![]() |
#2281 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
![]() ![]() ![]() pies moich rodzicow wabi sie "Pasztet" takze luz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piszę odpowiedzi na recenzję od pani recenzent. jutro ma być druga recenzja a jeszcze przygotowuję prezentację i autoreferat ![]() a mój dr dotyczy badań farmaceutycznych emulsji suchych, to sa takie układy na bazie których produkuje się tabletki których nie trzeba połykać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
u mnie pierogi , pizza, itp.nie przejdzie.... mój mąż nie ruszy bo to nie buduje masy
![]() dzieci tez nie lubią pierogów i nic mącznego w tym typie......zupy to jako dodatek np.1 danie ..., a tak to makarony(wszelkiego rodzaju pesto),ryże,kasze , mięso !-kurczaki,indyki, wołowina , ryby no i produkty wegetariańskie bo ja jestem wege, wszystkie warzywa.... ogólnie ma być dużo białka (mięśnie,he,he), warzyw i węglowodanów (wszystko pełnoziarniste)....
#2285 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie!
Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć ![]() Jestem przyszłą mamą (kwietniową) i podczytuje Was od czasu do czasu.. Obecnie jestem w 13tc i mamy się dobrze ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ....ale też nie bardzo kumam.... ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A pierogimoj tż uwielbia zwłaszcza ruskie, albo ostatnio robiłam z miesem z kaczki i pieczarkami to tez mi wyjadal zanim ugotowałam wszystkie Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Nestelle a czemu jesteś wegetarianką? nie ciągnie cię do mięsa wcale ![]()
![]() |
#2288 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Informuję iż dziś już po wizycie ![]() A więc dziecię jest zdrowiutkie ma dwie nóżki, dwie rączki, serduszko 156 uderzeń na minutę, ograna ładnie się rozwijają, przezierność karkowa wyszła 0,7 mm lekarz powiedział że do 2 mm jest ok później by mnie wysyłał na polną. Dwa razy robił i dwa razy wyszła taka sama. Kość nosowa prawidłowo. No i teraz maleństwo ma na jednym mierzeniu 5,08 na drugim 5,75 więc średnio maleństwo ma 5,5 cm dziś kończę 12 tydzień według OM a wiek maleństwa wg dzisiejszego badania to 11t6d ![]() Badania mam ok żadnych witaminek nie dostałam tylko mam brać kwas foliowy nadal i wiecie, że od 31 sierpnia tylko na kwasie foliowym i zdrowszym odżywianiu wyniki idą mi do góry i są poprawne, a lekarz do mnie mówi że mam się nie przejmować, że mi spadają a ja mu pokazuję ostatnie to zdziwiony, że mi w górę idą i powinnam się cieszyć, że mam tendencję zwyżkową ![]() Uff bóle brzucha to przemęczenie i przestawianie się w środku. No i kolejna wizyta 9 listopada znowu miesiąc czekania to mnie chyba najbardziej stresuje ale lekarz obiecał nam że za te niespełna 5 tygodni powie nam co w brzuszku siedzi ![]()
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2012-10-09 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wegetarianizmu to jestem od 10 r.ż - nawet nie pamietam dokładnie dlaczego ....? Ale dom rodzinny mi to ułatwiał bo u nas od zawsze była kuchnia europejska zresztą odkąd urodziłam się to wszystkie zakupy były robione w niemczech a tam trend na zdrowe odżywianie pojawił się wcześniej ,i tak u nas nie było karpia na święta(fuj)tylko łosoś,zawsze dużo sałatek -w tym od zawsze w typie grecka, no i soja,ciecierzyca,tofu itp a mięso nie było koniecznością....... i tak zostało..... zresztą mam doskonałe przygotowanie dietetyczne więc odżywianie mam w małym palcu i brak mięsa nigdy nie był dla mnie problemem,co więcej nigdy nie miałam jakiś braków wit.i minerał. , urodziłam 2 zdrowych dzieci, wykarmiłam więc myślę ,że jest ok. a jak słyszę o tych aferach mięsnych - ,że dodają mom nawet do produktów dziecięcych,że stare,że chore ... brrrr ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2292 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja byłam wczoraj na grzybach, powdychałam zapachu lasu i od razu mi się samopoczucie poprawiło ![]() Dziewczyny, czy Was męczą zaparcia? Ja mam ten problem głównie w nocy. Budzę się wcześnie bardzo rano bo mam przez to bardzo twardy brzuch... Staram się nie najdać na noc a mimo to. Nie wiem co z tym zrobić. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy któraś z was wie jak jest z przerwaniem zwolnienia na 1-2 dni?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 | |
Wtajemniczenie
|
Od siebie dodam jeszcze dobra dieta: mało cukru dużo pełnoziarnistych węglowodanów produktów z dużą ilością błonnika i nie ma opcji żeby układu pokarmowego nie wyregulować.
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() |
#2297 |
Zadomowienie
|
Troszkę o sobie..
Jestem mamą po raz pierwszy, mam 26 lat. Nie mogłam uwierzyć w 2 różowe krechy na teście ale wizyta u lekarza potwierdziła ciążę ![]() Na usg dowiedziałam się, że mam torbiel na jajniku ale na szczęście (!) zmniejsza się powoli ![]() Na początku męczyły mnie nudności (poranne tylko z nazwy) ale od jakiś 2 tygodni pojawiają się sporadycznie.. Płci dziecka jeszcze nie znamy ale na nast. wizycie będziemy mieli pierwsze 3d i wtedy mam nadzieję, że sie dowiemy. Tata woli chłopca, ja dziewczynkę ale najważniejsze by dzidzia była zdrowa ![]() Przewidywalny termin porodu ok. 20 kwietnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() to był "elaborat" na temat "jak zostałam wege"..... niedodałam ,że codzień mogłabym jeść czekoladę, co drugi dzień umie to lody, no i ta tarta z borówkami ....mmmmm....albo truskawkami.....albo..... .. dochodzi jeszcze sushi ale to zdrowe jednak.... no i zamawiam je (nie umiem i niechcę mi się robić..) a co do przepisów to jednak większość mam z "głowy"..... albo eksperymentuję...... ![]()
![]() |
#2299 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() witam ![]() Cytat:
![]() ![]() heh... no jest. czasem ludzie maja 'leniwe' jelita... mnie lekarz przepisal syrop Duphalac. jeszcze nie bralam, ale pachnie... suszonymi sliwkami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trawieniu sprzyja jeszcze picie większych ilości wody no i ruch.....
![]() |
#2301 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a ja własnie pieke bezy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Zakorzenienie
|
a te "leniwe jelita"to często jest nadużywanie diagnozy ,prawdziwe schorzenie jednak występuje dość rzadko....
zresztą sami je często rozleniwiamy.....
#2303 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
witam nowa mamusie. Oliwka gratuluje wizyty. Ja powoli dojezdzam. Masakra.
#2306 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() chciałą bym tak szybko wyjść ze szpitala... ![]() Cytat:
![]() Jak nie cierpię szpitali, boję się na samą myśl.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale żeście naskrobały postów ![]() ![]() Ja się jutra nie mogę doczekać, wizyty oczywiście ![]() Co do porodu to staram się nie myśleć ale niestety samo na myśl przychodzi bo strasznie się boję i już sama nie wiem co z dwojga złego wolę czy naturalny czy cc. Sam pobyt w szpitalu będzie traumą dla mnie, dlatego podziwiam te wasze szybkie pobyty . Co do imion to u nas będzie problem, bo co innego się podoba mnie a co innego Tżtowi, a po za tym to jeszcze nie wiemy czy dla chłopca czy dla dziewczynki mamy wybierać ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najlepiej było na końcu: idziemy już do auta, ja patrzę a coś jasnego z ziemi wystaje. Patrzę a to prawdziwek młodziutki wyrasta, a na nóżce mu taka mała druga czapeczka rośnie: mama z dzidziusiem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sobota - jajecznica z kiełbaską, szczypiorkiem, pomidoprem i cebulką, 2 pączki, 2 bułki pełno ziarniste, 2 małe danonki, actimelki, banan, jabłka, mandarynki, orzechy, aaa i zupa gulaszowa (papryka, groszek, cebula, ogórek kiszony, ziemniaki, grzby, wołowina i wieprzowina, kminek, sół, pieprz, ketschup, troche ostrej papryki), herbata czarna z żurawiną i sok pomarańczowy. tu chyba też była kaszka manna Niedziela - tu troszkę gorzej bo czułam się fatalnie, aktivia, kaszka manna, danonki 2 małe, actimelki, zupa gulaszowa, obiad zamówiony ![]() Poniedziałek -na pewno pierogi z serem i pierogi z truskawkami, na pewno danonki, i actimelki, kaszka manna, jabłko, banan, chlebek z szynką i do tego sałatka z pomidorkiem szczypiorkiem i ogórkiem kiszonym, w pracy śniadanie hmmm wiem ![]() ![]() staram się pić dużo wody i herbatki owocowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() zreszta imie dziecka ma przede wszytskim podobac sie rodzicom ![]() Cytat:
sliczne! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzis zjadlam (malo reprezentatywnie przez badania ranne): drozdzowke z serem, 3 jablka i miseczke salatki (kalafior surowy, papryka, kukurydza, rzodkiewki, oliwki, jogurt, czosnek, sok z cytryny).
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.