|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Dzieki dziewczyny. Bo mojej sie zrobiła tam zdarta skórka i wczoraj na wizycie patronazowej pediatra powiedziała, ze dobry jest pupik - kupiłam i smaruję ale wlasnie mam wrażenie, że bardzo wysusza i nie wiem czy nie podraznia bardziej. Zacznę chyba natluszczać oliwką.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Achh,
pięknie dzień się rozpoczął. ![]() Buty zakupione, torebka i sweter przy okazji ![]() No i waga ładnie wskazuje 47,5kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Wy czyścicie te noski, bo maluchy mają katar czy tak po prostu? ![]() Bo ja czyściłam może dwa razy jak gila zobaczyłam w nosie ![]() Jedynie w nocy jak nie mieliśmy nawilżacza jeszcze, to psikałam wodą morską (ale nie odciągałam potem), bo słyszałam że ma przesuszony nosek. Ja mam mały kryzys... Henio spał ładnie , zasnął 22, potem budził się 1, 4, 6.30 i wstał o 8. Ale mnie te przerwy na karmienie+wstawanie o 8, wykańczają! Zwłaszcza, że pediatra kazała go tak na półsiedząco karmić, a mi by było wygodniej na leżąco... ![]() No i nie mogłam się rano dobudzić, dobrze że mąż się nim zajął dopóki nie doszłam do siebie. U nas dziś słoneczko świeci! A wczoraj też była mżawka u nas i oczywiście jak zwykle zapomniałam folii na wózek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | ||||
Zadomowienie
|
Doberek,
Moja pyza całą noc przespała w swoim łóżeczku, także jestem zadowolona ![]() Teraz wcinamy mleczko, żeby o 11 pójść na spacer. Jejku jakie śliczne te nasze dzieciaczki. Oglądanie zdjęć naszych dzieci to sama przyjemność. Melcia cudownie się uśmiecha. Iwoncia jaki Twój urwisek łysiutki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Mi zakupy pozostalo robić tylko przez Internet jak na razie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zadomowienie
|
No właśnie, pokażcie
![]() Ja ostatnio kupiłam kamizelkę ![]() Ja dzisiaj miałam ładną noc, co prawda Maja zanim usnęła wczoraj wieczorem to darła się strasznie, ale koło 20 już spała, wstała o 1, do 2 ją karmiłam i wstała o 6. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Nie martw się, ja też wyrwałam się dopiero RAZ ![]() ![]()
![]() |
#1148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aga_ton a misie takie w prezencie dostalismy od przyszlego chrzestnego Jagódki ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- asiulka, kalpana dziękuję ![]() iwoncia kurcze to nei wiem co jeszcze. Pozoztaje termometr ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1149 | ||||
Zakorzenienie
|
Dobry.
Matko jak cudownie się spalo na wygodnym narożniku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Asiuulka89;37261278 Ja dzisiaj do spowiedzi smigam ![]() ![]() Ja w październiku 2009 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moja waga też mnie dziś pozytywnie zaskoczyla. Do wagi sprzed ciąży brakuje mi 40 deko ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak wiec jestem w szoku ze u was tak jest.. ja znam przypadki ludzi którzy nie praktykowali ale dziecko chcieli ochrzic i bez problemu ksiadz ochrzcil, jedynie zeby chrzesni byli praktykujacy. to samo w przypadku gdy rodzice nie mieli slubu koscielnego. no i teraz nie trzeba chrzcic na mszy, nie ma komuni itd. a i ja slubu na szczescie nie musialam odbywac spowiedzi, nie bylo takiego wymogu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
Przedstawiam Maję Anesh:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 |
Wtajemniczenie
|
kochaniutka ![]() tak w ogóle to ciekawe jak tam lourose, nic sie nie odzywa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Ja dzisiaj chyba odespałam wczorajszą nerwówkę, bo dopiero jakieś pół godziny temu wstałam. Oczywiście u nas nic się nie dzieje. Po tym całym zamieszaniu to już nawet przestałam szukać objawów zbliżającego się porodu. Tzn. brzuch pobolewa i napina się cały czas, ale przecież to nie to. Kraven to dziś nasz termin. Jesteśmy oficjalnie przeterminowane, jeżeli dziś nasi chłopcy nie zechcą wyjść do końca dnia. ![]() Przecudne są te Wasze maluszki!!! ![]() A Maja Anesh, jaka kruszynka. ![]() Cytat:
![]() Ja za to jak mam wychodzić na zakupy na osiedle to jestem ciężko chora. Co chwilę słyszę "A Pani jeszcze z brzuchem?", "Ooo to Pani jeszcze nie urodziła?" itd. ... No, aż ciśnie się na usta, żeby ludziom głupio odpowiadać w stylu "Urodziłam, ale polubiłam chodzenie z dużym brzuchem, więc wypycham go przed wyjściem z domu". ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Ja myślę, że już dawno urodziła, ale w całym tym zamieszaniu związanym z nową sytuacją zapomniała nam się tym pochwalić. ![]() ![]() No i obstawiam, że I_K też już ma Piotrusia ze sobą,bo pisała o tych regularnych skurczach. ![]()
![]() |
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do rozgrzeszenia, to odnotują ci na kartce, że do spowiedzi przystąpiłaś tylko do komunii nie podejdziesz, rozgrzeszenie dostaniesz jeśli między Wami istnieje tzw miłość braterska ![]() ![]() Ja mam koleżankę, która z zawodu była katechetką, masakra jakie one obostrzenia mają, łącznie z ubiorem i tez wyszła za mąż jak się później okazało totalnego alkoholika (skrywał swoje uzależnienie), niestety małżeństwo nie przetrwało i się rozwiedli. Przestała również uczyć katechezy, bo rozwódka. ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Ale słodka Maja, a te niedrapki takie wielgachne. Ogólnie słodkie te nasze dzieciaczki ![]() ![]()
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-10-26 o 10:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |||||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aleś się obkupiła ![]() Melcia śliczna ![]() Cytat:
Cytat:
No cudo kruszynka, jak mama ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- No ja ze spowiedzią mam spokój bo w kościele ewangelickim trzeba tylko akt urodzenia.
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
Chyba nadszedł czas na mojego dziadka. Zaczął sinieć i lekarz stwierdził że zaczyna umierać. Dał mu silne leki przeciwbólowe, siostrze nie chcieli ich wydać w aptece, dzwonili do lekarza czy się nie pomylił. Ja już tylko modlę się aby się nie męczył...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpiękniejszy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A w kwestii kombinezonów, Tamlin, Colds, macie rację. Nie będę kupować skoro już mam. Z wózka widać nie będzie ![]() Cytat:
![]() A tak z ciekawości - jakie są u Was dziewczyny "stawki" za chrzest? u nas niby ofiara ("w większości dają po 200 zł" jak to powiedział ksiądz). spodziewałam się wyższej kwoty, więc to 200 zł to ok jest Cytat:
![]() Cytat:
przy każdej zmianie pieluszki pupkę, pachwinki mojej córuni natłuszczam linomagiem lub maścia witaminową lub bepanthenem. no i bez odparzeń żyjemy Cytat:
Colds, Gda, chwalcie się zakupami Moja córa dziś 10 tygodni kończy ![]() ![]()
![]() |
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Wtajemniczenie
|
tamlin strasznie mi przykro...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jezu co to za kwota... U nas max 50zł i to nie "co łaska" tylko od razu w oczy mówią. A tu mój mały chwilowo śpiący marynarz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Wtajemniczenie
|
Tamil przykro mi....
U nas za chrzest co łaska i płaci ojciec chrzestny( taki obyczaj).Przy bliźniakach chrzestny Huberta dał 100zł a od chrzestnego Oliwi ksiądz nie wziął bo ma dopiero 16 lat i jak stwierdził "jeszcze nie zarabia". Dziewczyny wiem że o tym już było ale mozecie podesłać linki na jakie nawilżacze powietrza się zdecydowałyście?Tak przeglądam na allegro i wszystkie jakieś badziewne mi się wydają... A wogóle to nie moge obiadu zrobić bo dzieci dziś na zmianę na rękach od rana... A i kupiłam też konika fp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest bardzo fajny, chociaż ciężko się zakręca pojemnik z wodą. ![]() A tak z ciekawości - co robisz jak i jedno i drugie dziecie Twe płacze...? Bierzesz oboje na ręce??? ![]() O rany, Tamlin tak mi przykro... Mam nadzieję, że dziadzio nie będzie się długo męczył... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Śliczne te Wasze małe kruszynki ![]() Cytat:
Cytat:
Jaka kruszynka malutka... Gratulacje dla Anesh jeszcze raz ![]() Cytat:
![]() Tutaj już nie taki groźny ten Twój przystojniak ![]()
![]() |
#1168 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla anesh!
![]() U nas trochę lepiej, dzięki dziewczyny za miłe słowa, przeczytałam, ale nie mam siły cytować ![]() Kalpana- gratuluję i współczuję takiej opieki w szpitalu ![]() TŻ mi dużo pomaga, ale wiadomo, że nie we wszystkim może mnie wyręczyć. Byłam u neurologa wczoraj z tym moim uciskiem nerwu i ustaliliśmy takie leczenie, że mogę karmić ![]() I przedstawiam moja Kingę, 58 cm zapomniałam dodać, część ciuszków 56 (te polskich firm) są na nią za małe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam!
Zaraz ubiorę mojego śpioszka i śmigam na spacerek ![]() uff w pracy może jakoś się poukłada, na szkoleniu dziś się pojawili i nawet dobrze ogarniali, więc trzeba być dobrej myśli ![]() moja mała coś w nocy zaczyna mieć fanaberie, naje się i zamiast spać to płakać zaczyna w łóżeczku i trzeba ją nosić, żeby zasnęła, na szczęście w miarę krótko to trwa, bo tylko kilka minut dziś druga noc taka była, poczekam i zobaczę, jak kolejna przebiegnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też karmię na siedząco, bo boję się zasnąć z małą w łóżku, więc siedzę i potem ją odkładam do łóżeczka z tym, że ona ssie po 20 minut do pół godziny a nie jak Henio 10-13 minut ![]() ![]() cudny kolejny włochacz mały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- hehe ale minkę strzelił ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- śliczniusia i jaka jużduża z niej pannica ![]() ![]() ![]() a w ogóle jak tam wasze dzieciaczki trzymają dobrze główkę w pionie, bo moja ma 7 tyg i czasem mi ją odchyli jak się pręzy na kupkę do odbicia ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- co do czkawki, to moja miała w bruzchu dwa razy dziennie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.