|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Aniu dziekuje za odpowiedz
Okazalo sie, ze ta goraczka co ja Antek mial kilka nocy temu, to nie od zeba jak myslalam, tylko ma Wirusa BOSTONSKIEGO. Wczoraj mial takie delikatne kropki na rekach, a dzis juz wieksze, z plynem w srodku, wiec poszlam do lekarza i okazalo sie, ze mam racje. Aniu czy Ty tez mialas nakaz siedzenia z Adasiem w domu? Kurde mlody raczej ok, goraczki nie ma, nie widac po nim, ze cos mu jest, marudzi jak mu sie nudzi, a tu w taka ladna pogode mamy siedziec w domu? Cookie zdrowia dla Zuzy. Cos dlugo ja trzyma dziadostwo. A Ty jak? Co do kombinezonow - ja dla dzieci chodzacych preferuje 2 czesciowy. Zima nie zawsze jest taka ostra, zeby zakladac dol, wiec wykorzystuje sie tylko gore. Dol tylko i wylacznie na szelkach, zeby plecy byly zasloniete. A jak kogos stac to najlepiej miec dwa wlasnie. |
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiem
Ale taka firma. Radia tez nie wolno I np. dzisiaj siedzę sama w pokoju, bo szefa nie ma, i słyszę tylko trzepot żaluzji i stukanie klawiatury i obcasów na korytarzu
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
częś widzę że temat kombinezonów
ja zastanawiam się nad rozmiarem, chciałabym jakąś używkę na allegro kupić z cocodrillo i nie wiem jaki rozmiar, myślę że 92 chyba, spodnie podwinę i rękawy też i może 2 zimy oblecimy ... Marinko ja od siostry coś ciuchów dostanę i jak będzie po jej synku jakiś kombinezon lub kurteczka to ci pożyczę bo ja mam już jedną kurteczkę po bratanku a jak kupię kombinezon to na co mi 3 sztuki
|
|
|
|
#2524 |
|
Raczkowanie
|
Hey, powrócilismy
![]() grzybów w tym roku nie ma jakiegoś wysypu, ale nazbierane, nasuszone, na Święta w sam raz ![]() tylko z Jasiem do lasu to tylko w nosidle, zalowalam bardzo że nie mamy, i mąż mi zakomunikował i ja jemu ze przy następnym dzidziusiu na pewno kupimy! aż zalowałam że mogłam pożyczyć na wypróbowanie od Brumka albo youyou, oczywiście Jasiek chciał wszystkiego w lesie próbować nie zważywszy na to co to![]() Telik jak to któraś z dziewczyn napisała - kobieta sukcesu, naprawde piękna! Alibany!! podaj poprosze linka do waszych paputków, bo już wczesniej gdzies pisałam ale pewnie umknęlo ![]() i Alibany super Ci się ułożyło z pracą, po cichu zazdraszczam to mój cel nr1 na nadchodzące najblizsze tygodnie ech...Marina sciskam wirtualnie, jakbyś mieszkala blizej zaprosilabym cię na kawe!! Oliweczko śliczną masz córeczke, ciekawe czy Mateuszek będzie do niej podobny, mam jakieś przeczucie że tak ![]() Ania i jak oceniasz takie zajęcia basenowe dla niuniusiów? będziecie chodzić? myślisz że Adaś szybciej by zlapał po takich zajęciach pływackie umiejętności niż chodzenie samemu?? Eve współczuje bardzo Chyba musze iść po kolejną kawe bo coś nieprzytomna jestem
|
|
|
|
#2525 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba bym oszalała w takiej ciszy...
|
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
Aawoo no dziwna firma. Żeby tak radia nie było można
oszaleć idzie.A z drugiej strony, przymusowe wyciszenie. Ale ile można... Podoba mi się taka pogoda, zapowiadają taki cały tydzień, i temp do 28 st, ale z przymrużeniem oka im wierzę. ![]() Adrij, może ja odkopię nosidło...hm.. ale muszę się nauczyć z tyłu sarę zarzucać.
|
#2527 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dawno mnie tu nie było
![]() Julek tez zakatarziny i kaszle trochę, jak wszystkie dzieciacki, w ruch poszedł pulmex, nasivin, cebion i bioaron baby Od 15 wrzesnia chodzi Ja od soboty uczę się kosmetologii, mam sporo roboty przy tym. TZ zrobil mi mini- garderobę i mam sporo uładania teraz, Julek rozrabia ale ogólnie u nas ok ![]() Telik piekna sportsemko! Carmela sarenka śliczna wkleję wam potem chodzącego bo teraz to on po mnie skacze ;p zdrówka dl;a wszystkich!
|
|
#2528 |
|
Raczkowanie
|
Kombinezony - dwuczęsciowy dostaliśmy, a jednoczęsciowy miałam wam własnie opowiedzieć, kupiliśmy w zeszłym tygodniu w TKMaxie za 50zł, do tej pory twierdze że chyba coś im się pomyliło i pewnie uda mi się na przyszły sezon go lepiej sprzedać
tylko jest troche może dziewczęcy hehe nie no nie cały czarny tylko ma serduszko czerwone na środku chyba ubiore jakoś Jaśka i pstrykne wam foteedit: własnie znalazła strone tej szwedkiej firmy Lundmyr i prawie identyczny kosztuje 100eu, a to serduszko to nie nadruk tylko logo firmy jest na ich wszystkim,czyli nie taki dziewczecy Jasiek może chodzic i jeszcze zrobie interes
|
|
|
|
#2529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Współczuję.. Wszystkie zdjęcia dzieciaczków cudne Nie było mnie na wizażu od piątku, bo popsuł mi się laptop. Padł dysk i straciłam wszystkie dane Może jeszcze uda się jakoś odzyskać.. Narazie korzystam ze starego kompa A. wujka. Wyskoczył kolejny nieplanowany wydatek My kombinezonu jeszcze nie mamy.
|
|
#2530 |
|
Raczkowanie
|
Brumek a apropo spiworkow do spania to nie widziałam ostatnio piękniejszych niż tkmaxie, własnie mialam ci powiedzieć że może jakbyś wymieniała dla Tymka warto zajrzeć
a mi się tak udało, chociaż nie wiem czy to interes córeczki nie mam a kupilam następnego dnia taki sliczny dziwczęscy śpiworek na używkach identyczny jak widzialam w sklepie za 80zł za 6 zł niech lezy dla przyszłych pokoleń, przyjaciółki nie długo będą mialy córeczki ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Dewik miałam pisać ale Borysek zadowolony i jaki duży się wydaje tez na starszego mój Jasiek po środowym mierzeniu przy porównaniu tylko 78 ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Dobra jeszcze was pozamęczam ![]() zastanawiam się czy nie kupić sobie tej kopertówki na sobotnie wesele i oczywiście nie mogę się zdecydować ![]() niby potrzebowalabym coś bardziej "fuksja" ale ta mi się podoba ![]() http://moda.allegro.pl/duza-kopertow...636422900.html tylko myślicie ze taka duża kopertówka do wyjsciowej sukienki okej?? kupić tą xxl czy lepiej tą mniejszą?? |
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Adrij ładna kopertówka. Teraz takie duże modne. Bierz dużą.
|
|
#2532 |
|
Rozeznanie
|
to my po lekarzu (powiedziala ze rece jej juz opadaja jak nas widzi
)Zuz ma zapalenie gardła i oskrzeli, drugi raz w ciągu dwóch miesięcy.. no to antybiotyk, chciala dac zastrzyki, ale przekonalam ja zeby najpierw moze sprobowac w plynie. ( no gdziez dwa razy dziennie mam z chorym dzieckiem popylac przez rozkopane miasto?!). zobaczymy jak bedzie. No i tez jestesmy 'na czasie', bo powiedziala zeby pomyslec o kupnie inhalatora, zwlaszcza jesli mysle o zlobku, bo jest duzo lekow ktore ponoc swietnie dzialaja wziewnie. narazie i tak mnei nie stac. kombinezon - mam dwa jednoczesciowe, chce kupic jeszcze spodnie na szelkach i kurteczke, niekoniecznie od kompletu
|
|
|
|
#2533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak to się mówi małe rzeczy a cieszą![]() i brawa dla Julka za chodzenie!! No własnie tak duża chyba efektowniejsza mam tylko nadzieje ze mnie całej nie przysloni![]() chyba ze ten kolor http://allegro.pl/mala-kopertowka-tr...662002807.html ? tylko tamta pewnie mi posłuży a ta tylko może na raz :/ ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cookie zdrowka!!!!!!
|
|
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla wszystkich chorowotków, czytam Was, ale odrywam sie i zapominam co i komu
zresztą myslami jestem gdzie indziej. mery wlasnie przywalila o szafke buzia, bo sie poslizgnela na ksiazce, marudzila z 15 minut, gilow nie da odciagnac. Mnie noga boli, bo lecialam do niej i naruszylam - chol..mozna dostac
|
#2535 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Niewiele mi brakuje
Zresztą ostatnio w ogóle nie ma się w tej firmie do kogo odezwać ... Dzisiaj otworztłam dziób do całych 5 osób Cytat:
W poprzedniej też nie można byo mieć radia Wiadomości słucham tylko w samochodzie :/ Cytat:
![]() Cytat:
Oby szybko przeszło Cytat:
Jakiś paskudny troll się ostatnio do Was przyplątał ....
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-09-24 o 15:14 |
||||
|
|
|
#2536 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Spróbuję Was nadrobić, aby napiszę, że moje przypuszczenia się sprawdziły i to była trzydniówka-mamy taką wysypkę, że hej-praktycznie wszędzie-dużo na głowie, czole, brzuchu, plecach. Cieszę się, że wyszła, bo chociaż wiadomo od czego była ta temperatura ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() A ta bostońska choroba to niczym się nie objawia, tylko wysypką z białym wypełnieniem? Ospa też tak ma... Julce wysypka mała wyszła wczoraj przed południem, a dzisiaj jest o wiele większa i bardziej nasilona, ale uważam, że to ta wysypka trzydniówkowa. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Współczuję chorującej Zuzi Julka nie ma apetytu, co jeszcze nigdy w Jej życiu nie miało miejsca....W sumie, to dzisiaj aby ale i tak się martwię od rana marudzi, a teraz śpi już prawie 3h.-mam nadzieję, że jak wstanie, to zje obiadek![]() A ostatnie dwie nocki tragiczne-wije się, histeryzuje-nie chce spać u siebie w łóżeczku. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-09-24 o 16:00 |
||||||
|
|
|
#2537 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Dzięki Aguś Cytat:
Cytat:
![]() A nosidło... Hm, a kiedy się wybierasz do Wawy? Zapraszamy na prezentację i przymiarkę ![]() Cytat:
![]() - Brawo Juliś Tymek też chodzi od 15 wrzesnia ![]() - Zazdroszczę garderoby - Kosmetologia zawsze mnie pociągała! Cytat:
![]() Cytat:
rzuć jakimś linczkiem, co? ![]() - Torba jest boska!!!! Właśnie taka duża! Cytat:
Cytat:
A co to znaczy dokładnie że ci się garderoba "dostała"? Remont jakiś mieliście? Też bym chciała taką dostać To moje marzenie od lat.Cytat:
|
|
#2538 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale na ogol czyms go zabawiam. No i nasz inhalator odkurzaczem moze nie jest, no ale i tak slychac.Dzisiaj sama sie inhalowalam, bo niestety cos mnie bierze. A w Poznaniu bylo super, tylko krotko i troche smutno, bo teraz nie wiem, kiedy siostre zobacze. Moja grubcia ![]() Cytat:
![]() w C&A online wyprzedaz do 70% dp jutra.
|
|
|
#2539 |
|
Zadomowienie
|
taaaaaaaa
. polozylam sie po 3, by wstac o 5, bo Emil sie wyspala tak w ogole to witam juz po weselu. ![]() rzeczywiscie limit pecha wyczerpalam . wszystko bylo ok.wiadomo logistycznie nie koniecznie.ale bez wiekszych problemow. poza jednym miejsce w ktorym robilismy wesele zapomnialo zamowic sekacze![]() no coz. dekoracje byly bajeczne - kolezanka, ktora mi je robila. wykorzystala 150 kg jablek + czerwone róze i gozdziki. wszyscy sie zachwycali. pan mlody powiedzial przysiege . obylo sie bez smierdzi i swinskosc.oczywiscie nie pojawilo sie kilka osob, ale znowu z powodu chorych dzieciaczkow. no coz... zagranicznym sie bardzo podobalo. dj byl rewelacyjny barman zrobil niesamowity pokaz pierwszy taniec- porazka ![]() jedzenie pyszne stres minal Emil byl marudny caly dzien ![]() dzis byla sesja i po sesji w plenerze wszystko wraca do normy. zaczynamy pakowanie i w srode do domu. podsumowanie ogolne: bylo fajnie, dobrze sie bawilam, ale drugi raz tego przechodzic nie chce ps. okrutne odciski na palcach daja o sobie znac.po koniec paxdziernika jedziemy na tydzien prawdopodobnie na majorke zdjecia wkleje jak bede miala. czesc powinnam miec na dniach, bo znajmi robili, a na te od fotografa trzeba poczekac ![]() slodycze i kosmetyki przekazane do domu dziecka. w koncu im sie tez ujawnilam . bo z pania dyrektor rozmawialam zawsze przez telefon. i jak im 2 lata temu paczuszki zrobilam na boze narodzenie, to sie nie pokazalam a dzis wszystko sie wydalo. nasi goscie sie spisali. zawiezlismy 2 wielkie plastikowe torby (takie kraciaki) jedna ze slodyczmi, a druga z kosmetykami. pani dyrektor wniebowzieta ![]() dziekuje wszystkim za zyczenia Eve straszne... wyrazy wspólczucia kochane wiecej relacji po powrocie do domu. chce jutro jeszcze poszalec na zakupach
|
|
|
|
#2540 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Proszę I kciuki za realizację celu ![]() Cytat:
Cytat:
Cudownie, że mimo pewnych problemów wszystko się udało i wszyscy miło wspominacie uroczystość I za te dwie wielkie torby upominków dla dzieciaczków Majorka ehhh zazdraszczam!!! |
|||
|
|
|
#2541 |
|
Wtajemniczenie
|
Nooo siedzę
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziesz miała co wspominać No i wszystkiego najlepszego dla Was Brumku, nie mamy komputerów, tylko stacje terminalowe, więc słuchawki nie wchodzą w grę. Jak cały dział się zgodzi, to radio oczywiście może sobie po cichutku grać, ale może tak gra w dwóch pokojach ... Jak jestem sama w pokoju, to mogłabym puścić radio z neta, ale oczywiście nie chodzi ... Albo z telefonu, ale bez słuchawek radia nie uruchomię, a znowu słuchawek nie noszę ze sobą ... A jak siedziałam wcześniej w sekretariacie to mowy o radiu nie było, Szef by chyba padł
|
|
|
#2543 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
marzena s Paputki tż upolował w outlecie adidasa we Wrocławiu ![]() Moja tez jekota...na noc wypila 90ml...normalnie wypija 190....eh stronczek27 Ciezko sie chyba pozbierac po takiej ilosci snu ![]() Brumek Moja przyjaciolka, mama 2 dzieci tez poleca spodnie na szelkach i kurtke ![]() Adrij Biesz duża ![]() Cookie Zdrowka dla Zuz![]() Agni82I niech tak bedzie cudnie całe życie ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Tż porwał dzisiaj Ewke na 2 godzinny spacer po lesie-już któryś raz w tym miesiacu-co mu sie wczesniej nie zdarzało |
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Jak przyjdzie mi ten jednoczęściowy, to cykne fotki. Oczywiście kupowałam na all, bo 200zł w sklepie na kilka miesięcy zimy, uważam za szaleństwoooo
![]() Swoją droga allegrowiczki, jak będziecie coś kupować to może jakiś drobiazg od Gosi weźmiecie:http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=21170000 Byliśmy dziś oglądać samochód (bo naszego Scenica udało się sprzedać ![]() aaaaa i jutro o 9:30 szczepimy priorixem <strach> |
|
|
|
#2545 |
|
Zadomowienie
|
Takie życie
|
|
|
|
#2546 |
|
Raczkowanie
|
Witam się również z krzaków
|
|
|
|
#2547 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że krzakowa lista obecności jest sprawdzana.
Agni, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Cookie, biedna Zuza, musi się strasznie męczyć. Oby wreszcie jej przeszło choróbsko. Pediatra milutka. ![]() Adrij, Carmela, czekam na kombinezonowe zdjęcia. ![]() Carmela, za jutrzejsze szczepienie! Adrij, bierz tą dużą kopertówkę, jest super. Isia, prawdziwy myśliwy z Twojego tż. Coś się nie dogadałyśmy, bo Hania lubi swojego kota, ale go nie je. ![]() Bella, czapy jeszcze nie ma-dam znać jak dojdzie. Wybrałam opcję z podszyciem polarowym z myślą właśnie o zimie. Studiuje inhalatorologię i już się dowiedziałam, że philips jest głośny na 55dB, tak samo jak te zwierzakowe inhalatory (bu, a tak mi się spodobały ). Najcichszy(40 dB) jaki znalazłam jest ten http://allegro.pl/inhalator-air-box-...626645461.html i resztę parametrów ma bardzo zbliżoną do philipsa, tylko opinii brak i nie wiem czy się na niego zdecydować. Wygląd nie powala, ale z opisu wydaje się profesjonalny. Może jakimś cudem, któraś z niego korzysta?![]() |
|
|
|
#2548 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z krzaków, posiedzę tu trochę - Zuz katar + 2 czwórki wychodzące ... Kuba katar i kaszel... ja i tż zombi.
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2550 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jeszcze raz oficjalne gratulacje! ![]() Nie mogę się tych zdjęć doczekać. A Emil pewnie zmęczony tym intensywnym trybem życia, dlatego marudkuje... Niedługo wszystko wróci do normy ![]() Czemu taniec to porażka? ![]() Cytat:
W sumie dziwna polityka...Cytat:
Wygląda na to, że trzeba sie będzie wykosztowac na dwa ![]() Cytat:
za Sarenkę i priorixa ![]() Widział już te aukcje... Cytat:
Cytat:
) się przyzwyczaiłam. Tymek już się go prawie nie boi. Tzn. o założeniu czy przyłożeniu maseczki mowy nie ma, ale jak go zabawiam, to daje sobie skierować strumień na nos. Albo sam to sobie trzyma w okolicach buzi.Adrji - już się doszkoliłam z kwestii TKMaxa Tylko nie mam jak jechać za bardzo. W centrum ciężko z Tymkiem się poruszać, trudno o miejsce parkingowe. Może do Blue City się przejadę któregoś dnia. Tak też jest fajnie?Siedzę na allegro i szukam bezrękawnika. Bo nie chce mi się na zakupy jechać.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

bo ja mam już jedną kurteczkę po bratanku a jak kupię kombinezon to na co mi 3 sztuki

oszaleć idzie.

Może jeszcze uda się jakoś odzyskać.. Narazie korzystam ze starego kompa A. wujka. Wyskoczył kolejny nieplanowany wydatek
identyczny jak widzialam w sklepie za 80zł za 6 zł
12.06.2010
Zresztą ostatnio w ogóle nie ma się w tej firmie do kogo odezwać ... Dzisiaj otworztłam dziób do całych 5 osób 

rzuć jakimś linczkiem, co?
zębole
za jutrzejsze szczepienie!