|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Zdrówka dla wszystkich chorych!
Marzena nam tez żeby wychodziły hurtowo- wszystkie czwórki i dwójki dolne wyszły w ciagu dwóch miesięcy. Może na chwilę będzie spokój... Haniula ja znam dziewczynkę, która w 9. miesiącu w ogóle nawet do siadania się nie brała i okazało się, że musi być rehabilitowana w celu wzmocnienia kręgosłupa. Teraz po trzech miesiącach już pełza i powoli do raczkowania się bierze. A my wczoraj w zoo byliśmy. Patrykowi bardzo się podobało, zwłaszcza że wiele zwierząt, to było "buu"
|
|
|
|
#2492 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Ale sie wyspalam !!!! Wiki przespala calutka noc bez ani jednej pobudki
|
|
|
|
#2493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zazdroszcze
|
|
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
tak na szybko: wieeeeele przesądów ciażowych http://blog.onet.pl/42173,1,archiwum_goracy.html
potem nadrobie i wiem juz czemu kinga na urodzinach wybrała kielicha. jest zabobon ciazowy: Gdy kobieta w ciazy zmywa naczynia musi uważać, by nie zachlapać brzucha, ponieważ dziecko w przyszłości może zostać alkoholikiem.
|
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Stronczek dla Wiki, ja wstawałam co godzinę. Haniula dokładnie, Sara w wieku 8 mcy zaczęła pełzać. Wcześniej też tylko obroty. W wieku 10 sama siadać. ( sama jej nigdy nie sadzałam). W wieku 12 mcy wstawać i raczkować. Teraz ma skończone 14 i ...jeszcze nie chodzi, ale już próbuje stawać sama kroczki bez trzymania. Też się martwiłam, ale nie było co. Sara jest duża i ciężka, i pewnie z tego to wynikało. A co to za patologiczny wątek? Szkoda że wam się wątek przez takie trole rozpadł. Czego Jaciee się nie odzywa? ( wiem, ze pewnie siedzisz w krzakach Dewik śliczny Borys . Ciekawa kukła . ![]() Mariny nie ma..
|
#2496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zimą także wolę dwuczesciowy ale spodnie na szelkach. na szelkach bo jak sie schyli to plecy ładnie ma zabudowane a nie wsaystkie kurtki mają odpowiednią długość. zdarzało mi sie odsikiwac dziecko na mrozie i nawet zmieniac pampersa (szybko ale zawsze). w jednoczesciowym musisz zdjac wlasciwie calosc. no i spodnie mozna kupic dłuzsze i podwinac a za rok odwinac i masz na dwa lata ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
kiedy kinga zaczela siadac i raczkowac ale wiem ze pozno. z siadaniem szybciel ale raczkowala chyba w 10-11 mies dopiero. chodzila po roczku. stawala troche przed roczkiem. długo pelzała
|
||
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
tu artykul o wujku z lokalnej gazety ---> KLIK A ponizej moje sprostowanie Wkur.... mnie to. Policja The Best. gdyby nie kuzyn TZ do dzis by pewnie nie znalezli ani samochodu ani jego kuzyn pojechal tam bo go cos tknelo, bo wujek tam czesto na grzyby jezdzil. Kuzyn zawiadomil policje i wyjechal na glowna droge, bo nigdy by tam policja nie trafila. Pozniej dojechal brat i szwagier wujka i zaczely sie poszukiwania, pies nie znalazl tropu, krazyl tylko wkolo samochodu, wtedy sie wszyscy rozdzielili i zaczeli szukac, znalaz go wujka rodzony brat. Ale nie jak zwykle policja nasza kielecka jest WSPANIALA!!!! jak mnie to wkurza. Czekamy na sekcje zwlok, bo jednak prokuratur nie wyklucza udzialu innych osob. Ponadto, wczoraj w sklepie pracowala pracownica i wiecie co? zamknela sklep o 18.15 i stanela w drzwiach wyjsciowych od zaplecza zapalic papierosa, a tu sie wlaczyl komputer sklepowy na ktorym wujek wprowadzal faktury. Po czym zaraz zgasla, bo weszla ciocia.
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2499 |
|
Rozeznanie
|
Dobry.
Zuz całe dwa dni czuła się dobrze.. i wczoraj znowu grzmotnęła gorączka |
|
|
|
#2500 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Odpisałam, i mi zeżarło
Dzień dobry ![]() Moje dziecko popobudce o 21 zasnęło o 23-ciej, potem kolejna pobudka o 1:30. Z zaśniciem było oczywiście problem, a potem kolejna pobudka chyba koło 4-tej, i następna przed 7-ma jak wychodziłam do pracy .. Chyba wszystkiego nie nadrobię jednak, bo juz prawie 10-ta a ja mam kupe roboty z terminem na jutro Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam takich bezmyślnych znajomych Przyszli nas odwiedzić z chorym dzieckime jak Amelka miała 4 tygodnie I poźniej drugi raz, jak była troszke wieksza, zrobili dokładnie to amo Cytat:
Wzięłam 80 Amelka jest długa, więc powinien być w sam raz (ja nie widzialam, mama z Tztem mierzyli ) Cytat:
Dasz radę
|
|
|
#2501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze raz wyrazy współczucia... Az mnie ciary po plecach przeszły... |
|
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za godzine mam wizyte z noga - ciekawe co lekarza powie. TZ zalamany, bo w pracy juz wszyscy wiedza i przykro mu.
|
|
#2503 |
|
Zadomowienie
|
Eve, rzeczywiście podkolorowali ten artykuł na swoją korzyść.
Domyślam się, że tym bardziej przykro się to czyta kiedy chodzi o bliską rodzinę...Kajool, to mówisz, że nie da się nie zauważyć że inhalator jest włączony? A Szymek jak znosi inhalowanie nim? No i mów jak było w Poznaniu? ![]() Carmela poka, poka kombinezony! ![]() Ja też mam na razie jednoczęściowy ale chce dokupić jeszcze dwuczęściowy. W tym roku już dziecko nie będzie tylko leżało i pięknie w nim wyglądało. Pewnie czasem zdarzy się jakiś wypadek i będzie trzeba szybko przeprać, więc chce mieć coś na zmianę, żebyśmy nie były w domu uziemione przez to. Cookie, ale to już u Was długo trwa-biedna Zuza. A Ty jak się czujesz?Pieleszko, Wy też te nocki macie już długo kiepskie. Zdrówka dla Haneczki. Stronczku, WOW gratulacje. Może ta tendencja się utrzyma- trzymam za to kciuki. ![]() Brumku, te zęby jakoś masakrycznie idą dopiero teraz przy 4. Wcześniej też nie dało się nie zauważyć, że coś się dzieje, ale nie było temperatury i towarzyszących temu stanowi chorób.Jak Tymek dzisiaj? |
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Małemu na policzku wyszedł jakiś dziwny rumieniec, ciekawe co to. Nic nowego nie zjadł, raczej to nie uczulenie, najpierw myślałam że od spania na brzuszku tak ma, ale wstał po 7 a policzek dalej czerwony i ciepły. Dzwoniłam do pediatry i mam na 13.30 jechać, ciekawe co to za paskudztwo... myślę że nic poważnego ale lepiej sprawdzę.
|
|
#2505 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Katar jeszcze jest. Za to nocka przespana od 21 do 9 rano A na dworze... 8 stopni. Brr! Cytat:
A wiesz, że moich znajomych maluch nigdy nie pełzał? Tylko się obracał i turlał. Nawet przez cały pokój I od razu zaczął chodzić potem.Cytat:
2. Adaś chłonie wiedzę jak gąbka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
>> Cytat:
Co racja, to racja! ![]() Jak fajnie że będą sanki Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Tymek jak się uderzy o coś, to tak ma... Cytat:
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy nie, nie miał o co, najpierw też tak pomyślałam, bo w sobotę goniąc z kolegą przyłożył w fotel akurat tą stroną, ale wczoraj ani sińca nie było, więc chyba jednak nie.. No zobaczymy, przy okazji go pediatra całościowo obejrzy bo dawno nie byliśmy
|
|
|
#2507 | |
|
Zadomowienie
|
czesc
Cytat:
![]() tak więc to jakieś chwilowe podrażnienie było ale dziś łądna pogoda eveewe, okropna historia ;( spora rozbiezność w Twojej wersji i tym artykule potem coś się czyta i nie wiadmomo ile w tym prawdy, media mają ogromną siłę manipulacji
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez noc spokojna. Spanko od 20 do 7. bez pobudek.
Za to teraz ja zasmarkana My tez mamy kombinezon jedno i dwu częściowy. Oba z zeszłego roku. Tylko buty musimy dokupić
|
|
|
|
#2509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla wszystkich chorowitków dużych i małych
Dzieciaczki cudne, wszystkie bez wyjątku Mamusie też niczego sobie Ale mi dzisiaj zimno Nie wiem, czy mnie też coś bierze, czy u nas tak zimno w biurze po prostu ... ale widzę, że niektóre osoby w krótkich rękawkach, więc ![]() Zaległe życzenia dla Ani Aniu, wszystkiego najlepszego dla Ciebie - zdrówka, miłosci i uśmiechu na codzień Super Cytat:
Mam nadzieję, że już lepiej ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-09-24 o 12:11 |
||
|
|
|
#2510 |
|
Wtajemniczenie
|
AGAWOO u mnie tez zimnica w biurze. Dogrzewam sie farelka
|
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ostatnio podczytuje z krzaczorów ![]() Na dworze paskudnie, u nas kataru ciąg dalszy. I nawet ja z tz zakatarzali. Evewe przykro mi strasznie. Haniula witaj, jakoś jeszcze nie miałam okazji Cię powitać. hmm co to ja jeszcze miałam napisac? nie pamiętam.
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
cze.ć!
eve przykro mi... dewik ładnie wyglądacie. Bory.ek duży facet, rozbrajający ma u.miech, mojego też biorą za 3-latka, też wzro.towo podobni, bo Igor ma 88 cm. nie wiem co pi.ać. Niby ładna pogoda, ale zimę czuć... W ogóle mnie dobija w.zy.tko. My nie mamy żadnego kombinezonu, chyba nie będziemy w ogóle wychodzić z domu zimą, bo nie mamy ka.y nawet na niego. Nie mówiąc już o butach, kurtkach...A, nie chce mi .ię pi.ać nawet. Ja jak zwykle boję .ię o jutro, truchleję o kolejny dzień... zre.zta nieważne. Aha, ja tez witam Haniulę!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
co do kombinezonów ja narazie oglądam na allegro ale jeszcze nie wiem co i jak i czekamy na dopływ gotówki- narazie mam jeszcze kurteczki takie dośc ciepławe i myślę,ze nawet do listopada starcza.
Marzenko masz tą czapkę co zamówiłaś dla Haniołka? jaka jest w Twoim odczuciu? Na zimę się takie coś nada?
|
#2514 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki, mam nadzieję że to tylko coś takiego Cytat:
dziękuję Cytat:
|
|
|
#2515 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eveewe - bardzo mi przykro to straszne Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę po fotkach, że pogoda dopisała chociaż po Jasiu widze, że za ciepło nie było Fajna sprawa taki bieg Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek!! Melduj się. Dostałam sztućce
![]() Ania ciekawe co to, może własnie coś takiego co Ania pisze. Sarę też coś pokąsało, we włosach przy uchu i na skroni czerwone plamy. My nie mamy ani kombinezonów ani butów. Licytowałam na all bardzo fajny 2 częściowy, niestety przebili mnie, nie było mnie w domu w czasie zakończenia aukcji. Póki co ma kurtki.. Evve oni zawsze wszystko manipulują i nie przedstawią prawdy do końca. ..
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-09-24 o 12:47 |
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
marina - mam do ciebie prosbe na PW!!!!!
|
|
|
|
#2519 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Amelka też nie siedziała, i nie siedziała - a jak w końcu zaczęla siedzieć, to jeszcze w ten sam dzień wpadła na to, że szczebelki w lózeczki slużą do tego, żeby wstać ... U Lenki będzie tak samo Cytat:
i Zazdroszczę ![]() Cytat:
Cytat:
U nas takich urządzeń używać nie wolno Zamarzam Nogi i ręce mam jak z lodówki Jutro przychodzę w grubym golfie, a na nogi chyba kozaki włożę ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-09-24 o 13:35 |
||||||
|
|
|
#2520 |
|
Wtajemniczenie
|
a czemu?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

i zazdroszcze
zimą także wolę dwuczesciowy ale spodnie na szelkach. na szelkach bo jak sie schyli to plecy ładnie ma zabudowane a nie wsaystkie kurtki mają odpowiednią długość. zdarzało mi sie odsikiwac dziecko na mrozie i nawet zmieniac pampersa (szybko ale zawsze). w jednoczesciowym musisz zdjac wlasciwie calosc. no i spodnie mozna kupic dłuzsze i podwinac a za rok odwinac i masz na dwa lata 

kiedy kinga zaczela siadac i raczkowac ale wiem ze pozno. z siadaniem szybciel ale raczkowala chyba w 10-11 mies dopiero. chodzila po roczku. stawala troche przed roczkiem. długo pelzała
kuzyn pojechal tam bo go cos tknelo, bo wujek tam czesto na grzyby jezdzil. Kuzyn zawiadomil policje i wyjechal na glowna droge, bo nigdy by tam policja nie trafila. Pozniej dojechal brat i szwagier wujka i zaczely sie poszukiwania, pies nie znalazl tropu, krazyl tylko wkolo samochodu, wtedy sie wszyscy rozdzielili i zaczeli szukac, znalaz go wujka rodzony brat. Ale nie jak zwykle policja nasza kielecka jest WSPANIALA!!!! jak mnie to wkurza. Czekamy na sekcje zwlok, bo jednak prokuratur nie wyklucza udzialu innych osob. 

zębole
I poźniej drugi raz, jak była troszke wieksza, zrobili dokładnie to amo

A Ty jak się czujesz?
Wcześniej też nie dało się nie zauważyć, że coś się dzieje, ale nie było temperatury i towarzyszących temu stanowi chorób.