|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Smiac mi sie chce z tej sytuacji na narodowym!
Dach za miliony, ale ciezko bylo wlaczyc prognoze pogode i juz wczesniej go zamknac! A komentarz rzeczniczki PZPN jest zenujacy: "Wiedzielismy, ze bedzie padalo, ale nikt nie myslal, ze az tak bardzo". Komedia!! ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37104029]Dziewczyny, nad pojedynczymi salami się zastanówcie. Ja miałam 2os. i dzięki Bogu - spokojnie mogłam iśc do ubikacji czy pod prysznic, ba - dzieci spały to było z kim kilka słów zamienić i popodnosić się na duchu Ale najważniejsze to to, że spokojnie na moment możecie wyjść z pokoju, bo czasem zwyczajnie trzeba. A w pojedynczej sali dupa zbita.[/QUOTE] O, wlasnie, to samo przychodzi mi do glowy Na 2-osobowej jakos bezpieczniej jest. |
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oki dzieki mam blisko i ten sklep i ten wiec zakupie co trzeba ![]() jasne ze chcemy zobaczyc lozeczko
|
|
#3123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja też chyba pójdę odwiedzić ten szpital gdzie bede robić, bo całkiem w innym budynku jest, caly wyremontowany itd. a ja wiem jedynie tylko ze rodzinne za darmo a nawet nie wiem gdzie sie wjezdza tam ![]() Black- zrob fotke łozeczka jej a ja nie wiem kiedy zrobie zakupy dzidziowe;/ kurna jak tylko sprzedamy fure to wyjdziemy na prostą a teraz to trzeba klepac ..bide heheheh
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-10-16 o 21:23 |
||
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37103367]A ja na początek wcale emolientów (emolium, oilatum itd.) nie polecam - bo zdrowa skóra malucha wcale aż takiego nawilżania nie potrzebuje, ALE jeśli dzieciątko ma podrażnienia, alergie, AZS - to owszem. Z tym, że to taka trochę cięższa batalia - i może być tak, że u zdrowego dzieciaka skóra zwyczajnie się przyzwyczai i potem będzie się przesuszać. Dlatego najpierw wg mnie coś zwykłego, a dopiero na problemy lub b. suchą skórę - emolient
Poradzisz sobie, aczkolwiek czasem te rozpinane wygodniejsze, ja bym sobie dobrała jeszcze. I nie na boku, a na środku ![]() No super, tyle, że tu już starsze ciąże.[/QUOTE] Chodzi o ten płyn bo są rózne rodzaje http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p17314-Emo...kapieli_400_ml a ja sie nie znam miałam w zamiarze kupić kosmetyki z rossmana bo składy mają proste itd więc jak nie dadzą rady to dopiero coś z wyższej półki
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, to poproszę TŻa, by skręcił po kolacji i zrobię fotkę.
Ja nie wiem, czy chciałabym mieć pojedynczą salę, już nie mówiąc o tym, że w Wojewódzkim w Ols chyba nie ma takiej możliwości... No ale właśnie - nawet do nikogo dzioba nie otworzycie, nudno jak w kostnicy, nie można rzeczy bez opieki zostawić... A tak w 2 czy 3os może się trafi ktoś sympatyczny, z kim będzie można pogadać. Ja sobie nie wyobrażam, zeby TŻa nie było przy porodzie. Zrobił Oliwkę, teraz ja będę cierpieć przy porodzie, więc on też ma się trochę postresować... ![]() Moja wiercipięta wbija mi się w narządy wewnętrzne, jak zwykle wieczorem.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-16 o 21:30 |
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra dziewczyny, ja chyba zmykam do łózia, Tż wróci o 12 to i tak mnie obudzi
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe dobre ![]() A co do tego czy mozna zapisac na liste, to pytaj szaję, ona wszystko wie ![]() Dobry pomysl z tymi wczesniejszymi odwiedzinami szpitala |
|
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie chce ktoras z was fotela? Za darmo nawet oddam, stary, rozkladany, brzydki jak fiks, ale jak sie go przykryje to ladny i wygodny
tylko kloc straszliwy. Takze jakby ktoras chciala na dzialke czy cos to wiecie ![]() Black wstaw lozeczko, pewnie ![]() Do mnie idzie juz paczka z ciuszkami i to ostatnie zakupy na noworodkowe rozmiary jeszcze tylko 'apteczka' dla mnie i MaluszkaElllmi, zeby z przyzwyczajenia Zenus nie zostal, bo maly naprawde wam nie daruje hihi
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Delicjanko, moglabys wpisac mi na liste imie JAKUB?
![]() Doszlismy w koncu z TZ do porozumienia. Moj Leonek odpadl w przedbiegach, ale zwyciezylam chociaz Bartusia wymyslonego przez TZ. Bedzie Kubuś (pstryczku, przybij piatke )Poza tym pogadalismy o zakupach (zamowimy wiekszosc na all), o SR i szpitalu, w ktorym bede rodzic. |
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
byłam dzisiaj w zoologicznym po drewnojady dla jaszczury i przy okazji zapytałam, czy można u nich zostawić papużki faliste, bo niestety muszę się ich pozbyć
okazało się, że nawet dają 10 zł za papużkę i można przynieść' tylko szkoda mi tych ptaszydeł, bo jakoś się przyzwyczaiłąm do nich, ale klatka stoi w pokoju, w którym chcemy trzymać rzeczy maluszka, a papugi strasznie śmiecą, kurzą, gubią piórka i boję się żeby mały nie miał jakichś problemów przez to; dodatkowo one okropnie skrzeczą i jak nam już to nie przeszkadza, to maluch mógłby się budzić; sama już nie wiem
|
#3131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez większość rzeczy kupie na all Cytat:
ach, trza iść się kąpać i powoli spać, jutro lece na kolejny wymaz z broszki a za tydzien wyniki mam nadzieje ze ten dziad paciorkowiec minął.
|
|
|
#3132 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
najgorsze, że to zima i jak śnieżyca będzie, to na Juście będzie najgorzej najlepiej jakbym poszła na wizytę i mi powiedziała, że np mam 2 cm i już mogę jechać do szpitala, bo za kilka godzin może być akcja ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
za to koszatnica się zadomowiła
|
||||
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to mam ptaszki dla twojego TŻ za friko
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no, no! ja też mam prawo głosu |
|
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
hmm, no to jestem w punkcie wyjścia i dalej nic nie wiem
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3137 |
|
Zadomowienie
|
no ja chce pojedynczą bo ze mną będzie cały czas mąż, w niektórych szpitalach może być całą dobę, muszę się dowiedzieć jak w tym co chcę rodzić 50km ode mnie, gdyby nie to to wolałabym salę 2 osobową, bo raźniej z kimś, a ten co jest ode mnie 30km to masakra łazienka wspolna na 3 oddziały i kolejki straszne, i ciagle wc zakrwawione, no i wc i prysznic razem i sie drzwi nie zamykaja wiec jak bylam w szpitalu to z siostra szlam sie kapac i ona pilnowala drzwi i w ogóle obskurnie jak za czasów komuny, ale tam tez mają jedna 1-osobowa i jedna-2 osobową koszt 200zł,
rodzilabym w s-ciu ale to zima i za daleko jechac 180km, ale tam maja sale tylko 2 osobowe i kazda ma swoja lazienke z wc i oprocz tego sa 2 sale 1-osobowe i mąż moze byc calą dobę |
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaś moja kuzynka była zmuszona rodzić w moim mieście, tak jakoś się sprawy potoczyły że trzeba było szybko do szpitala gnać najbliższego. Dzięki znajomej położnej dostała pojedynczą salę. Gdyby nie to, to leżała by na 8!! osobowej, bez łazienki. Tragiczne standardy tu są ![]() Wkurza mnie to że szpitale nadal pobierają bezprawnie opłaty, za poród rodzinny, za znieczulenie. Znieczulenie jest refundowanie! Ciekawe czy od stycznia będzie tak jak ma niby być, że znieczulenie będzie na życzenie wszędzie. Wątpię, będą zasłaniać się brakiem anestezjologów. Już teraz zwlekają jak mogą z wezwaniem ich. Potem jest już za późno. Tak w ogóle to dzień dobry z rana
|
|
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-17 o 07:37 |
|
|
|
|
#3140 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry z rana!
ależ ja mam dzisiaj dobry humor, duuużo lepszy niż wczoraj, na szczęście! wczorajsza lasagne zdziałała cuda - tak jak myślałam na początku on twardy, że nie będzie jadł, ale jeszcze w piecu stała to się pytał: a kiedy jemy? i wszystko się dobrze skończyło, przynajmniej się poprzytulaliśmy i mogłam go poczuć, bo kurde brakowało mi go w szpitalu niby kilka dni, ale tam mi się czas ciągnął niemiłosiernie... był u mnie codziennie, ale to jakoś tak dziwnie siedzieć ze swoim mężem jak z obcym facetem na przeciwko, tylko za rączkę złapani i gadamy a tak to wspólnie pooglądaliśmy tv, poszukaliśmy różnych rzeczy dla Ani i w ogóle było cudownie, chyba znów się zakochałam w swoim mężu mam do was pytanie: kupujecie te nieprzemakalne prześcieradełka do łóżeczek? Bo wczoraj właśnie rozmawiałam o tym z TŻem i stwierdziliśmy, że my chyba zrezygnujemy z tego wynalazku. Niby fajnie, bo nie zasika materacyka, ale jak sobie pomyślę, że dziecko nie dość, że będzie cały czas z pieluszce, to jeszcze na tym prześcieradle, to ono na bank non stop będzie miało czerwony tyłek a tak to trochę przewiewu, pieluszki nie są już takie foliowe, i od spodu też będzie miało przwiew i jakoś bardziej to do nas przemawia. Mam nadzieje, że zrozumiałyście mój dość skomplikowany wywód ps. a mówiłyście, że to wy macie głupie pytania
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=nafiyqa;37104075]Smiac mi sie chce z tej sytuacji na narodowym!
Dach za miliony, ale ciezko bylo wlaczyc prognoze pogode i juz wczesniej go zamknac! Cytat:
Przedstawiam Michałka Trochę niewyraźnie widać, bo bawił się pępowiną przed twarzą
|
|
|
|
|
#3142 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
Jakiś czas mnie tu nie było, a wszystko spowodowane przeprowadzką, do tego byłam przeziębiona w poprzednim tygodniu, więc nic tylko spałam ![]() Ide spróbować Was nadrobić choć troszkę
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3144 | |
|
Rozeznanie
|
Hej, daje znać, że żyje. Trochę zaniedbałam forum, brak czasu i jakoś humoru brak, jedynie was podczytywałam.
Cytat:
|
|
#3145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajoma też w nocy sok piła i jej wysoki poziom wyszedł. Cytat:
A jeśli chodzi o mnie, to chcę w Kościerzynie rodzić, bo mój lekarz tam pracuje i poza tym o Kartuzach nie słyszałam pozytywnych opinii. No chyba że nie zdążę, to trzeba będzie iść do Kartuz, zwłaszcza że od domu do szpitala mam ok. 100 m. |
||
|
|
|
#3146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O tak słyszałam w radiu o tej żenadzie, obciach jak cholercia ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Widzę, że tu o salach piszecie w szpitalu.. U mnie nie ma szans na pojedynczą salę, na 2-os podejrzewam, że też. Raczej są wieloosobowe, więc zakładam, że może być nas sporo na sali. No ale myślę, że 3 dni to jakoś wytrzymam. Co do zakupów, ja też dużo rzeczy kupuje na allegro. Póki co wstaje na śniadanko. Może się później pojawię. Miłego dnia wszystkim
|
|
#3147 |
|
Rozeznanie
|
My jeszcze z zakupami w szarym tyle. Kasa nam sie kończy, ubezpieczenie samochodu, ubezpieczenie mieszkania, a wczoraj nam się jeszcze samochód popsuł
. Do tego jeszcze parę rzeczy się posypało ehhh. 1,500 na zakupy przepadło. Jak tak dalej pójdzie to w styczniu będę wszystko kompletować. Wszystko nam sie psuje ostatnio, jakieś fatum. Nic mi się przez to nie chce i mam dola strasznego .
|
#3148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Narazie całą naszą "nadwyżkę" pieniędzy ładujemy w remont domu, mimo że styczeń tuż tuż. Ale w grudniu też będziemy się przeprowadzać, więc dom musi jako tako wyglądać, żeby chociażby było pomalowane i podłogi, na pewno nie zdążymy z drzwiami, schodami, większością mebli no ale co zrobić, takie czasy... także głowa do góry, skoro teraz nie jest za dobrze to znaczy, że teraz powinno być tylko lepiej!
|
|
|
#3149 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
biedaczek listonosz ja tak za wiele nie kupowałam najmniejszych bo wszyscy mówią ze szybko z nich wyrasta dziecię- mam 15 bodów , 4 komplety spiochy+kaftanik i chyba 14 pajaców. Do tego skarpetki, czapeczki i finał ![]() jej, ale wczoraj zaszalałyście pismowo ![]() po wczorajszej wizycie okazało sie ze mimo, że nie czułam już dolegliowsci infekcyjnych to jeszcze jakies niedobitki zalegały- dostałam jedna globulkę na noc- ale konkretną rozmiarem i już powinno byc ok- za tydzien kontrola. no i waga troche przystopowala- przez dwa tyg tylko pól kilo mi przybyło- stan obecny 61,1 badania palcowego w związku z tym nie było, ale powiedział, że już za tydzein musi bo za długo tak bez paluchowania no bo ta moja krótka szyjka.... mój mąż sie zablokował seksualnie.... powiedział, że nie ma szans na seks aż po porodzie... bo on się boi, że brzuszkowi krzywde zrobi ja oszaleje.... ale dzisiaj mamy 3 rocznice ślubu więc upojona pikolo truskawkowym chyba go zgwałce bo nie wytrzymam czekam na listonosza z becikiem mąż w pracy do 16- miałam wziac sie za pisanie prezen tacji maturalnej z polskiego dla brata ale jakos nie mam weny dzisiaj przyjechał kiedys paskudnik do mnie, przywiozł całą rozpiske i powiedział, żebym sobie wybrała temat, który najbardziej mi bedzie odpowiadał to sobie wzięłam o dworkach w literaturze a co do sal na położniczym- u mnie pojedyncze też są ale chyba bym sie wsciekla na takiej, a tak to 2,3,4 osobowe- większych chyba nie ma, musze dopytac kolezanki która niedawno rodziła
|
|||||
|
|
|
#3150 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się z rana
ja po porodzie leżałam w sali 2-osobowej, gdzie drugi dzidziuś urodził się 1,5 godziny przed Karinką i miło sobie to wspominam Pamiętam jak z tą drugą dziewczyną co chwilę się śmiałyśy jednocześnie jęcząc z bólu i obawy, że się nam szwy rozlecą Tylko do łazienki było kawałek...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

No właśnie to samo chciałam napisać.

22.05.2008
14.08.2011

okazało się, że nawet dają 10 zł za papużkę i można przynieść' tylko szkoda mi tych ptaszydeł, bo jakoś się przyzwyczaiłąm do nich, ale klatka stoi w pokoju, w którym chcemy trzymać rzeczy maluszka, a papugi strasznie śmiecą, kurzą, gubią piórka i boję się żeby mały nie miał jakichś problemów przez to; dodatkowo one okropnie skrzeczą
ja tez większość rzeczy kupie na all 

Zaś moja kuzynka była zmuszona rodzić w moim mieście, tak jakoś się sprawy potoczyły że trzeba było szybko do szpitala gnać najbliższego. Dzięki znajomej położnej dostała pojedynczą salę. Gdyby nie to, to leżała by na 8!! osobowej, bez łazienki. Tragiczne standardy tu są

wiec ja po konsultacji z fizjo (czyli ze soba) tego nie robilam bo moglabym tylko zaszkodzic dziecku w prawidlowym rozwoju
i nie wiem o co chodzi
: