![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sieciówkowe "klony" - czy to jeszcze jest styl?
Cytat:
![]() |
![]() |
#62 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i perełki potrafią się trafić, ale zazwyczaj większość ciuchów to szmaty, które najwyżej do podłogi się nadają. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
Zgadzam się ;- )
tak jeszcze do lumpeksów, to nie rozumiem mody na nie. Ja jak mam po drodze to wstąpię, generalnie czasem się coś fajnego znajdzie - fajnego czyli właśnie narzuta h&m basic jakieś 10 razy taniej niż w sklepie, ale i tak tam są tylko marki: h&m, next, marks and spencer, atmosphere... rzadko zara a potem to już tylko szmaty szmaty szmaty. Spodnie Versace z lumpeksu to imo jakaś Urban Legend. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym, na fali popularności lumpeksów windują sobie ceny i momentami lepiej się zastanowić, czy to naprawdę się opłaca.
![]() |
![]() |
#65 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ach, no i jeszcze wszechobecne(!) bolerka, które moim zdaniem są nieładne i wyglądają po prostu na za małe ubranie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
No nie opłaca się imo. Dawno temu kiedy byłam w gimnazjum i h&m czy inne sklepy oglądałam w bravo, ceny w lumpeksie to były typu 3 zł/kg, w dniu dostawy nie wiem, 7-10...
Teraz? Jak oni sobie za przebieranie w szmatach w dniu dostawy potrafią liczyć 50 zł, to ja dziękuję, postoję. I podczas gdy ceny ubrań w szmateksach wzrosły, zauważyłam spadek cen na przykład w h&m. Cała kolekcja basic jest tania jak barszcz, ostatnio wyprzedaże mają w iście hamerykańskim stylu - bluzki i t-shirty po 10 zł, kupiłam z pięć takich najzwyklejszych. Ceną się nie różniły od tych w lumpeksie na wycenie, może nawet tańsze były a przynajmniej nowe, nieznoszone i potrzymają o dwa prania dłużej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już bolerek nie widuję, ale dawniej był wysyp.
![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
Tak. Każdy musiał mieć bolerko. To nic że ten koszmarny fatałaszek jest totalnie nietwarzowy i niefunkcjonalny, bolerko było koniecznością w każdej szafie nastolatki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Z wymienionych przez Drabineczkę rzeczy widuję regularnie tylko i wyłącznie torebkę (tę drugą) i marynarkę z podwiniętymi rękawami. Te bluzeczki, to pierwsze widzę.
![]() A co do emu, sama chodzę w suche, mroźne, weekendowe dni, bo naprawdę genialnie grzeją nogi. ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
Nadto: obtarte nogi i śmierdzące buty. Na ten przykład: http://www.pudelek.pl/artykul/43281/...owu_zakochani/ W mieście też to widać..
![]() |
![]() |
#70 |
jestę wieszczę
|
A ja noszę bolerka, bo mi się podobają. Zwłaszcza lubię to, które mama zrobiła mi na szydełku
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() taka wolność przychodzi trochę z wiekiem. uwielbiam też w swojej pracy to, że nie obowiązuje żaden dresscode, a wianek wzbudził zachwyt damskiej części biura (męskiej raczej umiarkowany) ![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez makeupnotwar Czas edycji: 2012-10-14 o 13:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
Czarną wołgę porywającą dzieci też podobno widziano
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nie znalazlam nic z drogiej firmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
W moim rodzinnym mieście jest jeden wypasiony ciuchland, w którym w dniu dostawy kolejka stoi od 6 rano, mimo że dopiero o 8 otwierają
![]() W Krakowie też znałam dobre ciuchlandy, gdzie za 20zł można było kupić spodnie Diesla. W Warszawie niestety póki co ceny mnie przzerażają - 60zł za kg to wg mnie za dużo. Jak ktoś pisze, że w ciuchlandach są tylko znoszone ciuchy z sieciówek ze starych kolekcji i raz na jakiś czas jakaś "perełka" to po prostu chyba nie był w fajnym ciuchlandzie albo nie ma takiego w mieście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Ja z modą mam tak - co roku jest jedna rzecz z zbioru rzeczy "modnych" w której ja chodze od lat i muszę mieć w swojej szafie.
Więc był szał na jeansowe kurteczki, niebieskie rzeczy, rzeczy retro, rzeczy gothic i wiele innych. W sieciówce zawsze znajdzie się zwykła kurtka, spodnie, spódnica. Dodatki takie jak full biżuterii, pasków, rajstop i butów. Chociaż ja jestem chyba totalnym outsiderem ![]() I jeszcze - Zara czy Mango to są ciuchy eleganckie, do biura, nawet casual jest kiedrowany do kobiet 25-40 lat (mniej więcej). Wczoraj próbowałam sobie kupić sweter, nie dość że cena mnie rozłada na łopatki (130 zł za sweter który ledwie się na wieszaku trzyma! jednak nie da się kupować w regularnych cenach) to jeszcze wszystkie eleganckie cieniutkie narzutki i ażurki, i takie tam. Dopiero w C&A znalazłam gruby swter z kapturem na guziki. w całkiem fajny norweski wzór. Śmiesznie wygląda gimazjalistka która do szkoły idzie w botkach na szpilce i w marynarce. A to zaczyna być normą. Zwykły plecak to obciach, ja nie wiem co one takie sztywne w tej szkole, ja podczas szalonych pościgów po korytarzach w tych eleganckich ciuszkach wzbudziłabym politowanie tylko. Lubicie Dakanna i Piątek? ![]() http://www.youtube.com/watch?v=kT5O-fjsOLM&feature=plcp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic mi się nie podobało, widocznie mamy inny gust. przed pochodem juwenaliowym czy inną imprezą przebieraną można się zaopatrzyć w cudeńka za małe pieniądze ![]()
![]() |
![]() |
#80 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() chociaż większość osób kopiuje innych od a do z - od butów po kolczyki W ogóle gdzie mieszkacie, że macie tyle modnie (tzn modnie według sieciówek, które mają inne trendy niz sklepy z wyższej półki czasami) ubranych dziewczyn i kobiet? Ja u siebie (Katowice) widuję raczej często bezstylowe dżinsy o kroju bootcut, adidasy, jakiś sweter+niepasujące do niczego złote kolczyki i tego typu klimaty. Jasne, że jak wpadam do centrum handlowego to trochę innych ludzi widzę, ale moim zdaniem więcej jest 'niemodnych' niż 'modnych'. Po doświadczeniach z mojego miasta mówię- a już noście co chcecie tylko to pierzcie i myjcie się ![]() A za to niszczą mnie osoby, które takie chcą być oryginalne, że w końcu i tak wyglądają jak masa klonów ![]()
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#84 |
zawsze mam racje
|
No szczerze mówiąc jeszcze nie słyszałam, że ktoś celluit uznał za modny, opinie jest to trudno i tak założę szorty to owszem.
Dla mnie ładne udo to gładkie udo i zdania nie zmienię. ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- No nie wszędzie można powiedzieć 'who cares?' Zasada 'Jak Cię widzą tak Cię piszą' nadal się sprawdza, w pracy choćby.
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Warszawie więcej widuję osób w ubraniach z wyższej półki czyli Gucci, Armani itp. Kobiety z torebkami od projektantów (i nie mam tu na myśli paskudnych brązowych toreb LV ![]() I taka ciekawostka - w Warszawie widziałam mnóstwo dziewczyn w legginsach i krótkich bluzkach/swetrach. W Krakowie zjawisko to występuje na zdecydowanie mniejszą skalę albo to taki zbieg okoliczności, że w stolicy co chwilę trafiam na jakąś dziewczynę z tyłkiem na wierzchu. Zazwyczaj wygląda to tak: http://i.wp.pl/a/f/jpeg/29675/EN_01044335_1934.jpeg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
A ja taką torbę kupiłam całkiem niedawno i nawet nie byłam świadoma, że to był jakiś szałowy masthef
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | ||||||
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Sama noszę, oczywiście w ciepłe dni, grubych sukienek do gołych nóg nie noszę. ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]() A teraz sobie nie wyobrażam powrotu do szerokich nogawek ![]() Tzn lubię takie nie w typie supper skinny, które trzeba by chyba zakładać na nogi posmarowane olejem ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
Ale jak ludzie kupują używane rzeczy (zwykłych sieciówek)w cenach takich jak nowe to moja wyobraźnia odpada. ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]() Tzn nie mówię że każdy- ale ja na pewno lepiej wyglądam w spodniach wąskich. Dla mnie te szerokie zamiast wyszczuplać to jeszcze pogłębiają efekt. I w ogóle nie wiem nawet jakie buty do takich spodni nosić :P Ja długo też bandażową spódniczkę uważałam za coś co się nadaje dla rozmiarów 32-34 i że na pewno nie dla szerokich bioder. Okazało się, że lepiej w takiej wyglądam niż w np ołówkowych. Zależy wszystko od figury- klepsydry lepiej będą wyglądać w dopasowanych, bo w za dużych to się wydaje, że wszystko jak tak szerokie jak biodra np. Rurki to widuje non stop, wiadomo. Ale bandażowe spódniczki rzadko. Może gdybym miała koleżanki w wieku licealnym itp byłoby inaczej ![]()
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.