|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Dzieki dziewczyny. Bo mojej sie zrobiła tam zdarta skórka i wczoraj na wizycie patronazowej pediatra powiedziała, ze dobry jest pupik - kupiłam i smaruję ale wlasnie mam wrażenie, że bardzo wysusza i nie wiem czy nie podraznia bardziej. Zacznę chyba natluszczać oliwką.
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Achh,
pięknie dzień się rozpoczął. ![]() Buty zakupione, torebka i sweter przy okazji No i waga ładnie wskazuje 47,5kg |
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak z 2-3 razy dziennie ma. I też wkurza go trochę, jeśli trwa za długo. ![]() A Wy czyścicie te noski, bo maluchy mają katar czy tak po prostu? Bo ja czyściłam może dwa razy jak gila zobaczyłam w nosie ![]() Jedynie w nocy jak nie mieliśmy nawilżacza jeszcze, to psikałam wodą morską (ale nie odciągałam potem), bo słyszałam że ma przesuszony nosek. Ja mam mały kryzys... Henio spał ładnie , zasnął 22, potem budził się 1, 4, 6.30 i wstał o 8. Ale mnie te przerwy na karmienie+wstawanie o 8, wykańczają! Zwłaszcza, że pediatra kazała go tak na półsiedząco karmić, a mi by było wygodniej na leżąco... No i nie mogłam się rano dobudzić, dobrze że mąż się nim zajął dopóki nie doszłam do siebie. U nas dziś słoneczko świeci! A wczoraj też była mżawka u nas i oczywiście jak zwykle zapomniałam folii na wózek
|
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1146 | ||||
|
Zadomowienie
|
Doberek,
Moja pyza całą noc przespała w swoim łóżeczku, także jestem zadowolona Za to zasnęła dopiero o 24.Teraz wcinamy mleczko, żeby o 11 pójść na spacer. Jejku jakie śliczne te nasze dzieciaczki. Oglądanie zdjęć naszych dzieci to sama przyjemność. Melcia cudownie się uśmiecha. Iwoncia jaki Twój urwisek łysiutki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Mi zakupy pozostalo robić tylko przez Internet jak na razie. |
||||
|
|
|
#1147 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie, pokażcie
![]() Ja ostatnio kupiłam kamizelkę ![]() Ja dzisiaj miałam ładną noc, co prawda Maja zanim usnęła wczoraj wieczorem to darła się strasznie, ale koło 20 już spała, wstała o 1, do 2 ją karmiłam i wstała o 6. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Nie martw się, ja też wyrwałam się dopiero RAZ i non stop śledzę sklepy internetowe
|
#1148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aga_ton a misie takie w prezencie dostalismy od przyszlego chrzestnego Jagódki baby mix znalazłam na all podobą, te samo opakowanie ale inne miski http://allegro.pl/karuzela-pluszowa-...696254204.html---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- asiulka, kalpana dziękuję ![]() iwoncia kurcze to nei wiem co jeszcze. Pozoztaje termometr mojej jeszcze pomaga przed jedzonkiem gimnastyka nóżki do brzuszka i masowanie brzuszka---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
i jak tu jej nie przekarmic
|
|
#1149 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Matko jak cudownie się spalo na wygodnym narożniku Mój Mati mi na zakupy pozwala, biorę go ze sobą zawsze i bez problemu mogę się skupić na zakupach.Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Asiuulka89;37261278 Ja dzisiaj do spowiedzi smigam no coz ostatni raz bylam w kwietniu 2010 Ja w październiku 2009 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moja waga też mnie dziś pozytywnie zaskoczyla. Do wagi sprzed ciąży brakuje mi 40 deko Do wymarzonej 15 kilo
|
||||
|
|
|
#1150 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak wiec jestem w szoku ze u was tak jest.. ja znam przypadki ludzi którzy nie praktykowali ale dziecko chcieli ochrzic i bez problemu ksiadz ochrzcil, jedynie zeby chrzesni byli praktykujacy. to samo w przypadku gdy rodzice nie mieli slubu koscielnego. no i teraz nie trzeba chrzcic na mszy, nie ma komuni itd. a i ja slubu na szczescie nie musialam odbywac spowiedzi, nie bylo takiego wymogu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
kiedy jej sie to spanie wydluzy, zeby chociac do tych 3 h ![]()
|
||||
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Przedstawiam Maję Anesh:
|
|
|
|
#1152 |
|
Wtajemniczenie
|
kochaniutka tak w ogóle to ciekawe jak tam lourose, nic sie nie odzywa ![]() |
|
|
|
#1153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Ja dzisiaj chyba odespałam wczorajszą nerwówkę, bo dopiero jakieś pół godziny temu wstałam. Oczywiście u nas nic się nie dzieje. Po tym całym zamieszaniu to już nawet przestałam szukać objawów zbliżającego się porodu. Tzn. brzuch pobolewa i napina się cały czas, ale przecież to nie to. Kraven to dziś nasz termin. Jesteśmy oficjalnie przeterminowane, jeżeli dziś nasi chłopcy nie zechcą wyjść do końca dnia. ![]() Przecudne są te Wasze maluszki!!! A Maja Anesh, jaka kruszynka. Cytat:
Ja za to jak mam wychodzić na zakupy na osiedle to jestem ciężko chora. Co chwilę słyszę "A Pani jeszcze z brzuchem?", "Ooo to Pani jeszcze nie urodziła?" itd. ... No, aż ciśnie się na usta, żeby ludziom głupio odpowiadać w stylu "Urodziłam, ale polubiłam chodzenie z dużym brzuchem, więc wypycham go przed wyjściem z domu". Cytat:
Już dzisiaj na szczęście jestem spokojniejsza, chociaż meliskę i tak sobie zaprzę jeszcze na wszelki wypadek. Teraz tylko pozostaje dalsze czekanie. Po cichu liczę, że jednak pęcherz pęknie wcześniej i nie będziemy musieli czekać do tego 5 listopada.---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Ja myślę, że już dawno urodziła, ale w całym tym zamieszaniu związanym z nową sytuacją zapomniała nam się tym pochwalić. ![]() ![]() No i obstawiam, że I_K też już ma Piotrusia ze sobą,bo pisała o tych regularnych skurczach.
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do rozgrzeszenia, to odnotują ci na kartce, że do spowiedzi przystąpiłaś tylko do komunii nie podejdziesz, rozgrzeszenie dostaniesz jeśli między Wami istnieje tzw miłość braterska i nie dochodzi do zbliżeń . Ja mam koleżankę, która z zawodu była katechetką, masakra jakie one obostrzenia mają, łącznie z ubiorem i tez wyszła za mąż jak się później okazało totalnego alkoholika (skrywał swoje uzależnienie), niestety małżeństwo nie przetrwało i się rozwiedli. Przestała również uczyć katechezy, bo rozwódka. ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Ale słodka Maja, a te niedrapki takie wielgachne. Ogólnie słodkie te nasze dzieciaczki
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-10-26 o 11:48 |
|
|
|
|
#1155 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Aleś się obkupiła ![]() Melcia śliczna Cytat:
Cytat:
No cudo kruszynka, jak mama ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- No ja ze spowiedzią mam spokój bo w kościele ewangelickim trzeba tylko akt urodzenia.
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nadszedł czas na mojego dziadka. Zaczął sinieć i lekarz stwierdził że zaczyna umierać. Dał mu silne leki przeciwbólowe, siostrze nie chcieli ich wydać w aptece, dzwonili do lekarza czy się nie pomylił. Ja już tylko modlę się aby się nie męczył...
|
|
|
|
#1157 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpiękniejszy ![]() Cytat:
Cytat:
A w kwestii kombinezonów, Tamlin, Colds, macie rację. Nie będę kupować skoro już mam. Z wózka widać nie będzie ![]() Cytat:
nie twierdzę, że mi ich brak, ale to zaskoczenie, bo jak ja 2 razy byłam chrzestną to na jakieś spotkanie musiałam iśćA tak z ciekawości - jakie są u Was dziewczyny "stawki" za chrzest? u nas niby ofiara ("w większości dają po 200 zł" jak to powiedział ksiądz). spodziewałam się wyższej kwoty, więc to 200 zł to ok jest Cytat:
Cytat:
przy każdej zmianie pieluszki pupkę, pachwinki mojej córuni natłuszczam linomagiem lub maścia witaminową lub bepanthenem. no i bez odparzeń żyjemy Cytat:
Colds, Gda, chwalcie się zakupami Moja córa dziś 10 tygodni kończy
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1160 |
|
Wtajemniczenie
|
tamlin strasznie mi przykro...
|
|
|
|
#1161 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jezu co to za kwota... U nas max 50zł i to nie "co łaska" tylko od razu w oczy mówią. A tu mój mały chwilowo śpiący marynarz |
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę całej Twojej rodzinie dużo sił w tym ciężkim dla Was okresie.
|
|
#1164 |
|
Wtajemniczenie
|
Tamil przykro mi....
U nas za chrzest co łaska i płaci ojciec chrzestny( taki obyczaj).Przy bliźniakach chrzestny Huberta dał 100zł a od chrzestnego Oliwi ksiądz nie wziął bo ma dopiero 16 lat i jak stwierdził "jeszcze nie zarabia". Dziewczyny wiem że o tym już było ale mozecie podesłać linki na jakie nawilżacze powietrza się zdecydowałyście?Tak przeglądam na allegro i wszystkie jakieś badziewne mi się wydają... A wogóle to nie moge obiadu zrobić bo dzieci dziś na zmianę na rękach od rana... A i kupiłam też konika fp
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Jest bardzo fajny, chociaż ciężko się zakręca pojemnik z wodą. ![]() A tak z ciekawości - co robisz jak i jedno i drugie dziecie Twe płacze...? Bierzesz oboje na ręce??? ![]() O rany, Tamlin tak mi przykro... Mam nadzieję, że dziadzio nie będzie się długo męczył... |
|
|
|
|
#1166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jednego na ręce drugiego obok na łóżku i wciskam smoka albo butle zależy czemu płacze
|
|
|
|
|
#1167 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Śliczne te Wasze małe kruszynki Cytat:
Cytat:
Jaka kruszynka malutka... Gratulacje dla Anesh jeszcze raz Cytat:
Tutaj już nie taki groźny ten Twój przystojniak
|
|
#1168 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla anesh!
U nas trochę lepiej, dzięki dziewczyny za miłe słowa, przeczytałam, ale nie mam siły cytować Kalpana- gratuluję i współczuję takiej opieki w szpitalu TŻ mi dużo pomaga, ale wiadomo, że nie we wszystkim może mnie wyręczyć. Byłam u neurologa wczoraj z tym moim uciskiem nerwu i ustaliliśmy takie leczenie, że mogę karmić . Z laktacja mimo stresów nie mam większych problemów.I przedstawiam moja Kingę, 58 cm zapomniałam dodać, część ciuszków 56 (te polskich firm) są na nią za małe . Dwa pierwsze zdjęcia 2 doba, ostatnie z przedwczoraj.
|
|
|
|
#1169 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam!
Zaraz ubiorę mojego śpioszka i śmigam na spacerek ![]() uff w pracy może jakoś się poukłada, na szkoleniu dziś się pojawili i nawet dobrze ogarniali, więc trzeba być dobrej myśli ![]() moja mała coś w nocy zaczyna mieć fanaberie, naje się i zamiast spać to płakać zaczyna w łóżeczku i trzeba ją nosić, żeby zasnęła, na szczęście w miarę krótko to trwa, bo tylko kilka minut dziś druga noc taka była, poczekam i zobaczę, jak kolejna przebiegnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też karmię na siedząco, bo boję się zasnąć z małą w łóżku, więc siedzę i potem ją odkładam do łóżeczka z tym, że ona ssie po 20 minut do pół godziny a nie jak Henio 10-13 minut i zazwyczaj muszę dzielić karmienie na dwie tury, bo jak ją wezmę do cyca to idzie prawie zawsze kupa, więc pokarmię kilka minut dla wyciszenia się Lili, potem na przewijak pupę posprzątać i z powrotem do cyca. Na koniec jeszcze potrzymać do odbicia i myk do łóżeczka - czasem prawie godzinę to trwa wszystko a na koniec ona i tak się obudzi i wtedy mąż wstaje i ją trzyma kilka minut na rękach - uśnie, odkłada do łóżeczka i można spać![]() cudny kolejny włochacz mały Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
ja boję się pomyślec ile 31 będzie ,bo mamy usg główki wtedy powtórne i ważyc tez bedą mała co do ślinienia to Jagódka ślini się co nie miara, szczególnie gdy jest na brzuszku no i rączki całe już prawie do buzi wkłada hehe---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- hehe ale minkę strzelił ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- śliczniusia i jaka jużduża z niej pannica mam kochana pytanko, bo na focie Melcia ma główkę do tyłu odchyloną jak leży czy częśto tak śpi? bo moja Jagódka tak i jak pediatra to zobaczył, gdy ją śpiącą na przewijak wyłożyłam to wysłał mnie do neurologa ten kazał mi ją nosić tylko poziomo i inaczej wycigac z łóżeczka+ wszystko w łóżeczku na wysokosci oczu, by główki nei odchylała i za miesiąc kontrola, by sprawdzic czy to nawyk był czy coś innego a w ogóle jak tam wasze dzieciaczki trzymają dobrze główkę w pionie, bo moja ma 7 tyg i czasem mi ją odchyli jak się pręzy na kupkę do odbicia wiem, że to mija ale kiedy mniej więcej? bo nie chcę się zamartwiac na zpas, bo Ci pediatrzy to wszystkie choroby podejrzewają u dzieci---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
no raz miała lekko podrażnioną pupkę ale to 3h leżała w pełnym pampku, bo mamusia nie zorientowała się, że dziecko nawaliło, bo tak słodko spała![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- co do czkawki, to moja miała w bruzchu dwa razy dziennie teraz ma różnie, są dni, że cały dzień miaął(ale to gdy karmiliśmy ją bebiko, a nie wiedzielismy, że ma alergie) teraz po zmianei na biebilon po jedzonku ma rzadko, częściej gdy zmarznie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

Tętno Małego, które skacze na granicy 115-120 to też norma. I jak być tu mądrym ?

Ja rozumiem że każdy chce się dowiedzieć czy to już ale może nie o 8 rano
no coz ostatni raz bylam w kwietniu 2010 

2 sierpnia 2018