|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
![]() a co do przysiadów - chętnie bym je robiła, ale nie mogę bo znów bym się skurczy nabawiła
|
|
|
#3362 | ||
|
Zakorzenienie
|
kupujące kocyki w biedronce
oglądajcie je dokładnie, ja przed chwilą kupiłam i okazało się w środku.że ma ogromną skazę na środku ja to mam pecha, wrrrr muszę jechać wymienić ale fakt są śliczne i milusie Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3363 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
przespałam się z moimi złościami i już mi lepiej ale mąż się nie odezwał, więc niech się buja![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Nie śpię w staniku, ale jak będzie się lało z cyców w nocy to co? Wolę ubrać miękki stanik i włożyć wkładki niż brudzić wszystko dookoła
|
#3365 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Ci zazdroszcze, u mnie dzis dopiero zaczeli, jeszcze wyniknal jeden problem trzeba bylo scianke skuc i na nowo..... Mam nadzieje ze na poczatku listopada juz tam bedziemy normalnie funkcjonowac Cytat:
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh: ale w domu mnie trafi, ledwo wysiedziałam 5 dni na urlopie
Dla mnie optymalnie jest 1-2 dni (nie jako weekend) przerwy od pracy.
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam takiej potrzeby żeby go ściągac na noc, bez stanika jest mi poprostu zimno
|
|
|
|
|
#3369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Zjem sobie drugie sniadanko, twarożek ze smietanka i szypiorkiem i biore sie za sprzatanie, musze ogarnac dom bo jutro jedziemy po część mebelków
ciekawe czy jutro bedzie jeszcze jakis z jeden kocyk albo reczniczek w biedronce ![]() muszę jeszcze zrobic ta sałatkę z pora, bardzo nam posmakowała |
|
|
|
#3371 |
|
Wtajemniczenie
|
i ja wróciłam z biedronkowych łowów z kocykiem różowym, tzn. białym w różowe misie. Miałam brać w fioletowo- niebieskie ale one miały tylko głowy misiów i to jeszcze jakieś takie rozjechane. Kocyk jest cieniutki ale śliczny
Kupiłam sobie też wkłady Tena Lady jako poporodowe i podkłady na łóżko SENI. Babeczka w sklepie medycznym miała pokazową rozmiarówkę tych podkładów i z Teny i z Seni, ale Tena jakaś taka lepsza mi się wydawała. I kupiłam bawełniane majty z Key. Super się poddają i są z bawełny więc napewno się dobrze sprawdzą
|
|
|
|
#3372 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Mika przypomnij mi w jakim tygodniu miałaś usg, na którym lekarz stwierdził dziewczynkę? Jesteście w szoku chyba, co? Ale tak czy siak gratuluję! U mnie się kiepsko dzień zaczął, oby skończył się lepiej. Potem wybieram się do Biedronki, jak nic nie kupię to trudno. Ciągle mam ochotę na wafelki w czekoladzie, najlepiej elitesski, te cieniutkie, w złotym opakowaniu. Mogłabym je jeść na kila ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#3373 |
|
Raczkowanie
|
Narzekałam na swojego ginekologa i się porobiło! Chłop się w szpitalu znalazł (nie wiem z jakiego powodu) i teraz będę chodziła do jakiegoś czarnoskórego, który ledwie gada po polsku!!! Chyba oszaleję. To już lepszy był ten gbur, bo chociaż rozumiałam co mówi. Ale już wolę tego Nsosa Mbamu (czy jakoś tak) od opcji drugiej, któą jest lekarz, który odbierał mnie jak przychodziłam na świat
Ten podobno ledwo widzi, ledwo słyszy i takie tam Cuuuudoooowna przychodnia
|
#3374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
I chwali go sobie bardzo
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
Cytat:
ja za 2 dni zaczne 26 tydz robilam dzis zdj brzuszka jejku w jakim on zaskakujacym tempie rosnie
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko ale to wlasnie tak sie objawia ze w domu wysiedziec nie umiesz
tzn jesli tylko lubisz swoja prace to pozazdroscic twoj maz pewnie chcialby juz cie miec troszke w domu bo z tego co piszesz to on zawsze wraca wczesniej i czeka na Ciebie
|
#3377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żadnej skazy więc ty po prostu musiałaś trafić na jakiegoś bubla.
|
|
#3378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz jeszcze w sobotę mam "imprezę" i muszę iść służbowo od 9-13. Na szczęście nie muszę nigdzie jechać, tylko niemal pod nosem Co do pracy, to tak, lubię ją, choć czasem dopada mnie zniechęcenie i poczucie, że to co robię jest bez sensu i ogłupiające No i jak w każdej pracy są gorące okresy i nerwówa i mam wtedy ochotę rzucić robotę w pierony
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Przejde się dziś do tej Biedronki poogladać te kocyki i ręczniki chociaż ja mam tyle tego w domu ze nie wiem czy kupie
ale ogladnac zawsze mozna
|
#3380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Ci ja mialam takiego smoka z mojego dziecka.że wkladki użyłam ze dwa razy ![]() mleko wyciekało owszem ale prosto do pyszczka ![]() Cytat:
-jesteś pewna,że masz na nie ochotę? hehe chwilę pomyślę o tym jak wielka zaraz będzie moja dupa i grzecznie odkladam TZ mi absolutnie nie żałuje ale on mnie doskonale zna a ja wiem,że on ma po prostu racje ![]() Cytat:
i zawsze jak przychodził to ja udawałam,że śpięteraz w czerwcu jak leżałam w szpitalu, bada mnie jeden lekarz, nie wie o co chodzi. przychodzi drugi, wołają trzeciego na konsultacje czekałam chyba na tym samolocie z 15 min, położna przykryła mnie żebym nie zmarzła, normalnie usypiało mi się, gdy nagle do gabinetu wchodzi czarnoskóry lekarz, myslałam,że spadne z tego fotela bo mi nagle wróciła trauma z dzieciństwa dodam,że nigdy nie miałam żadnych awersji ale akurat dwa razy w życiu leżałam w szpitalu i dwa razy trafił mi się czarnoskóry lekarz ![]() w praktyce facet okazał się kapitalny, bo miałam takie bóle,że płakałam a ten wariat mnie rozśmieszał będę go bardzo miło wspominać Authentic, nic tylko trzymać kciuki aby Twój jak najszybciej wrócił do zdrowia, kurde ślepy i głuchy to kiepsko
|
|||
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
![]() był listonosz, mam sweterek dla Małego ale w paczce był jeszcze komplet śpioszki + kaftanik którego nie kupiłam, sprawdzalam jeszcze raz aukcje, nie bylo mowy o zadnych gratisach, z reszta za 3,99 to raczej ciężko o gratisy i teraz mam zagwostkę - pomyłka czy hojność? oczywiście wystawilam mega giga pozytywa ale myslicie zeby sie do babki jeszcze odezwac mejlowo i zapytac/podziekowac czy nie?
|
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wyslalam meza rano, zaraz po otwarciu w drodze do pracy
oczywiscie zeby zdazyl musialam mu zrobic sniadanie do pracy ale kupil, reczniczek zolta kaczuszke chce juz zobaczyc na zywo. Zjem drugie sniadanko i ide sie do biedry przejsc moze beda jeszcze te mukluki.Ile potrzebujemy takich reczniczkow z kapturkiem? 2 wystarcza na zmiane?
|
#3383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dość że bardzo boli (niektóre mówią że bardziej niż poród) to bywa niebezpieczne. To jest mechaniczne rozwieranie szyjki palcami. Może prowadzić do pękania szyjki podczas porodu, a nawet w przypadku kolejnych ciąż do niewydolności szyjkowej i przedwczesnych porodów Nie wiem czemu w Polsce nadal tak ochoczo taki zabieg stosują ![]() Nie pozwolę na to jak będę rodziła. Cytat:
Mama mi kupiła ręczniczek i kocyk Ma mi później przynieść.Co do masaży krocza to bardzo jest polecane, można uniknąć nacinania. Słyszałam też o masażu oliwą z oliwek z wciśniętą kapsułką witaminy E. Ponoć rozluźnia tkanki. No i przed porodem herbata z liści malin i oeparol do zażywania. Ktoś chyba wklejał już link http://dziecisawazne.pl/masaz-krocza/ |
||
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także na twoim miejscu napisałabym jakiegoś maila
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Ja własnie zrobiłam sobie zdjęcie 26tygodniowego brzuszka
(wstawiłam do klubu) wiecie co, lubię go że jest taki mały jak na swój "wiek" przynajmniej mi nie zawadza ![]() A i w ogóle wczoraj się dowiedziałam że moja rok młodsza kuzynka też zaliczyła wpadkę ma temrin na maj fajnie bedziemy mieć dzieci z jednego roku... może nasze kontakty sie polepsza coś bo teraz to tak tylko od święta się widzimy
|
#3386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama bardzo fajnie go wspomina i przy porodzie również wszystko poszło ok a przecie to było 30 lat temu gdzie medycyna i porody wyglądały całkiem inaczej a o usg można był tylko pomarzyć. Dlatego głowa do góry będzie dobrze
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i właśnie chyba nie trzeba się na to godzić
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczny brzuszek
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

Ja taki szmaciany, bez fiszbin kupuję na noc i na "po domu"
ale mąż się nie odezwał, więc niech się buja

Kurde, chyba TŻ sam go zje, a ja tak lubię taki ser 
22.05.2008
14.08.2011
Najważniejsze, że już malowanie skończone i koniec tego syfu.