Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-24, 08:53   #2491
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Zdrówka dla wszystkich chorych!

Marzena nam tez żeby wychodziły hurtowo- wszystkie czwórki i dwójki dolne wyszły w ciagu dwóch miesięcy. Może na chwilę będzie spokój...

Haniula ja znam dziewczynkę, która w 9. miesiącu w ogóle nawet do siadania się nie brała i okazało się, że musi być rehabilitowana w celu wzmocnienia kręgosłupa. Teraz po trzech miesiącach już pełza i powoli do raczkowania się bierze.

A my wczoraj w zoo byliśmy. Patrykowi bardzo się podobało, zwłaszcza że wiele zwierząt, to było "buu"
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 09:01   #2492
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien dobry

Ale sie wyspalam !!!! Wiki przespala calutka noc bez ani jednej pobudki prędko sie to ponownie na pewno nie wydarzy
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 09:09   #2493
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Ale sie wyspalam !!!! Wiki przespala calutka noc bez ani jednej pobudki prędko sie to ponownie na pewno nie wydarzy
i zazdroszcze

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 09:14   #2494
83monia
Zakorzenienie

tak na szybko: wieeeeele przesądów ciażowych http://blog.onet.pl/42173,1,archiwum_goracy.html

potem nadrobie

i wiem juz czemu kinga na urodzinach wybrała kielicha. jest zabobon ciazowy: Gdy kobieta w ciazy zmywa naczynia musi uważać, by nie zachlapać brzucha, ponieważ dziecko w przyszłości może zostać alkoholikiem.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 09:15   #2495
patik87
Zakorzenienie

Cześć.

Stronczek
dla Wiki, ja wstawałam co godzinę.

Haniula dokładnie, Sara w wieku 8 mcy zaczęła pełzać. Wcześniej też tylko obroty. W wieku 10 sama siadać. ( sama jej nigdy nie sadzałam). W wieku 12 mcy wstawać i raczkować. Teraz ma skończone 14 i ...jeszcze nie chodzi, ale już próbuje stawać sama kroczki bez trzymania.
Też się martwiłam, ale nie było co. Sara jest duża i ciężka, i pewnie z tego to wynikało.

A co to za patologiczny wątek? Szkoda że wam się wątek przez takie trole rozpadł.

Czego Jaciee się nie odzywa? ( wiem, ze pewnie siedzisz w krzakach )

Dewik śliczny Borys . Ciekawa kukła .

Mariny nie ma..
Stary 2012-09-24, 09:43   #2496
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Mamy starszych dzieci (chłopców, ale pewnie nie tylko) - jak wygodniej ubierać dziecko w zimę, jak jest mróz i śnieg: w kombinezon taki jednoczęściowy, czy osobno kurtkę i spodnie ocieplane?
Justa, Ula, Monia - radźcie!
jako mama dziecka chodzacego i sikajacego zimą także wolę dwuczesciowy ale spodnie na szelkach. na szelkach bo jak sie schyli to plecy ładnie ma zabudowane a nie wsaystkie kurtki mają odpowiednią długość. zdarzało mi sie odsikiwac dziecko na mrozie i nawet zmieniac pampersa (szybko ale zawsze). w jednoczesciowym musisz zdjac wlasciwie calosc. no i spodnie mozna kupic dłuzsze i podwinac a za rok odwinac i masz na dwa lata

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
wizazowy rozpadł się zupełnie. Został załozony nowy, na innym portalu ale nie wszystkie sie tam przeniosły
Lenka ani nie wstaje ani nie pełza, tylko kręci sie jak w pralce na prawo i lewo, chociaz z upodobaniem na lewo

mam nadzieje, że u nas bedzie podobnie

teraz nie pamietam kiedy kinga zaczela siadac i raczkowac ale wiem ze pozno. z siadaniem szybciel ale raczkowala chyba w 10-11 mies dopiero. chodzila po roczku. stawala troche przed roczkiem. długo pelzała

Stary 2012-09-24, 09:44   #2497
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
tu artykul o wujku z lokalnej gazety ---> KLIK
A ponizej moje sprostowanie
Wkur.... mnie to. Policja The Best. gdyby nie kuzyn TZ do dzis by pewnie nie znalezli ani samochodu ani jegokuzyn pojechal tam bo go cos tknelo, bo wujek tam czesto na grzyby jezdzil. Kuzyn zawiadomil policje i wyjechal na glowna droge, bo nigdy by tam policja nie trafila. Pozniej dojechal brat i szwagier wujka i zaczely sie poszukiwania, pies nie znalazl tropu, krazyl tylko wkolo samochodu, wtedy sie wszyscy rozdzielili i zaczeli szukac, znalaz go wujka rodzony brat. Ale nie jak zwykle policja nasza kielecka jest WSPANIALA!!!! jak mnie to wkurza. Czekamy na sekcje zwlok, bo jednak prokuratur nie wyklucza udzialu innych osob. Ciocia juz "lepiej" tzn rozmawia z innymi, ale o wujku nie chce slyszec, bo od razu wyrzuca mu, ze czemu im to zrobil.

Ponadto, wczoraj w sklepie pracowala pracownica i wiecie co? zamknela sklep o 18.15 i stanela w drzwiach wyjsciowych od zaplecza zapalic papierosa, a tu sie wlaczyl komputer sklepowy na ktorym wujek wprowadzal faktury. Po czym zaraz zgasla, bo weszla ciocia.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 09:45   #2498
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy starszych dzieci (chłopców, ale pewnie nie tylko) - jak wygodniej ubierać dziecko w zimę, jak jest mróz i śnieg: w kombinezon taki jednoczęściowy, czy osobno kurtkę i spodnie ocieplane?
Justa, Ula, Monia - radźcie!
Ja zrobiłam juz wywiad u kuzynki i koleżanek, mamy juz 2 kombinezony (tzn na jeden jeszcze czekamy, ale już kupiony) 2częściowy i cały. Dwie części, żeby też samą kurtke wykorzystać i w sklepie łatwiej rozebrać, a całościowy na sanki Mamy H&M-dwie części i cały z KappAhl.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 09:45   #2499
CookieMonsters
Rozeznanie

Dobry.
Zuz całe dwa dni czuła się dobrze.. i wczoraj znowu grzmotnęła gorączka kaszel i lekki katar. ja już nei wiem, od czego to się bierze.. dzisiaj to w ogóle jak zwłok.. tylko leżała od rana albo na mnie albo koło mnie i nawet ręką nie ruszała, tak to jeszcze nigdy nie miała. no i znowu dzisiaj do lekarza.
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 09:53   #2500
agawoo
Zakorzenienie

Odpisałam, i mi zeżarło

Dzień dobry
Moje dziecko popobudce o 21 zasnęło o 23-ciej, potem kolejna pobudka o 1:30. Z zaśniciem było oczywiście problem, a potem kolejna pobudka chyba koło 4-tej, i następna przed 7-ma jak wychodziłam do pracy ..

Chyba wszystkiego nie nadrobię jednak, bo juz prawie 10-ta a ja mam kupe roboty z terminem na jutro

Cytat:
Przepraszam ze się nie odniosę do innych postów ale przyszłam się tylko pochwalić, że jestem świeżo upieczoną Panią magister
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Jestem!!!
Kryzys za nami!!!
Praca ogarnieta, zęby wyszły, dziecko znowu szcześliwe-mama wraca na wizaz
Isia, super, że wróciłaś i że wszystko w normie
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
no i to chyba tyle ze zych rzeczy
jak sie zdaza dobre to napisze

a tak w ogole to strasznie sie stesknilam za wami, ale brak czasu i neta to w sobote wychodze za maz i jak wyjde to wroce
Agni, jestem pewan, że było cudownie, bo limit pecha to na pewno wyczerpałaś na kilka lat do przodu
Cytat:
Wgl to zła jestem na moja sąsiadke ( pisałam Wam ze mam Polkę sąsiadke) ma ona dwuletnia córkę. I dzis sie dowiedziałam ze ona jest chora - ta córka ( ma katar i kaszel) i chora juz była w poniedziałek kiedy Bylysmy razem na tej grupie. Jestem pewna ze od niej Wiki to złapała. zła jestem bo powinna mnie uprzedzić i dac wybór czy sie z nią spotykać czy nie. A ona nic ( zwlaszcza teraz po szczepieniu kiedy organizm oslabiony) Juz drugi raz mnie tak załatwiła. Ostatni katar tez jej zawdzieczalam.
No nie cierpię takich ludzi Mam takich bezmyślnych znajomych Przyszli nas odwiedzić z chorym dzieckime jak Amelka miała 4 tygodnie I poźniej drugi raz, jak była troszke wieksza, zrobili dokładnie to amo

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Agawoo, to ja, to ja. Tż się śmiał, że Hania wygląda jak Sigma. (pamiętacie ten program z Sigmą i Pi?) Jak rozmiar wzięłaś dla Amelki?
Taaaak, Sigma to dobre skojarzenie
Wzięłam 80
Amelka jest długa, więc powinien być w sam raz (ja nie widzialam, mama z Tztem mierzyli )
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Wczoraj się dowiedziałam, że w czwartek na 17 30 obrona i w prawie całej pracy poprawki !
Natka, będzie dobrze, ja o obronie dowiedziałam się dzień przed, po południu (dodam, że do Wawy mam prawie 300 km - i nie miałam samochodu wtedy). Musiałam jechac jedynym połaczeniem jakie mi zostało - nocnym autobusem. I tak po nieprzespanej nocy, blada jak ściana i kompletnie nieprzygotowana broniłam się - w piatek, 13-tego
Dasz radę

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 09:56   #2501
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam
Wkur.... mnie to. Policja The Best. gdyby nie kuzyn TZ do dzis by pewnie nie znalezli ani samochodu ani jegokuzyn pojechal tam bo go cos tknelo, bo wujek tam czesto na grzyby jezdzil. Kuzyn zawiadomil policje i wyjechal na glowna droge, bo nigdy by tam policja nie trafila. Pozniej dojechal brat i szwagier wujka i zaczely sie poszukiwania, pies nie znalazl tropu, krazyl tylko wkolo samochodu, wtedy sie wszyscy rozdzielili i zaczeli szukac, znalaz go wujka rodzony brat. Ale nie jak zwykle policja nasza kielecka jest WSPANIALA!!!! jak mnie to wkurza. Czekamy na sekcje zwlok, bo jednak prokuratur nie wyklucza udzialu innych osob. Ciocia juz "lepiej" tzn rozmawia z innymi, ale o wujku nie chce slyszec, bo od razu wyrzuca mu, ze czemu im to zrobil.

Ponadto, wczoraj w sklepie pracowala pracownica i wiecie co? zamknela sklep o 18.15 i stanela w drzwiach wyjsciowych od zaplecza zapalic papierosa, a tu sie wlaczyl komputer sklepowy na ktorym wujek wprowadzal faktury. Po czym zaraz zgasla, bo weszla ciocia.
i jak tu wierzyc w to co sie czyta w prasie?
jeszcze raz wyrazy współczucia...
Az mnie ciary po plecach przeszły...

Martynka

Natalka
Stary 2012-09-24, 10:33   #2502
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
i jak tu wierzyc w to co sie czyta w prasie?
jeszcze raz wyrazy współczucia...
Az mnie ciary po plecach przeszły...
daj spokoj. Dramat jakis. Policja taka wspaniala.... ehhh nie umieja nawet zabrac sie za poszukiwania. A co tu mowic o czymkolwiek innym.
Za godzine mam wizyte z noga - ciekawe co lekarza powie.
TZ zalamany, bo w pracy juz wszyscy wiedza i przykro mu.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:30   #2503
marzena_S
Zadomowienie

Eve, rzeczywiście podkolorowali ten artykuł na swoją korzyść. Domyślam się, że tym bardziej przykro się to czyta kiedy chodzi o bliską rodzinę...

Kajool, to mówisz, że nie da się nie zauważyć że inhalator jest włączony? A Szymek jak znosi inhalowanie nim? No i mów jak było w Poznaniu?

Carmela
poka, poka kombinezony!

Ja też mam na razie jednoczęściowy ale chce dokupić jeszcze dwuczęściowy. W tym roku już dziecko nie będzie tylko leżało i pięknie w nim wyglądało. Pewnie czasem zdarzy się jakiś wypadek i będzie trzeba szybko przeprać, więc chce mieć coś na zmianę, żebyśmy nie były w domu uziemione przez to.

Cookie, ale to już u Was długo trwa-biedna Zuza. A Ty jak się czujesz?

Pieleszko, Wy też te nocki macie już długo kiepskie. Zdrówka dla Haneczki.

Stronczku, WOW gratulacje. Może ta tendencja się utrzyma- trzymam za to kciuki.

Brumku, te zęby jakoś masakrycznie idą dopiero teraz przy 4. Wcześniej też nie dało się nie zauważyć, że coś się dzieje, ale nie było temperatury i towarzyszących temu stanowi chorób.
Jak Tymek dzisiaj?
Stary 2012-09-24, 11:31   #2504
aania_20
Zakorzenienie

Małemu na policzku wyszedł jakiś dziwny rumieniec, ciekawe co to. Nic nowego nie zjadł, raczej to nie uczulenie, najpierw myślałam że od spania na brzuszku tak ma, ale wstał po 7 a policzek dalej czerwony i ciepły. Dzwoniłam do pediatry i mam na 13.30 jechać, ciekawe co to za paskudztwo... myślę że nic poważnego ale lepiej sprawdzę.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:34   #2505
brumek
Zakorzenienie

Hej
Katar jeszcze jest. Za to nocka przespana od 21 do 9 rano
A na dworze... 8 stopni. Brr!

Cytat:
wizazowy rozpadł się zupełnie. Został załozony nowy, na innym portalu ale nie wszystkie sie tam przeniosły
Lenka ani nie wstaje ani nie pełza, tylko kręci sie jak w pralce na prawo i lewo, chociaz z upodobaniem na lewo
Dziwnie to się wszytsko potoczyło...

A wiesz, że moich znajomych maluch nigdy nie pełzał? Tylko się obracał i turlał. Nawet przez cały pokój I od razu zaczął chodzić potem.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

1. mam nadzieję że wreszcie się uda!

I brawa dla Tymka

2. A w drodze powrotnej opadły nam znowu szczęki pokazywałam kiedyś Adasiowi jak robią karetki, radiowozy itp. Jedziemy i mówię "o, policja stoi", a ten popatrzył i słyszę "iiiioiiioiiiio"
1. Dzięki
2. Adaś chłonie wiedzę jak gąbka

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A my wczoraj w zoo byliśmy. Patrykowi bardzo się podobało, zwłaszcza że wiele zwierząt, to było "buu"
Miły dzień

Cytat:
Dzien dobry

Ja też

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jako mama dziecka chodzacego i sikajacego zimą także wolę dwuczesciowy ale spodnie na szelkach. na szelkach bo jak sie schyli to plecy ładnie ma zabudowane a nie wsaystkie kurtki mają odpowiednią długość. zdarzało mi sie odsikiwac dziecko na mrozie i nawet zmieniac pampersa (szybko ale zawsze). w jednoczesciowym musisz zdjac wlasciwie calosc. no i spodnie mozna kupic dłuzsze i podwinac a za rok odwinac i masz na dwa lata
Dzięki Moniu, o to mi chodziło

>>
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam juz wywiad u kuzynki i koleżanek, mamy juz 2 kombinezony (tzn na jeden jeszcze czekamy, ale już kupiony) 2częściowy i cały. Dwie części, żeby też samą kurtke wykorzystać i w sklepie łatwiej rozebrać, a całościowy na sanki Mamy H&M-dwie części i cały z KappAhl.
O sankach nie pomyślałam Co racja, to racja!
Jak fajnie że będą sanki

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dobry.
Zuz całe dwa dni czuła się dobrze.. i wczoraj znowu grzmotnęła gorączka kaszel i lekki katar. ja już nei wiem, od czego to się bierze.. dzisiaj to w ogóle jak zwłok.. tylko leżała od rana albo na mnie albo koło mnie i nawet ręką nie ruszała, tak to jeszcze nigdy nie miała. no i znowu dzisiaj do lekarza.
Współczuję

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Małemu na policzku wyszedł jakiś dziwny rumieniec, ciekawe co to. Nic nowego nie zjadł, raczej to nie uczulenie, najpierw myślałam że od spania na brzuszku tak ma, ale wstał po 7 a policzek dalej czerwony i ciepły. Dzwoniłam do pediatry i mam na 13.30 jechać, ciekawe co to za paskudztwo... myślę że nic poważnego ale lepiej sprawdzę.
A nie może to być obtarcie/uderzenie?
Tymek jak się uderzy o coś, to tak ma...

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Eve, rzeczywiście podkolorowali ten Brumku, te zęby jakoś masakrycznie idą dopiero teraz przy 4. Wcześniej też nie dało się nie zauważyć, że coś się dzieje, ale nie było temperatury i towarzyszących temu stanowi chorób.
Jak Tymek dzisiaj?
Dziękuję, noc super A teraz tak samo jak wczoraj chyba, może ciut lepiej. Ale odciągac trzeba, bo inaczej mi się krztusi...
Stary 2012-09-24, 11:41   #2506
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
A nie może to być obtarcie/uderzenie?
Tymek jak się uderzy o coś, to tak ma...

W nocy nie, nie miał o co, najpierw też tak pomyślałam, bo w sobotę goniąc z kolegą przyłożył w fotel akurat tą stroną, ale wczoraj ani sińca nie było, więc chyba jednak nie..

No zobaczymy, przy okazji go pediatra całościowo obejrzy bo dawno nie byliśmy

Stary 2012-09-24, 12:06   #2507
Kolina
Zadomowienie

czesc

Cytat:
aania, my wczoraj mielismy taki rumień, był prawdopodobnie od otarcia o wykładzinę lub sofę, lub inny szorstki materiał, tylko na jednym policzku, do wieczora powoli znikało a dziś obudził się już bez plamki
tak więc to jakieś chwilowe podrażnienie było

ale dziś łądna pogoda choć wiatr dość spory ale ciepły, jak mały wstanie idziemy na spacerek

eveewe, okropna historia ;(
spora rozbiezność w Twojej wersji i tym artykule potem coś się czyta i nie wiadmomo ile w tym prawdy, media mają ogromną siłę manipulacji
Stary 2012-09-24, 12:09   #2508
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

U nas tez noc spokojna. Spanko od 20 do 7. bez pobudek.

Za to teraz ja zasmarkana

My tez mamy kombinezon jedno i dwu częściowy. Oba z zeszłego roku. Tylko buty musimy dokupić

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:09   #2509
agawoo
Zakorzenienie

Zdrówka dla wszystkich chorowitków dużych i małych

Dzieciaczki cudne, wszystkie bez wyjątku
Mamusie też niczego sobie

Ale mi dzisiaj zimno Nie wiem, czy mnie też coś bierze, czy u nas tak zimno w biurze po prostu ... ale widzę, że niektóre osoby w krótkich rękawkach, więc
Zaległe życzenia dla Ani
Aniu, wszystkiego najlepszego dla Ciebie - zdrówka, miłosci i uśmiechu na codzień
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
u ortopedy wszystko ok - mamy więcej nie przychodzić
Super
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
humor mam do d.., jestem tak niewyspana że nie potrafie funkcjonowac... "
Tż na dobranoc zafundował mi awanture, na dzien dobry była powtórka... nie ma to jak mile zaczac dzien... pobeczalam się w lozku to uslyszalam "zastanow sie nad soba!"
A w d.. go mam..... jeszcze te ubrania musze przygotowac i odwiezc popoludniu.... niech mnie ktos zabije............
Agula, przytulam Mam nadzieję, że już lepiej
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
A ja po rozmowie i na dzień dzisiejszy jestem przyjęta zarówno w tej fabryce (gdzie nie chce pracować) i za moją koleżankę od grudnia Mam weekend na podjęcie decyzji, choć juz jestem pewna, że wolę tę mniejszą firmę, stanowisko za psiapsiółę, lepsza kaska, fajniejsza praca i od grudnia więc mam czas na ogarnięcie wszystkiego
Ale szkoda mi po dzisiejszej rozmowie odmawiac też w tej fabryce. prezes przemiły facet, miałam na dzien dobry 2 bojowe zadania do wykonania, praca też ciekawa ale za mneijsze pieniądze i mniej wdzięczna mimo wszystko.....
Alibany, pomyśl, że to fajnie być w takiej sytuacji, że to Ty możesz wybierać gdzie iść do pracy W dzisiejszych czasach chyba rzadko się to zdarza ..

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-09-24 o 12:11
Stary 2012-09-24, 12:16   #2510
myha82
Wtajemniczenie

AGAWOO u mnie tez zimnica w biurze. Dogrzewam sie farelka

Martynka

Natalka
Stary 2012-09-24, 12:16   #2511
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Witam
Ostatnio podczytuje z krzaczorów
Na dworze paskudnie, u nas kataru ciąg dalszy.
I nawet ja z tz zakatarzali.

Evewe przykro mi strasznie.
Haniula witaj, jakoś jeszcze nie miałam okazji Cię powitać.
hmm co to ja jeszcze miałam napisac? nie pamiętam.
Stary 2012-09-24, 12:19   #2512
Marina1
Zakorzenienie

cze.ć!

eve przykro mi...

dewik ładnie wyglądacie. Bory.ek duży facet, rozbrajający ma u.miech, mojego też biorą za 3-latka, też wzro.towo podobni, bo Igor ma 88 cm.

nie wiem co pi.ać.

Niby ładna pogoda, ale zimę czuć... W ogóle mnie dobija w.zy.tko.
My nie mamy żadnego kombinezonu, chyba nie będziemy w ogóle wychodzić z domu zimą, bo nie mamy ka.y nawet na niego. Nie mówiąc już o butach, kurtkach...A, nie chce mi .ię pi.ać nawet. Ja jak zwykle boję .ię o jutro, truchleję o kolejny dzień... zre.zta nieważne.

Aha, ja tez witam Haniulę!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:19   #2513
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

co do kombinezonów ja narazie oglądam na allegro ale jeszcze nie wiem co i jak i czekamy na dopływ gotówki- narazie mam jeszcze kurteczki takie dośc ciepławe i myślę,ze nawet do listopada starcza.

Marzenko masz tą czapkę co zamówiłaś dla Haniołka? jaka jest w Twoim odczuciu? Na zimę się takie coś nada?
Stary 2012-09-24, 12:26   #2514
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
aania, my wczoraj mielismy taki rumień, był prawdopodobnie od otarcia o wykładzinę lub sofę, lub inny szorstki materiał, tylko na jednym policzku, do wieczora powoli znikało a dziś obudził się już bez plamki
tak więc to jakieś chwilowe podrażnienie było

dzięki, mam nadzieję że to tylko coś takiego

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Zaległe życzenia dla Ani
Aniu, wszystkiego najlepszego dla Ciebie - zdrówka, miłosci i uśmiechu na codzień

dziękuję

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
My nie mamy żadnego kombinezonu, chyba nie będziemy w ogóle wychodzić z domu zimą, bo nie mamy ka.y nawet na niego. Nie mówiąc już o butach, kurtkach...A, nie chce mi .ię pi.ać nawet. Ja jak zwykle boję .ię o jutro, truchleję o kolejny dzień... zre.zta nieważne.
!

Stary 2012-09-24, 12:30   #2515
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Melduję się że żyję, przetrwałam pierwszy tydzień w pracy
Generalnie to tydzień mi zleciał mega szybko, w pracy dużo się dzieje i dzien za dniem zlatuje. Wychodze z domu 7:30. wracam 18:30 (albo później).... Potem kolacja, małe ogarnięcie chaty i zdarzyło się że przed 22 już kimałam
Tż ogarniał sam dzieciaki, gotował obiady, sprzątał, prał itd. Jak wracałąm to i tak był bałagan, bo wiadomo.. ale szczerze mówiąc przestało mi to przeszkadzać
Dziś za to pięknie posprzątał chatę, więc nawet znośnie czysto jest

Jutro wolne, ale za to tż barmani na weselu, wiec to ja sama będę z dzieciakami...
No nic oby do poniedziałku, w pracy odpocznę
YouYou, fajnie, że tak dobrze się układa wszystko
Cytat:
nie zyje.....
Eveewe - bardzo mi przykro to straszne
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Nieźle
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Przepraszam ze tak egoistycznie
Ale muszę się pochwalić
Dałam radę i nawet nie byłam ostatnia czego bardzo się obawiałam
Więc dziękuje za kciukasy
Teliczku - brawo
Widzę po fotkach, że pogoda dopisała chociaż po Jasiu widze, że za ciepło nie było Fajna sprawa taki bieg
Cytat:
Ale mieliśmy akcję. Jak pisałam poprzedniego posta, to Tymuś spał na mnie. I pokasływał od czasu do czasu, wiercił się, jakby się dławił tą wydzieliną. I tak coraz bardziej. W końcu rozkaszlał się na dobre i zwymiotował. Na mnie, na siebie i na łóżko. Po chwili znowu. Na resztę mnie i kolejną część łóżka Poleciałam z nim do łazienki, po drodze wszystko brudząc, i tam to samo. Nic chyba w brzuszku nie zostało Ale humor mu się momentalnie poprawił i się zrobił, jak skowronek Musieliśmy oboje wejść do wanny, bo on nawet skarpetki, a ja nawet majtki miałam brudne I sprzątania na 40 minut.

I teraz już było dobrze. Było, bo teraz po karmieniu znowu usnął na mnie i znowu się zaczyna. Kaszle i dlawi się i boję się, że zaraz znowu zwymiotuje Trzymam go na siedząco, bo na leżąco dużo gorzej, ale i tak nie bardzo pomaga
Brumeczku, biedny Tymuś
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Wróciłyśmy ze spaceru. Sprzedawczyni w sklepie do Sary:" takie zimno a mama cię włóczy, i rączki zimne masz"
Facet w kolejce:" no jak zimno na dworze a ręce na wierzchu to zimne"
Phi.

Stary 2012-09-24, 12:37   #2516
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
cze.ć!

eve przykro mi...

dewik ładnie wyglądacie. Bory.ek duży facet, rozbrajający ma u.miech, mojego też biorą za 3-latka, też wzro.towo podobni, bo Igor ma 88 cm.

nie wiem co pi.ać.

Martynka

Natalka
Stary 2012-09-24, 12:42   #2517
patik87
Zakorzenienie

Dziubek!! Melduj się. Dostałam sztućce ale nie dostałam priva zwrotnego co do zwrotu kasy za to i ile.

Ania ciekawe co to, może własnie coś takiego co Ania pisze. Sarę też coś pokąsało, we włosach przy uchu i na skroni czerwone plamy.

My nie mamy ani kombinezonów ani butów. Licytowałam na all bardzo fajny 2 częściowy, niestety przebili mnie, nie było mnie w domu w czasie zakończenia aukcji.
Póki co ma kurtki..

Evve oni zawsze wszystko manipulują i nie przedstawią prawdy do końca. ..

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-09-24 o 12:47
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:45   #2518
83monia
Zakorzenienie

marina - mam do ciebie prosbe na PW!!!!!

Stary 2012-09-24, 12:47   #2519
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Gdzies nam mielczanki zginęły...Marinko,Beatko, Agawoo,hop,hop!
I Piwnookiej brak

[...]

O! Własnie Cie szukałam

Cytat:

mam nadzieje, że u nas bedzie podobnie

Haniula, bedzie tak
Amelka też nie siedziała, i nie siedziała - a jak w końcu zaczęla siedzieć, to jeszcze w ten sam dzień wpadła na to, że szczebelki w lózeczki slużą do tego, żeby wstać ...

U Lenki będzie tak samo
Cytat:
Dzien dobry

Super i Zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
i wiem juz czemu kinga na urodzinach wybrała kielicha. jest zabobon ciazowy: Gdy kobieta w ciazy zmywa naczynia musi uważać, by nie zachlapać brzucha, ponieważ dziecko w przyszłości może zostać alkoholikiem.

Cytat:
Witam

Szkoda nawet czytać to, co lokalne gazety wypisują
Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
AGAWOO u mnie tez zimnica w biurze. Dogrzewam sie farelka
U nas takich urządzeń używać nie wolno Zamarzam Nogi i ręce mam jak z lodówki Jutro przychodzę w grubym golfie, a na nogi chyba kozaki włożę

Cytat:
cze.ć!

eve przykro mi...

nie wiem co pi.ać.

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-09-24 o 13:35
Stary 2012-09-24, 12:51   #2520
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

U nas takich urządzeń używać nie wolno Zamarzam Nogi i ręce mam jak z lodówki Jutro przychodzę w grubym golfie, a na nogi chyba kozaki włożę
a czemu?

Martynka

Natalka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości