|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#3332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ha- on się chyba jednak nie wyzbedzie..... nie wiem czy psycholog dałby mu rade.... wczoraj sie na niego bez mała rzuciłam i co? zdjął mnie z siebie, stanowczo powiedział, że nie ma szans na seks bo on sie boi i koniec!!! że moze mnie tulic, całowac, ze kocha mnie bardzo ale n ia da rady..... no i dupa ale faktem jst ze w nocy sie obudziłam na siku a on mnie głaskał po głowie i po szyi całował, bo myslał ze spie. Czyli faktycznie ten strach przed uszkodzeniem Niunka go paraliżuje.....Cytat:
Cytat:
ogólnie witam sie w kolejnym slonecznym dniu widze, ze dyskusja okołopierosiowa sie wywiązała, teraz to już sama nie wiem, czy kupowac te staniki do karmienia, czy nie......---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- aaaaaaaa i dziekuje wszystkim za miłe słowa |
|||
|
|
|
#3333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i nalepsze teraz....przez jakieś 1,5 - 2 miesiące po porodzie nie mozna spac na brzuchu ani na boku tylko na plecach! Spanie w innej pozycji często powoduje zatkanie kanalików i zapalenie piersi, które jest bardzo bolesne. Później już coś tam się reguluje i już wtedy można. I trzeba spać w staniku bezfiszbinowym. Nie wiem jak ja to zrobię bo ja nie umiem spać na plecach... ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37122446] A wiecie, co ja uwielbiam w byciu mamą? Że mogę bezkarnie zabawki oglądać i prezenty wymyślać właśnie na etapie gwiazdkowych jestem.[/QUOTE]Szaja to jak Ci to taką radośc sprawia to podpowiedz, co moge kupić na święta chrześniakowi, który będzie miał prawie 6 miesięcy wtedy.
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Zieloną macie też niedaleko. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Co do tych stanikowych rozmów - próbowałam założyć poprzedni stanik (75C) i ... ledwo się zapięłam Wiem natomiast gdzie mógł tkwić mój błąd - tzn nie wiem jak ma się on do pręgi, ale dzisiaj sie lepiej czuję w staniku bo skróciłam sobie ramiączka - dalej tył stanika jest na równi z miseczkami, nie podjeżdża do góry, ale miseczki lepiej trzymają piersi. Zobaczymy jak to się przełoży na ogólny komfort. Stanik do karmienia kupię tylko do ubierania na noc i na "po domu" - nawet nie wpadłam na to, że można w zwykłym odpiąć ramiączko
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-18 o 09:04 |
|
|
|
|
#3335 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry kochane ale postów, kurde nie ogarnę
gratuluję dziewczyny piękynch zdjęć maluszków Cytat:
nic mnie już nie ciśnie, a swego czasu pisałam Wam jak mi stanik pękł Cytat:
A karmić - WHO zaleca min. 6mcy, ale ja w dupie WHO mam bo oni co kilka lat zdanie zmieniają, jak chorągiewka. W praktyce ja dłużej niż do powrotu do pracy nie mogę, bo zwyczajnie nie ma opcji korzystania z przerwy na karmienie + dojazdy. Miałam np. tak plan, że kończyłam 13:40 a autobus o 15 dopiero! Ale ogólnie dla mnie (podkreślam, bo różnie kobiety chcą i rózne zdanie mają - zresztą zobaczysz sama jakie jazdy na forum są z piersiowym i modyfikowanym :d wojny! ) to max do roku, potem nie uważam za niezbędne a bliskość - oj tam, Agatka dzisiaj kończy 2l. 5mcy i rano i wieczorem wciąga kaszę z butli (ogromny otwór, nie ssie jak dziecko bo tam się już dawno tak nie da ) i w dodatku ja tę butlę muszę trzymać a ona mi plecami do mnie na kolanach siedzi bliskość jak ta lala i bez piersi. [/QUOTE] tak, każdy mówi inaczej, ja karmiłam dwa lata ponieważ mój syn nie chciał przyjmować innych płynów poza moim mlekiem więc poza przyzwyczajeniem to ja po prostu spełniałam rolę "gaśnicy" faktycznie to co szaja mówi o wojnie matek karmiacych i niekarmiących piersią,zobaczycie kino ![]() powiem Wam tak, warto karmić i warto walczyć o karmienie, mi się udało dzięki pogotowiu laktacyjnemu- zadzwoniłam pod nr podany z miesięcznieka Dziecko- miałam sporo problemów a panie mają niesamowite podejście i wiem,że to im zawdzięczam to trudna praca i kosztuje wiele wysiłku ale naprawdę owocuje ja jestem bardzo szczęśliwa.że tyle karmiłam, teraz może aż tak długo nie chce ale będę walczyć ja sobie powtarzałam,że w naturze zwięrzata praktycznie wszystkie są wykarmiane przez matkę więc i mi się uda, przeszłam przez dietę eliminacyjną (czytaj praktycznie głodówkę) włosy mi leciały garściami, wszystkiego jeść nie mogłam ale nie dałam się namówić mojej matce i teściowej na butle -gadały,że dziecko się drze bo jest głodne bo mam małe cycki i pewnie zero mleka kolejny mądry lekarz mnie uświadomił, skoro mój pulpecik tak mocno przybiera na wadze to nie ma możliwości niewartościowego pokarmu, a drze się bo przeszkadzała mu moja dieta, był wredy i taki po prostu charakterek ![]() tak, z odpinanymi ramiączkami- zobacz na te linki od Debrah, one praktycznie niczym się nie różnią Cytat:
![]() niestety moje piersi wyglądały tragicznie, wyłam po prostu jak małe dziecko naprawdę tragdia, wtedy też podjęłam decyzję,że będę robić implanty z czasem doszł do siebie i teraz bym powiedziała,że nie noszą śladów karmienia ale przez rok może więcej nie bylam w stanie pokazać piersi mężowi teraz lubię swoje cycki hehe a operacja powiększania przede mną, pewnie po trzecim dziecku ![]() pieprze to, po to wymyślili chirurgie plastyczną żeby z niej korzystać nie mogłabym odmówić mojemu dziecku wartościowego pokarmu ze względu na mój egoizm- że znowu cyce będa w fatalnym stanie poza tym nie martwcie się dziewczyny, nie u każdej tak musi być, ja mam po prostu taką tendencje do wiotczenia skóry i nic na to nie zaradzę Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-10-18 o 09:10 |
|||
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i burdel ![]() no niedaleko tylko ja jestem u rodziców nie na mieszkaniu..I dopiero jadę do ns. Ale na zielonej mój kuzyn jest ochroniarzem, więc jak na pksie nie będzie to zadzwonię do niego dobrze że mi przypomniałaś
|
|
|
|
|
#3337 |
|
BAN stały
|
A właśnie...co do tych staników alles które Debrah wklejała to ja bardzo polecam!!
Z allesa to już ogólnie mój chyba z 5 stanik i bardzo dobrze mi się noszą. Co do tych do karmienia to mierzyłam ostatnio ten http://allegro.pl/alles-mama-bianca-...684172376.html i jest rewelacyjny ! Moja teściowa ma sklep z bielizną więc u niej zawsze biorę allesa. Jak potrzebowałam większy rozmiar bo mi cycki urosły to wzięłam właśnie ostatnio jakieś dwa..ale zwykłe - nie do karmienia i super się noszą. Ten do karmienia stwierdziłyśmy z teściową, że dopiero wezmę przed samym porodem bo nie wiadomo ile mi jeszcze urosną piersi..i czy jak teraz kupie to nie okaże się potem za mały. Ale po zmierzeniu go wiem na pewno, że go wezmę bo było baaardzo wygodny, fajnie trzymał biust i też dla oka przyjemny
|
|
|
|
#3338 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z samego ranka
![]() Ja już na nogach od 7 bo trzeba był się ubrać i pójść z mamą do biedrony na zakupy
|
#3339 |
|
BAN stały
|
Lubcia w której biedrze byłaś?
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba też zaraz polece po kocyk chciałam beżowy |
|
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzę na te staniki Alles i też mają miękkie, bez fiszbin: http://allegro.pl/ciazowy-do-karmien...714740223.html
Może się skuszę na taki
|
#3342 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
Wczoraj Was tylko podczytywałam , jakoś nie mogłam się wbić w temat , fatalnie się czułam. Jest coraz ciężej, jak wyjdę gdzies połazić po mieście to potem umieram resztę dnia;/ i sapie jak lokomotywa Mówiłyście o tym że rodzina Wam pomaga lub nie. U mnie to wygląda tak że każdy się pyta jak się czuje , ale nikt jeszcze nie zaoferował pomocy, a jak sama z siebie mówię że coś kupiłam to wielkie oburzenie "że tak wcześnie". Jak się obudzą dopiero po porodzie że chcą coś kupić to raczej trochę będzie za późno bo chcemy już wszystko mieć przygotowane ,przed narodzinami, niestty u nas wiąże się to z wzięciem kredytu no ale trudno.Kurde powiem Wam że tak mi szkoda mojej bratowej. Jest już 11 dni po terminie, miała 2 masowania szyjki a Mały w ogóle się nie szykuje do wyjścia. Bzykają się codziennie, chodzą na długie spacery, a ten ani drgnie. Szukałam dl aniej różnych sposobów ale też nic nie działa . W sobote ma wywołanie, oby wszystko było dobrze. Wybiorę się chyba dzisiaj do tej biedrony, ciekawe cyz jeszcze coś zastane |
|
|
|
#3343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki, ostatnio znów plecy dawały mi się we znaki, poza tym pracy nazbierało się dużo, chyba nie jestem w stanie was nadrobić
![]() Cytat:
|
|
#3346 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będziemy za twoją bratową trzymać kciuki aby szczęśliwie urodziła
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
Mam od babki z pracy domowy ser biały i się po fakcie zaczęłam zastanawiam czy mogę taki jeść?
Kurde, chyba TŻ sam go zje, a ja tak lubię taki ser
|
#3349 | |
|
Zadomowienie
|
No to faktycznie mamy do siebie rzut beretem
może kiedyś się umówimy i spotkamy Zwołamy też inne dziewczyny z Wrocka i pójdziemy na kawę i ciacho ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
|
|
#3350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kocham biały ser. wredoto,ale mi smaka narobiłaś ![]() a tu masz linka do przedłuzek http://allegro.pl/przedluzka-stanika...678621922.html Cytat:
Dziewczyn z Wrocka odzywajcie się,która chętna? ![]() ale byśmy szał zrobiły, wszystkie z brzucholami
|
||
|
|
|
#3351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lece zaraz po świeże bułeczki do piekarni i zjem sobie z tym serem ![]() Dzięki za link
|
|
#3352 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
![]() ale stanikowo na naszym forum ja mam male cycunki i nie wyobrazam sobie nosic stanika bez fiszbin i wypełnienia, tzn takiego typowego puszapa ![]() ale ze ponoc tylko krowa nie zmienia zdania wiec jeden taki zwykły do karmienia z kieszonka sobie kupie co by zobaczyc jak to si bedzie sprawowac i jesli mi podpasuja to kupie wiecej ale teraz przeciez wiekszosc ma odpinane miseczki wiec raczej zostane przy normalnych....Cytat:
Ja sie włąśnie tego przeokrutnie boję że na nastepnej wizycie z Kubusia zrobi się Julcia chociaz na połówkowym ginka mi powiedzila ze na 100% chłopiec no ale cuda sie zdarzaja...
|
|
|
|
|
#3354 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, mam dziwne pytanie... i trochę krępujące
![]() czy jest to możliwe, że czuję kopniaki Ani...że tak się wyrażę, w tyłku i na dole, w pip... ? dzisiaj mam takie wrażenie, a że po tym szpitalu i :fałszywym porodzie" jestem trochę wystraszona, to nie wiem czy mam jakoś reagować czy nie... ja to czuję tak, jakby była nóżkami na dół ułożona i tam mi kopie, ale ja nie wiem czy powinnam to tak czuć, na brzuchu to jakos tak normalnie, ale na jelitach?
|
|
#3355 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obudziłam się z mega katarem. Czuję się fatalnie. Wysłałam mamę do biedronki, żeby zobaczyła na te ręczniczki. Ciekawe czy będą jeszcze. Chyba zrobię sobie herbatkę z miodem i położę się jeszcze do łóżka. Przypomniało mi się że mam książkę na temat karmienia piersią. Siostra bardzo zachwalała. Poczytam i jak coś ciekawego znajdę to się podzielę informacjami Miłego dnia dziewczyny.
|
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja taki szmaciany, bez fiszbin kupuję na noc i na "po domu"
|
|
#3358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc spokojnie nic złego się tobie nie dzieje
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam dziś 26 tydzień
![]() Kierownik zagadał dziś i powiedziałam, mu, że od grudnia idę na L4, z tym, że będę się kontaktować z klientami z domu. TŻ sie wkurzy, bo nawet wczoraj o tym gadaliśmy i chciał, żebym już teraz na wizycie (24.10) poprosiła o L4. Jak mu powiedziałam, że od grudnia pójdę, to powiedział, żebym mu tylko przez ten czas nie narzekała, że jestem zmęczona, że mi ciężko, że plecy boolą itp.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-18 o 10:45 |
|
|
|
#3360 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny komoda skręcona. Takiego focha wczoraj strzeliłam, że TŻ już nie miał wyjścia. Ulżyło mi jak cholera, teraz mogę prać i chować ciuszki Oli w jej pokoiku. Z nowości porodowych: Przeczytałam wczoraj w książce o porodach, żeby krocze smarować olejkiem z kiełków pszenicy bądź słodkich migdałów, bo ponoć po tym jest duże prawdopodobieństwo, że się nie pęknie w czasie porodu. I co wy na to??? Poza tym koleżanka mi mówiła, że za radą położnej od 7 miesiąca robiła przysiady ok.10/15 dziennie. Jej dwa porody trwały ok.2 godzin. Oj, jak ja bym chciała taki poród.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

Oby mąż wyzybył się jednak tego strachu 
ha- on się chyba jednak nie wyzbedzie..... nie wiem czy psycholog dałby mu rade.... wczoraj sie na niego bez mała rzuciłam i co? zdjął mnie z siebie, stanowczo powiedział, że nie ma szans na seks bo on sie boi i koniec!!! że moze mnie tulic, całowac, ze kocha mnie bardzo ale n ia da rady..... no i dupa
ale faktem jst ze w nocy sie obudziłam na siku a on mnie głaskał po głowie i po szyi całował, bo myslał ze spie. Czyli faktycznie ten strach przed uszkodzeniem Niunka go paraliżuje.....
nie zawsze ale sie zdarza, czasem nic innego nie przelkne.

ślub 28.04.2012

będziemy za twoją bratową trzymać kciuki aby szczęśliwie urodziła