|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
![]() Tylko że ona się pręży nawet przy dawaniu butelki :/ Włąsnie przed kwadransem dała taki koncert, że pól osiedla się trzęsło. Ledwie zdązyłam umyc wlosy, a o rozczesaniu nie wspominając. Tak się darła, że ubrałam ją i bęc do wozka, otworzyłąm okno i teraz ją bujam, zimno jak chol.era, a ja jeszcze mam mokre włosy. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() 195 w kolejce??!?!?!?!? Gdzie Ty dziewczyno mieszkasz ![]() U mnie jest na 34 miejscu i juz panikuję ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]() Ale już leję na ten cały bałagan. Zrobię tak jak mi poradziłą moja mama - w sobotę wysłac tż z dziołszką na dwór a ja w tym czasie bede robila porządki ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Uffff Hania zasnęła przy oknie..
![]() |
#4772 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A do tańczenia mam Just Dance i Dance Central 1 i 2 (tu też wolę 2, ale to chyba po prostu kwestia rodzaju muzyki i rodzaju tańca, jaki ktoś lubi). Zumbę miałam okazję kiedyś spróbować, ale niestety bardzo delikatnie i krótko, raczej popatrzyłam tylko, bo było to w ciąży za czasów moich twardnień brzucha... Ale mam zamiar sprawić sobie koniecznie! Maks lubi Kinectimals, Joyride, Kinect Adventures. A Ty co masz ciekawego? Jeśli 8ki nie sprawiają żadnych problemów, to gryź sobie nimi na zdrowie! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |||||
Zakorzenienie
|
Idziemy z Maćkiem 7.11. na konsultację do neurologa i innego fizjoterapeuty. Do tego czasu będziemy ćwiczyć, trudno, jakoś damy radę
![]() Wy dajecie to my mamy nie dać? ![]() Szczególnie jak czytam o postępach... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() No właśnie... Maciek ma lewą stronę ulubieńszą, i moim zdaniem nie jest to coś nienormalnego, ale fizjoterapeuta co innego twierdzi... Sama do niego polazłam. ![]() Ja się nawet sobie i chłopu przyglądam, też mamy ulubieńszą stronę do spania, o trzmania głowy. Nikt ze mną w okresie niemowlęcym nie ćwiczył, a głowę mam prostą. No, okazem zdrowia jestem, a co tam, pochwalę się. ![]() Muszę jeszcze z teściową pogadać, czy swoich chłopaków rehabilitowała. Cytat:
![]() Cytat:
Nie tak dawno pisałam jak Maćka kładę wszędzie jak nie chce sam leżeć, chociaż to raczej jak już jest znudzony leżeniem "w samotności" przez dłuższy czas. Kładę go na stół jak jem, na blat (duży mam) jak kroję czy coś tam mieszam, na podłodze w łazience jak np. wyciągam pranie. Albo na leżaczku i mu strzepuję pranie przed nosem, a on cały szczęśliwy! Cytat:
![]() Wysłać mamę z wnuczką na spacer, chłopa zagonić do sprzątania, a Ty leżysz i pachniesz! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 8ki nie sprawiają mi kłopotu więc pewnie dlatego dentystka nic mi nie mówiła o usuwaniu. Kontrolę robię dość czesto by się obyło bez znieczulenia bo panicznie boję się igły ![]()
![]() |
#4775 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ehh później spróbuje coś wymyślić mądrzejszego ![]() Wymieniać nas nie wolno, ewentualnie czasami możesz podmienić ![]() Cytat:
Ja staram się na bieżąco coś robić albo podrzucam małego dziadkom na godzine i wtedy ogarniam. I nie pucuję do upadłego- mam mieć czysty kubek na herbatę i nie zabijać si ę o swoje ciuchy porozrzucane w każdym kącie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Antek się prężył kiedyś głównie na spanie. Teraz zauważyłam, że jak mu coś nie odpowiada, i ogólnie rzecz biorąc jest Gniewko, to się tak wygina (i jęęęczy. Albo Gniewko przeradza się we Wkur wko i wtedy jest wycie) Cytat:
Ciekwae, co Ci powie ten inny fizjo... coś jest w tym, że jak już się trafi do jakiegoś lekarza specjalisty, to zawsze coś wykryje. Na zasadzie "dajcie mi człowieka a znajdę na niego paragraf"... ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() Ja nie staram się być supermenką. Ogarniam zawsze podczas porannej drzemki Małego. Tak z pół godzinki. Albo razem z nim sprzątam, tak jak _agata. A jak mam gorszy dzień (albo Antek ma), to wtedy jest bałagan i trudno. Poza tym mąż wracając z pracy robi zakupy, często gotuje obiad (wynajduje przepis, jakiś najchętniej wykosmoszony i pichci. A ja się potem zachwycam ![]() Jak mam lepszy dzień to się biorę intensywniej, odkurzam i piekę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry ze śniadankiem
![]() ![]() ![]() U nas bez większych zmian, Filip nadal ma tylko dolne jedynki - od dwóch miesięcy, czyli widać je doskonale - najlepiej gdy się śmieje i złości. No przesłodko ![]() ![]() ![]() W zeszłym tygodniu mąż miał tydzień urlopu i dzięki temu pozałatwialiśmy parę spraw. Między innymi ocknęłam się, że w kadrach nie mają mojego dyplomu i dlatego wyliczyli mi 21 dni urlopu (miałam wracać 12 listopada!). Tak więc ja wracam do pracy 1 grudnia, a mąż wtedy zaczyna tacierzyński. Szczerze powiedziawszy nie mogę się już doczekać. Ale tylko czasem, bo jak pomyślę, że mam zostawić mojego maminsynka na 8 godzin to mi się smutno robi... Później zajmować się nim będzie teściowa, co jak może pamiętacie średnio mi się uśmiechało, ale co zrobić. Uznaliśmy, że to lepsze wyjście niż żłobek. Zresztą przy naszym trybie pracy przydałby się taki do 18 (prywatny), a z kolei przy zarobkach to większa część mojej pracy szła by na żłobek, a to też się mija z celem moim zdaniem. Sagę o Ludziach Lodu i Sagę o Czarnoksiężniku pochłonęłam jeszcze w liceum, niektóre tomy pod ławką na lekcjach historii ![]() Aaa wiem co ![]() ![]()
#4778 | ||||||
Rozeznanie
|
Hej!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze pomarzyć. ![]() Jak dziś się super spało! Hania nam dała pospać do 9. ![]() ![]() A ja mam tyyyyle do czytania- ale niestety same papiery do pracy. Bo jeśli chodzi o książki to ja mam takie fazy. Powiedzmy pół roku nic nie czytam a potem pochłaniam jedna książka za drugą. I mam taką manię: nie lubię wypożyczać książek- wolę kupować. Wiem, to głupie. ![]() ![]() Swego czasu czytałam Dana Browna (ten od Kodu Leonarda da Vinci). Przeczytałam wszystkie. Polecam zacząć od najgorszej. Ja zaczęłam czytać od "Anioły i demony" i niestety później już nie to. A te książki są wciągające baaardzo. Moja najlepsza książka to "Nostalgia anioła". Jest piękna. Taka, do której chce się wracać. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() No to trzymam kciuki żeby ząbkowanie przebiegało łagodniej. ![]()
![]() |
#4779 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
no to faktycznie duży chłopak... po prostu gratki za poród sn. a wiedziałaś z usg że będzie taki duży? ja bym się chyba mega bała gdybym wiedziała ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4781 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- my w pon idziemy do naszego pediatry bo w tym tyg jest na szkoleniu a zależy mi żeby mi polecił jakiegoś laryngologa do konsultacji i potem zobaczymy. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4782 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
oj tak wszystkiego próbuje, ale mój synuś po prostu musi wiedzieć że interesuje się tylko nim i niczym innym bo się wścieka ![]() Cytat:
Mój sporo śpi ale krótko Pierwszy raz cytowała i pewnie coś będzie nie tak. Ktoś jeszcze pytał ile waży Antoś. Obecnie 7kg także patrząc na wagę urodzeniową to mało przybrał. Jęsli kogoś pominęłam to prze[praszam ale jeszcze nie ogarniam forum Edytowane przez natusiakac21 Czas edycji: 2012-10-26 o 13:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po szczepienie, mały bohater tylko wrzasną, zrobił podkówkę i tyle go słyszeli
![]() Waży 9100, ale teraz to kruszynka jest. ![]()
![]() |
#4784 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za rady
![]() W sumie to te dziwne zachowania zaczęły się odkąd podaję gluten ![]() ![]() Podałam też na obiadek zupkę z kurczakiem ![]() No i jesteśmy w kolejnym skoku rozwojowym ![]() PS. Włąsnie odchyla główkę do tyłu jak się pręży i często robi stópki baletnicy, co podobno też jest objawem napięcia ![]()
#4785 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nostalgię Anioła czytałam, również gorąco polecam, a jutro jadę do Empiku to poszukam czegoś tego Browna. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Jestem, podczytuje co jakiś czas ![]() My dzisiaj też po szczepieniu, Leon nie poczuł nawet wkłucia dopiero jak szczepionka zaczęła szczypać zaprotestował, ale szybko się uspokoił także nie było źle ![]() Młody waży 9200 i mierzy 70cm, ale widzę, że nie jest rekordzistą w swoim przedziale wiekowym ![]() Aktualnie wyżyna mu się ząb także od wczoraj mamy hardcore ![]() liczyłam, że ząbkowanie pójdzie gładko jak u Julki, ale się przeliczyłam Tak więc siedzimy tulimy się a mama nadrabia wizażowe zaległości ![]() Trochę udało nam się uporać ze wzdęciami, dzięki debridatowi i boboticowi, także teraz młody ma 2 dłuższe drzemki w ciągu dnia i nie pręży się już tak bardzo. Rozszerzamy dietę mały zjada słoik zupy i pół słoika jabłka na dzień. Zupę ma wprowadzoną zamiast jednego posiłku mlecznego bo martwi mnie, że za dużo na wadze przybiera i oczywiście zero kaszek. Gluten wprowadzimy w 6 mies. Problemy jak zwykle zapieprzają u nas stadami ![]() Jest podejrzenie, że Leoś nie słyszy na jedno ucho jednak póki co nie mamy jednoznacznej diagnozy i jeszcze będziemy się badać. Czeka nas operacja przepukliny pępkowej, bo mimo sumiennego zaklejania i kilkuset zł wydanych na plastry pępek wystaje nadal ![]() Musimy znaleźć dobrego dermatologa, mały urodził się ze sporym znamieniem na pośladku tzw. myszką, ale oprócz tego ma w środku takie nieregularne czarne plamy i to mu rośnie ![]() Mnie też czeka zabieg bo po ciąży mój malutki kiedyś żylaczek rozrósł się na całą łydkę i teraz muszę dziada usunąć ![]() Reszty Wam oszczędzę ![]() Dziewczyny powodzenia w ćwiczeniach ze szkrabami, dużo sił i cierpliwości Wam życzę ![]() Stokroteczko ściskam Cię mocno, dobrze, że tak wcześnie postawili rozpoznanie i zobaczysz dzięki dobrze dobranym aparatom mała będzie się rozwijać jak rówieśnicy ![]() Anulka nawet nie wiem co napisać... dużo siły i zdrowia dla Was! wklejam Leona sprzed tyg ![]() Edytowane przez karozka Czas edycji: 2012-10-26 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |
Rozeznanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jak to z tą kaszką z glutenem bo już nic nie wiem...
mam Bobovitę Mleczna Kaszka Manna no i chciałabym ten gluten dodawać do mleka na noc... tylko ta kaszka jest po 6 miesiącu dopiero ???....karmię mm , a na noc robię 180ml... a może w ogóle inną kaszkę muszę kupić? wiem że polecacie te Holle ale nigdzie ich nie spotkałam w sklepie, może w marketach są? bo ostatnio nie bywam w dużych sklepach i tam nie patrzyłam ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
słodziak!!! wszystko inne na pewno się ułoży!! trzymam kciuki ![]() Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2012-10-26 o 15:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziewczyny oglądam zdjęcia Waszych maluszków i podziwiam, śliczne są te nasze dzieciaczki ![]() U nas też dzisiaj szczepienie, Hanusia troszkę płakała. Myślałam,że przekroczy magiczne 6 kg, ale niestety się nie udało ![]() Pisałyście o czytaniu, jestem nałogową książkomaniaczką, pochłaniam książki namiętnie w olbrzymich iościach. Przy dwójce maluszków czas mam tylko w nocy, więc pernamentnie chodzę niewyspana. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 | |
Zakorzenienie
|
karozka, ale się do Was dziadostwa przypałętało
![]() Ja już nie narzekam, bo u nas to luzik... Cytat:
![]() Możesz też kupić zwykłą kaszę mannę, wsypać do małego garnuszka łyżeczkę, zalać wodą, tak troszkę i to gotować kilka minut. I z tego dajesz małej do posiłku pół łyżeczki. Resztę włóż do małej miseczki, przykryj folią i będziesz miała na drugi dzień do obiadku.
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2012-10-26 o 16:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Rozeznanie
|
Witam!
Chciałam Wam powiedzieć że mój Stasiek kończy dziś 6 miesięcy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Efijy boski! Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-10-26 o 17:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wprawdzie przejrzałam jakieś 20 stron i znalazłam, ale tym bardziej dziękuję że zauważyłaś mojego posta ![]() ![]() Cytat:
Zreszta ta kaszka zawiera w sobie mleko mm, więc nie powinno się jej mieszać z mlekiem. Najlepiej podaj ją dziecku na łyżeczce lub dodaj do obiadku czy deserku. A na noc do mleka dodaj inną bezglutenową kaszkę bądź kleik |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4794 |
Raczkowanie
|
Hej,
U nas katar juz mija powoli. Nie pamiętam kto polecał Katarek ale nam barzdo pomógł Fridą nie dawałm rady Mała uciekała a Katarkeim spokojnie siedzi i trwa to kilka sekud i brzmi starsznie ze do odkurzacza ale siła ssąca jest nei wielka. Więc dziękuje. Moja Sara waży 8400g Sara też już się zrobiął spokojna ladnie się bawi nie wiem czy przed 2 tyg to skok byl czy co. Zębów nadal nie mamy, mnie wyszły podobno w 8 miesiącu dolne jedynki a następne dwie dwójki górne wygladałam jka wilkowłak. Mama prowadziła mi taki pamietnik i ostatnio troche sobie czytałysmy. Ja Sarci też prowadze takie wspomnienia dzieciństwa. A mam pytanie odnosnie wprowadzania stałych pokarmów ile dajecie dziecku np. marchewki tyle ile zje czy odmierzacie np.180 ml? Ja dzis jablko starlam ale zabardzo nie chciała jak dałam jej łyzeczke to sama co nie co włozyął sobie do buzi. Co do ksiazek Dana Browna tez przerobialm wszystkie. A jutro mamy wychodne idziemy na parapetówkę. Z Sarą moja mama chętnie zostaje . |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Zakorzenienie
|
Po trzech dniach wprowadzania jabłka (tak 3 łyżeczki od herbaty dziennie) pojawiły się u Hani na policzkach szorstkie krosteczki. Odstawiłam jabłka po kolejnych 3 dniach i przy okazji rozmawiałam na ten temat z pediatrą, bo byłam bardzo zdziwiona, że jabłka uczulają. Pediatra potwierdziła nietolerancję i powiedziała, że coraz więcej dzieci ma alergię na jabłka, bo sadownicy zaczeli jakiś czas temu szczepić jabłonie z mandarynką, a ona jest mocnym alergenem. Po tygodniu wysypka zniknęła, mam znowu próbować podawać jabłuszko za mniej więcej 3-4 tygodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- [QUOTE=she_87;37271894]Hej, U nas katar juz mija powoli. Nie pamiętam kto polecał Katarek ale nam barzdo pomógł Fridą nie dawałm rady Mała uciekała a Katarkeim spokojnie siedzi i trwa to kilka sekud i brzmi starsznie ze do odkurzacza ale siła ssąca jest nei wielka. Więc dziękuje. Moja Sara waży 8400g Sara też już się zrobiął spokojna ladnie się bawi nie wiem czy przed 2 tyg to skok byl czy co. Zębów nadal nie mamy, mnie wyszły podobno w 8 miesiącu dolne jedynki a następne dwie dwójki górne wygladałam jka wilkowłak. Mama prowadziła mi taki pamietnik i ostatnio troche sobie czytałysmy. Ja Sarci też prowadze takie wspomnienia dzieciństwa. A mam pytanie odnosnie wprowadzania stałych pokarmów ile dajecie dziecku np. marchewki tyle ile zje czy odmierzacie np.180 ml? Ja dzis jablko starlam ale zabardzo nie chciała jak dałam jej łyzeczke to sama co nie co włozyął sobie do buzi. Co do ksiazek Dana Browna tez przerobialm wszystkie. A jutro mamy wychodne idziemy na parapetówkę. Z Sarą moja mama chętnie zostaje .[/QUOmoja liwcia np marchewke zjada cały słoiczek a jabluszek poł słoika po koncentracie pomidorowym ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4799 |
Zadomowienie
|
moja liwieńka
![]()
#4800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jest zwykła kasza manna bez gotowania, są jeszcze inne, musisz podjechać i popatrzeć ![]() Śliczna jest ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.