|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz
Kochana, marudź sobie, jak się pogada z kimś to jest łatwiej
![]() Uwierz mi, ja też mam wiele wątpliwości (mam jeszcze miesiąc praktyk do zrobienia w szpitalu - planuję je zrobić w ciąży), naprawdę mam obawy... ale mam nadzieję, że przy naszej chęci, dobrej woli i dobrej organizacji wszystko się ułoży...no i oczywiście mam wielką nadzieję, że ciążę przejdę w miarę bezproblemowo (jak już w niej będę )Cytat:
Ale mi jest całkowicie obojętne czy chłopiec czy dziewczynka. Kompletnie!! I nie wiem do końca czemu kobiety tak mówią, że tylko dziewczynka albo tylko chłopiec.. ja chcę mieć zdrowe dziecko, płeć jest mi na maxa obojętna!! Cytat:
Dżizas Amani, mogę do Ciebie przyjechać na masaż? Za porządny masaż oddałabym wszystko...
|
||
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz
Butter no wiadomo, że najważniejsze jest to, aby dziecko było zdrowe, tu nie ma nawet o czym dyskutować
Ale chyba każda z nas gdyba co będzie , prawda? Jedne by chciały mieć córeczkę inne synka.
|
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty wolisz dziewczynki, chciałabyś mieć drugą córeczkę - jasne ![]() Żabcia uważa, że cudownie mieć synka - zrozumiałe ![]() A ja mam podejście, że mi to obojętne Chłopiec byłby uroczy, dziewczynka słodka. Byle dziecko było zdrowe, szczęśliwe Na pewno w ciąży bym gdybała - jak każda, jak piszesz ale raczej na zasadzie ciekawosci, a nie preferencji ![]() Jedynie co mogłoby wpłynąć na moje preferencje to fakt, że mam 99% różowych ciuszków dla maleństwa po siostrze |
|
|
|
|
#724 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kotek,
Cytat:
![]() Butter, Cytat:
![]() Madzia, Cytat:
Butter, Cytat:
może chodzić ale się delikatnie mówiąć wkurza jak tylko gadam "fajne ale drogie". jak mi się podoba to mam brać i do domu a nie marudzić. No i nie wąchać! Nienawidzi jak w rosmanie wącham każdy kosmetyk ;pMona, Dawidek uroczy ![]() Natala, Żabcia, Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Madziu, Cytat:
i bardzo uważałam na to co jem.Cytat:
ja na piersi chorowita a brat butelkowy zdrowy. Gucia, Cytat:
Emilka śliczna, Bikusiu super że wracasz do siebie
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie płci - u nas było zabawnie, bo dziecię zmieniło płeć
![]() Adaś stał się Amelką, pisałam Wam. Najpierw szok, a teraz nie wyobrażam sobie, że mogłoby być inaczej. Jak już to dziecko w brzuchu jest, to wtedy wszystko jest bez znaczenia Preferencje to chyba tylko przed ciążą, przed pierwszymi ruchami, kiedy rośnie świadomośc, że dzidziuś jest, rozwija się, że jest Małym Cudem.Przed ciążą pragnęłam dziewczynki, Tż chłopczyka. W ciąży już złapało mnie przeczucie na chłopca, potwierdzone niby na usg genetycznym, więc zaczęłam pragnąć synka. Na połówkowym wyszła Amelka - chwilowa konsternacja, a teraz nie wyobrażamy sobie z Tż że mogłoby być inaczej
|
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tylko kilkanaście stron.
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękujęjuż 3 potwierdzenie siusiaka hehe ![]() trzymam za Ciebie dzięki kochanamam jedną, ale nie jest za fajna, Michałek dziś nie współpracował ![]() hahaha mnie też matki polki
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Strong : podziwiam, ja zwykle tylko bardzoo pobieżnie nadrabiam, sił mi brakuje
|
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Onyks, wręcz zaj.ebiście z tą salą
![]() Tasiu, szkoda tych studiów ![]() ale super że mąż będzie ![]() Mysia, zdrowia dla męża ![]() Stripi, brawa za wizytę ![]() Butter, Cytat:
bo może w między czasie wychowuje dziecko, sprzątam dom, gotuje obiady i tysiąc innych? a tak poważnie to tęskniłam ![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Drugą część trochę przeleciałam ale wiem o co kaman dobranoc
|
|
#730 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze mowilam ze chce syna pierwszego core druga zeby brat sie opiekowal A jak zaszlam w ciaze to myslalam ze bedzie dziewczynka w sumie nie wiem skad to sie wzielo. A teraz jak patrze na Domino to nie zamienilabym na nikogo innego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja czasem jak patrze na Domino to mam wyrzuty sumienia ze mialam takie parcie na dziewczynke. Bo kocham Go najbardziej na swiecie jak sie usmiecha czy jak placze jest moj , piekny , najcudwoniejszy Dzisiaj tak maz mowi ze jutro w lottka jest do wygrania 100mln i ze zagra moze Nam sie poszczesci. A ja do niego .. ze juz Nam sie poszczescilo mamy zdrowe dziecko a to jest najwazniejsze. Od jakiegos czasu czytam bloga o 3 letnim chlopczyku ktory mial nowotwor mozgu po 2 latach walki zmarl tydzien temu. Matka opisuje przez co przechodzila., jak zmarl w jej ramionach jak lezal z nia w lozku az zrobil sie zimny , jak go kapala z mezem ... I wtedy dochodzi do mnie jakie mam szczescie ze moje dziecko jest zdrowe nie wazne czy to chlopczyk czy dziewczynka. Najwazniejsze ze jest zdrowy. To My rodzice wychowujemy dziecko "tworzymy " jego charakter a to czy ma siusiaka czy muszelke to drugorzedna sprawa. Cytat:
Ale wiesz .. gdyby sie niespodzieanie urodzil Adas zamiast Amelki tez bys byla najszczesliwsza kobieta na swiecie dajesz rade Cytat:
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko, moje serdeczne gratulacje
takie dwie krechy że aż miło patrzeć.
|
#732 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kochany! Cytat:
A skoro nie tylko ja ją tak odebrałam, to chyba coś w tym musi być ![]() I nie napisałam ostro. Napisałam, co myślę... Cytat:
---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Dzień dobry Dziewczynki! Piątunio! Jakie plany na weekend? Wczorajszy wieczór miły, niestety do czasu, aż mąż wrócił. Fakt, że to ja się najeżyłam i to ja byłam niemiła. Bo nie wziął kluczy i nie odpisywał na smsy kiedy wracają, tym samym nie mogłam nawet wejść pod prysznic. Wykąpałam się dopiero o 22, więc zanim kąpiel, suszenie i prostowanie włosisk, to była prawie północ ![]() No ale pogodziliśmy się przed zaśnięciem ![]() Poza tym seriale nadrobione. Dziś planuję może choć częściowo posprzątać mieszkanie bo wkurza mnie, że jak biorę się za to w sobotę, to sprzątam od 10 do 15 Zwłaszcza, że mąż po pracy jedzie do promotora (promo.cha.ma ), także akurat spokojnie zdążyłabym co nieco zrobić. Zobaczymy, na ile mój zapał przetrwa ![]() strippi, czaderski ten test przed dzieckiem! Uśmiałam się niesamowicie Za to zdjęcie karmiącej dla mnie jest niesympatyczne. Ale to moja opinia... Ana, tak jak Butter pisała - wydaje mi się, że nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko, bo zawsze może być "coś", co uznamy za przeszkodę. Myślę jednak, że na studiach można sobie poradzić. U mnie na drugim stopniu było kilka dziewczyn w ciąży, które rodziły w trakcie roku akademickiego. Na egzaminie nawet jeden profesor powiedział "Ooo, widzę, że dzisiaj przyszła pani ze wsparciem ". Dziewczyny rodziły i naprawdę szybko na zajęcia wracały. I wszystkie ukończyły studia z bardzo dobrymi wynikami
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Piatek!!!
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
witam piątkowo
spadam do pracy, ale o 17:00 weekend ![]() nie stukac dużo
|
#735 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zas udana wizyte. Michalek juz teraz ma charakterek ![]() Cytat:
![]() I wiesz, zawsze czlowiek czuje sie tak troche dziwne z bylymi, cos was laczylo a teraz jestescie znajomymi, ciezko sie przestawic po prostu. A masz takie momenty, ze zalujesz tej decyzji? Cytat:
Znajomi maja tez blizniaki parke i maja sajgon i tak. ![]() Dasz rade Zdecydowalas sie juz na jakas farbe ? |
||||
|
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() aaby myślę, ze się czepiasz Nigdzie nie pisałam, ze baba jest głupia bo robi remont, tylko że mi się dziecko budzi bo jestem uwięziona w domu a ona akurat remont robi. A to jest różnica. Jakby mi przeszkadzało, to bym jej nie mówiła, że jest inaczej. No ale nie ważne.... Butter jak już mam jedną córcię to mi obojętne co teraz będzie Ale tak jak napisały dziewczyny, teraz to takie gdybanie, ale obojętnie co się pojawi to i tak nie będzie miało znaczenia jaka płeć, aby tylko zdrowe ![]() Dziś mąż mi jedzie na studia. A my z Majeczką mamy babski weekend
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Zimnooooo!!! Boszeee 2st u mnie ![]() Tz już lepiej, wczoraj do południa jeszcze miałą temperature, potem juz przeszła.. Lece na kawkę. Wy żescie tyle naskrobały
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia dobrze, że TZ już lepiej. My z mężem dalej kaszlemy ech...
|
|
|
|
#739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że jednak nie można na forum powiedzieć tego, co się myśli, bo przecież zaraz jest foch. Ps. Ja też nie napisałam, że Ty napisałaś, że jest głupia. A skoro teraz o tym wspominasz, to... Ale przecież się czepiam! Cytat:
A ja w balerinkach Czas zejść w otchłań piwnicy i przytargać jesienne kozaki... I kupić coś zimowego...Dobrze, że z TŻem już lepiej. Tylko Ty się nie zaraź! - mnie rozłożyło, jak mąż wyzdrowiał...
|
|
#740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W balerinach?!?!? Jeju!! Ty tez uważaj jak popylasz w takich butach, żeby sie ponownie nie rozchorowac ( no chyba, że autem jeździsz - co nie zmienia faktu , że jak pomysle o balerinach w takie zimno..brrrrrrrrrr ) Co do mojego rozłożenie to sie dzielnie bronie Miód, cytrynka i bedzie git![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżdżę samochodem, ale niestety dzisiejszej temperatury nie przewidziałam, a wracam busem I wiem, że to nieodpowiedzialne zwłaszcza, że jeszcze churchlam... Po prostu kompletnie nie pomyślałam, żeby zleźć do piwnicy. Ale dziś idę!
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
aaby można wyrażać swoją opinię. Po prostu się zdziwiłam, ze tak naskoczyłaś na mnie jakbym nie wiem jaką aferę zrobiła z tego powodu.
|
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Dżizas, Madzia, nie naskoczyłam... Naskoczenie byłoby raczej w stylu "Co ty sobie k***a wyobrażasz?!" (albo coś w tym stylu
). A ja po prostu napisałam, że dziwi mnie Twoja reakcja, bo sąsiedzi mają prawo robić remont, nie zważając na to, czy ktoś ma małe dziecko. Uroki bloku.Temat dla mnie zakończony, nie rozumiem, po co roztrząsać skoro i tak się nie dogadamy. ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
|
|
#745 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie chce zimy ![]() Cytat:
Cytat:
No i chyba czas siegnac po coz cieplejszego, oj tak.---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Butter! podejdz do plota, co sie czaisz
|
|||
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo.. następna. Tyle , że u Ciebie troche cieplej No ale lato to to nie jest
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien dobry ![]() Wczoraj wywolalam moje bole brzucha ...no tak jesienWlasnie zjedlismy sniadanie, jecznice na maselku i maly cala zjadl Chyba juz zdrowieje
|
|
#748 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zastanawiamy się z mężem nad jakimś wypadem w okolicy Świąt lub Sylwestra. Mogę Ci w związku z tym zadać kilka pytań na PW?
|
|
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle ze ja dzis do Polaszy jade na 1 dzien i musze w tych balerinach popychac do jutra wieczora minimalnie a w PL zapowiadaja ziiiime od jutra
|
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37261252] Zastanawiamy się z mężem nad jakimś wypadem w okolicy Świąt lub Sylwestra. Mogę Ci w związku z tym zadać kilka pytań na PW? [/QUOTE]Pytaj tutaj! Bo i ja jestem zainteresowana
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

Ty wolisz dziewczynki, chciałabyś mieć drugą córeczkę - jasne 
super że wracasz do siebie
16.07.2012 - Kamil, nasze serce.
trzymam za Ciebie 

bo może w między czasie wychowuje dziecko, sprzątam dom, gotuje obiady i tysiąc innych?
Bo kocham Go najbardziej na swiecie jak sie usmiecha czy jak placze jest moj , piekny , najcudwoniejszy 

Czas zejść w otchłań piwnicy i przytargać jesienne kozaki... I kupić coś zimowego...
...no tak jesien