Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-25, 18:19   #1111
Iwoncia81
Zakorzenienie

Jeeeeeejuuu, nie wiem czy zbieg okoliczności czy co ale wzięłam termometr, końcówke uciaprałam oliwką i pogmerałam małemu w pupie ale kupsko nie szło, ale potem za 30 minut zaczął cisnąć i jak kiedyś głośno strzelał z kupy tak dzisiaj cicho poszło i gdyby nie ten zapaszek drażniący nosa to myślałabym że nic nie zrobił
Jak zajrzałam do pampka to miałam radoche a jednocześnie płakać mi sie chciało ile tam tego było
Cud że pampek wytrzymał

Dzięki kobietki za podpowiedź z tą oliwką
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 18:30   #1112
Nisia4
Zadomowienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Nisia ja wczoraj miałam ściągnięte 130 ml. Mała wypiła na raz i szukała cyca ciągle. Ale jej nie dałam. To było mleko z nocy odciągnięte więc uznałam, że ma dość, ale może z butelki pije się jej trochę lepiej niż z cycka i stąd u niej to wrażenie głodu bo się porządnie nie zmęczyła.
Dzięki za podpowiedź.
Ja ściągnęłam całe 40 ml, ale tylko dlatego, że w dalszym ciągu nie wiem jak się do tego zabrać.
Poszłam dzisiaj do ginka i zostawiłam mamie nakarmioną Małą i te 40 ml. Po godzinie mama musiała jej podgrzać to co ściągnęłam i oczywiście Maja wciągnęła to na raz, a mama myślała, że to będzie dla niej dużo
W ogóle moja mama stwierdziła, że takie gęste mam to mleko i że ona takiego jeszcze nie widziała
Tymczasem od 2 godzin zmagam się z wielkim krzykiem :/
Stary 2012-10-25, 19:22   #1113
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Dobry wieczór
Mała wykąpana, najedzona i leży w bujaczku spokojnie a ja mam chwilkę by Was nadrobić
Dziś malutka była tak spokojna, ze można by rzec anioł nie dziecko cały dzień prawie spała.Nawet pozwoliła mi wyskoczyć na miasto

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam za słowa wsparcia. Czuję się tak wyprana psychicznie, że nie da się tego słowami opisać.

Ta ginekolog, od której dostałam skierowanie, była dzisiaj jako lekarz wykonujący zabiegi i operacje, a dyżur cały dzień ma ordynator. Zaczęło się sympatycznie, bo powitała mnie położna na ginekologii, która już wiedziała kim jestem, bo była po rozmowie z moją ginekolog. Nawet nie dali mi łóżka, bo istniało spore prawdopodobieństwo, że mnie odeślą na położniczy. Najpierw ta moja gin przeprowadziła ze mną wywiad i powiedziała, że już rozmawiała o mnie z ordynatorem i pójdę jako jedna z ostatnich na cc ze zwględu na to, że nas nic nie goni, ale najpóźniej popołudniu Mały będzie na świecie. Problem w tym, że musiał mnie przebadać dyżurujący lekarz, czyli ordynator. Ostrzegła mnie przed nim, że może mieć do cc jakieś małe "ale", lecz stwierdziła, że najwyżej na 2 dni zostanę na ginekologii i założą mi ten cewnik, gdyby jednak wielmożny pan chciał, abym rodziła naturalnie. Ona poszła na blok operacyjny, a ja prawie 4 h czekałam na badanie ginekologiczne i usg. Wszystko oczywiście pozamykane. Co do wagi, to usłyszałam od niego tylko "rzeczywiście jest z tych większych". Ciśnienie 140/85 jest ok ( mimo, że całą ciążę miałam bardzo niskie, momentami nawet 100/60), ale jest tylko na granicy, więc mam nie panikować. Stwierdził, że zrobimy ktg i jak nic nie wyjdzie to wypuści mnie. Na ktg tylko 2 razy brzuch odpuścił i skurcze spadły do 5, a tak to cały czas napięty w granicach między 20-30, a momentami skakał do 50 ( to w sumie mało, bo wcześniej jak leżałam do miałam takie dochodzące do 80). Według niego, to prawidłowy zapis. Oczywiście cały czas borykam się z infekcją ( tzn. przyjmuję cały czas jakieś leki), więc cewnika mi nie założy, bo w tej sytuacji nie można tego robić. W ogóle komedia... jak miałam mieć ktg, to kazali mi się w końcu przebrać w koszulę i położyć na łóżku, więc ja normalnie się położyłam i nogi przykryłam kołdrą. Dostałam opieprz od salowej i położnej, że miałam się położyć na kocu, a nie pakować się do łóżka, bo teraz one muszą zmienić pościel, gdyby mnie wypuścili ( no i wypuścili ). Rozumiecie? Awantura o to, że muszą pościel zmienić.

Najgorsze, że nie mogłam złapać nigdzie tej mojej ginekolog, bo była na położniczym oddziale na zabiegach. Od 16 przyjmuje u siebie, więc przedzwonię jej opowiedzieć o tym całym cyrku. Zobaczymy co ona na to wszystko.

Ja wiem, że to wszystko wydaje się całkiem logiczne... że bez sensu, żeby mnie trzymali na oddziale, skoro nic się nie dzieje ( tzn. brak rozwarcia i mocnych skurczy), jednak to nie zmienia faktu, że jestem paskudnie rozżalona tą całą sytuacją. Narobiono mi nadziei na to, że utulę lada moment Małego, a tutaj nagle mi ją bezczelnie odebrano. Mam świadomość, że zbyt emocjonalnie do tego podchodzę, ale nic na to nie poradzę.

To się wygadałam.

Pytacie o ten drugi szpital. Mamy problemy z mobilnością w ostatnim czasie i stwierdziliśmy, że jednak lepiej jak będę rodziła na miejscu, bo wówczas TŻ będzie mógł w każdej chwili do nas dotrzeć, a tak to musiałby pożyczać samochód i tracić czas na dojazdy do szpitala. Zobaczymy co na to wszystko ta cała pani ginekolog. Jak nie usłyszę sensownego wyjaśnienia na całą tą sytuację, to rzeczywiście rozważymy poród w tym drugim szpitalu, mimo tych utrudnień z dojazdem.
kurcze Dearlie, a ja myślałam ze już dziś Antosia bedziemy witac.
Rozumiem Twoje rozgoryczenie, nadziei Ci narobili a tu klops.
3mam kciuki aby pani ginekolog cos sensownego powiedziała i wkońcu bedziesz wiedzieć na czym stoisz
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
po odparzeniu na dupce małej ani śladu
pomógł zielony linomag przy każdej zmianie pieluszki

do chusteczek już nie wrócę, przydadzą się jedynie podczas wyjazdów.
ja wkońcu też widze poprawe u mojej Igi
jeszcze maluteńkie ślady są ale pewnie lada dzień zginą.
U mnie pomógl clotrimazolum z mąka ziemniaczaną ( najpierw posmarowałam maścią a potem przysypałam mączką) na zmiane z maścią ziajki na brodawki

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Jeeeeeejuuu, nie wiem czy zbieg okoliczności czy co ale wzięłam termometr, końcówke uciaprałam oliwką i pogmerałam małemu w pupie ale kupsko nie szło, ale potem za 30 minut zaczął cisnąć i jak kiedyś głośno strzelał z kupy tak dzisiaj cicho poszło i gdyby nie ten zapaszek drażniący nosa to myślałabym że nic nie zrobił
Jak zajrzałam do pampka to miałam radoche a jednocześnie płakać mi sie chciało ile tam tego było
Cud że pampek wytrzymał

Dzięki kobietki za podpowiedź z tą oliwką
Cieszę się że wkońcu kupa poszła wiem jak to potrafi cieszyć, w zasadzie nigdy bym nie pomyślała ze kupa mojego dziecka bedzie mi sprawiała taka radoche

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 20:07   #1114
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to pochwalę się naszą królewną
slicznotka!!

Cytat:
Dziękuję Wam za słowa wsparcia. Czuję się tak wyprana psychicznie, że nie da się tego słowami opisać.

Ta ginekolog, od której dostałam skierowanie, była dzisiaj jako lekarz wykonujący zabiegi i operacje, a dyżur cały dzień ma ordynator. Zaczęło się sympatycznie, bo powitała mnie położna na ginekologii, która już wiedziała kim jestem, bo była po rozmowie z moją ginekolog. Nawet nie dali mi łóżka, bo istniało spore prawdopodobieństwo, że mnie odeślą na położniczy. Najpierw ta moja gin przeprowadziła ze mną wywiad i powiedziała, że już rozmawiała o mnie z ordynatorem i pójdę jako jedna z ostatnich na cc ze zwględu na to, że nas nic nie goni, ale najpóźniej popołudniu Mały będzie na świecie. Problem w tym, że musiał mnie przebadać dyżurujący lekarz, czyli ordynator. Ostrzegła mnie przed nim, że może mieć do cc jakieś małe "ale", lecz stwierdziła, że najwyżej na 2 dni zostanę na ginekologii i założą mi ten cewnik, gdyby jednak wielmożny pan chciał, abym rodziła naturalnie. Ona poszła na blok operacyjny, a ja prawie 4 h czekałam na badanie ginekologiczne i usg. Wszystko oczywiście pozamykane. Co do wagi, to usłyszałam od niego tylko "rzeczywiście jest z tych większych". Ciśnienie 140/85 jest ok ( mimo, że całą ciążę miałam bardzo niskie, momentami nawet 100/60), ale jest tylko na granicy, więc mam nie panikować. Stwierdził, że zrobimy ktg i jak nic nie wyjdzie to wypuści mnie. Na ktg tylko 2 razy brzuch odpuścił i skurcze spadły do 5, a tak to cały czas napięty w granicach między 20-30, a momentami skakał do 50 ( to w sumie mało, bo wcześniej jak leżałam do miałam takie dochodzące do 80). Według niego, to prawidłowy zapis. Oczywiście cały czas borykam się z infekcją ( tzn. przyjmuję cały czas jakieś leki), więc cewnika mi nie założy, bo w tej sytuacji nie można tego robić. W ogóle komedia... jak miałam mieć ktg, to kazali mi się w końcu przebrać w koszulę i położyć na łóżku, więc ja normalnie się położyłam i nogi przykryłam kołdrą. Dostałam opieprz od salowej i położnej, że miałam się położyć na kocu, a nie pakować się do łóżka, bo teraz one muszą zmienić pościel, gdyby mnie wypuścili ( no i wypuścili ). Rozumiecie? Awantura o to, że muszą pościel zmienić.

Najgorsze, że nie mogłam złapać nigdzie tej mojej ginekolog, bo była na położniczym oddziale na zabiegach. Od 16 przyjmuje u siebie, więc przedzwonię jej opowiedzieć o tym całym cyrku. Zobaczymy co ona na to wszystko.

Ja wiem, że to wszystko wydaje się całkiem logiczne... że bez sensu, żeby mnie trzymali na oddziale, skoro nic się nie dzieje ( tzn. brak rozwarcia i mocnych skurczy), jednak to nie zmienia faktu, że jestem paskudnie rozżalona tą całą sytuacją. Narobiono mi nadziei na to, że utulę lada moment Małego, a tutaj nagle mi ją bezczelnie odebrano. Mam świadomość, że zbyt emocjonalnie do tego podchodzę, ale nic na to nie poradzę.

To się wygadałam.

Pytacie o ten drugi szpital. Mamy problemy z mobilnością w ostatnim czasie i stwierdziliśmy, że jednak lepiej jak będę rodziła na miejscu, bo wówczas TŻ będzie mógł w każdej chwili do nas dotrzeć, a tak to musiałby pożyczać samochód i tracić czas na dojazdy do szpitala. Zobaczymy co na to wszystko ta cała pani ginekolog. Jak nie usłyszę sensownego wyjaśnienia na całą tą sytuację, to rzeczywiście rozważymy poród w tym drugim szpitalu, mimo tych utrudnień z dojazdem.

matko a ja myslalam ze ty juz po cc i weszlam zobaczyc dobre wiesc, no szok!!! jaki brak organizacji w tym szpitalu! ale nie martw sie, juz niedlugo i tak Antos bedzie z Toba

Cytat:
A tu mój urwis z cyklu PODEJDŹ NO KTÓRY A OBERWIE Z PIĄCHY
ehehe faktycznie jakby mial przywalić

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
cudnego masz synusia!!

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Pewnie ze pamietamy, ważne ze Jagódka ma pełny brzuszek i jest szczesliwa

no to gratulujemy

a gdzie znik neła Enigmama? wiem ze ona z 3 ale mogła by sie zameldowac raz poraz

no dzisiaj zabrałam aparat i trzasnełam młodemu kilka fotek
przystojniak jak zawsze

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 20:16   #1115
kraven
Zakorzenienie

Dearlie jakie wieści? Może jednak tulisz Antosia?

Czy ktoś ma wiadomości od I_K?

U mnie pojedyncze, bardzo nieregularne skurcze.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 20:39   #1116
tamlin111
Zakorzenienie

Wiecie co mi Żwirek odstawił? Wykąpany, pachnący, zabieram do karmienia a ten pociumkał chwilę i krzyk. Ale taki okrutny, jakby straszna krzywda mu się działa. Lulałam, tuliłam, bekaliśmy, masowałam brzuszek, śpiewałam, a on szukał cyca, ale nie chciał go ssać. Na szczęście miałam flaszkę odciągniętego mleka i mu dałam z butli. Zjadł pięknie wszystko. Boję się że nie będzie chcial już cyca...
Poza tym mam narożnik nowy I kaloryfery I buty
Cytat:
Wpadłam tylko powiedzieć, że my zostaliśmy odesłani do domu... w dwupaku. Jak ochłonę, to może napiszę więcej, bo póki co siedzę i ryczę. Jeszcze rano usłyszałam, że dziś popołudniu najpóźniej będę miała Antosia przy sobie, bo zrobią mi cc. Po czym drugim lekarz po 4 godzinach czekania na badanie odesłał nas z oddziału. Mam się pokazać 2 listopada, a 5 trafię na porodówkę. Cyrk na kółkach, bo inaczej nie da się tego opisać. Najśmieszniejsze jest to, że na ktg wychodzi, że mam cały czas spięty brzuch na poziomie 20-30, a co jakiś czas wyskakują wyższe skurcze... ale to podobno prawidłowy zapis. Tętno Małego, które skacze na granicy 115-120 to też norma. I jak być tu mądrym ?
A ja miałam pisać do Ciebie jak tam Antoś. ale jaja

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Tamlin, Katee a nie wiecie czy te wkładki można kupić np. w aptece, czy tylko przez internet?
Niewiem niestety.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
no właśnie właśnie... w co to malucha ubierać na spacery? mam 2 kombinezony: sztruksowy na polarze i taki gruby na zimę, ale oba w rozm. 68-74 a moja kruszyna dopiero 62 zaczęła nosić i chyba trzeba kupić coś mniejszego
Mam ten sam problem. Ale raczej nie kupię kolejnego. W końcu mały tylko w wózku będzie w tym kombinezonie, tak więc nawet nie będzie widać że za duży.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Tamlin jak sie sprawuje ta hustawka? ten silnik faktycznie chodzi jak traktor? maly lubi sie hustac?
Huśtawka ok. A silnik chodzi normalnie, mi nie przeszkadza. Słychać go na pewno. Mati ostatnio z 15 minut się huśtał.

Cytat:
A to moja księżniczka. W końcu miałam chwilkę żeby ściągnąć zdjęcia.

Cytat:

Idę opróżnić cyce bo mi eksplodują.
Stary 2012-10-25, 21:07   #1117
Dearlie
Zakorzenienie

Kurcze, dobrze wiedzieć, że ta cała sytuacja wydaje Wam się równie abstrakcyjna jak mi, bo już miałam moment zwątpienia, czy oby nie przesadzam.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dearlie jakie wieści? Może jednak tulisz Antosia?

Czy ktoś ma wiadomości od I_K?

U mnie pojedyncze, bardzo nieregularne skurcze.
Eeeeh Kraven powiem Ci, że jestem tak rozbita, że zupełnie nie wiem, z której strony to wszystko ugryźć Dzwoniłam do tej ginekolog i w sumie nic mądrego nie usłyszałam. We wtorek mam się jeszcze u niej pokazać na wizycie. Wyszło na to, że ona po prostu jest bezsilna wobec decyzji ordynatora, bo to on ma na oddziale ostatnie słowo.

Tak sobie myślę, że mnie pokarało, że w ostatnich tygodniach ciąży zmieniłam lekarza prowadzącego. Mogłam trzymać się dotychczasowego lekarza i szpitala, a teraz wstyd mi się nawet u niego zjawić... pomijając fakt, że nie stać mnie na to, żeby chodzić do dwóch lekarzy prywatnie i u każdego zostawiać 100zł co tydzień.

Ja myślę, że I_K już pewnie na porodówce, skoro miała regularne skurcze.

Kraven trzymam kciuki, aby u Was rozkręciła się szybciutko akcja! Ja jestem tak zrezygnowana po tej całej akcji, że napewno zostanę mamą listopadową Mały chyba przeżywa ze mną to wszystko, bo tak się wypina i wypycha nóżki, że jestem cała obolała od środka.
Stary 2012-10-25, 21:52   #1118
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki Dearlie jest na oddziale i przekazuje wiadomość od Anesh:
Maja przyszła na świat o 5.45, waży 3170 i mierzy 52cm.

Piekny początek dnia

Gratulacje wielkie

Cytat:

Żwirek
Cytat:

no dzisiaj zabrałam aparat i trzasnełam młodemu kilka fotek

Cytat:

Marta mój skromny kącik łóżeczowy wyglada tak
Bardzo ładny kącik

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to pochwalę się naszą królewną
Cytat:
A to moja księżniczka. W końcu miałam chwilkę żeby ściągnąć zdjęcia.
Cytat:

słodkie wszystkie szkraby

Witam,

ja mało dzisiaj pisalam bo u nas znowu dzisiaj atak kolki,pierwszy raz był przy tym mąż i teraz już wie co przeżywam jak jestem z nią sama,on był przerażony ale pomagał mi masował brzuszek a ja podgrzewałam suszarką.

jutro kupuję kropelki delicol zamiast bobotic,może one poskutkują,mam nadzieję.

Teraz idę się zdrzemnąć bo za 1,5 godziny pewnie niunia wstanie na jedzonko.

Spokojnej nocy kochane

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 22:15   #1119
weronika_91
Zakorzenienie

Dobry wieczór mamuski . Jejku kilka dni mnie nie było i nie jestem w stanie nawet nadrobić .

Chciałabym pogratulowac swiezo upieczonym mamusią

Małemu jakaś wysypka wyszła na buzi brzuchu i na glowce i jutro chcemy iść z tym do pediatry bo pieron wie co to .

Ogólnie wczoraj zjadlam zupe z brokulem i mały nam dał popalic miałam ją mieć jeszcze na dziś ale wylałam żeby nie przechodzić tego co wczoraj .

Byliśmy dziś w sprawie chrztu i ksiądz trochę krzywo patrzyl że bez ślubu ale nie było źle data chrztu to 9 grudzień .

Tz na nocce a Jas próbuje zasnąć ale coś mu to nie wychodzi predzej ja zasne od niego

Dobranoc wszystkim
Stary 2012-10-25, 22:41   #1120
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
no właśnie właśnie... w co to malucha ubierać na spacery? mam 2 kombinezony: sztruksowy na polarze i taki gruby na zimę, ale oba w rozm. 68-74 a moja kruszyna dopiero 62 zaczęła nosić i chyba trzeba kupić coś mniejszego
Sama mam dla Melci przejściowy w rozmiarze 68 gdzie Ona ubierana jest w 56 . Po prostu rękawki podwinęłam, girki od kombinezonu wsunęłam do środka. Ważne, że Małej ciepło, a i tak tych nóżek nie widać.

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Tz na nocce a Jas próbuje zasnąć ale coś mu to nie wychodzi predzej ja zasne od niego
Znam to. Niech sobie te nasze kruszynki piątki przybiją
Młoda w dzień spała może z 30minut, pije jakby chciała, a nie mogła. No i od 20 'zasypia'
Stary 2012-10-25, 23:36   #1121
colds
Zakorzenienie

Zdjęcia Melci
Najpiękniejszy bezzębny uśmiech
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dscn9391n.jpg (57,2 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dscn9403y.jpg (181,8 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dscn9409.jpg (190,6 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dscn9407.jpg (186,4 KB, 68 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-26, 06:58   #1122
OlejmyJutro
Raczkowanie

GG do OlejmyJutro Send a message via Skype™ to OlejmyJutro

Witam !
Walczyłam o mleczko i się udało Piłam karmi i herbatkę na laktację. Pomogło i mleczka jest więcej. Tylko co z tego jak Elencia przyzwyczaiła się chyba do butli, bo z cyca je tylko jak jej łatwo leci, a jak trzeba włożyć trochę więcej pracy to chwile ssie i puszcza, łapie znowu i puszcza...
Jak nie jedno to drugie. Oczywiście ciągle cos z karmieniem musi być nie tak.. A no i butelki już też nie chce jeść, jak czuje smoczek w buzi to albo płacze albo wypycha językiem, ale cyca do buzi do chetnie.

Jestem mamą !
27.08.2012r.
OlejmyJutro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 07:43   #1123
kraven
Zakorzenienie

Cześć.

Dearlie trzymaj się kochana i nie denerwuj bo Antoś też bedzie nerwowy. U mnie Jasiu chyba się też nigdzie nie wybiera więc sobie jeszcze poczekamy.

Ja kiedyś tych ludzi. Dzisiaj miałam pobudkę o 8 czy już urodziłam. Czy Oni nie rozumieją że człowiek nie czuwa 24 godziny na dobę czy przypadkiem nie zaczyna rodzić Ja rozumiem że każdy chce się dowiedzieć czy to już ale może nie o 8 rano
A siebie to udusz jak jeszcze raz zapomnę wyciszyć telefon.
No to się pożaliłam.

Ale przez tą nagłą pobudkę chyba pierwszy raz w ciązy boli mnie głowa

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-10-26, 07:51   #1124
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Zdjęcia Melci
Najpiękniejszy bezzębny uśmiech
To sa najcudowniejsze ucmiechy
Cytat:
Cześć.

Dearlie trzymaj się kochana i nie denerwuj bo Antoś też bedzie nerwowy. U mnie Jasiu chyba się też nigdzie nie wybiera więc sobie jeszcze poczekamy.

Ja kiedyś tych ludzi. Dzisiaj miałam pobudkę o 8 czy już urodziłam. Czy Oni nie rozumieją że człowiek nie czuwa 24 godziny na dobę czy przypadkiem nie zaczyna rodzić Ja rozumiem że każdy chce się dowiedzieć czy to już ale może nie o 8 rano
A siebie to udusz jak jeszcze raz zapomnę wyciszyć telefon.
No to się pożaliłam.

Ale przez tą nagłą pobudkę chyba pierwszy raz w ciązy boli mnie głowa
Ignoruj takie telefony. Nie odpowiadaj. Ludzie to chyba rozum zjedli no

Dzien dobry ten katarek to faktycznie rewelacja chwila moment i pieknie odsysa w zyciu tyle frida nie potrafilam wyciagnac.

Ja dzisiaj do spowiedzi smigam no coz ostatni raz bylam w kwietniu 2010
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 07:54   #1125
kraven
Zakorzenienie

Staram sie ignorować, tylko akurat ten wyrwał mnie ze snu

Asiulka tylko ładny rachunek sumienia zrób

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-10-26, 07:57   #1126
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
hehe no ja się boję

Nisia cofam co napisałam. Mała dziś wypiła 120 z butli i ciągnie cyca bo task sie darła, że nic nie pomogło.

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Przy fridzie czy wogóle. Bo moja jeszcze sie nie slini, ale fridy nie uzywam. Pisze jedna reka. sorki za brak pl znakow.
Moja się ślini jak leży na brzuszku.

Ogólnie powiem, że nocka spokojna, mała spała tak jak trzeba, budziła się o swoich stałych porach na karmienie, 19, 22, 2:30, 5, 7:30. Zauważyłam że za dnia je mniej więcej co 2,5-3 godziny a w nocy najdłuższą przerwę ma po kąpieli i pierwszym nocnym karmieniu więc to jest czas kiedy mogę sobie pójść spać i troszkę cięgiem pospać

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 08:08   #1127
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
To sa najcudowniejsze ucmiechy

Ignoruj takie telefony. Nie odpowiadaj. Ludzie to chyba rozum zjedli no

Dzien dobry ten katarek to faktycznie rewelacja chwila moment i pieknie odsysa w zyciu tyle frida nie potrafilam wyciagnac.

Ja dzisiaj do spowiedzi smigam no coz ostatni raz bylam w kwietniu 2010

wrzuc linka jaki kupilas

a na spowiedz to czemu , co cie tak teraz zmobilizowalo ?

Stary 2012-10-26, 08:14   #1128
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Staram sie ignorować, tylko akurat ten wyrwał mnie ze snu

Asiulka tylko ładny rachunek sumienia zrób
ja sama dla siebie nie grzesze wiec nie wiem co ja bede mowic
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
wrzuc linka jaki kupilas

a na spowiedz to czemu , co cie tak teraz zmobilizowalo ?
http://allegro.pl/aspirator-do-usuwa...688758455.html
TAKI
do spowiedzi zmobilozowala mnie karteczka zeby jasiu mogl miec chrzest
Stary 2012-10-26, 08:21   #1129
Sojka1990
Zadomowienie

hehehe mówiłam że katarek jest genialny ten kto go wymyślił powinnien dostać nobla
a jak Jasiu zareagował na odkurzacz przy nosku??

mnie też dziś ktoś obudzil telefonem o 7,45;/ ale wyciszyłam i olałam, pierwszy raz od wieków zapomniałam wyłączyć dzźwięki w telefonie na noc no i prosze;/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-26, 08:23   #1130
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
hehehe mówiłam że katarek jest genialny ten kto go wymyślił powinnien dostać nobla
a jak Jasiu zareagował na odkurzacz przy nosku??

mnie też dziś ktoś obudzil telefonem o 7,45;/ ale wyciszyłam i olałam, pierwszy raz od wieków zapomniałam wyłączyć dzźwięki w telefonie na noc no i prosze;/
on sie cieszy jak mu wyciagam gile

wogole wczoraj pierwszy raz poczułam ze mam dziecko humor miał do beczal z byle powodu moze skok dzisiaj juz w humorze genialnym siedzi w lezaczku i sie cieszy
Stary 2012-10-26, 08:28   #1131
Sojka1990
Zadomowienie

Zośka to samo- radocha przy odciąganiu, a potem taka błoga mina jak by w jakiś trans wpadła bo chwile jej się schodzi zanim wróci do żywych i czkawka też ją bawi, ale do czasu bo jak za długo to się już wkurza, ale na początku jest brecht przy kilku pierwszych czknięciach
Stary 2012-10-26, 08:45   #1132
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
ja sama dla siebie nie grzesze wiec nie wiem co ja bede mowic

http://allegro.pl/aspirator-do-usuwa...688758455.html
TAKI
do spowiedzi zmobilozowala mnie karteczka zeby jasiu mogl miec chrzest

dzieki

a z ta spowiedzia to chyba zartujesz!!!!! w szoku jestem. to jak nie pojdziesz to ci dziecka nie ochrzci? matko dlatego ja o chrzcie to nawet nie mysle teraz.

Stary 2012-10-26, 08:46   #1133
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Sojka Asiulka fajne macie te dzieciaczki moja wczoraj jak jej fridą nos czyściłam to mi uśmiechy w zamian słała ale czkawki nie lubi i ma zawsze kwaśną minkę.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-10-26, 08:47   #1134
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dzieki

a z ta spowiedzia to chyba zartujesz!!!!! w szoku jestem. to jak nie pojdziesz to ci dziecka nie ochrzci? matko dlatego ja o chrzcie to nawet nie mysle teraz.
głupota totalna, mam karteczke dla matki i ojca dziecka i musimy przed chrztem podpisana dac trudno pojde i posciemniam
Stary 2012-10-26, 08:47   #1135
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Kasiam tak to jest jak chcesz ochrzcić to masz przymus spowiedzi i karteczka do podpisania, bo się ja księdzu oddaje, nie wiem po co. Ale cóż taka procedura. Dla chrzestnych też się karteczki dostaje jeśli dobrze pamiętam. Przynajmniej u nas. Przed ślubem trzeba było odbyć dwie spowiedzi przedślubne.

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-10-26 o 08:49
Stary 2012-10-26, 08:48   #1136
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Sojka Asiulka fajne macie te dzieciaczki moja wczoraj jak jej fridą nos czyściłam to mi uśmiechy w zamian słała ale czkawki nie lubi i ma zawsze kwaśną minkę.
odnosnie czkwaki czesto maja wasze dzieci??

no i pytanie do GDA bo Henio ciagle czkał w brzuchu jak z ta czkawka teraz poza brzuchem
Stary 2012-10-26, 08:53   #1137
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:

no i pytanie do GDA bo Henio ciagle czkał w brzuchu jak z ta czkawka teraz poza brzuchem

przynajmniej 2 razy dziennie to jest Zośkowe minimum
Stary 2012-10-26, 09:01   #1138
asiejka86
Rozeznanie

Pytanie do mam dziewczynek-czy przy zmianie pieluszki uzywacie zasypek albo oliwki na pachwinki i okolice intymne? czy zawsze smarujecie kremem np pupikiem, sudokremem, linomagiem?
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 09:07   #1139
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Pytanie do mam dziewczynek-czy przy zmianie pieluszki uzywacie zasypek albo oliwki na pachwinki i okolice intymne? czy zawsze smarujecie kremem np pupikiem, sudokremem, linomagiem?
Asiejka ja pachwinki smaruje oliwką lub linomagiem zielonym natomiast dupinkę i rowek dupinki kremem typowym do pieluszek. Jak smarowałam nim pachwinki to mi zaczęła wysychać ta delikatna skórka. Więc raczej ja natłuszczam.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:

Moja po porodzie czkawkę miała prawie po każdym karmieniu, z reguły zaczynała się przy odbijaniu. Teraz im starsza tym bardziej te czkawki ustają, o i wiem że częściej ją meczą jak zjem coś alergizującego i jest wysypana. A w brzuchu to czkała zdrowo kilka razy na dzień.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-10-26, 09:07   #1140
Asiuulka89
Zakorzenienie

wczoraj przeglądałam listę naszą i brakujhe mi Anusianusi, Filusi88 i choco madomoiselle wie ktoś co się z naszymi mamami dzieje?

Asiejka ja Zuzce nie podsypywałam używałam bephantenu tylko.

Mój ma czkwakę rzadko najcześciej jak mu się nie odbije no i wtedy mi ulewa i tylko wtedy bo ogólnie od jakiegoś czasu ulewanie totalnie znikło tyle że on od początku mało co ulewał co dla mnie ważne poprzez wzgląd na Zuzię, bałam się ze on również może mieć ten pieporzony refluks.

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2012-10-26 o 09:09
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości