|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
odzywa się jak ma się czym pochwalić, moja ciąża jej nie interesuje. poza tym pracuje, zalatana jest podobno, zresztą nie wiem. Cytat:
dało się, na jeden wieczór. dobre i to. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |||||
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cześć Dziewczyny,
Wróciłam z pracy, przed nią byłam na cmentarzu, zapaliłam nowy znicz na grobie Małego i znicz przy krzyżu za wszystkie utracone Dzieci... [swoją drogą macie jakieś konkretne miejsce, gdzie możecie palić znicz ot tak, dla kogoś? U nas nie ma takiego normalnego krzyża, dlatego palę pod Krzyżem dla Powstańców Śląskich, wiem, że miejsce jest mało istotne, tylko tak z ciekawości pytam....]. Straszny dzień ![]() Cytat:
Mimo wszystko trzymam kciuki za egzamin! Kupiłam odżywkę z Alterry (właściwie maskę) i prosty szampon z Garniera (taki bezbarwny, wiem, że kremowe są bogatsze i bardziej obciążające). Zobaczymy, jak będę wyglądać moje włosy. Cytat:
![]() Żadnego stresu, teraz będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Ja też o Tobie myślałam. Jak tam z TŻ? Lepiej coś? U mnie był kryzys, na szczęście zażegnany, ale byliśmy już naprawdę na krawędzi. Skończyło się dobrze, ale kosztowało mnie to bardzo wiele.... Cytat:
Takie uczucia są nam nieobce, mnie również coś brało, jak widziałam babki w ciąży... Jak idąc ze zmarłym dzieckiem mijałam sklepy z artykułami dziecięcymi, jak przy wejściu na oddział widziałam babkę w 9 miesiącu z fajką i jej ledwo trzymającego się na nogach z upojenia % męża, jak wychodząc ze szpitala mijałam 16,17-latki z wózkami..... Cytat:
![]() Ale skoro nie jestem jedyna, to się cieszę ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-10-15 o 18:31 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37083823]Cześć Dziewczyny,
Wróciłam z pracy, przed nią byłam na cmentarzu, zapaliłam nowy znicz na grobie Małego i znicz przy krzyżu za wszystkie utracone Dzieci... [swoją drogą macie jakieś konkretne miejsce, gdzie możecie palić znicz ot tak, dla kogoś? U nas nie ma takiego normalnego krzyża, dlatego palę pod Krzyżem dla Powstańców Śląskich, wiem, że miejsce jest mało istotne, tylko tak z ciekawości pytam....]. Straszny dzień ![]() Mam identycznie, zawsze, jak TŻa dłużej nie ma... Jak przychodzi, to ja czekam pod drzwiami, czasami nasłuchuję kroków, czuję się jak psychopatka... ![]() Ale skoro nie jestem jedyna, to się cieszę ![]() u nas nie ma takiego miejsca, wiem, że ktoś tam walczy o pomnik dzieci utraconych już od dłuższego czasu, ale są z tym problemy. swoją drogą paranoja, że miasto nie zgadza się na taki pomnik ![]() ja swojego rozpoznaję jak idzie po klatce jeszcze zanim podejdzie pod drzwi i włoży klucze w zamek, także ze mnie też psychopatka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37083823]
Mam identycznie, zawsze, jak TŻa dłużej nie ma... Jak przychodzi, to ja czekam pod drzwiami, czasami nasłuchuję kroków, czuję się jak psychopatka... ![]() Ale skoro nie jestem jedyna, to się cieszę ![]() hehe a ja nasłuchuję jak się drzwi na klatce otwierają i czy kot pod drzwi leci ![]() kota bezbłędnie tż po krokach poznaje
#4265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37083823]Cześć Dziewczyny, Wróciłam z pracy, przed nią byłam na cmentarzu, zapaliłam nowy znicz na grobie Małego i znicz przy krzyżu za wszystkie utracone Dzieci... [swoją drogą macie jakieś konkretne miejsce, gdzie możecie palić znicz ot tak, dla kogoś? U nas nie ma takiego normalnego krzyża, dlatego palę pod Krzyżem dla Powstańców Śląskich, wiem, że miejsce jest mało istotne, tylko tak z ciekawości pytam....]. Straszny dzień ![]() [/QUOTE] U mnie nie ma takiego miejsca na cmentarzu.Ja też zapaliłam na grobie Powstańców.Ale wiem ze np w Bielsku jest specjalny grób dla dzieci nienarodzonych.Mówił mi to lekarz w szpitalu jak byłam na zabiegu ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Konto usunięte
|
Ufff, kamień z serca... Że nie tylko ja czekam na niego jak na świętego Mikołaja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
Ja tu nie byc osamotnionym? Sytuacja z dziś.
Mam na gg ustawione światełko bo wiadomo jaki dziś dzień (płakałam od wczoraj wieczora). Odzywa sie moja siostra na gg : Ona: co to swieczka? Ja: Przeczytaj..i wysłalam jej opis jaki dzis dzień.. Ona: acha ale to w Stanach Ja: w Polsce też sie obchodzi taki dzień Ona: Acha Ona: Jutro ide na 10 do fryzjera... Kuźwa.....miałam ochote na nia krzyczeć!!! z dobrych wieści moja kuzynka-Aniołkowa Mama, która mi wiele pomogła gdy ja to przechodziłam urodziła dziś zrowego synka...taki mały, wielki CUD!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Zakorzenienie
|
za kilka tygodni zaczynajcie działać...
#4269 | |
Zadomowienie
|
Moniczko to ciężka sprawa u Ciebie z tą samotności
![]() ![]() Chyba zostaje nałogowe oglądanie telewizji ![]() Ja jakoś tak od zawsze lubię samotność, tzn. nie jest dla mnie problemem gdy muszę siedzieć sama w domu gdy tż pracuje.. Oczywiście wolę jak jest ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37083823] Cześć Dziewczyny, Wróciłam z pracy, przed nią byłam na cmentarzu, zapaliłam nowy znicz na grobie Małego i znicz przy krzyżu za wszystkie utracone Dzieci... [swoją drogą macie jakieś konkretne miejsce, gdzie możecie palić znicz ot tak, dla kogoś? U nas nie ma takiego normalnego krzyża, dlatego palę pod Krzyżem dla Powstańców Śląskich, wiem, że miejsce jest mało istotne, tylko tak z ciekawości pytam....]. Ja też o Tobie myślałam. Jak tam z TŻ? Lepiej coś? U mnie był kryzys, na szczęście zażegnany, ale byliśmy już naprawdę na krawędzi. Skończyło się dobrze, ale kosztowało mnie to bardzo wiele.... [/QUOTE] Ja byłam zapaliłam znicz na rodzinnym pomniku i na zaniedbanym małym grobie.. u nas nie ma niestety nigdzie w okolicy takiego pomnika i grobu dla wszystkich utraconych maluszków.. niestety. A z Tż sobie porozmawiałam trochę, ale jednak nie dotarłam do sedna ale i tak jest lepiej.. chociaż tak jak i Ty przepłaciłam cały ten stres spóźniającym się @ o całe 6 dni ![]() Dziękuję że pytasz kochana ![]() Cytat:
![]() A dla Twojej siostry ![]() Przytulam chociaż wirtualnie ![]() Ja uciekam, do jutra. Idę piec ciastka francuskie z marmoladą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Konto usunięte
|
Anitko, no to widzę, że jedziemy na tym samym wózku....
Mnie by tam ta obsuwa tak bardzo nie zdenerwowała gdyby nie to, że zawsze mam wszystko jak w zegarku, a tu, kiedy mam zacząć się starać - taka jazda :/ Smacznego życzę, moi rodzice uwielbiają ciastka francuskie, zawsze je piekę, jak do mnie przychodzą. Kocurku, ja jak rozmawiałam na gg z koleżanką jakiś tydzień-dwa po porodzie, to najpierw przez pół godziny słuchałam o jej życiu miłosnym.... Dałam sobie spokój. |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
No tak, każdy ma swoje sprawy... Mam nadzieję, że uda Wam się częściej spotykać
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37083823] macie jakieś konkretne miejsce, gdzie możecie palić znicz ot tak[/QUOTE] U mnie też nie ma takiego miejsca :/ [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37084528]Że nie tylko ja czekam na niego jak na świętego Mikołaja ![]() Ja też czekam, nasłuchuję, nawet auto rozpoznaję jak podjeżdża, gdy mam okno otwarte. A mieszkamy na 2 piętrze ![]() Cytat:
![]() A odnośnie siostry, to brak słów :/
![]() |
#4272 | |
Zakorzenienie
|
bo z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciach
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37085102] a tu, kiedy mam zacząć się starać - taka jazda :/ [/QUOTE]soko, spoko ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Konto usunięte
|
Pani wiem, że to w normie, ale wolałabym uniknąć całej tej sytuacji, od początku do końca :/
A co do siedzenia samej w domu - ja bardzo lubię mieć dzień czy wieczór dla siebie, jak np. ja mam wolne, a TŻ jest w pracy czy jak idzie z kolegami na piwo. Dobrze się czuję we własnym towarzystwie ![]() Ale jak byłam na studiach, to pojechałam na Erasmusa i nie widzieliśmy się jakieś 4-5 miesięcy (poza jego przyjazdem tygodniowym do mnie), ech współczuję dziewczynom żyjącym w związkach na odległość, niefajna sprawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zapale świece w domu...takie światełko dla naszych Aniołeczków. Siostra jest slepa i głucha..i egoistka ![]() Zjadłabym coś.... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37085102]Anitko, no to widzę, że jedziemy na tym samym wózku.... Mnie by tam ta obsuwa tak bardzo nie zdenerwowała gdyby nie to, że zawsze mam wszystko jak w zegarku, a tu, kiedy mam zacząć się starać - taka jazda :/ Smacznego życzę, moi rodzice uwielbiają ciastka francuskie, zawsze je piekę, jak do mnie przychodzą. Kocurku, ja jak rozmawiałam na gg z koleżanką jakiś tydzień-dwa po porodzie, to najpierw przez pół godziny słuchałam o jej życiu miłosnym.... Dałam sobie spokój.[/QUOTE] Ja pierdziele ludzie sa jacys poje**** az sie wciekłam normalnie! Przykro mi kochana ![]() Ja siedze jak na szpilkach i latam co chwile do kibelka, zeby zobaczyć czy przyszła @ czy to tylko sluz.... Ta... ![]() Cytat:
Pisz wszystko nam tutaj....po to jestesmy ![]() Kochana rodzinka ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 | ||
Zakorzenienie
|
Caalineczka witaj
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37083823]Cześć Dziewczyny, Wróciłam z pracy, przed nią byłam na cmentarzu, zapaliłam nowy znicz na grobie Małego i znicz przy krzyżu za wszystkie utracone Dzieci... [swoją drogą macie jakieś konkretne miejsce, gdzie możecie palić znicz ot tak, dla kogoś? U nas nie ma takiego normalnego krzyża, dlatego palę pod Krzyżem dla Powstańców Śląskich, wiem, że miejsce jest mało istotne, tylko tak z ciekawości pytam....]. Straszny dzień ![]() Mam identycznie, zawsze, jak TŻa dłużej nie ma... Jak przychodzi, to ja czekam pod drzwiami, czasami nasłuchuję kroków, czuję się jak psychopatka... ![]() Ale skoro nie jestem jedyna, to się cieszę ![]() w mieście w którym miałam # jest na cmentarzu grób nienarodzonych dzieci, tam też pochowane jest moje dziecko ... wybieramy się w środę jak tż będzie miał wolne ( sam to zaproponował ) ostatnio byliśmy jak miałam już Mikiego pod sercem Ja też tak mam, po silniku i hamulcach poznaję, że tż przyjeżdża ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jestem chora ;/.
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
Perse kupiłaś tego aniołka do domu?
Pisałam w zeszłym tygodniu do Black, ale nic się nie odzywa. Mam nadzieję, ze u nich wszystko dobrze
#4278 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, co to ma być?
http://www.pudelek.pl/artykul/43926/...onno_w_bikini/ W moim ubogim jak widać zasobie słownictwa brakuje już słów, którymi mogłabym opisać to, co czuję, patrząc na te zdjęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |||
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37083823]
Mam identycznie, zawsze, jak TŻa dłużej nie ma... Jak przychodzi, to ja czekam pod drzwiami, czasami nasłuchuję kroków, czuję się jak psychopatka... ![]() Ale skoro nie jestem jedyna, to się cieszę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() na kiedy termin @? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez czekam nawet teraz bo powinien byc po 21 ![]() My chyba wszystkie nieźle szurniete jesteśmy... Termin mam między 15-17.10 bo cykle mam 26-28 dni. Dziś test negatywny wiec czekam.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Wtajemniczenie
|
co się dzieje?
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37085644]Dziewczyny, co to ma być? http://www.pudelek.pl/artykul/43926/...onno_w_bikini/ W moim ubogim jak widać zasobie słownictwa brakuje już słów, którymi mogłabym opisać to, co czuję, patrząc na te zdjęcia.[/QUOTE] przemilczę... |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37085644]Dziewczyny, co to ma być?
http://www.pudelek.pl/artykul/43926/...onno_w_bikini/ W moim ubogim jak widać zasobie słownictwa brakuje już słów, którymi mogłabym opisać to, co czuję, patrząc na te zdjęcia.[/QUOTE] ona jest chyba psychicznie chora...
#4283 |
Zakorzenienie
|
Barbie ja bym chciała kolejne dziecko.. Ale nie teraz.
Teraz chcę się skupić na Stasiu i spędzać z nim jak najwięcej czasu, bo wiem jak dzieci szybko rosną i tego straconego czasu nic nie wróci ![]() Zresztą po cc nie tak szybko kolejna ciąża. Zresztą nie wiem czy kiedyś się zdecyduje na kolejne dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37083823]Cześć Dziewczyny, Wróciłam z pracy, przed nią byłam na cmentarzu, zapaliłam nowy znicz na grobie Małego i znicz przy krzyżu za wszystkie utracone Dzieci... [swoją drogą macie jakieś konkretne miejsce, gdzie możecie palić znicz ot tak, dla kogoś? U nas nie ma takiego normalnego krzyża, dlatego palę pod Krzyżem dla Powstańców Śląskich, wiem, że miejsce jest mało istotne, tylko tak z ciekawości pytam....]. [/QUOTE]U mnie na cmenatrzu jest taki ogólny krzyz i tam pale pod tym krzyżem. to takie miejsce jak nie ma gdzie komuś zapalic znicza to pali się tam! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37085102]Mnie by tam ta obsuwa tak bardzo nie zdenerwowała gdyby nie to, że zawsze mam wszystko jak w zegarku, a tu, kiedy mam zacząć się starać - taka jazda :/ [/QUOTE] PERSE! zlosliwośc.... ja po # miałam odczekac 3 cykle i zrobic badania - trzeci oczywiście miał ponad 40 dni! ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37085644]Dziewczyny, co to ma być? http://www.pudelek.pl/artykul/43926/...onno_w_bikini/ W moim ubogim jak widać zasobie słownictwa brakuje już słów, którymi mogłabym opisać to, co czuję, patrząc na te zdjęcia.[/QUOTE]ja tego nawet nie skomentuje......... Byłam na tym spotkaniu z okazji DDU - różaniec i msza. Co ksiądz wpsomniał to ja swiczki w oczach. Popłakałam wiec troche! Pomyslałam o Was i Waszych Aniołkach. Choc na mszy były rozne osby AM atwo było poznac "po szklistych oczach....".Potem mozna bylo podejśc i zapalic przed ołtarzem swiatełko dal Aniołków- mi zabrakło odwagi i nie chciałam innych brzuszkiem draznić! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
Kochane nadrobiłam, nawet robiłam notatki na boku bo cytowanie często mi wcina ale jakoś nie mam siły się udzielać....wybaczcie.
Dziękuje za Waszą troskę odnośnie zdrowia, witaminy jem, do lekarza nie mam czasu iść, chyba mam "wyleżane" łóżko i to od tego boli kręgosłup a inne dolegliwości są ze zmęczenia i niedospania..... wczoraj Tz-et pierwszy raz od miesiąca nocował w domu, karmił Kasię w nocy ale musiałam pilnować jednego i drugiego bo Kasia przysypiała z pełną buzią a Tz-et spał z butelką w ręce... ![]() Wszystko mnie przeraża i nie ogarniam pewnych spraw moim małym móżdżkiem... maksi- diety nie ma, zajadam stresy - brak mi silnej woli i to też mnie dołuje Magunia- udało się dzisiaj coś załatwić dla dziadka? Przykro mi bardzo, że tak sprawy się toczą... calineczko - witaj, masz prawo przeżywać stratę po swojemu, Twoja historia bardzo przejmująca bo oprócz stary Maluszka musiałaś walczyć o swoje zdrowie tym bardziej masz prawo do przeżywania żałoby inaczej niż mamy, których zdrowie i życie nie było narażone na utratę tak jak u Ciebie... ![]() tule mocno BERBIe- w przepisie na pizze było jajko? ja daję jeszcze jajko tyle, że ja drożdżowe robię "na rękę" bez dokładnego przepisu ale schemat podobny jak eseska podała kocurku- jeszcze nie wyjechałaś a ja już czekałam na zdjęcia i ...nie zdążyłam zobaczyć ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- ja poznaję, że Tz-et wraca jak jest km od domu ale mój jeździ maluchem ![]() i umieram ze strachu jak nie mam kontaktu.... a on jeszcze bardziej więc staram się zawsze tel mieć przy sobie....
#4286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana jesteś ![]()
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
hej
Witam nowe Aniołkowe Mamy ![]() Ostatnio miałam bardzo ciężki okres, pracowałam od rana do wieczora, wysiadł mi kręgosłup, mało widziałam się z Olkiem. Powoli wychodzę na prostą, znalazłam fryzjerkę ![]() Zeberka z bólem kręgosłupa idż do specjalisty ![]() Monika a może jakieś komediowe seriale. Chyba większość z nas tak właśnie spędza ciąże, samotnie siedząc w domu na l4 ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
Dasti- super, że masz pracownicę i powoli wszystko na prostą wskakuje
miałam wczoraj zagadnąć ciotkę masażystkę ale się minęłyśmy na rodzinnym zlocie... ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- no też mi się tak wydaje ![]() niestety mam wrażenie, że w realu mało kto to docenia zgodnie z zasadą : im bardziej się starasz tym gorzej na tym wychodzisz
#4289 |
Zakorzenienie
|
Zeberka który odcinek kręgosłupa Cię boli??
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Konto usunięte
|
Dasti
![]() Dobrze, że Ci się zaczyna układać.... I dobry pomysł z serialami, ja oglądałam Californication ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.