|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
wiecie co? zasmierdło mi się pranie w łazience
, rozwiesiłam, uchyliłam okienko dla obiegu powietrza, w domu sie paliło chyba od 11 do wieczora - ja rano do łazienki a pranie capi puściłam teraz na super szybki i wyniose na dwór- dla odmiany przepiękne słonce dzisiaj swieci od rana
|
|
|
|
#3152 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A materaca po 3 sikaniach nie wysuszysz, nie odśmierdzisz ![]() Ja teraz córce na łóżko daję (bo zdarzają się wpadki nocne) takie które z jednej strony ma frotkę, z drugiej podgumowane - a na to normalne prześcieradło kładę, sama nieraz z młodą śpię i jest normalnie. Jak była mała miałam takie normalne foliowe, niby jednorazowe, no ale teraz mam 2 takie porządne to chyba z Agatką jakoś się podzielą można takie dostać w sklepach medycznych, ok. 60zł sztuka, ale warto, jak zsikane to normalnie do pralki się wrzuca i już.Cytat:
Wiecie co, od razu mi lepiej, jak sobie uświadomiłam że większość wyprawki już mam
|
||
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski
miałam dziś w planach uszyć ochroniacze do łóżeczka bo zakupiłam piękny materiał i mi się maszyna zepsuła muszę czekać do połowy listopada na rozpatrzenie reklamacji ech..... i co ja teraz bedę z rękoma robić kiedy ma się adhd?
|
|
|
|
#3154 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3155 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
ale 200 dla mnie juz tak ![]() jeszcze nie rozmawialam z mezem na ten temat, niech pochodzi troche na zajecia do SR, poslucha jak to wszystko wyglada i sam zdecyduje... ![]() Ja bym chyba najbardziej to chciala tak że on bedzie do tej fazy gdzie sie prze a potem aut bo wtedy to za wiele juz mi chyba nie pomoze... a do tego momentu to by mnie masowal, podawal picku, chodzil do wc, pilnowal rzeczy itd., ale juz na final to chyba nie bardzo. no ale zobaczymy co on na to Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
juz to widzę....[QUOTE=laurka23;37107720] Cytat:
Cytat:
no i nie wiem podobaja mi sie niebieskie komplety... eh, trudny wybór ![]() Cytat:
![]() to co podałaś to rozmiar 56 czy 56/62? Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
![]() Łóżeczko jakby coś już mamy, jest cudowne, materacyk też (piankowy w żyrafki), fotkę wstawię za jakiś czas, bo dzisiaj nie będziemy go składać, bo mamy w naszych pokojach trochę za mało miejsca na nie, póki co. Ale za jakiś czas na pewno się pochwalę. Powiem tylko tyle, że jest bardzo solidne, więc kupienie zestawu wartego 300zł za 90zł to ogromna okazja, jak dla mnie. Dzisiaj będziemy jeździć po mieście w poszukiwaniu dobrej lokacji dla punktu xero z drukarnią.
|
|
|
|
#3157 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
ale piękne słońce od rana, dużo lepiej się wstawało niż wczoraj; idę trochę popracować Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pstryczek84;3710883 9]Dzień doberek
![]() A to nie wiedzialam ani o jednym ani o drugim! czyli co, jak sobie zazyczę znieczulenei to beda musieli mi dac bez łaski? juz to widzę....Dziękuję No cóż ja też czarno to widzę. Gdzieś o tym czytałam, że od stycznia niby tak ma być, ale teraz zzo jeśli jest w szpitalu, jest refundowane. Cytat:
![]() Ja też mam wszystkie, lub prawie wszystkie przez głowę wkładane. Jakoś damy radę
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Liczę sobie właśnie czy bardziej mi się będzie opłacało iść na L4 od listopada czy od grudnia. Niestety nie jestem w stanie dokładnie przewidzieć wypłaty w październiku i listopadzie, ale i tak różnica nie będzie wielka. Ale chyba od grudnia, bo nie jestem psychicznie, ani w robotą w pracy przygotowana, zeby iść wcześniej.
|
#3161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=pstryczek84;3710883 9]Dzień doberek ![]() 49zl to jeszcze nie majatek ale 200 dla mnie juz tak ![]() jeszcze nie rozmawialam z mezem na ten temat, niech pochodzi troche na zajecia do SR, poslucha jak to wszystko wyglada i sam zdecyduje... ![]() Ja bym chyba najbardziej to chciala tak że on bedzie do tej fazy gdzie sie prze a potem aut bo wtedy to za wiele juz mi chyba nie pomoze... a do tego momentu to by mnie masowal, podawal picku, chodzil do wc, pilnowal rzeczy itd., ale juz na final to chyba nie bardzo. no ale zobaczymy co on na to mój od początku powiedział, że jak zacznie się odliczanie finałowe to on wieje ![]() Cytat:
dobry z neigo mąż ale czasami mam ochote go udusic zwłaszcza jak się kłócimy- ja się dre, wyzywam i rzucam co mi w ręce wpadnie a on się patrzy jak ten spaniel i na tym kłótnia polega... ale w gruncie rzeczy to go kocham to 56-62. nie bede juz dokupowac bo moze nawet nie zdążyc załozyc.... a niektóre 56 są wieksze niż 62.. paranoja
|
||
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Kliknęłam ostatnie ciuszkowe zakupy na Małego i więcej juz nie zamierzam!!!
jak będe chciała cos kupic to dajcie mi w dupkę! ![]() Przed nami najwiekszy wydatek , mebelki jak zapłacę za nie to mi na koncie zostanie... a do 1-ego jeszcze daleko... Dobrze ze mąż ma jescze jakieś zaskórniaki. w listopadzie kupi się kanape, ławę, moze wózek i może jakieś droższe rzeczy typu laktator, butle itd a w grudniu ta całą higieniczną reszte i finito ![]() ale znając zycie plan planem a życie zyciem
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam zagwostkę. problem dotyczy braku pomysły na imieninowy prezent dla babci... Może cos doradzicie? W grę nie wchodzą kwiatki (juz nie ma gdzie ustawiac a mieszkanko niewielkie), ubrania (ma swoje ukochane i tych sie trzyma), koce i pościele (nadmiar zalegający w szafie). i mam problem a impreza w sobote......
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() mnie zostało odkupic nosidełko od meża kolegi z pracy (kupił nowizne 9 mies temu, więc pewne), zamówic łóżeczko po 1 listopada (tesciowa na początku sie zaoferowała, że koszty pokryje a do tej pory cisza wiec sie prosic nie bede), zamówic na all całą wyprawkę kosmetyczno-higieniczną (mama ma dac mi kase po 1 bo w tym miesiącu mieli kolosalne wydatki) i tyle. |
|
|
|
|
#3164 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!!!
Witam was ambitnym planem posprzątania chałupy, bo wczoraj legł w gruzach. Obraziłam się na Tż, bo 2 tygodnie czekałam na komodę, a on mi z tekstem, że dzisiaj jej nie skręci, bo po pracy zmęczony i jemu też się odpoczynek należy. Pffff, przecież kurde to dla Oli, nie dla mnie. Zamknęłam się w sypialni i cały wieczór przeleżałam. Jak się wkurzę to sama ją dzisiaj skręcę. No więc wracając do planu posprzątania chałupy, póki co tylko pranie włączyłam . Zauważyłam, że bardzo szybko ręce mi się męczą, np. jak się czeszę, to nie mogę długo rąk w górze trzymać, bo przedramiona zaczynają drżeć, przynajmniej jakbym po 100 kg w każdej ręce trzymała. Też tak macie??? 9 listopada mam wizytę, wtedy zapytam czy w naszym szpitalu dają znieczulenie i ewentualnie ile ono może kosztować. Poza tym też chyba wolę leżeć z kimś na sali, chociaż z drugiej strony odpoczynek przed wyjściem do domu się przyda. U nas na twoje żądanie pielęgniarka zabiera dziecko i musi się nim zająć na czas kiedy np. chcesz się wyspać. Rozwiązanie fajne,ale pewnie każda mama chce mieć dzidzię cały czas przy sobie. No nic, w lutym się okaże.
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny do szpitala i na "po porodzie" nalezy zaopatrzyc się w bezzapachowe kosmetyki typu zel pod prysznic czy balsam. Co mozecie polecic?
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama mi powiedziala ostatnio że da mi na komplet pościeli do łóżeczka wiec chociaz to mi odpadnie no i prawdopodobnie w tym roku nie dołożymy sie za wiele do węgla i prądu (bo zwyczajnie nie bedzie z czego), wiec to tez jakiś wydatek z głowyale ze strony teściów narazie cisza co prawda juz dawno u nich nie byłam, chyba z miesiąc czasu albo i lepiej głównie przez ta moja dietke i ciągłe mierzenie cukru ale mam wrazenie że oni chyba zyja w nieswiadomości że tu człowiek juz samemu całą wyprawkę ciuszkową skompletował jadąc na uzywakch bo inaczej nie da rady a przed nami dopiero najgorsze wydatki... pewnie myslą że wszystko sie kupi po porodzie ![]() pewnie przed sammym porodem albo juz i po beda mi z ciuszkami przyjezdzac a mi ciuszki na cholere wtedy beda ![]() chyba musze sie do nich przejechac i ich uswiadomic jak wyglada sytuacja z zakupami w XXI wieku bo tam u nich juz daaaawno nie było zadnego malucha (ponad 10 lat) i nie wiedza chyba jakie sa ceny wszystkiego
|
|
|
|
|
#3167 |
|
Konto usunięte
|
Sylwietta, Biały Jeleń
w Rossmannie kupisz małe opakowania spokojnie.
|
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, do najbliższego Rossmana to ja mam ponad 70 km
ale może u mnie w sklepach tez dorwę
|
|
|
|
#3169 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37110533]Sylwietta, Biały Jeleń
w Rossmannie kupisz małe opakowania spokojnie.[/QUOTE] ja wogóle po porodzie używałam białego jelenia - najprostsze zwykłe szare mydło, a rany się szybko goiły teraz widziałam żel i w płynie i napewno się w nie zaopatrzę
|
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
siedze wlasnie na all i przeglądam narzuty na łóżka
od dluzszego czasu choruje na taką super narzute dekoracyjna na łóżko do sypialni, moze jak na imieniny dostane jakąś kaske to sobie zafunduje bo do tej pory nakrywałam łóżko kocem, ale teraz jak bedzie się przewijac tyle odwiedzających dzidzię to juz chciałabym tak na tiptop elegancko miec tylko one sa wszystkie takie mega wzorzyste a ja szukam czegos eleganckiego w swojej prostocie, bo bym wytrzeszczu gał dostała wchodząc do sypialni....
|
|
|
|
#3171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takie jakby pikowane, ale cienkie i w jednym kolorze na ostatniej stronie http://www.pepco.pl/gazetkaalbo idź do sklepu Black Red White - też mają ładne tylko droższe
Edytowane przez e_vel Czas edycji: 2012-10-17 o 11:47 |
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale teściowa będzie miała się okazję wykazać jak wrócę po macierzyńskim do pracy - bo to jedyna osoba, która będzie mogła zająć się dzieckiem.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-17 o 11:48 |
|
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Wam
ale mam od rana apetyt - masakra ![]() sylwietta wszystkiego Najlepszego
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja sama zaoferowala się że za łóżeczko zapłaci, tylko nie wiem kiedy ona mysli tego zakupu dokonac.... chyba nei po porodzie... w kazdym razie jak do tej pory nic nie pyta, czy mam cos na oku albo kiedy chce kupic to ja się prosic nie bede, zamówie sama za swoje zaraz po wypłacie listopadowej (zwlaszcza ze znalazłam sobie w komplecie z poscielą za 350 zł). jak mi potem da pieniądze to zawsze bede mogla je odłozyc do puli na życie albo na pózniej dla malucha. Uciekam juz bo za długo siedze i mi plecy zaczynaja dokuczac aaaa i załapałam takiego totalnego lenia-nieroba, ze nawet obiadu dziś nie robię |
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem że każdy ma ciężko i nikt nie spi na kasie ale zapytac sie możnaby było... nie oczekuje ze sami kupia wnukowi meble i wózek, chociaz nie pogiewałabym sie ale zwyczajne zapytanie sie czy nie trzeba nam pomóc itd by nie zawadziło.ja bym sie bardzo ucieszyla jakby dołożyli sie i dali 100 zl na te meble np no ale cóż, cisza. tłumacze sobie to na spokojnie ze nie sa w temacie a propo dzieciowych wydatkow/zakupów itd. mam nadzieje ze sie nie myle
|
|
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też teściowie milczą. Nie wiedzą co mamy, czego potrzebujemy. Nawet nie pytają jak się czuję i jak młody się rozwija. W sobotę mamy do nich iść i zobaczę czy nadal tak jest.
Wiedziałyście, że pieluszki Dada produkuje firma która robi pampersy? Właśnie coś takiego wyczytałam. |
|
|
|
#3177 |
|
Rozeznanie
|
Witam. Wreszcie słoneczny dzień dzisiaj.
Ech pół nocy nie spałam bo było mi nie wygodnie boki już mnie bolą. Za to jak mąż wyszedł do pracy po 6 to zasnęłam i spałam do 11 ![]() Coś moja Sara dziś leniwa ruszać się nie chce za bardzo zawsze się martwie w takich sytuacjach Ide policzyć ile mam ciuszków w jakich rozmiarach bo musze zapisać co jeszcze dokupić.
|
#3178 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=laurka23;37107720]
Cytat:
![]() Ja też kupię te podgumowane bo szkoda materaca, a mam właśnie ten kokosowy. Co do stadionu narodowego, słucham RMF i pada pytanie: Jak czują się piłkarze na stadionie narodowym ![]() Jak ryby w wodzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bratowa wraca w niedzielę z Anglii a coś tam pokupiła dla mnie więc zobaczę co jeszcze brakuje. Oczywiście nie mam karuzeli, huśtawki itp ale to taka ostatnia kolejność. Następną wizytę mam 13.11 i na wtedy mam glukozę zrobić zobaczymy jak to będzie
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to mam wrażenie, rodzina kobiety w ciąży bardziej przeżywa ciążę i bardziej się angażuje, bo to w końcu ich córka jest w ciąży, niż rodzina faceta. Podobnie było u mojej siostry i koleżanki, które urodziły też miały takie odczucia.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-17 o 12:13 |
|
|
|
|
#3180 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37108621] Wiecie co, od razu mi lepiej, jak sobie uświadomiłam że większość wyprawki już mam [/QUOTE]Mi też, nie będzie paniki pod koniec i kupowania byle czego A tak się martwiłam jak to będzie, nie wyobrażałam sobie tego, tych dzieciowych gadżetów u siebie w domu a tutaj taki wkręt w temat, że już mogę się nazwać młodą mamusią Cytat:
Ja zawsze do niej gadam![]() Cytat:
Black Mogłabyś dać jeszcze raz linka do tych butów ciapciaków na zimę co z mamą kupujecie? Bo nie widziałam.... Cytat:
Cytat:
Ja zawsze udaję, że nie umiem czegoś zrobić[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37110533]Sylwietta, Biały Jeleń w Rossmannie kupisz małe opakowania spokojnie.[/QUOTE]Chciałam mówić o jeleniu właśnie-bardzo lubię te kosmetyki A myślicie, że nadadzą się też dla maluszka?Cytat:
![]() Dziewczyny ale mi się trawienie całe spieprzyło: cokolwiek nie zjem to nie trawie tego, stoi mi, ulewa się, odbija. Załatwiać też się nie załatwiam tylko wzdęcia i bóle brzucha.... Jakby ktoś wcisnął OFF na włączniku mojego przewodu pokarmowego
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

, rozwiesiłam, uchyliłam okienko dla obiegu powietrza, w domu sie paliło chyba od 11 do wieczora - ja rano do łazienki a pranie capi
puściłam teraz na super szybki i wyniose na dwór- dla odmiany przepiękne słonce dzisiaj swieci od rana

a tak to trochę przewiewu, pieluszki nie są już takie foliowe, i od spodu też będzie miało przwiew i jakoś bardziej to do nas przemawia. Mam nadzieje, że zrozumiałyście mój dość skomplikowany wywód 

można takie dostać w sklepach medycznych, ok. 60zł sztuka, ale warto, jak zsikane to normalnie do pralki się wrzuca i już.

22.05.2008
14.08.2011
. Do tego jeszcze parę rzeczy się posypało ehhh. 1,500 na zakupy przepadło. Jak tak dalej pójdzie to w styczniu będę wszystko kompletować. Wszystko nam sie psuje ostatnio, jakieś fatum. Nic mi się przez to nie chce i mam dola strasznego