .ię o jutro, truchleję o kolejny dzień... zre.zta nieważne.
.....strasznie mi przykro jak czytam co tam się u Was dzieje-szkoda mi po prostu Ciebie
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Co do kombinezonow - ja dla dzieci chodzacych preferuje 2 czesciowy. Zima nie zawsze jest taka ostra, zeby zakladac dol, wiec wykorzystuje sie tylko gore. Dol tylko i wylacznie na szelkach, zeby plecy byly zasloniete. A jak kogos stac to najlepiej miec dwa wlasnie.
Mam podobne zdanie i też dwu częsciowy strój
A ta bostońska choroba to niczym się nie objawia, tylko wysypką z białym wypełnieniem? Ospa też tak ma...
Julce wysypka mała wyszła wczoraj przed południem, a dzisiaj jest o wiele większa i bardziej nasilona, ale uważam, że to ta wysypka trzydniówkowa.
Cytat:
Nawet nie wiem
Ale reżim...
Cytat:

Oliweczko śliczną masz córeczke, ciekawe czy Mateuszek będzie do niej podobny, mam jakieś przeczucie że tak
To jak tak będzie, to będę miała ślicznego synka
Cytat:
Telik piekna sportsemko!
Carmela sarenka śliczna
zdrówka dl;a wszystkich!
A jaką masz garderobę?
Cytat:
No tak-bo dla przyjemności do niej chodzicie....niektórzy to wyczucia nie mają
Współczuję chorującej Zuzi ZDRÓWKA.

Julka nie ma apetytu, co jeszcze nigdy w Jej życiu nie miało miejsca....W sumie, to dzisiaj aby ale i tak się martwię od rana marudzi, a teraz śpi już prawie 3h.-mam nadzieję, że jak wstanie, to zje obiadek

A ostatnie dwie nocki tragiczne-wije się, histeryzuje-nie chce spać u siebie w łóżeczku.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-09-24 o 16:00
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 18:03   #2537
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Okazalo sie, ze ta goraczka co ja Antek mial kilka nocy temu, to nie od zeba jak myslalam, tylko ma Wirusa BOSTONSKIEGO. Wczoraj mial takie delikatne kropki na rekach, a dzis juz wieksze, z plynem w srodku, wiec poszlam do lekarza i okazalo sie, ze mam racje.

- No proszę, to chyba coraz popularniejsza rzecz, bo coraz częściej się słyszy...
- Dzięki Aguś Tak mi się wydawało, ale fajnie że odpowiadacie

Cytat:
Nawet nie wiem
A słuchawki do kompa i tam słuchac radia? Też nie da rady?

Cytat:
Hey, powrócilismy
grzybów w tym roku nie ma jakiegoś wysypu, ale nazbierane, nasuszone, na Święta w sam raz

tylko z Jasiem do lasu to tylko w nosidle, zalowalam bardzo że nie mamy, i mąż mi zakomunikował i ja jemu ze przy następnym dzidziusiu na pewno kupimy! aż zalowałam że mogłam pożyczyć na wypróbowanie od Brumka albo youyou, oczywiście Jasiek chciał wszystkiego w lesie próbować nie zważywszy na to co to
Grzybów zazdroszczę, bo to moja miłość, pasja, obsesja

A nosidło... Hm, a kiedy się wybierasz do Wawy? Zapraszamy na prezentację i przymiarkę

Cytat:
Od 15 wrzesnia chodzi
- No właśnie - dawno!
- Brawo Juliś Tymek też chodzi od 15 wrzesnia
- Zazdroszczę garderoby
- Kosmetologia zawsze mnie pociągała!

Cytat:

Ale masz głowę do interesów

Cytat:
Brumek a apropo spiworkow do spania to nie widziałam ostatnio piękniejszych niż tkmaxie, własnie mialam ci powiedzieć że może jakbyś wymieniała dla Tymka warto zajrzeć
a mi się tak udało, chociaż nie wiem czy to interes córeczki nie mam a kupilam następnego dnia taki sliczny dziwczęscy śpiworek na używkach identyczny jak widzialam w sklepie za 80zł za 6 zł niech lezy dla przyszłych pokoleń, przyjaciółki nie długo będą mialy córeczki

Dobra jeszcze was pozamęczam
zastanawiam się czy nie kupić sobie tej kopertówki na sobotnie wesele i oczywiście nie mogę się zdecydować
niby potrzebowalabym coś bardziej "fuksja" ale ta mi się podoba
http://moda.allegro.pl/duza-kopertow...636422900.html

tylko myślicie ze taka duża kopertówka do wyjsciowej sukienki okej?? kupić tą xxl czy lepiej tą mniejszą??
1. Zaraz zerknę co to w ogóle takiego, bo o tej firmie słyszę pierwszy raz rzuć jakimś linczkiem, co?

- Torba jest boska!!!! Właśnie taka duża! Zakochałam się w niej!

Cytat:
Nie do wiary, co z tą biedną Zuzką się dzieje

Cytat:
tez ostatnio 'dostała' mi się taka mini garderoba więc wiem co czujesz jak to się mówi małe rzeczy a cieszą

No własnie tak duża chyba efektowniejsza mam tylko nadzieje ze mnie całej nie przysloni

chyba ze ten kolor http://allegro.pl/mala-kopertowka-tr...662002807.html ? tylko tamta pewnie mi posłuży a ta tylko może na raz :/
Ja bym brała dużą

A co to znaczy dokładnie że ci się garderoba "dostała"? Remont jakiś mieliście? Też bym chciała taką dostać To moje marzenie od lat.

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Julka nie ma apetytu, co jeszcze nigdy w Jej życiu nie miało miejsca....W sumie, to dzisiaj aby ale i tak się martwię od rana marudzi, a teraz śpi już prawie 3h.-mam nadzieję, że jak wstanie, to zje obiadek

A ostatnie dwie nocki tragiczne-wije się, histeryzuje-nie chce spać u siebie w łóżeczku.
Ale się męczy maleństwo
Stary 2012-09-24, 18:35   #2538
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Kajool, to mówisz, że nie da się nie zauważyć że inhalator jest włączony? A Szymek jak znosi inhalowanie nim? No i mów jak było w Poznaniu?

C\
Szymon wytrzymuje chwilke Ale na ogol czyms go zabawiam. No i nasz inhalator odkurzaczem moze nie jest, no ale i tak slychac.
Dzisiaj sama sie inhalowalam, bo niestety cos mnie bierze.

A w Poznaniu bylo super, tylko krotko i troche smutno, bo teraz nie wiem, kiedy siostre zobacze. Moja grubcia

Cytat:

biedna Zuz
w C&A online wyprzedaz do 70% dp jutra.
Stary 2012-09-24, 19:56   #2539
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A Agni ma właśnie noc poślubną
taaaaaaaa. polozylam sie po 3, by wstac o 5, bo Emil sie wyspal

a tak w ogole to witam juz po weselu.
rzeczywiscie limit pecha wyczerpalam. wszystko bylo ok.wiadomo logistycznie nie koniecznie.ale bez wiekszych problemow. poza jednym miejsce w ktorym robilismy wesele zapomnialo zamowic sekacze
no coz.
dekoracje byly bajeczne - kolezanka, ktora mi je robila. wykorzystala 150 kg jablek + czerwone róze i gozdziki. wszyscy sie zachwycali.

pan mlody powiedzial przysiege. obylo sie bez smierdzi i swinskosc.

oczywiscie nie pojawilo sie kilka osob, ale znowu z powodu chorych dzieciaczkow. no coz...

zagranicznym sie bardzo podobalo.

dj byl rewelacyjny

barman zrobil niesamowity pokaz

pierwszy taniec- porazka

jedzenie pyszne

stres minal

Emil byl marudny caly dzien

dzis byla sesja i po sesji w plenerze wszystko wraca do normy.

zaczynamy pakowanie i w srode do domu.

podsumowanie ogolne: bylo fajnie, dobrze sie bawilam, ale drugi raz tego przechodzic nie chce

ps. okrutne odciski na palcach daja o sobie znac.

po koniec paxdziernika jedziemy na tydzien prawdopodobnie na majorke

zdjecia wkleje jak bede miala. czesc powinnam miec na dniach, bo znajmi robili, a na te od fotografa trzeba poczekac

slodycze i kosmetyki przekazane do domu dziecka. w koncu im sie tez ujawnilam. bo z pania dyrektor rozmawialam zawsze przez telefon. i jak im 2 lata temu paczuszki zrobilam na boze narodzenie, to sie nie pokazalama dzis wszystko sie wydalo.
nasi goscie sie spisali. zawiezlismy 2 wielkie plastikowe torby (takie kraciaki) jedna ze slodyczmi, a druga z kosmetykami. pani dyrektor wniebowzieta

dziekuje wszystkim za zyczenia

Eve straszne... wyrazy wspólczucia

kochane wiecej relacji po powrocie do domu. chce jutro jeszcze poszalec na zakupach
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 20:10   #2540
alibany
Rozeznanie

Cytat:

Alibany!! podaj poprosze linka do waszych paputków, bo już wczesniej gdzies pisałam ale pewnie umknęlo bo tak zachwalałaś a u nas nogi ciągle boso a już tak zimno
i Alibany super Ci się ułożyło z pracą, po cichu zazdraszczam to mój cel nr1 na nadchodzące najblizsze tygodnie ech...
http://allegro.pl/paputki-kapcie-18-...648144028.html
Proszę

I kciuki za realizację celu

Cytat:
Zdrówka!!!

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

rzeczywiscie limit pecha wyczerpalam. wszystko bylo ok.wiadomo logistycznie nie koniecznie.ale bez wiekszych problemow. poza jednym miejsce w ktorym robilismy wesele zapomnialo zamowic sekacze
no coz.
dekoracje byly bajeczne - kolezanka, ktora mi je robila. wykorzystala 150 kg jablek + czerwone róze i gozdziki. wszyscy sie zachwycali.

oczywiscie nie pojawilo sie kilka osob, ale znowu z powodu chorych dzieciaczkow. no coz...

dj byl rewelacyjny

pierwszy taniec- porazka

jedzenie pyszne

stres minal

podsumowanie ogolne: bylo fajnie, dobrze sie bawilam, ale drugi raz tego przechodzic nie chce

zdjecia wkleje jak bede miala. czesc powinnam miec na dniach, bo znajmi robili, a na te od fotografa trzeba poczekac

slodycze i kosmetyki przekazane do domu dziecka. w koncu im sie tez ujawnilam. bo z pania dyrektor rozmawialam zawsze przez telefon. i jak im 2 lata temu paczuszki zrobilam na boze narodzenie, to sie nie pokazalama dzis wszystko sie wydalo.
nasi goscie sie spisali. zawiezlismy 2 wielkie plastikowe torby (takie kraciaki) jedna ze slodyczmi, a druga z kosmetykami. pani dyrektor wniebowzieta

Przede wszystkim jeszcze więcej miłości, szczęścia, samych słonecznych dni na nowej drodze życia
Cudownie, że mimo pewnych problemów wszystko się udało i wszyscy miło wspominacie uroczystość I za te dwie wielkie torby upominków dla dzieciaczków
Majorka ehhh zazdraszczam!!!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 20:10   #2541
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

Czego Jaciee się nie odzywa? ( wiem, ze pewnie siedzisz w krzakach )
Nooo siedzę

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 20:15   #2542
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

no coz.

dj byl rewelacyjny

pierwszy taniec- porazka

jedzenie pyszne

stres minal

Eve straszne... wyrazy wspólczucia

kochane wiecej relacji po powrocie do domu. chce jutro jeszcze poszalec na zakupach
Agni, super, że już po wszystkim i się wszystko udało Będziesz miała co wspominać
No i wszystkiego najlepszego dla Was

Brumku, nie mamy komputerów, tylko stacje terminalowe, więc słuchawki nie wchodzą w grę. Jak cały dział się zgodzi, to radio oczywiście może sobie po cichutku grać, ale może tak gra w dwóch pokojach ... Jak jestem sama w pokoju, to mogłabym puścić radio z neta, ale oczywiście nie chodzi ... Albo z telefonu, ale bez słuchawek radia nie uruchomię, a znowu słuchawek nie noszę ze sobą ...
A jak siedziałam wcześniej w sekretariacie to mowy o radiu nie było, Szef by chyba padł

Stary 2012-09-24, 20:33   #2543
isiaok
Rozeznanie

Witam!

marzena s Paputki tż upolował w outlecie adidasa we Wrocławiu
Moja tez jekota...na noc wypila 90ml...normalnie wypija 190....eh

stronczek27 Ciezko sie chyba pozbierac po takiej ilosci snu

Brumek Moja przyjaciolka, mama 2 dzieci tez poleca spodnie na szelkach i kurtkena sanki i zabawy plecki zakryte No i nie zawsze jest tak zimno zeby zakładac kombinezon-wystarcza sama kurtka, dla dziewczynki to juz wogole...sukienki,spodnic zki i te sprawy

Adrij Biesz duża...a w TKju rzeczywiscie mozna trafic perełki

Cookie Zdrowka dla Zuz
Agni82I niech tak bedzie cudnie całe życie Bardzo fajny pomysł z prezentami

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Tż porwał dzisiaj Ewke na 2 godzinny spacer po lesie-już któryś raz w tym miesiacu-co mu sie wczesniej nie zdarzało a po południu upiekliśmy w 3 pizze(ciasto z przepisu Pascala zestrony lidla) pycha! O ile zycie jest piekniejsze jak tż ma wolne
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-24, 20:52   #2544
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Carmela[/B] poka, poka kombinezony!
Jak przyjdzie mi ten jednoczęściowy, to cykne fotki. Oczywiście kupowałam na all, bo 200zł w sklepie na kilka miesięcy zimy, uważam za szaleństwoooo

Swoją droga allegrowiczki, jak będziecie coś kupować to może jakiś drobiazg od Gosi weźmiecie:
http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=21170000

Byliśmy dziś oglądać samochód (bo naszego Scenica udało się sprzedać ) narazie na celowniku jest Grande Punto, ale ten dzisiejszy masakra taki zaniedbany, a z '07 roku

aaaaa i jutro o 9:30 szczepimy priorixem <strach>

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 21:23   #2545
wodaqua
Zadomowienie

Ja też w krzakach Takie życie
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 21:29   #2546
anka_1984
Raczkowanie

Witam się również z krzaków
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 22:01   #2547
marzena_S
Zadomowienie

Widzę, że krzakowa lista obecności jest sprawdzana.

Agni, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! To weselicho w Polsce było, tak? Ale zazdroszczę Wam wycieczki.

Cookie, biedna Zuza, musi się strasznie męczyć. Oby wreszcie jej przeszło choróbsko. Pediatra milutka.

Adrij, Carmela, czekam na kombinezonowe zdjęcia.
Carmela, za jutrzejsze szczepienie!
Adrij, bierz tą dużą kopertówkę, jest super.

Isia, prawdziwy myśliwy z Twojego tż. Coś się nie dogadałyśmy, bo Hania lubi swojego kota, ale go nie je.

Bella, czapy jeszcze nie ma-dam znać jak dojdzie. Wybrałam opcję z podszyciem polarowym z myślą właśnie o zimie.

Studiuje inhalatorologię i już się dowiedziałam, że philips jest głośny na 55dB, tak samo jak te zwierzakowe inhalatory (bu, a tak mi się spodobały ). Najcichszy(40 dB) jaki znalazłam jest ten http://allegro.pl/inhalator-air-box-...626645461.html i resztę parametrów ma bardzo zbliżoną do philipsa, tylko opinii brak i nie wiem czy się na niego zdecydować. Wygląd nie powala, ale z opisu wydaje się profesjonalny. Może jakimś cudem, któraś z niego korzysta?
Stary 2012-09-24, 22:06   #2548
iustyna1
Wtajemniczenie

Witam z krzaków, posiedzę tu trochę - Zuz katar + 2 czwórki wychodzące ... Kuba katar i kaszel... ja i tż zombi.

- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 22:06   #2549
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Studiuje inhalatorologię i już się dowiedziałam, że philips jest głośny na 55dB, tak samo jak te zwierzakowe inhalatory (bu, a tak mi się spodobały ). Najcichszy(40 dB) jaki znalazłam jest ten http://allegro.pl/inhalator-air-box-...626645461.html i resztę parametrów ma bardzo zbliżoną do philipsa, tylko opinii brak i nie wiem czy się na niego zdecydować. Wygląd nie powala, ale z opisu wydaje się profesjonalny. Może jakimś cudem, któraś z niego korzysta?
Nie sądzę żeby te 15dB były jakaś mega różnicą, weź Philipsa przynajmniej sprawdzony!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 22:37   #2550
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

no coz.

dj byl rewelacyjny

pierwszy taniec- porazka

jedzenie pyszne

stres minal

Witaj mężatko
To jeszcze raz oficjalne gratulacje!
Nie mogę się tych zdjęć doczekać.
A Emil pewnie zmęczony tym intensywnym trybem życia, dlatego marudkuje... Niedługo wszystko wróci do normy
Czemu taniec to porażka?

Cytat:
Brumku, nie mamy komputerów, tylko stacje terminalowe, więc słuchawki nie wchodzą w grę. Jak cały dział się zgodzi, to radio oczywiście może sobie po cichutku grać, ale może tak gra w dwóch pokojach ... Jak jestem sama w pokoju, to mogłabym puścić radio z neta, ale oczywiście nie chodzi ... Albo z telefonu, ale bez słuchawek radia nie uruchomię, a znowu słuchawek nie noszę ze sobą ...
A jak siedziałam wcześniej w sekretariacie to mowy o radiu nie było, Szef by chyba padł
No to naprawdę smutno tam masz, jak siedzisz sama i niczego nie możesz posłuchać W sumie dziwna polityka...

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Brumek Moja przyjaciolka, mama 2 dzieci tez poleca spodnie na szelkach i kurtkena sanki i zabawy plecki zakryte No i nie zawsze jest tak zimno zeby zakładac kombinezon-wystarcza sama kurtka, dla dziewczynki to juz wogole...sukienki,spodnic zki i te sprawy
Dziękuję
Wygląda na to, że trzeba sie będzie wykosztowac na dwa

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Swoją droga allegrowiczki, jak będziecie coś kupować to może jakiś drobiazg od Gosi weźmiecie:
http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=21170000

aaaaa i jutro o 9:30 szczepimy priorixem <strach>
za Sarenkę i priorixa
Widział już te aukcje...

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Witam z krzaków, posiedzę tu trochę - Zuz katar + 2 czwórki wychodzące ... Kuba katar i kaszel... ja i tż zombi.

Cytat:
Studiuje inhalatorologię i już się dowiedziałam, że philips jest głośny na 55dB, tak samo jak te zwierzakowe inhalatory (bu, a tak mi się spodobały). Najcichszy(40 dB) jaki znalazłam jest ten http://allegro.pl/inhalator-air-box-...626645461.html i resztę parametrów ma bardzo zbliżoną do philipsa, tylko opinii brak i nie wiem czy się na niego zdecydować. Wygląd nie powala, ale z opisu wydaje się profesjonalny. Może jakimś cudem, któraś z niego korzysta?
nie wiem, co Ci poradzić. ten nasz głośny mi się wydał na początku, ale już (po 3 użyciach ) się przyzwyczaiłam. Tymek już się go prawie nie boi. Tzn. o założeniu czy przyłożeniu maseczki mowy nie ma, ale jak go zabawiam, to daje sobie skierować strumień na nos. Albo sam to sobie trzyma w okolicach buzi.

Adrji - już się doszkoliłam z kwestii TKMaxa Tylko nie mam jak jechać za bardzo. W centrum ciężko z Tymkiem się poruszać, trudno o miejsce parkingowe. Może do Blue City się przejadę któregoś dnia. Tak też jest fajnie?

Siedzę na allegro i szukam bezrękawnika. Bo nie chce mi się na zakupy jechać.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości